ezgi yiğit / Login • Instagram

Ezgi Yiğit

ezgi yiğit

Kazada &#;len skuterdeki Ezgi Alya Yiğit 'asli kusurlu' bulundu! S&#;r&#;c&#;ye 15 yıla kadar hapis istemi

Haberin Devamı

Batıkent Mahallesi'nde 12 Nisan'da meydana gelen kazada lise son sınıf öğrencileri Ezgi Alya Yiğit ve Şimal Toprak, birlikte bindikleri skuterle evlerine giderken ehliyetsiz sürücü Osman S. yönetimindeki 27 SR plakalı otomobil çarptı. Kazada yaralanarak hastanede tedaviye alınan Ezgi Alya Yiğit, doktorların çabasına karşın kurtarılamadı, Şimal Toprak ise yaralandı.

Kazada ölen skuterdeki Ezgi Alya Yiğit asli kusurlu bulundu Sürücüye 15 yıla kadar hapis istemi

Kazanın ardından sorgusunda skuter ile kendisine çarpıldığını öne süren ehliyetsiz sürücü Osman S., tutuklanarak cezaevine konuldu. Cezaevinde bir ay kalan Nizip Ticaret Borsası Başkan İbrahim S.'nin oğlu olan Osman S., bilirkişi raporunun çıkmasının ardından ailesinin avukatının itirazı üzerine Asliye Ceza Mahkemesi'nce tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

1 AY CEZAEVİNDE KALDI

17 yaşındaki Sarı'nın ehliyetsiz olarak sürdüğü aracın çarpması sonucu hayattan kopardığı Ezgi Alya için daha o gün adalet mücadelesi başladı. Sarı, olayın sonrasında tutuklandı ama tutuklama kararına yapılan itiraz üzerine 13 Mayıs tarihinde tahliyesine karar verildi. Sarı, Ezgi Alya’yı öldürmesi ve Şimal’i ağır yaralamasına karşılık sadece 1 ay cezaevinde kaldı. Antep’in en işlek caddelerinden birinde yaşanan kazaya ilişkin hazırlanan bilirkişi raporunda, kazanın meydana geldiği caddede kamera kaydı bulunamadığı belirtildi. Evrensel'de yer alan habere göre; Yeşil Sol Parti Milletvekili Adayı Sevda Karaca, Ezgi Alya Yiğit’in ablası Kübra Yiğit ile buluştu. Yiğit, “Biz adalet neyse somut olarak tecelli etmesini istiyoruz. 1 yılı aştı artık. Madem tutuksuz yargılanacak kadar kanaate varıldı peki nerede görüntüler? MOBESE’ler varken nerede görüntüler? Dava süreci de devam ediyor” dedi. 

CEZASIZ KALMASIN

Dava sürecinin ilk dönemlerinde de karşı tarafın kendileriyle uzlaşmaya çalıştığını, kendilerinin ise bunu reddettiklerini aktaran Yiğit ayrıca tüm partilerden de bu süreçte destek istediklerini ancak hiçbir dönüşün yapılmadığı söyledi. Kardeşi Ezgi için imza kampanyası yürüttüklerini de hatırlatan Yiğit, “Belki hayattan bir beklentimiz kalmadı, hiçbir şey bizim için eskisi gibi olmayacak ama bunun cezasız kalması da daha çok kanımıza dokunuyor” dedi. 

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir