kablosuz geçici bilgisayarlar arası ağ kur seçeneği yok / Bilgisayardan Kablosuz İnternet Paylaşımı - TeknoDestek

Kablosuz Geçici Bilgisayarlar Arası Ağ Kur Seçeneği Yok

kablosuz geçici bilgisayarlar arası ağ kur seçeneği yok

Bilgisayardan Kablosuz İnternet Paylaşımı

Bilgisayarı hotspot olarak kullanmak

Bu yazımızda bilgisayardan kablosuz internet paylaşımı yaparak kablolu olarak kullandığınız interneti kablosuza çevirme yöntemlerini anlatıyoruz.

 teknik destek

Ayrıca dilerseniz Youtube videomuzu izleyerek işlem adımlarını uygulayabilirsiniz.

YouTube video

Kablolu olarak bilgisayardan internet kullandığınızda bu interneti bir Wi Fi internet sinyaline dönüştürebilirsiniz. Eğer modeminizde Wi Fi özelliği yok ise bu sizler için harika bir seçenek olacaktır. Ayrıca modeminizin kablosuz özelliği çalışmıyor ise kablosuz internet ihtiyacınızı bu şekilde giderebilirsiniz. Böylece bilgisayarınızdan internet kullanırken aynı zamanda modem olarak ta kullanabiliyorsunuz.

Tabii ki bilgisayarınız bir modem gibi güçlü bir sinyal dağıtmaz. Yani evinizin her yerinde kusursuz bir internet deneyimi yaşamazsınız. Ancak sadece kablosuz çalışan bir cihazınızı internete bağlamanız gerektiğini düşünelim. Böylece bu çözüm sizi büyük bir yükten kurtaracaktır.

 teknik destek

Bilgisayardan Kablosuz İnternet Paylaşımı Nasıl Yapılır?

Windows yüklü bir bilgisayarda, herhangi bir yoldan 3g, RJ45 ethernet, wireless veya USB aldığı internet bağlantısını, yine kendi üzerinden kablosuz olarak nasıl dağıtabileceğini inceliyoruz.

Bunu yapabilmek için gereken şey çift Ethernet kartı veya wireless adaptör lazım olacaktır.

İlk aşama olarak Ağ ve Paylaşım Merkezine gidiyoruz. Daha sonra “Bağdaştırıcı ayarlarını değiştirin” bölümüne tıklıyoruz.

bağdaştırıcı ayarlarını değiştirme

Bu pencerede, bilgisayar yüklü yerel ağ bağlantı, kablosuz ağ bağlantı ve bluetooth ağ bağlantısı göreceksiniz.

Bu bölümde Kablosuz ağ bağlantısı ile yerel ağ bağlantısını seçip sağ tıklıyoruz. Daha sonra çıkan bölümde Bağlantıları Köprüle seçeneğine tıklıyoruz.

bağlantıları köprüleme

Bağlantıları köprüle yaptıktan sonra yeni Ağ Köprüsü kuruluyor.

Bilgisayardan Kablosuz İnternet paylaşmakBurada bağdaştırıcılarla işimiz bitiyor. Bundan sonrası ağ kurma ile ilgili. Yine Ağ ve Paylaşım Merkezine gidiyoruz ve “Yeni bağlantı veya ağ kur” seçeneğine tıklıyoruz. Böylece bilgisayardan kablosuz internet paylaşımı yapmak için ilgili ekrana yönlendirileceksiniz.

bilgisayarı modem olarak kullanma

Gelen pencerede, en altta kablosuz geçici (bilgisayarlar arası) ağ kur seçeneğini işaretliyoruz. Buradaki geçici tanımı, ağın yazılımla kurulmasından ve bağdaştırıcı silindiğinde ağın kendiliğinden ortadan kalkmasından kaynaklanıyor.

Bilgisayardan Kablosuz İnternet erişim noktası

İleri dedikten sonra şu pencerede son uyarılar ve hatırlatmalar görüntülenecektir. Yine ileri demek gerekiyor.

Bu bölümde ağ adı ve şifre oluşturup ağ kurulum işlemini tamamlıyoruz.

Kablosuz özelliği olan telefon, tablet, akıllı saat, notebook ve PC gibi cihazlarımızı rahatlıkla internete bağlayabilirsiniz. Böylece adeta evinizde kablosuz bir modemi görevi yapıyor. Böylece sizlere tüm detayları ile bilgisayardan kablosuz internet paylaşımı yapma yöntemlerini anlattık. Umarız makalemiz sizlere çözüm olmuştur.

 teknik destek
Konu hakkında destek almak için 'i arayabilirsiniz.
&#; &#; &#; &#; &#; &#; Destek almak için 'i arayabilirsiniz.
TIKLA ARA
Yanıt

Merhaba abdulsametnazlı ,

Sorununuzla alakalı olarak "Kablolu ve Kablosuz ağ sorunları" makalesinde iletilen kontrol ve işlemleri uygulamanızı rica edeceğim.

Ayrıca sistem dosyalarınız zarar görmüş olabilir.

Eksik veya bozuk sistem dosyalarıyla ilgili sorunları gidermek üzere Sistem Dosyası Denetleyicisi aracını kullanma" makalesindeki işlemleri uygulayabilir ve BU SAYFADAN faydalanarak yeni bir kullanıcı oluşturup durumu test edebilirsiniz.

İyi çalışmalar dilerim.

< Bu ileti veya öneriler size yardimci olduysa “Yanit olarak işaretle” linkine tiklatiniz.

Bu ileti veya öneriler size yardımcı olduysa &#;Yanıt olarak işaretle&#; linkine tıklatınız.

Kötüye kullanım bildir

Taciz, bir kişiyi veya bir grup insanı rahatsız etmeyi ya da üzmeyi amaçlayan davranışlardır. Tehditler; intihar, şiddet veya başkasına zarar vermeye ilişkin her türlü tehdidi içerir. Topluluk web sitesine ilişkin herhangi bir yetişkin teması veya uygunsuz içerik. Çıplaklıkla ilgili herhangi bir görüntü, bağlantı veya tartışma. Aşağılayıcı, haşin, kaba, hakaret içeren veya saygısız tüm davranışlar. Ürün anahtarları veya korsan yazılım bağlantıları dahil olmak üzere Son kullanıcı lisans sözleşmelerini ihlal eden tüm davranışlar. İstenmeyen toplu e-posta veya toplu reklam. Virüs, casus yazılım, kötü amaçlı yazılım veya kimlik avı siteleri içeren bağlantılar veya bunların reklamları. Kullanım Koşulları veya Kullanım Kuralları'na göre diğer uygunsuz içerik ya da davranışlar. Çocuk pornografisi, çocuk çıplaklığı veya diğer çocuk tacizleri ya da istismarları ile ilgili herhangi bir görüntü, bağlantı veya tartışma. karakter kaldı

1 kişi bu yanıtı yararlı buldu

·

Bu yanıt yararlı oldu mu?

Yardımcı olmadığı için üzgünüz.

Harika! Geri bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Bu yanıttan ne kadar memnun kaldınız?

Geri bildiriminiz için teşekkür ederiz. Geri bildiriminiz sitemizi geliştirmemize yardımcı olmaktadır.

Bu yanıttan ne kadar memnun kaldınız?

Geri bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Windows 7'de Bilgisayarlar Arası Kablosuz Ağ Nasıl Kurulur?

Windows 7'de Bilgisayarlar Arası Kablosuz Ağ Nasıl Kurulur?

Kablosuz bağlantıyı desteklemeyen bir modeminiz varsa ve tek Ethernet portuna sahipse bu duruma rağmen internet bağlantınızı kablosuz olarak başka kullanıcılar için paylaşabilirsiniz. Bunun için gerekli olan en temel bileşen kablosuz ağ adaptörü olan ve yayın yapabilen bir donanıma sahip olmanızdan başka bir şey değil. Geriye kalan işletim sisteminizden bilgisayarlar arası bir ağ kurmak ve yayın yapmaktan ibaret. Öncelikle;

Windows 7 işletim sistemi için:
Denetim Masası --> Ağ ve internet başlığı antındaki --> Ağ durumu ve görevlerini görüntüle Seçeneğini seçin.

Buradan Ağ ve Paylaşım Merkezine ulaşacaksınız.(Daha kısa bir yoldan ulaşmak için görev çubuğundaki bağlantı durumunuzu gösteren simgeyi kullanabilirsiniz.)

Windows 8 ve Kablosuz Geçici (Bilgisayarlar arası) Ağ Kurma (Wireless ad hoc network)

Geçici ağ, bilgisayarlar ve aygıtlar arasında belirli bir amaç (örneğin, bir toplantı sırasında belge paylaşmak veya birden fazla oyuncu ile bilgisayar oyunu oynamak)için kurulan geçici bir bağlantıdır. Ayrıca bir Internet bağlantısını geçici ağınızdaki diğer kişilerle geçici olarak paylaşabilirsiniz, böylece o kişilerin kendi Internet bağlantılarını ayarlamaları gerekmez. Geçici ağlar yalnızca kablosuz olabilir.Bu nedenle, geçici ağ oluşturabilmeniz veya böyle bir ağa katılabilmeniz için bilgisayarınızda bir kablosuz ağ bağdaştırıcısı olması gerekir.

Windows 7'de bu tür bir ağı oluşturmak oldukça kolaydı. (Alttaki resim)


Ancak Windows 8/10'da bu görsel arayüz kaldırıldı. Bu yüzden bu özelliği kullanabilmek için biraz uğraşmanız ya da 3. parti bir program kullanmanız gerekiyor.


İlk olarak donanımınızın (Kablosuz ağ kartınızın) bu özelliğe sahip olup olmadığını denetleyin. Gerçi son yılda üretilen bütün kablosuz ağ kartları bu özelliği destekler ama teyit etmekten zarar gelmez. Bunun için;

a-)  Bir Komut İstemcisi (Yönetici Haklarıyla) açın.

b-)Komut İstemcisi'ne netsh wlan show driverskomutunu girin ve Enter'a basın.

c-)Orta kısımda Hosted network supported adında bir değer olduğunu göreceksiniz. Karşısında Yes değeri varsa veya adımındandevam edin. No değeri varsa çıkın gidin bu yazı size göre değil.


I. YOL: 

Komut İstemcisi ile;


 Bir Komut İstemcisi (Yönetici Haklarıyla) açın.

 Komut İstemcisi'ne netsh wlan set hostednetwork mode=allow ssid=ENPEDI key=nonpasarankomutunu girin ve Enter'a basın.

Kırmızı yazılan yerlerde ENPEDIyerine kendi dilediğiniz SSID adını yazın.
Kırmızı yazılan yerlerde nonpasaran ağın parolasını temsil eder. Bunun yerine kendi dilediğiniz parolayı yazın.


Başarılı olduğunuza dair bilgilendirileceksiniz. (Üstteki resim sarı ile işaretli alanlar)Ancak bu işlem sadece bir sanal ağ oluşturmamızı sağladı. Şimdi bu sanal ağı etkinleştirmemiz gerek. Bunun için netsh wlan start hostednetworkkomutunu girin.


(İsteğe bağlı)Eğer oluşturduğunuz Kablosuz geçici (Bilgisayarlar arası) ağa bağlanan kullanıcıların Internet bağlantınızı da kullanmasını istiyorsanız ekstra adıma ihtiyacınız var:

I- Denetim Masası\Ağ ve Internet\Ağ ve Paylaşım Merkezi yolunu izleyerek Ağ ve Paylaşım Merkezi'ni açın. Burada sol taraftan Bağdaştırıcı ayarlarını değiştirin bağlantısına tıklatın. 


Sağ tarafta oluşturduğumuz geçici sanal ağı görüyorsunuz. (Yerel ağ bağlantısı* 13) Bunu aklınızda tutun. III adımında gerekli olacak.


II- Gerçek ağ bağlantınıza (Oluşturduğumuz geçici ağa değil. Onu alttaki resimde kırmızı ile işaretledim) sağ tıklatın ardından Özellikler'e tıklatın.


III- Diğer ağ kullanıcıları bu bilgisayarın Internet bağlantısı yoluyla bağlansın seçeneğini işaretleyin. Alttaki açılır menüden ise oluşturduğumuz geçici ağı seçin. (Kırmızı işaretli alan)


Hepsi bu! Eğer geçici ağı sonlandırmak isteseniz netsh wlan stop hostednetworkkomutunu girin.


II. YOL: 

3. Parti Program Kullanarak;


        Komut İstemcisi ile oynamak, birşeyler yapmak ve bunun çalışması eğlenceli ama kimileri eğlence değil pratiklik isteyebilir. Bu durumda;

Güncelleme: Altta verdiğim Connectify aracı -ücretsiz sürümünü kullandığınız taktirde- kısıtlamalara sahip. Bu yüzden daha iyi bir alternatif olarak -altta yorumlarda Muhammed Galip Uludağ'ın önerdiği- Wi-Host aracını kullanabilirsiniz. Program kurulum istemiyor. Buradan indirin ve -sağ tıklatıp yönetci olarak- çalıştırın. Ardından SSID/parola belirleyin ve Setup Network butonuna tıklatın.


Son olarak (Internet bağlantınızı da paylaşmak istiyorsanız) yukarıda adımını uygulayın.


 Buradan  Connectify aracını indirip kurun ve bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Aracın ayarları son derece basit. Bir SSID seçin (Ücretsiz sürümde değiştiremiyorsunuz), parola belirleyin ve paylaşacağınız internet bağlantısını seçin. Hepsi bu!

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası