buderus kombi işaretleri / Kombi Arıza Kodları - Kombi Hata Kodları - Alarko Plus

Buderus Kombi Işaretleri

buderus kombi işaretleri

Buderus Kombi Arıza Kodları

Kış boyunca devamlı faal olan Buderus kombiler, büyük eforlar sarf ederek çalıştıklarında pek çok farklı problem çıkması da kaçınılmaz olmaktadır. Ancak ortaya çıkan arızalar ile ilgili sorunlar da Buderus marka kombinizin ekranında beliren arıza kodları sayesinde çoğu zaman doğru çözüme ulaşabilirsiniz.

Dijital ekrana sahip olan yeni nesil Buderus kombiler sayesinde Buderus kombi arıza kodları kolaylıkla okunabilir. Ancak burada unutulmaması gereken, kullandığınız modele göre hata kodlarının değişiklik gösterdiğidir. Bu nedenle ekranda beliren hata kodunu dikkatlice inceleyerek kodları karşılaştırmalı ve sorunu çözüme ulaştırmaya yönelik harekete geçmelisiniz.

Buderus kombi arıza kodları genel olarak cihazın resetlenmesi yoluyla düzelebileceği gibi bazı durumlarda da farklı işlemlere başvurmanız gerekebilir. Ancak kodların özelliklerine göre büyük problemler ile karşılaştığınız durumlarda cihaza müdahale etmeden mutlaka yetkili servis ile iletişime geçmelisiniz.

En Sık Rastlanan Buderus Arıza Kodları

Kombiniz evinizin kalbidir ve düzgün çalıştığı sürece, muhtemelen onu düşünmüyorsunuz bile. Sadece aniden sıcak su veya soğuk radyatör ile karşılaştığınızda bunun ne kadar önemli olduğunu anlarsınız. Buderus marka kombiniz aniden çalışmayı durdurduysa, genellikle sorunun nedenini belirlemeye ve hangi işlemin yapılması gerektiğini göstermeye yardımcı olacak Buderus kombi arıza kodları görüntülenir. Kombi arıza kodları, kombinizin marka ve modeline bağlı olarak büyük ölçüde değişebilir. 

Bir kombinin tüm yıl boyunca 7 gün 24 saat sıkı çalışan karmaşık bir ekipman parçası olduğunu anlamak önemlidir. Bu da Buderus gibi üreticilerin ürettiği modern kombilerin son derece güvenilir olmasına rağmen, her zaman bir sorun riski olduğu anlamına gelir. Ayrıca, Buderus kombi arıza kodları, kombinin kendisiyle ilgili bir sorunun işareti olmayabileceğini de unutmamalısınız. Aynı zamanda elektrik veya gaz beslemesinde, yoğuşma borusunda veya gazda bir sorun olduğunu da gösterebilir. Bu da gaz tedarikinde geçici bir kesinti kadar basit olabilir.

Buderus 6A Arıza Kodu Nedir?

Buderus kombi arıza kodları 6a Buderus kombilerde en sık karşılan arıza kodlarından biridir. Kombinizin ateşlemesinde bir sorun olduğu anlamına gelir. Arızanın çözümünde ilk olarak gaz vanasının açık olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Bu kontrolü evinizde bulunan ve gaz ile çalışan cihazlar üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

Doğalgaz ile çalışan ocağınızı açmayı deneyerek gazın gelip gelmediğini test edebilirsiniz. Ocağınızın gaz almadığını gördüyseniz, dairenin dışında bulunan gaz vanasını kontrol ederek vananın açık olduğundan emin olmanız gerekir.

Eğer ocağınız çalışıyorsa kombinin yanında bulunan gaz vanasını kontrol etmeniz gerekiyor. Gaz vananız boru ile aynı hizada ise açık değilse kapalı demektir. Vana açık ama hala Buderus kombi arıza kodları ekranında yer alan uyarı devam ediyorsa bu durumda sorunun çözümü için gerekli olan aşamaları takip etmeniz gerekiyor.

Buderus 6A Arızası Nasıl Giderilir?

Buderus kombi arıza kodları konusunda en sık karşılaşılan kodlardan biri olan 6a arızasında, gaz vanalarınız açık olmasına rağmen problem devam ediyorsa, evde uygulayabileceğiniz ilk adım kombinizi resetlemektir. Kombinizi açıp kapayarak ya da reset tuşuna birkaç saniye basılı tutarak kombi resetleme işlemini kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.

Resetleme işlemi sonrasında hata ekranda gösterilmeye devam ediyorsa kombinizin parçalarında arıza gerçekleşmiş olabilir. Bu durumda arızanın çözümü için uzman yetkili servislerine danışabilir veya Bursay Mühendislik olarak bizimle iletişime geçebilirsiniz. Bu sayede kombinizde ortaya çıkan tüm Buderus kombi arıza kodları ile ilgili destek alabilirsiniz.

Buderus GBİ Arıza Kodları

Yeni nesil bir kombi olan Buderus Logamax Plus GBİ son zamanlarda en sık tercih edilen Buderus kombilerden biridir. Bu nedenle de arıza kodları sık sık aratılmaktadır. Kombi ile alakalı tüm Buderus kombi arıza kodları aşağıda gösterilmektedir.  

  • Kodu: Kombinizde alev algılanamıyor; öncelikle gaz vanasının açık olup olmadığını kontrol edin. Gaz açık olduğu halde hata devam ediyorsa mutlaka servisle iletişime geçin.
  • Kodu: VAC besleme gerilimi oluşturulması gerekiyor. Mutlaka yetkili servis ile iletişime geçmelisiniz.
  • Kodu: Bu hata kodunda su basıncını kontrol etmelisiniz. Gerekli olursa belirlenen basınca ulaşıncaya kadar su ilave edebilirsiniz.
  • Kodu: Çalışma basıncının çok düşük olduğu anlamına geliyor. Isıtma tesisatının havasının alınması gerekiyor. Su basıncını da kontrol ederek gerekli müdahaleyi yapmanızda fayda var.
  • Kodu: Şebeke geriliminin olması gerekenden çok daha düşük olduğu anlamına gelir. Böyle bir durumda mutlaka servis ile iletişime geçmelisiniz.

Buderus GB Model Kombi Arıza Kodları ve Çözümleri


OY– OU– OL– OH– OE– OC– OA ve O işaretleri (Çalışmaya başlama evresi)

Çözümü: Kombinin çalışmaya hazır olduğunu gösteren işaretlerdir. Bir süre sonra kendiliğinden kaybolması gerekir. Uzun süreli ekranda kalan işaretler, kombide bir sorun olduğu anlamına gelir. Teknik servis ekiplerinden konuyla ilgili yardım alabilirsiniz.


1C Arıza Kodu (Kombi aşırı ısındı Limit sensör devreye girdi)

Çözümü: Bu arıza durumunda kombinin normalden daha fazla ısındığını anlıyoruz. Aşırı ısınmanın kombiye zarar vermemesi için limit sensörü devreye girmiştir. Kullanıcı olarak yapacağınız müdahale, kombinin sıcaklığını düşürmektir. Eğer su sıcaklığı artmışsa ve kombi kış modunda ise en az üç tane kalorifer vanasının açık olduğuna emin olun. Daha sonra kombiye reset atarak bir süre bekleyin buna rağmen arıza durumu devam ediyorsa, teknik servis desteği almanız gerekir.


2F Arıza Kodu (Sıcak su sensör sorunu)

Çözümü: Kombiden çıkan ve kaloriferlere giden suyun sıcaklığını ölçen sensörde bir sorun olduğunu belirten arıza kodudur. Sensör bağlantılarında kopma, temassızlık olacağı gibi sensörün kendisi de arızalı olabilir. Teknik servis ekipleri sorunu çözüme kavuşturacaktır.


2P Arıza Kodu (Kombi emniyet sensörü sorunu)

Çözümü: Kombi emniyet sensörü, su sıcaklığında ani artışlar olduğunu tespit ettiğinde meydana gelen arıza durumudur. Bunun bir çok sebebi olabilir. Kalorifer sisteminde tıkanma, kireçlenme, devri daim pompasında arıza, üç yollu vanada sorun, ana eşanjörde tıkanma, kireçlenme olabilir. Arızanın net tespiti ve çözümü için servis ekiplerinden yardım almanız en doğrusu olacaktır.


3A Arıza Kodu (Kombi fanında sorun var)

Çözümü: Kombide yanma sonucu açığa çıkan gazın atılmasını sağlayan fan sisteminde bir sorun olduğunu ifade eden arıza durumudur. Bu arıza işareti belirdiği zaman kombi çalışmaz alev söner. Fan bağlantılarında kopma yada kısa devre olabilir. Kullanıcı olarak yapacağınız bir müdahale yoktur. Servis ekipleri sorunu yerinde görmeli ve onarım yapmalıdır.


3L Arıza Kodu (Fan hava akışı yapamıyor)

Çözümü: Kombide belli bir süre sonra fan sisteminin çalışmayı kestiğini ve hava akışının sağlanmadığını ifade eden arıza durumudur. Kullanıcı olarak yapacağınız müdahale, kombiye reset atmaktır. Bir kaç kez reset attıktan sonra arıza devam ediyorsa, teknik servis ekiplerinin durumu değerlendirmesi ve arızayı tespit etmeleri gerekir.


3Y Arıza Kodu (Kombi fanı sağlıklı çalışmıyor)

Çözümü: Atık gazların ortamdan uzaklaşmasını sağlayan fan sisteminde bir arıza olduğunu ifade eden koddur. Fan ya çok yavaş çalışır yada çok hızlı çalışır. Teknik sorun olduğu için servis çalışanları tarafından değerlendirilmesi şarttır.


4A Arıza Kodu (Kombi gidiş suyu normalden çok fazla)

Çözümü: Kombiden radyatörlere giden suyun sıcaklığının aşırı derecede arttığını belirten arıza durumudur. Gidiş su sensörü yada emniyet sensörü bağlantılarında kopma, temassızlık yada sensörler arızalı olabilir. Kesin teşhis ve onarım için uzman ekiplerin yerinde inceleme yapması önemlidir.


4E Arıza Kodu (Emniyet ve gidiş sensörlerinde kısa devre durumu)

Çözümü: Kombi çalıştığında bu arıza kodu görünüyorsa, gidiş ve emniyet sensörleri arasında bir kısa devre meydana geldiğini anlıyoruz. Kullanıcı olarak yapmanız gereken işlem, kombiye reset atmaktır. Bu işlemin ardından arıza devam ederse servis desteği almanızı öneriyoruz.


4L Arıza Kodu ( Kombi emniyet sensörü sorunu)

Çözümü: Gidiş ve emniyet sensörü kısa devre yaptığında yada gidiş ve emniyet sensörü su sıcaklığını °C&#;nin üzerinde ölçtüğünde oluşan arıza durumudur. Kombiye bir kaç reset atarak soruna müdahale edebilirsiniz. Buna rağmen eğer arıza devam ederse teknik servis ekipleri ile görüşmelisiniz.


4P Arıza Kodu (Emniyet ve gidiş sensör bağlantılarında temassızlık yada sensörde arıza var)

Çözümü: Bu arıza kodu belirdiği zaman kombi çalışmaz. Kombi gidiş suyu sıcaklığını ölçen sensör bağlantılarında yada emniyet sensör bağlantılarında temassızlık olacağı gibi sensörlerin kendisi de arızalı olabilir. Kombiye bir kaç kez reset atmanıza rağmen arıza devam ederse servis ekipleri durumu yerinde değerlendirmelidir.


6A Arıza Kodu (Kombide ateşleme sorunu var)

Çözümü: Kombi ekranında bu arıza kodu belirdiği zaman, kombinin en az 4 kere ateşleme işlemini denediğini ve bir sonuç alınmadığını anlarız. Bu durumda yapacağınız kontroller, dairenizde gaz olup olmadığına bakmaktır. Eğer dairede gaz var ancak kombiye yetişmiyorsa, kapalı gaz vanasını açın. Kombiye gaz geldiği halde arıza durumu devam ediyorsa, kombiye bir kaç reset atın. Bu işlemden sonra bile arıza varsa kombi ana kartı, gaz valfi yada iyonizasyon ateşleme elektrodunda arıza olabilir. Teknik servis desteği şarttır.


6C Arıza Kodu (Ateş olmadığı halde ateş algılanması sorunu)

Çözümü: Bu kod, kombide ateşlemenin kesilmesi halinde bile, iyonizasyon akımının halen okunmaya devam ettiğini belirten bir durumdur. Kombi ana kartı, gaz valfi yada iyonizasyon ateşleme elektrodunda bir sorun olabilir. Teknik servis ekibi çağırmanız en doğrusu olacaktır. Kullanıcı olarak yapacağınız bir işlem yoktur.


6L Arıza Kodu (Kombi çalışma esnasında alevin sönmesi)

Çözümü: Kombi çalışırken alevin aniden sönmesi durumunda oluşan arızadır. Bu arızanın bir çok nedeni olabilir. Reset atmak sorunu çözmeyecektir. Servis ekiplerinin arızayı yerinde tespit etmesi ve ona göre hareket etmeleri en uygunudur.


7C Arıza Kodu (Kombide elektrik akımı yok)

Çözümü: Kombi ekranında bu arıza işareti göründüğü zaman kombide elektrik akımının kesildiğini anlıyoruz. Elektronik bir sistemi olan kombide bu arızanın bir çok nedeni olabilir. Kombiye reset atmanıza rağmen sorun devam ederse, başka bir müdahalede bulunmadan servis ekipleri ile görüşünüz.


9P -9L -9H -9A -EC- EA- E1- E4 Arıza Kodları (Kumanda panelinde sorun var)

Çözümü: Bu arıza kodları göründüğünde kumanda kontrol panelinde sorun olduğu anlaşılır. Kombiye monteli olan ekran uyumsuz yada arızalı olabilir. Reset atarak bir süre bekleyin arıza devam ederse, servis desteği almalısınız.


9F Arıza Kodu (Gaz valfi sağlıklı çalışmıyor)

Çözümü: Bu işaret belirdiği zaman kombi gaz valfi bağlantılarında bir sorun olduğu ve buna bağlı olarak sağlıklı çalışmadığını anlıyoruz. Bu durumda kombi ateşleme yapamaz ve çalışmaz. Kullanıcı olarak yapacağınız bir işlem yoktur. Kombi gaz armatörü, ana kart yada iyonizasyon elektrodunda bir arıza olabilir. Servis desteği almanız gerekir.


9Y Arıza Kodu (Kombi gaz valfi sorunlu)

Çözümü: Bu arıza durumunda Kombi gaz valfi bağlantılarında temassızlık yada kopma olduğu anlaşılır. Gaz valfi sistemi kısa devre yapmıştır. Kullanıcı olarak kombiye bir kaç reset atabilirsiniz. Buna rağmen sorun devam ediyorsa, servis müdahalesi öneriyoruz.


EF Arıza Kodu (Kombi kontak arızası)

Çözümü: Kombinin kontrol panelindeki bağlantılarında bir sorun olduğunu ifade eden arıza durumudur. Kullanıcı müdahalesi ile düzelecek bir arıza değildir. Teknik servis çalışanlarının müdahalesi ile arıza düzelir.


rE işareti (Kombi resetleme yapıyor)

Bu bir arıza durumu değildir. Kombiye reset attığınızda görünen işarettir. Reset işlemi tamamlandığında işaret kaybolacaktır.


 

Kombi Arıza Kodları

Isınmak ve sıcak su ihtiyacını karşılamak için kullanılan vazgeçilmez iklimlendirme cihazlarından kombiler, zaman zaman çeşitli arıza ve hatalar verebilir. Kombi arıza kodları olarak da bilinen bu kodlar, kombinizde bir şeylerin yolunda gitmediğinin habercisidir. Kombi arıza kodu, kullandığınız kombiden kombiye göre farklılık gösterebilir. Her markanın kombi arıza kodu ve bu koda karşılık gelen hata farklıdır. Bu yüzden kombinizin markası ne ise o markanın arıza kodlarına bakmanız gerekir. Sizlere kolaylık olması adına en çok merak edilen kombi arıza kodlarını bu yazıda derledik. Çeşitli kombi markalarının kullanıcıları tarafından en sık karşılaşılan kombi arıza kodlarının neler olduğuna gelin hep birlikte bakalım!

E.C.A. Kombi Arıza Kodları

En sık karşılaşılan E.C.A. kombi hata kodları şu şekilde:

E.C.A. Kombi 4 Arızası: Diferansiyel hava basıncı arızası. Eğer 4 numara yanıp sönüyorsa atık gaz sistemi ile ilgili bir sorun yaşanıyor demektir.

E.C.A. Kombi C1 Arızası: Ana kart ile iletişim kesintisi arızası.

E.C.A. Kombi FL Arızası: Elektronik ateşleme gerçeklememiştir. 3 ateşleme denemesinin ardından brülörde ateş oluşmadığında FL arızası meydana gelir.

E.C.A. Kombi 24 Arızası: Hava basınç anahtarı arızası. Fan, prosestat veya elektronik kartta sorun olabilir. Bunun yanı sıra dışarı uzanan hava akım borusu yerinden çıkmış ya da boyutu uzun olabilir.

E.C.A. Kombi CC Arızası: Dış hava sensöründe kesinti sorunu.

E.C.A. Kombi 40 Arızası: Tesisat su basıncının düşük olduğunu belirten bir arızadır.

E.C.A. Kombi Arızası: Ana kart arızalarında bu uyarı meydana gelir.

E.C.A. Kombi 5 Arızası: Baca tıkanıklığı ya da fan motorunun arızalı olması anlamına gelir.

E.C.A. Kombi F7 Arızası: Su seviyesi düşüklüğü arızası.

E.C.A. Kombi 1 Arızası: Aşırı sıcaklık kilitlenmesi anlamına gelir.

E.C.A. Kombi 21 Arızası: Düşük su basıncı arızası.

E.C.A. Kombi 10 Arızası: Tesisat su basıncının düşük olduğu anlamına gelir.

E.C.A. Kombi 6 Arızası: Aşırı sıcaklık uyarısıdır.

E.C.A. Kombi F8 Arızası: Düşük voltaj uyarısıdır.

E.C.A. Kombi 14 Arızası: Kullanım suyu sensör arızası.

E.C.A. Kombi 20 Arızası: Gaz valfi devresi arızası.

E.C.A. Kombi 19 Arızası: Fan hızı sorunudur.

E.C.A. Kombi F37 Arızası: Kalorifer devresi düşük su basıncı uyarısıdır.

E.C.A. Kombi C6 Arızası: Atık gaz sisteminde sorun olduğu anlamına gelir.

Buderus Kombi Arıza Kodları

Buderus kombi arıza sembolleri şu şekilde:

Buderus Kombi 6A Arızası: Kombide ateşleme sorunu olduğu anlamına gelir.

Buderus Kombi H Arızası: Cihazın ısıtma işletmesinde sorun olduğu anlamına gelir.

Buderus Kombi 4C Arızası: Kombi tesisatındaki su sıcaklığının maksimum değeri aşarak aşırı ısınmaya yol açtığı anlamına gelir.

Buderus Kombi 2E Arızası: Tesisat su basıncının düşük olduğu anlamına gelir.

Buderus Kombi 4A Arızası: Gidiş sensörü ya da emniyet sensörü °C nin üstünde sıcaklık algıla demektir.

Buderus Kombi 3Y Arızası: Difransiyel basınç şalteri kapama sağlamıyor demektir.

Daikin Kombi Arıza Kodları

Daikin kombi hata kodları şu şekildedir:

Daikin Kombi Arızası: Kombi devredeyken alev kaybı oluyor demektir. İyonizasyon elektrodu tıkalı ya da arızalı olabilir, gaz valfi arızalı olabilir veya elektronik kart arızası olabilir.

Daikin Kombi LP Arızası: Düşük basınç sorunu.

Daikin Kombi Arızası: Gaz yokluğu-ateşleme arızası.

Daikin Kombi Arızası: Güvenlik süresinde alev kaybı sorunu.

Protherm Kombi Arıza Kodları

Protherm kombi hata kodları şu şekildedir:

Protherm Kombi F01 Arızası: Aşırı ısı limit termostat arızası.

Protherm Kombi F6 Arızası: Baca hatası anlamına gelir.  Özellikle Protherm Leopard modelinde sık sık meydana gelen bu hata genelde fan motorunun temizlenmemesiyle alakalıdır.

Protherm Kombi F04 Arızası: İyonizasyon-ateşleme sorunu.

Protherm Kombi AB Hatası: Bu bir arıza değil koruma fonksiyonudur.

Protherm Kombi F10 Arızası: Tesisat su basınç problemi (basınç ya düşük ya da yüksek).

Protherm Kombi F0 Arızası: Su basıncının 1 barın altına düştüğü anlamına gelir.

Protherm Kombi F-1 Arızası: Yüksek sıcaklık ve su dolaşım arızası.

Protherm Kombi F5 Arızası: Hava akış hatası.

Protherm Kombi 80 Arızası: Tesisat devresi su basınç hatası.

Protherm Kombi F3 Arızası: Aşırı ısınma sorunudur.

Kombi kullanıcıları tarafından en çok aranan kombi arıza kodları bu şekilde. Eğer kombinizde herhangi bir arıza meydana geldiyse kombiyi kurcalamadan mutlaka bir yetkili servisle iletişime geçmenizi öneririz.

 

Kombi Arıza sembolleri

Kombi Arıza sembolleri Arıza simgeleri, Kombideki sembollerin anlamı nedir..? Kombi arıza işaretleri..! Kombide bulunan merdivenli adam işareti ne demek..?

Damla işareti nedir..? Çeşme işareti, Kalorifer işareti, Anahtar işareti ne demek.? Hangi uyarı ledin&#;de ne yapmanız gerektiğini öğrenmiş olacaksınız.

Daha Bir çok sorunun cevabını bu yazıda bulabilirsiniz. Sitede eksik bir yazı veya konu görürseniz Lütfen yorum kısmında bizi uyarın..!

Kombi Arıza, işaret ve sembolleri

Kombi on-off-tuşu

Kombi on-off-tuşu

Kombi Arıza sembolleri

Kombi çeşme açık

Kombi Arıza sembolleri

Kombi petekler açık

Kombi Arıza sembolleri

Kombi kış konumu

Kombi Arıza sembolleri

Ateşleme var

Kombi Arıza sembolleri

Ateşleme yok

Kombi kış Modu

Kombi kış Modu

Kombi Arıza sembolleri

Kombi Yaz Modu

Kombi Arıza sembolleri

Kombide su yok

Kombi reset

Kombi reset

Kombi Arıza sembolleri

Kombi çalışmıyor

Kombi Arıza sembolleri

Kombi Manuel modu

Kombi Arıza sembolleri

Merkezi ısıtma hatası

Kombi Arıza sembolleri

Sıcak su hatası

Aşırı ısınma hatası

Aşırı ısınma hatası

Hava akış hatası

Hava akış hatası

Kombi Arıza sembolleri

Anahtar simgesi PB3. (Servis) parametresi

Kombi Arıza sembolleri

Merdivenli adam. (Servis) funduszeue.info test butonu

Evet yukarıda Görmüş olduğunuz semboller arasında Tüketici olarak en çok karşılaşacağınız işaretler Şunlardır ;

  1. Kombide Su Yok (Su basınız Bar) olması gerekmektedir. Nasıl su basıldığını Bilmiyorsanız Kombiye su nasıl basılır yazısını inceleyebilirsiniz
  2. Ateşleme Yok (Kombi Doğal gaz vanalarını Kontrol ediniz) Kombi altında ve Dış kapı yanında olmak üzere 2 Adet gaz vanası bulunmaktadır. Ne tarafa açıldığını İlgili yazı Kombi neden çalışmazYazısını inceleyerek öğrenebilirsiniz.
  3. Hava akışı hatası (servis çağırınız)
  4. Aşırı ısınma hatası (servis çağırınız)
  5. Merkezi ısıtma (Kalorifer hatası) (servis çağırınız) Faydalı olacak ise Kombi petekler ısınmıyor yazısını okuyup bilgi sahibi olabilirsiniz.
  6. Sıcak su hatası (servis çağırınız) Yada faydalı olabilecek Kombiden sıcak su gelmiyor yazısını okuyup bilgi sahibi olabilirsiniz.
  7. Kombi Reset ikaz ışığı &#;nın yanıp yanıp sönmesi (Reset tuşuna 3 sn basıp bırakınız. (on-off Ayar Düğmeli ise)R Harfine çevirip 3 sn bekleyiniz..!

R harfi yok ise Off Kapalı konumuna getiriniz Genelde Demirdöküm Aden &#; Kalisto bu şekilde reset atılır. Daha sonra tekrar normal konuma alıp deneyiniz.

Not ; Eğer kombi Altından su geliyorsa veya tesisatta herhangi bir petekte su kaçağı var ise Kombi su yok, Düşük su basınç hatası verecektir.(Bakınız 1. şık) Kombiye sık sık su basıyorsanız, kombi altından su Kaçırma, Damlatma var iseKombi neden su akıtır  yazısını inceleyebilirsiniz.

Kombi Arıza sembolleri

Ariston arıza simge ve sembolleri ; 

Egis 24 FF &#; Egis 24 CF

Ariston egis,matis arıza sembolü

Kombi arıza sembolleri

Egis 24 cf arıza sembolleri

Kombi arıza sembolleri

Ariston arıza sembolleri ;

Matis 24 FF &#; Matis 24 CF

Ariston matis arıza sembolleri

Kombi Arıza sembolleri

Baymak Arıza simge ve sembolleri ;

Luna Fi

Baymak fi arıza sembolleri

Kombi arıza sembolleri

  1. On (Kombi Açık)
  2. Sıcak su devrede
  3. Kalorifer devrede
  4. Ateşleme gerçekleşti
  5. Kalorifer derece ayarı
  6. Sıcak su derece ayarı
  7. Reset
  8. Kiş konumu
  9. off (Kombi kapalı)
  10. Yaz konumu

Baymak Arıza işaret sembolleri :

Luna Fi

Baymak fi arıza işaret sembolleri

Kombi arıza sembolleri

Baymak30 Derece ; Led yanıp sönüyorsa Gaz kesik veya vanalar kapalı

Baymak 40 Derece ; Led yanıp sönüyorsa Aşırı sıcaklık Hatası

Baymak 50 Derece ; Led yanıp sönüyorsa Baca Hatası

Baymak 60 Derece ; Led yanıp sönüyorsa Su yok

Baymak 70 Derece ; Led yanıp sönüyorsa Sıcak su hatası

Baymak 80 Derece ; Led yanıp sönüyorsa Kalorifer ısıtma Hatası

Demirdöküm Aden kombi arıza sembolleri ;

Demirdöküm Aden arıza sembolleri

Kombi arıza sembolleri

DD.ON Ledi: Bu led cihaza elektrik geldiği müddetçe yanar ve hem standby hem&#;de çalışma durumunda aktiftir.

DD.30 Derece: Led yanıp sönüyorsa Kalorifer tesisat suyu sıcaklık sensörün&#;de problem mevcut.

DD.40 Derece: Led yanıp sönüyorsa Kullanım suyu sıcaklık sensörün&#;de problem mevcut.

DD.50 Derece: Led yanıp sönüyorsa Dış hava sensörün&#;de problem mevcut.

DD.60 Derece: Led yanıp sönüyorsa Su devresinde problem mevcut Basıncı kontrol ediniz.

DD.70 Derece: Led yanıp sönüyorsa presostat yada baca sensöründe (bacalı modeller için) problem mevcut.

DD.80 Derece: Led yanıp sönüyorsa Aşırı ısınma emniyet termostatında problem mevcut.

DD.90 Derece: Led yanıp sönüyorsa Gaz beslemesinde yada iyonizasyonda problem mevcut.

ECA proteus arıza simge ve sembolleri ;

Eca proteus arıza sembolleri

Kombi arıza sembolleri

Vaillant arıza simge ve semboleri ;

AtmoTEC vuw pro

Vaillant AtmoTEC pro vuw

Kombi Arıza sembolleri

  1. Sarı ışık Alev oluştu
  2. Sarı ışık su var- Kırmızı ışık su yok (Ateşleme Başarısız)
  3. Sarı ışık Baca çekiş normal- Kırmızı ışık Baca çekiş hatası
  4. Sarı ışık Petekler devrede- Kırmızı ışık ısıtma problemi
  5. Sarı ışık sıcak su devrede-Kırmızı ışık Sıcak su hatası
  6. Kombi-On
  7. Arıza ledi kırmızı ışık Ateşleme Başarısız.
  8. Reset 2 sn
  9. Sıcak su ayar düğmesi
  10. Kalorifer ayar düğmesi

Baymak Novadens sembolleri ve Anlamı..!

Baymak novadens ekran sembolleri

Baymak novadens ekran sembolleri

Baymak Novadens kombi ile ilgili sık sorulan sorulardan bir tanesi..; Ay işareti (Simgesi) nedir.? Bu bir arıza&#;mı..? Üstteki fotoda her simgenin anlamı yazmaktadır.

Öncelikle Ay işaretinin anlamını söyleyelim..; Kışın kombi ısıtma kalorifer modunda (eco Ay/comfort Kar) seçim tuşları bide (Manuel/oto/off) seçim tuşu yer almaktadır.

Bu seçim tuşları ile kombi eco ay işaretine getirdiğiniz zaman düşük yani ekonomik alevde kombi yanmaktadır. (Alev boyu kısa) ile kalorifer eco konumunda çalışmaktadır.

Yada comfort (Kar işareti) konuma aldığınızda (Alev boyu orta boy) olarak yanma gerçekleşmektedir.

Oto seçim tuşuna bastığınızda..! Cihaz önce comfort modunda çalışır, Gece belli saatlerde tüketicinin kullanım alışkanlığına bağlı olarak cihaz, otomatik olarak eco yani ay ekonomik moduna geçip çalışmaya devam eder. Yani bu bir arıza nedeni değildir.

Maktek ruby sembolleri..!

Maktek ruby sembolleri..!

Maktek ruby ekran sembolleri

Vaillant turbotec plus C işareti nedir

Kombi Arıza sembolleri

Kombi Arıza sembolleri

Yukarıda bulunan tabloda vaillant turbotec plus kombi C işareti anlamı yazmaktadır. Konfor konumu aktif Sadece sıcak su hazırlama fonksiyonu bulunan turbotec/Atmotec plus modellerinde bu özellik vardır.

  • Sürekli yanıyor; Konfor konumu aktif
  • Yanıp sönüyor; Konfor konumu aktif, Brülör devrede
Vaillant turbotec plus C harfi

Vaillant turbotec plus

Eca proteus premix ekran sembol işaretleri ve Anlamı

Kombi Arıza sembolleri

1. Konum seçme Düğmesi;

Konum seçme düğmesine Birer kez basarak Kış moduna alma ve Yaz moduna alma şeklinde konum değiştirilebilir. Eğer 3 Saniye boyunca düğmeye basılı tutulursa Cihaz &#;Bekleme&#; Konumuna geçer. (OFF)

Not.; Açma kapama tuşuna 3 Saniye basılı tutarak kombiyi kapatabilirsiniz. (Ekran 1 DK sonra kapanacaktır.)

Sigorta kapanmadığı sürece Donma koruma özelliği Aktif olur. (Kış mevsimi için sigortanın açık olması önerilir)

Cihazı Çalışma Konumuna almak için Düğmeye 1 Kez basılması Yeterli olacaktır. (ON) 

2. Reset Düğmesi;

Ana foksiyonlar;

  • Kalıcı Hata durumunda çıkış işlemi (EXX)
  • Eco Modu Aktifleştirme
  • COMFORT Modu Aktifleştirme

Cihazınız arıza yaptığı zaman arıza kodu ekranda yanıp sönmeye başlayacaktır. Kalıcı (EXX) ve Geçici (FXX) arızalar olmak üzere 2 Tip arıza çeşidi bulunmaktadır.

Kalıcı hata durumu oluştuğu zaman (EXX) LCD ekrandan hata kodunun gidebilmesi için öncelikle hatanın düzelmesi gerekmekte, sonrasında &#;Reset&#; tuşuna 1 Kez basılarak da cihaz normal çalışma durumuna geçebilmektedir.

Geçici hata durumunda ise (FXX) &#;Reset&#; tuşu ile hata LCD ekrandan giderilmez. Bu hata durumu düzeldiği zaman LCD ekrandan otomatik olarak hata kodu kaybolur. Cihaz ilk çalıştığında Comfort modunda çalışmaya başlayacaktır.

3.Kullanım suyu ısıtma Sıcaklık Arttırma Düğmesi

Kullanım suyu ısıtma sıcaklık arttırma düğmesi sayesinde Kullanım suyunun sıcaklığı 65C e kadar Arttırılabilir.

4. Kalorifer devresi ısıtma sıcaklık Arttırma düğmesi;

Kalorifer devresi ısıtma sıcaklık arttırma düğmesi sayesinde kalorifer devresindeki ısıtma suyunun sıcaklığı 80C ye kadar arttırılabilir.

5. Kullanım suyu ısıtma sıcaklık azaltma düğmesi;

Kullanım suyu ısıtma sıcaklık azaltma düğmesi sayesinde Kullanım suyunun sıcaklığı 30C e kadar Azaltılabilir.

6. Kalorifer devresi ısıtma sıcaklık Azaltma düğmesi;

Kalorifer devresi ısıtma sıcaklık azaltma düğmesi sayesinde kalorifer devresindeki ısıtma suyunun sıcaklığı 30C ye kadar azaltılabilir.

Eca premix LCD Ekran Sembolleri ve Anlamları;

Eca premix LCD Ekran Sembolleri ve Anlamları;

Eca premix LCD Ekran Sembolleri ve Anlamları;

Eca premix Solar panel modu; Bu modun aktif olabilmesi için Solar panel enerji kabloları kartta bulunan sokete takılması gerekmektedir. Meskende solar panel kullanmıyorsanız bu modu dikkate almayınız.

Basınç göstergesi ; Bar seviyesini 1,5 barda olmalıdır. 3 Tırnak görünmesi yeterli olacaktır Max 4 tırnağı geçmemesi gerekmektedir.

Eca premix AP hata kodu; LCD ekranda AP yazısını görürseniz Cihaz otomatik ısıtma sistemi (Kalorifer) hava alma moduna girmiş demektir.

Not..; Bu hata kodu LCD ekranda Görünürse kesinlikle &#;Reset&#; tuşuna basmayınız.

LCD Ekranda ASE Hata kodu; Bu hata kodu görünürse Eca kombinin bakım zamanı gelmiş demektir. Servis çağırınız. Servis gele ne kadar Geçici olarak &#;Reset&#; tuşuna 1 kez Basılmak sureti ile bu yazı ekrandan kaybolur.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası