lütfi kırdar kongre ve sergi sarayı / İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı Yakınındaki Oteller | ENUYGUN

Lütfi Kırdar Kongre Ve Sergi Sarayı

lütfi kırdar kongre ve sergi sarayı

Dünya Olimpiyatlarında ve Avrupa Güreş Şampiyonasında Türk güreşçilerin çok büyük başarı kazanması sonucu, Avrupa Güreş Şampiyonasının İstanbul&#;da yapılması kararlaştırıldı. İstanbul, modern Türk sporunun doğduğu bir kent olmasına karşın, kapalı bir spor salonuna sahip değildi.

Bu ihtiyaç doğrultusunda,  İtalyan mimar Pietro Vietti-Violi ile Türk mimarlar Şinasi Şahingiray ve Fazıl Aysu tarafından mimari projesi hazırlandı. Böylece İstanbul Spor ve Sergi Sarayı’nın temeli 30 Ocak tarihinde, dönemin İstanbul Valisi ve Belediye Başkanı Dr. Lütfi Kırdar tarafından atıldı. Temel atma töreninde, İstanbul Futbol ve Sporcular Federasyonu Başkanı saraya Dr. Lütfi Kırdar adının verilmesini önerdi. Kırdar, kendisi hayattayken ve hizmette bulunduğu sürede, eserlerine kendi isminin verilmesini kabul edemeyeceğini belirtti.

İstanbul Spor ve Sergi Sarayı, 3 Haziran yılında ilk kez &#;Avrupa Güreş Şampiyonası&#; için hizmete açıldı. Şampiyona sonrasında, 2 Ekim &#;da binada ilk organizasyon olan &#;İstanbul Uluslararası Ticaret ve Sanayi Fuarı&#; yapıldı.

Bunu izleyen yıllarda, sarayın kişilik büyük salonunda basketbol, voleybol, hentbol, güreş, boks, halter, buz hokeyi gibi tüm salon sporlarını kapsayan ulusal ve uluslararası yarışmalar, buz pateni, dans ve sirk gösterileri yapıldı. Diğer salonlarından da yararlanılarak çeşitli zamanlarda fuarlar, büyük konserler, toplantılar ve sergiler düzenlendi. İstanbul Spor ve Sergi Sarayı, uzun yıllar İstanbul&#;un tek kapalı spor ve sergi salonu olma özelliğini sürdürdü.

Dr. Lütfi Kırdar, hayattayken katkıda bulunduğu eserlere, isminin verilmesini kabul etmediği için ölümünden tam 27 yıl sonra, 17 Şubat tarihinde binaya “İstanbul Lütfi Kırdar Spor ve Sergi Sarayı” adı verildi.

yılları arasında spor ve sergi mekânı olarak işlevini devam ettiren İstanbul Lütfi Kırdar Spor ve Sergi Sarayı, yılında Birleşmiş Milletlerin, Habitat II Zirvesi’ni İstanbul’da gerçekleştirmeyi kararlaştırması üzerine, uluslararası bir kongre merkezine dönüştürülerek İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı adıyla, turizm sektörüne hizmet vermeye başladı. Birleşmiş Milletlerin yüzyılın sonundaki en büyük ve en kapsamlı konferansı olan Habitat II Zirvesi, burada başarı ile tamamlandı.

Habitat II Zirvesi ile yakalanan başarının ardından, sektördeki gelişmeler doğrultusunda mekânı genişletme kararı alındı. İstanbul&#;a ve İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı&#;na artan talebi karşılayabilmek için yılında Rumeli Fuar ve Sergi Merkezi inşa edildi.

Dr. Lütfi Kırdar&#;ın kalkınmaya ve yeniden yapılanmaya önem veren anlayışı ile İstanbul’da hayata geçirdiği sayısız projelerin başında gelen İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı, dünyanın en önemli kongre ve fuarlarına, unutulmaz konserlere ve davetlere ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

kaynağı değiştir]

Ana bina olarak Lütfi Kırdar Merkezi kişilik Anadolu Auditoryumu, Marmara Salonu, iki Topkapı salonu, üç Dolmabahçe salonu, Galata Salonu, Haliç Salonu, üç Sultan toplantı odası, üç Barbaros toplantı odası, dört Levent toplantı odası ve VIP odalarından oluşmaktadır.[3]

Rumeli Merkezi kutlamalar ve fuarlar için metrekarelik bir alan sunmaktadır. Hisar toplantı salonu, küçük çaplı toplantı odaları ve Rumeli Terası binanın bir parçasıdır.[3] Geleneği olan Boğaziçi Borsa Restoranı haftada 7 gün açık olup konuk alabilmektedir.[4]

Kaynakça[değiştir

İSTANBUL LÜTFİ KIRDAR KONGRE VE SERGİ SARAYI

yılında Birleşmiş Milletlerin, Habitat II Zirvesi’ni İstanbul’da gerçekleştirmeyi kararlaştırması üzerine, uluslararası bir kongre merkezine dönüştürülerek İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı adıyla, turizm sektörüne hizmet vermeye başlamıştır.

İş, kültür ve sanat dünyasını buluşturan, bulunduğu konum ile fark yaratan İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı, yılından bugüne, etkinlik alanında deneyimli ve uzman kadrosu; çağdaş ve teknolojik alt yapısı ile Türk ve dünya mutfağından seçkin lezzetler sunarak misafirlerine eşsiz bir hizmet sağlamaktadır.

Kongre vadisinin kalbinde bulunan İstanbul Lütfi Kırdar, boğaz manzaralı ve gün ışığı alan 36 adet salonu ile Uluslararası kongre ve toplantılardan, fuar ve sergilere, kokteyl, gala yemeği ve düğün seremonilerinden film galaları, kültür ve sanat etkinliklerine kadar birçok etkinliğe ev sahipliği yapmaktadır.

İstanbul gibi bir metropolde, zamanın etkin kullanılabilmesi için yer ve ulaşım kolaylıklarından ne ölçüde yararlanabildiğiniz büyük önem taşımaktadır. İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’na yürüyüş mesafesinde çok sayıda üç, dört ve beş yıldızlı otel bulunmakta ve konumu, şehrin önemli tarihi yapılarına kısa sürede ulaşıma olanak sağlamaktadır.
 

İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı Resmi Websitesi

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir