kartal zemin haritası / Kartal deprem riski ve deprem tehlike haritası

Kartal Zemin Haritası

kartal zemin haritası

Kartal deprem bölgesi mi? İstanbul Kartal'dan fay hattı geçiyor mu? Völgenin risk haritasındaki yeri

Kartal deprem bölgesi mi? İstanbul Kartal'dan fay hattı geçiyor mu? Völgenin risk haritasındaki yeri

Kahramanmaraş merkezli ve 10 ilimizi etkileyen depremlerin ardından vatandaşlar oturdukları il ve ilçelerin deprem riskini merak ediyor. İstanbul'un büyük ve yoğun nüfuslu ilçelerinden biri olarak bilinen Kartal için de deprem riski taşıyıp taşımadığı araştırılıyor. İşte risk haritasındaki yeri

Kartal deprem bölgesi mi?

Kartal'da yaşayan ya da akrabaları bu bölgede bulunan pek çok vatandaş Kartal'ın deprem riskini merak ediyor. "İstanbul İli Kartal İlçesi Olası Deprem Kayıp Tahminleri Kitapçığı", Kartal ilçesine ait deprem tehlike analizleri, kentsel üstyapı ve altyapı unsurlarının risk analizlerini sunmak amacıyla “İstanbul İli Olası Deprem Kayıp Tahminlerinin Güncellenmesi Projesi ()” verileri kullanılarak, senesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı, Deprem ve Zemin İnceleme Müdürlüğü tarafından (DEZİM) hazırlanmıştı.

Hazırlanan yayınlananlara göre; büyüklüğündeki senaryo depreminde, Kartal’daki binaların ortalama %60’ının hasar görmeyeceği tahmin edilmektedir. Binaların ortalama %27’sinin hafif, %10’unun orta, %2’sinin ağır ve %1’inin de çok ağır hasar görmesi beklenmektedir. Kartal’da, analiz edilen toplam bina sayısı olarak ifade edilmiştir.

Kartal fay hattına yakın mı?

Bunun dışında Kartal'ın özellikle güney kesimlerinin fay hattına yakın olduğu, bu sebeple risk taşıdığı bilinmektedir. Kuzey bölge ve mahallelerin ise sahile oranla daha az risk taşıdığı bilinmekte. Komşu ilçelerden Pendik (özellikle güney kısım) ve Tuzla'nın da deprem riski taşıdığı biliniyor.

KARTAL DEPREM RİSK DURUMU SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN!

Kartal, İstanbul'un Anadolu yakasında, Marmara Denizi kıyısında, Kocaeli Yarımadası'nın güney batısında yer alan bir ilçedir. TÜİK nüfus sayımına göre nüfusa sahiptir.

DepremİstanbulKartalafet riskison depremler

Google News ile Takip Et

GABORAS tarafından geliştirilen GOS terminallerinde, 5 bin kilometrekarelik İstanbul’un zemin durumu ve yapı envanteri masaya yatırıldı. Zemin formasyonlarına yapılan puanlamalar ile bina yapım yılı, yılında hayata geçirilen deprem yönetmeliğinden önce olan yapıların bir araya getirildiği çalışmada Avrupa yakasının Asya’ya göre daha fazla deprem riski taşıdığı görüldü. Deprem gerçeğinin bir an olsun unutulmaması gerektiğini belirten GABORAS CEO’su Kurtuluş Altun, “Dün şiddetinde gerçekleşen depremde de görüldüğü üzere tüm planlamalarımızı deprem merkezli yapmak zorundayız. Ekonomik veya siyasi aldığımız her kararın arkasında deprem gerçeği yatmalıdır. Bu mesele herkesi ilgilendirir. Bu gerçeğe sırtımızı dönemeyiz” dedi.

TARİHİ YARIMADA VE ADALAR’IN DURUMU KRİTİK

Harita üzerinde sayısallaştırılan veriler üzerinden gerçekleştirilen okumalar neticesinde olası büyük İstanbul depreminin en fazla etkileyeceği bölgeler tespit edildi. Tarihi yarımadanın neredeyse tamamında zemin formasyonunun iyi olmadığının saptandığı incelemede İstanbul’un Türkiye’deki kentsel dönüşümlerin ’ünü, riskli alanlarının ’ini, yenileme alanlarının ise ’sini kapsadığı tespit edildi.

Asya yakasının zemin formasyonu olarak Avrupa Yakası’na göre daha sağlam olduğunun ortaya çıkarıldığı incelemede Avrupa Yakası’nda Fatih’in yanı sıra Bahçelievler, Bakırköy ve Güngören’in zemin formasyonunun yanı sıra yapı durumu olarak da eski yapıların çoğunlukta olduğu belirtildi.

Çalışmada Zeytinburnu’nun tarihi yarımadaya bakan bölümleri ile Avcılar’ın sahil kesimleri ve Boğaziçi öngörünüm bölgelerinin depremden etkilenecek öncelikli alanlar olarak ön plana çıkıyor. Anadolu Yakası’nda Kartal – Maltepe sahil kesimi ve Kadıköy’ün batısı dikkat edilmesi gereken bölgelerin başında geliyor. İstanbul’da geçen yıl e-devlet üzerinden açıklanan toplanma alanlarını da incelendiği çalışmada kişi başına metrekare toplanma alanı düştüğü tespit edildi.

ESKİ – YENİ KONUTLAR ARASINDA DEĞER TAKASI GERÇEKLEŞMELİ 

Deprem çalışmalarına nereden başlanması gerektiğini büyük veri teknolojileri ve yapay zekâ algoritmalarıyla tespit edebildiklerini belirten Altun, “Bu bölgelerde master plan doğrultusunda bina dönüşümünden ziyade mekânsal kalitenin arttığı projelerle yaklaşılmalıdır. Deprem odaklı dönüşüm içerisine alınacak bölgelerde yaşayan vatandaşları değer takası ile metrekare tartışmalarının ötesinde teknolojik bir çözüm gerekmektedir. Mevcut durumda noktasal olarak değer tespiti yapabilecek teknolojik altyapıya sahibiz. Önemli olan gayrimenkulü bir değer olarak kabul etmektir” dedi.

editor

Beklenen büyük Marmara Depreminin büyüklüğünde olması durumunda Kartal&#;da depremden en çok etkilenecek bölgeler belli oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından geçtiğimiz yıl hazırlanan raporun detaylarında, Kartal&#;da deprem olması durumunda hangi bölgelerin en kötü şekilde etkileneceği yer aldı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Deprem Mühendisliği Ana Bilim Dalı tarafından yapılan araştırmaya göre, Kartal&#;da olası depremden en çok etkilenecek mahalleler ve yerleşim yerleri belli oldu. Bu makalede öncelikle depremden etkilenecek bölgelerle ilgili analiz verilerini sıraladık, son olarak da bu raporlar ışığında depremden en çok etkilenecek bölgeleri belirttik.

Kartal&#;da depremden etkilenecek yerler

Kartal&#;da depremden en çok etkilenecek bölgelerin belirlenmesinde bir dizi faktör göz önünde bulunduruldu. Bunların arasında çeşitli jeolojik veri yer alıyor. Kartal&#;da depremin şiddeti ve davranış şekli ile alakalı veriler aşağıda ele alınmıştır. Kartal ilçesine ait En Büyük Yer İvmesi (PGA), En Büyük Yer Hızı (PGV) Parametreleri ve ve sn’deki Spektral İvme Haritaları, aşağıda sunulmaktadır.

1. Kartal Zemin Bağımlı Medyan Yer İvmesi (PGA) Dağılımı

İlk tabloda Kartal İlçesi Zemin Bağımlı Medyan En Büyük Yer İvmesi (PGA) Dağılımı gösterilmektedir. Haritaya göre Kartal&#;ın D etrafı ve Aydos dağının üst kısımları dışındaki her yerinde PGA dağılımı turuncu renkle tehlikeli seviyede boyanmıştır. Ayrıca Orhantepe tarafında sahil kısmında kırmızı renge de rastlanmakta.

2. Kartal Zemin Bağımlı Medyan Yer Hızı (PGV) Dağılımı

Deprem İçin Elde Edilen Kartal İlçesi Zemin Bağımlı Medyan En Büyük Yer Hızı (PGV) Dağılımı aşağıda yer almaktadır. PGV dağılımına göre, özellikle Yakacık ile Orhantepe tarafında deprem için tehlike olduğu gösterilmektedir. Bu noktada, yukarıdaki haritada kırmızı ile gösterilen Orhantepe&#;nin sahile yakın kısmında renk hafif turuncu olmuştur.

3. Kartal Zemin Bağımlı T=0,2s Spektral İvme Dağılımı

Deprem İçin Elde Edilen Kartal İlçesi Zemin Bağımlı T=0,2 saniye İçin Spektral İvme Dağılımı aşağıda yer almaktadır. Spektral ivme dağılımı da göstermektedir ki sahile yakın kısımlar ile Yakacık taraflarında depremin yıkıcı etkisi daha yüksek olacaktır.

4. Kartal Zemin Bağımlı T=1,0s Spektral İvme Dağılımı

Deprem İçin Elde Edilen Kartal İlçesi Zemin Bağımlı T=1,0 saniye İçin Spektral İvme Dağılımı aşağıda yer almaktadır. Zamanın &#;den saniyeye ulaştığı bu ivme dağılımı haritası da benzer bir sonucu ortaya koyuyor.

Sonuç

Kartal&#;da depremden en çok etkilenecek bölgeler, Orhantepe başta olmak üzere sahile en yakın yerler, Kordonboyu Mahallesi ve Uğur Mumcu başta olmak üzere Yakacık tarafları. Tüm haritalarda da bu bölgeler simülasyondan daha çok etkilenmiştir.

En sağlam bölge ise D etrafında Cevizli, Esentepe, Cumhuriyet ve Soğanlık mahalleleri. Diğer bölgeler ise orta derecede depremden etkileneceğe benziyor.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası