kumandalı avize kullanımı / Uzaktan Kumandalı Avize Bağlantısı İçin Yardım Lütfen | DonanımHaber Forum

Kumandalı Avize Kullanımı

kumandalı avize kullanımı

Hayatımızın her alanına giren uzaktan kumandalı kontrol sistemleri tüm aydınlatmalara uygulanabiliyor. Özellikle dimmer ile birlikte kullanılan uzaktan kumandalar, aydınlatmanıza hem ışık seviyesini ayarlama hem de yönünü belirleme özgürlüğünü sunuyor. Her mekâna aynı şiddette aydınlatma uygulanamayacağı için özellikle otel, restoran, bar gibi iç mekânlarda son derece kullanışlı olan uzaktan kumandalı aydınlatmalar ışık seviyesini ayarlama özelliği ile enerji israfını engelliyor. Büyük otel ve iş merkezleri düşünüldüğünde tüm devasa aydınlatma sisteminin tek bir tuşla kontrolünü sağlayabilmek kullanıcıya büyük bir kolaylık sunuyor.

Pratik ve ekonomik aydınlatma sağlayan uzaktan kumandalı sistemler, ev aydınlatmasında ışığın hem normal kullanımına hem de şiddetini kısıp gece lambası olarak kullanılmasına olanak sağlıyor.

Ayrıca tesisatın yetersiz kaldığı ya da yenilenmesi gerektiği durumlarda evinize herhangi bir zarar vermeden pratik kumanda sistemi ile aydınlatma çözümünüze kavuşabilirsiniz.

Avize seçiminde, kullanılacak alandaki genel dekor ve renklere uygunluğa dikkat etmeliyiz.

İdeal avize pratik bir kullanım sağladığı gibi buna ilave olarak şık, zarif ve kullanışlı olmalıdır. Kullanıldığı alana verimli bir ışık sağlamalıdır.

Bununla birlikte fonksiyonel bir avize olmalıdır. Gerektiği durumlarda uzaktan kumandalı avizeler, ledli avizeler kullanılabilir.

Salonlarda ve yemek odalarında daha fazla ampullü avizeler kullanılırken, yatak odaları ve oturma odalarında daha az ampullü ürünler tercih edilmelidir. Direkt veya endirekt ürünler tamamen kişisel zevklere bağlıdır. Direkt ürünlerde ampul doğruca aşağıya bakmakta, endirekt ürünlerde ise ampul yukarıya doğru ışık vermektedir. Ampulle yer zemini arasında cam, pleksi gibi bir separatör bulunmaktadır.

Eviniz için dekoratif avizeler seçerek, dekorasyonunuzu tamamlayın.

Geçmişten beri kullanılan büyük ve uzun sarkıtlı avizeler yerine, yine nostaljik öğeler barındıran modern tasarımlar seçin.

Evinizin dekorasyonunun rengine yakın avizeler yerine, tezatlıklar yaratmayı deneyin. Beyaz rengin hâkim olduğu bir salonda, kırmızı mat görünümlü bir avize kullanabilirsiniz. Beyaz rengin verdiği sade ve şıklığı canlandırarak, evinize farklı bir enerji katacaktır. Siyah rengin hâkim olduğu salonlarda ise, beyaz bir avize kullanabilirsiniz. Beyaz renkteki avize, siyah dekorasyonunuzu dengeleyerek, odada aydınlık bir görünüm sağlayacaktır. Nötr renklerdeki dekorasyonlarınız için, altın sarısı veya gümüş renkli avizeler kullanabilirsiniz. Nötr renklerle, canlı renklerin kombinasyonu evin görüntüsünü boğabileceği için, parıltılı avizelerin kullanımı daha şık olacaktır.

Evinizi iyi tanıyarak en uygun avizeyi seçin ve dekorasyonunuzu tamamlayın.

Uzaktan kumandalı avize modelleri

D-Light Berrak 6'lı Ledli Kumandalı Avize

6 ampullüdür. 6 x E duyludur. Max 40 watt. (Ampul fiyata dahil değildir.) Avizemiz uzaktan kumandalıdır. Avizemiz ledlidir. Ledler kırmızı, mavi, pembe olarak 3 renklidir. Kumanda ile istediğiniz renkte sabitleyebilirsiniz. Avizemizin çapı 40 cm'dir. Yüksekliği ise 37 cm'dir Avizemizin gövdesi metalden üretilmiştir. Kromajlıdır. Gümüş renklidir. Üst taraftaki kapak beyaz boyalıdır. Avizemizin üzerinde 61 adet 30'luk toptaş vardır. Octagon taşlarla zenginleştirilmiştir.    Enerji tasarruflu ve ledli ampullerle kullanmanızı tavsiye ederiz. Salon, oturma odaları, yatak odası, cafe, restaurant, pastahane kullanımı için idealdir. Ürünümüz faturalıdır. Ürünlerimizde koşulsuz iade ve değişim garantisi vardır. İade işlemlerinde ürün beraberinde gönderilen fatura ile birlikte iade edilmelidir. Ürünü teslim aldığınızda kırık, hasarlı parça varsa ücretsiz olarak tarafınıza . (Kırık olan parçanın fotografını tarafımıza e-mail veya whatsapp'tan yollamanızı istiyoruz.) Kırık veya hasarlı parçalarla ilgili olarak bizimle a geçiniz. İrtibat bilgilerimiz size gelen fatura üzerinde bulunmaktadır. İade etmek istediğiniz ürünü orjinal kutusuyla yollamanızı rica ederiz. D-Light Aydınlatma garantisiyle satılmaktadır.

Dekorasyon MalzemeMetal
Dekorasyon Ürün GrubuAvize
MarkaD-light

Uzaktan kumandalı LED avizenin çalışma prensibi, seçim kuralları ve montaj aşamaları

Modern toplumda, uzaktan kumanda ile donatılmış cihazlar haklı olarak popülerdir. Uzaktan kumandalı avize, herhangi bir ev için çok uygun bir çözümdür. Uzun bir süre boyunca LED'lerin yoğun kullanımı çok sınırlıydı. Bu kısıtlama, ev ve aydınlatma cihazlarındaki sinyalleşme fonksiyonlarının iletim koşullarına bağlıydı.

XXI yüzyıl, diyot aydınlatmasının inanılmaz avantajlarını takdir etme fırsatı verdi. O zaman, bu tür ışık kaynaklarına dayalı sanayinin kitlesel gelişimine bir başlangıç ​​yapıldı. Modern ve yenilikçi LED teknolojileri, sadece konut binalarının değil, ofis binalarının tasarımında tasarım ve mimari çözümlerin kapsamını genişletmiştir.

Uzaktan kumandalı aydınlatma cihazının çalışma prensibi


Avizenin uzaktan kumandalı görünümü, zaten tanıdık tasarımlardan tamamen farklıdır. Tek fark, açma / kapama sistemi ve aydınlatmanın yoğunluğunu özel bir cihaz - uzaktan kumanda ile ayarlama yeteneğidir.

Sinyal 30 - metre aralığında tasarlanmıştır. Bu değerler, bir sonraki odaya olduğu kadar, ışığın da önemli bir mesafede bile açılıp kapanmasına izin verir.

Uzaktan kumanda pille çalışır, ancak gerektiğinde sabit bir anahtar kullanma olasılığını ortadan kaldırmaz. Alıcı eleman, avize içine monte edilmiştir ve kesinlikle fark edilmez. Bu teknoloji, aydınlatma cihazının görünümünü ve tasarım özelliklerini etkilemez.

Bir başka önemli nokta da avizeyi uzaktan kumandalı LED'ler veya halojen lambalarla donatmaktır.

  • Işık kaynağı türü
  • Enstrüman gücü ve aydınlatma seviyesi
  • Kontrol panelinin aralığı
  • Avize tasarımı ve boyutları
  • Yapıcı ve teknik özellikler

Uzaktan kumanda ile bir avize nasıl bağlanır - kurulum özellikleri

Böyle bir avize almadan önce, odanın amacına ve özelliklerine karar vermelisiniz. Uzaktan kumandalı avizeler için çok sayıda lamba ile donatılmış çok uygun olacaktır. Çocuk odası veya yatak odasında, rahatlık ve rahatlığın atmosferini vurgulayacak küçük bir lamba satın almak mantıklıdır.

Uzaktan kumandanın menzili doğrudan odanın alanına bağlıdır ve bu gösterge ne kadar yüksek olursa, sinyalin kendisi o kadar güçlü olmalıdır.

Odada yüksek sıcaklık koşullarını tolere etmeyen asma tavan varsa, avizeyi kurarken dikkatli olunmalıdır. Bu durumda çözüm, burada LED lambaların kullanılması olabilir.

Kurulum işlemi ışık kaynağını tavana monte ederek başlar. Avizeden kolayca kırılmış veya kırılgan elemanların çıkarılması gerekir. Cihazın tabanı üç ila dört dübel ile tavana bağlanır. Terminal bloğu terminalleri üzerinden güç kaynağı kablolarını transformatörün birincil sargısına bağlamalıdır.

En temel görev için - kabloları anahtardan lambaya bağlayan - en basit ama çok kullanışlı bir talimat var.

Birincil sargının telleri ikincil tellerden daha incedir. Bir ön şart, avize için bir topraklama kablosu bağlamaktır. Daha sonra dekoratif cıvata yardımıyla tabandaki dış paneli tamir etmelisiniz.

Bir sonraki aşamada avizenin çalışma durumunun tüm modlarda kontrol edilmesi ve sökülmüş tüm parçaların yerine geri gönderilmesi.

Konsoldaki avize bir kancaya takılırsa, geriye kalan tüm güç kablolarını bağlamak ve tellerin bağlandığı yerleri ve bir dekoratif kapak yardımıyla kancayı takmaktır. Ardından avizenin performansını kontrol edin ve sökülmüş parçaları monte edin.

Avizenin uzaktan kumandalı bağlantı şeması, sadece bir aydınlatma cihazı olarak değil, aynı zamanda bir zamanlayıcı veya hafif müzik olarak da kullanılmasını sağlar. Bu tür cihazlar birkaç LED lamba ve bir kontrolör ile donatılmıştır. Bazı modellerde uzaktan ve sabit bir uzaktan kumanda bulunur.

Tek uzaktan kumandalı armatürler topraklama yapılmadan bağlanır.

Avizenin montajı bir elektrik kesintisiyle başlamalıdır. Daha sonra anahtarın çıkarılması ve tellerin farklı yönlerde çözülmesi gerekir. Ortak telin ikisinden biri ile bağlantısı tavanda gerçekleştirilir. Ardından, güç açılır ve bağlı teller arasındaki voltajın varlığı kontrol edilir. Eğer her şey normlara uygunsa, teller sabit PU üzerinde bulunan N ve L terminallerine bağlanır. Kalan telin "çıkış" terminaline sabitlenmesi gerekir.

Tavan telleri armatürlere aşağıdaki gibi bağlanır:

  1. İlk tel - çift tele
  2. İkinci tel - tek bir tele
  3. Topraklama kabloları birbirine

Uzaktan kumanda ile donatılmış avizeler, iç tasarım için etkili ve modern bir çözümdür. Bu ışıklar gerçekten işlevsel, güvenli, güvenilir ve dayanıklıdır.

Kontrol ünitesi olmayan bir avize bağlayabilir miyim? Telleri sabitleme ve bağlama. Videoya uzaktan kumanda ile bir avize nasıl bağlanır.

Uzaktan kumandalı avizeler çeşitli tiplerde olabilir.

Uzaktan kumandalı LED avizenin tasarımı

1. Bu halojen aydınlatma ve LED aydınlatma ile kombine bir türüdür.
2. Avizeler sadece LED aydınlatmalı veya sadece halojen lambalarla.
Çeşitliliğe rağmen, bu avizelerin uzaktan kumandalı aydınlatma ile onarımı çok benzer.

Avize kontrol paneli arızaları

Konsol arızalıysa, aşağıdaki nedenler mümkündür.
1. Uzaktan kumanda açıldığında avize çalışmıyor.
2. Kanalları uzaktan kumandadan değiştirmeyin.
3. Uzaktan kumanda arızalanırsa, avizenin kendiliğinden kanal değiştirmesi veya lambaların yanıp sönmesi oluşabilir.

Her şeyden önce, bir anahtar ile lambaların kanallarının manuel olarak değiştirilmesini kontrol etmeniz gerekir. Anahtar normal çalışıyorsa, konsolu kontrol edin. Piller çıkarılır ve test cihazı voltajı ölçer.

Piller bittiğinde yenileriyle değiştirilir. Uzaktan kumandalı avize, birkaç yıl boyunca çalıştırıldığında, konsol kontaklarının kirlenmesi mümkündür. Uzaktan tahtayı sökün ve kart üzerindeki temas noktalarını ve kauçuk bazlı alkolleri silin.

Uzaktan kumanda avize demonte

Konsollar genellikle düşüyor, bu yüzden tahtadaki küçük çatlakları, kırık parçaları, lehim elemanlarının zayıflamasını görmeniz gerekiyor. Bu durumda her şey yolundaysa, ancak uzaktan kumanda çalışmıyorsa, telsiz kumandasında kontrol modülünde bir değişiklik veya değiştirilmesi gerekir. Burada ayrıca bir büyüteç altında devre kartının görsel bir incelemesine ihtiyacınız var.

Uzaktan kumandalı avize kontrol cihazındaki değişiklikler

Kontrolör, avizenin uzaktan kumandadan ve manuel moddan kontrolünden sorumludur. Bir kontrol paneli ile kendi elleriyle bir avize tamir ederken, radyo elemanlarının lehimlenmesinin bütünlüğünün ihlali gibi sorunlar, film kondansatörünün kondansatörünün indirgenmesi, mod anahtarlama rölesinin kontaklarının ihlali kontrolörde bulunur.

Bu, radyo kontrollü bir kontrol ünitesinin neye benzediğidir.

Kontrol cihazı düşük şebeke voltajında ​​da çalışmayabilir. Sökme işleminden sonra, kontrolörler, levha üzerindeki lehimlemeyi büyüteç altında, parçaların bütünlüğünü dikkatle inceler. Öğelerin kırık rasyonları iyi lehimlidir.

Film kondansatörünün durumu bir test cihazı tarafından kontrol edilir. Bir test aleti nötr kabloya (siyah telin lehimlendiği kontak hattında) ve diğer prob sağ kondansatör kablosuna yerleştirilir.

Kontrol panosunun kontakları, 3 kanallı şebeke gerilimi ve çıkış kontakları

Test cihazı V gösterecektir. Test cihazı sondası ikinci kondansatör hattına yeniden düzenlenirse, test cihazındaki voltaj iyi bir kondansatör ile 13,5 - 15 V olmalıdır. Ve eğer bu voltaj daha düşük ise, o zaman kanal anahtarlamadan sorumlu rölenin çalışması için yeterli değildir.

Bir kondansatör bir voltaj bölücüdür ve kapasitansı düşerse, çıkışındaki voltaj azalır.

Film kondansatörü hala bir test cihazı ile kontrol edilebilir (kapasitörleri kontrol etmek için bir test modu varsa). Kondansatör kapasitansının tanımı KV ( μf X V) veya KV ( μf X V) olabilir. Hatalı kapasitörün değiştirilmesi gerekiyor. Zamanla, kanal değiştirme kontakları da yanar. Röleleri değiştirmenin net sesleri varsa ve lambalar açılmıyorsa ( V kanal rölesi için herhangi bir çıkış yoktur), röle kutusunu ince bir dosyayla ve kişileri temizlemek için bir dosyayla açmanız gerekir.

Kontrol paneli ile avize sürücü onarımı

Bu durumda, LED değişir. LED güç kaynağının çalışma durumunu belirlemek çıkış voltajında ​​olabilir. 22 LED için çıkış voltajı 22 X 3 V = 66 V olacaktır. Ayrıca halojen lambaların sürücülerini de belirlerler.

Numaralarıyla birlikte LED güç kaynağı

V giriş voltajını ve 12 V çıkışını belirtirler. Halojen lambalarının güç kaynağını değiştirirken, güçleri dikkate alınmalıdır. Gördüğünüz gibi uzaktan kumandalı avize birkaç modülden oluşmaktadır. Kendi elinizle bir kontrol paneli ile bir avize tamir ederken, başarısız bir modülün değiştirilmesi bir acemi elektrikçi için zor değildir.

Modern toplumda, uzaktan kumanda ile donatılmış cihazlar haklı olarak popülerdir. Uzaktan kumandalı avize, herhangi bir ev için çok uygun bir çözümdür. Uzun bir süre boyunca LED'lerin yoğun kullanımı çok sınırlıydı. Bu kısıtlama, ev ve aydınlatma cihazlarındaki sinyalleşme fonksiyonlarının iletim koşullarına bağlıydı.

XXI yüzyıl, diyot aydınlatmasının inanılmaz avantajlarını takdir etme fırsatı verdi. O zaman, bu tür ışık kaynaklarına dayalı sanayinin kitlesel gelişimine bir başlangıç ​​yapıldı. Modern ve yenilikçi LED teknolojileri, sadece konut binalarının değil, ofis binalarının tasarımında tasarım ve mimari çözümlerin kapsamını genişletmiştir.

Avizenin uzaktan kumandalı görünümü, zaten tanıdık tasarımlardan tamamen farklıdır. Tek fark, açma / kapama sistemi ve aydınlatmanın yoğunluğunu özel bir cihaz - uzaktan kumanda ile ayarlama yeteneğidir.

Sinyal 30 - metre aralığında tasarlanmıştır. Bu değerler, bir sonraki odaya olduğu kadar, ışığın da önemli bir mesafede bile açılıp kapanmasına izin verir.

Uzaktan kumanda pillerden çalışır, ancak bu, gerektiğinde sabit kullanım olasılığını dışlamaz. Alıcı eleman, avize içine monte edilmiştir ve kesinlikle fark edilmez. Bu teknoloji, aydınlatma cihazının görünümünü ve tasarım özelliklerini etkilemez.

Bir başka önemli nokta da avizenin uzaktan kumandalı LED'lerle donatılmasıdır.

Seçimi etkileyen parametreler aşağıdaki gibi tanımlanabilir:

  • Işık kaynağı türü
  • Enstrüman gücü ve aydınlatma seviyesi
  • Kontrol panelinin aralığı
  • Avize tasarımı ve boyutları
  • Yapıcı ve teknik özellikler

Uzaktan kumanda ile bir avize nasıl bağlanır - kurulum özellikleri

Böyle bir avize almadan önce, odanın amacına ve özelliklerine karar vermelisiniz. Uzaktan kumandalı avizeler için çok sayıda lamba ile donatılmış çok uygun olacaktır. Çocuk odası veya yatak odasında, rahatlık ve rahatlığın atmosferini vurgulayacak küçük bir lamba satın almak mantıklıdır.

Uzaktan kumandanın menzili doğrudan odanın alanına bağlıdır ve bu gösterge ne kadar yüksek olursa, sinyalin kendisi o kadar güçlü olmalıdır.

Birincil sargının telleri ikincil tellerden daha incedir. Bir ön şart, avize için bir topraklama kablosu bağlamaktır. Daha sonra dekoratif cıvata yardımıyla tabandaki dış paneli tamir etmelisiniz.

Bir sonraki aşamada avizenin çalışma durumunun tüm modlarda kontrol edilmesi ve sökülmüş tüm parçaların yerine geri gönderilmesi.

Konsoldaki avize bir kancaya takılırsa, geriye kalan tüm güç kablolarını bağlamak ve yerleri ve kancayı dekoratif kapak yardımı ile gizlemek olacaktır. Ardından avizenin performansını kontrol edin ve sökülmüş parçaları monte edin.

Avizenin uzaktan kumandalı bağlantı şeması, sadece bir aydınlatma cihazı olarak değil, aynı zamanda bir zamanlayıcı veya hafif müzik olarak da kullanılmasını sağlar. Bu tür cihazlar birkaç ve bir kontrolör ile donatılmıştır. Bazı modellerde uzaktan ve sabit bir uzaktan kumanda bulunur.

Sesli uyarı sesi ile duvara monte edilen sabit konsol, uzak PU'nin yerini belirlemenizi sağlar.

Tek uzaktan kumandalı armatürler topraklama yapılmadan bağlanır.

Avizenin montajı bir elektrik kesintisiyle başlamalıdır. Daha sonra anahtarın çıkarılması ve tellerin farklı yönlerde çözülmesi gerekir. Ortak telin ikisinden biri ile bağlantısı tavanda gerçekleştirilir. Ardından, güç açılır ve bağlı teller arasındaki voltajın varlığı kontrol edilir. Eğer her şey normlara uygunsa, teller sabit PU üzerinde bulunan N ve L terminallerine bağlanır. Kalan telin "çıkış" terminaline sabitlenmesi gerekir.

Tavan telleri armatürlere aşağıdaki gibi bağlanır:

  1. İlk tel - çift tele
  2. İkinci tel - tek bir tele
  3. Topraklama kabloları birbirine

Elektronik kontrolör ile donatılmış uzaktan kumandalı avizeler doğrudan üzerinden bağlanabilir. Bu, çalışma modlarının sayısını artıracaktır.

Uzaktan kumanda ile donatılmış avizeler, iç tasarım için etkili ve modern bir çözümdür. Bu ışıklar gerçekten işlevsel, güvenli, güvenilir ve dayanıklıdır.

Avize, uzaktan kumanda ile videoya nasıl bağlanır

Modern aydınlatma cihazları işlevsellik ve kalitede farklılık gösterir. Bugün, kontrol için uzaktan kumandalı avizeler çok popüler hale geliyor. Burada uzaktan kumandalı bir avize satın alabilirsiniz.

Bu tip bir aydınlatma cihazı birkaç ışık (LED ile satın almak daha iyidir), kontrol olarak bir denetleyici, bir kablosuz konsol ek olarak eklenmiştir, 2 uzaktan kumandalı modeller vardır:

• uygun arama fonksiyonu ile sabit taban;
• Uzaktan kumanda için uzaktan kumanda.

Sabit ana ünite standart çift anahtarın yerine monte edilebilir. Anahtarla aynı işlevi yerine getirir, ancak dahili zil sesini kullanarak uzak cihazı kolayca bulabilirsiniz.

Avizelerin bağlanması özellikleri
Dairenin daireye tek bir uzaktan kumandayla bağlanmasının en kolay yolu bu durumda topraklama gerektirmez. Sadece ortak kabloyu, sonra kalan ikiyi bağlayın. İkincisi yalıtılmalı ve bir kenara bırakılmalı, müdahale edilmemelidir.

Kablonun 4 telli olduğu yeni bir binada bir daire için kurulum gerekiyorsa, topraklama gereklidir. Duvar anahtarının çıkarılması durumunda, çıkarıldığında kalan 2 telin birbirine bağlanması gerekir.


Anahtarın yerine monte edilen sabit konsollar V çalışma voltajı için tasarlanmıştır. İlk olarak, güç kaynağı santralde kapatılır, anahtar kutusu çıkarılır, kablolar yanlara ayrılır. Kurulum noktasında, kablolama kablolarından biri ve bir tanesi avize (ancak topraklanmamış) bağlanmıştır, güç açılabilir. Multimetre, halihazırda bağlı olan tellerin uç uçları arasında meydana gelen voltajı ölçer. Genellikle voltaj seviyesi küçüktür, ancak her durumda belirlenmelidir, testten sonraki güç kapatılmalıdır.

Bugün halojen ve LED ışık kaynakları ile radyo kontrollü bir avizenin küçük bir onarımından bahsedeceğim. Avizenin arızası, sadece LED ışıkların açıldığı şekilde oldu, halojenler ya kontrol panelinden ya da anahtardan açılmadı. Ancak hatanın kendisi hakkında konuşmadan önce, cihaz avizelerini düşünün.

Radyo kontrollü avizeler sadece LED lambalarla, sadece halojen lambalarla birlikte olabilir ve benim durumumda olduğu gibi kombine edilebilir. Bu avizelerin cihazı tamamen aynıdır ve şunlardan oluşur:

  • radyo kontrolörü
  • Halojen lambaları çalıştırmak için aşağı dönüştürücü dönüştürücü (elektronik transformatör)
  • güç kaynağı (sürücü) LED lambaları
  • kontrol paneli

Radyo kontrolörü

Kontrolör, kontrol panelinden bir sinyal almayı ve aydınlatma grubunu (halojen grubu veya LED grubu, her iki grup) açar. Avizemde Y-2E kontrolörü kuruldu.

Kontrolör, bağlantı şemasını gösterir: tek düğmeli anahtar (K) üzerinden faz, kırmızı kabloya (Kırmızı kablo) beslenir. Sıfır tel, siyah kabloya gelir ve ardından lambalara gider.

Beyaz kablo - birinci gruba erişim, Mavi kablo - ikinci gruba. Kontrol ünitesinin sol tarafındaki beyaz tel bir antendir, herhangi bir yere bağlanmanıza gerek yoktur.

Bu kontrol cihazının çıkış kanalları sayısı 2'dir, her kanala 1 kW'dan daha fazla olmayan bir yük bağlanabilir.

Bu avizede ET modeli kullanılmıştır.

Transformatörün giriş gerilimi V, 50 Hz, çıkış voltajı 11,5 V, maksimum yük gücü W'dir.

İki tel - mavi ve kahverengi - transformatörün güç girişine gelir, iki beyaz kablo - halojenlere bir çıkış.

Bilinmeyen bir modelin böyle bir bloğu bir sürücü olarak kullanılır.

Anladığım kadarıyla, 51'den 58'e seri bağlı LED'lere bağlayabilirsiniz, ancak bu modelde 48 avizeli vardır Arızalı bir güç kaynağı ünitesini değiştirirken, dikkat etmeniz gereken bağlı LED'lerin sayısı üzerindedir.

Sürücünün kendisi hakkında daha fazla yararlı bilgi yoktur, ancak LED'lerle değerlendirildiğinde, sürücü çıkış voltajının yaklaşık V olduğu sonucuna varılabilir.

Sürücünün güç girişine iki kırmızı kablo gelir, çıkıştaki siyah kablo “+” LED kaynağıdır, beyaz tel “-” dir.

LED'ler seri olarak bağlandığından, tek bir LED arızası durumunda, tüm devre çalışmaz, bu nedenle LED arka ışığı çalışmazsa, LED'leri kontrol ederek başlayın. Arızalı bir LED'i değiştirmek çok kolaydır, sadece konektöre takılırlar, ana şey kutupları karıştırmaz, aksi takdirde tüm devre çalışmaz.

Avize tamir

Benim durumumda, avizenin arızalanmasının nedenleri hem elektronik transformatörde hem de radyo kontrollü kontrolörde olabilir, çünkü bu, gücün transformatöre beslenmesinden kaynaklanır. Başlangıç ​​olarak, elektronik transformatörün çalışabilirliğini kontrol etmek için avizeyi doğrudan ağdan bağlamaya karar verdim. Bağlandıktan sonra, hem LED'ler hem de halojenler yanar, yani kontrolörde demektir.

Ne yazık ki, kontrol cihazını parçalara ayırdıktan sonra, iç kısımlarının resmini çekmeyi unuttum, bu yüzden size cihaz hakkında bir şeyler söyleyeceğim. Ünitenin temeli, modül mikroçip kod çözücünün RF kartı altında bulunan ayrı bir küçük kart üzerinde yapılan bir radyo frekans modülü ve çıkış yükünü değiştiren bir çift elektromanyetik röledir. Pano transformatörsüz yöntem kullanılarak yapılır, aşırı şebeke voltajı bir balast kondansatörü ile söndürülür.

Panoyu dikkatlice incelerken, elektromanyetik rölenin lehimlenmesi alanında büyük bir çatlak keşfettim, ki bu da halojenokun inoperablitesinin sebebi oldu. Bunun ne ile bağlantılı olduğunu bilmiyorum ama rölenin lehimlenmesi problemi bu tür kontrolörlerde oldukça yaygın. Sonuçlar iyi bir şekilde lehimlendikten sonra, tüm planı topladı, gücü açtı ve her iki grup da normal kazandı.

Sonuç olarak, tüm onarım beş dakikadan fazla sürmedi, avizenin yerine takılıp çıkarılması daha uzun sürdü.

Daha iyi elektrikçiler, ama daha az yaygın

Uzaktan kumandalı avize, çok uygun bir konfigürasyona sahiptir. Kontrol paneli sayesinde lambayı, kullanım sırasında çok iyi bir mesafede kullanabilirsiniz. Ya da yatağa gittiğinizde ışığı açıp kapayın. Karanlıkta yatağa doğru gitmenize gerek kalmayacak, sıcak yatağınızda yatan ışığı güvenli bir şekilde kapatabilirsiniz.

Bu makalede, uzaktan kumanda ile bir avizenin nasıl bağlanacağını size anlatacağız. Cihaz cihazını tanımlarız, kontrol cihazını doğru bir şekilde nasıl monte edeceğimizi, montaj şemalarını nasıl vereceğinizi ve tüm cihazı tavanınıza nasıl monte edeceğinizi anlatırız.

Cihazın çalışması ve çalışma prensibi

Kural olarak, uzaktan kumandalı tavan ışıkları, çoğunlukla ve yardımcı olmak üzere çeşitli modlarda çalışır. Yardımcı mod, odanın genel ışık paletine özel bir efekt ekler. Tipik olarak, ana aydınlatma, küçük bir güce sahip olan, ancak oldukça fazla yüklü bir LED lamba bloğu sağlar. Ek aydınlatma, yayılan ışığın farklı bir rengiyle kompakt halojen lambalar sağlayabilir.

Uzaktan kumandalı tavan lambası armatürü

Tüm lambalar, her biri kontrol ünitesine monte edilen ayrı ünitelere bağlanır. Tüm modların ve uzaktan kumandaların normal çalışma ve koordinasyonunu bir avize ile sağlayan kişi. Kontrol ünitesinin tüm cihazın kalbi olduğu ve koordineli çalışmasından sorumlu olduğu söylenebilir.

Uzaktan kumanda, bir radyo kanalı kullanılarak gerçekleştirilir. Uzaktan kumandanın, lamba çalışma modlarına karşılık gelen belirli sayıda butonu vardır. Etkileşim aralığı, cihazın türüne ve alıcının ihtiyaçlarına bağlıdır. Küçük cihazlar için aralık genellikle çok uzun değil.

Büyük bir etki alanıyla eksiksiz bir set seçebileceğiniz çeşitler vardır. Konsol bir alıcıyla birlikte gelir ve konsolu değiştirmek için alıcıyı değiştirmeli veya gerekli frekansa ayarlamanız gerekir.

Alıcı, kontrolör ile yakından etkileşir ve devre içinde bulunur. Konsolun tuşlarına bastığınızda, kontrol ünitesine başka işlevlerini yerine getiren bir sinyal gönderilir.

Denetleyici kurulum

Tavan lambasının normal çalışabilmesi ve belirli bir programa göre işlevlerini yerine getirebilmesi için kontrol ünitesinin kontrol ünitesine bağlanması gerekir. Bloklar halinde bir araya getirilen bir dizi fikstür içeren avize, bir kontrolör yardımıyla bağlanır. Her ünite ona bağlanır ve kontrol cihazı, kontrol paneli ile etkileşime giren bir yön cihazına bağlanır.


Bir grup ampulün devresinin bir güç kaynağı kullanması gerekiyorsa, kontrol cihazı doğrudan ona bağlanır. Güç kaynağı isteğe bağlıysa, yapmanız gereken tek şey tüm kişileri tek bir kabloya monte etmek ve bunları kontrol cihazına göndermek.

Kontrol ünitesi gerekli parametreleri karşılamalıdır, bundan dolayı cihazınıza uygun olarak seçilmelidir. Avizeyi daha işlevsel hale getirmenize izin veren iki, üç veya daha fazla kanallı kontrolörler vardır.


Genellikle böyle bir lamba satın alırken, tüm donanımları kasaya yerleştirilecek ve aynı yere kurulduğunda gizlenecektir. Ancak, cihazı kendiniz monte etmeniz gerekiyorsa, yerden tasarruf etmek için kontrol cihazını muhafazaya takmaya çalışın.

Bu mümkün değilse, anahtarın yanına monte edilebilir ve duvardaki bir girintiye gizlenebilir. Değiştirebilmek için, kontrol cihazını özel bir plastik kasa kullanarak kapatmak en iyisidir.


Sonuç olarak, tüm sistemimizin aşağıdaki bağlantı ve işlem sırasını aldık: konsolun anahtarları ile etkileşimde bulunarak, alıcıya akım beslemesini açan ve kontrol cihazının gerekli kısmını harekete geçiren alıcıya bir sinyal gönderir, böylece kontrolör, gerekli elektrik enerjisini dağıtmaya başlar. bize ampuller. Böylece kontrolör ve avize çalışır.

Lambayı uzaktan kumandayla bağlarız

Burada bir uzaktan kumanda ile bir avizenin nasıl bağlandığı sorusunu çözmeye geldik. Genel olarak, böyle bir cihazın bağlantısı geleneksel bir avizenin kurulumundan neredeyse hiç farklı değildir. Ama dikkat etmeniz gereken bazı nüanslar var.

Ana güç, kesin olarak belirlenmiş kontaklara ve doğru kutuplara bağlı olmalıdır. Aksi takdirde, lamba ya kazanamaz ya da tamamen uygun hale gelemez.

Ayrıca, böyle bir lambanın anahtarı ilave fonksiyonlara sahip olabilir ve ekstra kabloların çalışacağı kendi dahili vericisine sahip olabilir. Kontrol paneli için kurulan aynı alıcıya monte edilmeleri ve bağlanması gerekir, böylece sabit bir anahtar yardımıyla çalışmayı düzenlemek mümkün olur.

Kablolama

Alıcı ve denetleyici anahtara yakın bir yere veya başka bir yere monte edilmişse, bunlar avizenin montaj noktasına kadar kablolanacaktır. Her bir gruba ayrı ayrı bağlanmalıdır. Ampullerin grup sayısına bağlı olarak birkaç telin kontrolörden bir kerede ayrılacağını unutmayın.

Her bir kablo kendi grubuna uyacak ve doğru sırayla monte edilmeli ve bağlanmalıdır. Aksi takdirde, planladığınız gibi çalışmayacaktır.

Montaj sistemini kuruyoruz

Bir avizenin uzaktan kumanda ile nasıl bağlanacağı sorusu içinde belirtilmesi gereken bir sonraki şey, yapının montajı ve tavana sabitlenmesidir. Birçok farklı elementlerin varlığı nedeniyle oldukça ağır ve genellikle büyüktür.

Tavana montaj plakası

Onun için, sadece kendini asacakları standart bir sabit tel kullanmak yeterli olmayacaktır. Daha güvenilir bir sistem kurmak gerekir. Bunun için çeşitli metal plakalar mükemmeldir.

Ortalama olarak, iki veya üç tabak kullanmak yeterlidir, ancak daha ağır ve büyük avizeler için ek sabitleme gerekebilir. Çapa takozları kullanarak tavandaki plakaları düzeltmek en iyisidir. Her plaka için çapa kullanın.

Uzaktan kumanda ile bir avize nasıl bağlanır

Aydınlatmanın uzaktan kontrolü bir lüks değildir, bu sistemler hayati bir gerekliliktir ve konser salonları, stadyumlar ve geniş alanlara sahip diğer kamu izleyicileri için çok uygundur. Uzaktan kumanda, anahtarlara uzun geçişleri ortadan kaldırır. Bu sistemlerin farklı çalışma prensipleri vardır:

  • kızılötesi;
  • radyo dalgaları aralığında;
  • mobil iletişim ve internet üzerinden.

Avize uzaktan kumanda

Teknolojinin gelişmesiyle, ekipman ortalama tüketici için daha ucuz ve daha uygun hale gelmiştir. Bu nedenle, daha sıklıkla, uzaktan kumandalı aydınlatma sistemleri satın alınmakta, monte edilmekte ve dairelere, bireysel evlere monte edilmektedir. Uzaktan kumanda sisteminin bağlanması süreci karmaşık değildir, ancak detaylar birçok faktöre bağlıdır:

  • sistem hangi aralıkta çalışır;
  • hangi lambalar kullanılır - akkor, ekonomik floresan ışık, halojen veya LED;
  • avize mesafe ve konumu.

Bütün bunlar, avizenin yerel koşullara bağlı olarak uzaktan kumanda ile nasıl bağlanacağını belirler. Eylemlerin algoritmasını anlamak için, bir apartman dairesinde veya özel bir evde uzaktan kumanda ile bir avize bağlamanın en kolay yolunu düşünmeye değer.

Kablolama ve kablolama

Avizeyi tavana sabitleme yöntemi aynı kalır. Klasik seçenekler arasında tavana vidalanmış bir kanca veya metal DIN rayları bulunur ve avize gövdesi üzerlerine sabitlenir. Her model için nasıl yapılacağı ile ilgili talimatlar.

Tavandaki avizeyi sabitlemek için kanca

Avizeleri sabitlemek için metal çubuklar

Uzaktan kumanda sistemini monte etmenin zorluğu, avizenin bağlanması, kontrolörün nereye yerleştirileceğidir. Kumanda, bir uzaktan kumanda sisteminin en önemli elemanlarından biridir, bir uzaktan kumanda veya sabit bir anahtardan gönderilen sinyalleri alır ve belirli bir aydınlatma modu için sinyal tarafından belirtilen anahtarlama sinyalini uygular. Seçenekler çok farklı olabilir:

  • Avizelere bireysel lamba gruplarının dahil edilmesi;
  • parlaklık kontrolü;
  • Sabit uzaktan kumandada, uzaktan kumandayı aramanın fonksiyonları vardır - ilgili tuşa basılır ve uzaktan kumandada bir melodi veya ton sesi içeren bir sinyal verilir, bu da onu bulmayı daha kolay hale getirir.

Tipik olarak, kontrolör küçük bir boyuta sahiptir ve telleri tavana bağlayan terminal bloğunu kapatan dekoratif bir avize örtüsünün altına kolaylıkla sığar.

Denetleyicinin avize içine takılması

Denetleyiciyi duvara sabit bir anahtarla veya başka bir yere kurabilirsiniz, bunun için kabloları avize ve sabit kontrol paneline uzatmanız gerekir.

Aydınlatma amaçlı dairelerde genellikle çift veya üçlü bir anahtar bulunur, kontrolör bu olanakları genişletir.

Farklı kontrolör modellerinin kablo şemalarında farklılıkları vardır. Her ürüne bir elektrik devresi, bazen de tellerin ve eklemlerin rengini gösteren bir piktogram çizimi eşlik eder. Montaj sırasında bu talimatları takip etmeniz önerilir. Çoğu durumda, kontrolörün ağ-fazına, sıfırına ve topraklamaya bağlanması için üç kontak ve avizenin (genellikle kahverengi) faz kablolarına bağlanan ayrı lamba grupları için kontakları vardır.

Tek kanallı denetleyici ve uzaktan kumanda

Tüm sıfır uçlar, bir minder, elektrik bandı veya özel plastik kapaklarla izole edilmiş bir temasta bükülerek bağlanır. Topraklama telleri (sarı-yeşil) aynı şekilde bağlanır ve bu amaç için sağlanan cıvata ile avizenin gövdesine sabitlenir. Böyle bir bağlantı yoksa, kontağın izole edilmesine ve herhangi bir yere bağlanmasına izin verilmez.

Avize için çok kanallı kontrolör ve uzaktan kumanda

Kontrol ünitesinin ve tüm elektrik bağlantılarının montajı, binada ölü bir ağ ile yapılır.

Kontrolör ve konsola bağlantı

Bu tip avizeler daha çok işlevli denetleyicilere sahiptir, yalnızca LED gruplarının dahil edilmesini değil, ışık akılarının yoğunluğunu da kontrol ederler, fakat önceden belirlenmiş programların modunda çalışabilir ve renk ve müzik eşliğinde çalışırlar. Avizelerin tasarımında halojen lambaları olan gruplar ana aydınlatma sağlarken, LED'ler renk aydınlatma efektleri gerçekleştirir.

Uzaktan kumanda ile komple avizeler satın almak ve hayatınızı zorlaştırmak en iyisidir. Şimdi, birçok üretici bu ürünleri yapıyor, garantileri ve ayrıntılı diyagramları, bir uzaktan kumanda ile bir avizenin nasıl bağlanacağına dair talimatlar sağlayacaktır.

Kızılötesi sinyal iletim kanalının aksine, radyo tarafından kontrol edilen bir model seçmek gereklidir, konsolun avize doğru yönlendirilmesine gerek yoktur. Radyo kanalı, avizenin doğrudan görüş şartlarını gerektirmez ve önemli değildir, çeşitli engeller, duvarlar veya mobilyalar, menzil çok daha büyüktür. Aydınlatma evin veya avlu alanının herhangi bir yerinden kontrol edilebilir. Bazı konsollar metreye kadar bir mesafede çalışır.

Alıcı ile aynı frekansta birlikte çalışarak, uzaktan kumandaya bir sinyal gönderir ve bu, kurulu programa göre renk-ışık efektlerini ayarlar.

Çoğu durumda, radyo sinyali alıcısı ve kontrol cihazı tek bir pakette bir ünite içerir.

Bağlantı dizisi

Aydınlatma grubunun enerjisi kesilir, giriş cihazındaki ilgili otomatikman kapatılır. Anahtar söküldü, avize lamba grupları için üç kablo duvarda, ortak ve ikide kalacak. Ortak kabloyu belirlemek için, anahtarı çıkarmadan önce işaretlemenin en kolay yolu, kişiler üzerinde tanımlanması kolaydır. Anahtarlar ona değiştirildiğinde, kalan 2 kişi kapanır.

Ana panelin bulunmadığı uzaktan kumanda sistemleri için, düğmeyi sürekli açık pozisyonda bırakabilir veya kalan tellerden birini kullanarak ortak kabloyu kapatarak çıkarabilirsiniz. Tüm uçları izole edin ve kutuyu dekoratif bir örtü veya alçıyla kapatın.

Eski avizenin sökülmesi sırasında tavandaki ortak telin işaretlenmesi veya anahtarın çıkarılmasından önce bir multimetre ile belirlenmesi önerilir. Cihaz, V'un üzerindeki ölçek sınırında alternatif voltajın ölçüm moduna geçirilir. Kontrol probları üç telin ikisine bağlanır. Anahtar tuşlarını açtığınızda, hangi kablolar arasındaki gerilime bakmanız gerekir. Voltaj yoksa, multimetre ile bağlantısız kalanlar ortak olacaktır.

Avize üzerindeki ortak teli belirleme şeması

Ortak kabloyu belirlemenin birkaç yolu vardır. Bir multimetre yerine bir test lambası kullanabilirsiniz. Gösterge tornavidayı, bir fazın varlığıyla kontrol edilebilir, anahtardan lambaya bir faz beslendiğinde, her iki düğme de açıldığında, iki telin üzerindeki gösterge yanar. Genel olarak, gösterge tornavida hiçbir şey göstermeyecektir. Faz, avizenin ana teline bağlandığında, gösterge hemen gösterecek, diğer tornavida göstergeleri yanmayacaktır.

Anahtar ve tavandaki ortak kabloları belirledikten sonra, anahtar baz sabit konsola değişir. V'a kadar güç verilmeli, bunun için düğmeyi sökmeniz ve üç kabloyu farklı yönlerde çözmeniz gerekiyor.

Tüm bu ağ devre dışı olduğunda yapmak. Tavanda, avizenin bağlandığı yerde, ortak tel, anahtardan gelen ikisinden biri ile kilitlenir.

Daha sonra, güç bağlanır, multimetre, anahtarın hangi kablolarının V voltajı arasında görüneceğini belirler. Bu iki kablo, sabit kontrol panelinin L ve N terminallerine, kalan tel ise OUTPUT terminaline bağlanır.

Sabit konsolun bağlantı şeması

Bundan sonra, sabit konsolun durumu anahtarın yerine konur.

Tavandaki çift ve tek teller kontrolöre bağlanır:

  • N terminalinde sıfır;
  • faz L'ye ve bir grup lambaların ortak teline.

Avizenin kontrolöre bağlantı şeması

Devre monte edildikten sonra, tüm aydınlatma elemanları avize kartuşlarına vidalanır, ardından güç bağlanır ve uzak ve sabit konsollardan gelen aydınlatmayı kontrol ederken tüm modların performansı kontrol edilir. Normal çalışma sırasında voltaj kapatılır ve tavanda avize montajı tamamlanır.

Avize konsolu video

Avize için uzaktan kumandanın ayar ve kullanım kolaylığı hakkında aşağıdaki videoyu anlatır.

Yukarıdaki bilgilerden, herhangi bir modelin uzaktan kumandasına sahip bir avize bağımsız olarak bağlanabilir. Ancak aynı zamanda güvenlik önlemlerini hatırlamak gerekiyor. Belirsiz sorular için deneyimli profesyonellere danışmalısınız.

Avize uzaktan kumanda ile nasıl bağlanır

Konut binaları farklı aydınlatma kaynakları kullanmaktadır: avizeler, aplikler veya gömme ışıklar. Bu lambaların açılması ve kapatılması gerekir. Bunu yapmak için, duvara veya lambaya sabitlenmiş anahtarları kullanın. Yaklaşmaya ihtiyaçları var, ancak anahtarı bir cebe yerleştirilebilen aydınlatma armatürleri var - bunlar uzaktan kumandalı avizeler.

Uzaktan kumanda sistemi

Normal anahtar tek bir yerde sabitlenmiştir. Bu avantaj ve dezavantaj aynı zamanda - asla kaybolmayacak, karanlıkta bulunması kolay, fakat ışığı açıp kapatmak için kurulum alanına gitmeniz gerekiyor.

Uzaktan kumanda, yataktan çıkmadan ışık tarafından kontrol edilebilir ve kontrol edilebilir. Ancak böyle bir cihaz odada kaybetmek kolaydır. Bu dezavantaj, küçük boyutlu bir uzaktan kumanda ve sabit bir anahtar sisteminden yoksun kalmaktadır. Daha gelişmiş modellerde, sabit bir üniteden komut verildiğinde portatif modülde bir ses sinyali fonksiyonu vardır.

Uzaktan kumandanın temeli, radyo dalgalarını kullanarak komutların iletilmesidir.

Böyle bir sistem iki bloktan oluşur:

  • Verici uzaktan kumanda ünitesinde bulunur. Tuşlara bağlı olarak, avize içindeki alıcıya bir kontrol sinyali gönderir. Uzaktan kumanda pille çalışır;
  • Radyo avizede. Bu alıcı sadece uzaktan kontrol sinyalini alacak şekilde yapılandırılmıştır. Alınan komutlar lambaları kontrol eden otomasyon ünitesi tarafından işlenir. Gıda bir ağdan B yürütülür.

Uzaktan kumanda prensibi

Komutlar, uzaktan kumanda üzerindeki tuşlara basılarak verilir ve radyo dalgaları, kontrolöre yerleştirilmiş bir alıcı cihaza iletilir - bu, çalışmasını kontrol eden bir elektronik birimdir.

Bu cihaz aşağıdaki kısımlardan oluşmaktadır:

  • güç kaynağı;
  • dahili antenli sinyal alıcısı;
  • Giriş sinyalini çözen ve bunu güç ünitesine ileten bir mantık devresi;
  • güç ünitesi - ışığı açar ve kapatır veya parlaklığını değiştirir.

Kontrolör küçük boyutludur ve bir avize veya asma tavana uyar.

Bu önemli! Bu tür levhaların dezavantajı, aşırı ısınmaya ve yüksek neme duyarlılıktır.

CDS Seçimi

Kontrol sisteminin birçok çeşidi vardır, özel koşullara göre gerekli olanı seçebilirsiniz.

Kontrol aralığı

Her şeyden önce, gerekli cevap mesafesi belirlenir. Sıradan konutlarda 8 metre yeterlidir. Böyle bir aralığın bütçe sistemleri var. Taşınabilir bir konsol ve gömülü bir kontrolörden oluşurlar.

Parazit ve yabancı sinyallere karşı koruma

Bir apartmanda çok sayıda uzaktan kumanda sistemi olabilir. Böylece birbirlerini etkilemezler, uzaktan kumanda ve kontrolör karşılıklı olarak konfigüre edilmelidir.

Bunu yapmak için, radyo sinyali belirli bir algoritmaya göre şifrelenir ve harici bir konsoldan komutlar denetleyici tarafından algılanmaz.

Dikkat edin! Bu şemanın dezavantajı, ayarın fabrikada yapılması ve konsolun kaybolması veya kırılması durumunda, tüm setin değiştirilmesi gerekmektedir.

Kontrol kanalları sayısı

Kontrol kanallarının sayısı, uzaktan kumanda üzerindeki düğmelere ve sistemin kontrol edebileceği armatür sayısına karşılık gelir. En yaygın tasarımlarda 4 kanal ve 4 düğme bulunur:

  • A, B - bağımsız lambaları veya lambanın çalışma modlarını kontrol eder;
  • C - ışığı tamamen açar;
  • D - ışığı tamamen kapatır.

Güç armatürleri

Avizeler, takılan lambaların sayısına ve türüne bağlı olarak belirli bir güç ve akım tüketir. Kontrolörler, toplam 1 kW'a kadar çıkabilen lambalar için anahtarlama sistemleri kurar. Ev tipi avizelerden daha fazladır.

Bu önemli! Daha fazla gç kontrol etmek gerekirse, daha yüksek bir gç denetleyici seçilir veya ek bir röle kurulur.

Güç kaynağı ve denetleyici

Vericinin ve alıcının elektronik devrelerine güç kaynağı gerekir:

  • Uzaktan kumandada, geleneksel AA veya AAA parmak tipi piller takılıdır. Bunun yerine, uygun formattaki pilleri kullanabilirsiniz;
  • Kontrolör, avize güç sağlayan kablolarla V ağına bağlanır. Bağlarken, ilgili terminallere "sıfır" ve "faz" bağlanması gerekir.

İlginç. Gücü kapattıktan veya anahtarını açtıktan sonra voltaj uygulandığında, kontrolör, kontrol komutunu beklemeden ışığı açacaktır.

Uzaktan kumandaların kurulum yerleri

Uzaktan kumanda panoları, herhangi bir tasarımın armatürlerine monte edilir, sadece lambaların akımını ve şebeke voltajını dikkate almak gerekir.

Denetleyici aşağıdaki yerlerden birinde kurulu:

  • Lambanın süspansiyonu yerine yakın tavanda boşlukta;
  • koruyucu bir muhafaza veya avize gövdesinde;
  • lambaların bağlı olduğu montaj kutusunda;
  • alçıpan duvar içinde;
  • bir duvar anahtarı yerine.

Tüm bu yerlerde, denetleyiciler, normal anahtar yerine yükleme dışında, yalnızca ağ kesintisine dahil edilir. Kart, güç kaynağı - faz ve sıfır gerektirir ve lambadan gelen faz ve tel şaltere gelir. Bu nedenle, sıfır ayrı ayrı toplanmalıdır. Soket ile aynı blokta bir anahtar takarken bunu yapmanın en kolay yolu.

CDS'den bir avize nasıl toplanır

Kontrol panoları, herhangi bir lambaya monte edilebilir: LED'lerden ve halojen lambalardan, antikadan en moderna. Modern ekipmanın, ek panoların varlığında sağladığı avantajlar, çeşitli aydınlatma efektleri ve kurulumları için yerler.

Davanın içinde:

  • antenli uzaktan kumanda;
  • lamba güç kabloları ve ağ bağlantıları;
  • topraklama iletkeninin bağlı olduğu terminal;
  • özel efektler için ücret.

Uzaktan kumanda sisteminin ek özellikleri

Işığın olağan kontrolüne ek olarak, bu tür sistemler ek özelliklere sahiptir. Kullanılmayan kontrol kanalları diğer elektrikli cihazlara bağlanır. Bu bir aplik, elektrikli perdeler veya tavan vantilatörü olabilir.

Daha karmaşık cihazlar normal işlevlere ek olarak yeteneklidir:

  • zamanlayıcı ile ışığı açın;
  • LED lambaların parlaklığını ve rengini değiştirmek;
  • hafif müzik enstalasyonu olarak hizmet eder.

Radyodaki normal cihazlara ek olarak, bir alkış veya başka bir yüksek sesle kontrol edilen tasarımlar vardır.

Avize uzaktan kumanda ile nasıl bağlanır

Avize, tavana monte edildikten sonra zemin üzerinde bir kontrol paneli ile monte edilir. İşten sonra avize sarılmak için "asılı". Bu tür cihazların sabitlenmesi için kullanılan yöntemler, geleneksel olanlardan farklı değildir, ancak avizenin uzaktan kumanda ile bağlanması kendi özelliklerine sahiptir.

Kurulum anahtarı

Sabit kontrol paneli sete dahil değilse, duvar anahtarı çıkarılır veya cihaz tamamen ayrılır.

Sabit konsol, geleneksel bir anahtar yerine kurulur ve taşınabilir aygıttan bağımsız olarak çalışır. Işığı kontrol etmenin yanı sıra, sabit uzaktan kumanda, cep telefonunu bulmanıza yardımcı olacaktır - duvardaki bir düğmeye bastığınızda, taşınabilir bir bip sesi çıkarır.

Sıfır ve faz kablolarının tavanında arama yapın

PUE'ye göre, sabit bir anahtar, faz iletkeni kesmelidir, ancak bu her zaman geçerli değildir. Bu nedenle, tavandaki sıfır ve faz kablolarının araştırılması, anahtar üzerindeki fazlamanın doğruluğunu kontrol ederek başlar:

  1. anahtarı açın, lamba açık olmalıdır;
  2. koruyucu kapağı açın;
  3. Terminallerde faz varlığı için gösterge tornavida ile kontrol edin.

Gösterge bir faz gösteriyorsa, bağlantı doğrudur. Faz yoksa, cihaz kapatıldığında terminallerden birinde görünecektir. Bu durumda, bağlantı yanlış ve değiştirilmesi gerekiyor.

Bu önemli! İki, üç veya üç düğmeli anahtarlarda, faz teli tek bir terminale bağlanır.

Anahtardaki bağlantıyı kontrol ettikten sonra, tavanda sıfır ve faz için bir arama gerçekleştirilir:

  1. Güç kapalı;
  2. Avize çıkarın ve tellerin uçlarını şeritleyin. Onları yana seyreltin;
  3. Anahtar çoklu anahtar ise, giden bir kabloyu bırakın. Dinlenme ve yalıtmak;
  4. Gücü açın ve anahtarı açın;
  5. Gösterge tornavidayı tavan fazı kablosunda bulunur. Yana doğru bükün;
  6. Sondayı bulmak için Test Cihazı, faz kablosu V ile ilgili olarak verir. Bu boş bir sonuçtur;
  7. Tekrar, gücü kapatın ve avize bulunan kontrol cihazını bağlayın. Gereksiz uçları yalıtın.

Denetleyici bağlantısı

Kontrolör, cihaz kasasında veya kapalı pasaportta bulunan devrelere göre bağlanır. “L” terminali, sabit anahtardan veya bağlantı kutusundan gelen faz telini “N” sıfırına bağlar. Lamba “N” ve “Out” terminallerine bağlanır. Birkaç kanal varsa, lambaların her birinin tellerinden biri “Çıkış” terminaline ve geri kalanına “N” terminaline bağlanır.

Toprak “PE” terminaline bağlanmıştır.

Uzaktan kumandalı bir avize, aydınlatmanın düzenlenmesi için ek seçenekler sunar. Bu tür armatürlerin bağlantısı, minimum elektriksel kurulum becerileri ve elektrik mühendisliği bilgisi olan herhangi bir master için mevcuttur.

Uzaktan kumandadaki avize nasıl bağlanır?

Kurulum adımları

Armatürün konsola monte edilmesi, tavan lambasının normal kurulumundan farklı değildir. Satın almadan önce, ürün yapılandırmasını ve ayrıca adım adım kurulumla birlikte talimatların varlığını kontrol edin. Ayrıca görsel denetleme ile lamba tutucuların durumunu kontrol edin. Satıcıdan kontrol panelinin bakımını kontrol etmesini ve hatta kontrol edilmesi için bir lamba monte etmesini isteyin.

Avizeyi uzaktan kumanda ile monte etmeden önce, sette delikli bir çubuk ve somunlu uzun cıvatalar buluyoruz, aşağıdaki fotoğrafta görüldüğü gibi tavana vidalayacağız:

Daha sonra, delme işleminden önce yeri dikkatlice incelemeniz ve kablo döşemesine zarar vermemek için tavan döşemesinde delme noktalarını işaretlemeniz gerekir. Alçıpan tavanınız varsa, şeridi düzeltmek için “Molly” cıvataları kullanılır. Sondajda kablolara nasıl girilemeyeceği ile ilgili makalede anlattık.

Avizeyi kendi ellerinizle takmanın nüansları hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz, yalnızca temel montaj yöntemlerini değil, aynı zamanda armatürün asma tavana monte etme teknolojisini de incelediğimiz bağlantıyı takip etmenizi öneririz!

Bağlantı Kuralları

Şeridi monte ettikten sonra, paneldeki devre kesiciyi kapatarak hattın enerjisini kesin. Artık tavandan çıkan bağlantı kablolarını yapabilirsiniz. Önce onları nazikçe ve boyut olarak düzeltmeniz gerekiyor. Aşırıya kaçmayın, bir buçuk santimetre sonunda onları temizleyin. Aynı renkteki teller fazı bulmanız gerekiyorsa. Üç iletkenin çıkması ve daha önce iki düğmeli bir anahtarınız olması durumunda, fazlardan birinin yalıtılması ve anahtarın tek düğmeyle değiştirilmesi gerekir. Makalemizde fazı nasıl bulabiliriz. Kabloları yana ayırır, makineyi açar ve fazı ararız. Faz iletkenlerini bir işaretleyici veya keçeli kalemle işaretleyin ve ardından makineyi tekrar kapatın.

Avizenin üst çanağında, iletkenleri bağlamak için bir kontrol ünitesi ve bir plastik terminal bulunmaktadır. Üç renk genellikle terminal için uygundur: mavi veya siyah (N), kahverengi veya kırmızı (L), sarı-yeşil (PE). Yollar terminal (L) fazına ve (N) sıfırına bağlı olmalıdır. Terminal (PE) eski evlerde kullanılmamaktadır.

Kural olarak, denetleyici zaten gruplarda birleştirilen lambalara boşanmıştır. Kontrol üniteleri kablo şemasına sahip bir etikete sahiptir ve isterseniz, grupları armatürde istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Avizenin kontrol paneli ile bağlantı şeması aşağıda sunulmuştur:

Armatürleri, terminallere bağlanırken tutacak bir asistanın bulunduğu yere monte etmeniz tavsiye edilir. Böyle bir asistanın yokluğunda, terminal bloğundaki tellerin montajı sırasında avizeyi geçici olarak askıya almak için tel veya halattan yapılmış bir kanca kullanabilirsiniz.

Son adım tüm elemanların nihai koleksiyonu, bir abajur ve lambaların montajı olacaktır. Lambanın taban ile temasına özellikle dikkat edilmelidir, yani, iyi bir temasın sağlanması için, hissederek bükmeniz gerekir. Şimdi makineyi açabilir ve aydınlatma hattına güç uygulayabilir, ardından uzaktan kumanda ile aydınlatmayı kontrol edebilirsiniz.

Bu önemli! Avize, sadece anahtar açık konumdaysa ve ona voltaj uygulanırsa çalışır. Sadece konsolu kontrol edebilirsin.

Son olarak, avizenin uzaktan kumanda ile doğru bağlantısını açıkça gösteren videoyu izlemenizi öneririz:

Bu yüzden size uzaktan kumandanın nasıl monte edilip bağlanacağını anlattık. Gördüğünüz gibi, karmaşık bir şey yok, ana şey verilen talimatlara göre hareket etmektir.

Uzaktan kumanda ile bir avize nasıl bağlanır: elektrikçilerden tavsiyeler

Şimdi uzaktan kumandalı avizeler çok popüler, her özel evde veya dairede bir tavan lambası var. Odadaki ışığın homojen dağılımı için, avize genellikle odanın tavanının merkezinde yer alır. Avize, duvar fişlerine tavana tutturulur veya özel bir kancaya asılır. Burada özellikle dikkat çekmeniz için avizeyi monte etmenin en yaygın 2 yöntemi sunulmuştur:

  • Tavan tavana monte edilir, genellikle avize setine dahildir. İki dekoratif cıvata plakası eklenmiştir. Daha sonra teller tavana getirilir, avize monte edilir ve cıvatalar iyice sıkılır.

Birçok evin bir kanca takmak için büyük bir deliği vardır. Bu deliği gizlemek için çubuk, avizenin bu deliği daha fazla gizleyecek şekilde yerleştirilmiştir. Ortak ucuz lambalar ve avizeler nasıl monte edilir. Bu ekipmanı kurmak için kesinlikle yardıma ihtiyacınız olacaktır.

  • Ağır ve hacimli avizeler başka şekilde monte edilir. Bu avizeler 2 parçadan oluşur: kontrol ekipmanı ve transformatörlü güçlü bir taban ve dekoratif elektrik kartuşlu harici bir panel.

İlk olarak, avizenin tabanı dört dübel ile tavana bağlanır, besleme telleri kontaklarla birincil transformatörün sarımına bağlanır. Karakteristik inceliklerinden dolayı kolayca belirlenirler. Ayrıca, dış panel, avizenin tabanına dekoratif cıvatalarla monte edilir ve sabitlenir ve iyi sabitlenir.

Avizeyi monte etmeden önce kırılmalarını önlemek ve cam süslemelerini kırmamak için kırılgan ve kolayca çıkarılabilen nesneleri çıkarmak gerekir. Avizenin montajı ve bağlantısı yapıldıktan sonra, tüm çalışma modlarında ve işlevlerinde kontrol edilir. Ancak o zaman tüm çıkarılan elemanlar avize bağlanır.

Kancaya monte bir avize çok daha kolay bağlanır. Bir kancaya asarlar, ona gerekli telleri bağlarlar, kablo bağlantısını dekoratif bir kapakla maskeleyerek dikkatlice sabitlerler. Avizenin performansını mevcut tüm çalışma modlarında kontrol ediyoruz ve kalan parçaları monte ediyoruz.

Uzaktan kumanda ile bir avize nasıl bağlanır

Eski bir apartman dairesinde uzaktan kumandalı bir avizenin bağlanması yeni binalardan daha kolaydır. Eski dairelerde, genellikle kanca için zaten bir delik vardır ve tüm gerekli kablolar zaten bağlanmıştır. Oda zaten üç telin bağlandığı iki düğmeli bir anahtara sahiptir. Anahtar tek anahtar ise, o zaman sadece iki kablo bağlanır ve üçüncüsü genellikle yalıtılır. Ardından avizenin odayı aydınlatması için sadece bir seçeneği olacaktır. Böyle bir bağlantı genellikle oturma odası haricinde eski tarz bir dairenin tüm alanlarında kullanılır.

Sovyet dönemlerinde, hemen hemen tüm avizeler üç aydınlatma modunda çalışmışlardı, bu lambalar 2 telden oluşuyordu, tellerin her biri birbirine paralel olarak bağlı bir grup lamba içeriyordu. Ancak avizeden çıkan tel, diğer teller için ortaktır. Ortak ve diğer tellerden biri arasında bir voltaj göründüğünde, her iki grup da çalışır.

Tavan avize için uygun kablolama

Bir voltaj fazı varsa, faz ve çalışma sıfır arasında görünür. Uygun şekilde bağlandığında, avizenin ortak teli, çalışma sıfıra bağlıdır, faz, iki telden bir çift anahtarla beslenir. Bağlantı yanlışsa, ortak tel faza bağlanacaktır, anahtar aracılığıyla çalışan sıfır diğer kablolara beslenecektir. Bu durumda, avize çalışır, ancak lamba değiştirilirse, anahtar kapalı olsa bile bir kişi bir akıma çarpabilir.

Ortak bir kablo bulmanız ve tüm kabloları farklı yönlerden çözmeniz ve anahtarı açmanız gerekir. Şimdi bir göstergeli tornavida ile, her bir kabloyu ayrı ayrı kontrol edin. Tel üzerindeki gösterge çalışmıyorsa, bu yaygındır. Anahtarı kapatın ve tekrar voltaj olup olmadığını kontrol edin. Bağlantı açık değilse, gösterge üç veya dört telden herhangi birinde yanmayacaktır.

Anahtar kapalı ve açık olduğunda voltaj göstergesi tetiklenirse, kabloların yanlış bağlandığı söylenebilir. Bir kez daha, bağlantıyı tüm seçenekler ve bilinen yöntemlerle kontrol ederiz. Örneğin multimetre ölçmek için özel aletler kullanmak çok uygundur.

Cihazı voltajı ölçmek için konumuna getirin, anahtarı açın. Sırasıyla her bir kabloya cihazı dokunun. İki tel tarafa doğru bükülmüş, sadece bir anahtar anahtarı açılmıştır.

Tele dokunduğunuzda bir gerilim ortaya çıkarsa, üçüncü telin ve diğerlerinin cihazının problarına dokunun, bu da ortak bir teldir. Bu teli işaretliyoruz. Avize üzerinde ortak bir tel aramak için, avizenin tüm telleri arasındaki direnci ölçün. En az dirençli tel ve ortak olacaktır.

Şimdi avizeyi doğru bağladık

Tüm daireyi ayırdığınızdan emin olun. Avizenin tellerini anahtardan tellerle bağlarız. Avizenin dördüncü sarı toprak teli varsa, onu yalıtırız. Bağlantı doğruysa, avizeyi kapattıktan sonra çalışır.

Yeni tipteki dairelerde, tavandan dört tel çıkarılır, dördüncü topraklamadır. Avize aynı tele bağlı. Bu durumda, aynı renkteki dört tel tavandan çıkarılırsa, bir toprak teli aramanız gerekir.

Giriş makinesinin kapatılması, bir taraftan izolasyon olmadan multimetre telinin probuna, diğer ucunun boyanmamış bir bataryaya sarılması gerekir. Cihaz, alternatif olarak dört telin hepsindeki direnci ölçer. Cihaz direnç gösteriyorsa, topraklama kablosu.

Avizeyi uzaktan kumanda ile bağlarız

Aydınlatma cihazları alanındaki en son buluş, uzaktan kumandalı tavan avizeleri oldu, bu avizeler bir denetleyiciye ve birkaç LED ışığına sahip oldular. Böyle bir avizenin işlevselliği aydınlatma ile sınırlı değildir, renk müziği veya zamanlayıcı olarak kullanılabilir. Dilerseniz, size en uygun işlevi seçebilirsiniz. Böyle bir avize uzaktan kumanda ile birlikte, bazen sabit, eklenir. Kaybolan bir uzaktan kumanda için sabit aramalar ve onu bulmanın bir yolu yoktur. Ana konsol duvara bir anahtar olarak monte edilir. Uzaktan kumandadaki bir ses göstergesi, kayıp bir uzaktan kumanda bulmaya yardımcı olur.

Eski tip dairelerde, bu tip avizeler yeni binalara göre çok daha kolay monte edilir ve bağlanır. Avizenin topraklamasını bağlamak gerekli değildir, sadece izole eder. Duvardaki anahtar her zaman açıksa, onu çıkarmak gerekli değildir. Bağlantıyı kesmek için, anahtarın yerine iki kablo bağlayın ve eski anahtarı sökün.

Sabit bir kontrol paneli bulunan bir avizenin montajı, gücü kapattığınızdan, anahtarı çıkardığınızdan emin olun, kabloları birbirinin karşısına gelecek şekilde ayırırız. Tavandaki ortak kabloyu diğer tellerden biriyle bağlarız, gücü açarız. Bağlı teller arasında voltaj olmalıdır. Kabloları konsoldaki pullara bağlarız, üçüncü tel çıkış damgalarına bağlanır. Tavan tellerinin avizeye bağlanması: bir tel bir diğerine, diğeri tek bir tele bağlıdır ve eğer varsa, toprak teline bağlanır.

Uzaktan kumandalı bu avizeler, özel bir elektronik kontrolör ile donatılmıştır, avizenin aydınlatma modlarında sıralamaya yardımcı olur. Kontrolörler, uzaktan kumanda üniteleri dahil, bir avize olmadan ayrı olarak satın alınabilir.

Aydınlatma modlarının sayısını arttırmak için, avizeyi doğrudan kontrol ünitesine bağlayabilirsiniz. Avizenin boyutu küçükse, yerden tasarruf etmek ve montajı vazgeçilmez kılmak için kontrol ünitesini tavan açıklığına monte etmek mümkündür.

Ve burada size farklı tipte tavan avizelerini nasıl bağlayacağınızı öğrettik, şimdi uzmanların yardımı olmadan bunu kolayca yapabilirsiniz. En önemli koşulu hatırlayın: Kendi güvenliğinizi sağlamak için doğrudan çalışmadan önce, odayı tamamen devre dışı bırakmanız gerekir. Tüm çabalarınızda size iyi şanslar!

Elektrikçi Ilgili Diğer Makaleler Için

Fico Home Modern Maslak Gold Led Avize 3 Renk Kullanım Kumandalı Ve Dimmerlı fico

Fico Home Modern Maslak Gold Led Avize 3 Renk Kullanım Kumandalı Ve Dimmerlı

KARGO BEDAVA

Kurumsal Fatura

Satıcı : Fico Home

Peşin Fiyatına 3 Taksit!

Koleksiyona Ekle

Tahmini Kargoya Teslim: 10 gün içinde

  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • Bu ürün Fico Home tarafından gönderilecektir.
  • Ürün ölçüsü : Genişlik: 27 cm x Yükseklik 90 Cm Malzeme : Metal Gövde Ürünümüz Kademeli 3 Ayrı Renk Yanmaktadır. Kumanda İle Kontrol Edebilirsiniz. ( Beyaz , Sarı Ve Gün Işığı olarak 3 Ayrı Renk Yanar ) Renk : Gold
  • Bu üründen en fazla 10 adet sipariş verilebilir. 10 adetin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere adetten fazla stok sunulmuştur.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.

ÜRÜNÜN TÜM ÖZELLİKLERİ

Ürün Değerlendirmeleri

Henüz Yorum Yazılmamış.

Ürün Bilgileri

Fico Home Modern Maslak Gold Led Avize 3 Renk Kullanım Kumandalı Ve Dimmerlı

  • Ürün ölçüsü : Genişlik: 27 cm x Yükseklik 90 Cm Malzeme : Metal Gövde Ürünümüz Kademeli 3 Ayrı Renk Yanmaktadır. Kumanda İle Kontrol Edebilirsiniz. ( Beyaz , Sarı Ve Gün Işığı olarak 3 Ayrı Renk Yanar ) Renk : Gold
  • Bu üründen en fazla 10 adet sipariş verilebilir. 10 adetin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere adetten fazla stok sunulmuştur.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.

Ürün Özellikleri

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası