tam kapanma açıklaması / Son dakika İçişleri Bakanlığı'ndan 'tam kapanma' açıklaması

Tam Kapanma Açıklaması

tam kapanma açıklaması

Erdoğan açıkladı: 17 Mayıs'a kadar tam kapanmaya geçiliyor

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. 

"Avrupa'nın açılma sürecine girdiği bir dönemde, bizim geride kalmamak için vaka sayılarımızı süratle 5 binin altına indirmeliyiz" diyen Erdoğan, 29 Nisan perşembe akşamı 'dan başlayıp, 17 Mayıs pazartesi sabah 'e kadar sürecek şekilde tam kapanmaya geçileceğini duyurdu. 

Erdoğan'ın tam kapanma ile ilgili açıklaması şu şekilde:

TAM KAPANMA AÇIKLAMASI

  • Koronavirüs salgını, dünyayı kasıp kavurmaya devam ediyor. Bu süreci ülkemiz ve milletimiz için en iyi şekilde yürütmeye çalışıyoruz. Bu çerçevede sağlık uygulama tebliğ listesinde yer alan işlemler için yüzde 10 ile yüzde 20 oranında artış yaparak sağlık sistemimizi destekledik. Diyaliz hizmetlerinin bedelini yüzde 20 arttırdık. Sosyal güvenlik kurumu bütçemize maliyeti 7 milyar lirayı geçen bu hizmetlerin milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Hem salgın dönemini hem Ramazan ayını gözeterek patates ve soğan dağıtımlarında bin tonu geride bıraktık. 
  • Özel hastanelerde yoğun bakım ve aşı hizmetlerinden dolayı ücret talep edildiğine dair şikayetler alıyoruz. Vatandaşlarımızdan hiçbir ücret talep edemez. İlave ücret talebiyle karşılaşan vatandaşlarımız kurumlarımıza bildirirlerse gereken neyse hemen yapılacaktır. Muhtarlarımızın aşılarına başlanacak.
  • Tedbirlerin neticelerini yavaş yavaş almaya başladık. Avrupa'nın açılma sürecine girdiği bir dönemde, bizim geride kalmamak için vaka sayılarımızı süratle 5 binin altına indirmeliyiz. 
  • 29 nisan saat 19'dan başlayıp 17 mayıs sabah 5'e kadar tam kapanmaya geçiyoruz. Bu tarihler arasında kesintisiz sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. 
  • Üretim imalat, temizlik gibi alanlarda istisna tutulan kuruluşlar hariç tüm işyerlerine ara verilecektir.
  • Kamu personeli uzaktan çalışmaya yönlendirilecektir.
  • Yeme içme sektöründe paket servis ile hizmet verilecek. Zincir marketler pazar günleri kapalı olacak. 
  • Anaokulu, kreş, 8'inci ve 12'nci sınıflar dahil, tüm kurumlarda yüz yüze eğitime ara verilecek, tüm sınavlar ertelenecektir.
  • Şehirler arası seyahatlerin tamamı izne tabi olacak ve şehirler arası toplu taşıma araçları yüzde 50 kapasiteyle çalışabilecek.
  • Konaklama tesislerindeki rezervasyonlar, sokağa çıkma ve şehirlerarası seyahat kısıtlamaları için istisna teşkil etmeyecektir.
  • İhtiyaçlarını karşılamak için sokağa çıkamayan yaşlılarımız VEFA ekiplerinden destek isteyebileceklerdir.

Erdoğan'ın olayları ile ilgili açıklamaları şu şekilde: 

  • Geçtiğimiz hafta kabinemizde küçük bir değişiklik yapmıştık. Kendilerine bir kez daha hoş geldiniz diyorum. Görevlerini devreden Zehra Zümrüt Selçuk ve Ruhsar Pekcan arkadaşlarımıza ülkemize yaptıkları hizmetler için şükranlarımı sunuyorum. Haklarında sosyal medyada yürütülen linç kampanyalarını kınıyorum. Bu arkadaşlarımızı hep şükranla hatırlayarak, gerektiğinde bilgilerinden istifade etmeyi sürdüreceğiz. 
  • Bugün Kabine toplantımızın öncesinde KKTC'nin Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ı misafir ettik. Görüşmemizde Cenevre'de gerçekleştirilecek 5+1 BM toplantısını ele aldık. Tatar, egemen eşitliğe dayalı 2 vizyonu gündeme getirecek. Biz de Türkiye olarak bu vizyona destek vereceğiz. Kıbrıs'ı çözümsüzlüğe mahkum etmek isteyen, Kıbrıs Türk'ü kardeşlerimizi ambargolarla yıldırmaya çalışan zihniyete müsamaha göstermeyeceğiz. Toplantının sonucu ne olursa olsun, Kıbrıs Türkü kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. 

"SOYKIRIM DİYORSANIZ AYNAYA BAKIP DEĞERLENDİRMENİZ LAZIM"

  • ABD Başkanı Biden, 24 Nisanda yayımladığı mesajda coğrafyamızda 1 asırdan daha uzun süre önce yaşanmış acı olaylarla ilgili mesnetsiz, haksız ve hakikatlere aykırı ifadeler kullanmıştır. Hiç bir tarihi ve hukuki temeli bu hikayeler milletimizin her ferdi gibi bizi de üzmüştür. ABD ve Avrupa eğer bizimle tarih konusunda yarışa girecek olursa onlar insan içine çıkamayacak duruma gelecektir. Bunu biz değil, Avrupalı tarihçiler diyor. 
  • Türkiye olarak kendi acılarımızı istismar etme gayretine girmedik. Biz acılarımızı yüreğimize gömüp ileriye bakma politikamızı birileri yanlış anlıyor. Tarihte yaşanan acıların yarıştırılmasını doğru bulmuyorum. Ama yarıştırılırsa bu yarıştan mutmain çıkacak tek milletiz.  
  • Tarihteki olayların araştırılması ve hakikatlerin ortaya çıkarılması tarihçilere bırakılmalıdır, siyasetçilere değil. Yıllardır dile getirilen Ermeni iddiaları konusunda ortak bir tarih komisyonu kurulması teklifimize hala bir cevap alamadık.
  • 24 Nisan'da insani trajedi adına hiç bir şey olmamıştır. 24 Nisan Osmanlı Devleti'nin aleyhine faaliyet yürüten örgütleri kapatıp yöneticisini tutukladığı gündür
  • Ermeni çeteleri Türk ordusuyla veya şehirlerini koruyan milisleriyle çatışmamış, savunmasız insanları katletmiştir.  Sayıları milyonla ifade edilen Türk ve Kürt nüfusları, Ermeni çeteler tarafından katledilmiştir
  • Osmanlı topraklarında Ermeni nüfusun toplamı 1 milyon bin olarak kayıtlarda, şu anda ben belgeyle konuşuyorum, Biden gibi konuşmuyorum
  • Osmanlı, Ermeni nüfusu başka yere göndermemiş, topraklarında yer değiştirtmiştir. 1 hafta süre verilmiş, mazereti olanlar muaf tutulmuştur
  • Osmanlı'nın Ermeni nüfusu yer değiştirme işlemi sırasında hayatını kaybedenlerin sayısı bini ancak bulmaktadır. 
  • Ülkemizde pek çok yerde Ermenilerin katlettiği Türklere ait toplu mezarlar vardır ama hiçbir yerde Ermenilere ait toplu mezara rastlayamazsınız
  • Ben belgelerle konuşuyorum. Sayın Biden gibi konuşmuyorum. Kendisi neye dayanarak konuşuyor bilmiyorum. Bizim elimizde tarihi belgeler var, biz buna göre konuşuyoruz. Biden’ın elindeki belge nedir? Varsa bunu açabiliyorlar mı?
  • Türk milletine soykırım yaftasını yapıştıramazsınız. Soykırım diyorsanız aynaya bakıp değerlendirmeniz lazım. İşte Karabağ bütün gerçeklerle ortada. Kızılderili meselesini hiç söylemiyorum. 

"TÜRK-AMERİKAN İLİŞKİLERİ BU SEVİYESİNİN DE ÇOK GERİSİNE DÜŞMÜŞTÜR"

  • ASALA'nın 'li yıllarda diplomatlarımıza karşı gerçekleştirdiği saldırıları da unutmadık, unutmayacağız Biden
  • Ermeni iddialarıyla ilgili ortada herhangi bir somut delil olmadığı gibi uluslararası mahkeme kararı da mevcut değildir.
  • ABD'nin attığı bu yanlış adımdan bir an önce dönmesini umut ediyoruz.
  • Bizim Ermeni toplumuyla hiç bir sorunumuz, sıkıntımız yoktur. Her ne şekilde kurulmuş olursa olsun Ermenistan devletiyle de iyi komşuluk esasına dayalı bir ilişki tesis etmek istiyoruz. Bunun için son 16 yıldır fedakarlığı hep bizim yaptığımız adımlar attık, maalesef bu adımlarımıza samimi bir karşılık bulamadık.
  • Son gelişmelerin üzerine tuz biber olan 24 Nisan açıklamasıyla artık Türk-Amerikan ilişkileri bu seviyesinin de çok gerisine düşmüştür
  • Türkiye olarak tüm samimiyetimizle ABD ile de, AB ile de eşit ve adil şartlarda birlikte çalışmak, beraber yol yürümek istiyoruz. ABD Başkanı Biden ile haziran ayında kararlaştırdığımız görüşmede tüm bu konuları yüz yüze değerlendirerek yeni bir dönemin kapılarını aralayacağımıza inanıyorum. 
  • Büyük vaatlerle kandırılan Ermenilerin, hem Ruslar hem de Avrupa ve Amerika tarafından aldatılmış olma öfkesini bu yalanla örtmeye çalıştığı anlaşılıyor. 
  • Onlar tersini söylüyor diye güneş doğmayacak değildir. Onlar aksini iddia ediyor diye hakikat ışığı parlamaktan vazgeçecek de değildir.
  • Nasıl oluyor da Ermeni lobisine Türkiye'yi değişiyorsun? 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan tam kapanma açıklaması

Corona virüsü salgınıyla mücadele kapsamında 17 Mayıs saat 'e kadar sürecek tam kapanma, bugün saat itibariyle başladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da tam kapanmayla ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu.

Yayınlanma: - 29 Nisan Güncellenme:

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan tam kapanma açıklaması

17 Mayıs Pazartesi saat ’e kadar sürecek tam kapanma, saat ’da başladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Twitter hesabından kısıtlamayla ilgili paylaşım yaptı.

Bakan Koca, paylaşımında “17 günlük mücadelemiz başladı. Bayram, Bayram olsun” ifadelerini kullandı.

Koca, ayrıca üzerinde “İnanın, başaracağız” yazan bir görsel de paylaştı.

TÜRKİYE’DE SON DURUM

Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı 29 Nisan Perşembe gününün corona tablosuna göre son 24 saatte kişi hayatını kaybetti.

Bugün bin test yapılırken, semptom gösteren 2 bin hastayla birlikte 37 bin yeni vaka tespit edildi.

Sağlık Bakanlığı güncel corona virüsü verilerini açıkladı! İşte 29 Nisan tablosuİlginizi ÇekebilirSağlık Bakanlığı güncel corona virüsü verilerini açıkladı! İşte 29 Nisan tablosu

Tam Kapanma Haberleri Ve Son Dakika Tam Kapanma Haberleri

Tam Kapanma Haberleri Ve Son Dakika Tam Kapanma Haberleri

Tam kapanma kavramı Covid (Koronavirüs) salgını döneminde ortaya çıkmıştır. Hastalığın yayılmasını önlemek için alınan tam kapanma kararı kapsamında Türkiye’de hayatın devam edebilmesi için çalışması zorunlu olan sektörler dışında (gıda, tarım, lojistik vb.) hemen her iş yerinin kapanması, özel nedenlerle muaf olanlar dışında herkes için sokağa çıkma yasağı getirilmiştir. İç işleri bakanlığı tarafından yayımlanan genelge ile zorunlu hal sayılacak durumlar belirlenmiş ve kimlerin izin belgesi ile sokağa çıkabileceği ilan edilmiştir. Tam kapanma kapsamında yine zorunlu haller dışında şehirlerarası seyahatler de kısıtlanmıştır. Medyada ve halk arasında tam kapanma olarak adlandırılan durum İçişleri Bakanlığı genelgesinde kısmi kapanma olarak ifade edilmiştir.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı! Yeni bir kapanma olacak mı?

Sağlık Bakanı Koca, kabine toplantısının ardından salgın süreciyle ilgili merak edilen soruları yanıtladı. Türkiye&#;deki delta varyantı yoğunluğunun yüzde 90’ı geçtiğini söyleyen Bakan Koca, &#;yeni bir kapanma olur mu?&#; sorusuna yanıt verdi. Aşılama sürecine değinen Koca, 3. ve 4. doz aşılamaya ilişkin de önemli mesajlar verdi.

Haber

Fahrettin Kocatam kapanma

Yasaklar ne zaman bitecek? 1 Haziran’dan sonra ne olacak?

17 Mayıs tarihinde son bulan tam kapanma sürecinden sonra, vatandaşlar yeni normalleşme adımlarını bekliyordu. İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı yeni normalleşme genelgesi ise birçok insanı hayal kırıklığına uğrattı. Tam kapanmadan önceki yasaklara benzeyen yeni kısıtlamalar birçok kesimden tepki görürken, alınan tedbirlerin 1 Haziran’a kadar devam edeceği öğrenildi.

Haber

Aşıtam kapanmanormalleşme

Prof. Dr. Ceyhan&#;dan korkutan açıklama: Ters tepebilecek tedbirler var

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, "Şu anda tedbirler, hastalığı kontrol etme açısından aşılamadan daha önemli. Aşılamada, yüzde 20 ikinci doz aşılamayla direkt etki göremiyorsunuz, etkiyi yüzde aşıladığınızda görüyorsunuz" açıklamasını yaptı. Öte yandan 1 Haziran&#;a kadar uygulanacak tedbirleri çok etkili bulmadığını söyleyen Prof. Dr. Ceyhan, "Hatta bazen ters etki de yapabilecek kısa süreli, hafta sonları sokağa çıkma kısıtlamalarının devam ettiğini görüyoruz." diye konuştu.

Haber

Mehmet Ceyhantam kapanmanormalleşmekoronavirüs (Covid)

İTO&#;dan tam kapanma açıklaması: Salgını değil, algıyı yönettiler

DUVAR - Artan korona virüsü vakalar&#; ve ölümlerin önlenmesi için Cumhurba&#;kan&#; Recep Tayyip Erdo&#;an'&#;n dün yapt&#;&#;&#; tam kapanma aç&#;klamas&#;n&#;n ard&#;ndan, &#;stanbul Tabip Odas&#;, "Ekonomik, sosyal desteksiz kapanma olmaz" dedi.

'ÖNLEMLER, SORUNLAR E&#;&#;T DA&#;ITILMALI'

&#;stanbul Tabip Odas&#; Yönetim Kurulu Ba&#;kan&#; Prof. Dr. P&#;nar Sahip, kapanmaya ili&#;kin, h&#;zl&#; bir kapanma yap&#;larak haziran ay&#;nda turizm sektörüne ülkenin haz&#;rland&#;&#;&#;n&#; söyledi. Sahip, sözlerine &#;öyle devam etti: "Geldi&#;imiz noktada dün mecburen alg&#; yönetilerek bir aç&#;klama yapt&#;lar. Ülkemizdeki vaka say&#;lar&#; art&#;k dünyadaki listelerin en üst düzeylerine ç&#;km&#;&#; vaziyette. Yo&#;un bak&#;m servislerinde yataklar dolmu&#;tur. Ama aç&#;klanan önlemlere bakt&#;&#;&#;m&#;zda ne yaz&#;k ki bunun gerçek anlamda sosyal bir devletin gereklerinin yerine getiren bir aç&#;klama oldu&#;u ve gerçekten çarklar&#;n durdu&#;u söylenemez. Çünkü maalesef üretim, tedarik, in&#;aat gibi birçok alanda i&#;çiler çal&#;&#;maya devam edecek. Oysa hayati olan alanlar d&#;&#;&#;nda bütün çarklar&#;n kapat&#;lmas&#; gerekiyordu. Ama tabii ki tedbirler, destekler sa&#;lanarak bunlar&#;n yap&#;lmas&#; gerekiyordu. Ne yaz&#;k ki dünkü aç&#;klamada bunlar&#;n hiçbirini görmemekteyiz. &#;u anda h&#;zl&#; bir kapanma yap&#;larak haziran ay&#;nda turizm sektörüne ülkemizin haz&#;rland&#;&#;&#;n&#; görüyoruz. Önlemler, sorunlar e&#;it da&#;&#;t&#;lmal&#;. Pandemi döneminde özellikle çok gelir elde eden i&#; alanlar&#; var. Çok zenginle&#;en patronlar var. Bütün bunlar, küçük esnafa, çal&#;&#;mayanlara, yoksullara destek verebilir. Dayan&#;&#;maya aç&#;k kibirli olmayan, bilimin &#;&#;&#;&#;&#;nda salg&#;n politikas&#;na acilen ihtiyaç var. Bir an önce bu konunun bilimiyle u&#;ra&#;an bizim gibi meslek örgütlerine devretmeli. Çünkü sadece üç haftal&#;k tam kapanma olmayan bu uygulamayla salg&#;n yönetilemeyecek."

'SALGINI DE&#;&#;L, ALGIYI YÖNETMEYE BA&#;LADILAR'

Bas&#;n aç&#;klamas&#;n&#; &#;stanbul Tabip Odas&#; Yönetim kurulu üyesi Dr. Osman Öztürk okudu. Eksik, yanl&#;&#;, tutars&#;z politikalar, ba&#;ar&#;s&#;z salg&#;n yönetimi nedeniyle ülkede kontrol alt&#;na al&#;namayan COVID pandemisinin üçüncü ve en büyük pikini yapt&#;&#;&#;n&#; belirten Öztürk &#;unlar&#; söyledi: "Gelinen noktada Türkiye nüfus yo&#;unlu&#;una göre Dünya ölçe&#;inde en fazla vaka say&#;s&#;na sahip ülke konumundad&#;r. Al&#;nmayan tedbirlerin, lebaleb parti kongrelerinin, insanlar en yak&#;nlar&#;na veda edemezken siyasetçilerin kat&#;ld&#;&#;&#; kalabal&#;k cenaze törenlerinin bedelini ba&#;ta sa&#;l&#;k çal&#;&#;anlar&#; olmak üzere bütün yurtta&#;lar&#;m&#;z ödüyor. Türkiye sa&#;l&#;k sistemi çöktü. Her gün çaresizlik içinde yeni ölümlere tan&#;kl&#;k etmekten tükeniyoruz. Her &#;ey ba&#;ta Sa&#;l&#;k Bakanl&#;&#;&#; olmak üzere herkesin gözü önünde oldu. Tüm uyar&#;lar&#;m&#;za ra&#;men gereken önlemleri almak yerine salg&#;n&#; de&#;il alg&#;y&#; yönetmeye, on binlerce insan&#;n öldü&#;ü bu felaketten “ba&#;ar&#; hikayesi” ç&#;karmaya çal&#;&#;t&#;lar."

TEDB&#;RLERE &#;L&#;&#;K&#;N 8 ÖNER&#;

Özütürk, dün Cumhurba&#;kan&#; Recep Tayyip Erdo&#;an'&#;n tam kapanmaya ili&#;kin aç&#;klad&#;&#;&#; önlemlere ili&#;kin &#;u de&#;erlendirmeyi yapt&#;: "Sa&#;l&#;k Bakanl&#;&#;&#;’n&#;n aç&#;klamas&#;na göre günü hayat&#;n&#; kaybeden yurtta&#;&#;m&#;zla birlikte COVID nedeniyle &#;imdiye kadar yitirdi&#;imiz insanlar&#;m&#;z&#;n say&#;s&#; ’e; ayn&#; gün tespit edilen yeni vaka ile birlikte toplam vaka say&#;s&#; ’e yükseldi. (Ba&#;ta belediyelerin aç&#;klad&#;&#;&#; geçen y&#;llara göre “fazladan ölümler” ve yap&#;lan gerçekçi analizler ise ölüm say&#;lar&#;n&#;n Bakanl&#;&#;&#;n aç&#;klad&#;&#;&#;n&#;n üç kat&#; kadar oldu&#;unu gösteriyor.)

Dün Cumhurba&#;kan&#; taraf&#;ndan aç&#;klanan ve &#;çi&#;leri Bakanl&#;&#;&#; taraf&#;ndan yay&#;nlanan genelgeyle 29 Nisan Per&#;embe saat ’dan itibaren 17 May&#;s Pazartesi günü saat ’e kadar 'tam kapanma' uygulamas&#;na geçildi&#;i duyuruldu. Öncelikle bugün itibar&#;yla gelinen a&#;aman&#;n bütün sorumlulu&#;unun ülkeyi yönetenlerde oldu&#;unu belirtmek isteriz. &#;kinci olarak; aylard&#;r bütün uyar&#;lar&#;m&#;za ra&#;men gerekli önlemleri almayanlar bu sürede ölen bütün yurtta&#;lar&#;m&#;z&#;n vebalini ta&#;&#;maktad&#;rlar.

Dün al&#;nan tedbirlerle ilgili ba&#;l&#;ca de&#;erlendirmelerimiz:

1- Üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinin aksamamas&#; için çarklar&#;n dönmeye, i&#;çilerin çal&#;&#;maya devam etti&#;i önlemler dizisine “tam kapanma” denemez. Bu karar&#; alanlar i&#;çilerin hayat&#;na de&#;er vermediklerini aç&#;k olarak göstermi&#;lerdir. Yap&#;lmas&#; gereken ekonomik ve sosyal desteklerin sa&#;lanmas&#;; temel, zorunlu ve acil mal ve hizmet üreten i&#;ler d&#;&#;&#;nda bütün i&#;lerde çal&#;&#;man&#;n durdurulmas&#;, çal&#;&#;man&#;n sürdü&#;ü sektörlerde mesai saatlerinin k&#;salt&#;lmas&#; ve mümkün olan i&#;lerde evden çal&#;&#;maya geçilmesidir. Temel olarak aç&#;k havada, kalabal&#;k olmayan ortamlarda bulunman&#;n k&#;s&#;tlanmas&#; yerine tüm kapal&#; ortamlarda belli say&#;n&#;n üzerinde bir arada bulunmay&#; önleyen bir strateji benimsenmelidir.

2- Ekonomik, sosyal desteksiz kapanma olmaz. &#;nsanlar&#;n ya&#;ayabilmeleri için gerekli deste&#;i vermeden evlerine kapatmak aç&#;kça açl&#;&#;a, yoksullu&#;a ve ölüme mahkum etmektir. Türkiye’nin, halk&#;n&#;n ihtiyaçlar&#;n&#; iki hafta de&#;il, aylarca kar&#;&#;layabilecek kaynaklar&#; vard&#;r. Bütün sorun bu kaynaklar&#;n toplum için de&#;il, ba&#;ta yanda&#; müteahhitler olmak üzere patronlar için kullan&#;lmas&#;ndan kaynaklanmaktad&#;r. 'Kapanma' süresince bütün çal&#;&#;anlar ücretli izinli say&#;lmal&#;; i&#;sizlere, yoksullara, küçük esnafa, köylülere ekonomik destek sa&#;lanmal&#;d&#;r. Tüketici, konut ve ta&#;&#;t kredileri ile kredi kart&#; borçlar&#; ve elektrik, su, do&#;algaz ve ileti&#;im faturalar&#; faiz i&#;letilmeden ertelenmelidir.

3- Bugün gelinen noktada kaç&#;n&#;lmaz olmakla birlikte 'kapanma', salg&#;n&#; tamam&#;yla durduracak sihirli bir formül de&#;ildir. 'Kapanma' ne kadar s&#;k&#;, düzgün uygulan&#;rsa uygulans&#;n sonras&#;ndaki aç&#;lma süreci do&#;ru yönetilmezse salg&#;nda ba&#;a dönülmesi kaç&#;n&#;lmazd&#;r. Bu nedenle 'kapanma' ile vaka say&#;lar&#;nda azalma sa&#;lanmas&#; sonras&#;nda 'kademeli, kontrollü aç&#;lma' uygulanmal&#;d&#;r. &#;ehirleraras&#; seyahat yasaklan&#;rken uluslararas&#; seyahat için herhangi bir k&#;s&#;tlamaya gidilmemesi, varyant virüslerin ülkemizde yay&#;lmas&#;nda en önemli kaynak oldu&#;u dü&#;ünülen yurtd&#;&#;&#;ndan ülkeye giri&#; yapanlar&#;n belirli süre izolasyonu ile ilgili herhangi bir düzenleme yap&#;lmamas&#; önemli bir eksikliktir.

4- Salg&#;n sürecini sadece 'aç/kapa' döngüsüyle sürdürmek mümkün de&#;ildir. Salg&#;n&#;n ba&#;&#;ndan bu yana söyledi&#;imiz gibi hastalar&#;n ve temasl&#;lar&#;n tespiti için testler yayg&#;nla&#;t&#;r&#;lmal&#;; etkili ve sistematik filyasyon uygulanmal&#;; hasta ki&#;ilerin izolasyonu ve temasl&#;lar&#;n karantina alt&#;na al&#;nmas&#; için evlerinde uygun ko&#;ullar&#;n olmad&#;&#;&#; durumlarda kamuya ait yurtlar, misafirhaneler ve benzeri yerler bu amaçla kullan&#;lmal&#;d&#;r. Salg&#;na kar&#;&#; mücadelede en önemli mücadele arac&#;m&#;z ise a&#;&#;d&#;r. Türkiye, on sekiz ya&#; üzeri nüfusu bütünüyle a&#;&#;layabilece&#;i miktarda a&#;&#;y&#; gecikmeksizin temin etmeli ve h&#;zla a&#;&#;lamal&#;d&#;r.

5- Türkiye’nin &#;imdiye kadar sürdürdü&#;ü salg&#;n politikas&#;ndaki en büyük hata salg&#;n&#; hastanelerde kar&#;&#;lamaya çal&#;&#;mas&#; olmu&#;tur. Oysa salg&#;n mücadelesi hastanelerde de&#;il sahada, birinci basamakta kazan&#;l&#;r. Ancak ne yaz&#;k ki AKP döneminde uygulanan 'Sa&#;l&#;k Reformu' sürecinde birinci basamak sa&#;l&#;k hizmetleri parçalanm&#;&#; ve sadece kendisine kay&#;tl&#; listeye hizmet sunmakla yükümlü aile hekimli&#;i sistemi bu mücadelede yeterince yer alamam&#;&#;t&#;r. Al&#;nan tedbirlerle hasta ve ölüm say&#;lar&#; dü&#;ürülse bile mücadelenin etkin bir &#;ekilde sürdürülebilmesi için birinci basamak sa&#;l&#;k hizmetleri yeniden organize edilmelidir. Bunun için h&#;zla uygulanacak 'Yeniden Sosyalizasyon' program&#;yla koruyucu hekimli&#;i önceleyen, nüfus tabanl&#;, ekip çal&#;&#;mas&#;na dayal&#; birinci basamak sa&#;l&#;k örgütlenmesi hayata geçirilmelidir.

6- &#;stanbul Tabip Odas&#; olarak haz&#;rlad&#;&#;&#;m&#;z 'Pandemi Döneminde Özel Hastanelerde Sa&#;l&#;&#;&#;n Finansman&#; Raporu'nu 20 Nisan tarihinde kamuoyuyla payla&#;m&#;&#;t&#;k. Geçti&#;imiz hafta gündeme ta&#;&#;d&#;&#;&#;m&#;z özel hastane patronlar&#;n&#;n salg&#;n&#; f&#;rsata çevirme uygulamalar&#;n&#;n yöneticiler taraf&#;ndan da görülmesi sevindiricidir. Ancak &#;ikayet etmek yetmez. Vatanda&#;lar can derdindeyken kâr pe&#;inde ko&#;an, COVID hastalar&#;ndan her ne suretle olursa olsun ücret talep eden özel hastaneler s&#;k&#; bir &#;ekilde takip edilmeli, Sosyal Güvenlik Kurumu bu hastanelerle sözle&#;mesini feshetmeli ve bu hastaneler kamula&#;t&#;r&#;lmal&#;d&#;r.

7- Al&#;nan tedbirlerin 29 Nisan ak&#;am&#;ndan ba&#;lat&#;lmas&#;, birçok ilde yap&#;lmas&#; planlanan 1 May&#;s kutlamalar&#;n&#; ve &#;stanbul 1 May&#;s bile&#;enlerinin 30 Nisanda Kazanc&#; Yoku&#;u, &#;i&#;hane ve Kad&#;köy’de yapaca&#;&#; 1 May&#;s’larda katledilenleri anma törenlerini engelleme amac&#; ta&#;&#;maktad&#;r. Salg&#;nla mücadelenin bir “güvenlik meselesi” haline getirilerek insan haklar&#; ihlallerinin yayg&#;nla&#;t&#;r&#;lmas&#;, muhalefetin bast&#;r&#;lmas&#;, demokratik haklar&#;n engellenmesi, toplumsal ve bireysel özgürlüklerin s&#;n&#;rland&#;r&#;lmas&#; için kullan&#;lmas&#;ndan derhal vazgeçilmelidir. &#;htiyac&#;m&#;z olan bask&#;c&#;, otoriter, anti demokratik uygulamalar de&#;il insan haklar&#; merkezli pandemi mücadelesidir.

8- Kapanma tedbirleri soka&#;a ç&#;kma yasaklamas&#; &#;eklinde uygulanmamal&#;, 20 ya&#; alt&#; ve 65 ya&#; üzeri de dahil olmak üzere yurtta&#;lar&#;n aç&#;k havada, fiziksel aktivite yapabilmelerine imkan sa&#;lanmal&#;d&#;r.

Kamuoyuna sayg&#;lar&#;m&#;zla duyururuz."

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır