milli park güzelcamli / Dilek Yarımadası-Büyük Menderes Deltası Millî Parkı - Vikipedi

Milli Park Güzelcamli

milli park güzelcamli

Aydın tarafına yolunuz düşmüşse uğramanız gereken durakların başında, Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı olmalı bence. Kuşadası Dilek Yarımadası Milli Parkıkoyları,nerede, nasıl gidilir,giriş ücretigibi ayrıntılı bilgileri bu yazımızda bulabilirsiniz.

Kuşadası Milli Parkı koyları

Kuşadası Milli Parkı Hakkında

Kuşadası Dilek Yarımadası Milli Parkı, yeşilin maviyle buluştuğu, doğası kadar koylarıyla da insanları cezbeden bir güzelliği barındırıyor. En büyük özelliği ise akdeniz ikliminden kafkasya şartlarında yetişen bitki türlerine kadar hepsinin burada yetişebiliyor olması. Ayrıca, yırtıcı kuşlara ve vahşi hayvanlara da ev sahipliği yapıyor.

Kuşadası Milli Parkı&#;nın güzelliklerini keşfetmek için biz de Kuşadası gezilecek yerler listemizin başına bu mekanı yazarak yola koyuluyoruz.

Kuşadası Milli Parkı Koyları

Milli parka giriş yaptıktan sonra, yemyeşil bir ormanın içerisinde aracımızla ilerliyoruz. Yaklaşık 1 km sonra sağ tarafımızda İçmeler Koyu beliriyor.
İçmeler Koyu Plajı, kumsal bir sahile sahip. Uzun müddet derinleşmiyor. Çocuklu aileler için uygun bir denizi var. Soyunma kabinleri, tuvalet, duş, mescit, restoran gibi imkanları bulunuyor. Bu koyun kumsal olmasından dolayı ziyaretçilerin daha çok tercih ettiği koyların başında geliyor. O yüzden kalabalık olabiliyor. Milli park içerisindeki diğer koylar ise çakıllı olduğundan İçmeler Koyu kadar talep görmüyor.  Fakat çakıllı sahili olması bence dezavantaj bir durum oluşturmuyor. Çünkü denizin dibini çok net bir şekilde görerek yüzmenin keyfini yaşıyorsunuz.

Girişten 5 km kadar ileride ise Aydınlık Plajı bulunuyor. Şunu tekrar hatırlatayım, bu plaj  ve bundan sonraki plajlar  çakıllı bir sahile sahip.

Kavaklı Burun Plajı - Kuşadası Milli Parkı

Kavaklı Burun Plajı, Milli Park girişinden 7 km sonra geliyor. Çam ağaçlarının arasında hem pikniğinizi yapabilir, hem de turkuaz renkte denizde yüzmenin tadını çıkarabilirsiniz. Yine bu plajda da soyunma kabini, tuvalet, duş gibi imkanlar bulunuyor. 

Karasu Plajı Kuşadası Milli Parkı

Kavaklı Burundan 4 km sonra ise Karasu Plajı var. Bu plajda da ağaçlık piknik alanları, soyunma kabinleri bulunuyor.
Ayrıca Milli Park içerisinde ailecek denize girebileceğiniz sakin küçük koylar da bulunuyor.

Kuşadası Milli Parkı nasıl gidilir

Kuşadası Milli Parkı içerisinde ilerlerken, ara ara seyir terasları ile karşılaşıyoruz. Bu mekanlardan denizi ve koyları izlemek, insana büyük bir haz veriyor.

Kuşadası Milli Parkı mangal

Kuşadası Milli parkında mangal, tüp , semaver yakmak yasak. O sebepten, giderken soğuk yenen pişmiş yiyecekleri yanınızda götürmenizde fayda var. Güzelçamlı Milli Parkı içerisinde ağaçlar altında pikniğinizi yapabileceğiniz masalar koylarda bulunuyor. Ayrıca çevrede gezinen domuzlar var. Bu hayvanlar, insanların piknik artıklarından beslene beslene insanlara alışmışlar ve ziyaretçilerin yanlarına çok rahat yaklaşıyorlar. 

Kuşadası Dilek Yarımadası Milli Parkı Giriş Ücreti

yılı için belirlenen Kuşadası Dilek Yarımadası Milli Parkı giriş ücreti şöyle:

  • Kişi başı giriş ücreti: 23 TL
  • Motorsiklet ile giriş ücreti: 50 TL
  • Otomobil giriş ücreti: 70 TL
  • Minibüs: TL
  • Midibüs: TL
  • Otobüs: TL

* Aracınızda HGS sistemi varsa, otomatik ödeme sisteminden yararlanarak giriş yapabilirsiniz.

Efes Antik Kenti Giriş Ücreti, Nerede, Tarihi

Kuşadası Dilek Milli Parkı Ziyaretçi Girişi ve Kapanış Saatleri

  • Giriş      :
  • Çıkış      :
Kuşadası Milli Parkı giriş nerede

Kuşadası Dilek Yarımadası Milli Parkı Nerede? Nasıl Gidilir?

Milli park girişi, Kuşadası&#;nın güney tarafında, Davutlar beldesini geçtikten sonra, Güzelçamlı mahallesinde yeralıyor. Kuşadası merkeze uzaklığı 26 km, Aydın&#;ın Söke ilçesine ise 20 km mesafede bulunuyor.

İletişim telefon: 0() 10 79

Haritada Konumu:

Zeus Mağarası

Zeus Mağarası Kuşadası Milli Parkı

Buraya kadar gelmişken, Kuşadası Milli Parkı girişinde bulunan Zeus Mağarasına da uğramanızı öneririm.  Bir havuzu andıran mağaranın derinliği, 15 metreyi bulabiliyormuş. Dağdan gelen kaynak suyu ile deniz suyunun birleşmesinden meydana geldiğinden, sodamsı bir tadı var. Sıcak yaz mevsiminde dahi, içine girip yüzmek cesaret istiyor. Çünkü su buz gibi soğuk.

Doğanbey Mahallesi

doğanbey mahallesi Kuşadası Milli Parkı

Dilek Yarımadası&#;nın diğer ucunda yer alan, eski bir Rum köyü Doğanbey, taş işçiliği ile yapılmış sanatsal evleri barındırıyor. Yolunuz düşerse Doğanbey&#;in sokaklarında gezebilir, güzel fotoğraflar çekebilirsiniz.




Dilek yarımadası ziyaretiniz sonrasında Kuşadası gezilecek yerler listemizde bulunan Efes Antik Kenti&#;ni de görmeden geçmeyin derim.




GezginSitesi

kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir

Kuşadası Körfezinin yamaçlarındaki birbirinden güzel köylerden aşağıya doğru inerken eşsiz manzarası ile sizi karşılayan yarımadaya gitmek için Dilek Yarımadası Millî Parkı’ndan önceki son yerleşime, Güzelçamlı&#;ya “merhaba” diyelim.

Bu keyifli yolculuğun devamında, millî park girişinin solundaki ormanlık alana gizlenen Zeus Mağarası, yeraltı su kaynaklarının oluşturduğu havuz şeklindeki tabanı ve derin dehlizleriyle ilgi çekiyor.

Yaklaşık 11 bin hektarlık ormanlık alana yayılan Dilek Yarımadası ise bir zamanlar burada yaşayan Anadolu parsını korumak amacıyla yılında millî park ilan edilmiş.

Temiz kıyıları ile Sisam/Samos adası arasındaki doğal akıntının çektiği yunus balıklarına ve Akdeniz foklarına, güney ucundaki Nero koyu çevresinde yılkı atlarına ve ormanlık tepelerde vaşak, porsuk, oklu kirpi, sansar, Anadolu sincabı, kaya kartalı, kızıl şahin, ada doğanı ile küçük kerkenez gibi ilginç kuş türlerine kızılçam, karaçam, ıhlamur, sandal ağacı, kartopu, funda, pirnal meşesi, defne, adaçayı gibi bitkilerle birlikte, 30’dan fazla endemik bitki türüne rastlamak mümkün.

Bu kadar çok sayıdaki deniz canlısı, kuş, memeli, sürüngen ve endemik bitkilere ev sahipliği yaptığından dolayı Dilek Yarımadası Milli Parkı Avrupa Konseyi tarafından ‘Dünya Flora Biyogenetik Rezerv alanı’olarak kabul edilmiştir.

Bu Rota İçin Önerdiğimiz Ürünler

Fırsat buldukça doğaya kaçmayı, günübirlik rotalarla doğa ile iç içe olmayı ve uzun yürüyüşler yapmayı çok seviyoruz. Nefes alıp sakinleyebileceğimiz, hayatın koşturmalı rutinine biraz ara verebileceğimiz bu molalar hepimize çok iyi geliyor, hissediyoruz.

Türkiye'nin dört bir yanındaki milli parklar bu anlamda oldukça elverişli oluyor. Bu yazımızda çok sevdiğimiz bir milli park olan Kuşadası Güzelçamlı Milli Parkı'ndan bahsedeceğiz. 

Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı olarak da bilinen bu bölge günübirlik doğa kaçamağı için harika bir yer. Siz de bizim gibi bu minik kaçamakları seviyorsanız gelin, Kuşadası Milli Parkı'nı birlikte tanıyalım!  


Kuşadası Güzelçamlı Milli Parkı yazımıza geçmeden önce Ontrail Maps'te Güzelçamlı Milli Parkı'nı ve daha yüzlerce pin noktasını bulabilirsiniz.

Ontrail Maps

Kuşadası Milli Parkı

Milli parka giriş ücretleri ile konuya başlayalım. fiyatlarına göre b

Milli Park’ta Yapılacaklar

  • Park içinde yapabileceğiniz o kadar fazla aktivite var ki, yavaştan saymaya başlayalım. Bisiklet, yürüyüş, yüzme ve olta balıkçılığı başta olmak üzere birçok aktiviteye olanak sağlıyor bu park. 
  • Milli Park sınırları içinde tek yaşam alanı olan Doğanbey adında bir köy bulunuyor. Bu köye parkın içine girdikten sonra yürüyüş yoluyla ulaşabiliyorsunuz. 
  • Eski bir rum köyü olan Doğanbey köyünün orijinal ismi ise Domatia. İsterseniz manzaraya karşı soluklanıp,çay kahve içebileceğiniz yerler de mevcut.
  • Yürüyüş yolu boyunca seyir teraslarında durup harika doğanın keyfini çıkarmanızı tavsiye ederiz, denizin uçsuz bucaksız maviliği gerçekten nefes kesici!
  • Milli Park içinde yer alan İçmeler, Aydınlık, Kavaklıburun, Karasu koylarını yaz aylarında denize girmek için tercih edebilirsiniz.
  • Bu koylar yaz aylarında bir hayli kalabalık oluyor, ama aslında her mevsim piknik yapmaya oldukça elverişli. Dilerseniz koylardaki piknik masalarında, dilerseniz de sahilde yere piknik örtüsü sererek piknik yapabilirsiniz. Araçlarınızla plaja kadar ulaşabiliyorsunuz, bunu da belirtelim.
  • Yaz aylarında giderseniz plajlarda tuvalet ve duş gibi hizmetler de açık oluyor. Kış aylarında ise tüm tesisler kapalı oluyor, bu yüzden yiyecek- içecek ihtiyaçlarını önceden temin ederek gitmekte fayda var.

Trail Of Us'ın milli parkta geçirdiği bir günü video olarak görmek isterseniz, YouTube'a davetlisiniz!

Paylaş!Facebook'ta paylaşTweet'le!Tweet gönder


nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası