suda ve karada giden araç / Karada, Denizde ve Havada Gidebilen Araç: Linux • Bigumigu

Suda Ve Karada Giden Araç

suda ve karada giden araç

Karada karavan, suda yat olabilen araç

Kömür madeni ocağı işleten İlhan ve İsmail Yaylacı kardeşler, hem karada hem de suda kullanabilecekleri bir araç geliştirmek amacıyla 3 yıl önce çalışma başlattı.

Uzun uğraşlar ve denemeler sonucu geliştirilen araç, arabayla karavan gibi çekilerek istenilen yere götürülürken deniz, göl veya baraj göletlerinde ise yat olarak kullanılabiliyor.

"Yat Car" ismini verdikleri araçlarını Karadeniz'de denemek için Samsun'a gelen ve Yelken Kulübü önünden araçlarını suya indiren Yaylacı kardeşler, motorunu çalıştırarak denize açıldıkları araçlarını bir süre kullandıktan sonra tekrar kıyıya çıkardı.

İsmail Yaylacı, "İnsanların ilgisini çekerek denize aşkı canlandırırız diye böyle bir projeye girdik. 3 yıllık AR-GE çalışması sonucu üç model geliştirdik" dedi.

Geliştirdikleri aracın tabanını tekne tabanı olarak tasarladıklarını anlatan Yaylacı, sudan fazla etkilenmemesi ve sallanmaması için konforu ön plana alan taban yapısı oluşturduklarını vurguladı. 

Almanya, İsrail ve Amerika'dan talep var

Araçlarının henüz sadece prototipini yaptıklarını, AR-GE aşamasında olduğu için maliyetin net olarak ortaya çıkmadığını anlatan Yaylacı, şöyle konuştu:

"Prototip olarak çalıştığımız için ilk maliyetler yüksek oluyor fakat seri üretime geçildiğinde uygun fiyatla vatandaşlarımıza sunmayı düşünüyoruz. İnsanlarımıza bu tekne ve karavan kültürünü aşılamak, birinci önceliğimiz. Şu anda sadece sosyal medyadan paylaştığımız görüntüden dolayı Almanya, İsrail ve Amerika gibi ülkelerden arayanlar oldu. Kaliteden ödün vermeden elimizden geldiğince ülkemizin ihracatına ve ekonomisine destek olmak için uğraşıyoruz."

İster dağda, ister suda kullan

Yaylacı, Yat Car'ın yüzde 50 karavan, yüzde 50 yat olduğunu vurgulayarak, "İstersen dağın doruğuna çek kampını yap, istersen de indir suya balığını tut, müziğini dinle. Böyle bir ürün alındığında karavan parklarıyla işiniz yok, gidersiniz araçların ulaşamayacağı koylarda çapanızı atarsanız, tatilinizi yaparsınız. AR-GE'sinden mühendisliğine, el işçiliğine komple yerli. Ülkemizde bunu üreten bir firma yok. Üç tarafı denizlerle çevrili bir ülkede böyle bir ürüne ihtiyaç vardı. Her şeyine kadar üretim bize ait oldu. Şu anda deneme sürüşlerini yapıyoruz" dedi.

İlhan Yaylacı ise geliştirdikleri araç için patent başvurularını yaptıklarını söyledi.

Hem karada hem de denizde gidebilen çok yönlü araç: Hovercraft

Bir kamyon gücüne sahip bu araç tıpkı bir motosiklet gibi kullanılabiliyor. Şu anda İtalya’nın Po Nehri kıyısında bir Avrupa araştırma projesi tarafından geliştirilen hovercraft denilen uçan araçları yakınan tanıyacağız.

Hovercraftlar çevreyle ilgili araştırmalarda, örneğin petrol sızıntısı ve ölçüm amaçlı olarak ve hatta arama kurtarma çalışmalarında da kullanılabiliyor.

50 yıl önce icat edilen hovercraft, acil durumlarda hayat kurtaran çok yönlü ve esnek bir taşıt. Hava minderi ve bir pervaneyle çalışan, hem suda hem de karada gidebilen bu araç, otomobil ve teknelerin giremediği birçok yere kolaylıkla gidebiliyor. Karmaşık bir yapıya sahip bu aracı daha basit bir hale getirmek için araştırmacılar önemli çalışmalar yaptı ve yeni buluşlara imza attı.

Angelo Odetti, Hovertech Şirketi, Gemi İnşaatı Mühendisi: ‘‘En önemli yeniliklerden biri yüzey kontrolü oldu. Flapton denilen ve araca eklenilen bir parça ile hovercraft aracının manevra yapma kabiliyeti büyük oranda arttı.’‘

Marco Mastrangeli, Air Cushion, Proje Koordinatörü: ‘‘Bu komut sayesinde aracın burnu, aşağı, yukarı, sağa ve sola hareket ettiriliyor. Bu aracın motoru tıpkı teknelerin arkasına takılanlar gibi çıkarılıp diğer bir hovercraft’e takılabiliyor. Ya da bu pervanelerden ikisini aynı araca takıp motoru daha da güçlendiebilirsiniz.’‘

Hovercraftlar çevreyle ilgili araştırmalarda, örneğin petrol sızıntısı ve ölçüm amaçlı
olarak ve hatta arama kurtarma çalışmalarında da kullanılabiliyor.

Vincenzo Minenna, Arama Kurtarma Görevlisi: ‘‘Hovercraftlar nehir, deniz ve hatta sel suları üzerinde bile kullanılabiliyor.’‘

‘‘Bu araç birçok soruna çözüm olabilir. Ancak hoveecraft sürücülerinin nasıl hareket etmesi ve suda boğulan birine nasıl yaklaşması gerektiği konusunda çok iyi eğitilmesi gerekiyor.’‘

Peki yeni nesil hovercraft’lerle çalışma fikri nereden çiktı?

Araştırmalar, İtalya’nın Linguria şehrinde bulunan tarihi bir kalede yapılıyor. Gemi inşaatı mühendisleri ve uzmanlar burada her bir detayı tek tek kontrol ediyor ve proje müdürü Marco Mastrangeli’ye iletiyorlar.

Marco Mastrangeli, Air Cushion, Proje Koordinatörü: ‘‘20 sene önce Amerika’da küçük hovercraft motorları üreten bir firma satın almıştım. Çünkü Venedik’te büyük bir pazar olduğunu gördüm. Ancak bu bu hovercraftlar çok küçüktü ve çift zamanlı motorlara sahipti.’‘

Bu motorlara olan tutku Avrupa’daki bir araştırma projesinde hayat buldu ancak büyük zorluklar devam ediyor.

Paola Rigoni, Anfibi Bölümü Koordinatörü: ‘‘Hoverspill adıyla kurulan birlik adı altında makine mühendisleri ve sıvı devinimi uzmanları daha güçlü pervaneler üretmek için birlikte çalışıyorlar. Özel bir araç üretebilmek için bütün bunların bir araya gelmesi gerekiyor.’‘

Bu takım çalışması sadece çok yönlü ve farklı alanlarda kullanılabilen bir araç üretmekle kalmamış. Aynı zamanda deniz ve göl kıyılarında oluşabilecek her türlü kazalar için Shore Sentinel adında bir acil yardım platformu kurulmuş.

Marco Mastrangeli, Air Cushion, Proje Koordinatörü: ‘‘Shore Sentinel’in merkezi Venedik’te bulunuyor ve Po Nehri boyunca yaklaşık belediyeye hizmet kapasitesine sahip… Acil durumlarda Hollanda’nın Rotterdam Limanı’nda hazır bekleyen hovercraftler dünyanın farklı bölgelerine gönderilerek arama kurtarma çalışmalarına katkıda bulunuyor.’‘

Ayrıntılı bilgi için aşağıdaki linki tıklayabilirsiniz:

funduszeue.info

Hem Karada Hem Suda Kullanabilen 10 Muhteşem Araba

  1. Panter WaterCar

Karada km/h, denizde 96 km h&#;zla gidebilece&#;iniz türününen h&#;zl&#;s bu jip, California'daki bir araba &#;irketinde üretiliyor.

  1. Deniz Aslan&#;

km/h karada, 96 km denizde h&#;z yapabilen bu araba, hemkarada hem denizde &#;&#;kl&#;k ve h&#;z arayanlar&#;n tercihi

  1. Dobbertin HydroCar

Bu araba Chevrolet motora sahip ve denizde de oldukça funduszeue.infon denize geçmesi sadece bir kaç saniye al&#;yor.

  1. Hydra Spyder

Bu üstü aç&#;labilen h&#;z ve performans arabas&#; hem karada, hemde suda giden en sa&#;lam yüzen arabalardan. Karada km/h, suda 85 km/h yapabilen bu spor araba, sürat tekneleri kadar ba&#;ar&#;l&#;.

  1. Gibbs Humdinga

Z&#;rhl&#; arac&#; and&#;ran bu pikap modeli araba, sürücü ve 5yolcu kapasitesiyle kalabal&#;k ailelerin tercihi. de üretime geçilen buaraba, karada km/h, denizde 65 km/h yapabiliyor.

  1. SeaRoader Lamborghini Countach

Dünyan&#;n en iyi araba markalar&#;ndan biri olan Lamborghini,denizde de iddial&#;!

  1. Rinspeed Splash

Do&#;a dostu bu araba, km/h karada, 50 km h&#;z ile denizde kullan&#;labiliyor.

  1. Gibbs Aquada

Suda km h&#;zla kullanabilece&#;iniz bu spor araba, denizde oldu&#;u kadar karada da oldukça &#;&#;k.

  1. Amphicar

Bu vintage suda da kullan&#;labilen Alman arabalar ilk defa'de üretildi ve Amerika'ya sat&#;ld&#;. 'e kadar adet üretilen bu spor arabalar o dönemden sonra bir daha üretilmedi.

  1. Gibbs Quadski

Dört tekerlekli bu suda yüzebilen ATV'lerin h&#;z&#; 72 Km/h vedünyan&#;n bir çok ülkesine sat&#;&#;&#; yap&#;lmakta.


ANASAYFAYA DÖNMEK &#;Ç&#;N TIKLAYINIZ

Havada Karada ve Suda Gidebilen Konsept Araç&#; İtalyan tasarımcı Pierpaolo Lazzarini,  &#;den beri Lazzarini Tasarım Stüdyosu adı altında fütüristik tasarımlar yapmaktadır. Pierpaolo&#;nun projeleri, hareketliliğin geleceğinde lüks ve konforu dengeleyen otomotiv ve deniz taşıtları konseptlerine odaklanıyor. 

İtalyan tasarım stüdyosu bu küreye Stratosfera diyor ve suda, karada ve hatta havada hareket edebiliyor. Tasarımcıya göre, aracın denizaltı ve karda gidebilen versiyonları da geliştirme aşamasında. Bu fütüristik konsepte binmeyi ve heyecan verici bir sürüşe çıkmayı şimdiden hayal edebiliyorum!

Havada Karada ve Suda Gidebilen Konsept Araç

Araç, deniz taşıtı modunda &#;Stratosfera Aquatica&#; olarak adlandırılıyor. 1,65 metre çapında küresel bir tasarıma sahip, iki kişilik küçük bir bölmesi var. Küre, ultra hafif karbon fiber malzemeden yapılmıştır. Piller, uzatılabilir folyo kurulumunun alt ucuna takıldığından, su modu çok düşük bir ağırlık merkezine sahiptir. Bu, yapının bir jiroskop gibi çalışmasına yardımcı olur ve hedefe giden yolda sorunsuz bir sürüş için kendi kendini dengeleme sistemi aracılığıyla küre bölmesini sabit tutar. Dengeleme hareketi, yolcular için konfor yüklü bir yolculuk için Stratosfera&#;nın eğilme açısının herhangi bir ani harekete karşı koymasını sağlar. Pod, ikiz hp elektrikli jet motorları tarafından destekleniyor onu 30 knot hızlarda suyun yukarısına itiyor ve yavaşladığında, pod suyun yüzeyine iniyor.

Uçuş modunda, Stratosfera Volatile, km/s eVTOL hızında uçan bir quadcopter&#;ın özelliklerini uyarlar veya güneş enerjili uçuş modu için ayarlanabilir. İyi haber şu ki, Jet Capsule şirketi Stratosfera&#;yı &#;nin ortalarına kadar açık kaynaklı bir proje olarak başlatmayı planlıyor. Bu, gemi sahipleri deniz taşıtlarının geliştirilmesi ve tasarım yükseltmelerine katkıda bulunabilecekleri için, fütüristik hareketlilik çalışmasına büyük ölçüde yardımcı olacaktır. Umarım yakında ön sipariş alırlar!

Gelecekte Dünyayı Değiştirecek 5 Uçan Araba

Görüntülenme Sayısı

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası