advantan krem / Advantan Krem Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır?

Advantan Krem

advantan krem

,  Son dakika haber

Advantan krem ne işe yarar?; egzama kremi olarak bilinen Advantan Krem, egzama, pityriasis rosea, atopik dermatit gibi cilt hastalıklarını, iltihabik ve alerjik deri reaksiyonlarını baskılayıcı özelliği vardır; kaşınma, yanma gibi deri reaksiyonlarını rahatlatmaya yarayan bir kremdir.

Yüksek su ve düşük yağ içeriğine sahip bu kremde düşük miktarda kortizon bulunur; dolayısıyla doktor tarafından reçetelendirilmeden kullanılması önerilmez. Akut ve akıntılı egzama için sıklıkla reçetelendirilen bu ilacın; neye iyi geldiği, nasıl kullanılacağı ve yan etkilerinin neler olduğu bir sizlere aktaracağım.

Doktor tarafından egzama gibi cilt hastalıklarında sıklıkla reçetelendirilen kremin etken maddesi: Her 1 mg krem, 1mg metilprednisolon aseponat (Yüzde 0.1) içerir.

Advantan krem

Krem formunda olması sayesinde yağlı ciltlerde ve sulu lezyonlarda tercih edilir; kutanöz emülsiyon, yağ içinde su emilsiyonu ve beyaz opak emülsiyon da farmasötik formlarıdır.

Egzama kremi, formu itibariyle deriye ince bir tabaka halinde sürülerek kullanılır ve başka bir kullanım şekli yoktur. Buna ilaveten deride görülen egzamayı baskılayarak kaşıntıyı giderme görevi görür ve bu sebeple kaşıntı ilaçları kategorisinde yer alır.

Cilt rahatsızlıklarını tedavi edici yönüyle sıklıkla tercih edilen Advantan krem ruhsat sahibi Abdi İbrahim İlaç San. ve Tic. A.Ş’ dir ve 15, 30 veya 60 gramlık tüplerde beyaz/mavi/sarımsı ambalajıyla satışa sunulur.

Doktorların egzama tedavisinde çok fazla tercih ettiği başka bir ilaç olan Fucicort krem hakkında yazdığım, Fucicort Krem Ne İşe Yarar? 8 Önemli Faydası ⚕️ içeriğini de okumanızı tavsiye ederim.

Advantan Krem Ne İçin Kullanılır?

Advantan krem nedir?; egzama kremi olarak bilinen bu ilaç bir glukokortikoid’dir, etken madde olarak metilprednisolon içerir; vücutta egzama, p.rosea, atopik dermatit gibi cilt hastalıklarında; kızarıklık, şişlik yanma ve kaşınma deri reaksiyonlarında kullanılan bir kremdir.

Bununla birlikte egzama kremi, vücudun açık ve tüylü bölgeleri için kullanıma uygundur ancak geniş bölgelere yayılmaması gereklidir. Tüylü bölgelerde iltihabı, kaşıntıyı ve yanmayı giderir, rahatlatır ve geriletir; buna ilaveten

Alerjik ve temas nedenli ortaya çıkan deri lezyonlarında tercih edilen Advantan krem ne için kullanılır?;

  • Akut eksojen (alerjik kontakt dermatit),
  • Toksik dejeneratif egzama, numüler (mikrobik) egzama, dishidrotik egzama
  • Atopik dermatit (nörodermatit) seboreik egzama,
  • Gravitasyonel egzama,
  • Solar dermatit (ağır güneş yanığı),
  • Sınıflandırılmamış egzama (mayasıl) tedavisinde endikedir.

Egzama kremi, vücutta kızarıklık, şişlik ve iltihabı önlerken alerjik deri tepkilerini baskılar; deri kalınlaşması, deri yüzeyinde tabaka oluşumu, ödem ve kaşıntı gibi deri sorunlarını hafifletir.

faydaları nelerdir

Advantan Krem Faydaları Nelerdir?

Krem, etken ve yardımcı maddeleri sayesinde insan vücuduna pek çok faydası bulunmaktadır; doktorlar tarafından sıklıkla egzama hastalığında reçetelendirilmektedir. Advantan Krem Egzama ve diğer deri/cilt sorunlarıyla mücadele eder ve bunların biyolojik faktörleri azaltmayı sağlar.

  1. Krem ani gelişen egzama,
  2. Sinirsel nedenlere bağlı deride kabartılı ve kızarıklıklarla seyreden kaşıntılı kronik deri iltihabı,
  3. Temas egzaması,
  4. Bozulmaya yol açan egzama (dejeneratif egzama),
  5. Sulu egzama,
  6. Kaşıntılı deride madeni para şeklinde döküntülerle seyreden egzama,
  7. Çocuklarda görülen egzama
  8. Herhangi başka bir şekilde sınıflandırılmamış olan egzamada
  9. Akut ve akıntılı egzama

Egzama gibi rahatsızlıklarda sıkça tercih edilen kremin etken ve yardımcı maddeleri bazı kimselerde çok farklı etkilere neden olabilmektedir. Dolayısıyla çok güçlü olmasa da kortizon içermesiyle birlikte uzun süreli kullanımdan kaçınılmalıdır. Bununla birlikte dikkat edilmediği takdirde pek çok sağlığı negatif yönde bozabilecek yan etkileri bulunmaktadır, dolayısıyla kullanmadan önce dikkat edilmesi gereken unsurları vardır.

Cildi kuru, hassas ve hemen kızarmaya meyilli olanlar için Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Zennure Takcı‘nın ”Kuru, Hassas ve Atopik Cilt Bakımı” Konulu Youtube videosunu sizlerle paylaşmak istedim.

YouTube video

Advantan Krem Nasıl Kullanılır?

Advantan 01 Krem, çok güçlü olmasa da içerisinde kortizon barındırmaktadır; kortizon glukokortikoid adı verilen kortikoid hormonudur ve insan vücudunda doğal olarak sentezlenir. Vücudun bağışıklık sisteminin doğal tepkilerini azaltır ve bu yönüyle iltihaplanma tepkileri de baskılar ya da hafifletir. Ancak yanlış kullanım veya fazla doz alımında çok ağır tıbbi sorunlara yol açabilir, bununla birlikte vücudun enfeksiyonlarla savaşma becerisini de zayıflatır.

Başta egzama olmak üzere pek çok deri ve cilt rahatsızlıklarında tercih edilen Advantan krem nasıl kullanılır?;

  • Günde bir kez olmak üzere ince tabaka halinde hastalıklı bölgeye sürülür.
  • Yetişkin bireylerde yüzeysel (topikal) olarak 12 hafta kullanılmalıdır ve bu süre aşılmamalıdır.
  • Haricen hastalıklı deriye hafifçe sürülür ve başka kullanım şekli yoktur.

1 defalık doz aşımı ve geniş deri bölgesine yayılmasında veya kaza ile yutulmasında belirlenen risk faktörü yoktur ancak doz aşımıyla birlikte göz; ağız, burun ve kulak gibi organlar ile iç organlardan uzak tutulması tavsiye edilir.

Krem içerisinde kortizon barındırmasıyla birlikte lezyon baskılandıktan sonra derhal bırakılmalıdır; doktor görüşüyle Advantan krem prospektüs içerisinde yer alan en fazla 12 haftalık kullanım süresi kısaltılabilir.

Kimler kullanamaz

Advantan Krem Kullananlar Bu Belirtiler Varsa Kullanmasın

Uzmanların Advantan krem yorum özelinde değerlendirmeleri glukokortikoid grubunda yer alması; kortizon içermesi, etken ve yardımcı maddelere karşı alerji oluşumunda çok ağır tıbbi sorunlara yol açabileceği yönündedir. Otoimmün hastalıklarda, iltihabı baskılama özelliğiyle sıklıkla kullanılan glukokortioidler etkili bir ilaçtır ve Advantan krem de bu grupta yer alır. Etkili olmasıyla birlikte bazı yan etkileri de bulunmaktadır.

Bağışıklık sistemi üzerinde etki ederek çalışan Advantan krem kullananlar şu bulgulara sahipse kremi kullanmaması gereklidir;

  • Kremin içeriğinde bulunan metilprednisolon aseponata veya içeriğindeki maddelerden herhangi birine karşı bir hassasiyet (alerji),
  •  Tedavi edilecek alanda tüberküloz (verem), sifiliz (frengi) nedeniyle oluşmuş bir bozukluk veya hasar,
  • Tedavi alanında viral hastalıklar (su çiçeği/varicella, herpes zoster) ve gül hastalığı (rosacea),
  • Ağız civarında deri iltihabı (perioral dermatit); deride yara ve akne,
  • Derinin incelmesi ile sonuçlanan (atrofik) deri hastalıklarına ilişkin bir bozukluk veya aşı sonrası görülen deri reaksiyonları,
  •  Bakteri ve/veya mantar enfeksiyonu ile birlikte seyreden bir deri hastalığı.

Yukarıda ki bulgulardan birine veya birkaçına sahipseniz, egzama kremi sizin için uygun değildir; derhal ilacı kullanmayı bırakmalı, doktorunuz ile görüşmelisiniz. Bunlara ilaveten dikkatli kullanmanız gereken bazı unsurlar da bulunmaktadır, içeriği okumaya devam edin.

dikkat edilmesi gerekilenler

Advantan Krem Dikkat Edilmesi Gerekenler

Advantan m krem, doktor tarafından önerilmeden ve eczacıdan temin edilmeden kullanmak çok tehlikelidir ve çok ciddi tıbbi sorunlara yol açabilir. Kremi kullanan veya kullanacak kişi,  içerisinde barındırdığı etken ve yardımcı maddelerden birine veya birden fazlasına alerjisi olabilir. Kremi kullanılıp kullanılmamasına karar vermeden önce mutlaka kişi etken ve yardımcı maddelere alerjisinin olup olmadığından emin olmalıdır. Bununla birlikte alerjik reaksiyonların durumu ise sadece uzman görüşü ve uzman tetkikleri ile ortaya koyulabilir; dolayısıyla çevrenin önerisi ile başlanması kesinlikle önerilmemektedir.

Kremin etken ve yardımcı maddelere alerjiniz yoksa Advantan krem dikkat edilmesi gerekenler şöyledir;

  • Kremin dahil olduğu glukokortikoidler ve özellikle de çocuklarda mümkün olan en düşük dozda kullanılmalıdır.
  •  Sadece istenen etkiye ulaşmak ve bu etkiyi korumak için gerekli olan süre boyunca kullanınız.
  •  Bakteri ve/veya mantar enfeksiyonu ile birlikte seyreden bir deri hastalığı varsa ilave uygun tedavi gereklidir.
  • Kremi kullanırken açık derin yaralarla ve mukoza ile temasından kaçınınız.
  • Kremin topikal olarak sürüldüğü deriye uygulanan kortikosteroidlerin geniş bir alana tatbik edilmeleri veya uzun süreli uygulamaları, özellikle kapalı pansuman altında tüm vücutta yan etki riskini belirgin bir şekilde artırır.
  • Geniş cilt alanları tedavi edilirken, emilim veya tüm vücudu etkileyen durumların ortaya çıkma olasılığı tamamen yok edilemeyeceğinden dolayı, tedavi süresi mümkün kısa tutulmalıdır.
  • Kremin içerisindeki iki yardımcı madde (setostearil alkol ve butilhidroksitoluen) deride bölgesel tepkilere (kontakt dermatit) sebep olabilir.
  • Butilhidroksitoluen gözlerde ve mukus membranlarında da (ağız boşluğu ve burun boşluğu) tahrişe sebep olabilir.

Bunlarla birlikte kremin kişide belirti ve bulgu olarak kendini gösterebileceği yan etkiler bulunmaktadır.

saklama koşulu

Advantan Krem Saklama Koşulları Nelerdir?

Advantan Krem, 15 g, 30 g ya da 60 g beyaz ila sarımsı renkte krem içeren, ağzı plastik kapakla kapatılmış, alüminyum tüplerde ve karton kutu içerisinde eczanelerde kullanılmak üzere satışa sunulmaktadır. Krem, çocukların ulaşamayacağı ve ışık görmeyen bir odada yaklaşık 20 ila 25 derece arasında saklanmalıdır; odanın ılık, nemsiz ve kilitli olmasına dikkat edilmelidir. Krem kullanılmadan önce son tüketim tarihiyle birlikte özel ambalajı kontrol edilmelidir ve ambalajının kaybolması halinde kullanılmaması şiddetle önerilir.

Yan etkiler

Advantan Krem Yan Etkileri Nelerdir?

Krem içerisinde barındırdığı etken ve yardımcı maddeler nedeniyle etkili bir ilaçtır ve dolayısıyla ciddi yan etkilere sahiptir. Başta egzamayı gidermek olmak üzere pek çok cilt ve deri hastalığında tercih edilen krem, bağışıklık sistemi üzerinde etkilidir. İçerisinde çok güçlü olmasa da kortizon bulunur ve glukokortikoid grubunda yer alır. Dolayısıyla vücudun inflamasyon oluşturmasını engeller; beyaz kan hücrelerinin fonksiyonlarını sınırlandırır. Bununla birlikte bağışık sistemi yanıtını baskılar, doğal olarak üretilen steroidlerden daha güçlüdür ve sentetik yolla oluşturulmaktadır.

  • Kremin uygulama bölgesinde yanma, kaşıntı ve kabarıklık,
  • İlaca karşı aşırı duyarlılık,
  • Uygulama bölgesinde kuruluk, kızarıklık (eritem), deri üzerinde iltihaplı kesecikler (veziküller), kıl kökü iltihabı (folikülit), döküntü ve karıncalanma,
  • Deride mantar enfeksiyonu ve deride çatlaklar,
  • Sivilce (akne), irinli deri enfeksiyonu (piyoderma),
  • Kılcal damarların genişlemesi (telanjiyektaziler) ve deride incelme (atrofi),
  • Uygulama bölgesinde selülit, ödem ve tahriş.

Bunlarla birlikte kullanma talimatında yer alan veya almayan herhangi bir yan etki gözlemlenirse ilacın kullanımı derhal bırakılmalıdır; çok ciddi tıbbi sorunlara yol açabileceğinden doğrudan doktor ile iletişime geçilmelidir.

Advantan Krem Fiyatı

Advantan krem fiyatı, eczane perakende satış fiyatına göre KDV dahil 30 gramı 25.90 TL’dir. Advantan Krem Fiyatı 2022 yılı için 25.90 TL belirlense de kremin 15, 30 ve 60 gramlık reçetelendirilmesine göre değişkenlik gösterebilir.

Advantan Krem Hakkında Sık Sorulan Sorular

Advantan krem kullanımı tıpkı diğer ilaçlarda olduğu gibi hayati öneme sahiptir; hastaların klinik ve şahsi durumuna bağlı olarak doğru ilacı doğru şekilde kullanması ve bununla beraber ilaç hakkında detaylı bilgiye sahip olması gereklidir.

Bu yazıda verdiğim bilgiler T.İ.T.C.K internet sitesinde yer alan Advantan kremprospektüs bilgisinden alınmıştır.

Akılcı ilaç kullanımıyla birlikte ilaçların ciddi tıbbi sorunlara yol açmaması adına mutlaka doktor gözetiminde kullanmanız gereklidir. Sizlerinde soruları varsa yorumlarda lütfen sorun, 3 gün içerisinde cevaplamaktayım.

Advantan Krem Yanıklara Sürülür mü?

Advantan krem açık yaralara, yanık hasarlarına veya iç organlara kesinlikle kullanılmaz; kullanılması veya temas etmesi durumunda bolca su ile yıkanması önerilir.

Advantan Krem Sivilcelere İyi Gelir mi?

Krem iltihabik ve alerjik deri reaksiyonlarını baskılayıcı özelliği vardır; kaşınma, yanma gibi deri reaksiyonlarını rahatlatmaya yarar, bununla birlikte deriyi onarma özelliğiyle sivilce ve sivilce izlerine iyi gelmektedir.

Advantan Krem Nerelerde Kullanılır?

Egzama kremi olarak bilinen Advantan Kremi, iltihabik ve alerjik deri reaksiyonu gösteren bölgelerde kullanılır; göz, ağız, burun, açık derin yaralar, yanık bölgeleri ve mukoz ile temas ettirilmez.

Advantan Krem Kaşıntı ve Kızarıklık Giderir mi?

Advantan Krem içerisinde barındırdığı etken ve yardımcı maddeler sayesinde cilt hastalıklarıyla birlikte kaşıntı, kızarıklık ve yanma hissini azaltır, hafifletir ve giderir.

Advantan Krem Kortizon İçerir mi?

Krem kortizon içermektedir, topikal olarak kullanılmasıyla birlikte geniş bir alana tatbik edilmeleri veya uzun süreli uygulamaları sakıncalıdır. Özellikle kapalı pansuman altında tüm vücutta yan etki riskini belirgin bir şekilde artırır; dolayısıyla doktor veya eczacı önerdiği süre boyunca kullanılmalı, sonrasında bırakılmalıdır.

, bu yazıda Advantan krem ne işe yarar?; sorusunun cevabıyla birlikte nasıl kullanılacağı, kremin içeriği, nelere dikkat edilmesi gerektiği ve yan etkileri gibi pek çok soruyu detaylıca cevapladım.

ReklamlarYeni Ümit Moda Akademisi

Advantan krem farklı cilt problemlerinin önlenmesinde ve tedavi edilmesinde kullanılan bir ilaçtır. Eğer Advantan krem nedir, nasıl kullanılır, yan etkileri nelerdir, ne işe yarar, muadili nedir, özellikleri nelerdir, cilt üzerinde hangi etkileri vardır gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız yazımızı okumaya devam etmelisiniz.

Uyarı

Advantan 0.1 Pomat Nedir?

Bu krem, egzama ve sedef hastalığı gibi cilt problemlerini tedavi etmek için kullanılır. Kızarıklık, kaşıntı, ağrı ve iltihap gibi semptomların şiddetini azaltmaya yardımcı olur.

Advantan Krem İçindekiler

Bu ürün metilprednisolon aseponat, orta zincirli trigliserit, kaprilik-kaprik-miristik-stearik trigliserit, polioksietilen-(2)-stearil alkol, polioksietilen-(21), stearil alkol, benzil alkol, disodyum edetat, gliserol ve saf su içerir.

Reklamlar

Advantan Krem

Advantan Krem Neye Yarar?

Atopik dermatit, kuru, kaşıntılı ve kolayca tahriş olmuş cilt ile karakterize yaygın, kronik bir cilt hastalığıdır. En sık bebeklerde ve küçük çocuklarda görülür ancak yetişkinliğe kadar devam edebilir. Şiddetli vakalar uykusuzluğa, kronik bakteriyel enfeksiyonlara ve depresyona yol açabilir. Diğer alerjik hastalıklarla birlikte, yaygınlığı son yıllarda önemli ölçüde artmıştır. Topikal ilaçlar atopik dermatit için en yaygın ve etkili tedavidir. Ağızdan alınan ve bağışıklık sistemini baskılamak için kullanılan ilaçlar bir merhem veya kreme dönüştürülmüştür. Bu topikal immünsüpresif ajanlar şimdi egzama tedavisinde kullanılmaktadır.

Advantan Krem

Advantan Krem Faydaları

Topikal kortikosteroidler ya düşük toleransla birlikte yüksek etkinlik ya da iyi toleransla birlikte düşük etkinlik göstermiştir. Yüksek etkinliği ve mükemmel lokal ve sistemik toleransı sayesinde Advantan, optimum etkinlik ve tolerans dengesini sunar.

Bu krem, dermatolojide popülasyonun büyük bir bölümünü etkileyen ve dermatoloji kliniklerindeki tıbbi konsültasyonların üçte birine kadar olan en yaygın endikasyon olan egzama tedavisi için geliştirilmiştir. Bu krem, atopik egzama dahil her türlü egzamada oldukça etkilidir. Yaklaşık yüzde 90 başarı oranı vardır. Tam iyileşme ve belirgin iyileşme ile dermatit tedavisinde de kullanılır.

Bu krem yüksek lipofilikliği ve ciltte biyolojik olarak aktif hale getirilmiş olması, herhangi bir etkinlik kaybı olmadan günlük tek bir uygulama sağlar. Ayrıca bu kremA, endojen kortizol üretiminin baskılanmasına yol açmaz ve bu nedenle minimum yan etkilere sahiptir. Bu nedenle, çocuklar bu krem ile tedavi edilebilir ve ayrıca kronik egzama formlarında, dört haftaya kadar uzun süreli tedavi için uygundur. Çocuklarda ve yetişkinlerde on iki haftaya kadar kullanılır. Bu krem farklı cilt tipleri için kullanılan krem, merhem, yağlı merhem ve çözelti formlarında mevcuttur.

Reklamlar

Advantan Krem Cilde Faydaları

Bu krem, inflamatuar ve alerjik cilt reaksiyonlarının yanı sıra artan hücresel rejenerasyon ile ilişkili reaksiyonları bastırır. Bu da eritem, ödem, cildin kalınlaşması, cilt yüzeyinin kalınlaşması gibi objektif semptomların ve kaşıntı, yanma, ve ağrı gibi öznel şikayetlerin ortaya çıkmasına neden olur. 

Bu krem, atopik dermatit (endojen egzama, nörodermatit), kontakt egzama, dejeneratif, dehidrotik, vulgar egzama ve çocuklarda egzamada kullanım için onaylanmıştır.

Advantan Krem

Advantan Krem Kullanmadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Bu kremin gözlere girmesine asla izin vermeyin.
  • Herhangi bir kutanöz atrofi belirtisi fark edilirse, tedavinin büyük olasılıkla kesilmesi gerekecektir.
  • Alerjik reaksiyon yaşarsanız derhal acil tıbbi yardım isteyin. Bir reaksiyonun göstergesi olabilir, dikkat edilmesi gereken belirtiler arasında deri döküntüleri, kurdeşen, yüzün veya uzuvların şişmesi, nefes darlığı ve yutma sorunu bulunur.
  • Daima doktorunuz tarafından reçete edildiği gibi bu kremi kullanın. Öncelikle doktorunuza danışmadan asla kendi kendinize bu kremi uygulamayın veya dozunuzu değiştirmeyin. Doğru dozaj sağlığınıza, tıbbi geçmişinize ve tedavi edilen durumun ciddiyetine bağlı olarak değişebilir.
  • Bu ilaç tüm hastalar için güvenli olmayabilir. Bu kremi kullanmaya başlamadan önce hamileyseniz veya emziriyorsanız doktorunuza söyleyin.
  • Bu kremi kullanmaya başlamadan önce herhangi bir alerjiniz varsa doktorunuza söyleyin.
  • Başka herhangi bir sağlık rahatsızlığınız veya hastalığınız varsa doktorunuza belirtin.
  • Başka bir ilaç kullanıyorsanız (tüm reçetesiz ilaçlar dahil) mutlaka doktorunuza belirtin.
  • Herhangi bir takviye, vitamin veya bitkisel ürün kullanıyorsanız mutlaka doktorunuza söyleyin.
Advantan Krem

Advantan Krem Nasıl Kullanılır?

Bu krem sadece etkilenen cilt bölgelerine topikal olarak uygulanmalıdır. Doktorunuz tarafından tam olarak nasıl ve ne zaman uygulanacağının yanı sıra ne kadar süreyle tedavi görmeniz gerektiği size söylenecektir. Çoğu durumda, hastalardan doktorları tarafından etkilenen cilde günde bir kez ince bir krem ​​tabakası halinde uygulaması söylenir. Doktorlar genellikle yetişkin hastalara tedavinin on iki haftayı aşan bir süre boyunca devam etmemesi gerektiğini bildirir.

Advantan Krem Fiyatı

Advantan Krem Kortizonlu Mu?

Evet, bu krem kortizon içerir.

Advantan Krem Prospektüs

Advantan krem, çeşitli farklı cilt hastalıklarının tedavisinde uygulanan kremlerden birisidir. Özellikle egzama sorunu olanlar için önerilen bu krem, egzama için en iyi kremlerden biridir.

Cilt yüzeyindeki kaşıntı, kızarıklık, tahriş, ödem, fermantasyon ve daha birçok problemde etkilidir. Advantan krem, egzama ile ilişkili kaşıntı ve tahrişi önlemede özellikle etkilidir.

Advantan krem ve Advantan merhem kortizonlu bir ilaç olduğu için dikkatli kullanılması gereken kremlerden biridir. Ciddi yan etkileri olduğu için kesinlikle doktora danışılmadan kullanılmamalıdır.

Advantan Kremin Yan Etkileri Nelerdir?

Advantan Kremin Yan Etkileri Nelerdir?

Deri hastalıklarını tedavi etmek için bu krem kullanan hastalarda akne, kırmızılık, kaşıntı hissi, renksiz cilt ve olağandışı tüylenme gibi yan etkiler görülebilir. Yaşadığınız yan etkileri doktorunuza bildirin. Herhangi bir ciddi yan etki ortaya çıkarsa, derhal tıbbi yardım alın.

Advantan Kremin faydaları vardır bunun yanında ciddi yan etkileri ve zararları vardır. Kortizonlu bir krem ​​olduğu için yan etkiler de vardır. Özellikle çocuklara ciddi zararlar vereceği için asla uzun süre kullanılmamalıdır. Kremdeki etken madde sık sık yan etkilere neden olur.

Kıl kökü iltihabı (folikülit), uygulama bölgesinde yanma hissi, şişmiş deri kabarcıkları (püstüller), sulu veziküller (veziküller), deride kaşıntı, ağrı, kızarıklık ve kabarma (papüller), döküntü, deride çatlaklar (çatlaklar), genişlemiş kılcal damarlar (telanjiektaziler), ilaçlara karşı aşırı duyarlılık, akne (sivilce), ciltte incelme (atrofi), çatlaklar (ciltte çatlaklar), aşırı kıllanma, ağız çevresinde iltihaplanma (perioral dermatit), ciltte renk değişikliği ve alerjik cilt reaksiyonları gibi yan etkileri vardır.

Advantan Krem Kullananlar

Advantan Krem Kullananlar

“tecrübe ettiğim kadarıyla özellikle egzamalara ve daha farklı yara, cilt tahrişlerine çok iyi gelen kortizonlu krem.

uzun süreli kullanım derinin incelmesine neden olabilir, dikkatli olmak lazım.”

“bıyık bölgesinde meydana gelen ağda yanıklarını birkaç günde hızlıca iyileştirme özelliğine sahip olduğunu keşfettiğim pomat. kremi pomadı kadar etkili gelmedi bana. alerjilerim olduğundan doktor cilt döküntüm için vermişti ama hiç bu durumda işe yarayacağını düşünmemiştim. tabi kortizon içerdiğinden bolca ve sürekli sürmemenizi öneririm. sonrasında cildinizi iyileştirmesinden ziyade daha fazla zarar vermesini istemem. kısacası; ölçüsünde kullanıldığında çok faydalı bir ilaçtır, tavsiye edilir.”

“oldukça hassas ve karma bir cilde sahibim. bu sebeple kendime uygun ürünleri keşfedene kadar sık sık egzema ve daha hafif tahriş problemleri yaşıyorum. mevsim ve su değişimleri de dahil tabii. bunu geçirmek için sık sık başvurduğum bir ilaç. kortizonlu olduğu için hızla hücre yeniliyor fakat aynı sebeple günlük kullanıma uygun değil. özetle; acil durumlarda hızlı iyileşme için ideal.”

“hametan ile birlikte 1 aydır beni gerim gerim geren sıkıntımı çözmüş kremdir. bi doktora gidiyordum kapalı komedon, başkasına gidiyordum egzama diyorlardı. oysa benim sadece cildim kurumuştu ve biraz sıkıntılı bir dönemden geçmiştim.

kan testleri, dermokozmetik ürünler, bitki çayları her şeyi denedim bu 1 ayda. en son doktor da bıkmış olmalı ki, al bunu kortizonlu yalnız 1 hafta kullan dedi. 3 gün sonra bütün cildim eskisi gibi pırıl pırıl oldu. mucizevi bir şey bu. bugün kullanımımın son günü. artık sadece bi yerimde bir şey çıktığında kullanacağım. herkese tavsiye ediyorum- tabi doktor kontrolünde”

Advantan krem ne işe yarar, yan etkileri nelerdir ve kullananların deneyimlerini aktardık.

YouTube Adresimiz:https://www.youtube.com/c/begonyakadin

Reklamlar

Advantan krem ne işe yarar? Advantan krem nasıl kullanılır? Advantan krem faydaları

Advantan krem ne işe yarar? Advantan krem nasıl kullanılır? Advantan krem faydaları

Egzama hastalığıyla ile uzun süredir baş etmeye çalışanların mucize ilacı olan Advantan krem uzman doktorların her türlü egzama için önerdiği bir kremdir. İlk bakışta tanıdık gelen Advantan krem hakkında bilinmeyen tüm soruları sizler için araştırdık.

Etken maddesi Metilprednisolon olan Advantan krem, vücutta kızarıklık, şişlik ve iltihaba sebep olan kimyasalların etkilerini azaltan uzman doktorların önerisi üzerine alınan bir ilaçtır. İltihap azaltıcı, damar daraltıcı ve alerji önleyici özellikleri bulunan Advantan krem, saçlı deride görülen iltihabi ve kaşıntılı deri hastalığının tedavisinde kullanılır. Tamamen doktor kontrolünde kullanılması önerilen Advantan krem, alerjik ve temas nedenli deri iltihabı, akıntılı egzama,  kaşıntılı deride madeni para görünümünde döküntülerle seyreden  egzama, alerjik deri iltihabı (nörodermatit, atopik dermatit), çocuk egzaması, kızarık deri üzerinde sarı, hafifçe yağlı ve kuru kabuklar halinde görülen döküntüler (seboreik egzama), bacaklarda varise bağlı egzama, ani gelişen egzama (sinirsel nedenlere bağlı deride kabartı ve kızarıklıklarla seyreden kaşıntılı kronik deri iltihabı)  tedavisinde ve herhangi bir şekilde sınıflandırılmamış egzama (mayasıl)  tedavisinde reçete edilir. 

  • Gül hastalığı (rozase) tedavisinde ve sivilce ( akne vulgaris) tedavisinde kullanılmaz.
  • Tedavi süresi yetişkinlerde 12 haftayı; bebeklerde ve çocuklarda 4 haftayı geçmemelidir.
  • Gözünüze ve açık derin yaralara temas ettirmeyiniz.

Clinoper krem ne işe yarar? Clinoper krem nasıl kullanılır? Clinoper krem fiyatıİLİŞKİLİ HABERClinoper krem ne işe yarar? Clinoper krem nasıl kullanılır? Clinoper krem fiyatı

Yüksek su ve düşük yağ içeriğine sahip bu krem, özellikle akut ve akıntılı egzama için, çok yağlı deri ve vücudun açık ya da tüylü bölgeleri için uygundur. Bu kremi kesinlikle uzman doktorunuza danışmadan kullanmamalısınız. Çünkü içerisinde alerjik madde varsa ciddi sağlık sorunlarına yol açar. Tedavi süresi yetişkinlerde 12 haftayı; bebeklerde ve çocuklarda 4 haftayı geçmemelidir. Genel bir kural olarak hamileliğin ilk üç ayında kortikosteroid içeren haricen uygulanan preperatların kullanılması sakıncalıdır. Eğer hamileyseniz ya da hamilelik şüpheniz varsa kullanmanız önerilmez.

Travazol krem ne işe yarar? Travazol krem kullanımı! Travazol krem fiyatıİLİŞKİLİ HABERTravazol krem ne işe yarar? Travazol krem kullanımı! Travazol krem fiyatı

ADVANTAN KREM NASIL KULLANILIR?

Öncelikle bu kremi uzman doktorunuz nasıl önerdiyse o şekilde kullanmanız gerekir. Bunun dışında hastalıklı deriye ince bir tabaka halinde uygulayın ve hafif ovalayarak cildinize yedirin. Günde 1 defa uygulanması yeterlidir.

ADVANTAN KREM FİYATI NE KADAR?

30 gramlık tüplerde sadece eczanelerde satılan Advantan krem, 14,78 TL fiyatı vardır.

2022 manikür trendleri belli oldu! 2022'ye damga vuracak manikür modelleri

İLİŞKİLİ HABER

2022 manikür trendleri belli oldu! 2022'ye damga vuracak manikür modelleri

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası