pendik imar durumu 2017 / İstanbul Şehir Haritası

Pendik Imar Durumu 2017

pendik imar durumu 2017

İBB'den Pendik İçin Çok Tartışılacak Kentsel Dönüşüm Planı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) başkanlığı, kentsel dönüşüm kapsamında Pendik, E 5 altında çok büyük tartışmalara yol açan değişikliğe gidiyor.

1/ ölçekli Pendik (merkez) D Karayolu ile Sahil arasında kalan Kısma İlişkin Nazım İmar Planı tarihleri arasında İBB de askıya çıkarak ilan etmiş durumda. Plan Yeşilbağlar, Yeni mahalle, Sapanbağları,Bahçelievler, Batı Mahallesinin Kentsel Dönüşüm Alanı dışında kalan bölgeleri, Doğu Mahallesi ve Kaynarca Mahallelerini kapsıyor o bölgede oturan vatandaşların büyük tepkisini çeken imar değişikliği için vatandaşlar 5 eylül tarihine kadar planlara itiraz etmek zorundadır.

İtirazlarını dilekçeyle Kartal, Soğanlık'ta bulunan İBB ek binasında baş vurarak bulunabilirler. İmar planı paftaları İBB internet sitesinden bakabilirler ve indirilebilir. İBB ' vatandaşların alel acele hiç kimsenin haberi olmadan arsalarının dairelerinin yeşil alana otopark sağlık alanı gibi gösterilerek imara kapanmalarına Çok tepkililer. vatandaşlar İBB'nin bir an önce bu yanlışlıktan dönmesini bekliyor.

DİLEKÇE VERENLER UZUN KUYRUK OLUŞTURDU

İtirazlarını dilekçeleriyle Kartal, Soğanlık'ta bulunan İBB ek binasına başvuruda bulunan binlerce vatandaş bıkmadan,yılmadan uzun kuyruklar oluşturdu. 

Haberin Devamı

İBB'den Pendik İçin Çok Tartışılacak Kentsel Dönüşüm PlanıİBB'den Pendik İçin Çok Tartışılacak Kentsel Dönüşüm Planı

whatsapp-imageatjpeg

1/ ÖLÇEKLİ PENDİK İLÇESİ D KARAYOLU İLE SAHİL ARASINDA KALAN KISMA AİT NAZIM İMAR PLANI

1/ ölçekli Pendik ilçesi D Karayolu İle Sahil Arasmda Kalan Alana İlişkin Nazım İmar Planı; plan paftaları, plan notlan plan raporu ve plan raporu eki Uygulama Sınırları Referans Paftası ile bir bütündür.
 Nazım İmar Planına uygun olarak hazırlanacak olan 1/ ölçekli uygulama imar planı veya planlan onanmadan ve İmar Planlannda belirlenen sosyal donatı ve teknik altyapı gibi alanlarda kalan parseller kamu eline geçmeden ifraz, tevhid veya uygulama gibi işlemler yapılamaz.
 Nazım İmar Planında çizilen çeşitli arazi kullanım kararları üzerinden plan ölçeği ile ölçü alınamaz, yer tespiti ve uygulama yapılamaz. Fonksiyonel sınırlar ve detaylar 1/ ölçekli uygulama imar planında netleştirilecektir.
 1/ ölçekli uygulama imar planı aşamasında ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından görüş alınacaktır.
 Ölçek nedeniyle gösterilemeyen sosyal altyapı alanları, 1/ ölçekli uygulama imar planında gösterilecektir. Sosyal donatı ve teknik altyapı alanları, arazi kullanım kararlarında aksine bir hüküm olmadıkça kamu kurumlan ve kuruluşlarının uhdesi dışında kullanılamaz.
 Nazım İmar Planında belirlenen raylı sistem güzergahları şematik olup kesin güzergahlar, raylı sistem istasyon düzenleme alanları ve kamulaştırma sınırları ilgili kurum ve kuruluş görüşleri (İSKİ Genel Müdürlüğü, İBB Ulaşım Planlama Müdürlüğü, İBB Anadolu Yakası Raylı Sistemler Müdürlüğü, İBB Deprem ve Zemin İnceleme Müdürlüğü, TEİAŞ, TCK v.b. kurumlar) alınarak, bu görüşler doğrultusunda 1/ ölçekli uygulama imar planı aşamasında kesinleşecektir.

Etiketler :

Pendik Kurtköy ada imar planı değişikliği askıda

Pendik İlçesi Kurtköy Mahallesi, ada, 12 parselin batısındaki bir kısım kadastral boşluğa ilişkin 1/ ölçekli nazım imar planı değişikliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından dün (13 Nisan , Cuma) askıya çıkarıldı.

Akyapı

Mezarlık ve yol alanı

İBB,  dosya numaralı imar planı değişikliğini &#;de onayladı. Pendik Kurtköy ada, 12 parselin batısındaki bir kısım kadastral boşluğa ilişkin 1/ ölçekli plan değişikliği, 14 Mayıs Pazartesi günü askıdan indirilecek.

karben sağ

Plan Notları

1- Plan teklifine konu alan, Kurtköy Mah. ada 12 parselin batısında bulunan, Kurtköy Mah. ada 5 ve 12 parsellerin arasında kalan tescil dışı alanı kapsamaktadır.

2- Tasdik sınırı içerisindeki alan Mezarlık Alanı, kısmen Yol Alanıdır.

3- İlgili kurum ve kuruluş görüşleri doğrultusunda uygulama yapılacaktır.

4- Açıklanmayan hususlarda meri imar yönetmeliği hükümleri geçerlidir.

PENDİK KURTKÖY ADA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİNİ BİLGİSAYARINIZA İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN!

seafoodplus.info

Paylaş

Pendik İlçesi Ahmet Yesevi, Fatih, Orhangazi ve Kavakpınar Mahallelerinin bir kısmını kapsayan alan için ilk olarak tarihinde 1/ ölçekli Esenyalı Bölgesi Nazım İmar Planı onaylanmıştır. Plan itirazlarının ardından tarihinde yeni bir plan olan 1/ ölçekli Esenyalı Mahallesi Nazım İmar Planı onaylanmıştır. tarihinde ise gelen itirazlar doğrultusunda 1/ ölçekli Esenyalı Bölgesi Nazım İmar Planı değişikliği yapılmıştır, şu anda söz konusu plan yürürlüktedir.

tarihi onaylı 1/ ölçekli plan doğrultusunda hazırlanan 1/ ölçekli Esenyalı Bölgesi Kemiklidere ve Çevresi Uygulama İmar Planı ise tarihinde onaylanmıştır. Söz konusu uygulama imar planı doğrultusunda İmar Kanunu&#;nun maddesi kapsamında Pendik Belediyesince yapılan imar uygulaması (parselasyon) tarihinde tapuya tescil edilmiştir.

İmar uygulaması kapsamında kadastral parsellerden %40 oranında DOP kesilmiş ve kalan %60&#;lık miktarın yarısı Rekreasyon Alanından yarısı da Konut Alanından tapulandırılmıştır. Plan notlarına göre Rekreasyon Alanında kalan tapu bedelsiz olarak kamuya verilmekte ve imar hakkı 1,25 emsal değeri üzerinden Konut Alanına aktarabilmektedir.

Bu konu bağlamında hak sahipleri tarafından birçok dava açılmıştır ve %40 oranında DOP kesildikten sonra kalan tapunun yarısının Konut Alanından yarısının da Rekreasyon Alanından verilmesinin imar kanununa uygun olmadığı belirtilerek imar planı ve imar uygulamasına ilişkin iptal kararları verilmiştir.

Bununla birlikte, süreç içerisinde İmar Kanunu değişmiş ve söz konusu planda da yer alan Rekreasyon Alanları &#;Düzenleme Ortaklı Payı&#;na dahil edilmiştir. Değişen imar mevzuatı nedeniyle, Rekreasyon Alanları artık şahıs mülkiyetine konu edilememekte ve imar uygulaması kapsamında kamu adına DOP&#;tan bedelsiz karşılanmaktadır. Bu durum, imar kanununda %45 olan DOP oranını %70&#;e çıkarmakta ve imar uygulamasını olanaksız hale getirmektedir. Geçişten günümüze kadar imar problemi olan bölgede mah0keme kararları sonucunda imar planı ve imar uygulamasının iptal edilmesi bölgeyi tekrar plansız bırakmış ve hak sahiplerinin mağduriyetine sebep olmuştur.

Mahkeme kararları, değişen imar mevzuatı ve hak sahibi şahısların talepleri göz önüne alınarak bahse konu bölgeyi kapsayan alanda 1/ ölçekli nazım imar planının Müdürlüğümüzce yeniden hazırlanması gereğince; 12/10/ tarihli ve BN: sayılı Başkanlık Oluru alınarak nazım imar planı çalışmalarına başlanmıştır.

Toplam büyüklüğü 37 hektar olan planlama alanı için tarihli yazımız ile 39 kurumdan görüşler talep edilmiş ve 30 adet kurumdan görüşler tarafımıza iletilmiştir. Plan çalışmaları tamamlanarak tarihinde değerlendirilmek ve karar alınmak üzere İBB Meclisine iletilmiştir. tarih ve sayılı İBB Meclis kararı ile plan Müdürlüğümüze iade edilmiş, Müdürlüğümüzce yapılan çalışmalar sonucunda tekrar &#;de değerlendirilmek üzere İBB Meclisine gönderilmiştir.

İBB Meclisinin tarih ve sayılı kararı ile plan teklifimiz aynen kabul edilmiş, Büyükşehir Belediye Başkanınca tarihinde onaylanmıştır. tarihleri arasında Planlama Müdürlüğünde askıya çıkarılmıştır.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir