taze soğan kokusu ağızdan nasıl gider / Soğan Kokusu Nasıl Geçer? - Rafinera

Taze Soğan Kokusu Ağızdan Nasıl Gider

taze soğan kokusu ağızdan nasıl gider

Ağız kokusu nasıl ge&#;er ve ne iyi gelir? Ağız kokusu neden olur? Evde ağız kokusunu bitkisel ve doğal yollarla hemen ne ge&#;irir?

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15,

LinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Nefesin ya da ağzın kokması, sosyal bir sorun olduğu için de, bazı sağlık problemlerine işaret ettiği için de önemlidir. Bu problemi yaşayan insanlar ne kadar uğraşsalar da üstesinden gelemeyebiliyor. Sarımsak, sucuk ve soğan gibi yiyecekler de ağız kokusune neden olabiliyor. Ayrıca sabahları oluşan ağız kokusunu yanı sıra geniz akıntısı ve ağız kuruluğu da görülebiliyor. Ağız kokusu geçiren bitkisel yiyecekle ve besinlerle evde doğal yollarla çözüm üretmek mümkün. Peki ağız kokusu nasıl geçer? Evde ağız kokusuna ne iyi gelir? İşte ağız kokusunun nedenleri ve ağız kokusunu hemen geçiren öneriler

Haberin Devamı

Ağız kokusu toplumda çok yaygın bir durum. Kişide özgüven kaybına yol açan ve eşler arasında uyumsuzluğa neden olan ağız kokusu, toplumda birçok kişinin ortak sorunu olarak dikkat çekiyor. İşte, ağız kokusuna iyi gelen yöntemler

Ağız kokusu nasıl geçer? Ağız kokusuna iyi gelen bitkisel çözümler ve doğal yöntemler

  • Tarçın: Ağız kokusuna karşı tarçın tercih edilebilir. Tarçın yiyecek veya içeceklere eklenerek tüketilebileceği gibi tarçınlı şekersiz sakızlar da yardımcı olabilir.
  • Su: Düzenli su tüketimi ağızdaki yaraları önlemenin yanı sıra dilin kurumasını da engeller. Böyle ağız kokusunun önüne geçebilir. Bu nedenle ağız kokusuna neden olan ağız kuruluğunu önlemek için bol bol su içilmelidir.
  • Limon kabuğu ve maydanoz: Mümkün olduğunca maydanoz, kahve tanesi ve limon kabuğu gibi kokuyu önleyici yiyecekler tüketilmeli; pastırma, sucuk gibi baharatlı yiyeceklerin hemen ardından dişler fırçalanmalıdır.
  • Çinkoli sakız: Çinkolu sakızlar ve çinkolu diş macunları tercih edilmelidir.
  • Kahve: Ağız boşluğunda yaşayan bakterilerin artıkları olan sülfürlü bileşikler kötü kokuya yol açar. Kahve çekirdeği çiğnemek ise sülfür bileşenlerini ortadan kaldırır. Yemeklerden sonra Türk Kahvesi içmek de kokuya karşı etkilidir.
  • Karanfil: Karanfil çiğnemek, herkesin bildiği en etkili ve en ucuz ağız kokusu giderme yöntemlerinden birisidir.
  • Yoğurt: Probiyotiklerden zengin her türlü yiyecek ve içecek (özellikle de yoğurt) düzenli tüketildiğinde ağız kokusunu azaltmada önemli bir yer tutar.

Nane ağız kokusunu geçirir mi?

Ağız kokusuna karşı nane çayı bir çözüm olabilir. Çünkü nane güçlü bir antiseptik olduğu için bakterileri temizler ve ağız hijyenini sağlar. Bunun için kuru naneyi, suda bir süre kaynatıp tercih edilebileceği gibi gibi çiğneyerek de tüketilebilir.

Ağız kokusuna ne iyi gelir?

  • Dişlerinizi fırçalayın: Yumuşak diş fırçası yerine orta diş fırçası kullanılmalıdır. Bakteri plakları ve yiyecek artıklarını temizlemek için dişler günde iki defa fırçalanmalı ve her gün diş ipi kullanılmalıdır. Fırçalama sonucu yüzde 90 oranında ağız kokusu giderilecektir. Bu fırçalama gün içerisinde birkaç defa tekrarlanabilir.
  • Dilinizi fırçalayın: Ağız kokusuna neden olan dildeki tabakalaşmayı önlemek için dil fırçalamak alışkanlık haline getirilmelidir.
  • Alkolsüz gargara tercih edin: Piyasadaki ağız kokusu giderici gargaraların alkolsüz olanları tercih edilmelidir.
  • Diş hekimi kontrolü şart: Diş ve diş eti hastalıkları, ağız muayenesi ve bakımı için diş hekimi düzenli olarak ziyaret edilmelidir. Ağızdaki tüm diş çürükleri, kırık dolgular veya kron-köprüler tedavi ettirilmelidir.
  • Protezler temizlenmeli: Protez, dolgu, diş köprülerinin aralarına kaçan ve orada kalan yiyecekler kötü kokuya sebep olacağından, bu protezler çıkarılarak temizlenmelidir.

Ağız kokusu ve ishal nasıl geçer?

Ağız kokusunu geçirmek için yukarıdaki önerilere göz atabilirsiniz. İshali geçirme konusunda daha detaylı bilgiye de aşağıdaki içerikten ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

Ağızdaki soğan, sarımsak ve sucuk kokusu hemen nasıl gider?

Soğan, sarımsak ve sucuk gibi ağızda koku yapan yiyecekler tüketildikten sonra dişler ve dil fırçalanır. Daha sonra da ağzı süt ile çalkalamak veya süt içmek bu besinlerden kaynaklı kokuyu giderebilir.

Ağız kokusu nasıl önlenir?

İlk olarak ağız kokusunun kaynağı bulunmalı. Şayet bu kokuya yol açabilecek sorunlar mevcut ise ilk olarak tedavi sağlanmalı. Şekersiz sakız çiğnemek ağız kokusunu hafifletir. Diş taşlarının temizlenmesi ağız kokusunu azaltıcı en önemli faktör. Ağız gargalaralarının kullanılması ve dilin fırçalanması da kokunun giderilmesinde etkili olacaktır. Diş temizliğinden sonra sonra mutlaka diş ipi kullanılmalı.

Su içeriği bol olan sebze (domates, kereviz, pırasa), meyve (elma), maydonoz tüketmek ağız kokusunun giderilmesinde faydalı olacaktır. Ayrıca daha fazla su içerek ağzınızın kurumasını engelleyebilir ve böylece ağız kokusuna engel olabilirsiniz. 

Ağız kokusu neden olur? Ağız kokusunun nedenleri

Dişlerimiz üzerinde biriken gıdalar temizlenmediğinde diş eti inflamasyonuna yol açar. Bu durum diş eti kanamalarına ve ağız kokusuna yol açacaktır. Günlük düzenli fırçalama ağız kokusunun önlenmesinde çok önemli bir yere sahiptir. Ayrıca tedavi edilmeyen çürükler dişler üzerinde kavite oluştururlar. Bu kaviteler üzerinde biriken besin artıkları şiddetli ağız kokusuna yol açacaktır.
Ağız kokusuna neden olabilecek diğer nedenler ise şu şekilde sıralanabilir: 

Haberin Devamı
  • Diş taşları
  • Dilin fırçalanmaması
  • Uygun olmayan protezler
  • Tütün ürünleri kullanımı
  • Alkol kullanımı
  • Hastalıklar

Not: Bu içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesin tanı, teşhis ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

AĞIZ KOKUSUNA 10 DOĞAL ÇÖZÜM

Ağızdan soğan kokusu nasıl etkisiz hale getirilir. Ağızdan soğan kokusundan kurtulmak - hızlı yöntemler

(6 derecelendirilmiş 4,50 itibaren 5 )

Soğan çok faydalı bir üründür, bu yüzden çoğu birinci ve ikinci yemeğin ve her çeşit salatanın içerik listesinde görülebilir. Bu kök mahsulün ana dezavantajı, tadına bakan herkese eşlik eden hoş olmayan koku olarak güvenle adlandırılabilir. Bugün soğan kokusundan ağızdan nasıl kurtulacağınızı öğreneceksiniz ve bu konuşmadan sonra soğan severlerin sayısının önemli ölçüde artacağından eminiz, çünkü birçoğu tam olarak belirli koku nedeniyle sevmiyor.

Ağızdan soğan kokusu nasıl geçer?

Soğan içeren yemekleri yedikten sonra ortaya çıkan ağız kokusu, ağızdaki kükürt bileşiklerinin bakterilerle etkileşiminden başka bir şey değildir. Kokuyla savaşabilirsiniz, ayrıca ilk bakışta göründüğü kadar zor değil. Birkaç yol var, en basit ve en etkili olanı size hemen şimdi tanıtacağız.

1. Yemekten sonra ağzınızı ılık suyla çalkalayın ve birkaç dal maydanoz ye. Maydanoz sadece ağzınızdaki bakterileri öldürmekle kalmaz, aynı zamanda dişlerinizi ve diş etlerinizi de korur.

2. İçinde soğan bulunan yemeğin tadına baktıktan sonra ağız kokusu oluşmaması için yenilmesi tavsiye edilir. birkaç ceviz, badem veya çam fıstığı.

3. Limon kabuğu rendesinin soğan kokusunu öldürdüğü kanıtlanmıştır, bu nedenle lezzetin bir kısmını yiyebilirsiniz veya sadece ağzınızı limon suyuyla çalkalayın.

4. Ağzınızdaki soğan kokusunu azaltabilirsiniz. kakule tohumu çiğnemek, çünkü hoş olmayan bir koku kaynağı olarak kabul edilen bakterileri mükemmel şekilde öldürürler. Bu amaçla bazıları karanfil, tarçın ve hatta defne yaprağı çiğnemeyi tercih eder.

5. Yemekten sonra ağzı çalkalamak Süt Ayrıca ağız kokusundan kurtulmanıza yardımcı olacaktır.

6. Soğan yemekten sonra dişlerin, dilin ve damağın iyice temizlenmesi, nefesinizin tazeliğinden emin olmanızı sağlayacaktır.

7. Ve son olarak, en sert önlem - hidrojen peroksit ile gargara. Herhangi bir evde ilk yardım çantasında bulunan bu çare bakterileri öldürür, bu da kötü soğan kokusuna karşı mücadelede büyük bir yardımcı olacağı anlamına gelir. Bununla birlikte, işlemden sonraki çeyrek saat içinde ağızda en hoş hislerin kalmadığını, ancak görevle başa çıktığımızı belirtmekte fayda var.

Soğanlar uzun zamandır faydalı özellikleriyle ünlüdür. Şifacılar, şifacılar, sebzenin tedavi edici gücünü topraktan aldığından emindir. Soğuk algınlığına karşı etkilidir, vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir, gerekli vitaminleri ve biyolojik olarak aktif maddeleri içerir. Eski zamanlardan beri, soğan başları, iskorbüt ile mücadele için her derde deva haline geldi. Deride mantar, dermatit, yüksek tansiyon, böbrek taşları oluştuğunda alınırlar. Düzenli kullanımda ürün, kalp ve kan damarlarının hastalıklarının oluşumunun azalmasını garanti eder.

Soğanların birçok yararlı özelliği vardır, ancak çoğu zaman insanlar sebzeyi diyetten çıkarmayı tercih eder: taze olduğunda hoş olmayan bir tat bırakır. Koku iki saate kadar kalıcıdır. Halka açık bir yerde olduğunuzda, pazarlık yaptığınızda, topluluk önünde konuştuğunuzda bu istenmeyen bir durumdur. Soğan yedikten sonra istenmeyen sonuçlardan nasıl kurtulacağınızı biliyorsanız, gerçek tehlikeli değildir.

Özellikle soğanlı bir yemek yedikten sonra, iticilerin baskılanması üzerindeki etkisini yönlendiren birçok halk tarifleri, özel olarak tasarlanmış ilaçlar vardır. Unutmayın, asıl şey kişisel hijyene uymaktır: dişlerinizi fırçalayın, yemekten sonra ağzınızı çalkalayın.

Yardım etmenin iyi bilinen yolları:

Ağızdan gelen soğan kokusunu acilen etkisiz hale getiren yöntemler, istenmeyen etkiyi hızla yok etmeye yardımcı olur ve uygun bir zamanda sağlıklı bir sebze yeme fırsatını bırakır.

Ağız kokusundan kurtulmak için ilaçlar

Soğanlarda bulunan kükürt bileşiklerine oral maruziyet nedeniyle ağızda rahatsız edici aromanın geliştiği bilinmektedir. Bir kişinin çürük oluşumları varsa, hastalık soğan parçacıklarıyla temas ederek büyük ölçüde artar. Bakteriler paslandırıcı süreçleri yoğunlaştırır. Evrensel olmaktan uzak, yalnızca hijyen veya halk tarifleriyle ilişkili kokudan kurtulmanın yolu. Bir kişi için ağız boşluğunun dikkatli bakımı gereklidir. Ve hoş olmayan bir kokuyu başarıyla ortadan kaldırabilirler:

Belirtilen yöntemlere ek olarak, birkaç ipucu vereceğiz:

Halk ilaçları

Halk tariflerinin etkisi soğan kokusuna yöneliktir:

  1. Yeşil çay. Yeşil çay, itici aromayı ortadan kaldırmaya yardımcı olur, etkisi kükürt bileşiklerine yönelik antioksidanlar ve bal içerir. Bir çay bardağına bir kaşık çay yaprağı koyun, üzerine kaynar su dökün ve beş dakika bekletin. İnfüzyon filtrelenmeli ve tada bal eklenmelidir. Bu karışımı günde birkaç kez içerseniz koku kaybolur.
  2. Nane infüzyonu. Bu bitki antiseptik bir etkiye sahip olduğu için nefesi tazeleyebilir. Birkaç dalı sıcak suyla dökün, on dakika ısrar edin. İnfüzyonu süzmeniz ve oraya bal koymanız önerilir. Çiğnenmiş nane yaprakları da benzer bir etkiye sahiptir.
  3. Ayçiçek yağı. Ağzınızı bir karışımla çalkalayın: Zeytin (ayçiçeği, mısır) yağını oranında tuzla karıştırın. Ağzınızı çalkalayın, koku yarım saat içinde kaybolacaktır.
  4. Nane ve dereotu. Bitkiler, soğan aromasını bastıran güçlü kokuları nötralize edebilen bileşenler içerir. Kaynar su ile doldurulmalıdır. Dereotu ve nane oranı 1: 1'dir. Elde edilen karışımı kapağın altına koyun ve yarım saat bekletin. Soğuk içilmesi tavsiye edilir.
  5. Papatya, pelin ve çilek. Böyle bir infüzyon, nefese tazelik vermenin yanı sıra dezenfekte edici bir etkiye sahiptir. Kaynar suyla dolu bir bardağa bir çorba kaşığı ot koyun, örtün ve otuz dakika bekletin. Ağzınızı bu infüzyonla günde dört ila beş kez çalkalayın.
  6. Kuzukulağı. Ağzınızı kuzukulağı suyu ve su karışımıyla çalkalayın. Oran

Soğan ve sarımsak ağzından yayılan hoş olmayan kokuyla başa çıkmanın listelenen yolları arasında çeşitli ürünler, ilaçlar ve durulamalar bulunur. Hepsi çevredeki ortamda rahat hissetmeyi mümkün kılacaktır. Soğan yemenize ve yemek pişirmek için kullanmanıza izin veriyorlar. Yukarıda belirtilen yöntemler durumla baş edemezse, tıbbi yardım alın, vücudu patolojiler açısından inceleyin. Yardım için bekleyin.

Soğan, vitamin, organik asit ve glikozit kaynağı olan yaygın bir sebze mahsulüdür.

En çok da yemeyi sevenler, ağızlarından gelen soğan kokusundan endişe duyarlar.

Ondan nasıl kurtulurum.

Yapraklar ve soğanlar, soğana özel bir koku ve keskin bir tat veren uçucu yağ içerir.

Aynı zamanda, sebzenin kendisi çok sayıda faydalı özelliğe sahiptir, sindirimi uyarır ve patojenik bakterileri öldürür.

Ağızdan soğan kokusu - nasıl kurtulur: eczane ürünleri

Soğanların iyileştirici özellikleri eski zamanlardan beri bilinmektedir. Herhangi bir rahatsızlığın tedavisi ve önlenmesi için evrensel bir çözümdür. Soğan çiğneme sürecinde, ağızdaki bakterilerle reaksiyona giren kükürt bileşikleri salınır. Yedikten sonra hoş olmayan bir kokunun ortaya çıkmasının nedeni budur.

Çürük, ağızdan gelen kokuyu etkileyen olumsuz bir faktördür. Soğan parçacıkları çürük boşluklarda kalır ve bakterilerin etkisi altında hızla çürümeye başlar, böylece zaten çok hoş olmayan kokuyu arttırır. Bu nedenle, soğan severlerin ağız boşluğunun durumunu dikkatlice izlemesi ve hastalıkları ortadan kaldırmak için zamanında diş hekimi ile iletişime geçmesi gerekir.

Ağızdan soğan kokusundan kurtulmak için eczane ürünleri yardımcı olacaktır:

Klorofillipt alkol çözeltisi. Okaliptüs yaprağı ekstresi içerir. İlaç ağız boşluğundaki bakterilerle etkili bir şekilde savaşır, bu nedenle soğan yedikten sonra kalan özel kokuyu nötralize eder. Çözeltinin 5 ml'sini kullanmadan önce oda sıcaklığındaki bir bardak suya eklemeniz ve bu ürünle ağzınızı iyice çalkalamanız gerekir.

Hidrojen peroksit. Bakteri, virüs ve mantarlardan kurtulmaya yardımcı olan güçlü bir antioksidandır. Durulama hazırlamak için 10 damla hidrojen peroksiti bir yemek kaşığı suda eritip ağzınızı çalkalamanız gerekir. Yutulması tavsiye edilmez.

Diş ipi. Diş hekimleri, dişler arasında kalan ve ağız kokusuna neden olan yemek artıklarını gidermek için kullanılmasını önerir. Diş macunu ile birleştiğinde diş ipi soğan "tatından" kurtulmaya yardımcı olur.

gargaralar. Setilpiridinyum klorür veya klorheksidin içeren antibakteriyel ajanlara dikkat etmeye değer. Kükürt bileşiklerinden kurtulmaya yardımcı olurlar. Alkol bazlı durulamaların kullanılması tavsiye edilmez, çünkü bunları kullandıktan sonra soğan kokusu artabilir.

Maydanoz kapsülleri. Bu, herhangi bir kötü nefesten kurtulmaya yardımcı olan evrensel bir çözümdür. Bunlar şunları içerir: maydanoz tohumları, ayçiçek yağı ve E vitamini. 1 veya 2 kapsül kullanımı sorunu hızla çözmeye yardımcı olacaktır.

Antipolizei lolipopları veya spreyi. Hazırlık, bir uçucu yağ kompleksi içerir. Ürünün bileşenleri, koku taşıyıcı olan moleküllerin yakalanmasını arttırır. Sonuç olarak, sadece maskelenmekle kalmaz, tamamen ortadan kalkar. Olumlu bir etki için, lolipopları suyla yıkamadan veya bir sprey spreyi yapmadan çözmeye değer.

Aktif karbon. Bu, bakteri kaynaklı toksinleri çıkarmanıza izin veren bir sorbenttir. Soğan kokusundan kurtulmak için ağzınızda bir tablet tutmanız gerekir. Bu durumda dişler ve dil siyaha döner. Bu sorunu ortadan kaldırmak için ağzınızı çalkalamanız yeterlidir.

klorheksidin biglukonat. Bakterilerle etkili bir şekilde savaşan ve ağız kokusunu gidermeye yardımcı olan bir antiseptik. Alet tadı çok hoş değil, ancak yine de soğan kehribarından hızla kurtulmaya yardımcı oluyor.

Ağızdan soğan kokusu - nasıl kurtulur: halk ilaçları

Soğan severler, sadece farmasötik müstahzarlarla değil, ev yapımı ürünlerle de sorundan kurtulacaklar. Bazıları ve önceden stoklayabilir ve gerektiğinde kullanabilirsiniz.

Ağızdan soğan kokusu - geleneksel tıbbın yardımıyla ondan nasıl kurtulur:

anason yağı. Hazırlamak için hammadde tablosu dikkatlice ezilmeli ve 50 ml rafine zeytinyağı dökülmelidir. Karanlık bir yerde üç gün demlenmesine izin verin. Soğan kokusundan kurtulmak için suya 5 damla yağ ekleyin ve ağzınızı çalkalayın.

Ceviz, çam fıstığı veya badem. Çok fazla yağ içerirler, bu nedenle soğan kehribarından çabucak kurtulmaya yardımcı olurlar. Bu durumda fındıkların hafifçe kavrulması tavsiye edilir.

Defne yaprağı. İnfüzyonu bir bardak kaynar suda hazırlamak için iki orta boy yaprak ekleyin ve demlenmesine izin verin. 5 dakika boyunca ağzınızı çalkalayın. Daha iyi bir etki için, infüzyona başka baharatlar eklenebilir.

tarçın ile karanfil. Suya bir çubuk tarçın (toz ile değiştirilebilir) ve birkaç karanfil tohumu atmanız ve küçük bir ateş yakmanız gerekir. Ürün kaynadıktan sonra ocaktan alınmalı ve süzülmelidir. Ağzınızı ılık kaynatma ile çalkalayın.

meşe kabuğu. Bu kaynatma, büzücü ve bakterisit bir etkiye sahiptir. Sadece nefesinizi tazelemekle kalmayacak, aynı zamanda ağız boşluğundaki inflamatuar süreçleri de ortadan kaldıracaktır. Hazırlamak için bir yemek kaşığı meşe kabuğu yarım litre su ile dökülerek 5 dakika kısık ateşte kaynatılmalıdır. Et suyu soğuduktan sonra süzülmeli ve ağzı çalkalamak için kullanılmalıdır.

Kuzukulağı. Bu bitkinin suyu, ağız kokusuna neden olan bakterilerle baş etmeye yardımcı olur. Kuzukulağı yaprakları iyice yıkanır ve bir kağıt havluyla kurutulur. Daha sonra bir harçla yoğrulmaları gerekir. Oksidasyon çok hızlı gerçekleştiği için metal nesneler kullanmayın. Gazlı bez kullanarak yulaf ezmesi suyunu sıkın, suyla yarıya kadar seyreltin ve ağzınızı çalkalayın.

bitkisel koleksiyon. Ürünü hazırlamak için okaliptüs, nane ve papatya yapraklarını eşit miktarda karıştırmanız gerekir. Bir çay kaşığı ham maddenin üzerine ml kaynar su dökün ve 40 dakika sonra süzün. Bu infüzyonla ağzınızı durulamanız gerekir. Bu araç, plak ve ağız kokusundan hızla kurtulmanıza yardımcı olacaktır.

Ağızdan soğan kokusu - ondan çabucak nasıl kurtulur

Soğan yedikten sonra acilen ziyarete veya önemli bir toplantıya gitmek gerekebilir. Ve sonra ağızdan soğan kokusu olduğu ortaya çıktı - kısa sürede ondan nasıl kurtulur? Bu durumda, aşağıdaki araçları kullanabilirsiniz:

taze yeşillikler. Belirli bir aromaya sahip uçucu yağlar içeren bitkiler kurtarmaya gelecek: dereotu, maydanoz, kişniş. Birkaç dalı dikkatlice çiğnemek gerekir. Kokunun tamamen ortadan kalkması için ayrıca dişlerinizi fırçalamaya değer.

Süt ürünleri. Soğan lezzetini nötralize etmeye yardımcı olurlar. Ondan kurtulmak için küçük yudumlarda bir bardak kefir içmeniz veya yoğurt yemeniz gerekir. Taze süt veya ekşi krema da yardımcı olabilir.

Kahve çekirdekleri. Soğan kokusunu maskelemeye yardımcı olan keskin bir kokuları vardır. Sadece bir fincan güçlü doğal kahve içebilirsiniz.

Meyveler. Armut, elma veya şeftali kurtarmaya gelecek. Vücuda girdikten sonra kükürt bileşiklerini nötralize etmeye yardımcı olan bir reaksiyon zinciri başlatan oksitleyici bir element içerirler.

Defne yaprağı. Birkaç dakika boyunca iyice çiğnenmelidir. Tadı çok hoş değil ama problemden çabucak kurtulmaya yardımcı oluyor.

Narenciye. Bir dilim limon veya mandalina, hoş olmayan kokuyu maskelemeye yardımcı olur, yavaşça emilmelidir.

Yeşil çay. Bu içeceği oluşturan polifenoller, kükürt bileşikleri ile başa çıkmaya yardımcı olur. İçecek güçlü olmalı. Küçük yudumlarda ağzınızda tutarak için.

Sakız. Hoş olmayan bir kokuyla hızla başa çıkmaya yardımcı olan tükürük üretimini uyarır. Doğal uçucu yağlar, nane veya tarçın ile sakız tercih edilmelidir.

Soğan kokusunu ağzınızdan çabucak ortadan kaldırmanız gerekiyorsa - ondan kurtulmak, yukarıdaki çarelerin yokluğunda yardımcı olacaktır. ayçiçeği veya zeytin yağı ağzını iyice çalkalaması gerekenler.

Soğan severlere önceden kaynar su ile haşlamaları tavsiye edilebilir. Bu durumda, tüm faydalı özellikler korunur, ancak ağız kokusu şeklindeki sonuçlar ortadan kalkar.

Soğanı sadece bebekler bilmez. Çok çeşitli yemeklerin bir parçası olan soğan, onlara baharatlı bir tat ve baharatlı aroma verir. Bununla birlikte, karakteristik ağız kokusu, kişinin bu sebzeyi yakın zamanda yediğini belirtmekle kalmaz, aynı zamanda hem kehribarın taşıyıcısı hem de en yakın muhatapları için bir miktar rahatsızlığa neden olur.

Kötü Koku Nasıl Oluşur?

Spesifik minik soğan parçacıkları, diğer ürünlerin aksine midede parçalanmaz, kana emilir. Daha sonra gaz alışverişi sürecinin bir sonucu olarak, akciğerlerden solunan karbondioksit ile birlikte dışarı çıkarlar. Bu nedenle soğan yedikten sonra soğan aromasını “maskelemek” veya tamamen ortadan kaldırmak çok zordur. Bununla birlikte, ağzınızdaki soğan kokusunu en üst düzeyde (mümkün olduğunca) azaltmanıza veya yok etmenize izin veren bir dereceye kadar hala bazıları vardır.

Ürünler - kötü kokunun tasfiye memurları

Maskeleme ile ilgili bazı zorluklara rağmen, bazı ürünlerin yardımıyla iyi bir sonuç elde edebilirsiniz:

  1. . Tatlı yerine elma, armut, erik, şeftali, kayısı, kuru erik, üzüm veya vişne ile doyurucu bir öğle yemeği tamamlanırsa, saplantılı soğan kokusundan kurtulabilirsiniz.
  2. Bu arada, narenciye bitkilerinin lezzeti, yemekten sonra biraz çiğnenirse soğan "ambre" sini de azaltabilir.
  3. Sebzeler. Sebzeler de ağız kokusuyla savaşabilir. Patates, ıspanak veya patlıcan ile aynı anda soğan yerseniz, hoş olmayan koku büyük olasılıkla kimseyi rahatsız etmeyecektir.
  4. Yeşillik. Soğanla birlikte veya yemekten sonra yenen maydanoz, fesleğen, kişniş veya yeşil salatanın yeşil dalları soğan da dahil olmak üzere neredeyse tüm kokuları yok edecektir.
  5. Taze beyaz ekmek veya diğer karbonhidrat yüklü yiyecekler de istenmeyen "tat" kanıtlarını maskeleyecektir.
  6. - lezzetli bir atıştırmalık ve mükemmel bir koku giderici. Badem, kavrulmuş tohumlar ve çam fıstığı da bu durumda kurtarmaya gelebilir.
  7. Bitter çikolata soğan kokusundan tamamen kurtulmaz, ancak büyük ölçüde azaltabilir.

Ayrıca okuyun:

Hangi meyve ve sebzeler kalbe iyi gelir: özellikleri ve tavsiyeleri

Tüm ürünler eşit derecede etkili değildir, ancak deneme yanılma yoluyla en iyi seçeneği bulabilirsiniz.

İçecekler - kötü kokunun tasfiye memurları

Bazı içecekler, soğan ambre nötralize edici ürünlerle etkinliklerinde başarılı bir şekilde rekabet edebilir:

İçecekler bazı kokuları maskeleyip etkisiz hale getirebilirken, soğan aromalarıyla mücadele etme yeteneklerine karşı dikkatli olun. Bunun nedeni içeceklerin başarısızlığı değil, hoş olmayan bir soğan kokusunun kökeninin doğasıdır.

Yemeklerden önce ve sonra neler yapabilirsiniz?

Hoş olmayan kokuları “yakalama” veya “içme” yeteneğine ek olarak, hoş olmayan bir sebze hazırlamak için teknolojiler de vardır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası