matem eş anlamlı / Matem kelimesinin eş anlamı, yakın anlamı, anlamdaşı, TDK eş anlamlılar sözlüğü

Matem Eş Anlamlı

matem eş anlamlı

Matem Eş Anlamlısı – Matem Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir?

Matem kelimesi, günlük hayatta karşımıza çıkan sözcükler arasındaki yerini koruyor. Genel anlamda sevince veya kedere yol açan bir olay dolayısıyla bir araya gelmiş erkek veya kadınlar topluluğu anlamını taşıyan matem eş anlamlısı olan sözcük merak ediliyor. Bu sebeple de "matem" kelimesi eş anlamlısı vatandaşlar tarafından araştırılıyor. TDK ve eş anlamlı kelimeler sözlüğü bu noktada yardımımıza yetişiyor. Peki matem eş anlamlısı nedir? İşte, matemin eş anlamlısı olan sözcük

MATEM EŞ ANLAMLISI NEDİR?

Eş anlamlı kelimeler anlamca birbirinin aynısı olan anlamı ifade eden kelimelere denilmektedir. Eş anlamlı kelimeler yerine anlamdaş kelimeler de denilebilmektedir. Matem kelimesinin eş anlamlısı yas sözcüğüdür.

MATEM EŞ ANLAMLISI OLAN SÖZCÜK

Matem kelimesinin eş anlamlısı yas sözcüğüdür. Yazılış ve okunuş bakımından farklı fakat anlamca aynı olan kelimelerdir. Bu tür kelimeler birbirlerinin yerini tutabilir. Anlamdaş kelimelerin birisi genelde yabancı kökenlidir. Matem kelimesi yas anlamına geliyor.

MATEM NE DEMEK?

Matem kelimesi Türk Dil Kurumu'na göre, 'yas' anlamı üzerinden değerlendirilmektedir. Diğer bir tabirle ağlama ve üzüntü şeklinde de ifade etmek mümkün. Özellikle yaşamını kaybetmiş bir kişinin arkasından yapılan ağıt şeklinde söylenebilir. Ölen kişinin yası tutulur ve onun için matemde olunur.

Cümle içinde kullanımı:

Camiin methali, minberi, kâmilen siyah matem bayraklarıyla kaplı.

Matem kelimesinin eş anlamlısı nedir? Matemin eş anlamı ile &#;rnek c&#;mleler (TDK)

Haberin Devamı

Yabancı kökenli bir kelime olması ile beraber Matem kelimesi eş anlamlı sözcüğü üzerinden daha çok anlam bulmaktadır. Yani eş anlamlı kelimesi ile karşılık bulduğunu söylemek gerekmektedir. Bu konuda belli bir eş anlamlı sözcüğü ile beraber günlük yaşamda kullanılır.

Matem Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir?

Matem kelimesinin eş anlamlısı ‘yas’ olarak öne çıkmaktadır. Özellikle bir ölüm haberi ile beraber ya da bazı kötü olaylar karşısında bir dönem üzüntü içerisinde kalmak şeklinde ifade edilmektedir. Hem matem hem de yas kelimesi günlük yaşamda yaygın biçimde kullanılmaktadır.

Matemin Eş Anlamı ile Örnek Cümleler (TDK)

 Türk Dil Kurumu üzerinden ele alındığı zaman bu kelimenin Eş Anlamlısı yas sözcüğü üzerinden ifade edilmektedir. Özellikle yas tutmak kelime grubu üzerinden daha fazla öne çıktığını ve kullanıldığını eklemek gerekir. Bu bağlamda birçok farklı cümle üzerinden kullanım imkanı tanımaktadır.

Haberin Devamı

 ‘’Ne yazık ki o kaybı yüzünden hala yas tutmaya devam ediyor.’’

 ‘’Yaşananlar nedeniyle herkes yas içindedir.’’

 Bu şekilde yukarıda verilen cümleler ile beraber yaz kelimesi amaca uygun olarak farklı yerlerde kullanılabilir. Aynı zamanda tek başına amaca bağlı olarak kullanma şansı tanır.

Matem es anlami nedir?


Matem sözcüğünün 1 adet es anlami nedir karşılığı bulunmaktadır. Matem ile aynı anlama gelen eş anlamlı kelimeler aşağıdaki gibidir;

Matem sözcüğünün eş anlamlı kelimesi yas sözcüğüdür. Bu iki kelime birbiri yerine kullanılabilir.


İlginizi çekebilecek diğer kelimeler

Mai es anlami nedir?

Mai sözcüğünün 1 adet es anlami nedir karşılığı bulunmaktadır. Mai ile aynı anlama gelen eş anlamlı kelimeler aşağıdaki gibidir;

Mai sözcüğünün eş anlamlı kelimesi mavi sözcüğüdür. Bu iki kelime birbiri yerine kullanılabilir.



Küçük es anlami nedir?

Küçük sözcüğünün 4 adet es anlami nedir karşılığı bulunmaktadır. Küçük ile aynı anlama gelen eş anlamlı kelimeler aşağıdaki gibidir;

Küçük sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler değersiz, mini, önemsiz ve ufak sözcükleridir. Bu kelimeler birbiri yerine kullanılabilir.


Matem Kelimesi Eş Anlamlısı Nedir?

Değerli seafoodplus.info okurları.

seafoodplus.info ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.

Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak seafoodplus.info yorum sayfalarında yer almayacaktır.

Ayrıca seafoodplus.info yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.

Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler seafoodplus.info yorum sayfalarında paylaşılamaz.

seafoodplus.info yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve seafoodplus.info bunlardan sorumlu tutulamaz.

seafoodplus.info yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.

Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir