kaş beach tavsiye / Kaş Plajları ve Koyları (Detaylı Listesi)

Kaş Beach Tavsiye

kaş beach tavsiye

Antalya’nın batısında küçük bir sahil kasabası olan Kaş, tarihi hazinelerle çevrili antik kentleri, el değmemiş doğallıkta göz alıcı doğal manzaraları, balık restoranları ve görülmeye değer turistik cazibe merkezleri ile ülkemizin en popüler tatil destinasyonlarından biridir.

Bir zamanlar küçük bir balıkçı kasabası iken bugün dünyanın sayılı turizm merkezlerinden biri haline dönüşen Kaş, ziyaretçilerine turkuaz sulara sahip muhteşem bir deniz, yamaç paraşütü, sörf ve dalış gibi eşsiz bir macera deneyimi ve tam anlamıyla zengin bir kültürel hazinenin kapılarını aralamaktadır.

Burası Akdeniz kıyılarının turizm endüstrisinde değerine değer katan bir yer. Birçok yazlık villa ve plaja ev sahipliği yapıyor olması da Kaş’ı başta Avrupa olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinden insanların tercih etmesinde önemli rol oynuyor.

Bütçe ve beklentilerinize göre aralarından seçim yapabileceğiniz Kaş plajları hakkında daha fazla bilgiyi bulabilir, ulaşım ve plaja yakın konaklama yerleri hakkında pratik bilgileri okuyabilirsiniz.

İçindekiler

Ücretli Plaj Yerleri

Leymona Beach Club

Leymona Beach Club

Listemizin ilk sırasında yer verdiğimiz Leymona Beach Club, Kaş’ın dinginliğini yaşamak, günün ilk saatlerinden gün batımına ve sıcak geçen yaz akşamlarında masmavi alaca gökyüzü karanlığında rahat bir atmosferde zaman geçirmek isteyenler için oldukça keyifli yerlerden biridir. Akdeniz’in en güzel noktasında masmavi deniz ve doğanın yemyeşil pastoral tonları ile uyumu Leymona’yı Kaş’ta deniz tatili yapmak isteyenleri bir tık cezbediyor.

Çocuklu aileler için önerebileceğimiz Leymona Beach Club, günübirlik deniz keyfi yaşamak isteyen arkadaş grupları için de tavsiye edebileceğimiz bir yer. Mekân, denize girmenin yanı sıra restoranı ile yeme içme ve konaklama birimleriyle gece konaklama imkânı da sunuyor. Hoş bir teras alanı var. Balkonunda minderlere uzanırken karşınızda biten Akdeniz’in uçsuz bucaksız maviliklerine kapılıp gidebiliyorsunuz.

Bölgedeki birçok plaj işletmesi arasından sıyrılan Leymona Beach Club, daha nezih bir deniz tatili yapmak isteyenler için özel yerlerden biridir. Kaş’ın keyfini çıkarmak isteyen tatilciler Leymona’yı tercih edebilirler.

Giriş Ücreti: 50 TL’lik harcama limiti ile giriş ücreti, şezlong ve şemsiye ücreti alınmamaktadır.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong, şemsiye, restoran, kafeterya, bahçe ve dinlenebilir alan, Wi-Fi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: seafoodplus.info

Haritada Görüntüle >

Derya Beach

Derya Beach Restaurant

Burası Kaş bölgesinin en eski ve ilk turistik işletmelerinden biridir. Kaş’ın yerlilerinden olan bir aile tarafından işletilen Derya Beach ilk olarak restoran olarak hizmet vermeye başlamış ve tarihler ’yı gösterirken Derya Beach’i olarak değişip yenilenerek konuklarına hizmet vermeye devam etmiştir. Bugün ise Kaş’ın en bilinen yerlerinden biri olan Derya Beach, yaz aylarında hem yerli hem de yabancı turistler tarafından tercih edilen mekândır.

Listemizde ücretsiz plaj yerleri başlığında yer verdiğimiz Küçükçakıl Plajı’nın hemen yanında bulunan Derya Beach, ortalama civarı şezlong kapasiteli orta büyüklükte bir alana kurulu. Çocuklu ailelerin yanı sıra arkadaş gruplarının da tercih edebileceği Derya Beach, restoran eklentisiyle de gün içerisinde acıktığınızda imdadınıza yetişiyor. Hem gülük taze balık menüsü hem de ev yemeklerinden oluşan lezzetli bir içeriğe sahip.

Plajın bulunduğu deniz ise durgun ve temiz bir suya sahip. Denizinin dibi yarı taşlık yarı kumludur. Biz yine de bir deniz ayakkabısı giymenizi öneririz. İlk girişte hemen derinleşmeyen suyu sayesinde çocuklar da aileleri gözetiminde denize girebilirler.

Kaş’ta denize girmek için Derya Beach’i tercih edecek olan tatilcilerin konaklama ihtiyaçlarını giderebilecekleri bazı popüler oteller de plajı takip eden kıyı boyunca yer almaktadır. Kaş’ta kokteylli müzikli bir deniz keyfi yaşamak isterseniz Derya Beach’i tercih edebilirsiniz.

Giriş Ücreti: 80 TL’lik harcama limiti ile giriş ücreti, şezlong ve şemsiye ücreti alınmamaktadır.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong, şemsiye, restoran, bar, bahçe ve dinlenebilir alan, Wi-Fi, cankurtaran ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: seafoodplus.info

Haritada Görüntüle >

Bilal’in Yeri (Limanağzı)

Bilal'in Yeri, Limanağzı

Tıpkı Derya Beach gibi Kaş’ın en eski işletmelerinden biri olan Bilal’in Yeri yılından beri Kaş bölgesinde tatilcilere hizmet veren sakin bir yerdir. Limanağzı’nın doğusunda yer alan işletme günübirlik denizin ve güneşin tadını çıkarmak isteyenler için ideal yerlerden biridir. Suyu berrak ve dibi yarı kum yarı taşlık alan olan plaj yeri suyunun dingin ve temiz olması ile çocuklu ailelere de önerebileceğimiz yerler arasındadır.

İşletmenin etrafı göz alabildiğine yemyeşil tepelik alanlardan oluşuyor. İşletmenin müzikli sunumu dışında pek bir sese maruz kalmazsınız. Şezlongda uzanıp güneşin tadını çıkarırken bir yandan kitabınızı okuyabilir bir yandan buz gibi kokteyllinizi yudumlayabilirsiniz. Gün ortası denizden doğaya kaçmak istediğinizde de etrafta yürüyüş yapabileceğiniz çam ağaçlarıyla kaplı patika yollar bulunuyor. Plajın bulunduğu bölge de irili ufaklı çam ağaçlarıyla çevrili. Bu sayede doğayla bütünleşirken temiz havanı da soluyabiliyorsunuz.

Denizden çıkınca acıkan midelerin imdadına ise tesisin restoranında pişen hamburgerler, taze balıklar ve sulu yemekler yetişiyor. Ulaşımın Kaş merkezden Limanağzı’na yapılan bot servisleriyle yapıldığı Bilal’in Yeri, Kaş’ta yerleşim yerlerinden uzakta çam ağaçlarıyla çevrili yeşil ve maviliklere doyacağınız bir deniz keyfi için tercih edilebilecek yerler arasında öne çıkmaktadır.

Giriş Ücreti: 50 TL’lik harcama limiti ile giriş ücreti, şezlong ve şemsiye ücreti alınmamaktadır.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong, şemsiye, restoran, müzikli yayın, bahçe ve dinlenebilir alan, Wi-Fi, cankurtaran, mini iskele ve kano.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Çınarlar Beach

Çınarlar Beach

Küçükçakıl koyunun yanı başında yer alan Çınarlar Beach, Kaş’ın bir başka popüler işletmelerinden biridir. Burası diğer mekânlara kıyasla daha geniş bir alana kuruludur. Bu da yoğun geçen yaz sezonlarında kalabalıkların oluşmaması adına konukların daha rahat hareket edebilmelerine imkân tanıyor. Plaj yeri ağaçlarla çevrili ve dileyen ağaçlar altına şezlonglarını koyabilirken, dileyen şemsiye altında dinlenebiliyorlar.

Deniz suyunun berrak ve mavi bayraklı olduğunu hatırlatmakta fayda var. Tesis, konuklarına yeme içme ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri kafeterya ve soğuk içeceklerini alabilecekleri bar & lounge yerlerine sahip. Kaş’ta stresten uzakta ve gürültünün pek olmadığı yerler arayışındaysanız Çınarlar Beach’i tercih edebilirsiniz.

Merkeze yaklaşık 5 dakikalık bir mesafede bulunan Çınarlar Beach’e ulaşım da kolaylıkla sağlanabiliyor. Etrafı doğal kayalıklarla çevrili, denizi ve tesis olarak verilen hizmeti temiz olan Çınarlar Beach, günübirlik dışında konaklamak isteyen konuklarına 2 villa ile apart daire konaklama yeri de sunmaktadır.

Giriş Ücreti: Kişi başı 80 TL

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong, şemsiye, restoran, müzikli yayın, bahçe ve dinlenebilir alan, Wi-Fi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değil

Daha Fazla Bilgi: seafoodplus.info

Haritada Görüntüle >

Kalamar Beach Club

Kalamar Beach Club

Antalya’nın Kaş ilçesi Kalkan bölgesi çoğunlukla villaların, plaj ve turistik işletmelerin olduğu oldukça popüler bir yerdir. Buraya yaz-kış yerli ve yabancı turistler gelerek tatillerini geçiriyor, güzel vakitler geçiriyor. Yerli turist kadar yabancıların da sıklıkla rağbet gösterdiği Kalkan bölgesi denize girmek için de güzel koylar ve kaliteli beach clublara ev sahipliği yapıyor.

Bu mekânlardan biri olan Kalamar Beach Club, Kalkan’da denize girebileceğiniz, etrafı dolaşıp doğayla bütünleşebileceğiniz tertemiz olduğu kadar sessiz ve sakin de bir yer. Denizinin maviliği kıyılarda turkuaza çalıyor. Kıyıda başlayan yükseltileri yemyeşil bir örtü tabakası kaplıyor ve göze seyir zevki yüksek bir manzara sunuyor. Çocuklu ailelerin tercih ettiği ilk yerlerden biri olan Kalamar Beach Club, berrak bir denizin hemen yanı başında tüm olanakları konuklarına sunan kaliteli yerlerden biri.

Burası aynı zamanda dalış ve eğlencenin de tam merkezi. İşletme konuklarını profesyonel dalış eğitmenleri eşliğinde Kalkan’ın maviliklerine yolculuğa çıkarıyor. Bununla birlikte gün boyu sizi rahatsız etmeyecek seste müziklerle yaşadığınız her anı daha keyifli hale getiriyor. Yeme içme ihtiyaçlarınızı da işletmenin restoran bölümünde karşılayabilir, sabah kahvaltısından öğlen yemeğine ve akşam deniz manzaralı yemekler ile güzel bir tatil dönemi yaşayabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Kişi başı 25 TL

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong, şemsiye, restoran, müzikli yayın, bahçe ve dinlenebilir alan, Wi-Fi, cankurtaran, mini iskele, dalış turları ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: seafoodplus.info

Haritada Görüntüle >

Yalı Beach Club

Yalı Beach Club

Kalkan’da körfezin eşsiz bir manzarasına karşı deniz tatiline ne dersiniz? Kalkan’da sessiz, sakin bir atmosferde ruhunuzu dinlendirmek, güneşe tam anlamıyla doyup, suyun tadını çıkarabileceğiniz harika bir yer olan Yalı Beach Club, restoranı, bar ve şezlongları ile güzel bir tatil dönemi geçirmek için ideal yerlerden biridir.

Burası bir plaj kulübüdür. Hem denizin keyfini çıkarabilir hem de lezzetli yemekleriyle gurme yemeklerin tadına varabilirsiniz. Kayalık bir platform üzerinde ahşap zemin kaplamada kurulu olan Yalı Beach Club, haftanın tüm günü 24 saat konuklarına hizmet veren ücretli bir tesistir. Restoran bölümünde sabah kahvaltıdan öğlen ve akşam yemeklerine varıncaya kadar lezzetli atıştırmalıkların tadına bakabilir, müziğin ritmine kendinizi kaptırabilir ve sıcacık sulara kendinizi bırakabilirsiniz.

Kalkan merkeze birkaç dakikalık sürüş mesafesinde, çam ağaçlarının arasında sessiz, sakin bir yer olan Yalı Beach Club’a arabayla da gelinebilir. İşletmenin araç park yeri bulunmaktadır. Ayrıca 4 farklı konaklama birimi ile dileyen geceyi burada geçirebilir.

Giriş Ücreti: Kişi başı 80 TL

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong, şemsiye, restoran, müzikli yayın, bahçe ve dinlenebilir alan, Wi-Fi, güvenlik şeridi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: seafoodplus.info

Haritada Görüntüle >

Indigo Beach Club

Indigo Beach Club

Indigo Beach Club, Kalkan merkeze birkaç dakikalık sürüş mesafesinde iskele yolu üzerinde yer alan bir başka kaliteli mekânlardan biridir. Sabah gündoğumu, akşam ise günbatımının en güzel izlenebildiği bir noktada, göz alabildiğine uçsuz bucaksız deniz manzarasına karşı insanı rüyadaymışçasına büyüleyen enfes bir noktaya hâkim. Bu bahsettiğimiz manzarayı ister terasında yemeğinizi yiyip içeceklerinizi yudumlarken izleyebilir, ister şezlongunuza uzanarak tüm stresten uzakta seyre doyabilirsiniz. Indigo Beach Club, günübirlik plajını kullanıp restoranından yemeğinizi yiyebileceğiniz keyifli mekânlardan biri. Barında sıcak soğuk içeceklerinizi yudumlarken müziğin de keyfini çıkarabilirsiniz. Deniz suyu oldukça berrak ve dalgasızdır. Dibi yarı kumlu yarı taşlı, ilk girişte pek derinleşmeyen bir yapıya sahiptir.

Haftanın tüm günü saat 9 da kapılarını açan mekâna kişi başı 35 TL vererek giriş yapabilişiniz. Ücrete şezlong ve şemsiye dâhildir. Ayrıca Duş ve soyunma kabini gibi olanaklar da mevcut. Bununla birlikte araçlarıyla gelecek olanlar için de otopark alanı bulunuyor.

Giriş Ücreti: Kişi başı 35 TL (Şezlong ve şemsiye dâhil)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong, şemsiye, restoran, müzikli yayın, bahçe ve dinlenebilir alan, Wi-Fi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Ailelere Uygun Değil

Daha Fazla Bilgi: seafoodplus.info

Haritada Görüntüle >

Palm Beach Club

Palm Beach Club

Kaş’ın Kalkan bölgesinde bulunan bir diğer ücretli işletme olan Palm Beach Club, özellikle çocuklu aileler için önerebileceğimiz nezih bir yerdir. Küçük, kumsalı olmayan bir plaja sahip olan işletme gündüz deniz keyfi yapıp, akşam ise deniz manzaralı yemek yiyebileceğiniz hoş bir tesis. Restoran bölümünde çıkan lezzetli yemekler nedeniyle pek çok kişi tarafından tercih ediliyor.

Tesis, Kalkan yat limanının hemen karşısında yer alıyor. Küçük bir merdiven yardımıyla inip denize girebiliyorsunuz. Denizi berrak ve ilk girilen yerler çok fazla derinliğe sahip değil. Haftanın bazı günleri yapılan barbekü partileri, ücretsiz tekne turları ve müzikli eğlenceleri ile gününüzü keyifli kılacak benzer bazı aktiviteler yapılıyor.

Palm Beach’e Kalkan üzerinden ulaşım da oldukça kolaydır. Araç sahipleri için otopark alanı mevcut. Dileyen tesisin konaklama birimlerinde kalabilir, uygun fiyatlı konaklama konseptleri sayesinde birkaç günlük kaçamak veya 1 hafta sürecek bir tatil yapabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Kişi başı 30 TL

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong, şemsiye, restoran, müzikli yayın, barbekü partileri, ücretsiz tekne turları, Wi-Fi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: seafoodplus.info

Haritada Görüntüle >

Patara Plajı

Patara Plajı

Ülkemizin önemli antik kentlerinden biri olan Patara Antik Kenti, her yıl yerli ve yabancı yüz binlerce turistin ziyaret ettiği önemli bir cazibe merkezidir. Şahane bir gündoğumu ve günbatımlarının yaşandığı Patara, 12 km’lik sahil uzunluğu, metreye varan genişliği ile dünyanın 1. En uzun plajı unvanına da sahip bir yer. Burayı özel yapan nedenlerden biri de Caretta Caretta kaplumbağalarının yumurtlama alanı olmasıdır. Bu nedenle plaj kullanımı yalnızca sabah 8’den akşam 8’e kadardır.

Patara için söylenecek çok şey var. Burası için herkesin en azından 1 kere dahi olsa gelip görmelerini, bakir doğasında yürüyüş yapıp doğayla bütünleşmelerini, altın sarısı pürüzsüz kumsalında güneşlenip Akdeniz’in sıcacık sularına kulaç atmalarını öneririz. Plaj zaten doğal bir sit alanı olduğu için bakir görünümünü koruyor. Sırtını dayadığı yemyeşil tepeler insana hem temiz bir hava hem de muhteşem bir doğal manzara sunuyor.

Denize girmek için Patara Plajı’nı tercih etmek için birçok neden var. Yeme ve içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz günübirlik bir tesis mevcut. Ayrıca şemsiye ve şezlong da kiralayabiliyorsunuz. Konaklama düşünenler için ise plaja yakın yerleşim yeri Gelemiş Köyü’nde her bütçeye uygun apart ve kamping alanları mevcut.

Giriş Ücreti: Kişi başı 7,5 TL (Patara Antik Kenti’ne giriş için bilet ödemesi yaparlar, plaj girişinde ücret ödemiyorlar.)

Plaj Özellikleri: Şezlong ve şemsiye kiralama hizmeti ve yeme içme için Kaş Belediyes’nin işlettiği bir kafeterya mevcuttur.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: seafoodplus.info

Haritada Görüntüle >

Limanağzı Plajı

Limanağzı Plajı

Kaş’ta tüm gürültüden uzakta, mis gibi bir doğanın tam merkezinde, sırtını yasladığı yemyeşil tepeler ve berrak suyuyla müptelası olacağınız Limanağzı Plajı, bölgenin hatırı sayılır güzel yerlerinden biridir. Tertemiz bir havanın hâkim olduğu Limanağzı, mavi bayrak ödülüne sahip tertemiz bir denize ve doğal güzelliğe sahip yerlerden biridir.

Plaja ulaşım yalnızca merkezden kalkan tekneler ile sağlanabiliyor. Bölgede beach ve konaklama hizmeti veren 4 farklı işletme mevcut. Doğal bir sit alanı olduğundan dolayı işletmelerin tamamı doğayı korumak adına ahşap platformlar üzerinde loca, şemsiye ve şezlong hizmeti veriyor. Çocuklu ailelerin de çok seveceği yerlerden biri olan Limanağzı’na Kaş limanından yarım saate bir hareket eden teknelere binerek ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Tekle ile gidiş dönüş ulaşım ücreti yetişkinler için 25 TL iken, çocuklar için 15 TL’dir.

Doğayla iç içe huzurlu bir deniz keyfi yapmak için tercih edebileceğiniz Limanağzı Plajı, gürültüden uzakta, yalnızca denizin kıyıya vurduğu dalga sesleri ve kuş cıvıltıları eşliğinde keyifli birkaç gün geçirmek için ideal yerlerden biridir.

Giriş Ücreti: Denize girebileceğiniz ücretli ve ücretsiz yerler bulunmaktadır.

Plaj Özellikleri: WC, duş, şemsiye, şezlong ve yeme içme ihtiyaçlarınızı burada bulunan işletmelerden karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Nuri Beach Bungalow

Nuri Beach Bungalov

Limanağzı bölgesinde denize sıfır, çam ağaçları ile çevrili hâkim bir tepenin tam kıyısında tıpkı saklı kalmış bir cenneti andıran Nuri Beach Bungalow bölgenin en popüler ücretli denize girilebilecek yerlerinden biridir. Tesis uzun yıllardır burada hizmet vermekte. Yerli ve yabancı turistlerin sıklıkla tercih ettiği Nuri Beach Bungalov tatilcilerin yanı sıra teknelerin de uğrak yerlerinden biridir.

Otel ve plaj hizmeti veren tesis aynı zamanda çadır ve bungalov konaklama imkânı da sunmaktadır. Farklı bir tatil deneyimi yaşamak isteyenlerin tercih ettiği Nuri Beach Bungalov, çok uygun fiyatlara doğayla bütünleşip denizin ve yemyeşil doğanın keyfini çıkarmak isteyenler için ideal yerlerden biridir.

Plajı kumsal olup şemsiye, şezlong, minder ve soyunma kabinleri gibi temel gereksinimler mevcut. Bununla birlikte yeme içme ihtiyaçlarınızı giderebileceğiniz bir restoran ve mini bar bulunmaktadır. Plaja günübirlik gelmek isteyenler için Kaş limanından hareket eden Limanağzı Beach teknelerine binerek ulaşım sağlanıyor.

Nezih bir işletme olan Nuri Beach Bungalov hem sırt çantalı gezginler hem de çocuklu aileler için oldukça uygun bir yer.

Giriş Ücreti: Giriş ve konaklama ücretleri sezonluk, resmi ve bayram tatillerinde değişiklik göstermektedir.

Plaj Özellikleri: WC, elektrik, duş, 24 saat sıcak su, çamaşırhane, restoran, büfe, kafeterya, soyunma kabinleri, hasır şemsiye, şezlong ve minder, bar, bungalov ve oda konaklama yerleri ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: seafoodplus.info

Haritada Görüntüle >

Kaş Camping Beach

Kaş Camping

Bu defa Kaş merkezdeyiz. yılından bu yana Kaş’ta hizmet veren Kaş Kamping, hem deniz severlerin hem de kamp tutkunlarının uğrak yerlerinden biridir. Doğal ortamı, kendinize ait özel plaj yeri ve uygun fiyatlı konaklama seçenekleri ile Kaş’ta tercih edilen yerlerin başında gelmektedir.

Kaş Kamping, konuklarına sunduğu günübirlik denize girme olanağının yanı sıra çadır, karavan ve bungalov alanlarıyla da konaklama hizmeti vermektedir. Kendine ait özel plajında büfe, soyunma kabinleri, duş, şemsiye ve şezlong gibi üniteler mevcut. Plajı temiz olup kayalık bir platform üzerine kuruludur. Denizi berrak, dibi ise kısmen taşlıktır.

Kaş merkeze yaklaşık metre mesafede olan tesise yürüyerek veya birkaç dakikalık sürüş ile araçla gelmek de oldukça kolaydır. Araç sahipleri için otopark alanı bulunmakta. Çocuklu ailelerin de tercih edebileceği Kaş Kamping, müşterilerine ev yemekleri, alkollü ve alkolsüz içecekler de sunmakta.

Merkezin dışında, trafik ve gürültünün olmadığı Kaş Kamping, uygun fiyatlara günübirlik deniz keyfi yaşamak isteyenler için önerebileceğimiz yerlerden biridir.

Giriş Ücreti: Giriş ve konaklama ücretleri sezonluk, resmi ve bayram tatillerinde değişiklik göstermektedir.

Plaj Özellikleri: WC, elektrik, duş, Wi-Fi, ortak kullanımlı mutfak alanı, kafe, şemsiye, şezlong ve soyunma kabinleri, çadır, karavan, bungalov ve kulüp odası konaklama birimleri, klima, saç kurutma makinesi, kahvaltı, öğlen ve akşam yemek hizmeti ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: seafoodplus.info

Haritada Görüntüle >

Ücretsiz Plaj Yerleri

Asmaaltı Plajı

Asmaaltı Plajı

Özellikle Kaş’ın yerlilerinin müdavimi olduğu Asmaaltı Beach, yaz-kış müşterilerine hizmet veren yerlerden biridir. Yazın kurulan ahşap platformlar ile bir beach’e dönüşen tesis, kışın ise deniz manzarasına karşı bir şeyler yemek ve içmek için kullanılıyor.

Kaş limanının hemen yanı başında yer alan Asmaaltı Plajı için herhangi bir ödeme yapılmıyor. Ücretsiz bir şekilde gelip denizin keyfini çıkarabileceğiniz plaj özellikle gün batımının en güzel göründüğü bir noktada yer alıyor. Plajda yer alan tesiste günübirlik yemeğinizi yiyip bir şeyler içerek deniz kenarında anın tadını çıkarabilirsiniz.

Merkezde olması nedeniyle özellikle yaz ayları oldukça fazla yoğun olan Asmaaltı Plajı’na sabahın erken saatlerinde gelmeniz daha doğru olacaktır. Plajdaki tesisten şemsiye ve şezlong gibi ihtiyaçlarınızı kiralama yaparak karşılayabilirsiniz.

Ulaşımın da kolaylıkla sağlanabildiği Asmaaltı Plajı, günübirlik denize girebileceğiniz, uygun fiyatlara şemsiye ve şezlong kiralayıp güzel müzikler eşliğinde vakit geçirerek ve aynı zamanda hemen yanı başındaki restorandan lezzetli yemekleri yiyerek gününüzü verimli değerlendirebileceğiniz bir yer.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, elektrik, duş, Wi-Fi, kafe, şemsiye, şezlong ve soyunma kabinleri, kahvaltı, öğlen ve akşam yemek hizmeti ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: seafoodplus.info

Haritada Görüntüle >

Kaputaş Plajı

Kaputaş Plajı

Kaş denilince akla gelen ilk yerlerden biri olan Kaputaş Plajı, yerli ve yabancı on binlerce turistin ziyaret ettiği yerlerden biridir. Burası son yıllarda sosyal medyaya konu olan popüler bir yer. Kanyon ağzında bulunması ve deniz suyunun turkuaza çalan muazzam rengi ile tam anlamıyla bir cazibe merkezi olan Kaputaş Plajı, birinci derece sit alanı olarak koruma altına alınmıştır.

Kaputaş Plajı, çakıl taşları ve kumla karışık bir yapıya sahip. Denizi oldukça sığ ve mavi bayraklı bir yer. Kalkan’a 7, Kaş merkeze ise yaklaşık 20 km mesafede bulunan plajda WC, duş, soyunma kabinleri, şemsiye ve şezlong kiralama ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir işletme mevcut. Sabah 7 ila akşam 8 arası hizmet veren işletmeden yeme içme ihtiyaçları da karşılanabilmektedir.

Kaputaş Plajı yaz aylarında sıklıkla tercih ediliyor olmasından dolayı sabahın erken saatlerinde gelmekte fayda var. Ayrıca otopark alanının küçük olması öğlen saatlerine doğru araç park yerinin de kalmamasına neden oluyor. basamak merdiven inerek ulaşılabilen plaj güvenlik için çekilmiş bir şeride de sahip. Dalgalı olması nedeniyle çocuklu ailelere pek önerdiğimizi söyleyemeyiz. Şezlong ve şemsiye gibi ihtiyaçlarınızı 10’ar TL karşılığında kiralayabilirsiniz.

Buraya toplu taşımayı kullanarak gelmeyi düşünenler için Kaş-Kalkan arası çalışan minibüsler bulunmaktadır. Yaz aylarında minibüsler her yarım saatte bir kalkmaktadır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz ( – )

Plaj Özellikleri: WC, duş, şemsiye, şezlong, yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir büfe yeri ve otopark alanı mevcuttur.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Seyrek Çakıl Plajı

Seyrek Çakıl Plajı

Kaputaş Plajı’na 10 dakikalık bir sürüş mesafesinde Antalya&#;Fethiye yolu üzerine küçük bir plaj alanı olan Seyrek Çakıl Plajı, kalabalık plaj yerlerine kıyasla daha sakin bir plaj tercih edenlerin sıklıkla geldiği yerlerden biridir. Yol kenarında küçük bir plaj olması nedeniyle herhangi bir işletme bulunmuyor. Bu nedenle WC, duş ve soyunma kabini gibi imkânlar ne yazık ki yok. Şemsiye ve yeme içme gibi ihtiyaçlarınızı ise yanınızda getirmeniz gerekiyor.

Bu bölgede aracınızla gezintiye çıkıp kısa bir yol üstü mola vermek istediğinizde uğrayabileceğiniz Seyrek Çakıl Plajı, özellikle kıyı yerlerdeki turkuaza çalan su rengi ile oldukça hoş bir yerdir. Plajı yeri küçük çakıl taşlarından oluşuyor. Denizi dalgasız ancak bir anda derinleştiğini hatırlatmak isteriz. Bu neden özellikle çocuklu ailelere pek önerdiğimiz bir yer değildir.

Ulaşımda toplu taşımayı tercih edecek olanlar Antalya-Fethiye arası çalışan minibüslerle gelebilirler.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, şemsiye, şezlong, yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir büfe yeri ve otopark alanı mevcuttur.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Akçagerme Plajı

Akçagerme Plajı

Kaş’ın en güzel plajlarından biri olan Akçagerme Plajı, mavi bayraklı olup, denizinin berraklığı ve etrafını çevreleyen yemyeşil doğal alanları ile yaz aylarının deniz keyfi yapmak için vazgeçilmek noktalarından biridir. Akçagerme Plajı tam anlamıyla çocuklu aileler için ideal bir yerdir. Denizin berraklığının yanı sıra dalgasız oluşu da burayı çocuklar için daha güvenilir kılıyor.

Akçagerme Plajı yeterli genişlikte bir alana sahip. Plaj alanı küçük çakıl taşlarından oluşuyor. İçerisinde aqua park ve tenis kortunun yanı sıra yeme içme ihtiyaçlarınız için bir büfe yeri, şemsiye ve şezlong kiralama imkânı, WC ve soyunma kabini gibi üniteler bulunmaktadır. Plaj işletmesi Turizm Meslek Listesi işletmesinde olması nedeniyle uygun fiyatlıdır.

Kaş Devlet Hastanesi yolu üzerinde kalan Akçagerme Plajı’na Kaş merkezden kalkan dolmuşlarla gelebilmek mümkün. Araç sahipler için otopark alanı da bulunmaktadır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, soyunma kabinleri, şemsiye ve şezlong kiralama, kır lokantası, kafe ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Kaş Belediyesi Halk Plajı

Kaş Belediyesi Halk Plajı

Çukurbağ Yarımdası’nda Hidayet Koyu’na gelmeden hemen önce gelebileceğiniz ücretsiz yerlerden biri olan Kaş Belediyesi Halk Plajı yeterince genişlikteki plaj yeri, yeme içme ihtiyaçlarının karşılanabileceği bir kafe ve restoranı, şemsiye ve şezlong kiralamasının yanı sıra WC, duş ve soyunma kabinleri gibi ünitelerin de olduğu donanımlı bir yerdir.

Plajı küçük çakıl taşlarından oluşuyor. Denizi sığ ve dalgasız ayrıca yeterince berrak. Dibi yarı kumlu yarı taşlık olan denizin kıyı yerleri çocukların da yüzebileceği derinliktedir. Çocuklu ailelerin de gelebileceği halk plajını beklentileri karşılayan bir donanıma sahip. Halk plajı olmasına karşın yeterince bakımlı ve nezih bir yer. İçerisine kafe ve restoranın yanı sıra özel araçlarıyla gelecek olanlar için otopark alanı da bulunmaktadır.

Kaş Belediyesi Halk Plajı’na toplu taşımayı kullanarak gelmeyi düşünenler için merkezden her yarım saatte bir minibüsler hareket etmektedir. Yeşil ile mavinin bir arada olduğu plajın sırtını yasladığı yemyeşil tepeler yürüyüş yapmak için de idealdir. Ayrıca şemsiye kiralamak istemeyenler için plajın hemen arkası çimenlik alan olup palmiye ağaçlarının altına havlunuzu atıp uzanabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şemsiye ve şezlong kiralama ücreti 20 TL)

Plaj Özellikleri: WC, soyunma kabinleri, şemsiye ve şezlong kiralama, restoran, kafe ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Büyükçakıl Plajı

Büyükçakıl Plajı

Kaş ilçe merkezine 3 dakikalık bir sürüş mesafesinde bulunan Büyükçakıl Plajı, etrafı yemyeşil örtüyle kaplı tepelerle çevrili, sesiz ve sakin bir yer. Daha çok kalabalığı sevmeyen ve kafa dinlemek için tercih edebileceğiniz plajın deniz suyu, dağdan gelen kaynak suyu nedeniyle biraz serin gelebilir. Ancak denizin renginin turkuaza çalan rengi ve neredeyse suyun dibini görebileceğiniz kadar berrak oluşu burayı cazip kılmaktadır. Denizi sığ ve çok fazla dalgalı değil. Dini küçük çakıl taşlarından oluşması nedeniyle gelirken deniz ayakkabısı getirmeniz iyi olacaktır.

Büyükçakıl Plajı’nda toplamda 6 tane beach ve restoran bulunmaktadır. Yeme içme ihtiyaçlarınızı buradan karşıladığınız takdirde şezlong ve şemsiyeye herhangi bir ücret ödemiyorsunuz. Ücret ödemek istemeyenler yanlarında kendi şemsiye ve şezlonglarını getirerek plajda kendine bir yer bulabilir. Özel araçlarıyla gelecek olanlar için otopark alanı bulunmaktadır.

Plajda bulunan restoran damak zevkine hitap eden lezzetli yemeklere sahip. Ayrıca alkollü ve alkolsüz içecekleri de mevcuttur. Deniz kenarında gün batımına karşı akşam yemeğinizi yiyip plajdan öyle ayrılabilirsiniz. Kaş ilçe merkezine olan yakınlığı ve ücretsiz olması nedeniyle Büyükçakıl Plajı’nı bu bölgede tercih edebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, şemsiye, şezlong, yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir restoran yeri ve otopark alanı mevcuttur.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Küçük Çakıl Plajı

Küçük Çakıl Plajı

Burası için plaj tanımlaması yapmak ne kadar doğru olur bilemiyoruz ancak Kaş merkezden fazla uzağa gitmeden denize girip suyun tadını çıkarabileceğiniz, küçük fakat bir o kadar da berrak ve dalgasız suyu ile doyasıya yüzebileceğiniz Küçük Çakıl Plajı, küçük bir koy içerisinde yer alıyor. Koyu, kayaların üzerine oturtulmuş platformlarda sağlı sollu iki farklı işletme çevreliyor. Biri Derya Beach, diğeri Çınarlar Beach. Her iki işletme de yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz restoran yerine yapıp.

Plajda bulunan her iki işletme yiyeceğiniz yemekler dışında şezlong, şemsiye, WC ve soyunma kabini gibi sunduğu hizmetlerden herhangi bir ücret talep etmiyor. Küçük fakat bir o kadar da doğa harikası bir plaj olan Küçük Çakıl plajı, Türkiye’nin en iyi 10 plajı arasında olup mavi bayrağa sahip bir yerdir.

Küçük Çakıl Plajı’na Kaş merkezden hareket eden dolmuşlar aracılığıyla gelebilirsiniz. Dileyen yürüyerek de yaklaşık 20 dakikada gelebilir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Plajda bulunan işletmelerin restoranını kullandığınız takdirde WC, şemsiye, şezlong ve soyunma kabini üniteler için ücret ödemezsiniz.

Plaj Özellikleri: WC, şemsiye, şezlong, soyunma kabinleri ve restoran.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

İnceboğaz Plajı

İnceboğaz Plajı

Çukurbağ Yarımadası’nın en dar kısmında kalan İnceboğaz Plajı, Kaş’ta deniz keyfi yapabileceğiniz bir başka yerdir. Burası yarımadanın en ince olan kısmında kaldığı için bu ismi almıştır. Yol üzerinde kalan iki farklı plaj bulunuyor. İnceboğaz Plajı, geniş ve açık denize bakan daha kullanışlı ve insanlar tarafından tercih edilen yerdir. Diğeri ise koy içerisinde kalan plaj yeridir. Her iki plaj birbirine yakın ve buradaki aynı işletme tarafından işletiliyor.

İnceboğaz Plajı’nı yüksek hâkim teperler çevreliyor. Yemyeşil bir bitki örtüsüne karışan masmavi denizin uyumu ziyaretçilere görsel açıdan seyir zevki yüksek manzaralar sunuyor. Plaj, çakıl bir kumsala sahip. Denizi ise yeterince sıcak, sığ ve berraktır. Ancak açık denize bakıyor olması rüzgâr nedeniyle burayı az da olsa dalgalı yapıyor.

Plaja giriş ücretsiz. Plajın çakıl olduğunu söylemiştik. Gelirken havlunuza ek olarak terlik getirmenizi de tavsiye ederiz. Şemsiye ve şezlong ihtiyacınızı ise buradaki işletmeden kiralama usulü olarak alabilirsiniz. Yeme içme gereksinimlerinizi işletmeden yaptığınız takdirde ise şezlong ve şemsiyeye herhangi bir ücret ödemezsiniz.

İnceboğaz Plajı, Kaş ilçe merkezine yakın olması nedeniyle yürüyerek dahi ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Bununla birlikte merkezden kalkan minibüslerle de ulaşım kolaylıkla sağlanabilmektedir. Araç sahipleri için de otopark alanı mevcuttur.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, şemsiye, şezlong, soyunma kabinleri ve kafeterya.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Olympos & Acısu Halk Plajı

Acısu Halk Plajı

Antalya-Fethiye yolu tam anlamıyla doğal güzelliklerin görülebileceği ülkemizin enden yerlerinden biridir. Bu yol üzerinde ücretli ücretsiz denize girebileceğiniz plajların yanı sıra çadır ve karavan kamplarının yapıldığı kamping alanları da bulunmaktadır. Acısu Halk Plajı da bu kamp alanlarından biri olan Olympos kamp alanının hemen yanında bulunuyor.

Deniz Feneri’ne gelmeden hemen önce yolun solunda görebileceğiniz Acısu halk plajı sessiz sakin bir plaj yeridir. Plajı çakıl taşlardan oluşuyor. Denizi berrak ve dalgasızdır. Ancak birkaç metre sonra derinleşiyor. Bu nedenle çocuklu ailelere pek önermiyoruz burayı. Plajda bir işletme yeri mevcut. Buradan şemsiye ve şezlong kiralaması yapabiliyorsunuz. Ayrıca atıştırmalık tost ve hamburger türü fast-food yiyecekler de bulabilmeniz mümkün.

Ulaşım için Kaş ilçe merkezinden her yarım saatte bir hareket eden minibüslerle gelebilirsiniz. Şehir merkezine nispeten yakın olması nedeniyle dileyen yürüyerek de ulaşımlarını sağlayabilir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şemsiye ve şezlong ücreti 20 TL)

Plaj Özellikleri: WC, şemsiye, şezlong, soyunma kabinleri ve kafeterya.

Uygunluk: Çocuklu Ailelere İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Hidayet’in Koyu Plajı

Hidayet Koyu Plajı

Kaş’ın belki de en güzel noktalarından biri olan Hidayet’in Koyu turkuaza çalan suyunun rengi ve etrafını çevreleyen yemyeşil doğal bir manzaranın tam ortasında denize girmek için kusursuz bir ortam sunuyor. Burası Çukurbağ Yarımdası’nda yer alıyor. Kaş ilçe merkezine 3 km mesafe bulunmakta.

Koyu çevreleyen zeytin ağaçları buraya apayrı bir hava katıyor. Koy orta büyüklükte ve plajı çakıl taşlarından oluşuyor. Deniz suyu ise berrak ve sığ. Birkaç metre sonra derinleşen su çocuklar ve amatör yüzücüler için pek uygun sayılmaz. Deniz tabanı ise çakıl taşlardan ve kayalıklardan oluşuyor. Yanınızda deniz ayakkabısı getirmenizi tavsiye ederiz.

Hidayet’in koyunda yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz işletme bulunmakta. Şezlong ve şemsiye gibi gereksinimleri buradan kiralayarak alabilirsiniz. Tabi günün erken saatlerinde gelerek kendinize yer bulmanız gerekebilir. Burası sezonda aşırı yoğun olabiliyor.

Nasıl Gidilir: Koya, Kaş merkezden kalkan minibüslerle yaklaşık 10 dakikada ulaşabilirsiniz. Dileyen buradaki Blanca Beach otelde de konaklama yaparak tatillerini birkaç gün daha uzatabilirler.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong, şemsiye, restoran, bar, güvenlik şeridi ve cankurtaran.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Daha Fazla Bilgi: seafoodplus.info

Haritada Görüntüle >

UFakdere (Fakdere) Koyu

Ufakdere Koyu

Fakdere Koyu bir diğer adıyla Ufakdere, Çoban Koyu’nun kuzeydoğu kısmında yer alan nispeten küçük bir plaj yeridir. Doğu ve batı yönünde iki koya sahip olan bölgenin doğu kısmı sığ iken, batı tarafı ise dardır. Kaş’ta yer alan diğer plaj ve koylara kıyasla ulaşımı biraz daha zor olan koya stabilize bir yoldan ulaşım sağlanıyor.

Çoğunlukla tekne turlarının geldiği koy hem sakin olması hem de kamp atmaya müsait bir yer olması nedeniyle daha çok sırt çantalı gezginlerin tercih edebileceği yerdir. Koyun Doğu tarafında ihtiyaçların karşılanabileceği tesisler bulunmakta.

Sessiz, sakin bir yer arayışındaysanız Fakdere Koyu’nu tercih edebilirsiniz. Ancak yazımızda da belirtiğimiz gibi koya ulaşım kötü bir karayolundan sağlanıyor.

Nasıl Gidilir: Fakdere Koyu’na Likya Yolu’nu yürüyerek ulaşılabilir. Koya inen yol eğimli olduğu için dikkatli olmakta fayda var. Araçla gelmeyi düşünenler mutlaka altı yüksek bir arazi aracıyla gelmelidir. Kaş yönünden Okçuöldüğü Köyü istikametini takip ederek gelinebilir. Fakdere Koyu’na bir diğer ulaşım alternatifi ve en elverişli olanı tekneyle gelmek olacaktır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: Koya yakın işletmelerden yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Fırnaz Koyu

Fırnaz Koyu

Kaş-Kalkan bölgesi çoğunlukla villaların yer aldığı son derece popüler bir tatil beldesidir. Burada onlarca villaya ek olarak birkaç güzel koy ve plaj yeri bulunmaktadır. Özellikle yaz aylarında Kalkan’a gelen binlerce yerli ve yabancı turist konaklamalarını buradaki villalarda geçirirken, denize girmek için de yine buradaki koy ve plajları tercih ediyorlar.

Fırnaz Koyu da Kalkan’ın en özel ve cennet yerlerinden biri. Mavi yolculuk düzenleyen pek çok teknenin uğrak yerlerinden biri olan Fırnaz Koyu bölge turizmi açısından da önemli bir yere sahiptir. Tamamıyla doğal ve neredeyse el değmemiş bakir bir doğaya ev sahipliği yapan Fırnaz Koyu’nda şehrin gürültüsünden uzak sessiz sakin bir deniz tatili geçirmek isteyenler için ideal bir yerdir.

Nasıl Gidilir: Ulaşımın yalnızca teknelerle sağlandığı Fırnaz Koyu’na gelmek için Kalkan’dan hareket eden tekne turlarına rezervasyon yaptırmanız gerekiyor.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: Koya teknelerle ulaşım sağlanmaktadır. Yeme içme ihtiyaçlarınızı tur kapsamında teknelerde verilen yiyecek ve içecekler ile karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Bayındır Limanı

Bayındır Limanı

Kaş plaj yerleri arasında listemizin sonunda yer alan yerlerden biri de Bayındır Limanı’dır. Burası Kaş’ın doğusunda kalan antik bir kendi andıran büyüleyici bir destinasyondur. Liman kayalıklara oyulmuş çok sayıda Likya mezarlarını içermektedir. Ayrıca Limanağzı’nda yer alan bir akarsu ve kiliseye de ev sahipliği yapmaktadır.

Bayındır Limanı’na gelmenin en iyi yolu tekne turlarıdır. Kaş’tan kalkan mavi yolculuk tekne turları ile gelinen Bayındır Limanı’nda deniz gözlüğünüzü takarak suyun derinliklerine inebilir ve buradaki büyüleyici kaya oluşumlarını görebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: Koya teknelerle ulaşım sağlanmaktadır. Yeme içme ihtiyaçlarınızı tur kapsamında teknelerde verilen yiyecek ve içecekler ile karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler için Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Her yıl yüzbinlerce yerli ve yabancı turistin geldiği Kaş tam anlamıyla deniz tatili yapmak için ideal yerlerden biridir. Sizlere bu yazımızda Kaş’ta denize girebileceğiniz eşsiz koyları, ücretli ve ücretsiz plaj yerlerini anlatmaya çalıştık.

*Bu yazı Ekim tarihinde güncellendi.

Hakkında konuşulduğunu duyduğumda sohbete atlamayı en çok sevdiğim yerlerden. Övmeyi de severim. Cümlenin öznesi Kaş.

Hatta Kaş ve denizi. Çünkü, gitmek için bahanem çok ama, deniz listenin birincisi büyük ihtimal. Benim için böyle. Türkiye&#;nin en güzel denizi övücülüğünde değilim. Herkesin güzeli kendine.

Şimdiki konu ise &#;Kaş&#;ta nerede denize girelim?&#; başlığının açılımı. Elbette ki, her yerde mis gibi yüzüp, keyif almak mümkün. O yüzden soru kendi içinde bir alt başlık daha açıyor ister istemez. Hangi &#;beach&#;? ya da hangi tesissiz plaj? halinde gelişiyor.

Kaş deniz rehberi oluşturmak niyetinde olmadan, girmekten keyif aldığım denizleri+tesisli yerleri yazıyorum. Güncel ücret fiyatlarını da kenara ekliyorum.

Bu arada Kaş&#;a eylül ortasından itibaren ekim sonuna gitmek en güzeli.

Limanağzı

Limanağzı, denizin çarşaf gibi olduğu yerlerden olduğu için hep favorim. Özellikle de Kaş merkez rüzgarlıysa en çok tercih edilen noktalardan, çünkü burası yine çarşaf.

Kaş merkezden kalkan teknelerle (Tekne gidiş dönüş ücreti, tek kişi &#;de 20 TL iken, yazında bu ücret 25 TL olmuştu, &#;de ise gidiş dönüş 50 TL)  15 dakika civarında ulaşabileceğiniz Liman ağzı, içinde birkaç farklı plaj barındırmakta. Fazla bir yerleşim olmadığı için hem enfes deniz hem de kısmen sakinlik bulabilirsiniz.

Bir dönem (dört yıl kadar) üst üste Liman ağzı&#;nda yer alan Delos&#;a gidiyorum. En iyisi o olduğu ya da diğer plajlar çok kötü olduğu için değil. Biraz alışkanlık biraz da her gittiğim de sakinliğe denk geldiğim için. Plaj işletme açısından biraz silkelenmesi gerekiyor bence tabii. Suyu baya iyi çünkü.

yaz sezonunda hiç gitmedim, tesis açısından ne durumda hiç bilmiyorum. O yüzden mutlulukla Bilal&#;in Yeri&#;ni önereceğim. Hakkaten çok seviyorum burayı. Detaylara geçiyorum.

Bilal&#;in Yeri

Seviyorum çünkü deniz acayip burada. Sakin ve kendi halinde takılan bir deniz. Aynı şeyi tesis için de söylüyorum. Çalışanlar ilgili (kaos bir yoğunluk olduğunda iş değişebilir tabii belki), yemekler lezzetli, müzik yok, doğru konum, ideal sakinlik.

Limanağzı&#;nda yer alan Bilal&#;in Yeri, ulaşım açısından tıpkı yukarıda Delos için yazdığım notlarla aynı. En yoğun sezonda, sabah &#;dan sonra yer bulmak neredeyse imkansız.

Tesiste bir özen var, bunu vakit geçirdikçe hissetmek mümkün. Önemli bir artı.

Tesis için TL harcama bedeli şartı var. Ekstra şezlonga ve şemsiyeye ücret alınmıyor. Günümüz şartlarında zaten TL malesef hızlıca harcanıyor zaten :/ Kredi kartı geçerli.

Ev yapımı patates kızartması mevcut 🙂

Bilal&#;in Yeri&#;nden Kaş merkeze sezonun en yoğun olduğu zamanlarda sık sık tekne kalkıyor ama kalabalık azaldığında en son tekne &#;da kalkıyor diye biliyorum. Bu arada hava çok rüzgarlıysa, deniz çok dalgalıysa da tekneler kalkmayabiliyor ve zaten bu şartlar mevcutsa tekneye binip Liman ağzı&#;na gitmenizi önermem 🙂 Yüksek doz mide bulantısı azıcık allak bullak ediyor insanı.

Leymona Beach Club

Kaş&#;ta nerede denize girilir listesine devam. Müzik yok (artık var ve sadece reggae çalıyor :/), yoğun kalabalık yok (artık var). Kayalıklardan atlayarak ya da merdivenden usul usul serin sulara inmek var, deniz var, güneş var.

Şehir merkezinde, Hastane caddesinde yer alan Leymona;  Kaş&#;ta denize girilecek yerler içinden benim için yıldızı parlayanlardan.

yazında burası gerçekten favorim olmuştu ama yazı için aynı şeyi söylemek pek mümkün değil. Belki sabah erken saatlerde takılmak yine keyifli olabilir&#;

Geçen seneden en büyük farkı işletme değiştirmiş olmasıydı. Benim gözlemim o kalabalığı yönetmekte zorlandıkları yönünde. Kaş birbirinden farklı beach&#;lere sahip olmasıyla insana çok rahat bir şekilde makul ölçülerde karşılaştırma yapma imkanı sunuyor. Yani o kalabağı yöneten birileri varsa bir yerlerde, bence standartı düşürmemek adına eli yüzü düzgün tüm beach&#;ler yönetmeli.

Servis gayet güler yüzlü ve samimiydi ama menü bence kesinlikle baya elden geçmeli. Birkaç farklı şey sipariş ettik (kahve, karpuz &#; peynir&#;) ve ortalama yakalanan &#;standart&#; lezzeti bulamadım açıkçası.

yazında kişi başı 25 TL harcama sınırı varken, yazında bu miktar 35 TL&#;ye çıkmış.

Kredi kartı geçerli.

Büyük Çakıl Plajı

Mis gibi ve tam keyif yapılacak yerlerden biri. Plajın içinde birçok işletme mevcut. Hepsinin şezlongu ayrı elbette. Hangi şezlonga oturursanız, oradan yeme-içme şartını da onaylıyorsunuz otomatik olarak.

Merkezden Büyük Çakıl&#;a, temponuza göre dakikada yürümeniz mümkün. Tabii minibüsler de kalkmakta.

Benim önerim giderken fotoğraf çeke çeke yürümenizden yana, zira tepeden nefis bir deniz manzarası sizi takip ediyor, kaçırmayın.

Dönüşte de saat başı kalkan minibüslere binebilirsiniz.

Burada da deniz ayakkabısı isabetli olacaktır.

Bu yaz Yakamoz&#;da boş şezlong bulduk, onun da minimum tutarı 30 TL&#;ydi. Menüsünün baya başarılı olduğunu düşünüyorum. Mesela şu aşağıdaki börek gayet iyiyken ve Frappe&#;m ise Kaş&#;ta içtiğim nadir gerçek Frappe&#;lerden biriydi.

Aslında Kaş&#;ta koşa koşa gerçek Frappe aramadım ama menüye Frappe yazdıkları için doğal onu beklemeye başlıyorum siparişi verince.

İşte burası menüde yazılanı, pratikte de karşıladı.

Kredi kartı geçerli.

Hidayet Koyu Plajı Blanca Beach Hotel

Burası da sakin akan bir deniz için biçilmiş kaftan. İşletme ve mutfak anlamında da önde olan plajlardan.

Yer kapmak için sabah erken saatlerde gitmenizi tavsiye ederim. ideal olabilir.

Ya da akşam üstü gibi gidilebilir. Ah, bu yer kapma işi fena can sıkıcı.

Sezonun en en ortasında çok kalabalık olacağı için belki tat vermez ama sabahın ilk saatlerinde bir gidip, deniz siftahı yapmanızı öneririm. Merkezden yürüyerek gidebilirsiniz. Yaklaşık dakika sürmekte, sakin bir tempoyla.

Dönüşte de 20 ve 50 geçe kalkan minibüslerle merkeze dönebilirsiniz.

Kredi kartı geçerli. Burası şemsiye (15 TL) ve şezlong (20 TL) için ücret talep etmekte sadece, yeme-içme kısmına karışmıyor.

Kaputaş Plajı

Tabii ki Kaputaş Plajı ile ilgili tek önerim sabah erken saatlerde gitmenizden yana oalcak. Yani bu hesaba göre bence sabah &#;da Kaputaş Plajı&#;ndan ayrılıyor olabilirsiniz. Mis gibi oteldeki kahvaltıya yetişirsiniz. Sonrasındaki kalabalığı ve zaten yoğun insan seli şehirlerden geldiğimizi düşününce, pişman olacağınıza inanmak istemiyorum 🙂

Gardan kalkan dolmuşlarla Kaputaş Plajı&#;na ulaşmak mümkün.

yazında gitmedim, gidemedim. Ama iki kere önünden geçtim, var olan kalabalığın akıl alır bir yanı yoktu. Yayılan dedikodulara göre önümüzdeki seneler için plaja doğrudan inen asansör yapılacakmış!

Derya Beach

Kayalıklara kurulu mis gibi bir yaşam. Deniz dalgalıysa girmek aşırı keyifli değil ama burada takılmak oldukça keyifli.

Yeme-içme anlamında da tatilin tadına rahatça varabilirsiniz.

Şehir merkezinden yürüyerek ulaşmak mümkün.

Küçük Çakıl Plajı

seafoodplus.info

İşte burası da yol üstü lezzet noktası gibi. Geçerken bir denize gireyim, iki güneşe bakayım, bol bol fotoğraf çekeyim tadında, şahane noktalardan.

Şehir merkezinden yürüyerek hemen ulaşabilirsiniz. Suyundaki o hafif serinlik, kimine göre soğunluk, benim aradığım keyiflerden. Ortada kurulu olan bir plaj düzeni olmadığı, yer bulursanız atın havluyu takılın mis gibi. Bu yaz, Küçük Çakıl&#;ı daha da sevdim.

İnceboğaz Plajı

Yine, sakin sular arayanlara önerebileceğim bir denize sahip burası da ama işletme açısından değerlendirince öyle aşırı, &#;mutlaka gidin&#; tadında bir önermede bulunamam.

Cennet gibi bir yer, huzur deposu illa bir görün derim ama önerim şöyle olur;

Mesela sabah yürüyüş yapmayı sevenler, merkezden ufak ufak yola çıksın, hastane caddesi üzerinden, yaklaşık dakikada nefis bir yoldan da ilerleyerek İnceboğaz&#;a ulaşabilir. Şöyle bir yüz yıkama niyetine İnceboğaz&#;dan denize girip, ferahlayabilir.

O sabahki sakinlik gerçekten çok keyifli.

Şezlong ve şemsiye ücreti toplam 20 TL.

Not: Burası galiba daha çok çocuklu aileler için de gözde bir plaj.

Bilal&#;in Yeri

seafoodplus.info

&#;Kaş &#; deniz&#; önerileri konusunda burası kesinlikle favorilerimden. Müzik yok, suyu nefis, doğru konumlanma sonucu ideal sakinlik de bulunuyor.

Limanağzı&#;nda yer alan Bilal&#;in Yeri, ulaşım açısından tıpkı yukarıda Delos için yazdığım notlarla aynı. En yoğun sezonda, sabah &#;dan sonra yer bulmak neredeyse imkansız ona göre. (Kaş&#;a kesinlikle eylül ayının ortalarında gidilmeli)

Ana yemek konusunda da başarılılar bence.

Yani burada şartlar elverişli, tavsiye ederim.

Minimum tutulan ücret 40 TL. Kredi kartı geçerli.

Çınarlar Beach

Burayı, önerilerine güvendiğim kişiler önerdi, ben şezlonglarına yayılamadım ama Küçük Çakıl&#;ın hemen yanında yer alan Çınarlar Beach&#;e siz gidebilirsiniz. Tek bir günü aynı yerde geçirecek zamanımın olmadığı ana denk gelmişti, o yüzden istenilen minimum ücret tutarının 50 TL olması benim için eksiydi.

Kaş Camping

Burası da bir diğer favorilerimden. İşletme başarılı, yemeler-içmeler başarılı, deniz güzel&#;

Ayrıca, kamp yapanlar için tiril tiril duş alma yerleri mevcut.

Müzk çok hafif vardı ya da yoktu, tam hatırlamıyorum. Kredi kartı geçerli.

Daha fazlası için ise&#;

Merkezden kalkan tekne turlarına dahil olup, Kaş&#;ta denize girilecek enfes yerler listenizi epey bir genişletebilirsiniz. Uğranılan koylar gerçekten cezbedici.

Tekne turlarında ortlama fiyat ( yılı için) arası.

Kalabalık olan teknelerden uzak durmanızı tavsiye ederim.

Dahasını da diyorsanız;

Feribota atlayıp, vizeniz de varsa hoop Meis&#;e geçin. Oranın da denizi çok güzel.

You May Also Like

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir