kalp sesleri lup dup / Altın Petek yarışmasında bin liralık yanlış soru | DonanımHaber Forum

Kalp Sesleri Lup Dup

kalp sesleri lup dup

Kalpte Üfürümler

Kuşkusuz tüm organlarımız çok değerli ve gereklidir. Ancak,durduğu anda yaşamımızın sonlanacağı düşünülürse, kalbimizi varlığımızın nedeni olarak   nitelendirebiliriz. Bu nedenle önemini iyi kavramamız ve ona en iyi şekilde bakmamızın yerinde olacağını düşündük. Üfürümle ilgili sorunu olanlar için Uzm. Erdem Uzunoğlu ile söyleşerek oldukça yararlı bilgiler aldık.

Kalpte üfürüm nedir, nasıl ortaya çıkar, oluşumunun sebepleri nelerdir?

Normal kalp sesleri olan “lup dup” seslerinin arasında duyulan uğultu veya fısıltı şeklindeki seslerdir. Anormal deliklerden veya daralan kapaklardan kanın geçmesiyle ortaya çıseafoodplus.info kalpte delik veya damar hastalığı olmadığı halde üfürüm duyulabilir. Buna masum üfürüm denir. Masum üfürümlerde kalpten “lup dup” dışında üfleme sesleri de gelmekte ancak hastalık, delik vs bulunmamaktadıseafoodplus.info üfürümlerin bir kısmı ağır kansızlıktan kaynaklanırken bir kısmında kalp karıncıkları içinde embriyonsal önemsiz bir doku artığı ses nedeni olmaktadır. Birçok masum üfürümde ise neden bulunmamaktadır.

Kalpte üfürüm hangi durumlarda ne gibi belirtiler verir?

Kalp üfürümlerinin belirtisi yoktur. Ancak üfürüme neden olan kalp hastalığı ağır ise buna ait çarpıntı, morarma, nefes darlığı belirtileri görülebilir.

Üfürüm nasıl anlaşılır, bunun içi,n neler yapılmalı?

Üfürüm sadece muayene sırasında doktor tarafından fark edilebilir. Eğer masum üfürüm dışında kalp hastalığı düşünülüyorsa EKG veya ekokardiyografi çekilmesi için çocuk kardiyologunun görmesi gerekir.

Ekokardiyografi nedir?

Kalbin (minik bir ultrasonografi ucu ile) ultrasonografik olarak görüntülenmesidir. Kalp içi odacıklar, damarlar, delikler ve bunların birbiri ile ilişkisi net olarak gösterilebilir. Ağrısız, hızlı ve ekonomik bir tanı yöntemidir.

Kaynak: seafoodplus.info

Bu  konu da ilginizi çekebilir:

Obezite - Şişmanlık

 

stetoskoptan dinlenince lup dup şeklinde hissedilir lup = atrioventriküler kapakların kapanma sesidir
dup ise semilunar kapakları kapanma sesidirliteratürde 4 ayrı ses olarak tanımlanmıştır
s1 = atrioventriküler kapakların kapanma sesi
s2 = semilunar kapakların kapanma sesi
s3 = atriumlardan ventriküllere kan akımınn sesi
s4 = atrium kontraksyionuna bağlı ses
fakat s3 ve s4 kalp le ilgili bir patoloji olduğunda yüksek sesle duyulmaktadır

acı duyulan anlarda kulağı tırmalayan seafoodplus.info dışında duymam ben.

dümdüz bi şekilde "kalbinin sesini dinle" diyen adamı bulup ağzını yüzünü dağıtasım var.
öle durduk yerde karar vermeyle olmuyor bu işler. denedim; olmadı. dinleme kısmında sorun yok da bir bokum anlaşılmıyor. pratik lazım bi kere anlayabilmek için. bol bol fizyolojik ses duymuş olmak lazım. öyle ilk dinlemede olmuyor zort diye bunun ek sesi var üfürümü var. her şey her şeyden dolayı olabiliyor bir kere. hadi dinlediği şeyin ne olduğunu buldun diyelim. göt ve tecrübe gerektiren bir iş ama farz-ı muhal duydun; ne anlama geldiğini biliyor musun? ı ıh. sus otur o zaman. öyle ani kararla kalp dinlersen göt olur kalırsın onu diyim. ben oldum; kaldım. kalbe yüklenen gereksiz manevi anlamın karşısında olmakla beraber pankreas ve dalağa da böyle anlamlar yüklemek isteyen gençlerin ensesine şaplak atasım var. güzel bir gece değil. kalbim öyle diyor. aslında yeter lan diyor da olabilir. bir şeyler diyor ama. kalp bu; diyebilir

birde bunun duyulma yerleri vardır yok şuradan duyulur yok buradan duyulur diye dersin birinde ezberletmişlerdi de neye yaradı bir boka yaramadı, unuttuk gitti, yok öğrenseydikte unutmasaydık bir boka yararmıydı yoo yine yaramazdı kısacası gereksiz bilgi kardiyolog bilsin işine yarayan bilsin gerisi siktir etsin

s1 ve s2 kapak kapanma sesleridir ve ventriküllerin doluluk oranı s1 sesinin şiddetini azaltırken s2 sesinin duyulması için gereken süreyi uzatır. çünkü içerde ne kadar kan varsa atılması da o kadar uzun sürecektir bu yüzden s2'yi daha geç duyarız. doluluk oranı arttıkça av kapaklar bir nevi kendiliğinden kapanacağından kapanma daha az şiddetli olur ve duyduğumuz ses azalır.
bu yüzden inspiryumda negatif basınç etkisiyle kan akciğerlere gitmek isterken sağ kalbe yüklenir ve s2p2 süresi uzar bunun sonucunda fizyolojik s2 çiftleşmesi oluşur ve s1t1 şiddeti nispeten azalır. ayrıca yine bu yüzden taşikardi durumlarında kalp tamamen dolmadan kasıldığından kapaklar daha hızlı şiddetli kapanır ve s1 komponentini daha şiddetli duyarız.
s3 diyastolde kalbin doluşu ile oluşan bir sestir. s4 ise atriyum kontraksiyonu sonucu oluşan bir sestir.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir