mesajla paket yapma vodafone / Vodafone Mesaj Paketi Nasıl Yapılır?

Mesajla Paket Yapma Vodafone

mesajla paket yapma vodafone


KOLAYBAKIYE yazıp &#;e ücretsiz SMS göndererek tarife, paket ve Telsiz Kullanım Ücreti bilgisine ulaşabilirsiniz. Ayrıca, Online Self Servis&#;e numaranız ve şifrenizle giriş yaparak Tarife ve Paketlerim sekmesinden ek paketlerinizin bilgisine ulaşabilirsiniz.

Vodafone&#;da nasıl paket alınır?

Tarifeme ek konuşma, internet ve SMS paketlerini nereden satın alabilirim? Faturalı ve faturasız hatlar için konuşma, internet ve SMS paketlerini Vodafone Yanımda Uygulaması&#;ndan, Online Self Servis&#;ten veya &#;e SMS göndererek, Vodafone Müşteri Hizmetleri ve Vodafone Cep Merkezleri&#;nden satın alabilirsiniz.

Vodafone paketimi nasıl değiştiririm?

Yanımda İnternet: Tarife değişikliğinizi Yanımda İnternet &#;Geçebileceğim Tarifeler&#; sayfası üzerinden de hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca telefonunuzun mesaj bölümüne geçmek istediğiniz tarifenin kodunu yazarak &#;e SMS gönderebilirsiniz.

Vodafone TL ile paket nasıl yapılır?

TL Yükleme Vodafone Yanımda uygulaması: &#;TL ve Kolay Paket Yükle&#; sekmesinin altında yer alan &#;TL Transfer&#; sayfası üzerinden istediğiniz kişinin bilgilerini girerek TL gönderimi yapabilirsiniz. Yanımda İnternet: &#;TL Gönder&#; sayfasından başka bir faturasız hat sahibi Vodafone abonesine TL gönderimi yapabilirsiniz.

Vodafone Faturasız Tarifemi nasıl yenilerim?

30 gün bekleme koşulu olmadan istediğiniz anda tarifenizi yeniden satın alabilirsiniz. Tarifenizin içeriğini 30 gün geçerli olacak şekilde yenilemek için YENILE yazıp &#;e SMS gönderin.

Vodafone faturasız paket nasıl yapılır?

Faturalı ve faturasız hatlar için konuşma, internet ve SMS paketlerini Vodafone Yanımda Uygulaması&#;ndan, Yanımda İnternet sayfası üzerinden, Vodafone Müşteri Hizmetleri ve Vodafone Mağazalarından satın alabilirsiniz.

Vodafone tarifeleri ne bakabilir miyim?

Tarife ve ek paket bakiyelerimi anlık olarak nasıl sorgularım? Yanımda İnternet Tarifem ve Kullanımlarım sayfasından bakiyelerinizi anlık olarak sorgulayabilir ya da OZET yazıp &#;e gönderebilirsiniz.

Vodafone Tarifemi nasıl düşürürüm?

Değişikliği sekmesine ya da Vodafone Yanımda uygulamasında bulunan &#;Tarifem&#; sekmesi altından değiştirebilirsiniz. Vodafone Red Müşteri Hizmetleri numarası olan &#;i arayarak da işleminizi gerçekleştirebilir ve detayları öğrenebilirsiniz.

Kampanyaya katılmak için YENILENEN6GB yazıp &#;e kısa mesaj göndermeniz yeterlidir. Yenilenen tarifeleri 30 gün sonunda yenilemek için YENILE yazıp &#;e göndermeniz gerekir.

TL&#;yi nasıl paket yapabilirim?

Kullanıcılar &#;*#&#; kodunu girip arama yaptıktan sonra tüm servisleri görebilecekleri ana menüye ulaşırlar ve ilgili numarayı tuşlayarak ve göndererek işlemlerini yapmaya başlarlar. İşlem yapmak istedikleri servisi seçtikten sonra menüde ilerleyebilir; menüden istedikleri miktarda TL veya paket yükleyebilirler.

Vodafone 50 GB internet ne kadar?

50GB ek paketi TL&#;ye yardıma geldi!

Tam senlik paket nedir?

Tam Senlik 3, Tam Senlik 6, Tam Senlik 10 Tarifeleri, her yöne dakika ve her yöne SMS ile birlikte 3GB, 6GB ve 10GB cepten internet seçenekleri içermektedir.

Vodafone paketleri nasıl öğrenebilirim?

Paketinizde dakika, SMS, MMS ve internet haklarınızın kalanını bir arada görmek istiyorsanız, OZET yazıp &#;e ücretsiz SMS göndermeniz yeterli.

Vodafone faturasız hat ne kadar?

Vodafone paket ne zaman yenilenir?

Faturalı hatlar için; sahip olduğunuz haklar, fatura kesim tarihinizde gece itibarıyla yenilenir, böylelikle yeni haklarınızı kullanmaya başlayabilirsiniz.

Paket nedir Vodafone?

Aylık paket nedir? Satın alımdan sonraki fatura dönemi ya da 30 gün sonuna kadar geçerli olan arama, SMS ya da internet paketleridir. Satın almak istediğiniz paketin esaslarını/kullanım koşullarını kontrol ederek, paketinizin geçerlilik süresini öğrenebilirsiniz.

Vodafone Haftalık hediye nasıl alınır?

Hediye Çarkı Vodafone Yanımda&#;da! Vodafone Yanımda&#;ya girerek Hediye Çarkı&#;nı çevirin, her hafta size özel hediyeler kazanın!

Faturasız hatlar ne kadar?

Faturasız hat kullanıcıları için fiyatlandırma ise yerel bayiler ve yetkili satış noktaları arasında farklılıklar görülebilir. Ortalama olarak TL ile TL arasında değişen hat fiyatları satış noktalarına göre şekillenir.

Tarifemin ücreti 33 TL iken, minimum tl yükleme 50 TL olarak dayatılıyor.

Harika 15 GB paketi nasıl yapılır?

Aylık 15GB ek paketi; funduszeue.info, Vodafone Yanımda ve çağrı merkezi kanallarından alınabilir. *IVR ve &#;den de daha sonrasında satışı yapılacaktır.

Vodafone 10 GB nasıl yapılıyor?

6 GB Vodafone ne kadar?

Yenilenen 6 GB kapsamında 35 TL karşılığında yurt içi her yöne geçerli dk, SMS ve 6 GB sahibi olurlar. Yenilenen tarifelerden tüm vodafone Faturasız aboneleri yararlanabilir.

Vodafone paketim hangisi?

Kullandığım paketin detaylarını nereden öğrenebilirim? Vodafone Yanımda uygulaması içinde &#;Tarifem ve kullanımlarım&#; altında yer alan &#;Tarifem ve paketlerim&#; sayfasında sahip olduğunuz paketi inceleyebilirsiniz. Uygulamanın anasayfasında kalan kullanımlarınızı güncel olarak görebilirsiniz.

Tarifeyi nasıl öğreniriz?

Tarifemi nerden öğrenebilirim ve nasıl değiştirebilirim? TARIFE yazıp &#;ye göndererek veya Online İşlem Merkezi&#;nden mevcut tarifenizi öğrenebilirsiniz.

Vodafone tarife ne zaman değiştirilir?

Anlık tarife değişikliklerinde işlem yaptığınız gün tarifeniz değişir ve bilgilendirme SMS&#;inden sonra haklarınız yüklenir. İleri tarihli olarak yapmış olduğunuz tarife değişikliğinde ise fatura kesim tarihinizden sonra tarifeniz değişir ve bilgilendirme SMS&#;inden sonra haklarınız yüklenir.

Vodafone cayma bedeli ne kadar?

Cayma bedeli, taahhütlü internet ve tarifelerde karşılaşılan bir kavram. Taahhütlü internet; “servis sağlayıcılarının sunduğu internet hizmetinden belirli bir tarih aralığında faydalanmak için söz verilmesi” olarak özetlenebilir.

Kategoriler Vodafone

Vodafone Faturasız SMS Paketleri ; Verdiği hizmetler ile tercih edilen operatörlerden biri olan Vodafone, yılında da müşterilerinin yüzlerini güldürmeye devam ediyor. Vodafone konuşma paketleri, internet ve bedava SMS kampanyaları ile abonelerinin gönüllerini fethediyor.

Vodafone faturalı ve faturasız abonelerine özel paket ve kampanyalar hazırlamaktan vazgeçmiyor. Konuşmayı sevenler için hediye dakika, mesajlaşmayı sevenler için bedava SMS kazandırıyor. Sizler kendi bütçenize uygun olan paketi seçerek ister aramalar yapabilir, isterseniz de Vodafone Faturasız SMS Paketlerinden birini seçerek mesajlaşmaya başlayabilirsiniz.

Vodafone Bedava SMS Kampanyaları

Vodafone, sizlere sevdikleriniz ile rahatça mesajlaşabilmeniz için operatör fark etmeksizin hediye SMS ler sunuyor. Vodafone Yanımda uygulamasını telefonunuza indirerek, size özel olarak SMS uygulamasından yararlanabilirsiniz.

Vodafone Bedava SMS Kimler Kullanabilir?

Bedava SMS Paketlerinden yararlanabilmek için Vodafone abonesi olmanız yeterlidir. Hattınıza tanımlanan bedava SMS’ler sadece hat sahibi tarafından kullanılabilir.

Vodafone Bedava SMS Nasıl Yapılır?

Vodafone Bedava SMS Paketlerinden yararlanabilmek için telefonunuza Vodafone Yanımda uygulamasını indirerek size özel olarak tanımlanan hizmetlere SMS uygulamasından ulaşma şansınız bulunuyor. Sizde size özel SMS hizmetlerini öğrenerek, hattınıza en uygun kampanyadan yararlanabilirsiniz! Vodafone Yanımda uygulamasından giriş yapıp Her Yöne Bedava SMS ile hediye SMS kazanabilirsiniz. Her Yöne Bedava SMS ile hediye SMS’e sahip olabilirsiniz. Her Yöne Bedava SMS ile hattınıza kısa sürede tanımlanacak olan hediye SMS ile sevdikleriniz ile gönlünüzce mesajlaşabilirsiniz.

Vodafone Bedava İnternet (Güncel Kampanyalar)

Vodafone Hoş Geldin SMS Kampanyası

Vodafone, yeni gelenler veya numarasını taşıyanlar için hoş geldin hediyesini kaçırmayın. Telefonunuzun kısa mesaj kısmına “HOSGELDİN” yazarak, ’e göndermeleri gerekiyor. Kısa sürede hediye SMS’ler hattınıza tanımlanacaktır.

Vodafone sürpriz paketlerinden yararlanabilmek için telefonunuzun mesaj kısmına “SURPRIZ” yazarak, ’ya göndererek sevdiklerinizle kısa süre içinde mesajlaşmaya başlayabilirsiniz.

Vodafone Faturasız Mesaj Paketleri

Paket AdıDetayAylık Fiyatı*
Her Yöne Mini+ Detaylı bilgiHer Yöne  SMS5,9 TL
Her Yöne Midi Detaylı bilgiHer Yöne  SMS7,9 TL
Vodafone‘lularla Maksi Detaylı bilgiVodafone‘lularla  SMS7,9 TL
Her Yöne Maksi Detaylı bilgiVodafone‘lularla  SMS ve diğer yönlere  SMS9,9 TL

Vodafone Bedava SMS Paketleri Hangileri?

Türkiye’de ve dünyada kullanılan operatörler arasında Vodafone, müşterilerinin memnuniyetini önemsemektedir. Vodafone Faturasız SMS Paketleri ile en çok tercih edilen operatörlerden biridir. Siz de bütçenize uygun SMS paketlerinden birini seçebilir, sevdiklerinizle mesajlaşabilirsiniz. Size uygun SMS paketlerine sahip olmak, sandığınızdan daha da kolay. Tek yapmanız gereken: telefonunuzun kısa mesaj bölümüne girerek, bir mesaj atmak. Gelin, birlikte Vodafone SMS paketlerini inceleyelim.

  • Yeni Nesil Mini paketine katılmak için “YMINI” yazarak, ’a kısa mesaj gönderirseniz SMS hattınıza tanımlanacaktır.
  • “MINI” yazarak, ’a SMS gönderin her yöne mesajlaşabileceğiniz SMS telefonunuza yüklenecektir.
  • “YMAKSI” yazıp ’a mesaj atarın, SMS ile sevdikleriniz ile mesajlaşabilirsiniz.
  • “VFMAKSI” yazıp ’ gönderin Vodafone’lularla SMS ile rahat rahat mesajlaşın.
  • “DOLDURSMS” yazıp ’e mesaj gönderin SMS paketi telefonunuza tanımlansın.
  • Siz bana SMS az gelir diyorsanız “DOLDURSMS” yazıp ’e mesaj gönderin SMS hattınıza yüklensin. Sizde sevdikleriniz ile doya doya mesajlaşmanın keyfini çıkarın.

Sizlere bu yazımızda Vodafone Faturasız SMS Paketleri ve Vodafone Mesaj Paketleri hakkında bilgi vermeye çalıştım. Aklınıza takılan soruları yorum kısmına yazabilirsiniz.

YouTube video

Vodafone, Neden SMS Paketi Alamıyorum?

Faturalı veya faturasız hat kullanıcıları dakika, SMS ve internet paketleri yapmak istediğinde Vodafone yanımda uygulamasında bulunan Online Self Servisten sesli yanıt servisini arayabilir. Yada telefonunuzun arama kısmına giderek *#’i arayarak ta işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Vodafone Bedava SMS Paketleri Hangileri?

Yeni Nesil Mini paketine katılmak için “YMINI” yazarak, ’a kısa mesaj gönderirseniz SMS hattınıza tanımlanacaktır.
“MINI” yazarak, ’a SMS gönderin her yöne mesajlaşabileceğiniz SMS telefonunuza yüklenecektir.
“YMAKSI” yazıp ’a mesaj atarın, SMS ile sevdikleriniz ile mesajlaşabilirsiniz.
“VFMAKSI” yazıp ’ gönderin Vodafone’lularla SMS ile rahat rahat mesajlaşın.
“DOLDURSMS” yazıp ’e mesaj gönderin SMS paketi telefonunuza tanımlansın.
Siz bana SMS az gelir diyorsanız “DOLDURSMS” yazıp ’e mesaj gönderin SMS hattınıza yüklensin. Sizde sevdikleriniz ile doya doya mesajlaşmanın keyfini çıkarın.

Vodafone her yöne paketleri ile bulunduğunuz GSM hattı ve diğer GSM operatörlerini kullanan tüm sevdikleriniz ile doyasıya konuşabilirsiniz. Vodafone faturalı ve faturasız hat sahipleri için sunduğu her yöne sms ve dakika paketleri ile çeşitli fırsatlar sunuyor. Hat sahipleri Vodafone’un sunduğu fırsat paketleri ile tüm operatörler ile özgürce konuşup mesajlaşabiliyor.

Vodafone Her Yöne Dakika

Vodafone her yöne dakika fırsatı sunan paket ve tarifeleri ile bol konuşma avantajı sunuyor. Vodafone her yöne dakika sunan paket ve tarifeleri şunlardır;

  • Vodafone Gani DK tarifesi: Her yöne dakika konuşma ve sms aylık 26 TL fiyat ile sunuluyor. Üstelik sınırsız WhatsApp ücretsiz kullanım hakkı hediye ediliyor.
  • Dönüşen tarifesi: Her yöne dakika konuşma ek paket olarak 5 TL’ye hattınıza yüklenir.
  • Red 20 tarifesi: Her yöne dakika, sms ve 20 GB internet online özel ilk 3 ay 50 TL sonraki aylarda 59 TL’dir.
  • Redli genç oyun tarifesi: 26 yaş altı Vodafone’lulara özel her yöne dakika, sms, 24 GB internet ve sınırsız WhatsApp kullanımı online özel ilk 3 ay 50 TL sonraki aylar 59 TL’dir.

Vodafone Her Yöne Faturasız Paketleri

Vodafone her yöne faturasız paketleri, faturasız hatlar için sunulan avantajlı her yöne paketleridir. Bu paketler ile faturasız Vodafone’lular her yöne konuşma ve sms fırsatından faydalanırlar. Vodafone her yöne faturasız paketleri şunlardır;

Paket AdıHer Yöne DkHer Yöne SmsİnternetFiyatı
Süper Kolay 77 GB29 TL
Süper Kolay 88 GB30 TL
Süper Kolay 1010 GB35 TL
Süper Kolay 1414 GB40 TL
Süper Kolay 1717 GB49 TL
Süper Kolay 2525 GB55 TL
Süper Kolay MB27 TL

Hoşgeldin kolay paketi: Her yöne dakika, sms ve 25 GB internet imkânı sunar. Vodafone yeni hat alanlara ilk ay ücretsiz olup diğer aylar için 30 TL’dir.

Genç kolay paketi 26 yaş altı genç Vodafone’lular için her yöne dakika, sms ve 5 GB uygulamalarda geçerli olan 12 GB internet 28 gün geçerli 35 TL’dir.

Genç kolay paket 6: 26 yaş altı için her yöne dakika, sms ve 2 GB uygulamalarda geçerli olmak üzere 6 GB internet 28 gün geçerli 27 TL’dir.

Genç kolay 8 paketi: 26 yaş altı gençler için her yöne dakika, sms ve 3 GB uygulamalarda geçerli 8 GB internet 28 gün için 30 TL’dir.

Genç kolay paket oyun: 26 yaş altı genç Vodafone’lulara özel her yöne dakika, sms ve 7 GB uygulamalarda geçerli 16 GB internet 28 gün için 44 TL’dir. Sınırsız WhatsApp ve sınırsız oyun hediyesi vardır.

Genç kolay paket Her yöne dakika, sms ve 5 GB uygulamalarda geçerli 30 GB internet 28 gün geçerli 35 TL’dir. 26 yaş altı gençlere özel bir pakettir.

Not: Her yöne paketlerinde belirtilen uygulamalar şunlardır; Facebook, Youtube, Instagram, Twitter, Spotify’dır.

Vodafone Her Yöne Faturalı Paketleri

Vodafone her yöne faturalı paketleri ile faturalı hat kullanıcılarına tüm operatörler ile özgürce konuşma ve mesajlaşma olanağı sunuluyor. Vodafone her yöne faturalı paketleri şunlardır;

  • Uyumlu bol dakika paketi: Her yöne dakika, sms ve 1 GB internet 12 ay taahhüt için özel 25 TL’dir.
  • Red 20 paketi: Her yöne dakika, sms ve 25 GB internet online özel ilk 3 ay 50 TL sonraki aylar 59 TL’dir.
  • Süper uyumlu paket: Her yöne dakika, sms ve 10 GB internet online özel ilk 3 ay 35 TL sonraki aylar 39 TL’dir.

Vodafone Her Yöne Dakika Paketleri

Vodafone her yöne dakika paketleri ile tüm GSM operatörleri ile özgürce konuşma imkânınız olur. Tarifenizde bulunan her yöne dakikanız bittiğinde alabileceğiniz paketler şunlardır;

Ek dakika konuşma paketi: Her yöne dakika konuşmayı 7TL’ye almanızı sağlar. Bunun için telefonunuzun mesaj kısmına EKDK yazıp ’e kısa mesaj göndermeniz yeterli olur.

Aylık her yöne dakika paketi: 4,9 TL olup 1 ay boyunca her yöne dakika konuşma imkanı sunar. Bu paketi almak için Vodafone Yanımda uygulamasının tarifem ve paketlerim bölümünden talepte bulunmalısınız. İptal etmezseniz her ay yenilenir.

Aylık her yöne dakika: Konuşma 9,9 TL’ye sunulur ve müşteri hizmetlerinden ya da Vodafone Yanımda uygulamasından paketi satın alabilirsiniz.

Ek dakika paketi: Yurt içinde kullanılmak üzere her yöne dakika konuşmayı 7,9 TL’ye aşabilirsiniz. Bir ay için geçerli olup tekrar etmez.

Vodafone Her Yöne SMS Paketleri

Avantaj sms paketi her yöne Vodafone’lular ile sms kullanımını 12 TL’ye sunar. İptal etmezseniz her ay tekrar eden bir ek pakettir. Vodafone her yöne sms paketleri ile tüm operatörler ile özgürce mesajlaşın. Vodafone her yöne sms paketleri şunlardır;

  • Aylık her yöne sms 7 TL olup bir ay için geçerlidir. Paket tekrar etmez, ihtiyacınız olduğunda tekrar yüklemelisiniz.
  • Aylık her yöne sms 4,9 TL olup iptal etmezseniz her ay tekrar eder.
  • Ek sms paketi bir ay boyunca her yöne sms hakkı 7,9 TL olup yenilemezseniz tekrar etmeyecektir.

Vodafone Her Yöne Yurtdışı Paketleri

Vodafone her yöne yurtdışı paketleri ile yurt dışı için tüm GSM operatörleri ile özgürce konuşabilirsiniz. Vodafone faturalı RED tarife kullanan Vodafone’lulara özel olarak tarifeye ek olarak yurt dışı ile her yöne dakika konuşma 20 TL’dir. İlk aya özel 60 TL değerinde her yöne DK konuşma hediye edilir. Vodafone kapsamında olan 23 ülke ile her yöne konuşma olanağı tanır.

Vodafone Her Yöne Bedava Paketler

Vodafone her yöne bedava paketler ile hiçbir ücret ödemeden konuşma yapabilirsiniz. Vodafone her yöne bedava paketleri şunlardır;

  • BANAOZELDK yazıp ’e mesaj göndererek her yöne bedava konuşma kazanabilirsiniz.
  • KAZAN yazıp ’e mesaj gönderdiğinizde dakika konuşma kazanırsınız.
  • yazıp ’e mesaj göndererek her yöne bedava dakikalar müşteri hizmetleri tarafından hediye edilir.
  • SURPRIZ yazıp ’ya mesaj göndererek de her yöne bedava dakikalar elde edebilirsiniz.
  • FATURASIZBEDAVADK yazıp ’e kısa mesaj göndererek her yöne bedava dakikalar alabilirsiniz.

Vodafone İcon

      Dünyanın en büyük GSM firmalarından biri olan Vodafone, yılında Telsim firmasını alarak Türkiye’de de hizmet vermeye başladı. Mobil cihazlar, internet ve sms paketleri ve çeşitli kamu ve kurumsal firmalara özel kampanyalar da düzenleyen firma, genç ve öğrenci kullanıcılarına da indirimli kampanyalar sunuyor. 20 milyonu aşkın abonesi olan GSM firmasının müşteri hizmetlerine Vodafone hatlardan , diğer hatlardan ise 0 () 00 00’dan ulaşabilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası