sarma beyti kebabı / Sarma Beyti Kebap Tarifi-1001YemekTarifi-Kolay, Pratik, Videolu ve Resimli Yemek Tarifleri

Sarma Beyti Kebabı

sarma beyti kebabı

Balıkesir Merhaba Gazetesi

Günün Tarifi: Sarma Beyti

Yoğurtlu ve salçalı sosuyla lezzetine doyum olmayan sarma beyti kebap hazır yufkadan daha kısa sürede hazırlanabiliyor. İşte akşam yemeğinde sevdiklerinize sunabileceğiniz sarma beyti kebabı tarifi detayları…

günün tarifi

 

BEYTİ SARMA MALZEMELERİ

Köftesi için:

  • 400 gram dana kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 5 yemek kaşığı galeta unu
  • Çeyrek demet ince kıyılmış maydanoz
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sarmak için:

  • 4 adet yufka
  • Yufkaların arası için:
  • 6 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

Domates sosu için:

  • 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Servis için:

 

Beyti yapılışı

 

BEYTİ SARMA NASIL YAPILIR?

  • Tüm köfte malzemelerini yoğurma kabına alın. Ardından malzemeler iyice özleşene kadar güzelce yoğurun. Yoğurduktan sonra üzerini streç filmle sararak buzdolabında 20 dakika dinlendirin.
  • Daha sonra köfte harcından irice parçalar koparın ve hafif kalın olacak şekilde kebap gibi şekil verin. Ardından köfteleri pişirme kağıdı serili fırın tepsisinin üzerine dizin.
  • Bunun ardından fırını 190 derecede ısıtıp tepsiyi fırına verin. Kontrollü bir biçimde 10 dakika kadar pişirin. Nihayet köftelerin üzeri kızarıp içleri piştiğinde fırından alın ve ılınması için oda sıcaklığında dinlendirin.
  • Ardından iki adet yufkayı bir tezgaha serin, aralarına ve üzerlerine tereyağı sürün. Daha sonra öfteleri tek sıra şekilde dizin ve sıkıca sarın. Geriye kalan köfteleri de diğer yufkalarla sarın.
  • Tüm yufka ve köfteler bitene kadar bu işlemi yapın. Sardığınız köfteleri orta kalınlıkta olacak şekilde dilimleyin.
  • Tekrar pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aktarın ve üzeri kızarana kadar 5-10 dakika arası pişirin.
  • Domatesleri rendeleyin. Diğer sos malzemeleri ile birlikte bir tencereye alın ve koyulaşana kadar pişirin. Koyulaştığında ocaktan alın, bir süre soğuttuktan sonra beyti sarmaların üzerine gezdirin. Son olarak tabağın ortasına yoğurt koyarak sarmaları servis edin.

    Afiyet olsun!

 

Daha fazla tarifler için tıklayınız.

akşam yemeğietgünün tarifikebapsarma beytitarifyemek fikirleriyemek tarifiyufka

Sarma beyti kebap tarifi: Sarma beyti evde nasıl yapılır?

Yoğurtlu ve salçalı sosuyla lezzetine doyum olmayan sarma beyti kebap hazır yufkadan daha kısa sürede hazırlanabiliyor. İşte akşam yemeğinde sevdiklerinize sunabileceğiniz sarma beyti kebabı tarifi detayları...

BEYTİ SARMA MALZEMELERİ

Köftesi için:

400 gram dana kıyma

1 adet yumurta

5 yemek kaşığı galeta unu

Çeyrek demet ince kıyılmış maydanoz

2 diş rendelenmiş sarımsak

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı toz kırmızı biber

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı tuz

Sarmak için:

4 adet yufka

Yufkaların arası için:

6 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

Domates sosu için:

2 adet domates

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 çay kaşığı karabiber

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Servis için:

1 kase yoğurt

BEYTİ SARMA NASIL YAPILIR?

Tüm köfte malzemelerini yoğurma kabına alın. Malzemeler iyice özleşene kadar güzelce yoğurun. Yoğurduktan sonra üzerini streç filmle sararak buzdolabında 20 dakika dinlendirin.

Köfte harcından irice parçalar koparın ve hafif kalın olacak şekilde kebap gibi şekil verin. Köfteleri pişirme kağıdı serili fırın tepsisinin üzerine dizin.

Fırını 190 derecede ısıtıp tepsiyi fırına verin. Kontrollü bir biçimde 10 dakika kadar pişirin. Köftelerin üzeri kızarıp içleri piştiğinde fırından alın ve ılınması için oda sıcaklığında dinlendirin.

İki adet yufkayı bir tezgaha serin, aralarına ve üzerlerine tereyağı sürün. Köfteleri tek sıra şekilde dizin ve sıkıca sarın. Geriye kalan köfteleri de diğer yufkalarla sarın.

Tüm yufka ve köfteler bitene kadar bu işlemi yapın. Sardığınız köfteleri orta kalınlıkta olacak şekilde dilimleyin.

Tekrar pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aktarın ve üzeri kızarana kadar 5-10 dakika arası pişirin.

Domatesleri rendeleyin. Diğer sos malzemeleri ile birlikte bir tencereye alın ve koyulaşana kadar pişirin. Koyulaştığında ocaktan alın, bir süre soğuttuktan sonra beyti sarmaların üzerine gezdirin. Tabağın ortasına yoğurt koyarak sarmaları servis edin. Afiyet olsun…

False

Beyti Sarma Tarifi

Benzer Malzemelerle Yapılabilecekler


Kolay Tava Böreği

Yapımı son derece kolay, aynı zamanda çok ekonomik ve lezzetli bir kahvaltılık. Üstelik parçalanmış yufkaları, kırılmış peynirleri değerlendirme olanağı sağlıyor. Alt üst böreği de denilen bu pratik tarif kahvaltılarınızın vaz geçilmezi olmaya aday. Afiyet olsun!


Pratik Yoğurt Çorbası

Evde pirinciniz yok, fazla vaktiniz de yok ama bir kaşık ununuz varsa, bu pratik tarifle dakikalar içinde misler gibi bir yayla çorbası içebilirsiniz. Yoğurtlu un çorbası da diyebileceğimiz bu çorba naneli tereyağ sosu ile sunuluyor. Afiyet olsun !


Arnavut Biberi (Atom) Mezesi

Muhteşem bir iştah açıcı, acı severlerin vazgeçilmez mezesi atom, aynı zamanda et yemeklerine eşlik eden bir yancı. Acıkanlara ekmeği bandıra bandıra yemelik bir ana yemek. Üstelik buzdolabında uzun süre saklayabileceğiniz bir tarif. Afiyet olsun!


Yalancı Mantı

Türk mutfağının baştacı olan mantı lezzetini pratik bir şekilde sunan bu tarifte hazır makarna kullanılıyor. Hamur açmadan, katlamaya uğraşmadan, çok kısa sürede hazırlayabileceğiniz bir joker yemek. Sarımsaklı yoğurt ve sos ilavesi ile de tam mantı tadında. Afiyet olsun!


Yulaflı Yayla Çorbası

Pirinçli yayla çorbasına alternatif olabilecek bu çorba çok pratik, besleyici ve tok tutuyor. Üstelik yulafta pirinçten çok daha fazla demir var. Hafif ve besleyici bu tarifi diyet ve vejeteryan menülerinize dahil edebilirsiniz. Afiyet olsun!


Bamya Kızartması

Mevsiminde taze taze toplanmış ve bamya türleri arasında en etli bamya çeşidi olan tombul bamya (balıkesir bamyası) kızartmaya en uygun bamya çeşidi. Bu tarif dışı çıtır çıtır içi yumuşacık bir sebze kızartması isteyenler için ideal. Sarımsaklı yoğurt eşliğinde dilerseniz sıcak dilerseniz soğuk, meze veya ara sıcak olarak sunup sofranıza renk katabilirsiniz. Afiyet olsun!

Beyti kebabı nasıl yapılır?

Beyti kebabı nasıl yapılır?

Bugün sizlere urfa yöresine ait bir lezzeti olan beyti kebabı nasıl yapılır onu araştırdık. İşte beyti kebabı yapmanın püf noktaları...

Daha çok Adana ve Urfa yöresinde yapılan bu lezzet hem hamur işlerini hem de kebabı sevenlerin vazgeçemeyecekleri yemekler arasında yer alacak. Evde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bu lezzeti sosla bütünleşince mükemmel bir lezzete dönüşüyor.

KÖFTE İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

- 1 tane soğan 
- 1 tane yumurta
- 1 çay kaşığı kadar kimyon
- 3 diş sarımsak
- 1 çay bardağı galeta unu
- 1,5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
- 400-450 gram çekilmiş kıyma

LAVAŞ EKMEĞİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

- 1 paket maya
- 5 buçuk su bardağı un
- 2 su bardağı oda sıcaklığında bekletilmiş su
- 1 çay kaşığı kadar tuz
- Yaklaşık 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı

SOSU İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

- 1 tas sarımsaklı yoğurt
- 1 yemek kaşığı su
- 1 buçuk yemek kaşığı domates salçası
- İsteğe göre acılı veya acısız 1 tatlı kaşığı kadar biber salçası
- 1 yemek kaşığı margarin veya tereyağı

LAVAŞIN YAPILIŞI:

- Un, maya, su ve zeytinyağını bir kapta koyarak hepsini karıştırın. Son olarak tuzu ekleyelim.Hamur kıvamını alana kadar yoğurmaya devam edelim

- Yoğurduktan sonra her beze yaklaşık 35 gram olacak şekilde eşit parçalara bölün.Böldükten sonra üzerini nemli bir bez örterek dinlenmesini sağlayın.

- Dinlenen hamurları merdane ile açın. İnce bir şekilde açtığınız bezeleri yağsız bir tavada pişirin.

KÖFTENİN YAPILIŞI:

- Fırını 175-180 dereceye ayarladıktan sonra sarımsak ve soğanı robottan geçirin. Geçirdikten sonra su oluştuysa onu süzün.

- Bir kaba kıymayı koyun. Sarımsak ve soğanı ekleyerek karıştırın. Daha sonra baharatları, galeta ununu, yumurta ve 1 buçuk yemek kaşığı zeytinyağını eleyip karıştıralım. İyice karıştırdıktan sonra tezgahın üzerine streç film koyup hazırladığımız harcı stres filme sarıp buzdolabında 15 dakika kadar bekletelim.

- Buzdolabından çıkarttığımız köfteleri kebab şeklinde veya şişe dizerek pişirebilirsiniz. Köfteler piştikten sonra daha önce hazırlamış olduğumuz lavaşlar sararak halka şeklinde kesebilirsiniz.

- Kestiğiniz kebab parçalarını servis tabağına dizerek en son hazırlamış olduğunuz sosu dökebilirsiniz.

İşte bu kadar...

Bel ağrısını önleme yolları

İLİŞKİLİ HABER

Bel ağrısını önleme yollarıSultan paşa tatlısı nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Sultan paşa tatlısı nasıl yapılır?

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası