lazer epilasyon sonrası siyah kıl kökleri / 40 Soruda Lazer Epilasyona Dair Her Şey | Pervin Dinçer

Lazer Epilasyon Sonrası Siyah Kıl Kökleri

lazer epilasyon sonrası siyah kıl kökleri

ndyag-lazer-epilasyon

nanometre dalgaboyunda olan NdYAG; lazer epilasyonda, damar ve leke tedavisi ile varis tedavisinde kullanılan bir cihazdır.

NdYAG lazer renkli tüylerin köklerini yakarak kalıcı kıl kaybı yapar. NdYAG lazer renge çok duyarlı olmadığından koyu ten rengine sahip olanlar ve bronz teni olanlarda epilasyonda tercih edilir. Çünkü koyu cildi yakmaz.

NdYAG lazer epilasyonda hangi tüylere etkilidir?
NdYAG lazer epilasyon açık tenlilerde kalın veya ince yapılı, siyah, koyu kahverenkli tüyleri gidermekte etkilidir. Açık tenli kişilerde açık kahverengi tüylerde etkinliği düşüktür. Bununla birlikte koyu tenli kişilerde bile güvenle kullanılabilir. NdYAG lazer koyu ten rengine sahip kişilerde siyah-kahverengi renkli ve kalın yapılı tüyleri gidermekte kullanılabilir. Ayrıca koyu tenlilerde açık kahverengi ve ince tüylerde etkilidir.

NdYag lazerin bir diğer özelliği ise kıl dönmesi yani halk dilinde batık diye tabir edilen durumlarda ilk seanstan itibaren iyileşme göstermektedir. Bronz tende ve yaz aylarında rahatlıkla epilasyonda kullanılabilir. NdYag lazerin uygulama esnasında cilt yenileme özelliğinin devreye girmesi de hastanın memnuniyetini artırmaktadır. NdYag lazerl, en sorunlu bölgeler olarak bilinen yüz bölgesi ve sırtta en başarılı lazerdir.

NdYAG lazer epilasyonda hangi bölgelerde kullanılır?
Nd:YAG lazer vücut epilasyonunda genital bölge ve koltuk altı dahil her yerde kullanılabilir. Kadınlarda kalın ve yaygın kalın tüylerde kullanılabilir. Yüz bölgesinde az sayıda olan kalın tüylerde, dudak üstü hariç ince yüz tüylerinde lazer epilasyon yapılması tavsiye edilmez. Kalça ve sırt bölgesinde kıllar derindeyse NdYAG lazer cildin çok derinlerine indiği için epilasyon etkisi iyi olabilir. Bazen koltuk altı tüyleri derinde olabilir ve kılların azalması uzun sürer. Bu tür dirençli durumlarda daha derinlere inen NdYAG lazer epilasyona geçilebilir.

NdYag Lazer Epilasyon Cihazının Özellikleri Nelerdir?
Diğer cihaz çeşitlerine göre dalga boyu en derine inen lazer cihazlarıdır. Bugüne dek kullanılan tüm lazerlerde bulunan açık tene uyum sağlama ve etki etme özelliği bakımından diğer cihazlardan ayrılan bu cihaz; koyu tene sahip olan funduszeue.info, funduszeue.info, funduszeue.info cilt tipi olarak adlandırılan tüm ten grubuna hitap eden en etkili cihazdır. Kılın kökünde bulunan renk pigmentine değil, kökün kendisine ışını ilettiğinden en ince tüy yapılarında dahî kalıcı çözüm olmaktadır. Zencilerde dahî gönül rahatlığı ile kullanılabilen lazer epilasyon cihazıdır. Dalga boyunun derinliği; ışının kılın tamamen köküne inişini sağlar. Ve bu da işlem esnasında ağrı-acı duygusunu tetikleyebilir. Bilindiği gibi epilasyon cihazlarının çoğuyla; damar ve kılcal damar tedavisi de gerçekleştirilir. Özellikle NdYAG cihazlar alanında en başarılı epilasyon cihazlarıdır. En güzel yanı ise; her cilt ve her kıl tipine uygulanıyor oluşudur. Deriye ışını gönderirken epidermis tabakasına zarar verilmez. Cihaz gönül rahatlığıyla yaz aylarında da kullanılabilen bir cihazdır.
NdYAG lazer epilasyon ne sıklıkta yapılır?
NdYAG lazer epilasyon ortalama hafta aralıklarla yapılır. Her işlemden hafta sonra kontrol seansı yapılarak kalan tüyler giderilir. Seans aralarında tüy olmaz. Lazer epilasyon tüylerin tekrar çıkmaya başladığı haftada tekrar yapılır.

NdYAG lazer epilasyon kaç seansta etkili olur?
Yaşa, yapıya, ten rengine, vücut bölgesine, kıl rengi ve kalınlığına göre Nd:YAG lazer epilasyon seans sayısı değişir. Ortalama seansta kıllarda % arası azalma beklenir. NdYAG lazer epilasyon alt bacak, kasık ve koltuk altında hemen etkili olur. NdYAG lazer epilasyon üst bacak, kol, gövde, göğüs dudak üstü bölgelerde daha fazla seans gerektirir.

Nd:YAG lazer epilasyon yan etkileri nelerdir? Nd:YAG lazer koyu teni olanlarda ve güneşlenerek bronzlaşmış kişilerde yüksek dozla uygulama yapılırsa geçici yanıklar yapar. Bunun sonucunda kahverengi bir kabuk oluşur. Bir haftada düşen bu kabuk sonrasında haftalar veya aylar içinde geçen beyaz leke ortaya çıkar. Eğer yanık çok ciddiyse kabuk düşünce kahverengi leke bırakabilir. Yüzde uygun olmayan kişilerde yapılırsa ince tüylerde artış yapabilir.
NdYag Lazer Epilasyon Cihazının Yan Etkileri Ve Reaksiyonları Nelerdir?
En az epidermal hasara neden olan yöntemdir ve ciddiyetini koruyacak ve daimi olabilecek bir yan etkisi yoktur. Seans devam ediyorken lazer ışını ile taranmaya maruz kalan kıl köklerinde kızarmalar ve kabarmalar gerçekleşecektir. Bu sizin cildinizin hassasiyetinden kaynaklanabileceği gibi, ayriyeten kıl köklerinize lazerin olumlu etki ettiğini ve kıl aktif köklerinin pasif hale getirildiğini göz önüne sermektedir. Bu esnada ağrı kapasitenizle doğru orantılı olarak hafifçe bir yanma duygusu veya acı duygusu olağandır. Değişkenlik gösterebilir. Gıyabında çıkan kansere sebep olan etkileri ile ilgili tüm söylentiler asılsızdır. Zira 2 yıllık bir geçmişi olan sistem için asılsız denmek biraz erken sayılabilir fakat 35–40 yıla uzanan süreçte hiçbir kanseri tetikleme durumunun gerçekleşmediğini gönül rahatlığı ile belirtebiliriz.

NdYAG Lazer
Lazer epilasyon seansları genelde ortalama 4 ile 6 seans arasındadır. Seans aralıkları 4 ile 8 hafta arasındadır.
Bronzlaşmış cilde lazer epilasyon uygulanmaz. Epilasyon işlemi sonrası bir ay kadar güneşten korunmak gerektiği için yaz tatillerinde yapılması önerilmez.
Lazer ışını ince kıllara etkili değildir. Bu nedenle lazer epilasyon koyu renkli sert kıllı insanlarda daha iyi sonuçlar vermektedir.
Diğer epilasyon yöntemlerine nazaran lazer epilasyon güvenli bir yöntemdir. Kansere yol açmaz.
Lazer epilasyon sonrası en sık görülen yan etkiler cilt yanıkları ve lekelerdir. Uygun bir lazer tipi ve doğru bir doz uygulandığı takdirde yan etki görülme olasılığı yoktur. Bu nedenle lazer epilasyon yaptıracağınız merkezi seçerken titiz davranmalısınız.
Her lazer tipine göre sonuçlar değişiklik gösterebilir.
Sivilce tedavisi için verilen bazı ilaçlar, lazer epilasyon yapılmasına engel olabilir.
Yüz, yanak ve sırt bölgelerine yapılan lazer epilasyondan, diğer bölgelere göre daha zor sonuçlar alınmaktadır. Bu nedenle yüz, yanak ve sırt bölgelerinde güçlü Diod lazerler daha başarılı olmaktadır.
Esmer tenli kişiler Diod ve Nd Yag lazer tipini seçmelidir.
Her tür ten renginde lazer epilasyon güvenle uygulanabilmektedir.

40 Soruda Lazer Epilasyona Dair Her Şey

En etkili lazer epilasyon cihazı hangisidir, tüyler kaç seansta tamamen biter gibi lazer epilasyon hakkında birçok sorunun cevabını sizler için derledik.

Lazer epilasyon teknolojisinin geldiği son noktayı, tüy yapısına göre epilasyon yöntemlerini, seans sayılarını ve acısız epilasyon mümkün olup olmadığı gibi, birçok kadın için merak konusu olan tüm soruları sizin yerinize sorduk ve cevapladık. Böylece lazer epilasyon hakkında kulaktan dolma bilgiler yerine uzman görüşünden faydalanabilirsiniz. 

1. Lazer epilasyon nedir?

Lazer epilasyon modern kadın ve erkeğin hayatına büyük rahatlık getiren, istenmeyen tüylerden en sağlıklı ve konforlu şekilde kurtulma yöntemidir. Kıl kökündeki melanin, lazer ışığının ısısı ile giderek zayıflar. Belli seans sayısı sonunda, artık çıkmayacak hale gelir.

2. Lazer epilasyon nasıl uygulanır?

Uygulama yapılacak bölgeye koruyucu jel uygulandıktan sonra, kıl ve ten rengine uygun olan lazer cihazının tabancası ile kıl köklerine atış yapılır, tüylü bölge lazerle taranır.

3. Lazer türleri nelerdir?

Kıl türüne ve ten rengi farklarına uygun tedavinin yapılabilmesi için bir klinikte Alexandrite, Buz Lazer ve Nd Yag Lazer türlerinin bulunması gerekir.

4. En etkili lazer epilasyon cihazı hangisidir?

Lazer epilasyon teknolojisinin geldiği son noktada, güncel cihazların hemen hepsi son derece etkili sistemlerdir. Lazer epilasyondan etkili sonuçlar elde etmek için kıl türüne ve ten rengine uygun doğru lazerin seçimi önemlidir.

5. Alexandrite lazer hangi tür tüyler için uygundur?

Açık ten rengine ve açık renkli zayıf tüylere karşı duyarlıdır, diğer lazer sistemlerinin göremeyeceği ince tüyler üzerinde etkilidir.

6. Alexandrite lazer epilasyon acıtıyor mu?

Kliniğimizde Cynosure Apogee ve Lutronic Clarity olmak üzere Alexandrite lazer sistemi ile çalışan iki cihaz kullanılmaktadır. Cynosure Apogee, soğutma sistemlidir ve acısızdır. Lutronic Clarity aynı şekilde soğuk uygulaması yapar ve alanı hızla taradığı için  minik atış hissi  seri şekilde geçer, neredeyse acısız bir sistemdir.

7. Buz lazer nedir, nasıl etki eder?

Soprano Ice Buz Lazer, diode lazer sistemi ile çalışan, buz lazer epilasyon cihazıdır. Cilt yüzeyine temas ederek kullanılan buz lazerin gönderdiği nm diode lazer dalgaları kıl köklerini yakarak etki eder.

8. Buz lazer epilasyon işe yarıyor mu?

Diode lazerler, kıl kökleri üzerinde en etkili lazer türüdür.Soprano Ice, bu son derece etkili lazeri acısız kullanmamızı sağlamaktadır. Buz lazer işe yarayan, sonuç odaklı, kullanıcı memnuniyeti yüksek bir epilasyon sistemidir.

9. Buz lazer açık renk tüyler üzerinde etkili mi?

Evet, buz lazer açık ten rengi ve zayıf tüyler üzerinde dahi etkilidir.

Buz lazerle tüyler kesin bitiyor mu?

İnce ve zayıf tüyleri de kolaylıkla tutabildiği için buz lazer epilasyon genellikle tüylerin %90 oranda bir daha çıkmamak üzere yok olmasını sağlayabilmektedir.

Buz lazer acısız mıdır?

Lazer epilasyon uygulamaları arasında en acısız sistem buz lazer epilasyon sistemidir.

Buz Lazer hakkında daha fazlasını Buz Lazer Epilasyon (sayfa yeni sekmede açılır)sayfamızdan keşfedin.

Nd Yag lazer nedir?

Çalışması zor koyu tenler, yanık izleri gibi vakalarda etkili sonuçlar almamızı sağlayan Nd Yag lazer, medikal estetik uygulamalarında kullanılan en eski lazer türüdür. Gelişen teknoloji sayesinde yetenekleri artırılmış Nd Yag lazer sistemleri daha konforlu hale getirilmiştir. Koyu ten rengi üzerinde lazer epilasyon yapmaya yarayan lazer türüdür.

İnce tüyleri hangi lazer daha iyi görür?

Buz lazer uygulamasında kullanılan diode lazer ve alexandrite lazer ile çalışan cihazlar, ince tüyler üzerinde en iyi sonuçları elde etmemizi sağlayan lazer türleridir.

Lazer Epilasyon Kıyaslama

En az acıtan lazer epilasyon cihazı hangisidir?

Soprano Ice Buz Lazer, Cynosure Apogee ve Lutronic Clarity üstün soğutma sistemleri sayesinde acıyı en aza indirgeyen lazer epilasyon cihazlarıdır.

Hangi lazer epilasyon uygulaması tüyleri tamamen bitirir?

Lazer epilasyon teknolojinin geldiği son nokta, tüyleri büyük oranda bitirebilecek etkiye sahiptir. Fakat tüylerin kıl tipine ve cilt rengine uygun cihazın seçilmesi gerekir. Uygulamanın, işinin ehli kişilerce, klinik ortamda ve hekim denetiminde yapılması sonucu önemli ölçüde etkiler.

Kimler lazer epilasyon yaptıramaz?

Uygulama yapılacak bölgede açık yara, enfeksiyon varsa lazer epilasyon yapılmaz. Hamile ve emziren kadınlarda lazer epilasyon önerilmez. Kronik cilt hastalıkları, epilepsi, ışıkla tetiklenen herhangi bir hastalığı olan kişilere lazer epilasyon yapılmaz.

Lazer epilasyondan sonra tüyler ne zaman dökülür?

Kişiden kişiye ve bölgeden bölgeye tüylerin dökülme süresi değişiklik gösterir. Alexandrite lazer, uygulama sırasında tüyleri döker, hemen sonra çıkan tüyler de en çok 3 hafta içinde tamamen dökülmüş olur. Buz lazer ve diğer sistemlerde de maksimum 3 hafta içinde tamamen tüysüz bir tene kavuşursunuz.

Lazer epilasyon hangi bölgelere uygulanır?

Bacaklar, kollar, bikini, genital, karın ve göbek bölgesi, göğüs, sırt; erkeklerde boyun traş bölgesi ve sakal üstü,  kadınlar ve erkeklerde yüz ve yüzde lokal bölgeler, kadınlarda dudak üstü lazer epilasyon uygulama bölgeleridir.

Yüze lazer epilasyon yaptırmak zararlı mıdır?

Lazer epilasyonun cilde herhangi bir zararı olduğunu gösteren bilimsel bir bulgu yoktur. Doğru uygulama yapıldığı ve uygulama sonrası gereken hassasiyet gösterildiği takdirde herhangi bir zararı yoktur.

Genital bölgeye lazer epilasyon yaptırmak zararlı mıdır?

Hayır, herhangi bir zararı yoktur. Yapılan araştırmalarda lazer epilasyonun genital bölge ve üreme organları üzerinde bir olumsuz etkisi saptanmamıştır.

Lazer epilasyondan sonra leke kalır mı, yanık riski var mıdır?

Doğru bir uygulama ve uygulamadan sonra gerekli hassasiyet gösterildiği takdirde leke kalması söz konusu değildir. Klinik ortamda ve hekim denetiminde yapılması, yanık ve leke riskine karşı önemlidir.

Lazer epilasyon seans sıklığı ne olmalı?

Yüz dışındaki uygulamalarda ilk iki, üç seans 2 ay ara ile yapılır daha sonra seans aralıkları açılır çünkü tedavi ilerledikçe tüyler daha az, daha zayıf ve çok daha uzun zamanda çıkar. Yüz için en az 1 ay ara verecek şekilde planlama yapılır. Kişinin ihtiyacına göre oluşturulan planlamada,  tüylenme sıklığı da belirleyici olabilir.

Lazer epilasyon sonuçları kalıcı mıdır?

Evet, lazer epilasyon sonuçları, kalıcıdır. Kıl dönmesi, batık, sivilce gibi problemlere neden olan diğer tüm yöntemlerle tüyleri aldıktan birkaç gün sonra, doğal olarak, hemen çıkmaya başlar. Lazer epilasyon, tüylerden kalıcı olarak kurtulma yöntemidir. Protokol tamamlandıktan sonra, yıllar içinde tek tük tüy çıkması beklediğimiz bir durumdur.

Lazer Epilasyon Sonrası

Lazer epilasyon seansı kaç dakika sürer?

Lazer epilasyon uygulama süreleri eskiye oranla oldukça kıslamış durumdadır. Buz Lazer ile tüm vücutta epilasyon uygulaması 45 dakika gibi sürelerde tamamlanabilir. Bölgesel uygulamalarda bu süreler dakika gibi kısacık zamanlar almaktadır.

Tek seansta tüm tüylerden kurtulmak mümkün müdür?

Birden fazla seansa ihtiyaç duyulmasının sebebi, tüm kıl köklerinin aynı aktif olmamasıdır. Her seansta, o sırada aktif olan kıl kökleri lazer ile yakılır. Böylece tüm kıl köklerinin lazer ışığı tarafından görülmesi sağlanmaktadır. Tek bir seansta tüm tüylerden kurtulmak maalesef mümkün değildir.

Cilt tonu ve ten rengi lazer epilasyondan neden önemlidir?

Lazer ışığı, kıl kökünde biriken ve kıla rengini veren melanin değimiz siyah maddeyi yakalar ve onu yakarak kıl kökünü yok eder. Ten rengi de koyu olduğunda lazerin bu siyah maddeyi görmesi zorlaştığı için etkisi azalır. Bu sebeple açık ten rengi üzerindeki koyu kıl kökleri üzerinde daha etkili olurken, esmer ya da bronz tenlerde daha az etkili olabilir.

Lazer epilasyonda başarının sırrı nedir?

Ten rengine, kıl tipine uygun cihazın seçilmesi, kişinin ihtiyacı olan protokolün doktor tarafından hazırlanması, sağlıklı bir ortamda son teknoloji ürünü cihazların kullanıldığı özenli bir uygulama ile lazer epilasyonda başarı, kaçınılmaz bir sonuçtur diyebiliriz.

Solaryum sonrası lazer epilasyon yaptırabilir miyim?

Soprano Ice Buz Lazer ile  solaryumdan sonra bile lazer epilasyon mümkün. Kıl kökünün rengine bağlı olarak etkisinin yetersiz olduğu durumlarla da karşılaştığımızı eklemek gerekir.

Bronz tene lazer epilasyon yapılır mı?

Buz Lazer cihazı yani Soprano Ice bronz tene uygulanabilir. Ancak en son güneşlenmeden sonra en az 1 ay beklemek gerekli.

Yüz bölgesine lazer epilasyondan sonra makyaj yapılır mı?

Zorunlu değilse yapılmaması, sadece güneş koruyucusu kullanımı önerilir. Hassas cilt tipine sahip kişilerde ilk makyaj yapılmaması zorunlu olabilir. Dudak üstü gibi lokal uygulamalardan sonra, doktor tavsiyesine uyacak şekilde makyaj kullanılabilir.

Hormonal bozuluktan kaynaklı tüyler lazer epilasyonla tedavi edilir mi?

Lazer epilasyon tüylenme problemini çözebilir fakat tüylerden tamamen kurtulmak için epilasyon tedavisi ile birlikte hormonal bozukluğun tedavi edilmesi gerekir.

Gebelik ve doğum sonrası lazer epilasyon yapılır mı?

Lazer epilasyonun anne karnındaki bebeğe herhangi bir zararı olduğunu gösteren bir araştırma olmamakla birlikte gebelik, doğum sonrası ve emzirme dönemlerinde lazer epilasyon önerilmez, uygulanmaz.

Lazer epilasyon yaptırırken nelere dikkat etmeli?

Öncelikle sizi bir uzamanın görmesi önemlidir. Kıl yapısı ve ten rengine göre lazer epilasyona uygun olup olmadığınız belirlenmeli ve hangi cihazla nasıl bir süreç planlanacağı konusunda detaylı bir şekilde bilgilendirilmelisiniz.

Cihazların çalışma prensibi ve uygulamalar hakkında daha fazlasını Lazer Epilasyon sayfamızda keşfedin.

Lazer epilasyondan önce nasıl bir hazırlık yapmak gerekir?

En az üç ay öncesinden, tüylerinizi kökünden alan ağda, epilatör gibi yöntemler kullanmamış olmanız gerekir. İlk randevunuza tüylerinize müdahale etmeden gelmeniz, kıl yapısını görebilmemiz açısından avantaj sağlar. Cildin yakın tarihte güneş ışığına maruz kalarak bronzlaşmamış olması gerekir. Bunların dışında herhangi başka bir hazırlık yapmanız gerekmez.

FDA onaylı lazer epilasyon ne demek?

Food and Drug Association, Amerikan gıda ve ilaç dairesi tüm dünyada en güvenilir sertifikadır. Lazer epilasyonun, FDA onayı ile, insan sağlığına zararlı olmadığı tespit edilmiştir.

Erkeklerde lazer epilasyonun sıklıkla uygulandığı bölgeler nerelerdir?

Erkekler arasında da her geçen gün daha fazla tercih bulan lazer epilasyon sıklıkla göğüs ve sırt bölgesindeki tüylerin yumuşaması, seyrelmesi kimi zaman da tamamen yok edilmesi için kullanılmaktadır. Boyun sakalları, sakal üstü yanak bölgesi de gene erkekler arasında popüler lazer epilasyon uygulama bölgeleridir.

Erkeklerde göğüs ve sırt bölgesinde lazer epilasyon etkili mi?

Erkeklerin kıl kökleri genellikle daha koyu renkli olduğu için, açık ten rengi de söz konusu ise lazer epilasyon göğüs ve sırt bölgesinde oldukça etkili sonuçlar elde etmemizi sağlar.

Yazın lazer epilasyon yapılır mı?

Buz lazer uygulaması yazın da yapılabilmektedir. Gene de lazer epilasyon için en uygun mevsim kış ve sonbahar aylarıdır.

Lazer epilasyon güvenli midir?

Lazer epilasyon son derece güvenli, FDA onaylı sistemlerdir fakat güvenlik söz konusu olduğunda önemli olan uygulamayı kimin yaptığıdır. Bilinçli kişiler tarafından hekim denetimi altında yapıldığı sürece lazer epilasyon güvenle kullanılabilir.

Lazer epilasyonun avantajları nelerdir?

Lazer epilasyon cildinizi sadece tüylerden değil aynı zamanda akne ve batik  izlerinden de arındırır. Her zaman ipek gibi bir tene sahip olmanın konforu ve güvenini hissedersiniz. Hayatınız boyunca diğer yöntemlerle sürekli olarak tüylerden kurtulmak için harcadığınız zamanınız ve paranız size kalır.

 

 

Lazer epilasyon sonrası nelere dikkat etmek gerekir?

Dermatoloji Uzmanı Dr. Fatma Yıldızlazer epilasyon sonrası nelere dikkat etmemek gerektiğini tüm detayları ile anlattı.

  • Cildinizi UV ışınlarından koruyunuz (güneşlenmeyin ve solaryuma girmeyin).
  • En az iki hafta güneşe çıktığınızda güneş koruyucu krem kullanınız.
  • 24 saat boyunca lazer uygulanan bölgeyi kaşımayın, parfüm uygulamayın, çok sıcak su ile yıkamayın.
  • Peeling veya aşındırıcı ürünleri 1 hafta uygulamayın.

Uygulamadan hemen sonra izlenen kıl çevresindeki kırmızılık ve işlik etkili uygulamanın etkisidir. Kısa süreli soğuk uygulaması ile geçecektir. Uzamış kırmızılıklarda kortikosteroidli kremler (prednol krem) 3 gün günde 2 kez sürülebilir.

Lazer epilasyon sonrası nelere dikkat etmek gerekir

Kılların çok sert ve kalın olduğu bölgelerde, cildi sivilcelere yatkın olan kişilerde lazer uygulaması sonrası o bölgede sivilceler olabilir, endişelenmeyin. Kıl kökü derin olan kıllar yandığı zaman vücut bunu atabilmek için yabancı cisim reaksiyonu vermektedir. Sivilceler bu nedenle oluşmaktadır. Kalıcı değildir, isterseniz doktorunuz tarafından daha kolay geçmesi için krem yazılabilir.

Kılların dökülmesi; Kılların bir kısmı (kalın ve yüzeyel olanları) uygulama sırasında yanarak dışarı çıkar. Kökleri daha derin olan kılar ilerleyen günler içinde dökülecektir, siz bunları cımbız ile çektiğinizde tereyağından kıl çeker gibi gelir bunlar yanan kıllardır, çekebilirsiniz. Çektiğinizde kolayca gelmeyen kıllar yanmamış kıllardır. Büyüme döneminde olmayan kıllar lazerden etkilenmeyeceği için bu kıllar başka seanslara ihtiyaç gösterecektir. Kolayca gelmeyen kılları çekmeyin ki diğer seansta yakabileceğimiz kıl kökü kalabilsin.

Lazer epilasyon sonrası nelere dikkat etmek gerekir

lazer uygulamasından sonra büyüme dönemindeki kıllar yanar ve yok olur, dinlenme dönemindeki kılar lazerden etkilenmez. Dinlenme dönemindeki kıllarında büyüme dönemine geçmesi beklenip diğer seans yapılır bu yüzden birinci seanstan hafta sonra ikinci seansa gelmezin gerekmektedir. Büyüme dönemindeki kılların oranı kişiden kişiye, mevsimle, hormonal nedenlerle çok değişiklik gösterdiği için seans sayılarında kişiden kişiye değişmektedir.

Bir sonraki seansa gelene kadar kıllarınız uzar ise kesebilirsiniz (makas, jilet, tüy dökücü krem) ama cımbız, ağda gibi kılı kökünden alan yöntemleri uygulamayın ki bir sonraki seansta yakacak kıl kökü kalsın.

Dermatoloji Uzmanı Dr. Fatma Yıldız 

False

KİŞİSEL VERİLERİN ELDE EDİLMESİ VE İŞLENMESİ İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME FORMU

Acıbadem Sağlık Hizmetleri ve Ticaret A.Ş. (“Acıbadem”) ve Acıbadem’in hakim ve bağlı şirketleri (hepsi birlikte “Acıbadem Grubu” olarak anılacaktır.) tarafından, sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) ve ilgili mevzuat kapsamında Veri Sorumlusu sıfatıyla, kişisel verileriniz, aşağıda açıklanan çerçevede ve sayılı Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu, sayılı Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname, Özel Hastaneler Yönetmeliği ve Sağlık Bakanlığı düzenlemeleri ve sair mevzuata uygun olarak işlenebilecektir.

1. Kişisel Verilerin elde Edilmesi, İşlenmesi ve İşleme Amaçları

Kişisel verileriniz Acıbadem Grubu tarafından sağlanmakta olan kamu sağlığının korunması, koruyucu hekimlik, tıbbî teşhis, tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi, sağlık hizmetleri ile finansmanının planlanması ve yönetimi amaçlarıyla ve Acıbadem Grubu şirketlerinin faaliyet konularına uygun düşecek şekilde; sözlü, yazılı, görsel ya da elektronik ortamda, çağrı merkezi, internet sitesi, sözlü, yazılı ve benzeri kanallar aracılığıyla elde edilmektedir. Sağlık verileriniz başta olmak üzere özel nitelikli kişisel verileriniz ve genel nitelikli kişisel verileriniz, Grup tarafından aşağıda yer alanlar dâhil ve bunlarla sınırlı olmaksızın bu maddede belirtilen amaçlar ile bağlantılı, sınırlı ve ölçülü şekilde işlenebilmektedir:

Acıbadem Grubu tarafından elde edilen her türlü kişisel veriniz (Özel nitelikli kişisel veriler de dahil fakat bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) aşağıdaki amaçlar ile işlenebilecektir:

İlgili mevzuat uyarınca elde edilen ve işlenen Kişisel Verileriniz, Acıbadem veya Acıbadem Grubu’na ait fiziki arşivler ve/veya bilişim sistemlerine nakledilerek, hem dijital ortamda hem de fiziki ortamda muhafaza altında tutulabilecektir.

2. Kişisel Verilerin Aktarılması

Kişisel verileriniz, Kanun ve sair mevzuat kapsamında ve yukarıda yer verilen amaçlarla Acıbadem ve Acıbadem Grubu tarafından Acıbadem Grubu’na dahil olan şirketler ile, Özel sigorta şirketleri, Sağlık bakanlığı ve bağlı alt birimleri, Sosyal Güvenlik Kurumu, Emniyet Genel Müdürlüğü ve sair kolluk kuvvetleri, Nüfus Genel Müdürlüğü, Türkiye Eczacılar Birliği, Mahkemeler ve her türlü yargı makamı, merkezi ve sair üçüncü kişiler, yetki vermiş olduğunuz temsilcileriniz, avukatlar, vergi ve finans danışmanları ve denetçiler de dâhil olmak üzere danışmanlık aldığımız üçüncü kişiler, düzenleyici ve denetleyici kurumlar, resmi merciler dâhil sağlık hizmetlerini yukarıda belirtilen amaçlarla geliştirmek veya yürütmek üzere işbirliği yaptığımız iş ortaklarımız ve diğer üçüncü kişiler ile paylaşılabilecektir.

3. Kişisel Veri Elde Etmenin Yöntemi ve Hukuki Sebebi

Kişisel verileriniz, her türlü sözlü, yazılı, görsel ya da elektronik ortamda, yukarıda yer verilen amaçlar ve Acıbadem’in faaliyet konusuna dahil her türlü işin yasal çerçevede yürütülebilmesi ve bu kapsamda Acıbadem’in akdi ve kanuni yükümlülüklerini tam ve gereği gibi ifa edebilmesi için toplanmakta ve işlenmektedir. İşbu kişiler verilerinizin toplanmasının hukuki sebebi;

Ayrıca, Kanun’un 6. maddesi 3. fıkrasında da belirtildiği üzere sağlık ve cinsel hayata ilişkin kişisel veriler ise ancak kamu sağlığının korunması, koruyucu hekimlik, tıbbı teşhis, tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi, sağlık hizmetleri ile finansmanının planlanması ve yönetimi amacıyla, sır saklama yükümlülüğü altında bulunan kişiler veya yetkili kurum ve kuruluşlar tarafından ilgilinin açık rızası aranmaksızın işlenebilir.

4. Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Haklarınız

Kanun ve ilgili mevzuatlar uyarınca;

Mezkûr haklarınızdan birini ya da birkaçını kullanmanız halinde ilgili bilgi tarafınıza, açık ve anlaşılabilir bir şekilde yazılı olarak ya da elektronik ortamda, tarafınızca sağlanan iletişim bilgileri yoluyla, bildirilir.

5. Veri Güvenliği

Acıbadem, kişisel verilerinizi bilgi güvenliği standartları ve prosedürleri gereğince alınması gereken tüm teknik ve idari güvenlik kontrollerine tam uygunlukla korumaktadır. Söz konusu güvenlik tedbirleri, teknolojik imkânlar da göz önünde bulundurularak muhtemel riske uygun bir düzeyde sağlanmaktadır.

6. Şikayet ve İletişim

Kişisel verileriniz teknik ve idari imkânlar dâhilinde titizlikle korunmakta ve gerekli güvenlik tedbirleri, teknolojik imkânlar da göz önünde bulundurularak olası risklere uygun bir düzeyde sağlanmaktadır. Kanun kapsamındaki taleplerinizi, “funduszeue.info” web adresindeki “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Uyarınca Başvuru Formu” nu doldurarak;

Kanun kapsamındaki taleplerinizi, funduszeue.info web adresindeki “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Uyarınca Başvuru Formu” nu doldurarak ve formda belirtilen usullerle tarafımıza iletmenizi rica ederiz.

YUKARI

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası