mezhep kelimesinin anlamı / MEZHEP - TDV İslâm Ansiklopedisi

Mezhep Kelimesinin Anlamı

mezhep kelimesinin anlamı

Mezhep Nedir, Tdk S&#;zl&#;k Anlamı Ne Demek? Ka&#; Mezhep Vardır?

Mezhep Kelimesinin Türk Dil Kurumu Kapsamında Yer Alan Anlamı Nedir?

 Mezhep kelimesi, Türkçe içinde ve günlük hayatta oldukça sık olarak kullanılan kelimelerden bir tanesidir. Mezhep kelimesini özellikle televizyonlarda yer alan haber kanallarından, gazetelerden, dergilerden ya da herhangi birinden duymak mümkündür. Mezhep kelimesinin kökenine bakıldığında, bu kelimenin kökeninin Arapça olduğu görülür. Türkçeye ise Arapçadan yerleşmiş olan bir kelime türüdür. Mezhep kelimesinin Türk Dil Kurumu'na göre çeşitli manaları mevcuttur. Bu manaları şu şekilde sıralamak mümkündür:

Bir dinin yorum, anlayış ve görüş ayrılıkları sebebi ile meydana gelen kollarından her biridir.

Anlayış ya da görüş

Öğreti

Şeklinde ifade etmek mümkündür.

 Kaç Mezhep Vardır?

 İslam kapsamında dört tane büyük mezhep bulunur. Bu mezheplerin adları ise sırası ile şöyle ifade edilebilir:

Hanefi Mezhebi

Şafi Mezhebi

Hanbeli Mezhebi

Maliki Mezhebi

Maliki Mezhebi Nedir?

 Daha çok Fas'ta ve Cezayir'de etkili olmuş bulunan Maliki Mezhebi, 8. Yüzyıl içerisinde İmam Maliki tarafından kurulmuştur. Bu mezhebe göre köpek neces olan bir hayvandır.

 Şafi Mezhebi Nedir?

  senesinde İmam Şafi tarafından kurulmuş olan mezheptir. Şafi mezhebinin öbür mezhep türlerinden en büyük farkına bakıldığında altının ve gümüşün hem kadınlara hem de erkeklere haram kılınmasıdır.

 Hanbeli Mezhebi Nedir?

 Hanbeli mezhebi, Ahmet Bin Hanbel tarafından kurulmuştur. Fıkıhtaki ''içtihat' adı verilen yöntemi reddeder. Hanbeli'ye göre mevcut olan problemlerin bütünü ayetlere ve hadislere bakılarak çözülebilir.

 Hanefi Mezhebi Nedir?

 Hanefi mezhebi Ebu Hanife tarafından kurulmuştur. Hanefi mezhebine bakıldığında Allah'ın emirlerinin reddetmeyen kimseler dinden çıkmaz.

Mezhep ne demek? Mezhep kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türk dilinin yap&#;s&#; sonradan ö&#;renmek için biraz zordur. Bu nedenle anadili Türkçe olmayanlar Türkçe ö&#;renmekte güçlük çekebilirler. Türk dilinde ö&#;renmesi en zor &#;eylerden biri de eklerdir. Sondan eklemeli olan dilimizdeki pek çok ek birbirine kar&#;&#;t&#;r&#;l&#;r. Ancak anadili Türkçe olan ki&#;ilerde bile baz&#; eklerin veya kelimelerin kar&#;&#;t&#;r&#;ld&#;&#;&#; görülebilir. Mezhep kelimesi de s&#;k s&#;k kar&#;&#;t&#;r&#;lan bu kelimelerden biridir. Türkçede bulunan Mezhep kelimesi ne anlama gelir?

Mezhep Ne Demek? Mezhep TDK sözlük anlam&#; nedir?

  • Mezhep kelimesinin TDK sözlü&#;e göre 3 farkl&#; anlam&#; vard&#;r.
  • Mezhep kelimesinin kökeni Arapça dilidir.
  • Mezhep kelimesinin Arapça dilindeki kar&#;&#;l&#;&#;&#; me&#;heb &#;eklindedir.

Mezhep TDK sözlük anlam&#; &#;u &#;ekildedir:

  1. isim,din bilgisi Bir dinin görü&#;, yorum ve anlay&#;&#; ayr&#;l&#;klar&#; sebebiyle ortaya ç&#;kan kollar&#;ndan her biri
  2. mecaz Anlay&#;&#;, görü&#;
  3. eskimi&#; Ö&#;reti

    Mezhep Kelimesinin Cümle &#;çerisinde Kullan&#;m&#;

    "Anas&#;n&#;n hat&#;ras&#;na bu derin hürmet, ömrünün sonlar&#;na do&#;ru, babamda âdeta bir mezhep hâlini alm&#;&#;t&#;." - Yakup Kadri Karaosmano&#;lu

Mezhep Kelimesinin Kullan&#;ld&#;&#;&#; Birle&#;ik Kelimeler

ANASAYFAYA DÖNMEK &#;Ç&#;N TIKLAYINIZ

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası