en az yakan otomatik / En Az Yakan Arabalar Hangileri?

En Az Yakan Otomatik

en az yakan otomatik

En Az Yakan Araba Modelleri

En Az Yakan Benzinli Arabalar

  • Kia Rio: CVVT, Benzin, 84 HP – 4,8 litre

  • En az yakan benzinli arabalar denildiğinde akla gelen ilk modern örneklerden biri Kia Rio modeli. Kia Rio'daki beygirlik litrelik motor ve CVT, bu küçük sedanı yakıt verimliliği için liste başına koyuyor. Önceki Rio ile karşılaştırıldığında, güçteki düşüş genel olarak daha iyi kilometre performansı anlamına geliyor, ancak daha önce keyif aldığımız aynı sürüş özellikleri devam ediyor. Rio, tek bir benzin deposunda EPA tarafından tahmin edilen mil menzil ile bu listedeki herhangi bir arabanın en ilerisine gidiyor. Kia Rio, km’de ortalama 4,8 litre yakıt tüketiyor. En az yakan araçlar arasında yakıt benzin tasarrufu sağlayabileceğiniz bir model olarak karşımıza çıkıyor.


  • Hyundai Accent: CRDi, HP – 4,5 litre

  • Bir diğer en az yakan benzinli araba ise Hyundai Accent. Hyundai, EPA kombine yakıt ekonomisinde 4 mpg'lik bir iyileştirme için 10 daha az beygir gücü performansı yapan yeni Hyundai Accent'e CVT'li yeni litrelik sıralı dörtlü bir motor yerleştirdi. Accent, sürüşü eğlenceli olacak kadar hafif ve lastikleri gıcırdatacak kadar hızlı. Hyundai Accent, kilometrede ortalama 4,5 litre yakıt tüketiyor.


  • Volkswagen Golf: TSI, Benzin, HP – 4,4 litre

  • En az yakan otomobiller listelerinin bir diğer vazgeçilmezi ise Volkswagen Golf. Sürüşü eğlenceli, uygun fiyatlı, yakıt tasarruflu. Volkswagen Golf size üçünü de veriyor. En verimli Golf, beygirlik turbo şarjlı sıralı dörtlü ve altı vitesli manuel şanzımana sahip. Golf, kilometrede ortalama 4,4 litre yakıt tüketiyor.

    En Az Yakan SUV Araç Modelleri

    Daha büyük araçlarda yakıt ekonomisinden ödün vermenize gerek yok. En az yakan SUV araçları bir araya getirdiğimiz bu liste ise bunun kanıtı.


  • Hyundai Kona: CRDI HP – litre

  • Hyundai Kona, konforlu sürüşü ve tasarımı ile en az yakan suv modellerinde başı çekiyor. Dört silindirli motoru ve küçük boyutu, Kona'yı şehir içi sürüş için uygun hale getiriyor. Kona, iyi güvenlik puanları aldı ve önden çarpışma uyarısı, şeritte kalma yardımı ve sürücü uyuşukluk izleme gibi gelişmiş özelliklerle birlikte geliyor. kilometrede ortalama litre yakan Hyundai Kona, en az yakan araba modelleri arasında yer alıyor.


  • Honda HR-V: i-VTEC HP – litre

  • Etkileyici yakıt verimliliği değerleri ve küçük boyu ile Honda HR-V, pratik bir alt kompakt SUV. En az yakan SUV modellerinden olan HR-V'nin beygir gücündeki dört silindirli motoru, şehirde dolaşmak için yeterli güce sahip.


  • Nissan Kicks: HP – litre

  • Nissan Kicks, güzel bir kabine ve dar sokaklarda ve park yerlerinde manevra yapmayı kolaylaştıran küçük bir ayak izine sahip. Kicks, beygir gücünde dört silindirli bir motorla donatılmıştır. İçeride, Kicks, lüks malzemelerle süslenmiş şık bir kabinin yanı sıra şaşırtıcı derecede geniş bir kargo ambarına sahiptir. Tüm modellerde ileri çarpışma uyarısı, yaya algılama ve ileri ve geri otomatik acil frenleme bulunur.

    En Az Yakan Dizel Arabalar

    Dizel motorlu arabalar hala pazarın büyük bir bölümünü kontrol ediyor. En az yakan dizel arabalar ise en çok tercih edilenler arasında.


  • Kia Ceed: CRDi HP – litre

  • En az yakan dizel arabalar listelerinin son yıllarda başını Kia Ceed çekiyor. Güney Koreli markaların, son zamanlarda Avrupa otomobil pazarını gafil avladığı kesin. Bu kısmen araçlarının makul maliyeti sayesinde, bu da iyi görünüm ve iyi bir sürüş deneyiminden daha fazlasını sunuyor. Tasarımı ve sürüş deneyiminin yanında, yakıt açısından inanılmaz derecede verimli!


  • Renault Clio: TCe ECO, Benzin, HP – 4,3 litre

  • En az yakan dizel arabalardan Renault Clio da çekici karakteri sayesinde yıllardır popüler bir seçim halinde. Clio, Renault'nun performans odaklı araçlar üretme yeteneğinden de yararlandı, çünkü verimliliğe öncelik veren bir otomobili kullanmak inanılmaz derecede eğlenceli. Renault Clio, kilometrede ortalama 4,3 litre yakıt tüketiyor.

    En Az Yakan Otomatik Arabalar

    Yeni bir araba satın alırken, yakıt ekonomisi iyi olan bir araba bulmak, yakıt maliyetlerinizi azaltacaktır. Burada devreye en az yakan otomatik arabalar giriyor.


  • Toyota Corolla: D-D4 – 4,1 litre

  • En az yakan araçlardan biri olan Toyota Corolla D-D4; kilometrede ortalama litre yakıt tüketimi ile öne çıkıyor. km/s maksimum hız, otomatik vites tipi, önden çekişli model araç; aynı zamanda kaliteli bir sürüş deneyimi yaşatıyor.


  • Seat Leon: TDI HP – 4,1 litre

  • Seat Leon TDI ise bir diğer az yakan otomatik araçlardan. kilometrede ortalama 4 lt yakıt tüketimi yapma özelliği olan bu az yakan otomatik araç; turbo beslenme tipi ile çalışıyor.

    En Az Yakan LPG Araçlar


  • Dacia Sandero: DCi 75 HP – 4, litre

  • En az yakan LPG’li araçlardan biri olan en yeni Dacia Sandero, maliyeti söz konusu olduğunda hala neredeyse rakipsiz. Uygun maliyetli küçük bir hatchback olarak, tasarımına benzer şekilde ekonomik olduğunu kanıtlıyor.


  • Egea Sedan: 95 HP – litre

  • Egea Sedan modeli ise hala en çok tercih edilen ve en az yakan LPG'li araçlardan biri. Daha ekonomik ve çevreye daha duyarlı ve güvenli bir sürüş keyfi için kusursuz bir seçim! Egea Sedan, km’de ortalama 5,7 litre yakıt tüketiyor. En az yakan arabaları listeledik. Eğer siz de aracınızın kilometre başına kaç yaktığını ve yakıt tüketimini hesaplamak isterseniz Araç Yakıt Tüketimi Hesaplama blog içeriğine göz atabilirsiniz.

    En Az Yakan Arabalar Listesi

    Bir araç alırken dikkat edilmesi gereken en önemli özelliklerden biri yakıt tüketimidir. Yakıt tüketimi yüksek olan araçlar araç sahiplerini maddi açıdan zorlayabilir, uzun vadede sorunlar yaratabilir. Araç satın alırken yakıt tüketiminde tutumlu olan modellere yönelerek maddi kayıpların önüne geçebilirsin. Dizel mi benzin mi daha az yakar, hangisi daha mantıklı merak ediyorsan ilgili yazımızdan bilgi alabilirsin.

    En Az Yakan Arabalar Listesi

    Az yakan arabalar, daha avantajlı yakıt tüketimi ile sürücülerin merak ettiği bir konudur. Aşağıda en az yakan araba modelleri için bir liste oluşturduk. Yazımızın devamında ise yakıt türlerine göre az yakıt tüketen araba modellerine göz atabilirsin.

    İşte 10 tane en az yakan araba marka modeli:

    Citroen C-Elysee HDi

    Citroen C-Elysee HDi, B segmentinde ve sedan gövde tipi tasarımıyla oldukça kullanışlı olan bir araçtır. Özellikle düşük yakıt tüketimiyle bilinen araçlar arasında ilk sıralarda yer alır. Bu model kilometrede şehir içinde 4,3, şehir dışında 3,3 litre yakıt tüketir. Ortalama yakıt tüketimi ise kilometrede 3,7 litredir. 

    Önden çekiş, manuel vites, şehir içinde düşük yakıt tüketimi ve hız sabitleme sistemi ise aracın diğer ön plana çıkan nitelikleridir. ASR patinaj önleme sistemi ise sürüşte hakimiyeti ve kontrolü ele almanızı sağlar.

    Toyota Corolla D-4D

    Toyota Corolla D-4D, sportif dış tasarımının yanında düşük yakıt tüketimini destekleyici yanı ile ekonomik bir taşıt arayanlar tarafından sıklıkla tercih edilen bir modeldir. C segment araç modelleri arasında yer alan Toyota Corolla D-4D, dizel yakıt ile çalışır. Şehir içinde 5,8 ve şehir dışında 4,3 litrelik yakıt tüketimiyle öne çıkar.

    Sedan gövdesindeki sportif detaylar ile dinamik bir formla sunulan Toyota Corolla modelleri, aynı zamanda sürüş destek sistemleri ile kaliteli bir yolculuk sağlar. Hız sabitleme, ABS fren sistemi, elektronik fren dağıtım sistemi, acil fren desteği ve Start & Stop fonksiyonu, aracın sunduğu diğer sürüş destek sistemlerindendir.

    Opel Corsa Elegance  

    Opel Corsa Elegance 75 HP, kilometrede ortalama 4,1 litre yakıt tüketimi ile öne çıkan bir araç modelidir. Opel markasının klasikleri arasında bilinen bu araç modeli, şehir içinde 4,8 litre, şehir dışında ise 3,6 litre yakıt tüketimiyle bütçe dostu araç listelerinde yer alır.

    Hatchback gövde tipine sahip olan Opel Corsa Elegance , 0’dan km/s’ye 13,2 saniyede çıkabilir. 40 litre yakıt kapasitesine sahip olan bu araç modeli, geniş iç hacmi ve diğer teknik özellikleriyle dikkatleri üzerine toplar.

    BMW d

    BMW d, markanın ülke içerisinde en çok tercih edilen modelleri arasındadır. Düşük yakıt tüketimi ile dikkat çeken araç, şehir içinde ortalama 5,2 litre yakıt tüketiminin yanında şehir dışında ise ortalama 4,4 litre yakıt tüketimi ile araç satın almak isteyenler için ekonomik bir seçenektir.

    Skoda Scala TSI PS DSG

    Skoda Scala TSI , şehir içinde ortalama 5,9 litre ve şehir dışında 4 lt yakıt tüketen, yenilikçi bir araç modelidir. kilometrede ortalama 4,7 litre yakıt tüketen Skoda Scala TSI , eşsiz bir sürüş deneyimi sunar. Skoda’nın bu araç modeli dinamik dış tasarımı, farklı gövde rengi seçenekleri ve geniş iç hacmi ile öne çıkan bir modeldir.

    Volkswagen Yeni Polo 1,0 TSI Style

    Volkswagen Yeni Polo 1,0 TSI Style, şehir içi ortalama yakıt tüketimi 5,,8 litre arasında olan bir araç modelidir. Şehir dışında ,8 litre arasında yakıt tüketen Volkswagen Yeni Polo 1,4 TSI Style’ın şehir dışı yakıt tüketimi ise 4, litre arasındadır. Bu araç modelinin tercih sebebi olan özellikleri arasında 7 ileri otomatik vites, 1, cc silindir hacmi ve 40 litrelik yakıt deposu sayılabilir.

    Peugeot BlueHDi 

    Peugeot BlueHDi, şehir içinde ortalama 4,3 litre yakıt tüketimiyle ve şehir dışı ulaşımda ortalama 3,4 litre yakıt tüketimiyle araç satın almak isteyen kişiler için ekonomik seçeneklerden biridir. Karma yakıt tüketiminde ise 4,1 litre değer sunan Peugeot BlueHDi, 41 litrelik yakıt deposu ve geniş iç hacmi ile sürücülere konforlu bir sürüş deneyimi sağlar.

    Yakıt türü dizel olan ve B segmentinde yer alan Peugeot BlueHDi ile maksimum km/s’ye ulaşılabilir. 0’dan km/s’ye 8,9 saniyede ulaşan Peugeot BlueHDi, tasarımıyla da araç satın almak isteyen çoğu kişinin dikkatini çeker.

    Citroen C4 Cactus BlueHDi

    Citroen C4 Cactus; şehir içinde ortalama 3,9 litre yakıt tüketimi, şehir dışında ise 3,4 litrelik ortalama yakıt tüketimi ile araç satın almak isteyenler için oldukça çekici bir alternatiftir. Karma sürüşte ise kilometrede 3,4 litre yakıt tüketen bu model, ekonomiklik konusunda kendini kanıtlar.

    Bu model; cc silindir hacmi, 50 litrelik yakıt deposu, teknolojik açıdan üstün sürüş kalitesi ve güvenlik açısından destek sağlayan hız sabitleme ve yokuş kalkış desteleri ile dikkat çeker. Yol bilgisayarı ve geri görüş kamerası ile de sürücülere kullanım konforu sunar.

    Fiat Egea Sedan

    Fiat Egea Sedan uzun yıllarıdır sevilen bir model olarak öne çıkıyor. kilometrede ortalama 4,1 litrelik yakıt tüketimi ile az yakan arabalar içerisinde tercih ediliyor.

    Renault Megane 

    Geniş tasarımı ve konforlu iç alanıyla öne çıkan Megane, en çok tercih edilen arabaların içerisindeki yerini alıyor. Hem satış hem de kiralama alanında tercih edilen bir model. kilometrede 4,6 litrelik yakıt tüketimi ile az yakan arabalar içerisinde sayılıyor.

    En Az Yakan Beznlinli Arabalar

    • Citroen C3 (4,2 litre)
    • Dacia Sandero (4,9 litre)
    • Hyundai i10 (4,9 litre)
    • Kia Stonic (4,8 litre)
    • Kia Picanto (4,9 litre)
    • Mitsubishi Space Star (4,9 litre)
    • Nissan Micra (4,6 litre)
    • Peugeot (4,1)
    • Renault Clio (5 litre)
    • Opel Corsa (4,3 litre)

    En Az Yakan Dizel Arabalar

    • BMW 1 Serisi (4,2 litre)
    • Citroen C4 (3,8 litre)
    • Citroen C-Elysee (3,9 litre)
    • Fiat Egea (4,1 litre)
    • Mini Cooper Clubman (4 litre)
    • Opel Crossland (3,9 litre)
    • Peugeot ( 3,6 litre)
    • Peugeot ( 3,8 litre)
    • Renault Megane (4,1 litre)
    • Volkswagen Passat (3,9 litre)

    Yukarıdaki iki listemizde araba marka modelleri için örnektir. Benzer yakıt özelliklerine sahip birçok araba modeli vardır, tercihlerine göre markaların yetkili yerlerinden bilgi alabilirsin. Ayrıca arabam kaç yakar sorusu için yakıt hesaplama yapabilirsin.

    nest...

    batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir