10 aylık bebek kahvaltı fikirleri / 10 Aylık Bebek Kahvaltısı - Nefis Yemek Tarifleri

10 Aylık Bebek Kahvaltı Fikirleri

10 aylık bebek kahvaltı fikirleri

Mama tarifi önerilerimize sebzelerle zenginleştirilmiş makarna ve pilavlar, çeşitli köfteler ve farklı çorba alternatifleri ekleniyor. Pütürlü ek gıdalar ve küçük parçalara ayırarak bebeğimize verebileceğimiz yumuşak bebek yemekleri bu dönemde bebeğimizin beslenmesinde geniş yer tutuyor. Bu tariflerin pek çoğu tüm aile için tuzu sonradan eklenecek biçimde hazırlanıp bebeğimizin de öğününü oluşturabilir.
 
Yumuşak ve minik ellerin kavrayabileceği parmak yiyecekleri bebeğimize sunmaya devam edelim ve kendini beslemeyi nasıl başardığını görüp keyfini çıkaralım.

Sebzeli Somon Çorbası

Geleneksel çorbalarımızdan biri olan sebze çorbasının somon ile zenginleşmiş hali tam anlamıyla bir besin deposudur. Besleyici somon balığı ve sebzeler ile bebeğinizin severek yiyeceği bir çorba çeşidi.

 

Devamını oku

10 aylık ve daha büyük bebekler için yemekler

Kendim yiyebilirim artık;)

Devamını oku

Bebeğimizin kendi kendini beslemeyi öğrenmesi gelişimi için gerekli bir basamak. İlk dişlerin çıkmasıyla bebeklerin kendi kendini beslemeye başlamaları çoğu zaman aynı zamanlarda gerçekleşiyor. Böylece hem miniklerimizin kaşınan dişetleri biraz olsun rahatlıyor hem de ince motor gelişimleri olumlu etkileniyor.

 

Diş Kaşıyıcı Parmak Yiyecekler

Devamını oku

Çocuklar makarnaya bayılır. Bize göre de geleneksel olarak yağlı-salçalı soslar yerine kırmızı et, beyaz et ve sebzelerle çok sağlıklı makarnalar yapmak mümkün. Hele bir de arada bir ev makarnası yapabilsek ne iyi olur.

Tam Tahıllı İki Renkli Ev Yapımı Makarna

Devamını oku

Kerevizli Domates Çorbası

Domates çorbasının kremalı tadyla kerevizin baskın tadını hafifleten bambaşka bir lezzet çıkıyor ortaya. Bugün hangi çorbayı pişirsem derdine bir başka alternatif: Kerevizli domates çorbası...

Devamını oku

Pirinç pilavı sade olarak değil de çeşitli sebzelerle birlikte pişirilirse besin değeri artar. Havuçlu pilavın rengi, görünümü ve lezzeti bir harika oluyor. Bu tarifi su miktarını 1/2 su bardağı artırarak kahverengi pirinç ile de yapabilirsiniz.

Havuçlu Pilav

Devamını oku

Tavuk göğüs etini haşlayarak ya da bu tarifteki gibi çiğden kıyma halinde ezerek nefis tavuk köfteleri hazırlanabilir. Izgarada ya da yağda kızaran bu köfteler aynı zamanda çok güzel parmak yiyeceklerdir Bu tarife maydanoz, kekik gibi taze ya da kuru otlar ekleyebilirsiniz.

Tavuk Köftesi

Devamını oku

İrmik kaliteli bir karbonhidrattır ve bebeğimizin mamalarına ekleyebileceğimiz tahıllar arasında iyi bir seçenektir. İrmikli meyve püreleri bebeğimizin enerji ihtiyacını karşılarken faydalı besin içeriklerini de almasını sağlar.

İrmikli ve Meyveli Tatlım

Devamını oku

Parmak yiyecekleri farklı şekilde sunduğumuzda bebeğimizi kendisini beslemesi yönünde daha da cesaretlendirmiş oluruz. Bu makarna tarifinde tabaktaki herşey bebeğin parmakları ile tutarak yemesine uygun. Ancak taze fasulyelerin içindeki taneler güvenli olmadığından bunları temizledikten sonra fasulyeyi pişirelim.

Penne Sebzeli Penne Makarna

Devamını oku

Sebzeli Arpa Şehriye Çorbası

Geleneksel çorbalarımızdan biri olan şehriye çorbasının sebzeli hali de bir başka güzel olur. Sebzeler rendelenmiş olduğundan bebeğinizin kolaylıkla yiyeceği ve çok seveceği bir çorba çeşidi bu...

Bebek Bisküvisi (İrmikli ve Tam Buğday Unlu

Ev yapımı bebek büskivisinin en yaygın rastlanan tarifi un, irmik ve pirinç unu içeren tariftir. Biz bu tarifi kendi denediğimiz ve memnun kaldığımız malzeme miktarlarına göre veriyoruz.

Devamını oku

Pancar Püresi

Bebeğin mönüsünde farklı renkte besinlere de ihtiyaç var! Pancar, lif, demir ve folik asit bakımından zengindir. Elma gibi meyvelerle veya yoğurtla birlikte bebeklerin lezzetine bayıldığı mamalar hazırlayabilirsiniz.

 

Devamını oku

Yeşil Mercimek Köftesi

Çok iyi bir protein kaynağı olan yeşil mercimeği cızbız köfte gibi pişirmeyi mutlaka deneyin. Bu sağlıklı, besleyici ve aynı zamanda ekonomik köfte tarifini bebeğinize parmak yiyecek olarak verebilrisiniz. Aynı zamanda daha büyük çocuklarınız ve tüm aile için besleyici bir yemek de hazırlamış olursunuz.

Devamını oku

Muzlu Lokmalar

Pankeke benzer şekilde hazırlayıp pişirdiğimiz bu muzlu lokmalar elma suyu ile tatlandırılıyor. Dİlerseniz elma suyu yerine bir tatlı kaşığı şeker kullanabilirsiniz. Bu lokmaları kahvaltıda pekmezle, reçelle, 1 yaşından sonra ise balla birlikte bebeğinize sunabilirsiniz.

Devamını oku

Tavuk Ciğeri ve Pirinç Püresi

Ciğer iyi bir vitamin ve demir deposu. Özellikle demir eksikliği olan bebeklere kırmızı et, beyaz et ve balıkla dönüşümlü olarak ciğer verilmesi öneriliyor. Bunun için daha yumuşak olan tavuk ciğeri ile başlayabilirsiniz. Kuzu veya dana ciğeri kullanıyorsak zarını iyice soymaya özen gösterelim.

Devamını oku

Tavuklu ve Sebzeli Şehriye Çorbası

Bebekler için çorba tariflerine yeni ve lezzetli bir tanesini daha ekliyoruz. Tavuklu ve sebzeli şehriye çorbasını biz denedik ve çok beğendik. Bu bebek çorbasının besin değerini artıran zencefil ve kerevizin tadı hem hiç baskın hissedilmiyor, hem de ortaya çok güzel bir lezzet çıkarıyor.

Devamını oku

Terbiyeli,Kuzu Etli Kereviz Çorbası

Terbiyeli çorbalar içinde en güzellerinden biridir kuzu etli kereviz çorbası. Biraz uzun süre pişen bu çorbada yumuşacık kereviz ve kuzu etlerini bebeğiniz kolaylıkla yiyecek. 

Devamını oku

Tavuklu ve Sebzeli Makarna Çorbası

Bebek ve çocuk beslenmesinde makarnanın da önemli bir yeri var. Ama biraz büyüdüklerinde çocuklar makarnalarına ketçap ya da yoğurt dışında sos istemiyorlar. Tahmin edersiniz ki bu da pek sağlıklı bir öğün olmuyor. 

 

Devamını oku

Kabak Çorbası

Bebekler için çorba tarifleri yazmakla bitmez. Mevsimine göre her sebze ile birbirinden güzel bebek çorbaları hazırlayabiliriz. Elbette kabak çorbasının, bebeklerle birlikte bütün ailenin afiyetle yiyeceği bir çorba olduğunu söylemeye gerek yok. 

Devamını oku

Sebzeli Bulgur Çorbası

Bebek ve çocuklar için en lezzetli çorba tariflerimizden biri de sebzeli bulgur çorbası. Dilerseniz biber salçası koymayıp sadece domates püresi ile de bu çorbayı pişirebilirsiniz.

Devamını oku

Pirinç Çorbası

Pirinç çorbasını artan dolma içiyle de yapabilirsiniz tabi. Ama bu tarif özellikle 1 yaş altındaki bebekler için az sayıda ve alerjen olmayan malzemeleri içeriyor. Çok da lezzetli oluyor. Özellikle limon suyuyla denemenizi tavsiye ederiz.

Devamını oku

Nohutlu Kabak

Güzel bir yaz yemeği aynı zamanda bebeğiniz için besleyici bir püreye dönüşebilir. Protein kaynağı nohut ve vitamin, mineral kaynağı kabak birarada çok da lezzetli oluyor. Denemediyseniz öneririz.

Devamını oku

Bebek kahvaltısı için besleyici ve pratik tarif önerileri: 6-11 aylık bebek kahvaltısı tarifleri

Bebekler için beslenme önerileri birçok annenin ilgisini çeken konuların başında gelmektedir. Çünkü onların sağlıklı beslenmeleri gelişimleri açısından çok önemlidir. İlk altı ay anne sütü ile beslenen bebekler, ek gıda ile yiyecekleri yavaş yavaş tatmaya başlar ancak 2 yaşına kadar anne sütü almaları gerekir. Bu noktada, bebeğinizin ilk olarak yoğurt, meyve ve muhallebi gibi yumuşak yiyeceklerle başlayan serüveni ilerleyen dönemlerde çatalla ezerek yedirme ve son olarak minik parçalar ve tek lokmalık yiyecekler halinde katı gıdalara alışması şeklinde ilerlemektedir. Bu süreçte kahvaltıların ayrı bir önemi vardır. Bebeğiniz için çeşitli besinleri bir arada sunabileceğiniz kahvaltılar bebeğinizin güne en iyi şekilde başlamasına yardımcı olur. Peki, doyurucu bebek kahvaltısında neler bulunur? Yumurtasız ve yulaflı bebek kahvaltısı nasıl hazırlanır? İşte detaylar…

BEBEKLER İÇİN BESLENME ÖNERİLERİ

Bebeğiniz ek gıdaya geçtiğinde tabağını bitirmesi için zorlamaktan kaçınmalısınız. Böylelikle karınları acıktığında yemek yemeye daha meyilli davranacaklardır. Her şeyi yedirmek için acele etmek gibi bir çabada bulunmamaya özen gösterin. 6. Ay ile birlikte ek gıdaya geçen bebeğinize gaz yapıcı yiyecekle vermekten kaçınmalısınız zira bebeğinizde karın ağrısı ve gaz şikayetleri annelerin istediği son şeydir. Yumurta sarsını bebeğinize 6. Aydan itibaren vermenizde bir sakınca bulunmaz fakat başlangıçta iyi pişmiş yumurta sarısı vermek daha faydalıdır. Alerjik reaksiyonlara karşı bu dönemde yumurta beyazı vermekten kaçının. Bebeğiniz 1 yaşına geldiğinde artık tam bir yumurtayı rahatlıkla yiyebilecektir. Aynı zamanda botülizm riskinden dolayı 1 yaşına gelinceye dek bebeğinize bal vermemeye özen göstermeniz gerekir. Tuz ve şekerli besinler ileride bebeğinizin sağlığını tehdit edebilir. Bu nedenle ilk yıl tuz ve şekeri beslenmesinden uzak tutmalı sonraları ise yavaş yavaş ilave edilmelidir.

6 AYLIK BEBEK KAHVALTISI TARİFLERİ

6 aylık bebeğiniz için hazırlayabileceğiniz besleyici kahvaltı tarifleri şu şekilde sıralanabilir;

TARİF 1: Tam pişmiş yumurta sarısı, 1 tatlı kaşığı lor peyniri, 1 çay kaşığı tereyağı, yarım muz, 1 çay kaşığı ceviz ezmesi. Malzemelerin her birini karıştırın ve püre kıvamı almasını sağlayın. Ardından yumuşak başlıklı bir kaşıkla bebeğinize yedirebilirsiniz.

TARİF 2: Yarım yumurta sarısı, bebe bisküvisi, keçiboynuzu pekmezi ve labne peynir. Besleyici kahvaltı menüsü içinde olması gerekenler bu şekildedir.

TARİF 3: iki adet domates, bir kibrit kutusu tuzsuz beyaz peynir, bir çay kaşığı tereyağı ve ekmek içini kasede karıştırın ve bebeğinize yedirin.

7 -9 AYLIK BEBEK KAHVALTISI TARİFLERİ

TARİF 1: 1 yemek kaşığı yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı yulaf ezmesi, 15 gram light beyaz peynir, 2 yemek kaşığı anne sütü ya da mama (kıvamı için), 1 çay kaşığı light zeytin ezmesini karıştırarak yulaflı bebek kahvaltısı ile sağlıklı bir öğün hazırlayabilirsiniz

TARİF 2: 2 yemek kaşığı yoğurt, 4 yemek kaşığı tam yulaf unu ve yarım muzu uygun bir kasede karıştırarak bebeğinize verebilirsiniz.

10-11 AYLIK BEBEK KAHVALTISI TARİFLERİ

TARİF 1: 1 tatlı kaşığı irmik, 5-6 adet bebe bisküvisi, yarım çay bardağı su, 1 çay kaşığı fıstık ezmesi, yarım muz

TARİF 2: 2 adet ceviz, 1 yemek kaşığı yulaf ezmesi, 1 yumurta sarısı, 1 tatlı kaşığı labne ya da beyaz peynir, 1 çay kaşığı tereyağı, 2 çay kaşığı pekmez, 1 adet kuru kayısı, yarım çay bardağı demlenmiş ıhlamur çayı ya da sıcak su

YUMURTASIZ BEBEK KAHVALTI TARİFİ

Bebeğiniz için oldukça besleyici yumurtasız kahvaltı tarifi aşağıdaki gibidir;

  • Yarım avokado
  • Yarım muz
  • 1 tatlı kaşığı lor peyniri
  • 1 ceviz rendesi
  • 2 dilim bebek ekmeği

Malzemeleri püre kıvamına getirerek 8 aylık bebeğinize bu kahvaltıyı yedirebilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası