birinci sınıf yaş hesaplama / Okula Başlama Yaşı Hesaplama

Birinci Sınıf Yaş Hesaplama

birinci sınıf yaş hesaplama

Okula başlama yaşı nasıl hesaplanır? İlkokul, ana sınıfı, anaokulu okula başlama yaşı hesaplama

Yeni eğitim öğretim döneminde öğrenciler okula giderken ailelerde çocukların kaç yaşında okula başladığını araştırmaktadır. Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan yeni yaş düzenlemesi ile birlikte birçok velinin de aklı karıştı. Yeni sisteme göre okula başlama yaşını sizlerle paylaşıyoruz. İşte okula başlama yaşı hesaplama yöntemleri…

İLKOKULA BAŞLAMA YAŞI NASIL HESAPLANIR?

Çocukların okula gönderecek olan aileler ilkokula başlama yaşını merak ediyor. Buna göre okula başlama yaşı doğum tarihlerine göre şu şekildedir:

doğumlu olan çocuklar aylık olması nedeniyle 1. sınıfa başlamak zorundadır.

doğumlu olan çocuklar aylık olması nedeniyle 1. sınıfa başlamak zorundadır.

doğumlu olan çocuklar aylık olması nedeniyle 1. sınıfa başlamak zorundadır.

doğumlu olan çocuklar aylık olması nedeniyle 1. sınıfa başlamak zorundadır.

doğumlu olan çocuklar aylık olması nedeniyle 1. sınıfa başlamak zorundadır.

doğumlu olan çocuklar aylık olması nedeniyle 1. sınıfa başlamak zorundadır.

doğumlu olan çocuklar 92 aylık olması nedeniyle 1. sınıfa başlamak zorundadır.

doğumlu olan çocuklar 80 aylık olması nedeniyle 1. sınıfa başlamak zorundadır.

doğumlu olan çocuklar 68 aylık olması nedeniyle Anaokulu, Ana Sınıfı ve Uygulama sınıfına kaydı yapılır.

Bunun yanı sıra ve 68 aylık olan çocuklar velisinin yazılı isteği olması durumunda ilkokul 1. sınıfa kayıt yaptırabilir.

İlkokul başlama yaşı kaçtır

ANAOKULUNA BAŞLAMA YAŞI KAÇTIR?

Veliler çocuklarını anaokuluna göndermek isterken çocukların kaç yaşında okula başlaması gerektiğini de araştırmaya devam ediyor. Buna göre anaokulu, uygulama sınıfları ya da anasınıflarına kayıt yaşları şu şekildedir:

Çocukların 56 aylık olması nedeniyle Okul kayıt alanı içerisinde yer alan ve bir sonraki okul döneminde ilkokula başlayacak olan çocukların kayıt işlemleri yapıldıktan sonra fiziki yeterliliğin bulunan öğrenciler Anaokulu, Uygulama Sınıfları ( aylık), Anaokulu sınıflarına (45 56 aylık) kayıt yaptırabilir.

Çocukların 44 aylık olması nedeniyle Okul kayıt alanı içerisinde yer alan ve bir sonraki okul döneminde ilkokula başlayacak olan çocukların kayıt işlemleri yapıldıktan sonra fiziki yeterliliğin bulunan öğrenciler Anaokulu, Uygulama Sınıfları ( aylık), Anaokulu sınıflarına (45 56 aylık) kayıt yaptırabilir.

Bu çocukları 32 aylık olması nedeniyle Anasınıfı, Anaokulu, Uygulama Sınıfına kayıt yaptırması uygun görülmemektedir.

Okula Kayıt Yaşı Hesaplama Aracı

Açıklamalar

Kayıt zamanı

Okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumlarında yeni kayıtlar, temmuz ayının ilk iş gününde başlar. Kayıt işlemi ulusal adres veri tabanındaki yerleşim yeri adres bilgileri esas alınarak, e-Okul sistemi üzerinden yapılır. Kayıt işlemleri sırasında veliden herhangi bir belge talep edilmez. Kayıtlarda bir sonraki eğitim ve öğretim yılında zorunlu eğitime başlayacak çocuklar ile okulun bulunduğu kayıt alanındaki çocuklara öncelik tanınır. Başvurunun kontenjandan fazla olması durumunda veliler huzurunda kura çekimi yapılır.

Okulöncesi eğitime başlama yaşı (Anasınıfı, anaokulu, uygulama sınıfı)

Anaokulu, ana sınıfı ve uygulama sınıflarına, kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla aylık çocukların kaydı yapılır. Okulun kayıt alanında ikamet eden ve bir sonraki eğitim ve öğretim yılında ilkokula başlayacak çocukların kaydı yapıldıktan sonra fiziki imkânları yeterli olan anaokulu ve uygulama sınıflarına aylık, ana sınıflarına ise aylık çocuklar da kaydedilebilir. Bir grup oluşturabilecek kadar çocuk bulunmayan okullarda aylık çocuklar aynı ana sınıfına kaydedilebilir.

Anaokuluna başlama yaşı

Anaokulu, 36 - 68 aylık çocukların eğitimi amacıyla açılan okul öncesi eğitim kurumudur. Anaokulu ve uygulama sınıflarına, kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla 36 ayını tamamlayan ve 68 ayını doldurmayan çocukların kaydı yapılır. İmkânları yeterli olan anaokulu ve uygulama sınıflarına aylık çocuklar da kaydedilebilir.

Anasınıfına başlama yaşı

Ana sınıfı; Eylül ayı sonu itibarıyla aylık çocukların eğitimi amacıyla örgün eğitim ve hayat boyu öğrenme kurumları bünyesinde açılan sınıflardır. Ana sınıflarına, kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla 57 ayını dolduran ve 68 ayını doldurmayan çocuklar kaydedilir. Anasınıfının imkânına göre aylık çocuklar da kayıt edilebilir.

İlkokul birinci sınıfa başlama yaşı

İlkokulların birinci sınıfına, kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla 69 ayını dolduran çocukların kaydı yapılır. Ayrıca 66, 67 ve 68 aylık çocuklardan velisinin yazılı isteği bulunanlar da ilkokul birinci sınıfa kaydedilir. İlkokulların birinci sınıfına, kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla 72 ayını dolduran çocukların kaydı yapılır. 72 aylık olan çocukların ilkokul 1. Sınıfa kaydı zorunlu olup kaydı ertelenemez.

aylık çocukların kayıt erteleme işlemi

aylık olan çocukların kaydı ilkokul 1. sınıfa zorunlu olarak çıkmaktadır. Ancak okul müdürlükleri, yaşça kayıt hakkını elde eden çocuklardan 69, 70 ve 71 aylık olanları velisinin yazılı talebi bulunması halinde okul öncesi eğitime yönlendirir veya kayıtlarını bir yıl erteleyebilir. Okul müdürlükleri, yaşça kayıt hakkını elde eden çocuklardan 69, 70 ve 71 aylık olanları velisinin yazılı talebi bulunması halinde okul öncesi eğitime yönlendirir veya kayıtlarını bir yıl erteler. aylık olan çocukların velisinin talebi üzerine ilkokul birinci sınıf kaydı bir yıl süre ile ertelenebilir. İlkokul kayıt işlemi ertelenen çocuk anasınıfına veya anaokuluna kayıt ettirilir. İlkokula kaydı bir yıl ertelenen ve bir önceki yıl okul öncesi eğitim almamış olan 69, 70, 71 aylık çocuklara, okul öncesi eğitim kurumlarına kayıtta öncelik tanınır.

aylık çocukların birinci sınıfa kayıt işlemi

aylık olan çocukların kayıtları okul öncesi eğitim (Anaokulu, Ana Sınıfı ve Uygulama Sınıfı) için zorunlu olarak çıkmaktadır. Ancak çocuğun gelişim özellikleri dikkate alınarak 66, 67 ve 68 aylık çocuklardan velisinin yazılı isteği bulunanlar da ilkokul birinci sınıfa kayıt ettirilebilir.

Yaşı yanlış yazılan çocukların durumu

Nüfusa gerçek yaşından büyük veya küçük yazılmış olanların yaşlarının düzeltilmesi okul yönetimince velilerinden istenir. Bu öğrencilerden velisi üç ay içinde girişimde bulunmadığı veya bu işleri yapmadığı takdirde gereği yapılmak üzere il/ilçe millî eğitim müdürlüğüne bildirilir.

Uygulama sınıfı

Uygulama sınıfı: Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında çocuk gelişimi ve eğitimi alanında eylül ayı sonu itibarıyla aylık çocukların eğitiminin yapıldığı uygulama birimidir.

DOKTOR RAPORU İLE KAYIT ERTELETME

Doktordan alınan raporla kayıt erteletme kaldırıldı. Daha önceden çocuk doktorundan alınan sağlık raporu ile kayıt erteletme yapılabiliyordu ancak bu yılında kaldırıldı. Doktor raporu ile birinci sınıfa kayıt erteletme işlemi yapılmamaktadır.

ÖZEL EĞİTİM İHTİYACI OLAN ÖĞRENCİLER

Özel eğitim ihtiyacı olan bireylerden kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla 69, 70 ve 71 aylık olanların velisinin yazılı talebiyle; 71 ayını tamamlamış, 79 aydan gün almamış olanların velisinin yazılı talebi ve Özel Eğitim Değerlendirme Kurulu Raporu doğrultusunda ilkokula başlamaya hazır olmadığı değerlendirilen öğrencilerin okul öncesi eğitime 1 yıl daha devamları sağlanır. e-Okul Sistemi üzerinden ilkokula kaydı yapılan ve okul öncesi eğitim süresi uzatılan çocuklar il veya ilçe özel eğitim hizmetleri kurulu kararı ile okul öncesi eğitim kurumunda eğitimlerini sürdürürler.

Okula Başlama Yaşı Hesaplama 2 Ocak

Okul yaşı hesaplama, 1.sınıfa başlama yaşı hesaplama. Eğitim Öğretim yılı için Okula Başlama Yaşı Hesaplama Tablosu. Bu sene kaç aylık çocuklar okula başlayacaklar. İlkokul ve Anaokulu için okula başlama yaşını aşağıdaki tablodan kolayca hesaplayabilirsiniz&#;

Eğitim Öğretim yılında kaç aylık çocuklar 1.sınıfa, kaç aylık çocuklar anasınıfına, kaç aylık çocuklar anaokuluna başlayacak sizler için okula başlama yaşı hesaplama tablosu hazırladık.

Okula Başlama Yaşı Hesaplama

Okula Başlama Yaşı Hesaplama Tablosu

 kayıt yaşı tablosu 1. sınıf

Eylül Doğumlu Çocuklar Kaç Aylık ve Hangi Sınıf?

Eylül 6 doğumlu çocuk 84 aylıktır ve İlkokul . Kayıt erteleme hakkı bulunmaz. 84 aylık çocuk kaç yaşındadır? 84 aylık çocuk 7 yaşındadır.

Ekim Doğumlu Çocuklar Kaç Aylık ve Hangi Sınıf?

Ekim doğumlu çocuk 83 aylıktır ve İlkokul . Kayıt erteleme hakkı bulunmaz. 83 aylık çocuk kaç yaşındadır? 83 aylık çocuk 6 yaş 11 aylıktır.

Kasım Doğumlu Çocuklar Kaç Aylık ve Hangi Sınıf?

Kasım 6 doğumlu çocuk 82 aylıktır ve İlkokul Kayıt erteleme hakkı bulunmaz. 82 aylık çocuk kaç yaşındadır? 82 aylık çocuk 6 yaş 10 aylıktır.

Aralık Doğumlu Çocuklar Kaç Aylık ve Hangi Sınıf?

Aralık doğumlu çocuk 81 aylıktır ve İlkokul Kayıt erteleme hakkı bulunmaz. 81 aylık çocuk kaç yaşındadır? 81 aylık çocuk 6 yaş 9 aylıktır.

Ocak Doğumlu Çocuklar Kaç Aylık ve Hangi Sınıf?

Ocak doğumlu çocuk 80 aylıktır ve İlkokul Kayıt erteleme hakkı bulunmaz. 80 aylık çocuk kaç yaşındadır? 80 aylık çocuk 6 yaş 8 aylıktır.

Şubat Doğumlu Çocuklar Kaç Aylık ve Hangi Sınıf?

Şubat 7 doğumlu çocuk 79 aylıktır ve İlkokul Kayıt erteleme hakkı bulunmaz. 79 aylık çocuk kaç yaşındadır? 79 aylık çocuk 6 yaş 7 aylıktır.

Mart Doğumlu Çocuklar Kaç Aylık ve Hangi Sınıf?

Mart doğumlu çocuk 78 aylıktır ve İlkokul 1.sınıfa kayıt olmak zorundadır. Kayıt erteleme hakkı bulunmaz. 78 aylık çocuk kaç yaşındadır? 78 aylık çocuk 6 yaş 6 aylıktır.

Nisan Doğumlu Çocuklar Kaç Aylık ve Hangi Sınıf?

Nisan doğumlu çocuk 77 aylıktır ve İlkokul 1.sınıfa kayıt olmak zorundadır. Kayıt erteleme hakkı bulunmaz. 77 aylık çocuk kaç yaşındadır? 77 aylık çocuk 6 yaş 5 aylıktır.

Mayıs Doğumlu Çocuklar Kaç Aylık ve Hangi Sınıf?

Mayıs doğumlu çocuk 76 aylıktır ve İlkokul 1.sınıfa kayıt olmak zorundadır. Kayıt erteleme hakkı bulunmaz. 76 aylık çocuk kaç yaşındadır? 76 aylık çocuk 6 yaş 4 aylıktır.

Haziran Doğumlu Çocuklar Kaç Aylık ve Hangi Sınıf?

Haziran doğumlu çocuk 75 aylıktır ve İlkokul 1.sınıfa kayıt olmak zorundadır. Kayıt erteleme hakkı bulunmaz. 75 aylık çocuk kaç yaşındadır? 75 aylık çocuk 6 yaş 3 aylıktır.

Temmuz Doğumlu Çocuklar Kaç Aylık ve Hangi Sınıf?

Temmuz doğumlu çocuk 74 aylıktır ve İlkokul 1.sınıfa kayıt olmak zorundadır. Kayıt erteleme hakkı bulunmaz. 74 aylık çocuk kaç yaşındadır? 74 aylık çocuk 6 yaş 2 aylıktır.

Ağustos Doğumlu Çocuklar Kaç Aylık ve Hangi Sınıf?

Ağustos doğumlu çocuk 73 aylıktır ve İlkokul 1.sınıfa kayıt olmak zorundadır. Kayıt erteleme hakkı bulunmaz. 73 aylık çocuk kaç yaşındadır? 73 aylık çocuk 6 yaş 1 aylıktır.

Eylül Doğumlu Çocuklar Kaç Aylık ve Hangi Sınıf?

Eylül doğumlu çocuk 72 aylıktır ve İlkokul 1.sınıfa kayıt olmak zorundadır. Kayıt erteleme hakkı bulunmaz. 72 aylık çocuk kaç yaşındadır? 72 aylık çocuk 6 yaşındadır.

Ekim Doğumlu Çocuklar Kaç Aylık ve Hangi Sınıf?

Ekim doğumlu çocuk 71 aylıktır ve İlkokul 1.sınıfa kayıt olabilir yada veliler isterse dilekçe ile 1.sınıf kaydını 1 yıl erteleyebilir. 71 aylık çocuk kaç yaşındadır? 71 aylık çocuk 5 yaş 11 aylık yaşındadır.

Kasım Doğumlu Çocuklar Kaç Aylık ve Hangi Sınıf?

Kasım doğumlu çocuk 70 aylıktır ve İlkokul 1.sınıfa kayıt olabilir yada veliler isterse dilekçe ile 1.sınıf kaydını 1 yıl erteleyebilir. 70 aylık çocuk kaç yaşındadır? 70 aylık çocuk 5 yaş 10 aylık yaşındadır.

Aralık Doğumlu Çocuklar Kaç Aylık ve Hangi Sınıf?

Aralık doğumlu çocuk 69 aylıktır ve İlkokul 1.sınıfa kayıt olabilir yada veliler isterse dilekçe ile 1.sınıf kaydını 1 yıl erteleyebilir. 69 aylık çocuk kaç yaşındadır? 69 aylık çocuk 5 yaş 9 aylık yaşındadır.

Okula Başlama Yaşı İlkokul

Yukarda tabloda gördüğünüz gibi;
Eğitim Öğretim yılında 72 ile 84 aylık çocukların 1.sınıf kayıtları zorunludur. Bu yaştaki çocukların 1.sınıf kayıtları e-okul üzerinden otomatik olarak yapılacaktır. Eylül ile Eylül arasında doğumlu çocuklar bu sene 1. sınıfa zorunlu kayıt olacaklar.

aylık çocuklar ise 1.sınıf kayıtları yapılacak fakat isteyen veliler dilekçe ile kayıt erteleme yapabilirler. Ekim ile Aralık arasında doğan çocuklar erteleme yapabilir.

Okula Başlama Yaşı Anasınıfı

Anasınıfına bu sene 68 &#; 57 aylık çocuklar kayıt olabilecek. Ocak ile Aralık doğumlu çocuklar Anasınıfına gidebilecekler. Detaylı bilgi için okula başlama kayıt yaşı tablosunu inceleyiniz.

Okula Başlama Yaşı Anaokulu

ay arasındaki çocuklar Anaokuluna kayıt yaptırabilirler. Detaylı bilgi için okula başlama kayıt yaşı tablosunu inceleyiniz.

Eğitim Öğretim yılı okula başlama yaşı hesaplama tablosuna göre çocuğunuzun hangi okula kayıt olacağını öğrenebilirsiniz. Ayrıca Temmuz ayından itibaren çocuğunuzun hangi okula kayıt olduğunu e-okul üzerinden sorgulayabilirsiniz. Adrese dayalı okul kayıt sorgulama linki aşağıdadır.

1.sınıf ve Anaokulu kayıtları her yıl temmuz ayında başlar. Bu sene de okul kayıtları Temmuzun ilk haftası başlaması bekleniyor.

Okul Yaşı Hesaplama - Çocuğun 1. Sınıfa Ve İlkokula Başlama Yaşı Hesaplama Nasıl Yapılır, Kaç Aylıkken Başlanır?

eğitim öğretim yılı için heyecanlanan aileler bir an evvel eylül ayının gelmesini bekliyor. Özellikle de ilk defa okula gidecek olan çocukları için 12 Eylül tarihini sabırsızlıkla bekleyen ebeveynler çocukları için okul yaşı hesaplama detaylarını merak ediyor. Yaşını dolduran ve eğitim hayatına katılmasını beklenen çocuklarımız için okul yaşı hesaplama – döneminde nasıl yapılıyor tüm detaylarını içeriğimizde topladık.

Okula Başlama Yaşı Nedir, Nasıl Hesaplanır?

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından belirlenen okula başlama yaşı için birçok kişinin aklında soru işareti oluşuyor. Keza MEB'in 10 Temmuz tarihinde yayınladığı son düzenlemeye göre birçok veli okula başlama yaşı hesaplama için nereden destek alabileceğini kestiremiyor. Bu konuda eğitim kurumlarından birebir destek alınabildiği gibi kişiler çocukları için bu hesaplamaları kendileri de yapabiliyor. Buna göre 1. sınıfa başlama yaşı için kullanabileceğiniz çeşitli online kaynaklar bulunuyor.

Daha net olması açısından her yaştaki ebeveynin kullanabileceği online kaynak desteklerinden birini direkt MEB kendisi hazırlamıştır. Online olarak çocukların okul yaşını anında hesaplayabilen bu sistem e okul yaş hesaplama olarak biliniyor. Tıkladığınız anda yeni bir panelin açılmasını sağlayan platforma çocuğunuzun doğum tarihini gün, ay ve yıl olarak yazmalısınız. Burada dikkat edilmesi gereken çocukların resmi kayıtlarda geçerli olan doğum tarihinin kullanılmasıdır. Keza resmi okul kayıtları bu Nüfus Müdürlüğü'nün kayıt bilgilerine göre gerçekleştirilir.

Kaç Doğumlu Çocuklar – Döneminde Okula Başlayabilir?

Okul yaşı hesaplama için MEB kaynaklı platformu kullanan kişileri çocuklarının okul yaşı hesaplamasında ay bazlı ilerlendiği görebilirler. Buna göre – eğitim ve öğretim yılı içerisinde okul kaydı isteğe bağlı ve zorunlu olan çocukların ay kriterleri şu şekildedir:

  • 69 ayını dolduran kız ve erkek çocuklar: yılı içerisinde doğan ve 69 aylık sürecini tamamlayan çocuklar için okula başlama yaşı gelmiştir. Yeni yönetmelik gereğince bu süreci dolduran çocukların okul kayıtların yaptırılması zorunludur. Kayıt erteleme gibi bir durum söz konusu değildir.
  • 66, 67 ve 68 aylık kız ve erkek çocuklar: Millî Eğitim Bakanlığı eğitim yaş sınırına ulaşan kız ve erkek çocuklarının okul kayıtlarını zorunlu kabul eder. Öte yandan henüz bu sınıra ulaşmamış olan çocuklara da eğitim hakkını isteğe bağlı olarak kabul edebilir. Buna ailelerin izni ile ilkokul kaydı yapılabilen ve – döneminden faydalanabilecek çocukların 66, 67 ve 68 aylık süreçlerini tamamlaması beklenir.
  • 69, 70 ve 71 aylık kız ve erkek çocuklar: – eğitim dönemi için 69, 70 ve 71 aylık olan kız ve erkek çocukları için ebeveynler eğitim talebinde bulundursa çocukların yönlendirileceğim sınıf anaokulu olacaktır. Eğitime hazırlık için şart koşulmayan ancak aile isteğine bağlı olan bu durum için ya çocukların 1. sınıf kaydı için bir yıl daha beklenmeli ya da anasınıfına kaydı yaptırılabilir.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir