tofaş en çok tutulan modeli / Tofaş - İkinci el en çok tutulan tofaş - Mitula Arabalar

Tofaş En Çok Tutulan Modeli

tofaş en çok tutulan modeli

1994 Tofaş Doğan 1.6 S 96 HP

99da tesadüfi olarak orijinal olanını bulup almıştım. 1.6 Passat değil 1.6 Corollayla bile performans olarak denk bir arabaydı. Ancak bir o kadar da riskliydi. Arkadaşların da söylediği gibi hiçbir güvenlik önlemi olmamasının yanı sıra şasisi üzerinde birçok kaynak noktası bulunan (monokok şasiye sahip olmayan) bir araca bu motoru takmak gerçekten ölüm makinesi imal etmekdir. Ayrıca sanılanın aksine 1982 yapımı bir araç olan Fiat Regata kuş serisinin 2002de çıkan modelinden bile daha sağlamdır. Hem daha az kaynak noktası hemde motor traversi, podye gibi yerlerinde daha iyi mühendisliğe sahiptir. Tofaşa gelecek olursak Kuş serisi 94de piyasadan kalkması gerekirken aksine şasi güçlendirmesi dahi yapılmadan daha güçlü bir motor üzerine konularak büyük bir hata yapıldı bence. 99da bile bu araçların orijinal 96bg(sae) Sohc (Tempra) motor olanlarını bulmak gerçekten zordu çünkü Şahin veya Broadwayden bu araçlara geçen araç sürücüleri aracın konforu ve çekişi iyi olduğundan limitlerini fazla zorlayıp hep kaza yapıyorlardı. Aracı ilk aldığımda bende ölümcül birçok kaza atlatmıştım. Özellikle frenlerinin göstermelik olması ve viraja leylek gibi girmesi bu aracı bilmeyen insanlar için çok tehlikeli sonuçlara sebep oluyordu. 90larda trafik polisliği görevimi icra ederken, bayram tatillerinde trafik kazasına karışan beş araçtan ikisi mutlaka Doğan S-SL veya 1.6 R9 Fairway olurdu. Bilakis bu kazaların olmasında 90ların tek şeritli yolları da büyük role sahipti. Zaten günümüze de bakacak olursak ikiside zamanının iyi satılan araçları olmasına rağmen bugünlere düzgün örnekleri çok nadir ulaşabilmiştir

kaynağı değiştir]

1993 yılında makyajlanan Kuş Serisi, genel olarak BMW 3 Serisi E30'dan alınan yan aynalar ve doğal renkli sinyal lambaları ile dikkat çekiyordu. Şahin ve düz Kartal modelleri yenilenen jant kapakları ve logo hariç pek bir yeniliğe sahip olmazken, SL modellerinin yerini alan Doğan ve Kartal SLX modelleri, yeni koltuklar, arka koltuk başlıkları, yenilenen yükseklik ayarlı direksiyon, yeni göstergeler, gövde rengi tampon, far çıtaları ve aynalar ile büyük "T" logosuna sahip ızgara ve alaşım jantlar kullanılmaya başlanmıştır.[23][24][25][26][27] Doğan SLX'lerde ise ek olarak içten vidalı çizgili arka lambalar bulunmaktaydı. Ek olarak Doğan ve Kartal S olmak üzere SLX temelli daha ucuz ve düşük donanımlı modeli piyasaya sürüldü. Bu modellerde SLX'in aksine tampon ve aynalar boyasızdı, üçüncü stop lambası, sis farı ve far yıkama bulunmamaktaydı.

1995 yılında Şahin ve düz Kartal modelleri de aynı şekilde yenilenerek 1.6 L SOHC motor, yeni direksiyon, yeni koltuklar ve devir saatine sahip yeni göstergelere kavuştu. Yenilenen Şahin S adını aldı. Doğan ve Kartal SLX'te ise 1995'te hidrolik direksiyon kullanılmaya başlandı ve 1996 yılında yeni yüksek orta konsola sahip oldu.

1995 yılından itibaren, akaryakıt fiyatlarının artmasıyla, LPG yakıt sistemli modeller başlangıçta taksi şoförleri için üretilmiş, zamanla sivil kullanıma da açılmıştır.

İkinci makyaj (1997-2010)[değiştir

Tofaş Kuş Serisi

Tofaş Kuş Serisi olarak bilinen Şahin, Doğan ve Kartal, Tofaş tarafından 1981-2010 yılları arasında üretilen bir orta sınıfotomobil serisidir. 1981 yılında üretime başlanan seri, 2010 yılında Etiyopya'daki Holland Car firmasının DOCC adlı modelin üretimiyle son bulmuştur. Üretilen modeller 131 ve Regata'dan türetilmiş, motor ve aktarma organlarını İtalyan Fiat ve Lancia'dan almış olup önden motorlu, arkadan çekişli yapı ile sedan ve station wagon gövde tiplerine sahiptir.

Kuş Serisi, Türkiye pazarı için 1981-2003 yılları arasında üretildi. 1970'li yılların teknolojisine sahip olmasına rağmen, 1990'lı yıllarda özellikle yedek parçasının bolluğu, ülke yollarına uyumu, kolay modifiye edilebilmesi ve uygun fiyatı sayesinde Türkiye'de çok tutuldu.[1] Yaklaşık 1,26 milyon adetle Türkiye'nin en çok üretilen ve satılan binek otomobil unvanına sahiptir.[2] Kuş Serisi, her konuda başka bir şirket olan Oyak-Renault tarafından üretilen Renault 12'nin ana rakibi olarak kabul edildi. Özellikle taksi şoförleri tarafından tercih edilmiş, Emniyet, Jandarma ve PTT gibi kamu kuruluşları tarafından da kullanılmıştır. Diğer Tofaş ürünleri gibi bir yıl üretici ve üç yıl paslanmazlık garantisine sahipti.

Kuş Serisi'ni oluşturan modeller ilk olarak Murat 131'in alt modelleri olarak ortaya çıktılar. Şahin, ekonomik bir aile sedanı ve Doğan daha yüksek donamlı lüks bir sedan iken Kartal ise her iki modelin station wagon varyantı olarak sunuldu. 1988 yılında ikinci neslinin üretime başlamasıyla Murat 131 tanımı kaldırıldı ve kendi başlarına birer model haline geldiler. 1984'te Murat 124'ün modernize edilmesiyle ortaya çıkan Serçe de Kuş Serisi'nin dördüncü modeli sayılmaktadır.

Murat 131 (1976-1981)[değiştir kaynağı değiştir]

İkinci nesil Kuş Serisi birçok farklı modelde üretilmiştir.

Şahin[değiştir

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.