bereket duası anlamı / Bereket Duası (Karınca Duası) Oku: Bereket Duası Arapça Okunuşu ve Türkçe Anlamı Nedir?

Bereket Duası Anlamı

bereket duası anlamı

Bereket Duası okunuşu ve yazılışı nedir? İş yeri bereket duası nedir? Karınca Duası Arapça'sı ve Türkçe anlamı, Karınca duası diye bir dua var mı?

Allah (c.c.) 'a dua etmek çok makbuldür. Günlük hayatta en çok edilen dualardan birisi Bereket (Karınca) duasıdır. Bereket ve bolluk için vatandaşlar Karınca duasının yazılışını ve okunuşunu merak ediyorlar. Peki Karınca duası bir diğer adıyla Bereket duasının Arapça yazılışı, okunuşu, Türkçe meali nedir?

İnsanlar arasında Hz. Süleyman (a.s.) döneminde yaşanan kuraklık sırasında bir karıncanın yağmur yağması amacıyla yaptığı dua olduğuna inanılan ve bu nedenle adına "karınca duası" denilen bir duadır. Bir diğer adı Bereket Duasıdır.

Karınca duasının güvenilir hadis kaynaklarında yer almadığı söylenilmektedir. Halk arasında çok yaygın olan bu duanın içerisinde esmai hüsnanın bir bölümü de yer almaktadır. Karınca duasının içerisinde dine aykırı bir söz bulunmamaktadır, haliyle bu duayı okumakta bir sakınca görülmemektedir. Duanın kazanç elde etmek amacıyla okunması ve kullanılması caiz değildir.

Halk arasında çok yaygın olan Karınca Duası genellikle bolluk ve bereket için okunmaktadır. Diyanet'e göre içerisinde dinimize aykırı bir söz yer almadığı için dua niyetiyle yapılabilir. Bu duayı okumakta bir sakınca görülmemiştir. Duayı sıkça okuyanların ve bir kağıtta asanların evlerine, iş yerlerine sağladığı faydalar aşağıdaki gibi sıralanmıştır;

- Dua içerisinde esmai hüsna yani Allah (c.c.) isimleri olduğu için her okuduğunuzda bu ismi şerifleri de zikretmiş olursunuz. Haliyle hem zikir de yapmış olursunuz. Bolca sevap kazanırsınız.

- Dua her vakit edilebilir. Fakat özellikle makbul günleri ve zamanları vardır. Bu günlerden birisi de Cuma saatidir. Karınca duasının Cuma saati ve Cuma gecesi okunması tavsiye edilmiştir.

- Karınca duası sıklıkla okunursa bol bereket ve rızık sağlar. Karınca duasını evinize asarsanız bolluk, helal besinler; ,iş yerine asarsanız da bol kazançlar ve bereketli müşteriler kazanırsınız.

- Karınca (Bereket) duası bol rızkın yanı sıra belayı da defeder.

- Sürekli dua edildiği takdirde maneviyatta yükselme olur. İman kuvvetlenir.

Halk arasında Hz. Süleyman (a.s.) döneminde yaşanan kuraklık sırasında bir karıncanın yağmur yağması amacıyla yaptığı dua olduğuna inanılan ve bu sebeple "karınca duası" denilen dua, güvenilir hadis kaynaklarında yer almamaktadır. Halk arasında yaygın olan bu duanın içeriği, esmâ-i hüsna'nın bir bölümü, Allah Teala'ya yönelik bazı hitaplar ve bereket talebinden ibarettir. İçeriğinde dine aykırı bir yön bulunmayan söz konusu duayı okumakta sakınca olmamakla birlikte bu duanın Hz. Peygamberden (s.a.s.) rivayet edilen bir hadis olarak anlaşılması ve kazanç temin etmek maksadı ile okunması veya kullanılması dinen caiz değildir.

Karınca ve Bereket duası ikisi de aynı manalara gelmektedir. Genellikle Karınca duası olarak bilinir. Ama bazı yerlerde Bereket duası olarak da geçer. Fakat başlıkları değişse de duanın içeriği aynıdır. Yani haliyle karınca duası eşittir bereket duası diyebiliriz.

Karınca (Bereket) Duası okunuşu ve yazılışı nedir? Karınca Duası Arapça'sı ve Türkçe anlamı, Karınca duası diye bir dua var mı?Karınca duası

"Allahümme ya Rabbi Cebrâîle ve Mîkâile ve İsrâfile ve Azrâile ve İbrahime ve İsmaile ve İshaka ve Yakube ve münzilel berakâti vet Tevrâti vez-Zebûri vel İncili vel Furkan. Ve lâ havle ve lâ kuvvete illa billahil aliyyil azim. Lâ ilâhe illallahül melikül hakkul mübin. Muhammedü-Resülüllahi sadikul va'dil emin. Ya Rabbi, Ya Rabbi, Ya Hayyu, Ya Kayyum, Ya zel Celali vel İkram. Es'elüke ya Rabbel arşil azimi en yerzükani rizkan halalen tayyiben birahmetike ya erhamer Rahimin. Yemliha, Mekseline, Mislina, Mernüş, Debernüş, Şazenüş, Kefetatayyuş, Kıtmîr."

Not = Doğru tecvid ve talim için duayı Arapça halinden okumanızı tavsiye ederiz. Eğer Arapça bilmiyorsanız bilen bir kişiden dinleyebilir ve ardından sizde tekrar edebilirsiniz. Veya Youtube gibi platformlar üzerinden Karınca bereket duasını sesli dinleyebilirsiniz.

"Ey Cebrailin, Mikailin, İsrafilin, Azrailin, İbrahimin İsmailin, İshak ve YakubunRabbi Allahım, ey bereketleri indiren, Tevrat, Zebur, İncil ve Kuranı indiren Rabbim. Güç ve kudret yalnızca büyük ve yüce olan Allaha aittir. Apaçık Hak ve yegâne Malik olan Allahtan başka hiçbir ilah yoktur. Sözünde sadık ve Emin olan Hz Muhammed Allah'ın Elçisidir. Ey Rabbim, Ey Rabbim, Ey diri ve Kaim olan, Ey celal ve ikram sahibi! Ey büyük (azim) olan arşınsahibi, senden beni helal ve hoş bir rızk ilerızıklandırmanı istiyorum, senin rahmetinle ey merhametlilerin en merhametlisi! Debernuş, Şazenuş, Kefeştetayyuş, Kıtmir, Yemliha, Mekselina, Mislina, Mernuş (Ashabı Kehfin isimleri)."

İş yeri için en önemli şeylerin başında, hak göz etmek gelir. Allah'ın emirlerine uyarak yapılan ticaret ve Peygamber'in sadaka olarak belirttiği güler yüz bereketin artmasını sağlar. Bunlar dışında ayrıca bereket dualarını da okumanız bereketi artırır.

  • "Allahu ekberu kebira velhamdüllillahi kesira ve sübhanallahi bükraten ve esila. Ya rezzakü rizkan kesira"

Her gün yapabileceğiniz dualardan biri yukarıdaki gibidir. Bu duayı her gün, niyetinizi ederek arka arkaya 3 kere okuyabilirsiniz.

  • "Allahümme'kfini bi-helalike an haramike veğnini bi fadlike ammen sivake."

Duanın anlamı, Rabbimizden helal kazanç elde etme isteğine değinir. Allah'ın bizlere yeteceğine ve kimseye muhtaç olmamamıza gerek olmadığını da duamızla belli ederiz.

  • "Bismillahirrahmanirrahim. Allahümme Rabbi Cebraile ve İsrafile ve Mikaile ve Azraile ve İbrahime ve İsmaile ve İshaka ve Yakube vet Tevrate vez Zebure vel İncile vel Furkanel Azim. Velahavle ve la kuvvete illa billahil azim. La ilahe illa hüvel melikül haggul Mübin. Ya Allah ya hayyu ya gayyum Muhammedin Resullullah sadikul va'dül emin. İnnallahe hüverrezzakul zül kuvvetil metin. Ya Allah, Yarabbi, Ya hayyu Ya gayyum Ya Zel Celali vel ikram. Esselüke Allahümme Bismikel azimel azam en terzugni rızgen helalen tayyiben bi rahmetike ya Erhamerrahimin."

Bu dua, sabah namazından sonra 7 kere arka arkaya okunur. Böylece kazanç bollaşır ve bereketli olur. Helal ve hayırlı bir kazanç elde etmek için bu duayı edebilirsiniz.

Ayrıca, bir şeye yazarak iş yerinize asabilirsiniz.

  • "La ilahe illallahu vahdehu la şerike leh. Lehü'l mülkü ve Lehü'l hamdü yuhyi ve yümitü ve hüve Hayyun la yemutü biyedihi'l hayr ve hüve ala küllişey'in kadir."

Akşam namazından sonra bu duayı 11 kere okursanız bol ve hayırlı kazanç elde edersiniz.

Haberler.com - Gündem

COVIRAN BereketYemlihaArapçaArapçaMevlaHadisCumaduaDiniGündemGüncelHaberler

Bereket Duası

Evinizde, işinizde ve kazancınızda bolluk ve bereket için okunacak bereket duası hangisidir? Bereket duası olarak bilinen dualar neler? Bereket duasının Arapça yazılışı, Türkçe okunuşu ve anlamı.

En hayırlı kazanç alın teri ile kazanılan helal kazançtır. Cenab-ı Hak Kur’an-ı Kerim’de buyurmuştur: “Doğrusu, insan için kendi çalışmasından (gayretinin neticesinden) başka bir şey yoktur.”(Necm, 53/39) Helalinden çalışıp Allah'a (c.c) tevekkül ettikten sonra rızkın artması, bereketlenmesi için tavsiyeler ve dualarda (Bereket Duaları) vardır. Tavsiyelerin hemen altında bereket ve bolluk için okunacak bereket dualarına erişebilirsiniz. 

RIZKIN GENİŞLEMESİ VE BEREKETLENMESİ İÇİN BAZI TAVSİYELER VE DUALAR 

  • Nimeti veren Allah'ı unutmayıp sürekli şükür halinde olmak.
  • İsraf etmemek.
  • Namazı tadili erkan, huşu ile kılmak.
  • Zekat, sadaka vermek, Allah yolunda infak etmek.
  • “Sabah uykusu rızka manidir.” (Beyhaki, Şuabu’l-İman, 6/401) Erken kalkıp yola koyulmak.
  • Vakıa Suresi'ni okumaya devam etmek. “Kim ki vakıa süresini her gece okursa ona ebediyyen sefalet isabet etmez, kim ki bu sureyi her sabah okursa ona ebediyyen fakirlik yaklaşmaz.” (Havassul Kur'an, İmamı Ya’fi)
  • Rızka haram karıştırmamaya dikkat etmek.
  • Akrabaları ziyaret etmek. 
  • Misafir davet etmek, misafir kabul etmek.

VAKIA SURESİ DİNLE - FATİH ÇOLLAK

BOLLUK VE BEREKET İÇİN OKUNACAK DUALAR - BEREKET DUASI

 Rızkın artması ve bereketlenmesi için okunması tavsiye edilen bereket dualar.

HELAL RIZIK VE BEREKET DUASI

Peygamber Efendimizin Hz. Ali'ye öğrettiği duâ:

Arapça:

Türkçe Okunuşu:"Allâhümmekfinî bi helâlike an harâmike, veğninî bi fadlike ammen sivâke." (Tirmizi, Daavât 121)

Anlamı:“Allah’ım! Bana helâl rızık nasip ederek beni haramlardan koru! Lûtfunla beni Sen’den başkasına muhtaç etme!” (Tirmizî, Deavât, 110/3563; Ahmed, I, 153) 

KARINCA DUASI - BEREKET DUASI

 Karınca duasının Türkçesi, anlamı ve okumanın fazileti nedir? Karınca duasının Arapça yazılışı, okunuşu ve anlamı.

Karınca duası, halk arasında Hz. Süleyman (a.s.) döneminde yaşanan kuraklık sırasında bir karıncanın yağmur yağması amacıyla yaptığı dua olduğu söylenmektedi.r. Halk arasında yaygın olan bu duanın içeriği, Esmâ-i Hüsna’nın bir bölümü, Allah Teala’ya yönelik bazı hitaplar ve bereket talebinden ibarettir. İçeriğinde dine aykırı bir yön bulunmayan söz konusu duayı okumakta sakınca görülmemiştir fakat bu dua kaynaklarda geçmediği için Hz. Peygamberimizin (s.a.v) rivayet ettiğini söylemek uygun değildir.

Karınca (Bereket) Duası Arapça:

Karınca (Bereket) Duası Türkçe Okunuşu:

“Allahümme ya Rabbi Cebrâîle ve Mîkâile ve İsrâfile ve Azrâile ve İbrahime ve İsmaile ve İshaka ve Yakube ve münzilel berakâti vet Tevrâti vez-Zebûri vel İncili vel Furkan. Ve lâ havle ve lâ kuvvete illa billahil aliyyil azim. Lâ ilâhe illallahül melikül hakkul mübin. Muhammedü-Resülüllahi sadikul va’dil emin. Ya Rabbi, Ya Rabbi, Ya Rabbi, Ya Hayyu, Ya Kayyum, Ya zel Celali vel İkram. Es’elüke ya Rabbel arşil azimi en yerzükani rizkan halalen tayyiben birahmetike ya erhamer Rahimin. Yemliha, Mekseline, Mislina, Mernüş, Debernüş, Şazenüş, Kefetatayyuş, Kıtmîr.”

Karınca (Bereket) Duası Anlamı:

“Ey Cebrailin, Mikailin, İsrafilin, Azrailin, İbrahimin İsmailin, İshak ve Yakubun  Rabbi Allahım, ey bereketleri indiren, Tevrat, Zebur, İncil ve Kuranı indiren Rabbim. Güç ve kudret yalnızca büyük ve yüce olan Allaha aittir. Apaçık Hak ve yegâne Malik olan Allahtan başka hiçbir ilah yoktur. Sözünde sadık ve Emin olan Hz Muhammed Allah’ın Elçisidir. Ey Rabbim, Ey Rabbim, Ey diri ve Kaim olan, Ey celal ve ikram sahibi! Ey büyük (azim) olan arşın  sahibi, senden beni helal ve hoş bir rızk ile  rızıklandırmanı istiyorum, senin rahmetinle ey merhametlilerin en merhametlisi! Debernuş, Şazenuş, Kefeştetayyuş, Kıtmir, Yemliha, Mekselina, Mislina, Mernuş (Ashabı Kehfin isimleri).” 

RIZKIN ARTMASI VE BORÇTAN KURTULMAK İÇİN OKUNACAK DUALAR

Rızkın artması ve borçtan kurtulmak için okunacak dualar.

Arapça:

fakirilikduasi

Okunuşu: "Allâhümme fâlikal- ısbâhı ve câ ılelleyli sekenen veş-şemse vel-kamera husbânen ıkdı anniddeyne ve ağninî minel-fakri ve emtiğnî bi-sem î ve besarî ve kuvvetî fî sebîlik."

Anlamı:“Sabahın aydınlığını var eden, geceyi dinlenme vakti yapan, güneşi ve ayı hesap vasıtası yapan Allah’ım! Bana borçlarımı ödemeyi ihsan eyle, benden fakirliği gider, kulağımı, gözümü ve kuvvetimi Senin yolunda kullanmayı nasip eyle.” (Malik, Dua, No: 495) 

Borçtan kurtulmak için okunacak duâlar.

Arapça:

rizikicinokunacakdua

Okunuşu:“Allahumme ekfini bi-halalike an haramike ve eğnini bi fadlike ammen sivake.”

Anlamı: “Allahım! Bana helâl rızık nasib ederek haramlardan koru! Lutfunla beni senden başkasına muhtaç etme!” (Tirmizî, Daavât 111) 

“Sana bir duâ öğreteyim mi ki, onunla duâ edersen dağ kadar borcun olsa Allah onu ödemeye muvaffak kılar. De ki ey Muâz:

borcatkurulmakicin

Okunuşu:(Allahümme Malikel’mülki tu’til’mülke men teşaü ve tenziul’mülke mimmen teşaü ve tüizzü men teşaü ve tüzillü men teşaü bi’yedikel’hayr, inneke ala külli şey’in kadir.) Rahmened’dünya vel’ahireti  tuğdihe men teşeü ve temneuhe men teşeü irhamnî rahmeten tuğninî bihe an rahmti men sivek.

Anlamı: (“Ey mülkün mâliki olan Allahım! Sen mülkü dilediğine verirsin, mülkü dilediğinden çeker alırsın. Dilediğini azîz kılarsın, dilediğini zelîl kılarsın. Hayır senin elindedir. Muhakkak sen herşeye kadirsin.” Al-i İmran sûresi, 26)Ey dünyâ ve âhiretin Rahmanı! Sen onları dilediğine verirsin, dilediğine vermezsin. Beni, senden başkasının acımasından müstağnî kılacak bir rahmet ile bana rahmet eyle.” (Heysemî, X, 186)

SABAH NAMAZINDAN SONRA OKUNACAK DUA

Borçlu olan kişi sabah namazından sonra 300 defa:

ucyuzdefa

Okunuşu: Rabbenaf’teh beynena ve beyne kavmina bilhakki ve ente hayru’l-fatihin.

Anlamı: “…Rabbimiz! Bizimle kavmimiz arasında adâletle hükmet! Sen hükmedenlerin en hayırlısısın.” (el-A’râf, 89) âyetini duâ niyetiyle okumalı ve her yüz defanın sonunda: 

ucyuzonu

Okunuşu:“Allahümme yâ müfettihal ebvâb. İftah lenâ hayral bâb,

Anlamı:“Ey kapıları açan Allah’ım! Bize en hayırlı kapıyı aç!” diye duâ etmelidir. Böylece inayet-i ilâhiyyeye nail olması umulur. 

BEREKETLİ VE BOL RIZIK İÇİN OKUNACAK DUALAR 

rizikicindua

Okunuşu:“Allahumme kanni’ni bima razekteni ve barikli fihi ve ahlif ‘aleyye kulli ğaibetin-li bihayr.”

Anlamı: “Allah’ım! Bana verdiğin rızık konusunda beni kanaat sahibi yap ve o rızkımı bereketli kıl. Zayi olan her nimetin daha hayırlısını bana ihsan eyle.”  (Hâkim, De’avât, No:1878) 

bereketduasi

Okunuşu:“Allahummeğfirli verhamni vehdini ve ‘âfini verzukni.”

Anlamı:“Allahım, beni bağışla, bana merhamet et, rızânı kazandıracak işler yaptır, bana âfiyet ve hayırlı rızık ver.”  (Müslim, Zikir 35) 

MAİŞET DARLIĞINDA OKUNACAK DUA

 Mahmud Sami Ramazanoğlu Hazretleri, duâlar ve zikirler kitabında, maişet darlığından kurtulmak için okunacak duaları şöyle açıklıyor. “Maîşet tedâriki zorluğuna düşen bir kimseyi evinden çıkdığı zaman şöyle demekten men edecek hiç bir şey yoktur: 

rizikdarligi

Okunuşu:"Bismillâhi alâ nefsi ve mâlî ve dînî. Allahümme raddınî bi-kadâike ve bârik lî fîmâ kuddire lî, hattâ lâ uhibbe ta'cîle mâ ühhiret vela te'hira mâ ûccilet."

Anlamı: “Canıma, malıma ve dînime bismillah. Ey Rabbim! Beni kazana razı kıl. Bana takdîr olunanı benim için bereketlendir, o hâle geleyim ki te’hir olunanın ta’cilini, ta’cil olunanın da te’hirini istemeyeyim.” (Ali el-Müttâkî, no: 9323) 

FAKİRLİKTEN KURTULMAK İÇİN OKUNACAK DUA

“Kim ki vakıa süresini her gece okursa ona ebediyyen sefalet isabet etmez, kim ki bu sureyi her sabah okursa ona ebediyyen fakirlik yaklaşmaz.” (Havassul Kur'an, İmamı Ya’fi)

İslam ve İhsan

Rızkın Artması ve Borçtan Kurtulmak İçin Okunacak Duâlar

Helal Rızık ve Bereket Duası

Allah’ın Rızkına Kefil Olduğu Kul

Eve Bolluk Bereket Getiren Amel

PAYLAŞ:                

Bereket Duası - Karınca Duası okunuşu ve anlamı

Bereket Duası (Bolluk Duası) bir karıncanın yağmur yağması amacıyla yaptığı dua olarak inanılan ve bu sebeple “karınca duası” denen bu dua güvenilir kaynaklarda yer almamaktadır.

Karınca duası - Bereket Duası okunuşu:

Allahümme ya Rabbi Cebrâîle ve Mîkâile ve İsrâfile ve Azrâile ve İbrahime ve İsmaile ve İshaka ve Yakube ve münzilel berakâti vet Tevrâti vez-Zebûri vel İncili vel Furkan. Ve lâ havle ve lâ kuvvete illa billahil aliyyil azim. Lâ ilâhe illallahül melikül hakkul mübin. Muhammedü-Resülüllahi sadikul va'dil emin. Ya Rabbi, Ya Rabbi, Ya Hayyu, Ya Kayyum, Ya zel Celali vel İkram. Es'elüke ya Rabbel arşil azimi en yerzükani rizkan halalen tayyiben birahmetike ya erhamer Rahimin. Yemliha, Mekseline, Mislina, Mernüş, Debernüş, Şazenüş, Kefetatayyuş, Kıtmîr.

Karınca Duası - Bereket Duası anlamı:

Ey Cebrail'in, Mikail'in, İsrafil'in, Azrail'in, İbrahim'in, İsmail'in, İshak ve Yakub'un rabbi Allahım, ey bereketleri indiren, Tevrat, Zebur, İncil ve Kuranı indiren Rabbim. Güç ve kudret yalnızca büyük ve yüce olan Allah'a aittir. Apaçık Hak ve yegane Melik olan Allah'tan başka hiçbir ilah yoktur. Sözünde sadık ve Emin olan Hz Muhammed Allah’ın Elçisidir. Ey Rabbim, Ey Rabbim, Ey diri ve Kaim olan, Ey celal ve ikram sahibi! Ey büyük (azim) olan arşın sahibi, senden beni helal ve hoş bir rızk ile rızıklandırmanı istiyorum, senin rahmetinle ey merhametlilerin en merhametlisi! Debernuş, Şazenuş, Kefeştetayyuş, Kıtmir, Yemliha, Mekselina, Mislina, Mernuş (Ashabı Kehf'in isimleri)

Ayetel Kürsi okumadan geçmeyin.

İnşirah Suresi (Sıkıntıları gideren sure)

Bereket duası okumak doğru mudur?

Bereket duasında Allahu Teala'nın isimleri ve bazı Ashabı Kehf isimlerinin geçmesi nedeniyle okunmasında bir sakınca görülmemektedir.

Dua Allah'a gönülden inanarak, onun herşeye gücünün yeteceği, her şeyin onun dilemesiyle olacağına inanarak samimiyet içinde yapılırsa tesiri yüksek olur. Bazı tesiri yüksek sözler ve isimler vardır bunlar duada söylenirse daha faydalı bir dua olur. Allah'ın isimleri, Peygamber isimleri, meleklerin isimleri, kitapların isimleri gibi.

Önemli not: Bereket duası (karınca duası) ve bunun gibi şeyleri Kur'an'la karıştırmamak gerekir. Bunların Kur'an'la bir alakası yoktur. Bunlar bazı büyük kişiliklerin kendi düşünce ve bilgisi ile okuduğu dualardır. Duanın her şeyin Allah'ın dilemesi sayesinde olacağına inanarak yapılması gerekir.

Ya da bu şekilde dua edebilir, Allah'tan bereket isteyebilirsiniz.

Yarabbi! Kazancımıza bereket ihsan eyle, helalinden en verimli ve üretken bir şekilde çalışıp çok kazanabilmeyi nasip eyle!

Yarabbi! Elde edeceğimiz mal ve serveti israf etmeden, senin razı olacağın yerlere kendimiz, ailemiz ve insanlık için en hayırlı şekilde değerlendirebilmeyi nasip eyle!

Yarabbi! Menkul ve gayrimenkullerimizi, işyerimizi, malımızı, canımızı her türlü afetten, yangından, soygun ve benzeri tehlikelerden muhafaza eyle!

Allahım! Bizlere kazançta helal bilinci ve Kul hakkı duyarlılığı ihsan eyle! Özellikle malımızı, servetimizi, canımızı rızana uygun olarak değerlendirip, bunlarla ebedî mutluluk olan ahiret mutluluğunu elde edebilmeyi bizlere nasip ve müyesser eyle!

Bereket ve bol rızık için Vakıa Suresi

Peygamberimizden Vakıa suresi hakkında birçok sahih rivayet vardır. "Vakia Suresi'ni sürekli okuyana fakirlik dokunmaz buyurmuştur." "Vâkia sûresi zenginlik sûresidir buyurmuştur". Bolluk ve bereket için Kur'an'dan bir sure olan Vakıa suresini okumanız daha hayırlıdır. Hem Kur'an okumuş olun hem de Allah'ın izniyle bereket bulun.

Bolluk ve bereket için Vakıa Suresi okuyun.
https://ferdikorkmaz.com.tr/vakia-suresi

Ayetel Kürsi Dinle

Amenerrasulü Dinle

Arapça, Türkçe ve meal şeklinde hazırladığımız Ayetel Kürsi videomuz ve yine Arapça, Türkçe ve meal şeklinde hazırladığımız Amenerrasulü videolarımızı Youtube kanalımızdan izleyebilirsiniz.

İlginizi çekebilir


Hakkında

© 2008 - 2022 Ferdi Korkmaz (eski adıyla kuransitesi.com) kişisel blog sitesidir. Tüm Hakları Saklıdır.

Karınca Duası

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır.Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır