karayolları haber ajansı / Izmir Uşak Karayolu haberler haberleri son dakika gelişmeleri

Karayolları Haber Ajansı

karayolları haber ajansı

Karayolları Genel M&#;d&#;rl&#;ğ&#; yaklaşık 14 bin kişilik personelle yolları trafiğe a&#;mak i&#;in &#;alışıyor

AA muhabirinin Bakanlıktan aldığı bilgiye göre, KGM hem Kahramanmaraş merkezli depremlerden zarar gören yolları hem de kar ve tipi nedeniyle kapananları ulaşıma açmak için hummalı bir çalışma gerçekleştiriyor.

Çalışmalara 14 bin kişilik personel katılıyor. Bu kapsamda, deprem bölgesinde personel, makine ve ekipmanla görev alıyor.

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu'nun deprem nedeniyle trafiğe kapanan Bahçe-Gaziantep kesimi taşıt trafiğine açıldı. Malatya-Kahramanmaraş aksının Erkenek Tüneli ile Gölbaşı Geçişi arasında ise depremde oluşan hasar nedeniyle ulaşım yapılamıyor. Birinci alternatif olarak Malatya-Darende ayrımı-Elbistan-Göksun-Kahramanmaraş yolundan, ikinci alternatif olarak Malaya-Elazığ-Ergani-Siverek-Kahta-Adıyaman güzergahı kullanılarak ulaşım sağlanabiliyor.

Hatay-Reyhanlı güzergahı depremde meydana gelen hasar nedeniyle trafiğe kapanırken sürücüler Hatay-Kırıkhan-Reyhanlı güzergahına yönlendiriliyor.

Kahramanmaraş, Adıyaman ve Hatay'a, görevli araçlar dışında 48 saat boyunca araç girişine izin verilmeyecek.

Karla mücadele çalışmaları

Karayolları Genel Müdürlüğü, toplam 68 bin kilometrelik yol ağında kar mücadelesi çalışmalarını kar mücadele merkezi üzerinden 11 bin makine ve ekipman ile 13 bin 52 kişilik personelle gerçekleştiriliyor.

Çalışmalarda kullanılmak üzere bin ton tuz, bin metreküp tuz agregası, kritik kesimler için 17 bin ton tuz çözeltisi ile ton üre, karla mücadele merkezlerinde depolandı. Ayrıca, yollarda tipi ve esinti nedeniyle trafik akışının güçleştiği veya kapandığı kesimlere kilometre kar siperi yapıldı.

Genel Müdürlük bünyesinde kurulan karla mücadele merkezinde güzergah analizi, karla mücadele çalışmaları, açılan ve kapanan yollar ve anlık trafik monitörler üzerinden takip ediliyor.

Önemli geçitlerde bulunan sabit kameralar aracılığıyla Genel Müdürlük ve bölge merkezlerinden hava ve yol durumları izleniyor. Kritik kesimlerde görevlendirilen karla mücadele aracı kameralarla, 4 bin karla mücadele aracı ise Araç Takip Sistemi ile takip ediliyor. Herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaları durumunda hemen müdahale edilerek ilgililerle koordinasyon sağlanıyor.

Kar ve tipinin etkili olduğu yol güzergahları

Tüm yurdu etkisi altına alan yağışlardan etkilenen Konya-Ereğli, Kırşehir-Yozgat, Pülümür-Tunceli yolları, ekiplerin karla mücadele çalışmaları sonunda tüm araçlar için trafiğe açıldı.

Konya-Kulu Kavşağı arasında trafik akışı tek şeritten gidiş-geliş şeklinde kontrollü sağlanırken Konya-Aksaray yolu trafiğe kapalı durumda bulunuyor.

Karaman-Mut (Sertavul Geçidi) ve Divriği–Arapgir yolları trafiğe kapanırken Kayseri-Pınarbaşı-Sarız ve Sivas–Ulaş-Kangal-Alacahan yollarında tır geçişlerine izin verilmiyor.

Yola çıkacaklara hayati uyarılar

KGM, seyahat edecek sürücüleri, yola çıkmadan önce seyahat güzergahı hakkında bilgi sahibi olmaları konusunda uyardı.

Söz konusu bilgilere "0 86 60" numaralı telefondan, ücretsiz Alo hattından, ayrıca KGM'nin internet sitesi "funduszeue.info"den hizmete sunulan Güzergah Analizi Programı'ndan ulaşılabiliyor. En uygun güzergahı ve alternatiflerini, kapalı ve çalışma yapılan yolları sorgulayarak hem deprem yardımlarını engellememek hem yol ve sürüş güvenliği hem de yolculuk süresi açısından kış şartlarına hazırlıklı olmak önem arz ediyor.

Uzun mesafeli seyahatler için araçların bakımlı ve tam donanımlı olması, kış lastiği takılması, yakıt depolarının dolu olması, zincir, takoz, çekme halatı bulundurulması konusunda da uyarılarda bulunan KGM, sürücülerin öndeki aracı takip mesafelerini artırmaları, hızlarını azaltmaları, şerit ihlali yapmamaları, trafik işaret ve işaretçilerine uymaları, özellikle buzlanma olan kesimlerde çok daha dikkatli olmaları, herhangi bir nedenle trafiğin durması halinde bulundukları şeritte kalmaları, özellikle emniyet şeridi ve karşı yöne ait şeridi ihlal etmemeleri gerektiğini bildirdi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.

Karayolları havadan denetleniyor

Karayolları havadan denetleniyormask

Haber albümü için resme tıklayın

Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Dairesi Başkanlığınca, Kurban Bayramı tatili tedbirleri çerçevesinde Ankara’da havadan helikopterle denetim gerçekleştirildi. Denetlemelerde hız sınırını aşımı, şerit ihlali, emniyet kemeri takmama ya da seyir halindeyken cep telefonuyla konuşmak başta olmak üzere kurallara uymayan vatandaşlar, yerdeki kontrol noktalarında görevli polis ekiplerine bildirildi. Kentin en yoğun bölgelerinden olan Ankara - Konya Karayolu’nda da herhangi bir sakıncalı durum yaşanmaması için kontroller en üst seviyede tutuldu.

(İHA)

#Kurban Bayramı, tatil, Trafik, kontrol, denetleme, emniyet genel müdürlüğü, tedbir, helikopter, Ankara - Konya Karayolu, kurban, Polis, Ankara, Konya

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası