çene dolgusu sonrası ağrı / Yüz Dolgusu Sonrası Şişlik - Dr. Mustafa Karataş

Çene Dolgusu Sonrası Ağrı

çene dolgusu sonrası ağrı

Kısa süre önce diş çürüğünü tedavi ettirmek için diş dolgusu yaptırdınız ve şimdi çenenizde ağrı var. Sorun ne? Dolgunun amacı sorununuzu çözmek değil miydi? Dolgunun dişinizi restore etmesi ve konforunuzu artırması gerekirken, dolgunun ardından çene ağrısının yanı sıra başka sorunlar yaşandığını gösteren bazı örnekler vardır. Diş hekiminiz tarafından bir diş restore edildikten sonra sizleri nelerin beklediğini bilmek, bir şeylerin ters gidip gitmediğini anlamanıza yardımcı olabilir. Sonra, ağzınızı ve genel sağlığınızı korumak için gerekenleri yapabilirsiniz.

Dolgu Yapıldıktan Sonra Sizi Neler Bekliyor?

Dolgunun amacı diş çürüğünden kaynaklanan hasarı onarmaktır. Diş dolgusu, sorununuzu gidermeye yardımcı olsa da, tedavinin hemen ardından biraz hassasiyet yaşayabilirsiniz. Cleveland Clinic, bu diş hassasiyetinin dolgudan sonra yaygın olduğunu ve genellikle birkaç hafta sonra kendi kendine geçtiğine dikkat çekmektedir.

İnsanların dolgu yaptırdıktan sonra dişlerini çevreleyen bölgede diş ağrısı veya normal ağrı hissettikleri bazı durumlar vardır. Cleveland Clinic'in belirttiği gibi, dolgu sonrası diş ağrısı, dolgunun kapanışınızı etkilediğinin veya çürümenin bir kök kanalı gibi daha kapsamlı bir tedavi gerektirecek kadar şiddetli olduğunun bir işareti olabilir. Bu gibi durumlarda alternatiflerinizi görüşmek için diş hekiminizle görüşmek isteyebilirsiniz.

Dolgu Sonrası Çene Ağrısının Olası Nedenleri

Dolgu sonrası diş hassasiyetiniz veya diş ağrınız yok ancak çenenizde ağrı varsa ne olur? Bazı durumlarda, hassasiyet, ağzınızda diş hekiminin çalışmasının bir yan etkisi olabilir. Basit bir şekilde ağzı uzun süre açık tutmak bile çenenizin ağrımasına neden olabilir. Bazı durumlarda, çalışırken ağzı açık tutmak, Canadian Dental Association'ın (Kanada Dişhekimleri Birliği - CDA) belirttiği gibi, ağzınızı tamamen açmanızı zorlaştıran bir durum olan trismusa veya "çene kilitlenmesine" neden olabilir.

Belirli durumlarda, dolgu ile ilgili bir sorun veya ağızdaki başka bir sorun nedeniyle çene ağrısı meydana gelebilir. European Journal of General Dentistry'de (Avrupa Genel Diş Hekimliği Dergisi) yayınlanan bir vaka raporunda, bir kadın restorasyondan sonra çene ağrısının nasıl oluştuğunu anlatıyor ve yaptırmış olduğu bir restorasyonun ağrısına neden olmuş olabilecek "pürüzlü" bir yapıya sahip olduğunu öne sürüyor. Ayrıca diş etlerinde iltihaplanma belirtileri vardı, bu da rol oynamış olabilir. Dolguyu pürüzsüz hale getirmek ve yeniden şekillendirmek ağrısını azaltmaya yardımcı olmuştur.

Çene Ağrısı Nasıl Geçer?

Dolgudan sonra çene ağrısının genellikle hızlı bir şekilde kendiliğinden düzeldiğini bilmek rahatlatıcı olabilir. Peki ya birkaç hafta beklemeden hemen şimdi bu ağrıdan kurtulmak istiyorsanız? Yapabileceğiniz birkaç şey var.

Çene kilitlenmesi sorunu yaşıyorsanız, StatPearls, çene bölgesine ısı uygulamayı veya hafif esneme egzersizleri yapmanızı öneriyor. Egzersizlerin nasıl gerçekleştirileceğiyle ilgili daha fazla bilgi edinmek için diş hekiminizle görüşün.

CDA'ya göre, ağrı kesici ilaçlar da çene ağrınızı minimum düzeye indirmeye yardımcı olabilir. Ağrı kesicilerin aldığınız diğer ilaçları etkilemeyeceğinden emin olmak için denemeden önce diş hekiminizle veya doktorunuzla görüşün. Diş hekiminiz veya doktorunuz ağrıyı hafifletmek için kas gevşetici bir ilaç reçete edebilir.

Çene Ağrısı Hakkında Diş Hekimine Ne Zaman Görünmeli?

Dolgudan sonra hissettiğiniz herhangi bir hassasiyet veya rahatsızlık birkaç hafta sonra hafiflemelidir. İki haftadan fazla bir süre geçtiyse ve hâlâ çenenizin ağrıdığını hissediyorsanız, diş hekiminizi ziyaret etmek iyi fikirdir. Ziyaretiniz sırasında diş hekiminiz ağzınızı inceleyerek, diş etlerinde iltihaplanma veya pürüzlü bir dolgu gibi çene ağrınızın muhtemel nedenlerini bulmaya çalışacaktır.

Diş hekiminizle birlikte, devam eden çene ağrınızın nedenini keşfedebilir ve bunu hafifletmek için neler yapabileceğinizi tartışabilirsiniz.

Çene dolgusu sonrası dikkat edilmesi gerekenler

Çene dolgusu sonrası dikkat edilmesi gerekenler

Yüz karakteristiğinin en belirgin hatlarından biri olan ve kişinin profil görüntüsünü büyük ölçüde etkileyen çene, her insanda farklı bir yapıda gözlemlenmektedir. İleri ve geri çene problemleri birçok insanda bulunmaktadır. Bu sorunlardan mustarip olan ya da çenesinin karakteristiğini değiştirerek, yüzünde daha farklı bir görünüm elde etmeyi arzulayan kişiler, çene dolgusu tedavisi yöntemine başvurmaktadır. Estetik yöntemler arasında oldukça yaygın olan çene dolgusu tedavisi, kişinin yüz bölgesindeki görünümü en çok etkileyen estetik yöntemlerden biri olarak başı çekmektedir.

Çene şekli ve formu düzeltmek amacıyla uygulanan bir yöntem olan çene dolgusu tedavisi, yüz uyumunu orantılı bir hale getirmek için sıklıkla başvurulmaktadır. Doğumdan itibaren baş gösteren çene probleminin yanı sıra yaşlılık etkisi ya da kaza gibi dış faktörlü etkiler sebebiyle çenede yapısal problemler meydana gelebilmektedir. Bu sorundan daha fazla mustarip olmak istemeyenler, çene dolgusu tedavisi yöntemine başvurarak, yüzlerindeki yapısal problemi çözüme kavuşturmaktadır.

Çene Dolgusu Nedir?

Çene dolgusu, estetik yöntemler arasında botoks ile en çok uygulanan tedavi yöntemlerinin başında gelmektedir. Birçok insanın canını sıkabilecek bir durum olan çenedeki yapısal problemleri gidermede çözüm çene dolgusu tedavisidir. Oldukça kolay uygulanan bir yöntem olan bu işlemin ardından kişideki çene bazlı görünüm problemleri giderilmektedir.

Çene şeklinin ve hattının güçlü ve net bir görünümde olmasını isteyenler, aynı zamanda daha genç ve canlı bir görünüm sebebiyle de çene dolgusu tedavisine başvurmaktadır. Görünüm itibariyle sıkı ve sert bir çizgiye sahip olan çeneler, bazı kişilerde bu görüntüden oldukça uzaktır. Gerek elmacık kemiklerinin büyük olması gerekse çenenin istenenden daha geride olması sebebiyle, kişiler gerekli gördükleri anda çene dolgusu tedavisine başvurmaktadır. Bu tedavi sayesinde kişinin çenesinde sıkı ve sert bir görünüm elde edilmiş olur. Bu görünüme jawline da denilmektedir. Ön çeneden yanlara doğru keskin bir görünüm olması sebebiyle tıpkı bir köpek balığı stili elde edilmesi sebebiyle bu tabir çene dolgusunda kullanılmaktadır.

Hiyalüronik asit adı verilen vücuttaki bir nem maddesinden yapılan çene dolgusu, aynı zamanda uygulanacak kişinin kendi yağından alınan yağ dolgusuyla birleştirilerek enjekte işlemi gerçekleştirilmektedir. Bunların yanı sıra bir de kök hücre ile destekleyici bir yağ enjeksiyonu çene bölgesine uygulanmaktadır. Bu işlemlerin ardından çene dolgusu tedavisi uygulanmış olur.

Çene Dolgusu Hangi Durumlarda Uygulanır ve Kimler Bu İşlemi Yaptırmalıdır?

Çene dolgusu tedavisi, çenedeki birçok problemi gidermek maksadıyla uygulanmaktadır. Tipik olarak bir estetik tedavi yöntemi olarak görülen bu işlemi yaptıracak kişilerin çene bölgesinde büyük bir yapısal sorun bulunması beklenmektedir. Fakat, daha kesin bir görünüm elde etmek ve özellikle profil görüntüsünde orantılı bir şekil sağlanmasını arzulayanlar da çene dolgusu tedavisine başvurabilmektedir. Tüm bunlarla beraber, çene dolgusu hangi durumlarda uygulanır soruna verilecek cevaplar şunlardır;

·        Çene ucunun çok sivri ya da düz olması durumunda

·        Çene hatlarının yüzdeki yağlanma ya da çenenin geride olması nedeniyle belirsiz olduğu durumlarda

·        Çene hattındaki sarkmada

·        Çenenin yüzün orantısına göre daha geniş olması durumunda

·        Çene ucunun yüz orantısına göre daha geride olması durumunda

Belirtilen bu problemi taşıyan herkes çene dolgusu tedavisine başvurmak istemektedir. Bu tedavinin uygulamaya konulmasının ardından yüz şeklindeki çene bazlı problemler çözülebilmektedir. Fakat bu şekil bozukluğu çeneden de kaynaklanmayabilmektedir. Yüzdeki diğer bazı problemler sebebiyle çenede bir kusur olabileceği gözlemlenebilir. Bu sebeple, çene dolgusu yaptırılmadan önce mutlaka uzman bir doktor tarafından yüz şeklindeki bozukluğun asıl kaynağının ne olduğunun tespit edilmesi gerekmektedir. Çenede yer almayan bir yapısal bozukluk durumunda dolgu tedavisi boşa yapılmış olur.

Çene Dolgusu Tedavisi Nasıl Uygulanır ve Etki Süresi Ne Kadardır?

Çene dolgusu tedavisi; Hiyalüronik asit, uygulanacak kişiden alınan yağ dolgusu ve kök hücreli yağ dolgusunun birleştirilmesinin ardından enjeksiyon yöntemiyle yapılmaktadır. Peki çene dolgusu tedavisi nasıl uygulanır? Çene bölgesinde yapısal bir bozukluğa sahip olan kişilerin başvurduğu bu tedavi yöntemi, 18 yaş üzerindeki herkese uygulanabilmektedir. Ayrıca, 18 yaş altı kişilere de ebeveynleri tarafından imzalanan gerekli belgelerin tamamlanmasının ardından da çene dolgusu yapılmaktadır. Oldukça yaygın bir estetik tedavi yöntemi olan bu işlem, alanında uzman doktorlar tarafından uygulanmaktadır.

Çene dolgusu tedavisi uygulamasına geçilmeden önce uzman doktor kişinin yüz bölgesindeki şekillenmenin karakteristiğini çıkartmak adına gerekli fotoğrafları çekmektedir. Kişinin yüz bölgesindeki kaş çevresinin duruşu, elmacık kemiklerinin boyutu, burnun konumu ve çenenin yüze orantılı yapısının nasıl durduğunu inceleyen doktor, gerekli gördüğü takdirde çene dolgusu tedavisi yapılmasına onay vermektedir. Fakat tüm bunlardan önce kişinin alerji testi yaptırması istenmektedir. Tedaviden 1 ay önce yapılması beklenen alerji testinde bir sıkıntı gözlemlenmemesi durumunda onay verilmektedir. Onay işleminin ardından tedavi sürecine geçilmektedir.

Doktor tarafından çene dolgusu işlemine onay verilmesinin ardından kişide hangi bölgelere dolgu enjeksiyonu yapılacağı tespit edilmektedir. Uygulanacak bölgelere yapılacak işlem doktor tarafından kişiye net bir şekilde ifade edilmektedir. Tüm bunların ardından kişinin rızası akabinde işlemin uygulanma aşamasına geçilmektedir.

Çene dolgusu tedavisi uygulama esnası sırasında anestezi uygulaması gerekmemektedir. Fakat bazı durumlarda lokal anestezi talep edilebilmektedir. Bunun ardından kişide daha önceden belirlenen alanlara küçük iğnelerle birlikte dolgu enjekte edilmektedir.

Uygulama işleminin ardından kişide birkaç gün boyunca hafif ağrılar gözlemlenebilmektedir. Ancak, işlemin ardından dolgu hemen etki etmeye başlar ve kişinin arzuladığı hoş çene görüntüsü ortaya çıkmaktadır. Tedavi sürecini üstünden birkaç gün geçmesinin ardından tamamen istenilen görüntü elde edilmiş olur. Bu sürecin akabinde de yıl boyunca istenilen görüntü korunmuş olur. Kişiler diledikleri takdirde çene bölgelerine tekrardan dolgu tedavisini yaptırabilmektedir.

Dolgu Sonrası Diş Ağrısı

dolgu sonrası diş ağrısı

Dolgu sonrası diş ağrısı, dolgu işlemlerinin ardından birçok hastada çok sık rastlanan bir durum olsa çok kısa süre zarfı içerisinde geçmektedir.

Dolgu sonrası diş ağrısı genel olarak hassasiyet nedeniyle ortaya çıkmaktadır. Tedavi yapılan diş; tatlı yiyeceklere, havaya, basınca, sıcağa ve soğuğa karşı duyarlıysa bu tetikleyicilerin diş ağrınızı tetiklemesinden kaçınmak gerekir. Ayrıca çorba ve kahve gibi sıcak içecekler de diş hassasiyeti nedeniyle, dolgu yapılan diş ya da dişlerin ağrımasına sebep olabilmektedir. Diş hassasiyetinizi dikkate alarak bu tarz yiyecek ve içeceklerden uzak durursanız diş ağrınızın ciddi oranda geçtiğini fark edebilirsiniz.

Ani nefes alıp vermek de keskin hava girişine neden olduğu için dişlerin zonklamasını sağlar. Bu tarz dolgu sonrasında diş ağrıları, birkaç hafta içerisinde kendiliğinden geçmektedir. Aksi bir durum oluşması halinde ise diş hekimi ile iletişime geçilmesi gerekir.

Geçici Dolgu Sonrası Diş Ağrısı

Geçici dolgu sonrası diş ağrısı, sıklıkla karşılaşılabilen bir durumdur. Geçici dolgu, kişide dolgu yapılmasının gerekli olduğu, fakat tedavi sürecinin henüz tamamlanmadığı durumlarda, hastanın rahat şekilde yiyip içmesini sağlamak adına yapılmaktadır. Geçici diş dolgusu uygulamasının ardından, doktorunuz tarafından belirtilen süre içerisinde katı ve sıvı gıdaları tüketmekten uzak durmanız gerekir.

Geçici dolgu yapıldıktan sonra bir iki gün kadar diş hassasiyeti oluşabilmektedir. Bu sebeple, ilk günlerde çok sıcak ya da çok soğuk yiyecek ve içeceklerden uzak durulması gerekir. Dolgu uygulamasının ardından yaşanabilecek ağrı ihtimallerine karşı, diş hekiminiz size ağrı kesici önerecektir. Ağrı hissetmeniz halinde, söz konusu ağrı kesicileri kullanarak ağrınızın yok olmasını sağlayabilirsiniz.

Eğer dolgu sonrası ağrı kesici almanıza rağmen diş ağrınız devam ediyorsa, mutlaka diş hekiminiz ile iletişim kurmanız gerekir. Diş dolgu fiyatları yazımıza buradan bakabilirsiniz.

Dolgu Sonrası Diş Ağrısı Normal mi?

Dolgu sonrası diş ağrısı sıklıkla görülen bir durumdur. Kullanılan dolgu türüne bağlı olarak diş ağrısının olması olası ya da daha az olasıdır. Çürük ne kadar derin ve büyük olursa diş sinirine o kadar yaklaşmaktadır. Çürüklerin tedavisi sırasında ve özellikle dental matkaplar ile hazırlık esnasında, titreşim ya da oluşan ısı nedeniyle, diş sinirinde tahrişler meydana gelebilir.

Diş dolgusunda sıklıkla kullanılan plastik dolgu da diş ağrısına sebep olabilmektedir. Diş dolgusunda kullanılan plastik dolgu, monomerlerden oluşmakta ve bunlar UV ışığı ile bağlanıp sertleşmektedir. Tek kalan monomerler, diş sinirinin tahriş olmasına sebep olabilir ve bu da ağrıyı beraberinde getirir. Ayrıca dişe ağır yük yükleyebileceği için, çok yüksek dolgular da ağrı yapabilmektedir. Diş siniri tahrişleri, diş hekimi tarafından yapılacak muayenenin ardından, doktorun önereceği tedavi yöntemleri ile kolaylıkla giderilebilmektedir.

Kompozit dolgu sonrası diş ağrısının bir diğer nedeni ise sinir iltihabıdır. Sinir iltihabı, geri döndürülemez bir durumdur. Dişte soğukluk hissi bulunmaz ve bu sebeple diş ölmüştür. Pulpitis olarak adlandırılan bu durum kanal tedavisi yapılmasını gerektirmektedir.

Diş dolgusu sonrası, diş ağrısı genel olarak kendisini; tatlı, ekşi, sıcak ve soğuk yiyecekler yerken göstermektedir. Ağrı oldukça keskin olabilmektedir. Bu süreçte diş hekimi tarafından verilen ağrı kesi ilacın kullanılması uygun olacaktır. Bu diş ağrısı türü, diş sinirinde geçici aşırı duyarlılık olması nedeniyle görülmektedir ve kısa zamanda iyileşmektedir. Şayet ağrı kalıcı olduysa ve zonklama şeklinde hissediliyorsa; diş kökleri iltihaplanmış olabilir ve bu durumda mutlaka diş hekiminizle görüşmeniz gerekir.

dolgu sonrası diş ağrısı nasıl geçer

Dolgu Sonrası Diş Ağrısı Nasıl Geçer?

Dolgu sonrası diş ağrısı, çok uzun süre devam etmeyen ve sızlama şeklinde oldukça hafif seyreden bir ağrıdır. Bu tarz durumlarda doktorunuz tarafından verilen ağrı kesiciyi kullanabilirsiniz. Ağrı kesicinizin olmadığı bazı durumlar için ise evde uygulayabileceğiniz birkaç yöntem bulunmaktadır. Bunlardan biri buz kompresi yapmaktır. Bunun için temiz bir bez ya da havluya buz koyarak ağrıyan dişinizin olduğu yanağınıza tutabilirsiniz.

Ayrıca, tuzlu su ve karbonat ile gargara yapmak da dolgudan sonra yaşanan diş ağrılarının giderilmesine yardımcı olmaktır. 1 bardak içme suyunun içerisine 1 tatlı kaşığı kadar tuz ve 1 tatlı kaşığı karbonat koyarak karıştırıp gargara yapabilirsiniz. Ancak ağrı gibi durumlarda, dolgu uygulamasında bir sorun olup olmadığının kontrol edilmesi adına, mutlaka diş doktorunuza başvurmanız gerektiğini unutmamanız gerekir.

Diş dolgusu yaptırdıktan sonra; ağız ve diş sağlığı için gerekli hassasiyet gösterilmeli, dişler günde en az 2 defa diş fırçası ile fırçalanmalı ve diş ipi kullanılarak dişlerin arasında kalan yemek kalıntılarının temizlenmesi sağlanmalıdır. Ön diş dolgusu yaptırdıysanız renk değişimi olmaması için yediğiniz besinlere mutlaka dikkat etmelisiniz.

Diş Dolgu Sonrası Kulak Ağrısı

Diş dolgusu sonrası kulak ağrısı, çok sık görülen bir durum değildir. Ancak diş ağrısı, çürüğün olduğu yere göre kulağa ve çene kemiğine vurabilmektedir. Bu nedenle, şayet dolgu yapılan dişin kendisinde bir sorun varsa, bu durumda hissedilen ağrı diğer dişlere ve kulağa vurabilmektedir. Bu durum uzun süre devam ederse, mutlaka diş hekimine muayene olunması gerekir.

Kanal Tedavisi ve Dolgu Sonrası Diş Ağrısı?

Kanal tedavisi sonrası diş ağrısıbirçok kişinin ortak sorunlarından biridir. Hasar görmüş ve iltihaplanmış dişler için yapılan kanal tedavisi, dişin hasarlı kısmının çıkarılarak temizlenmesi ve yeniden doldurulmasıyla sonlandırılmaktadır. Kanal tedavisi, adında da anlaşılacağı üzere, diş köklerinin kanallarının temizlenmesi demektir. Özellikle kırık dişleriniz ve ciddi derecedeki diş çürükleriniz için tercih edilen bir yöntemdir.

Kanal tedavisinin ardından dişte ağrı oluşması, hafif seviyedeyse normal kabul edilmektedir. Dişin tedavi öncesi ağrısıyla kıyaslandığında tedavinin ardından hissedilen ağrı genel olarak oldukça hafiftir. Dolgunun yapıldığı dişin üzerine çiğneme kuvveti geldiğinde ağrı şiddetlenmektedir. Ancak dişteki ağrı bireyin hayatını olumsuz şekilde etkileyecek kadar çok değildir. Tedavinin ardından ağrı çok şiddetli şekilde hissediliyorsa, mutlaka diş hekimine başvurulması gerekmektedir.

Kanal tedavisinden sonra dişin şiddetli şekilde ağrıması normal kabul edilmemektedir. Özellikle iltihaplı ve apseli dişlere gerçekleştirilen kanal tedavisi sonrasında, enfeksiyonun yenilenmesi söz konusu olabilmektedir. Bu enfeksiyon nedeniyle de diş etlerinde ve dişte şişliğin yanı sıra ağrı gibi şikayetler de görülebilmektedir.

Kanal tedavisinden sonra, dişte yeniden apse oluştuysa ya da bir enfeksiyon söz konusu ise, hekiminiz tarafından tedavinin yenilenmesi gerekli görülebilmektedir. Yeniden uygulanacak tedavi ise genel olarak bir ya da birkaç seans olarak enfeksiyon geçene dek sürmektedir.

Bu yazımızada göz atmak isteyebilirsiniz: Diş teli fiyatları

Çene Dolgusu

çene dolgusu

Ankara Çene Dolgusu Uygulaması

Çenedeki geriliğin veya çıkıntılı halin yüzün dış görünümünde şekil bozukluğu yaratması halinde bu bozukluğun giderilmesi için uygulanan tedavi yöntemine “çene dolgusu” denmektedir. Operasyon esnasında yalnızca hastanın çene kısmı lokal anestezi tekniği kullanılarak uyuşturulmakta ve çene kısmına belirli bir hacimde dolgu maddesi enjekte edilmektedir. Dolgu maddesi her dolguda olduğu gibi bu dolguda da hyaluronik asit vb. maddelerdir.

 

Çenede Görülen En Yaygın Şekil Bozuklukları;

Çenede görülen en yaygın şekil bozuklukları arasında çene büyüklüğü, hacim eksikliği, çene altı sarkmaları ve çene hattı çizgisi belirsizliği şeklindedir. Kişiler, yüz ile uyumsuz boyun şeklinden, büyük çeneden, zayıf çeneden, gıdı adı verilen çene altında ki bölgenin sarkan ve kırışan boyun derisinde de şikayetçi olunabildiği gibi çene ucunda ki gamze benzeri çizgiler ve çene hattı çizgisinin belirsiz olması da en sık görülen estetik şikayetler arasında yer almaktadır.

 

Neden Çene Dolgusu Yapılır?

Genellikle yüz bölgesinde bulunmakta olan cilt kırışıklarını veya cilt çukurlarını doldurmak ve yüz bölgesinde mevcut bulunan hacim eksikliklerini doldurarak gidermek maksadı ile kullanılmakta olan estetik cerrahi yöntemi dolgu enjeksiyonlarıdır. Derinin altına enjekte edilmekte olan dolgu maddesi sayesinde dolgu uygulaması yapılan alanı dolgunlaştırarak yükselir ve dolgu enjeksiyonunun etkisi de kullanılmış olan ürünün niteliklerine göre belirli bir süre içerisinde ortadan kalkar. Dolgu malzemelerinin enjeksiyonu ile artan çene projeksiyonu sayesinde, daha V biçimine sahip bir yüz şekli oluşturabilir ve bu durumda çenenin oranları, yüzün diğer özellikleri ile uyumlu bir hale getirerek yüzün genel estetiği arttırılabilir.

 

Çene Dolgusu Nasıl Yapılır?

Çene dolgusu uygulamasında öncelikle hastanın çenesi lokal anestezi kullanılarak uyuşturulmakta ve sonrasında uygulamaya özgü iğne aracılığıyla dolgu malzemesi enjekte edilmektedir. Bu dolgu işlemi yüz kısmına yapılan diğer işlemlerle aynı özellikleri taşımaktadır. Çene dolgusu sonrası kişinin dikkat etmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Bu hususlar hastanın yaşantısını ve günlük hayatını etkileyecek düzeyde değildir. Çene dolgusu uygulaması diğer uygulamalarda olduğu gibi herhangi bir yan etkisi bulunmamakta olup yapılan işlem risk teşkil etmemektedir. Bu nedenle dolgu uygulamaları estetik bir görünüme kavuşmak ve güzel görünmek için sıklıkla yaptırılan uygulamalardandır.

Çene dolgusu işlemi diğer dolgu işlemleri ile aynı anda yapılabileceği gibi tüm problemler göz önünde bulundurularak tek başına da yapılabilecek bir uygulamadır. Yüz bölgesindeki hareket eden bir bölge olduğu için güzellik sorunlarının giderilmesinde ameliyatsız dolgu işlemi yapılabilmektedir. Çene dolgusu güzel ve bakımlı bir yüz hattına sahip olmak isteyen kişiler tarafından tercih edilmektedir.

Çene dolgusu güzellik açısından çene bölgesinde gerilik ve çıkıntılar şeklinde şekil bozukluğu olan ve yüzde simetrik durmayan çenelere uygulanmaktadır. Çene dolgusu işleminde ağrı ve acı hissi oluşmadığı kişiler tarafından daha fazla tercih edilmekte ve ameliyatsız estetik operasyonları arasında yerini almaktadır. Çene dolgusu yapılan kişi uygulama sonrası hayatına kaldığı yerden devam edebilmektedir. Estetik bakımdan bu bölgedeki tek sorun kırışma veya çizgiler ise botoks işlemi bu operasyonda tek başına yeterli olmaktadır. Çene dolgusu dış görünüşüne ve yüzüne önem veren kadınların yanı sıra erkekler tarafından da çok sık tercih edilmektedir.

 

Ankara  Çene Dolgusu Seans Süresi Ve Anestezi Uygulaması,

Çene dolgusu uygulaması anestezi gerektirmeyen bir uygulama olmakla birlikte, uygulama yaptıran kişi tarafından talep edilmesi halinde lokal anestezi kullanılarak cilt uyuşturulmaktadır. Çene dolgusu uygulaması sırasında dolgu malzemesi, cilt altına küçük iğneler kullanılarak enjekte edilmekte ve seans ortalama on beş dakika kadar sürmektedir.

 

Çene Dolgusunun Avantajları Nelerdir?

Kalıtımsal estetik özellikler üzerinde oldukça önemli bir etkiye sahip olup çenede bulunan kusurların düzeltilmesinde dolgu, liposuction ve cerrahi müdahale teknikleri kullanılabilir. Tüm kişiler için çene çizgisini arttırmaya yönelik tek bir yöntem mevcut olmadığı gibi ameliyatsız ya da ameliyatlı yöntemler de değişkenlik gösterebilmektedir. Çene düzeltmede kullanılan cerrahi yöntemler, kalıcı çözümler sunmakta ama iyileşme süreci ve anestezi gerektirmektedir. Cerrahi olmayan yöntemler yani liposuction ve Ankara çene dolgusu gibi yöntemler ise pratik ve hızlı çözümler sunmasının yanı sıra iyileşme süresi de gerektirmemektedir. Ayrıca anestezi ve ameliyat korkusu bulunanlar için ve iyileşme süreci adına yeterli zamana sahip olmayan kişiler için ideal bir yöntemdir. Ayrıca cerrahi yöntem düşünen kişiler için de cerrahi olmayan yöntemler bir tür ön deneme sürecine sahip olabilmelerini sağlamaktadır.

 

Çene Dolgusu İle Hangi Estetik Problemler Tedavi Edilmektedir?

  • Çene hattının belirgin olmaması
  • Çene ve çevresinde meydana gelen sarkmalar
  • Çenenin geride veya çıkık olması
  • Çene ucunun simetrik olmaması
  • Çene ucunun çok sivri olması
  • Çene ucunun aşırı geniş olması
  • Çene ucunda geniş çukurluk bulunması

 

Çene Dolgusunun Faydaları Nedir?

  • Çene dolgusu işlemi çene hattı açık bir görünüm kazanmakta ve yüzün genç bir görünüme kavuşması sağlamaktadır.
  • Çene dolgusu işlemi sonrası yaygın ya da oval bir yapıya kavuşturulan çene yüze güzel bir görünüme kazandırmaktadır.
  • Çene dolgusu sonrası çene kısmı arkada duran ya da çıkıntılı olan hastaların bu sorunları giderilerek yüzlerinin hoş bir görünüm alması sağlanmaktadır.
  • Çene dolgusu, çenedeki derin çukurluk bayanlara erkekmiş gibi bir görüntü verdiği için dolgu işlemi ile bu çene yapısı değiştirilebilmektedir.

 

Çene Dolgusu Kalıcılığı ve İşlem Süresi

Çene dolgusu ameliyatsız bir uygulama olduğu için çok kısa süren bir işlemdir.  Çene dolgusu operasyonundan sonra uygulama bölgesinde hafif kızarıklık ve şişlik görülse de kısa süre içinde geçmektedir. Çene dolgusu operasyonundan gün sonra ilk kontrol yapılmakta ve yaklaşık gün içinde etkisini tam olarak göstermektedir. Çene dolgusu sonrası günlük yaşantıya kaldığı yerden devam edilebilmektedir.

Ankara Çene Dolgusu Fiyatı Nedir?

Sağlık Bakanlığı onaylı merkezlerin internet sitelerinde fiyat belirtmeleri yasal değildir. Bu sebeple 0 () 23 41 no&#;lu telefondan kliniğimizi arayarak &#;Çene Dolgusu&#; fiyatları hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Adres : Atatürk Bulvarı Şanlı İş Merkezi No: / Kızılay ANKARA

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası