acun ılıcalı dursun özbek / Omuz Omuza kampanyasında toplanan bağış miktarı açıklandı

Acun Ilıcalı Dursun Özbek

acun ılıcalı dursun özbek

Acun Ilıcalı bir kulüp daha aldı: Şimdi de Premier Lig

İngiltere Championship takımlarından Hull City'inin sahibi Ilıcalı, sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımda, İrlanda ekiplerinden olan Shelbourne FC'nin çoğunluk hissesini satın aldığını kaydetti.

"HEDEFİMİZ SHELBOURNE FC İLE BERABER AVRUPA KUPALARI'NA KATILMAK"

Acun Ilıcalı, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

"Hull City ile başlayan güçlü futbol yatırımlarımız İrlanda Premier Ligi'nin en eski ve köklü kulüplerinden Shelbourne FC'nin çoğunluk hisselerini almamızla devam ediyor. Hedefimiz Shelbourne FC ile birlikte Avrupa Kupaları'na katılmak, önemli başarılar elde etmek ve birçok yeteneği dünya futboluna kazandırmak. İrlanda futboluna, kulübün potansiyeline ve taraftarlarımıza olan inancımız sonsuz."

Shelbourne FC, İrlanda liginde oynadığı 19 maçta 29 puan topladı ve 10 takımlı ligde 5. sırada yer alıyor.

acun ılıcalı futbol dünyasına yatırımlarına hull city ile başladı

 

T&#;rk futbol ailesi depremzedeler i&#;in 'Omuz Omuza'

Haberin Devamı

"BİR AĞACIN FARKLI DALLARIYIZ"

Kampanyanın futbol dünyası için ifade ettiği anlamı vurgulayan Başkan Büyükekşi, "Bu kampanya biliyorsunuz depremdeki çok büyük yıkıma bir nebze olsun merhem olacak. Bu bölgenin çok büyük ihtiyacı var. Biz de futbol ailesi olarak geçici ve kalıcı barınma ihtiyacını karşılamak için yola çıktık. Bu kampanyaya Süper Lig takımlarımız, 1. Lig takımlarımız, 2. Lig takımlarımız, 3. Lig takımlarımız, profesyonel ve amatör tüm takımlarımızın başkanları, futbolcuları, teknik direktörleri ve bu ekibin tüm paydaşları destek veriyor ve bundan sonra da destek bekliyoruz. Özellikle Omuz Omuza kampanyamız için imkanı olan herkesi bu hareketin bir parçası olmaya davet ediyorum. Bu kampanya ile aramızdaki tüm renk farklarını bir kenara bıraktık ve tek amaç için buradayız; yani omuz omuzayız. Kimsenin, 'Ben daha önce yardım yaptım, şu anda yardım yapmama gerek yok.' demesini özellikle istemiyoruz. Biliyoruz ki 2 hafta önce de bir kampanya oldu ama bu ihtiyaç maalesef hep devam edecek. Onun için ihtiyacımız büyük. Bugün Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor, profesyonel ve amatör tüm kulüplerimiz ile el eleyiz, şu anda ekran karşısındayız ve omuz omuzayız. Hepimiz bir ağacın farklı dallarıyız; kökümüz bir, suyumuz bir, güneşimiz bir. Bugünkü samimiyetimiz, dayanışmamız ve tüm düşüncelerimiz dilerim depremle sınırlı kalmaz, yıllarca devam eder. Çünkü biz bunu Trabzonspor - Basel maçında başlattık, arkasından Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde, ardından Vodafone Park'ta bütün renkler, bütün başkanlarımız bir araya gelerek Omuz Omuza kampanyasının tanıtımı için destek verdik" şeklinde konuştu.

Türk futbol ailesi depremzedeler için Omuz Omuza

"ÇOK ÖZEL DUYGULAR YAŞADIK"

Tek gecelik bir organizasyon için bir araya gelmediklerinin altını çizen Başkan Büyükekşi, "Bugün bu kampanyanın başlangıcı ama bu kampanya en az 6 ay daha devam edecek. Yapmak istediğimiz kampanya bugün bitmeyecek, bundan sonra bir takım özel maçlar yapacağız, bu kampanyaya destek olmak için Biliyorsunuz UEFA Şampiyonlar Ligi Finali 10 Haziran'da İstanbul'da yapılacak. O zamana kadar birçok farklı organizasyon da yaparak bu kampanya için özellikle yeni birtakım gelirler elde edebilmek adına çabalarımız devam edecek. Bu kampanyada çok özel, çok güzel duygular yaşadık. Siz de mutlaka rastlamışsınızdır, Trabzon'un Of ilçesine bağlı Çoruk Köyü muhtarı, demirci ustası Coşkun Ayyıldız, 8 yaşındaki evladımız Elif'in kurtarılma anında Elif'in Fenerbahçeli olduğunu öğrenince, 'Ben Trabzonspor taraftarıyım ama bugün senin için "En büyük Fenerbahçe" diyeceğim.' dedi. Bu hikayeler çok fazla; diğer takımlarımız için de hep bunları gördük, duyduk ve hislendik. Ben de özellikle deprem bölgesini ziyaret ettiğimde bu tür çabalarla ilgili çok önemli anekdotlarla karşılaştım. Özellikle çadırkentte kalanlar bu konuda hislerimize tercüman oldular. Özellikle bir arkadaşımız, 'Ben de bir fabrika sahibiydim ama bugün her şeyimi kaybettim. Evimi kaybettim, çocuklarımı kaybettim, eşimi kaybettim. Allah keşke benim de canımı alsaydı.' diyor. Bunları yaşadık ama metin olmalıyız. 'Dışarıda aşırı fırtına vardı, dışarıda aşırı soğuk vardı, kar vardı, pijamayla dışarı çıktık ve üstümüze ne bulursak onu sardık.' Bugün aramızda özellikle Atakaş Hatayspor'dan Volkan Hocamız var, Gökhan kardeşimiz var, bu olayları yaşadılar, onlar da biraz sonra anlatacaklar. Her zaman onların hisleriyle yan yana olmamız lazım, bu duygularla yardımlarımızı yapmamız lazım. Çünkü Türkiye, devletiyle, milletiyle, sivil toplum örgütleriyle her büyük afette bir araya geliyor, bu sefer de bir araya geldi" değerlendirmesini yaptı.

"HER TÜRLÜ GÜÇLÜĞÜ YENECEK KARAKTERDEYİZ"

Tüm kulüp yöneticilerini, oyuncuları ve taraftarları birlik olmaya davet eden Başkan Büyükekşi, "Mustafa Kemal Atatürk Yıl Nutku'nda şöyle diyor: 'Geçen zamana nispetle daha çok çalışacağız, daha az zamanda daha büyük işler başaracağız. Bunda muvaffak olduğumuzda hiç şüphem yok. Çünkü Türk milletinin karakteri yüksektir, Türk milleti çalışkandır, Türk milleti zekidir.' Çünkü Türk milleti birlik ve beraberlikle güçlükleri yenmesini biliyor. Bizler her zaman bu bilinci koruyarak Büyük Atatürk'ün dediği gibi birlik ve beraberlikle her türlü güçlüğü yenecek karakterdeyiz ve bunu her zaman sergiledik. Futbol ailesi olarak da inşallah bu kampanyanın sonunda çok güzel bir birliktelik sağlayacağız. Ben bu birliktelikte bizlerle olan tüm kulüplerimize, tüm kulüp başkanlarımıza, taraftarlarımıza, futbolcularımızdan malzemecisine kadar dayanışma ve yardımlaşma organizasyonlarının içinde olan ve özellikle bu geceye destek veren Acun Ilıcalı'ya, hocalarımıza, futbolcularımıza, omuz omuza çalışan herkese çok teşekkür ediyorum ve şükranlarımı sunuyorum" dedi.

MİLYON BİN TL TOPLANDI

Gençlik ve Spor Bakanlığı, TFF ve Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı'nın önderliğinde düzenlenen yardım kampanyasında kulüp başkanları, futbolcular, teknik direktörler ve spor camiasının önde gelen isimlerinin yer aldığı tarihi yayında milyon bin TL'lik yardım toplandı. Deprem bölgelerine konteyner ve tüm barınma ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanılacak kampanya 15 Haziran'a kadar devam edecek.

Türk futbol ailesi depremzedeler için Omuz Omuza

VOLKAN DEMİREL VE GÖKHAN ZAN DEPREMİ ANLATTI

Futbol ailesinin 'Omuz Omuza' kampanyasına katılan ve depremde yaşanan felaketin ardından ilk kez konuşan Volkan Demirel, yaşadıklarını ve bundan sonra yapılması gerekenleri anlattı.

Volkan Demirel, "Öncelikle baş sağlığı dilemek istiyorum. Çünkü gerçekten Hatay'da bulunduğum sürede kişi tanıdıysam hemen hemen bunun yarısını yakınını kaybettim. Geride kalanların çoğu ya ailesini, ya eşini, ya geçmişini ya da geleceğini kaybetti. Oyüzden ben buradan başta mesai arkadaşım Taner Savut'un ailesine, oyuncu arkadaşımız Christian Atsu'ya, personelimiz Suzan kardeşimize, Onur kardeşimize baş sağlığı dilemek istiyorum. Keşke elimizden daha fazla şey gelebilseydi de onları ayakta tutabilseydik. O yüzden kendi adıma ailelerinden de özür diliyorum. Bu depremde yaralanan, enkaz altında kalan 4 tanesi benim ekibimden 10 tanesi de futbolcu arkadaşlarıma buradan geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. Her zaman ihtiyaçları olduğunda ben kendi adıma her zaman yanlarında olmaya çalışacağım. Fazla söylenecek bir şey de yok. Bu saatten sonra artık söz bir tarafa, yapacaklar bir tarafa kalır. Eminim ki Türkiye'den her yerden yardımlar, kucaklar açıldı, herkes bir şeyler yapmak istedi. Ama yetmiyor, ne yazık ki yetmiyor. Şu an oradaki sorunlar hala devam ediyor. O yüzden elimizden geldiği kadar bu gecelerin, bu birlikteliğin sadece futbol camiası için değil Türk bayrağı altındaki herkesin bu kampanyalara destek vermesini rica ediyorum. Çünkü ben yaşadığım süreçte herkes deprem, afet diyor ama bence felaket ötesi. Bunu yaşayanlar bilir, yaşadığımı bilirim ben. O yüzden de sadece bunu bilerek herkesin elini vicdanına koyarak hareket etmesi gerektiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Futbol ailesinin 'Omuz Omuza' kampanyasına katılan Gökhan Zan, depremlerin ardından yaşananlar ile alakalı konuştu. Gökhan Zan, “Yeni nesillere, yeni bir Antakya yaratmamız gerekiyor. Çünkü Hatay, Mustafa Kemal Atatürk’ün sadece şahsi meselesi değil, 86 milyonun şahsi meselesidir” dedi.

Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili etkileyen depremlerin ardından katıldığı ‘Omuz Omuza’ programında konuşan Gökhan Zan, “Önümüze bakmamız gerektiğini düşünüyorum. haftalık bir periyotta geleceğe umutla bakmak, çözüm odaklı bakmak istiyorum. Ben öncelikle Volkan kardeşime çok teşekkür ediyorum. Tam bir Hataylı gibi orayı sahiplenen duygularla hareket ettiği için şahsım, halkımız ve tüm inanç sahipleri olan kanaat önderlerimiz adına kendisine şükranlarımı sunuyorum. Çok teşekkür ediyorum. İyi ki var. Sayın değerli başkanlarım, hocalarım ve çok değerli futbolcu kardeşlerim tabii çok acı yaşadık. Yüz yılın felaketini yaşadık. Ancak düşünebiliyor musunuz? Bir buçuk dakika içerisinde bir anda vedalaşamıyorsunuz. Aileniz, komşularınız, dostlarınız, akrabalarınız, şehriniz, anılarınız, tarihiniz ve ruhunuz yok oluyor. Biz bunu tekrar inşa etmemiz lazım. Yeni nesillere, yeni bir Antakya yaratmamız gerekiyor. Çünkü Hatay, Mustafa Kemal Atatürk’ün sadece şahsi meselesi değil, 86 milyonun şahsi meselesidir. Antakya, kültürel zenginliği ve tüm inanç önderleri ile yüz yıllardan beri daha önce de deprem yaşamış olmasına rağmen her zaman ayağa kalkmış ve önüne bakmıştır. Ben bundan sonra yapılacak olan yardımların programda planlı ve sürdürülebilir olması gerektiğini düşünüyorum. Türk halkına bu birlik ve beraberlik için çok teşekkür ediyorum. Bizlere insanlığın ölmediğini gösterdiler. Bugün bizlerin başına geldi. Yarın Allah göstermesin böyle bir felaketle karşı karşıya kalmayız. Bizler tüm Hatay olarak, sizlerin yanınızda olacağız. Ben tüm kulüp başkanlarımıza, sivil toplum kuruluşlarına, taraftarlarımıza, yardım severlere ve emeği geçen herkese yanımızda oldukları için hepsine şahsım ve milletim adına çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. Birlikte güçlüyüz. İnşallah bu yardımlarla birlikte daha da güçlü olacağız” şeklinde konuştu.

Türk futbol ailesi depremzedeler için Omuz Omuza

Fenerbahçe ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç ise, "Acımız taze ama acının içinde umut ve gurur da var. Gurur, eşi benzeri görüşmemiş olan birliktelik. Bu dayanışmanın eşi benzeri görülmemiş. Bundan dolayı gurur duyuyoruz. Bundan ders almayı ve dünyanın en güzel ülkesi olan vatanımızı geleceğe yakışır bir ülke haline getirmemiz gerekiyor. Ben inanıyorum ki tüm ülkede farkındalık ve dönüşüm başlayacaktır. Şimdi önceliğimiz afet bölgesindeki insanların ihtiyaçlarını gidermek. İnşallah hem Gaziantep hem de Hatayspor önümüzdeki sezon ligde olmaya devam ederler. Ben şahsen bir vatandaş olarak bu ülkenin kutuplaşmasından rahatsızım. Bu kutuplaşmanın en önemli unsurlarından bir tanesi de futbol. Bu acı ama gerçek" diye konuştu.

MBAPPE: BÜYÜK BİR TRAJEDİ YAŞANDI

Depremezedelere barınma olanakları sağlayacak olan 'Omuz Omuza' kampanyasına Paris Saint-Germain'in yıldız futbolcusu Kylian Mbappe de katıldı.

Türk spor kanallarının canlı yayınladığı programa görüntülü bağlanan Fransız milli futbolcu, "Çocukların hayalleri benim için çok önemlidir. Elimde olan tüm imkanları onlara yardımcı olabilmek için kullanacağım" dedi.

Kylian Mbappe'nin açıklamaları şu şekilde:

"Ben Fransızca konuşmayı tercih ettim. Bu yaşananlar büyük bir trajedi. Hayal gücümüzün yetmeyeceği kadar büyük bir olaydı. Türkiye'nin neler çektiğini tahmin edemiyorum. Bu projenin bir parçası olduğum için gurur duyuyorum. Çocukların hayalleri benim için çok önemlidir. Elimde olan tüm imkanları onlara yardımcı olabilmek için kullanacağım. Türkiye için her şey çok daha iyi olacak."

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ise şu açıklamayı yaptı: "Acımızın çok büyük olduğunu biliyorum. Milletimizin büyüklüğünü bir kere daha gördük. Asıl önemli olan bu desteği hissedebilmektir. Bunun uzun soluklu bir hizmet yarışı olduğunu düşünüyorum. Herkes gücü yettiği kadar katkı yapmalı."

Türk futbol ailesi depremzedeler için Omuz Omuza

Adana Demirspor file bekçisi Ertaç Özbir deprem anında yaşananlara dair şu ifadeleri kullandı: "Aziz milletimin başı sağ olsun. Ateş bu sefer tüm dünyayı yaktı. Arkadaşlarımla, başkanlarımla, hocalarımla aynı köprüyü tekrar inşa etmeye çalışacağız. Yaşadığımız olaylar oldu, depreme İstanbul'da yakalandık. Telefon aldım. Türkiye benim ailem ve ben çok üzüldüm gerçekten. Eşimi aradım, akıl sağlığım yerinde değil. Uzak akrabalarımdan vefat edenler oldu. Arkadaşlarımla tekrardan burada buluştuk. Elimizden geldiğince vatanımıza, milletimize hayırlı olmaya çalışacacağız."

Gaziantep FK'dan Beşiktaş'a transfer olan Alexandru Maxim ise şu ifadeleri kullandı: "Bu geceyi düzenlediği için destek olan herkese teşekkürlerimi iletiyorum. Bu tür anlarda duygularınızı gizleyemezsiniz. Türk insanının kalbi gerçekten çok büyük. Bu birlikteliği gördüğüm zaman en çok beni duygulandıran şey o oluyor. Herkesin yardım etmek için sıraya girdiğini görmek çok önemliydi. Deprem anında Gaziantep'te değildim ama duyduğum andan itibaren çok kötü hissettim."

Türk futbol ailesi depremzedeler için Omuz Omuza

Medipol Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, "Omuz omuza olmayı beceren bir toplumuz. Dünyanın en büyük afeti, bu hepimizin desteğiyle ayağa kalkacak ve yaralar sarılacak. Bu vesileyle Kulüpler Birliği, TFF, beIN Sports'a sonsuz teşekkür ediyorum. Ben Göksel Gümüşdağ olarak bu sorumluluğu hep hissettim. Ben Başakşehir FK olarak 2 milyon TL daha bağış yapmak istiyorum" açıklamasını yaptı.

Altay Bayındır, "Kelimelerin kifayetsiz kaldığı anları yaşıyoruz. Eljif Elmas aradı. Takım arkadaşlarıyla birlikte bin euro bağışladığını söyledi. Çok sağ olsun" dedi.

Spor Toto 1. Lig Kulüpler Birliği Vakfı ve Eyüpspor Başkanı Murat Özkaya, "Bodrum maçında 10 yaşında çocuklar toplanıp, omuz omuzaya destek olmak istiyoruz dediler. Eyüpspor taraftarları olarak, maça verdiğimiz paraları yapar mısınız dedi. Her maç bin TL'ye yakın bir gelirimiz vardı. Eyüpspor taraftarları 1 milyon bin lira bağışlamış oldu. Takım kaptanımız Emrullah ve Uğur döndü. Kalan 13 maç ve daha evvel aldıkları 1 milyon liralık pirimi de onlar bıraktı. Toplam 5 milyon TL'yi bağışladık. Bazen acılarımız başarılarımız olur" diye konuştu.

Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak, "Futbolcularımızın aileleri epeyce paniklemişlerdi. İnsanlar panik halinde, hala sokakta olanlar var. Bazı profesörler, insanların eve girmelerini daha da engellemektedirler. Çok büyük bir olay. Bunlardan ders çıkarmamız lazım. Özellikle rica ediyorum, bundan sonra daha az zaiyatla kapatmak için herkes elinden geleni yapsın. Bunun hesabını kimse veremez. Futbolcular tedirgin olmasın diye, konteyner mahalle yaptık. Bizim kültürümüzde yardımlaşma ön planda. Avrupalılar hep anlamamışlardır. Yardımlaşmayı çok seviyoruz, dinimiz de bunu emrediyor. Türk toplumu olarak ensar bir toplumuz. Her bir bireyin yardım edeceğini biliyorum. Daha fazla yardım edelim. Adana Demirspor olarak oynayacağımız tüm maçların gelirleri ve 10 milyon TL bağışlayacağımızı taahüt ediyorum" ifadelerini kullandı.

Türk futbol ailesi depremzedeler için Omuz Omuza

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ise şu ifadeleri kullandı: "Memleketimiz çok büyük bir felaket yaşadı. Futbol iyileştiricidir sözünün burada yansıması. Bölgedeydim, bölgeyi özellikle Antep, Maraş ve Hatay'ı ziyaret ettim. Yaşanan acının büyüklüğü televizyon ekranındaki kareden ibaret değil. Onun için futbol camiası olarak biz bütün Türkiye'yi temsil ediyoruz. Bizim de üstümüze bir görev düşüyor. Türkiye'nin acısına, devletimize en büyük desteği vermek bizim görevimimizdir. Çok büyük bir iş yapıyorlar. Galatasaray Spor Kulübü olarak buradan bir çağrı yapıyorum; Bu büyük felaketin yaralarını sarmak için elimizden gelen her şeyi yapmamız lazım. 30 milyonsak eğer biz taraftar başına 10 TL'lik bağış yapsak; milyon TL yapar. Bir yaşadığım olayı anlatmak istiyorum. Her taraf yıkılmış ama sokakta gezen çocukların sırtında formalar var. Bu çocuklar sokakta bununla dolaşıyorsa; bununla yatıp, bununla kalkıyorlar. Omuz omuza renklerimiz farklı olsa da Acıların rengi yok. Onun için buradayız, kampanyaya destek vereceğiz."

FATİH TERİM: BU ÜLKEYE BORCUMUZ VAR

Fatih Terim, "Bu ülkeye bu memlekete borcumuz var. Sıkıntılı zor zamanlardan geçiyoruz. İhtiyacımız olan şey birliktelik. Sporun nasıl birleştirici bir gücü olduğunu yaşayan biriyim. Afet bölgesindeki çocuklarımız için bazı şeyler düşünmek zorundayız. Bu iş için mücadele etmeye her saniye hazırız. Sporun ve futbolun birleştirici gücünü sonuna kadar kullanmalıyız. Sadece bugün değil her gün mücadele etmeliyiz. Ben inşaattan anlamam ama bir gencin, bir çocuğun sporla nasıl değişeceğinden anlarım. Hayatım boyunca da gençelere dokunan bir insan olarak, TFF'nin başkanlığında, tüm devlet kurumları dahil olmak üzere, akademisyen ve Türkiye'nin köklü üniversiteleriyle birlikte; BESYÖ ve spor bilimleri okuyan öğrencilerin stajlarını deprem bölgesinde, bizimle yapması taraftarıyım" diye konuştu.

Türk futbol ailesi depremzedeler için Omuz Omuza

Trabzonspor'un Yunan futbolcusu Anastasios Bakasetas, "Bu organizasyonu bize hazırlayan, bu organizasyonu organize eden herkese teşekkür ederim. Futbolun aslında ne kadar güçlü olduğunu gördüğümüz bir günü yaşıyoruz. Futbolu renklerden uzak tuttuğunuzda futbolun neler yapabileceğini görüyoruz" diye konuştu.

Efsane teknik direktör Mustafa Denizli, "Futbola başladığım andan itibaren bende bir duygu başladı. Türkiye'de büyük bir deprem yaşandı. Bazı insanlara yardım yapmak için bu tür felaketleri beklememek lazım. Bizim meşhur Çeşme Kavunu vardır. Torunlarıma getirmiştim, anneleriyle konuştum. Kavunları satıp, TL bağışta bulunmuşlar. Çok arayan yavrumuz var, inanılmaz duygular. Beni arayan 50 insandan 40 tanesi çocuktu. Silivri'de Kemal Yılmaztürk adlı bir vatandaş eşyalı evini bir depremzedeye açmak istiyor. Mustafa Çekiç arkadaşımız 25 bin TL bağışladı. Bir arkadaşımız 'da Akigolar kupadan gelen 10 bin TL'yi bağışladı. TEMPO Araç Kiralama, 2 milyon TL. Adıyaman'da bir aileyi alabileceklerini bir arkadaşımız, Mehmet Çelik söyledi" dedi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, "Sporun ve futbolun iyileştirme ve birleştirme gücünü en iyi şekilde kullanmaya çalışıyoruz. Okul harçlığını veren o kadar çok çocuğumuz var ki insan duygulanıyor" diye konuştu.

Hamit Altıntop, "Futbolda her zaman takım olmaktan bahsederiz, şimdi takım olma zamanı. Yaralarımızı sarma zamanı, onun için bu çok iyi bir fırsat. Bunu iyi değerlendirmemiz gerekiyor" dedi.

Türk futbol ailesi depremzedeler için Omuz Omuza

STEFAN KUNTZ: GERÇEKTEN ÜZÜYOR

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz, "Elimizden gelen desteği sağlamak istiyoruz. Türkiye benim ikinci evim gibi. Ben bunu Almanya'daki Türk insanlarda da gördüm. Son maçlarda Diyarbakır, Gaziantep'e gitmiş olmamız, oradaki insanların hislerini yaşamış olmamız Havaalanında gece olduğu halde oradaki insanlarımız bize çok büyük destek verdiler. Oraların şu anda bu şekilde olması bizi gerçekten üzüyor. Böyle bir doğal afetin ne kadar zor olduğunu herkes biliyor. 90 ülke şu an Türkiye'ye yardımcı oldu. Bu da Türkiye'nin dünyada ne kadar sevilen bir ülke olduğunu gösteriyor. Kasiyerlik olayı, farkındalık yaratacak bir olaydı. Oradaki Türk vatandaşların da bizlere ne kadar pozitif yanaştıklarını gördük ve hissettik. Almanya tarafından da omuz omuza olduğumuzu söyleyebilirim" açıklamasını yaptı.

Türk futbol ailesi depremzedeler için Omuz Omuza

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus ise şu ifadeleri kullandı:

"Asrın felaketi. Türk insanının bu kadar birlikte olması çok güzeldi. Artık geleceği ve ne yapacağımızı düşünmemiz lazım. Türk insanını birlik içinde gördüm, tebrik ediyorum. Bu kayıpları geri getiremeyiz ama çok iyi şeyler yapabiliriz gelecek için. İnşallah ben de inanıyorum ki insanlar bu yardımları devam ettirecekler. Bu büyük bir yardım olacak. Burada bulunmaktan da büyük bir onur duyuyorum. Onların acılarını azaltacağız."

Antalyaspor Başkanı Aziz Çetin, "Mustafa Kemal Atatürk'ün deyimiyle dünyanın en güzel şehrinden depremzedelere ilk yardımı gösteren şehiriz. Acun Ilıcalı'nın hazırladığı VTR bizi çok etkiledi. Antalya'da 50 bin kişi var. Pilot takımımız orada bir halısaha yapmak istiyor" dedi.

Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Andrea Pirlo, "Sizin aranızda bulunmak güzel bir şey. Çok korkunç bir trajedi oldu. Bütün dünya için bir trajedi oldu bu. Biz kendi aramızda bir şeyler yapmaya çalıştık. Bağışlar, giysiler topladık. Elimizden geldiği kadar yardımda bulunmaya çalıştık. Türk milleti çok güçlü bir millet olduğunu gösterdi. Elimizden geldiği kadar destek vereceğiz, böyle yardımlar yaparak. Bunlar küçük şeyler belki ama biz kalbimizde hep sizinle beraber olacağız" açıklamasını yaptı.

Türk futbol ailesi depremzedeler için Omuz Omuza

Adana Demirspor Teknik Direktörü Vincenzo Montella ise, "Çok güzel bir insiyatif. Futbolun bu gibi durumlarda ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Ben biraz uzak mesafeden yaşadım bu depremi. Bütün Türk halkı gibi ben de aynı acıyı hissediyorum. Büyük yardımlar oldu, burada büyük trajedilerde en önemli olan şey yardımların bir an evvel ulaşması. İnsanların hemen yardıma koşması. Ekonomik açıdan da bu çok önemli, duygusal açıdan da çok önemli. Çok önemli şeyler yapılmış oluyor. Sizleri tebrik ediyorum ve bu trajedide, bu gibi olaylardan sonra böyle bir hareketlerle bunu biraz hafifletmeye çalışabileceksiniz. Türkiye bu bakımdan hakiketen eli açık bir ülke. Bu çok güzel bir olay. Türkiye'den tanıdığım ve tanımadığım insanlara bu yardımların yapılması benim için çok güzel. Desteğimizi her bakımdan hissettirmek istiyoruz. Ben daima sizinle beraberim" dedi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç açıklamasında, "Fenerbahçe ailesi olarak, konteyner bağışlamak üzere para topladık. Fenerbahçe Spor Kulübü olarak, Milyon TL'yi taahhüt ediyoruz. Ama yeni başladık. gündür çalışıyoruz. Belki Haziran'a kadar bu çok artar" dedi.

Türk futbol ailesi depremzedeler için Omuz Omuza

Acun Ilıcalı; Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın yeni sezon başlamadan evvel depremzedeler için mini bir turnuva yapacaklarını duyurdu.

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, "Çocuklar hep gülsün diye başladık. Gelecek onların. Bu çocukların okuması gerekiyor. Beşiktaş olarak 6 adet okul yaptıracağız" açıklamasını yaptı.

Paris Saint Germain ve beIN Media Group Başkanı Nasser Al-Khelaifi, "Kalbimiz sizinle birlikte, Ali Koç'la da durumu görüştüm. Gerçekten sizinle birlikte olmak bizim görevimiz. Elimizden gelen maksimum yardımı yapmaya devam ediyoruz. Biliyoruz çok büyük kayıplar var ama 'Omuz Omuza' kampanyası Biz bunu kalbimizden gelerek yapıyoruz, sizi ailemiz olarak görüyoruz. Sizin için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Burada bir şov için karşınızda değilim. Türkiye'deki tüm kardeşlerimiz, hepimiz sizinle birlikteyiz. Umuyorum çık kısa sürede inşallah çok daha iyi duruma gelecek her şey" diye konuştu.

Türk futbol ailesi depremzedeler için Omuz Omuza

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Bölgeye gönderdiğimiz konteynerin dışında kalıcı konut hedefimiz var. Sayın Bakan ile görüştük ve proje çalışmalarına başladık. Bu proje yaklaşık milyon TL tutacak ve tekrar Galatasaray taraftarına sesleniyorum. 30 milyon Galatasaraylı 10'ar tl gönderse milyon TL yapıyor. Bu proje uzun soluklu ve anonim bir proje. Bu gece sona ermiyor. Galatasaray olarak kalıcı konutu taahhüt ediyor ve taraftara sesleniyorum: Haydi haydi tam zamanı şimdi."

Hatayspor Yardımcı Antrenörü Ekrem Ekşioğlu deprem felaketi sırasında yaşananları anlattı. Ekrem Ekşioğlu açıklamasında, "Sevdiğimiz, tanıdığımız birçok hayatını kaybetti. Ben de kendi mucizemi yaşıyorum. 7 katlı bir binadaydım ve bina çöktü. Bugün burada olmam bana mucize gibi geliyor. Kendi yaşadıklarımı ve arkadaşlarımın yaşadıklarını hayatım boyunca unutamayacağım. Biz 7 katlı, çöken bir binadan sağ çıktık. Burada olabilmem gerçekten mucize. Yaşadıklarımızı unutamayacağım. Ribeiro, evinden Erce Kardeşler'in üzerine atlayarak kurtulmuş. Burak kardeşimle beraber. İnanılmaz hikayeler Olayın olduğu sabah Volkan hocamız ve eşinin insan üstü çabalarıyla sesimizi duyurmaya çalıştık. Böyle bir felaketi dünyada hiç kimsenin yaşamamasını temenni ediyorum" dedi.

Türk futbol ailesi depremzedeler için Omuz Omuza

MHK Başkanı Lale Orta, hakem camiası olarak 1 milyon bin TL bağışladıklarını açıkladı.

Galatasaray'ın Hatayspor'dan transfer ettiği Sam Adekugbe, "Neler hissettiğimi anlatmak çok zor. Ailem diyebileceğim, arkadaşlarımı, dostlarımı kaybettim. Ama ilk andan beri tek vücut olan bir millet var. Bize çok destek oldular. TFF'ye, tüm futbol camiasına teşekkür ederim. Kim ne kadar yardımcı olabiliyorsa, elinden geleni yapmaya çalışıyor. Türkiye çok güçlü, birlikte daha güçlü olacağımıza inanıyorum" dedi.

Türk futbol ailesi depremzedeler için Omuz Omuza

Hatayspor'un kalecisi Erce Kardeşler ise şu ifadeleri kullandı:

"O gün 3 puanı almıştık. Atsu gol atmıştı, hep beraber çok sevinmiştik. Böyle bir şeyin başımıza geleceğini aklımızın ucundan bile geçirmezdik. Ne diyeceğimi bilmiyorum, ne desek boş. Tek ricam, oradaki insanları unutmayalım. Konuştukça daha kötü hissediyorum. Bazen 5 dakika iyiyim, 10 dakika kötüyüm. Kafam gidip geliyor. Düşündükçe insan daha kötü oluyor. O insanları hiçbir zaman unutmayalım, yıllarca destek verelim. Gereken dersleri çıkaralım ki bir daha böyle bir acı yaşamayalım."

Türk futbol ailesi depremzedeler için Omuz Omuza

Hatayspor Antrenörü Osman Ateş ise şu açıklamayı yaptı: "Gerçekten yüzyılın felaketi olarak anılan bu olayda, yaralarımızın çabucak sarılmasını, kim ne kadar yardım yapabiliyorsa yapmasını rica ediyorum. Oralar çok kötü durumda. Hatay yok olmuş durumda. Ben de Rönesans Rezidans'tan şanslı bir şekilde kurtulanlardan birisiyim. 7. kattan aşağıya, bebeğimle birlikte düşen birisiyim. 16 aylık bebeğim ve eşim vardı yanımda. Şükürler olsun sağlam kurtulabildim. Ama saatte hayatım film şeridi gibi gözümün önünden geçti. Aslında en başta ölümü kabul etmiştim. Eşimin ve çocuğumun yanımda olması, onların bana verdiği güçle, sırtımla, elimle duvarları kırarak, eşimin bana verdiği güçle, Allah bana o gücü verdi ya da şanslı bir şekilde oradan kurtulanlar arasındayım. Cristian Atsu ve Taner ağabeyin mekanı cennet olsun. Düşündükçe insan işin içinden çıkamıyor. Çok zor bir durum. Bir gün önce maçtasınız, kutlamalar yapıyorsunuz, 3 saat sonra böyle bir olayla karşılaşıyorsunuz. Ülkemiz vatandaşlarından ellerinden gelen yardımı yapmasını diliyorum."

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, "Çok büyük bağışlar var ama SMS'ler çok büyük önem arz ediyor. Bu doğrultuda Trabzonspor taraftarının bağış göndermesi ve SMS kampanyasına katılması en büyük temennim. Taraftarımızın hassasiyet göstereceğine yürekten inanıyorum. Bakasetas, Siopis, Abdülkadir, Uğurcan ve Dorukhan'a, burada oldukları için ayakbastı parası olarak kişi başı 50 bin TL bağış yazdım. Bu arkadaşlarımız, depremin başından beri ciddi yardımda bulunuyorlar ama madem ki buraya kadar geldiler" dedi.

A Milli Futbol Takımı oyuncularından Hakan Çalhanoğlu ise şu ifadeleri kullandı: "A Milli Takım futbolcuları olarak depremin ilk gününden itibaren seferber olduk. Elimizden geldiğince bağışta bulunduk. Omuz omuza kampanyasına da kayıtsız kalamazdık. Biz de 6 milyon TL'lik bağışta bulunma kararı aldık."

Acun Ilıcalı açıklamasında, "Acun Medya olarak, deprem bölgesinde çocuklara hizmet edecek kalıcı bir eğlence merkezi kuruyoruz. Buna Burak Yılmaz, Cengiz Ünder, Çağlar Söyüncü ve Enes Ünal da destek verecek" diye konuştu.

Türk futbol ailesi depremzedeler için Omuz Omuza

Fenerbahçe'nin eski futbolcularından Alex de Souza bir video mesajla 'Omuz Omuza' kampanyasına destek verdi. Brezilyalı eski futbolcu açıklamasında, ""Türkiye ne yazık ki çok büyük bir doğal afet yaşadı ve bugün milyonlarca insanın yardıma ihtiyacı var. Biz de Türk halkının yaşadığı büyük felaketi Brezilya'dan takip ediyoruz. Mümkün olan her şekilde yardımcı olabilmek için buradayız. Bu hassasiyete sahip olan herkesten ricam, bir şekilde yardım etmeleri. Herkese kucak dolusu sevgilerimi yolluyor ve her şeyin yavaş yavaş daha iyiye gitmesini diliyorum" ifadelerini kullandı.

Manchester City Teknik Direktörü Pep Guardiola, "Türkiye ve Suriye'deki felaketten etkilenen herkes için mesaj göndermek istedik. Oradaki son durumu tam olarak öğrenebilmek için elbette hem İlkay Gündoğan ile görüştüm. Lütfen yapabileceğiniz her türlü bağışı hemen yapın" ifadelerine yer verdi.

Manchester City'nin Türk asıllı futbolcusu İlkay Gündoğan, "Depremin yaralarını hep birlikte saralım. Haydi Türkiye! Şimdi destek zamanı" dedi.

Arsenal Teknik Direktörü Mikel Arteta, "Maalesef Türkiye'deki depremler nedeniyle şoktayız. Bu yüzden şu anda yardıma ihtiyacımız var" diye konuştu.

Arsenal'ın efsane teknik direktörlerinden Arsene Wenger, "Türk halkının bu çok zor zamanda yardımınıza ihtiyacı var. Sizi imkanınız varsa yardıma çağırıyoruz" açıklamasını yaptı.

Chelsea futbolcusu Reece James, "Eğer bugün bağış yaparsanız, orada bulunanlara yardım etmiş olacaksınız" dedi.

Efsane futbolcu Kaka açıklamasında, "Her beraber Türkiye için bir araya gelelim" ifadelerini kullandı.

Liverpool Teknik Direktörü Jürgen Klopp, "Kaybedecek hiç vakit yok" diye konuştu.

Galatasaray'ın eski futbolcu ve teknik direktörü Gheorge Hagi, "Kaybedecek vakit yok. Herkesi bağışta bulunmaya davet ediyorum" açıklamasını yaptı.

Erden Timur, Juan Mata ve Bafetimbi Gomis'in depremzedeler için 4'er milyon TL bağışladıklarını açıkladı.

Milli futbolcumuz Çağlar Söyüncü, "Maalesef şu anda işler gereği ülkemizin, vatandaşımızın yanında değiliz ama kalben onlarla birlikteyiz. Tüm ülkemizin başı sağ olsun. Böyle bir felaket kolay bir şey değil ama insanoğlunun yapamayacağı hiçbir şey yok. Özellikle Türk halkının yapamayacağı hiçbir şey yok. Elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Çocuklarımız için geleceğimiz için kalıcı yatırımlar yapmayı planlıyoruz" dedi. Bir diğer milli futbolcumuz Çağlar Söyüncü ise, "Umarım kardeşlerimize en iyi şekilde güzel şeyler yaparız. Sezon sonunda da hep birlikte oraya gideriz inşallah. Çok üzgünüm gerçekten" açıklamasını yaptı.

Gaziantep FK Teknik Direktörü Erdal Güneş şu açıklamayı yaptı: "Bizim için izahı zor, anlatması güç bir şeydi. Ailemle yakalandım. Ayakta durmakta zorlandık. Hemen çocuklarımızın yanına gittik. O an dua etmekten başka yapacak bir şey yoktu. O an tam olarak ne olduğunu idrak edememiştik. Sonradan çok büyük bir felaket olduğunu öğrendik. Yaraları sarma zamanı. Futbolun birer paydaşları olarak depremden zarar gören vatandaşlarımıza yardım etmek için çalışıyoruz. Ülke olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Toparlanma süremiz biraz zaman alacak. Başka bir Türkiye yok."

Gaziantep FK futbolcusu Angelo Sagal ise, "Bu organizasyon bana çok mutluluk verdi. Çok büyük bir felaketti. Ailem hepsi oradaydı. Neler yaşadığımızı anlatmak çok zor. Kalbimizi koyarak elimizden geleni yapmak için uğraşacağız" dedi.

VOLKAN DEMİREL VE GÖKHAN ZAN'IN ADI OKULLARA VERİLECEK

İş insanı Erdal Alkış, deprem bölgesine adet okul yapma kararı aldıklarını duyurdu. Erdal Alkış açıklamasında, " tane okul projemiz var. Ben bu konuda bir şey söylemek istiyorum. Bu okulun ilk 2 tanesinin ismini Volkan Demirel ve Gökhan Zan'ın adını vermeyi planlamıştık. Onlar, depremin bütün Türkiye halkına anlatılmasında sembol isim olmuşlardır. Hangi okulu istiyorlarsa, o okula isimlerini vereceğim. 4 büyük kulübümüzün de adını vererek oradaki insanların sempatisini kazanabileceği onların isimlerini vereceğim. Biz bu sene yapacağımız bütün yatırımları depreme ayırdık. 25 milyon euro, o da Milyon TL yapar. Gıdayla alakalı Türkiye'nin en büyük iki lojistik firmasıyla anlaştık, çalışmalarını yapıyoruz. Yıl sonuna kadar 25 milyon euro'luk fasulye, nohut, un, yağ, şekil hiçbir isim, marka olmadan halkımıza dağıtımını yapacağız" dedi.

Eski futbolcu Arda Turan ise, "Bir kardeşimiz Galatasaray forması için biriktirdiği lira parayı bağışladı. Ben de ona söz verdim, Barış Alper ve Yunus Akgün'ün formasını göndereceğiz" diye konuştu.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi kapanış konuşmasında, "Bu kampanyamız ilk başlangıcını son derece başarılı yaptı. Türk milleti her zamanki gibi birlik ve beraberliğini ortaya koydu. Burada futbol ailesi olarak bir araya geldik. Biz bu kampanyayı 1 Mart başlangıç olarak görüyoruz. Daha büyük hedeflerimiz var. Gerek sosyal medyada, gerekse de kulüplerimiz aynı çabayı gösterecektir. Türk milleti verdiği destekle bir kez daha büyüklüğünü gösterdi. Futbol ailesi olarak kayıplarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Herkese katkılarından dolayı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

FUTBOL CAMİASI TEK YÜREK OLDU

Süper Lig kulüplerimizin değerli teknik direktörleri Jorge Jesus, Şenol Güneş, Okan Buruk, Abdullah Avcı ve Emre Belözoğlu'nun yanı sıra tüm kulüplerimizin teknik direktörleri ile ligimizde forma giyen yerli ve yabancı futbolcular da canlı yayında yer aldı.

Türk futbolunun unutulmaz teknik direktörlerinden Fatih Terim, Mustafa Denizli ve Yılmaz Vural, eski milli futbolcularımızdan Arda Turan ve Nihat Kahveci, Tuncay Şanlı, Hakan Ünsal, Mehmet Topal da Omuz Omuza yardım kampanyasına katılan isimler arasında yer aldı.

Türk futbol ailesi depremzedeler için Omuz Omuza

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, Kadın A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Necla Güngör Kıragası ve futbolcuları, Dünya Şampiyonu Ampute Milli Takımı Teknik Direktörü Osman Çakmak ve oyuncuları, MHK Başkanı Lale Orta, eski FIFA hakemi Cüneyt Çakır ve Süper Lig hakemlerinden bazıları da depremzedelerimize yardım için gerçekleştirilen bu önemli gecede stüdyoda olan isimlerden bazıları.

Türk futbol ailesi depremzedeler için Omuz Omuza

Futbol dünyasının ünlü isimleri Manchester City Teknik Direktörü Pep Guardiola, Liverpool Teknik Direktörü Jürgen Klopp, Arsenal'in unutulmaz hocası Arsene Wenger, Paris-Saint Germain'in Fransız yıldızı Kylian Mbappe, Galatasaray ve Rumen futbolunun efsane ismi Gheorghe Hagi ve Fenerbahçe efsanesi Alex de Souza ile Manchester City'nin kaptanı İlkay Gündoğan özel gecede videolu mesajlarla afetzedelere seslendi.

Elde edilecek gelirin deprem bölgesindeki vatandaşların geçici ve kalıcı barınma ihtiyaçlarının karşılanması için kullanılacağı gecede, Süper Lig'de forma giyen yerli futbolcular telefonların başında yapılan yardımları aldı.

"OMUZ OMUZA" KAMPANYASINA BAĞIŞ NASIL VE NEREDEN YAPILIR?

Ülkemiz, dünyanın en büyük doğal afetlerinden birini yaşarken SMS ile çok kolay bir şekilde bağış yapabilirsiniz. SMS ile bağış için 'DESTEK' yazıp 'ye gönderim sağlayabilirsiniz.

HAVALE YA DA EFT İLE BAĞIŞ İÇİN

HESAP ADI : TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU BAŞKANLIĞI

BAĞIŞ YAPMAK İÇİN GÖRSELE TIKLAYABİLİRSİNİZ

Türk futbol ailesi depremzedeler için Omuz Omuza

Acun da şaşırdı! Dursun Özbek canlı yayında aldığı telefona inanamadı: Çin'den bir Çinli arıyor

Dailymotion

Dailymotion

Depremzedeler için yardım toplanan Türkiye Tek Yürek kampanyasında dört büyük kulübün başkanları da görev aldı. seafoodplus.info Başkanı Dursun Özbek, sunucu Acun Ilıcalı'dan söz isteyip "Enteresan bir bağış geldi" diyerek Çin'den aldığı telefonu anlattı, canlı yayında ilginç anlar yaşandı. Kahramanmaraş merkezli 7,7 şiddetindeki deprem ülkemizde ağır kayıplara yol açtı. Spor, sanat, iş ve siyaset dünyası Türkiye Tek Yürek kampanyasında bir araya geldi. Programı Acun Ilıcalı, Çağla Şikel, Pelin Çift, Nihat Hatipoğlu, Nazlı Çelik gibi ünlü simalar sundu. DÖRT BÜYÜKLER DE KATILDI Sanatçıların yanı sıra futbol dünyası da programa katılıp, vatandaşlardan gelen telefonu iletti. Dört büyüklerin başkanları Dursun Özbek, Ali Koç, Ahmet Ağaoğlu, Ahmet Nur Çebi, telefonlar aracılığıyla bağış topladı. "ÇİN'DEN BİR ÇİNLİ ARIYOR"Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Acun Ilıcalı'dan söz istemesinin ardından aldığı ilginç telefonu anlattı. Haber seafoodplus.info

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir