kızkulesi akşam yemeği rezervasyon 2022 / T.C. Ümraniye Belediyesi

Kızkulesi Akşam Yemeği Rezervasyon 2022

kızkulesi akşam yemeği rezervasyon 2022

Bo&#;az&#;n Zarif Detay&#; K&#;z Kulesi Hakk&#;nda Her &#;ey

&#;stanbul, zengin tarihi ve do&#;al güzellikleriyle Türkiye’nin en özel turistik &#;ehirleri aras&#;nda yer almaktad&#;r. Asya ile Avrupa’n&#;n birle&#;ti&#;i yerde, etkileyici manzaras&#; ve tarihi dokusuyla yerli ve yabanc&#; turistlerin ilgi oda&#;&#; haline gelen &#;stanbul, unutulmaz tatillere mükemmel bir fon olmay&#; her zaman ba&#;armaktad&#;r. &#;stanbul’un saymakla bitmeyen bu güzellikleri aras&#;nda yer alan K&#;z Kulesi, hem manzaras&#; hem de s&#;ra d&#;&#;&#; hikâyesiyle &#;ehri ziyaret eden herkesi büyülemeye devam etmektedir.

Hemen hemen herkesin iyi bildi&#;i bu tarihi yap&#;, denizde kayal&#;klar üzerinde yükselmektedir. Geçmi&#;i y&#;l öncesine dayanan K&#;z Kulesi, &#;stanbul Bo&#;az&#;’n&#;n Üsküdar Salacak sahiline yak&#;n bir noktada bulunmaktad&#;r. Pek çok farkl&#; medeniyete tan&#;kl&#;k eden K&#;z Kulesi, geçirdi&#;i restorasyon sürecinin ard&#;ndan bugün binlerce ki&#;i taraf&#;ndan ziyaret edilmektedir. K&#;z Kulesi’ne gidenler, hem Bo&#;az manzaras&#;n&#;n keyfine varabilir hem de giri&#;te bulunan restoranda keyifli zaman geçirebilirler.

k&#;z kulesi hikayesi

K&#;z Kulesi Hikâyesi ve Efsaneleri

Yunanl&#;lar taraf&#;ndan in&#;a edildi&#;i dü&#;ünülen K&#;z Kulesi’nden resmi kaynaklarda ilk defa MÖ 5. yy’da bahsedildi&#;i belirtilmektedir. K&#;z Kulesi’nin ilk olarak deniz ticareti için bir gümrük noktas&#; olarak kuruldu&#;u söylendi&#;i gibi buras&#;n&#;n bir dalgak&#;ran olarak in&#;a edildi&#;ini söyleyen tarihçiler de bulunmaktad&#;r. Tarih boyunca farkl&#; amaçlarla kullan&#;lan ve hakk&#;nda pek çok efsanenin üretildi&#;i K&#;z Kulesi, bugün mimarisi ve tarihi dokusuyla &#;stanbul’a zenginlik katan bir tarihi yap&#;d&#;r. K&#;z Kulesi’nin yaratt&#;&#;&#; bu zenginlikte elbette y&#;llar içerisinde üretilen efsanelerin pay&#; da oldukça büyüktür.

Kraliçe Damalys Efsanesi

Bu efsanelerden ilki Bizans dönemine dayanmaktad&#;r. Buna göre, o zamanlar ad&#; Byzantium olarak geçen Atina Krall&#;&#;&#;, Makedonya Kral&#; Filip’in &#;stanbul’a sald&#;rma ihtimaline kar&#;&#; Bo&#;az’a &#;stanbul’u korumak üzere Amiral Hares komutas&#;nda gemiler gönderir. Güzelli&#;i dillere destan kar&#;s&#; Damalys’i çok seven Amiral Hares, kar&#;s&#; öldü&#;ünde onu çok sevdi&#;i kuleye gömdürür. Bu dönemde Salacak sahiline Damalis sahili, kuleye de Damalis kulesi dendi&#;i söylenmektedir.

Leandros ile Hero Efsanesi

&#;kinci K&#;z Kulesi efsanesi ise bir a&#;k hikâyesinden do&#;mu&#;tur. Yine Yunan mitinden kaynaklanan bu efsanenin kahramanlar&#; Leandros ad&#;nda genç bir erkek ile kulede ya&#;ayan Afrodit’in rahibelerinden Hero ad&#;nda genç bir k&#;zd&#;r. Görü&#;melerinin tek yolu Leandros’un yüzerek kuleye gelmesi olunca, Leandros her gece sevgilisi Hero’yu görmek için kar&#;&#; k&#;y&#;dan K&#;z Kulesi’ne yüzer. Sevgilisinin sa&#; salim gelmesini sa&#;lamak için ise Hero, kayal&#;klarda ate&#; yakarak ona her gece yol gösterir. F&#;rt&#;nal&#; bir gecede sönen ate&#; yüzünden Leandros yolunu kaybederek bo&#;ulunca Hero onun ac&#;s&#;na dayanamaz ve intihar eder. Bu efsaneye dayanarak Romal&#;lar&#;n kuleye Leandros Kulesi ad&#;n&#; koydu&#;u bilinmektedir.

Sepetteki Y&#;lan Efsanesi

En yayg&#;n K&#;z Kulesi efsanelerinden biri olan sepetteki y&#;lan efsanesinin de farkl&#; versiyonlar&#; bulunmaktad&#;r. Halk taraf&#;ndan en yayg&#;n olarak bilinen efsaneye göre, Romal&#; bir imparatora falc&#;lar taraf&#;ndan e&#;inin ölece&#;i söylenir. E&#;ini korumak için onu K&#;z Kulesi’ne yerle&#;tiren Kral, kimsenin yan&#;na girmesine izin vermez. Fakat kral yine de kaderin önüne geçemez ve yiyecek sepetinde kuleye giren y&#;lan kraliçeyi zehirleyerek ölümüne neden olur.

Battal Gazi Efsanesi

Bir di&#;er öne ç&#;kan efsane ise Seyyid Battal Gazi hakk&#;ndad&#;r. Harun Re&#;id’in ordusuyla &#;stanbul ku&#;atmas&#;na kat&#;lan Battal Gazi, tekfurun k&#;z&#;na a&#;&#;k oldu&#;u için ku&#;atma bitmesine ra&#;men Üsküdar’da kalmaya devam eder. Üsküdar tekfuru k&#;z&#;n&#; kuleye kapatarak Battal Gazi’den kurtarmaya çal&#;&#;sa da bir gece kuleyi basan Battal Gazi, hem k&#;z&#; hem de kuledeki hazineleri alarak kaçar. Ünlü “At&#; alan Üsküdar’&#; geçti.” deyiminin bu efsaneden kaynakland&#;&#;&#; söylenmektedir.

k&#;z kulesi tarihi

K&#;z Kulesi Kulesi Tarihi ve Mimari Özellikleri

K&#;z Kulesi, &#;stanbul’un Salacak bölgesinin metre kadar aç&#;&#;&#;nda yer almaktad&#;r. Küçük bir adac&#;k üzerinde in&#;a edilmi&#; olan bu beyaz yap&#;n&#;n yüksekli&#;i 18 metredir. Kulede 5 kat&#;n yan&#; s&#;ra bir de asma kat bulunmaktad&#;r. Resmi kaynaklarda kulenin s&#;kl&#;kla gözetleme kulesi ve deniz feneri olarak kullan&#;ld&#;&#;&#; belirtilmi&#;tir.

&#;lk olarak Komutan Chares’in e&#;i için bir an&#;t mezar olarak in&#;a edildi&#;i söylenen K&#;z Kulesi tarihi MÖ ’e dayanmaktad&#;r. Kule, MÖ ’da bo&#;az&#;n giri&#; ve ç&#;k&#;&#;lar&#;n&#; kontrol etmek için kullan&#;lm&#;&#;t&#;r. MS ’lerde bir savunma kulesi olarak in&#;a edilen K&#;z Kulesi, ard&#;ndan içinde yanan ate&#;le bo&#;azdan geçen gemilere yol gösteren tahta bir kuleye dönü&#;türülmü&#;tür. Bu kulenin yanmas&#;n&#;n ard&#;ndan, ’da daha sa&#;lam bir &#;ekilde ta&#;tan in&#;a edilmi&#;tir.

y&#;l&#;ndaki kolera salg&#;n&#;nda karantina hastanesi olan, en son olarak da deniz feneri i&#;levi gören K&#;z Kulesi, y&#;l&#;nda Türkiye Denizcilik &#;&#;letmeleri’ne devredilmi&#;tir. Bugün K&#;z Kulesi, restoran ve kafeterya olarak hizmet vermeye devam etmektedir.

k&#;z kulesi restaurant

K&#;z Kulesi Restaurant – Ak&#;am Yeme&#;i, Menü, Rezervasyon

K&#;z Kulesi ak&#;am yeme&#;i servisi yap&#;lan restoran&#;yla konuklar&#;na Dünya mutfa&#;&#;ndan seçkin ve lezzetli bir menü sunmaktad&#;r. Her gün sabah 9’dan gece yar&#;s&#;na kadar aç&#;k olan restoranda ak&#;am yeme&#;i yemek isteyenler için fix menü seçenekleri vard&#;r. Menüde yer alan haydari, patl&#;can salata, eski ka&#;ar peyniri, alabal&#;k füme, beyaz peynir, zeytinya&#;l&#; biber dolma, nar ek&#;ili ac&#;l&#; ezme ve közde k&#;rm&#;z&#; biberden olu&#;an ordövr taba&#;&#;na somon füme e&#;lik etmektedir. Denize naz&#;r yenen ak&#;am yeme&#;ine keyifli bir müzik e&#;lik ederken, hem iç hem de d&#;&#; mekân seçene&#;i sayesinde restoran&#; yaz – k&#;&#; tercih etmek mümkündür.

Ula&#;&#;m&#;n Salacak’tan kalkan teknelerle sa&#;land&#;&#;&#; restoranda ak&#;am yeme&#;i yemek isteyenlerin baz&#; özel gecelerde yo&#;unluk nedeniyle K&#;z Kulesi rezervasyon seçene&#;ini tercih etmesi gerekebilir. K&#;z Kulesi Restaurant sadece ak&#;am yeme&#;i de&#;il kahvalt&#; ve ö&#;len yeme&#;i için de tercih edilmektedir. Bunun yan&#; s&#;ra en üst katta bulunan Kulede Bar, derecelik bo&#;az manzaras&#; ile keyifli bir zaman dilimini garanti etmektedir.

K&#;z Kulesi menü, müze ya da restoranla ilgili tüm sorular&#;n&#;za:

  • 47 47 numaral&#; telefondan,
  • 58 06 numaras&#; ile WhatsApp üzerinden cevap alabilir,
  • [email protected] adresine mail atarak yemek organizasyonlar&#;n&#;z için rezervasyon yapt&#;rabilirsiniz.

k&#;z kulesi ula&#;&#;m

K&#;z Kulesi Ula&#;&#;m ve Sefer Bilgileri

K&#;z Kulesi’ne hem Asya hem de Avrupa yakas&#;ndan kolayl&#;kla ula&#;&#;lmaktad&#;r. Salacak / Üsküdar sahilden her 15 dakikada bir kalkan teknelerle saatleri aras&#;nda K&#;z Kulesi’ne oldukça rahat bir &#;ekilde gitmek mümkündür. Hafta sonlar&#;nda K&#;z Kulesi’ne Avrupa yakas&#;ndan ula&#;mak isteyenler ise Kabata&#;’tan kalkan ve direkt olarak K&#;z Kulesi’ne giden tekneleri tercih edebilir.

Kabata&#; iskelesinden K&#;z Kulesi’ne, her cumartesi – pazar günü, ile saatleri aras&#;nda olmak üzere saatte bir sefer düzenlenmektedir. Hafta içi Avrupa yakas&#;ndan gelmek isteyenler ise Üsküdar’a motor ya da vapurla ula&#;arak K&#;z Kulesi’ne gidebilir.

k&#;z kulesi giri&#; ücreti

K&#;z Kulesi Giri&#; Ücreti

K&#;z Kulesi y&#;l&#;n günü ziyaret edilebilir. K&#;z Kulesi giri&#; sabah ile ak&#;am saatleri aras&#;nda gerçekle&#;irken, K&#;z Kulesi’ne gidebilmek için müze giri&#; ücreti vermek gerekmektedir.

Bu giri&#; ücreti y&#;l&#;nda:

  • Yeti&#;kinler için ki&#;i ba&#;&#; 25 TL,
  • Ö&#;renciler için ise 15 TL olarak belirlenmi&#;tir.

Ücretsiz Giri&#;:

  • K&#;z Kulesi giri&#;inde engel oran&#; %60 ve üzeri olan misafirlerden,
  • Engel oran&#; %60 alt&#; olan misafirlerden ise ö&#;renci ücreti al&#;nmaktad&#;r.
  • Gazi kart&#; olan misafirlerden,
  • &#;ehit yak&#;n&#; kart&#; olan misafirlerden ücret talep edilmemektedir.
k&#;z kulesi hikayesi

Gezi Rehberi kategorisini ziyaret edebilirsiniz.

Galata Kulesi Hikayesi, Nerededir? Hakk&#;nda Az Bilinen 5 &#;lginç Bilgi

Kız Kulesi: İstanbul&#;un Göz Kamaştıran Mücevheri

Kız Kulesi: İstanbul&#;un Göz Kamaştıran Mücevheri

Yeniden Doğuş: Restorasyonundan Sonra Kız Kulesi'nin Yeniden Açılışı

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yılında başlatılan geniş çaplı bir restorasyon projesinin ardından, İstanbul'un sembol yapılarından biri olan Kız Kulesi, yeniden ziyaretçilere kapılarını açtı. Yıllar boyunca bir dizi farklı amaç için kullanılan bu eşsiz yapı, şimdi tüm ihtişamıyla yeniden hayat buldu ve kültürel bir müze olarak hizmet vermeye başladı. Kız Kulesi, İstanbul'un Üsküdar ilçesinin açıklarında, Marmara Denizi üzerinde gururla duruyor. Tarih boyunca fener, karantina hastanesi, gözlem noktası ve hatta düğün salonu olarak kullanılan Kız Kulesi, bu restorasyonun ardından yeni bir hayat ve amaç kazandı.

Kız Kulesi artık geçmişin zenginliği ve bugünün yenilikçi tasarımı arasında bir denge kurmayı başaran bir proje oldu. Kuleye ilk adımınızı attığınızda, İstanbul'un tarihine bir yolculuk başlar. Sergilenen eserler ve bilgi panoları, Kız Kulesi'nin yüzyıllar boyunca nasıl evrimleştiğini ve İstanbul'un değişen manzarasının bir parçası olarak nasıl kaldığını detaylarıyla anlatır.  Müzenin en üst katından, boğazın ve şehrin panoramik manzarasını görebilirsiniz.

Siz de Kız Kulesi gibi tarihi yerleri konforlu ve rahat bir şekilde keşfetmek isterseniz, şoförlü araç kiralayabilirsiniz. Kız Kulesi'ne özel transfer hizmetlerimiz sayesinde, İstanbul'un bu ikonik yapısına kolay ve keyifli bir yolculuk yapabilirsiniz. Araç seçeneklerimiz ve fiyat bilgileri için aşağıdaki linki tıklayabilirsiniz. İstanbul'un tarihi güzelliklerini keşfederken sizin için en uygun konforu ve kolaylığı sağlamak bizim önceliğimizdir.

Vip Transfer

İstanbul'un Kalbinde Bir İnci: Kız Kulesi'nin Yeniden Keşfi

Şoförlü Araç Kirala

İstanbul'un Efsanevi Simgesi Kız Kulesi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

İstanbul'un en tanınmış ve sevilen simgelerinden biri olan Kız Kulesi, aslında bir deniz feneri olarak inşa edildi. Marmara Denizi'nde, Üsküdar'ın açıklarında yer alan bu tarihi yapı, zamanla bir dizi farklı amaç için kullanılmıştır. Bugün, restorasyonu tamamlanmış ve yeniden halka açılmış olan Kız Kulesi, İstanbul'un kültürel ve tarihi mirasının önemli bir parçasıdır. Kule'nin ilk inşası tam olarak ne zaman yapıldığı bilinmiyor, ancak Bizans İmparatoru I. Manuel tarafından yüzyılda fener olarak inşa edildiği düşünülüyor. Kule, Osmanlı döneminde de çeşitli kez tamir gördü ve zamanla şekli ve işlevi değişti. Tarihi boyunca Kız Kulesi, bir dizi farklı amaç için kullanıldı. En eski zamanlarda bir deniz feneri olarak kullanıldı, sonraları karantina hastanesi ve hatta savunma kulesi olarak görev yaptı. yüzyılda, kule deniz trafiğini düzenlemek için bir gözlem noktası olarak kullanıldı. yüzyılda ise restoran ve düğün mekanı olarak hizmet verdi.

'de, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından başlatılan restorasyon projesi ile Kız Kulesi, tüm ihtişamıyla yeniden hayat buldu ve bir müze olarak hizmet vermeye başladı. Bu restorasyon süreci, kuleyi aslına uygun bir şekilde restore etmeyi ve aynı zamanda ziyaretçilere eşsiz bir deneyim sunmayı hedefledi. Artık İstanbul'un bu ikonik simgesinin tarihine bir yolculuk yapabilirler. Ayrıca, kuleyi çevreleyen muhteşem deniz ve şehir manzarasının keyfini çıkarabilirler.

Kız Kulesi, İstanbul'un tarihine ve kültürüne dair benzersiz bir bakış açısı sunuyor. Bu etkileyici yapı, hem geçmişin zenginliğini hem de bugünün dinamizmini yansıtıyor. İster tarihe meraklı bir gezgin, ister bir sanat ve mimari tutkunu olun, Kız Kulesi'ni keşfetmek unutulmaz bir deneyim olacaktır.

Kız Kulesi Efsaneleri: İstanbul'un Simgesinin Büyülü Hikayeleri

Kız Kulesi, İstanbul'un tarihine damgasını vuran, farklı zamanlarda çeşitli efsanelere ve hikayelere ev sahipliği yapmış olan eşsiz bir yapıdır. İşte bu büyülü yapı ile ilgili en popüler efsaneler:

Leandros ve Hero Efsanesi: Antik dönemlerden bize ulaşan bu efsanenin kahramanları Leandros ve Hero'dur. Kız Kulesi'nde yaşayan rahibe Hero, genç ve yakışıklı Leandros'a aşık olur. Her gece, Hero'nun ışığı yol gösterici olarak, Leandros Boğaz'ı yüzerek kuleye gelir. Ancak bir gece, fırtına sebebiyle Hero'nun ışığı sönünce Leandros yolunu kaybeder ve boğazın karanlık sularına gömülür. Sevgilisinin bu trajik sonunu öğrenen Hero, acısına dayanamaz ve Kız Kulesi'nden kendini denize bırakır. Bu hüzünlü aşk hikayesi, aşkın ölümsüzlüğünü ve fedakarlığını anlatır.

Keşiş ve Ejderha Efsanesi: Bir başka etkileyici efsane, kuleye yerleşmiş bir ejderha ve onunla savaşan bir keşişi anlatır. Ejderhayı yok etmek üzere görevlendirilen keşiş, Kız Kulesi'ni inşa eder ve cesurca ejderha ile savaşır. Ejderha ile yaptığı kıyasıya mücadeleyi kazanan keşiş, ada halkını ejderhanın zulmünden kurtarır. Bu hikaye, cesaret ve kahramanlık konularını işler.

Kız Kulesi'nin Sırrı Efsanesi: Kulede hapsedilmiş bir prensesi kurtarmaya çalışan genç bir adamın hikayesi ile başlar bu efsane. Ancak genç adam kuleye vardığında, prensesi değil, annesini bulur. Efsaneye göre Kız Kulesi'nin asıl sırrı, prensesin aslında orada olmamasıdır. Prensesin gerçek yerini arama ve belirsizlik konuları bu efsanenin ana temasını oluşturur.

Prenses Efsanesi: Bu efsane, bir Bizans imparatorunun kızının hayatına mal olan trajik bir kehaneti anlatır. İmparator, kızının bir yılan tarafından öldürüleceğine dair bir kehanet alır ve onu Kız Kulesi'nde saklar, inanarak ki yılanın oraya ulaşamayacağını düşünür. Ancak kaderin kaçınılmaz işleyişi, bir meyve sepetinde saklanan yılanın prensesi ısırması ve ölümüne sebep olması şeklinde sonuçlanır.

Bu efsaneler, Kız Kulesi hakkında halk arasında anlatılan, büyülü ve heyecan verici hikayelerdir. Her biri, farklı duygusal temalar ve derin anlamlar içerir. Ancak bu efsanelerin tamamen mitolojik ve halk hikayeleri olduğunu, tarihi gerçeklere dayanmadığını unutmamak önemlidir. Bununla birlikte, bu efsaneler Kız Kulesi'nin gizemini ve çekiciliğini artırmaktadır ve İstanbul'un bu ikonik yapısının ziyaretçilere unutulmaz bir deneyim sunmasına katkıda bulunmaktadır.

Kız Kulesi restoran, geçmişte restoran olarak hizmet veren ve İstanbul'un en özel lezzet duraklarından biri olarak kabul edilen eşsiz bir yapıydı. Ancak, yılında başlatılan ve yılında tamamlanan restorasyon çalışmalarının ardından, Kız Kulesi'nin işlevi değiştirildi.

Artık Kız Kulesi, Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından işletilen bir müze olarak hizmet vermektedir. Restorasyonun tamamlanmasının ardından, Kız Kulesi'nin tarihi ve kültürel değeri, ziyaretçiler için daha fazla ön plana çıkmıştır. Burada, İstanbul ve Boğaz hakkında kapsamlı bilgi edinme ve bu eşsiz tarihi yapının sunduğu manzarayı seyretme imkanı bulacaksınız.

Müzenin içerisinde ayrıca, ziyaretçilerin bir mola verip dinlenebileceği ve çeşitli atıştırmalıkların tadını çıkarabileceği bir kafe de bulunmaktadır. Ancak belirtmek gerekir ki, Kız Kulesi artık bir restoran olarak hizmet vermemektedir.

Kız Kulesi, özellikle geceleriBoğaz ve eski İstanbul'un derecemanzarasını sunan kule, aşağıda çalışma saatlerinide görebileceğiniz şekli ile artık sadece gündüz müze olarak ziyarete  yeni işleviyle ziyaretçilerine İstanbul'un tarihini ve kültürünü keşfetme fırsatı sunarken, aynı zamanda benzersiz bir deneyim ve muhteşem bir manzara sunmaktadır.

Kız Kulesi, tarihi ve simgesel yapısıyla birçok önemli etkinliğe ve film çekimlerine ev sahipliği yapmıştır. İşte bazı örnekler:

James Bond Film Serisi: Kız Kulesi, yapımı "James Bond: The World is Not Enough" adlı filmde önemli bir rol oynadı. Bu filmde, Kız Kulesi Bond'un karşılaştığı aksiyon dolu sahnelerden birine ev sahipliği yaptı. Bu olay, Kız Kulesi'nin uluslararası alanda tanınmasını sağladı.

Popüler Dizi Çekimleri: Kız Kulesi, çeşitli popüler Türk dizilerinin ve filmlerinin çekimlerine ev sahipliği yaptı. Bunlar arasında "İstanbul'un Kızları", "Kırgın Çiçekler" gibi yapımlar bulunmaktadır. Ayrıca, bazı uluslararası yapımlar da Kız Kulesi'ni çekim mekanı olarak kullandı.

Özel Etkinlikler: Kız Kulesi, çeşitli özel etkinliklere de ev sahipliği yapmıştır. Bunlar arasında ünlü kişilerin düğünleri, özel şirket toplantıları ve kültürel etkinlikler bulunmaktadır.

Kız Kulesi'ne Ulaşım: Nerede, Nasıl Gidilir ve Ziyaret Saatleri

Boğaz'ın incisi olarak kabul edilen Kız Kulesi ne ulaşım, Üsküdar-Salacak'tan ve Galataportİstanbul'dan olmak üzere iki farklı yol ile sağlanmaktadır.

Üsküdar-Salacak'tan Kız Kulesi'ne gitmek isteyen ziyaretçiler, Kız Kulesi bilet gişesi önünden kalkan tekneleri kullanabilirler. Tekneler, haftanın her günü saat 'dan 'a kadar hizmet vermektedir.

Galataport İstanbul'dan Kız Kulesi'ne gitmek isteyenler için ise belirli saatlerde tekneler düzenlenmektedir. Bu teknelerin hareket saatleri şunlardır:

Saat

Saat

Saat

Saat

Saat

Kız Kulesi, hafta içi ve hafta sonu dahil olmak üzere haftanın her günü ziyarete açıktır. Ziyaret saatleri ise sabah 'dan akşam 'ye kadar sürelidir.

Bu eşsiz tarihi yapının manzarasını görmek ve kültürel mirasını keşfetmek için belirtilen saatler arasında ziyaretinizi gerçekleştirebilirsiniz. Kız Kulesi, tarihi değeri ve muhteşem manzarasıyla sizlere unutulmaz bir deneyim sunmayı vaat ediyor.

Kız Kulesi  Giriş Ücretleri  

Yerli Ziyaretçiler:

Tam Bilet: 50 TL

Öğrenci / 60 Yaş ve Üstü: 25 TL

Turistler için Giriş Ücreti:

Kız Kulesi Giriş Ücreti: TL

Bu ücretler, ziyaretçinin Kız Kulesi'nin eşsiz manzarasını ve tarihini deneyimlemesine olanak sağlar. Lütfen belirtilen ücretlerin ziyaret tarihine bağlı olarak değişebileceğini unutmayın. Ziyaret etmeyi planladığınız tarihlerde en güncel bilgiler için Kız Kulesi'nin resmi web sitesini kontrol ediniz.

Not: Saat ’de son kalkan son tekne Galataport’a tekrar geri dönmeyecektir.

Our ServicesKız Kulesi İstanbul
Kız Kulesi Hakkında Teknik Bilgiler

Kız Kulesi, tarihi bir yapıdır ve her ne kadar kesin inşa tarihi ve mimarı bilinmese de, farklı dönemlerde birkaç defa onarım ve restorasyon geçirmiştir. Günümüzdeki yapısı, çeşitli teknik özellikleriyle dikkat çeker.

Konumu: Kız Kulesi, İstanbul Boğazı'nda, Üsküdar sahilinden yaklaşık metre açıkta yer alır. Kule, küçük bir ada üzerine inşa edilmiştir ve Marmara Denizi ile İstanbul Boğazı'nın birleşim noktasında bulunur.

Yükseklik ve Yapı: Kız Kulesi, deniz seviyesinden yüksekliği 25 metredir. Kule, bir giriş katı ve üstünde iki kat olmak üzere toplam üç kattan oluşur. Kule, genel olarak kare bir plana sahiptir ve taş malzeme ile inşa edilmiştir.

Işıklandırma: Kız Kulesi, aynı zamanda bir deniz feneri olarak işlev görür. Kule, gece boyunca hem İstanbul'un siluetine eşsiz bir güzellik katmak için hem de gemilerin navigasyonuna yardımcı olmak için aydınlatılır.

Kız Kulesi, tarihi ve estetik değeri yanı sıra teknik özellikleri ile de İstanbul'un en önemli ve ilgi çekici simgelerinden biridir.

Kız Kulesi'ni Kim İnşaa Etti? 

Kız Kulesi'nin tam olarak ne zaman ve kim tarafından inşa edildiği bilinmiyor. Farklı tarih ve efsanelerle ilişkilendirilmiştir. Ancak, genel olarak kabul gören tarih, kule'nin ilk kez M.Ö. yılında Bizans İmparatoru I. Alkibiades tarafından inşa edildiğidir. Kule, o zamanlar bir savunma kulesi olarak kullanılmış ve bir zincirle karşıdaki Sarayburnu'na bağlanarak düşman gemilerinin Boğaz'a girişini engellemek için kullanılmıştır.

Sonrasında, tarih boyunca kule birkaç kez yıkılıp yeniden inşa edilmiştir. Bizans İmparatoru Manuel Komnenos'un 'te kuleyi yeniden inşa ettirdiği ve II. Mehmed'in (Fatih Sultan Mehmet) İstanbul'u fethinden sonra kuleyi onardığı bilinir.

Günümüzdeki haliyle Kız Kulesi, yüzyılda yapılan geniş çaplı onarımların sonucudur. Bu dönemde kule, kıyıdan biraz daha uzakta, küçük bir ada üzerine inşa edilmiştir.

Kız Kulesi Restoran Açık Mı ?

yılına kadar Kız Kulesi, harika bir restoranı bünyesinde barındırıyordu. Ancak günümüzde, müze olarak hizmet vermektedir. Mayıs itibariyle ziyaretçi kabul etmeye başlayan Kız Kulesi, aynı zamanda şirin bir kafeye ev sahipliği yapmaktadır. Kafe, ziyaretçilere muhteşem İstanbul manzarası eşliğinde çay, kahve ve atıştırmalıklar sunar. Kız Kulesi'ndeki kafe, keyifli anlar yaşamak isteyenler için ideal bir mekan olup, rezervasyon alınmamaktadır.


Kız Kulesi: Tarih Boyunca Değişen İstanbul&#;un Sessiz Tanığıİstanbul Kız Kulesi Yorumları

Muhteşem Manzara: Ziyaretçiler, Kız Kulesi'nin sunduğu İstanbul'un panoramik ve nefes kesen manzarasını genellikle övgüyle anarlar. Boğaz'ın ve şehrin siluetinin eşsiz görüntüsü, Kız Kulesi'nin en çekici yönlerinden biridir.

Tarihi Önem: Kız Kulesi, İstanbul'un tarihine ve kültürüne dair birçok hikaye ve efsaneyle doludur. Ziyaretçiler genellikle bu tarihi zenginliği ve yapıyı keşfetmeyi takdir ederler.

Fotoğrafçılık: Kız Kulesi'nin hem kendisi hem de çevresinden çekilen fotoğraflar, İstanbul'un en ikonik görüntülerini sunar. Fotoğrafçılar ve seyahat severler, bu eşsiz fırsatı genellikle övgüyle belirtirler.

Ancak bazı ziyaretçiler aşağıdaki gibi olumsuz yönleri de belirtmiştir:

Yoğunluk: Özellikle tatil günlerinde ve hafta sonları Kız Kulesi oldukça kalabalık olabilir. Bazı ziyaretçiler bu yoğunluğu rahatsız edici bulabilir.

Ulaşım: Kuleye ulaşım, özel tekne servisleriyle sağlanır ve bazen ziyaretçiler servislerin düzensiz olduğunu veya beklemek zorunda kaldıklarını belirtirler.

Fiyatlar: Bazı ziyaretçiler, kafedeki fiyatların yüksek olduğunu düşünebilir.

Bu yorumlar, genel bir bakış açısı sağlamak için verilmiştir ve gerçek zamanlı yorumları veya spesifik ziyaretçi deneyimlerini temsil etmez. Kız Kulesi'ni ziyaret etmeyi düşünüyorsanız, en güncel bilgiler için resmi web sitesini veya güvenilir seyahat sitelerini kontrol etmenizi öneririm.

İstanbul'un İkonu Kız Kulesi'ni Keşfedin: Sosyal Medya Fenomenlerine Özel Tavsiyeler

Kız Kulesi, dünyaca ünlü İstanbul siluetinin en ikonik parçalarından biridir. Her gün binlerce turist ve yerli, bu tarihi yapının büyüsünü deneyimlemek için burayı ziyaret eder. Eğer bir sosyal medya fenomeniyseniz ve takipçilerinize unutulmaz içerikler sunmak istiyorsanız, Kız Kulesi'ni ziyaret etmek listenizde olmalı.

Eşsiz Fotoğraf ve Video Fırsatları: Kız Kulesi, İstanbul Boğazı'nın kalbinde yer alır ve muhteşem bir İstanbul manzarası sunar. Buradan çekeceğiniz fotoğraflar ve videolar, sosyal medya hesaplarınızda öne çıkacak. Gün batımı veya gün doğumu sırasında çekim yapmayı düşünün; ışığın kule üzerine düşüşü eşsiz bir görüntü oluşturur.

Canlı Yayınlar: Kız Kulesi'nden bir canlı yayın yapmayı düşünün. İstanbul Boğazı'nın kalbinden, tarihi ve doğa manzaraları eşliğinde gerçekleştirilecek bir canlı yayın, takipçilerinizi kesinlikle büyüleyecektir.

Tarihi ve Kültürel Hikayeler: Kız Kulesi, tarih ve mitolojiyle doludur. Bu hikayeleri öğrenin ve onları takipçilerinizle paylaşın. İçeriklerinizde kültürel ve tarihi bilgiler sunmak, takipçilerinizin sadece eğlenmelerini sağlamakla kalmaz, aynı zamanda onları da eğitir.

Interaktif İçerik Fikirleri: Kız Kulesi'nde bir kafe bulunmaktadır. Burada çay veya kahvenizi yudumlarken, takipçilerinize önerilerde bulunabilir, onlarla etkileşime geçebilir veya sorularını yanıtlayabilirsiniz.

Sonuç olarak, İstanbul'un bu ikonik simgesi, sosyal medya fenomenleri için mükemmel bir içerik kaynağıdır. Unutmayın, her ziyaretinizi ve her çekiminizi planlarken, tarihi ve doğal güzelliklere saygı göstermeyi ve koruma kurallarına uymayı ihmal etmeyin. İyi eğlenceler ve harika çekimler dileriz!


nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası