kpss önlisans sonuçları 2018 / ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi

Kpss Önlisans Sonuçları 2018

kpss önlisans sonuçları 2018

&#;SYM giriş sayfası

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) giriş sayfasında KPSS önlisans sonuçları, takvimde yayımlanan tarihten bir gün önce açıklandı.

Haber devam ediyorHaberin devamı
Haber devam ediyorHaberin devamı

KPSS önlisans sınavına dair ÖSYM'den resmi açıklama geldi. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, iki yıllık mezunlarının girdiği sınava dair sonuçların açıklandığını açıkladı.

ÖSYM sonuç sayfasına gitmek, KPSS önlisans puanını görmek için tıklayınız

KPSS Önlisans sınavına dair sayısal veriler

KPSS önlisans sınavına  kişi başvurdu, sınava giren kişi sayısı  olarak açıklandı. Sınavı geçersiz olan kişi sayısı ise olarak açıklandı.

KPSS önlisans tercih kılavuzu ne zaman yayımlanacak?

ÖSYM tarafından puanlar açıklandıktan sonra KPSS önlisans tercih kılavuzu, kurum tarafından belirlenen tarihler (resmi tarih açıklaması yapılmadı) arasında yayımlanacaktır. Tercih kılavuzu, ÖSYM döküman sayfasında yayımlanıyor.

Sıradaki haberSıradaki haber
Sıradaki haberSıradaki haber

KPSS Önlisans Sonuçları Saat Kaçta Açıklanacak? Bugün Açıklanır mı ?

Sağlık Bakanlığı tarafından alımı yapılacak olan 12 Bin sağlık personel  alımının KPSS puanları ile yapılmasının kesinleşmesinden ve  Bakan Fahrettin Koca'nın branş dağılımını açıklamasından sonra önlisans mezunları KPSS önlisans sonuçları açıklandı mı ? sorusunun cevabını daha çok merak etmekte ve büyük bir heyecanla puanlarını merak etmektedirler.



KPSS Önlisans Sonuçları Açıklandı mı ?



ÖSYM bazen sürpriz yaparak sonuçları ÖSYM takviminde yayınlanan tarihten daha önce açıklayabilmektedir. Ama henüz sonuçlar açıklanmadı. ÖSYM'nin resmi olarak önlisans için belirlediği sonuç tarihi ise 26 Kasım Perşembe günüdür. 

KPSS lisans sınav sonuçları ise ÖSYM takviminde belirtilen tarihte sabah saatlerinde 'de açıklanmıştı. Önlisans sonuçları da 25 kasım'da akşam saatlerinde açıklanmaz ise muhtemelen 26 Kasım'da saba saatleri arasında ÖSYM tarafından açıklanacaktır.


KPSS Önlisans sonucuna Nasıl Bakılır ?



ÖSYM sınav sonucuna bakmak için  Aday İşletim sistemleri ( seafoodplus.info ) adresinden giriş yaparak sonuçlarım sekmesinden sonucunuza bakabilirsiniz. ais şifrenizi unuttuysanız ÖSYM tarafından daha önce açıklanan aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

ÖSYM tarafından yapılan tüm sınavlar için sistemde daha önceden tanımlanmayan adaylar için Başvuru Merkezlerinden yapılan başvuru işleminde adaylara internet erişim şifresi ücretsiz olarak verilmektedir. Bu şifre, adayın sisteme ilk girişinde aday tarafından bizzat değiştirilir. Bu şifreler geriye dönüşümsüz olarak ve kriptolu olarak sistemimizde tutulmaktadır. İlgili adaydan başkasının şifreyi bilmesi, görmesi ve edinmesi mümkün değildir.

Adaylar, T.C. Kimlik Numarası ve şifreyle birlikte

ÖSYM’nin seafoodplus.info ve seafoodplus.info adreslerini kullanarak sınav başvurusu yapma, tercih bildirme, başvuru ve tercih bilgilerinde değişiklik yapma, sınava giriş belgesi edinme, sınav sonuçları ve yerleştirme bilgilerini edinme işlemlerini yapabilirler.

Şifre, adayın hem ilgili sınavın bütün aşamalarında, hem de sonraki yıllarda ÖSYM ile ilgili elektronik ortamda yapacağı bütün işlemlerde gerekli olacağından aday tarafından korunmalı ve kesinlikle kimseyle paylaşılmamalıdır. Kişisel şifresini kaybeden veya unutan adaylar, ÖSYM’nin seafoodplus.info internet adresinden ücretsiz olarak yeniden edinebilirler. Bunun için belirtilen internet adresinden “Şifremi Unuttum” alanına girmeleri burada kendilerine sorulan soruları doğru cevaplandırmaları (Sorulara verilen cevaplar, daha önce sistemde şifre değişikliği yapılırken verilen bilgilerle aynı olmalıdır.) gerekmektedir.

Sorulara doğru cevap veremediği için internet erişim şifresini bu yolla yeniden edinemeyen adaylar, yeni şifre edinmek için ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerine veya ekte yer alan ÖSYM tarafından yetkilendirilmiş Başvuru Merkezlerine nüfus cüzdanı/pasaportları ile birlikte şahsen başvurarak, ücreti karşılığı yeni şifrelerini edinmek zorundadır. Nüfus cüzdanında adayın güncel bir fotoğrafı ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalıdır. Üzerinde adayın güncel bir fotoğrafı veya T.C. Kimlik Numarası bulunmayan nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecektir.

ÖSYM Merkezde (Bilkent-Ankara) adaya internet erişim şifresi verme işlemi yapılmamaktadır.

Adayın kendisinden başka hiç kimse aday adına şifre edinemez.


Sınav Sonuçları 2 Sene Boyunca Geçerli Olacak 

Sınav sonuçları, sonuçların açıklanmasından itibaren iki yıl süreyle geçerlidir. Yeni bir sınavın yapılamaması durumunda ise sınav sonuçları, bir sonraki sınav sonuçlarının açıklanmasına kadar geçerli olmaya devam eder.

KPSS’ye önlisans düzeyinden giren adayların takip eden KPSS B Grubu Lisans sınavına girmeleri hâlinde, KPSS B Grubu lisans sınavı sonucunun açıklanma tarihi itibarıyla KPSS önlisans düzeyindeki sınav sonuçlarının geçerliliği sona erer; takip eden KPSS A Grubu sınavına girmeleri “KPSS Önlisans” sınav sonuçlarını etkilemez.

KPSS’ye ortaöğretim düzeyinden giren adayların KPSS önlisans sınavına girmeleri hâlinde, bu sınav sonucunun açıklanma tarihi itibarıyla KPSS Ortaöğretim sınav sonuçlarının geçerliliği sona erecektir.


KPSS Analiz Raporu

KPSS sonuçları açıklandığında ile karşılaştırmak isterseniz, KPSS değerlendirme raporunu sizlerle paylaşıyoruz.


KPSS Ön Lisans Analizleri

KPSS Ön Lisans, 4 Kasım tarihinde 95 sınav merkezinde uygulanmıştır. Sınava başvuran adaydan ’sı sınava girmiş ve adayın sınavı geçerli kabul edilmiştir. Ayrıca sınavı geçerli olan adaylardan Genel Yetenek ve Genel Kültür Testlerinin her ikisinden de en az 1 ham puanı bulunmayan adayın KPSSP93 puanı hesaplanmamış olup puanı hesaplanan aday bulunmaktadır. Bu değerlendirme raporu sınavı geçerli olan aday sonuçları üzerinden hazırlanmıştır.

KPSS Ön Lisans’a katılan ve sınavı geçerli olan adayların mezun oldukları ve mezun olabilecek durumda oldukları üniversitelere göre aday sayısı, en düşük puan, en yüksek puan, puan ortalaması ve standart sapma bilgileri EK 1’de verilmiştir.

Tablo 1’de KPSS Ön Lisans’taki testler ve alt testler için hesaplanan doğru cevap sayısı ortalaması, standart sapma, ham puan ortalaması, ortalama güçlük düzeyi ve ortalama ayırt edicilik düzeyi bilgileri verilmiştir.



'de Genel Yetenek ve Genel Kültür Ortalamaları

KPSS Ön Lisans Genel Yetenek Testinin doğru cevap sayısı ortalaması 19,33 ve Genel Kültür Testinin doğru cevap sayısı ortalaması 22,39 olarak elde edilmiştir. Bu sonuç, Genel Yetenek Testinin, Genel Kültür Testine göre adaylara daha zor geldiğini göstermektedir. Yapılan analizler sonucunda Genel Yetenek Testinin ortalama ayırt edicilik düzeyi 0,31 olarak hesaplanırken Genel Kültür Testinin ortalama ayırt edicilik düzeyi 0,35 olarak hesaplanmıştır.

Soru güçlük düzeyi, bir soruyu doğru cevaplayan adayların tüm adaylara oranı; testin ortalama güçlük düzeyi de testte bulunan soru güçlükleri toplamının soru sayısına bölümü olarak tanımlanmaktadır (Ebel ve Fresbie, ; Linn ve Gronlund, ). Tablo 1’de görüldüğü üzere ortalama güçlük düzeyleri 0,18 ile 0,48 arasında değişmektedir. KPSS Ön Lisans’ta yer alan test ve alt testlerin içinde en yüksek ortalama güçlük düzeyi Sözel Bölüm ve Türkiye Coğrafyası alt testlerinde, en düşük ortalama güçlük düzeyi ise Sayısal Bölüm alt testindedir. Adayların Sayısal Bölümdeki doğru cevaplama oranlarının diğer alt testlere göre daha düşük olduğu görülmektedir.

Genel Yetenek Testinde 30’ar sorudan oluşan Sözel Bölüm ve Sayısal Bölüm alt testleri için hesaplanan ham puan ortalamalarının birbirinden farklı değerlere sahip olduğu görülmektedir. Adaylar Genel Yetenek Testi içinde Sayısal Bölüme göre Sözel Bölümde daha yüksek başarı göstermiştir.

Tarih Dersinde Doğru Ortalaması

Genel Kültür Testini oluşturan alt testlerin soru sayıları birbirinden farklı olmakla birlikte ortalama güçlük düzeylerine göre karşılaştırıldığında, adayların Türkiye Coğrafyası alt testinde diğer alt testlere göre daha yüksek başarı gösterdiği görülmektedir. Tarih alt testi ise 0,30 ortalama güçlük düzeyi ile Genel Kültür Testinde adayların en çok zorlandığı alt testtir.

Soru ayırt ediciliği ise bir soru ile ölçülmek istenen özelliğe sahip olan adayları bu özelliğe sahip olmayan adaylardan ayırma gücü olarak tanımlanmaktadır (Baykul, ; Cohen ve Swerdlik, ; Özçelik, ). Testin ortalama ayırt edicilik düzeyi, testteki tüm soruların ayırt edicilik değerlerinin ortalamasıdır (Urbina, ).

Testteki soruların ayırt edicilik değeri 0,30 ve üzeri olması, soruların ayırt edicilik değerinin yeterli olduğunu göstermektedir (Crocker ve Algina, ). Alt testlerde bulunan soruların ortalama ayırt edicilik düzeyleri 0,33 ile 0,51 arasında değişmektedir. Elde edilen bu verilere bakıldığında tüm alt testlerdeki soruların ayırt edicilik değerlerinin kabul edilebilir düzeyde olduğu söylenebilir. Türkiye Coğrafyası ve Türkiye ve Dünya ile İlgili Genel, Kültürel ve Güncel Sosyoekonomik Konular alt testlerinin ortalama ayırt ediciliklerinin görece diğer alt testlere göre daha yüksek olduğu ifade edilebilir.

Test puanlarının güvenirliği; o testte yer alan bütün maddelerin ölçmek istediği değişkeni ölçebilmesi, soruların bir bütün hâlinde tutarlı bir ölçme yaptığının göstergesi olarak kabul edilmektedir (Cronbach, ; Kuder ve Richardson, ; Lord, ). Testler için 0,70 ve üzerindeki iç tutarlık korelasyon katsayısı yeterli düzey olarak kabul edilmektedir (Turgut ve Baykul, ; Özçelik ; Urbina, ). Güvenirlik analizinde Genel Yetenek Testine ait puanlardan elde edilen iç tutarlık katsayısı 0,85; Genel Kültür Testine ait puanlardan hesaplanan iç tutarlık katsayısı ise 0,88 olarak hesaplanmıştır. Bu değerler, her iki testten elde edilen puanların yüksek derecede güvenilir olduğunu ve her iki testin iç tutarlığının yüksek olduğunu göstermektedir.

KPSS Ön Lisans KPSSP93 Puan Dağılımı EN ÇOK PUANLARI ALINDI

Sınavı geçerli olan adaylardan Genel Yetenek ve Genel Kültür Testlerinin her ikisinden de en az 1 ham puanı bulunmayan adayın KPSSP93 puanı hesaplanmamıştır. Sınavı geçerli olan ve puanı hesaplanan aday bulunmaktadır. KPSS Ön Lisans’ta sınavı geçerli olan ve puanı hesaplanan adayların KPSSP93 puan dağılımları incelenmiş ve elde edilen sonuçlar Şekil 14’te sunulmuştur. KPSS Ön Lisans düzeyi için üzerinden elde edilen adayların KPSSP93 puanları 54,77 ile aralığında değişmektedir. KPSSP93 puan türü için tam puan alan 1 aday bulunmaktadır. Şekil 14’te görüldüğü gibi adayların puanları puan aralığında yoğunlaşmıştır.

# kpss önlisans sonuçları açıklandı mı, kpss önlisans sonuçları saat kaçta, kpss önlisans bugün açıklanır mı, Fahrettin Koca, personel, sağlık bakanlığı, KPSS, başvuru, alımı, lisans,

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir