antalya istanbul hızlı tren / Hızlı Tren Kütahya’dan Mı Geçiyor?

Antalya Istanbul Hızlı Tren

antalya istanbul hızlı tren

Yüksek Hızlı Tren Sistemi Marmara'yı Akdeniz'e Bağlayacak!

Yüksek Hızlı Tren projelerinin tamamlanacağı yılında milyon dolarlık fayda sağlanacağı belirtildi. TCDD tarafından yapılan açıklamaya göre, bu projeler sayesinde milyon dolarlık enerji tasarrufu yapılacak ve hatların işletmeye açılmasının ardından karayollarında araç sayısı ve trafik kazaları azalacak. Trafik kazalarının azalmasıyla da milyon dolar tasarruf edilecek. YHT ile doğaya salınan karbondioksit miktarı da azalacak. 'te bin ton daha az karbondioksit salınımı gerçekleşecek. Yapılan hesaplamalara göre bunun da ekonomik değeri 92 milyon dolar olarak olacak.

TCDD tarafından edinilen bilgilere göre, projenin tahmini yapım bedeli milyar lira olacak. Proje tamamlandığında ise her yıl ortalama 4,5 milyon yolcu ve 10 milyon ton yük taşınacak.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan; Yüksek Hızlı Tren'i bizzat kendimiz yapacağız

Antalya’ya Yüksek Hızlı Tren Geliyor“Avrupa’nın 6’ncı dünyanın 8’inci Yüksek Hızlı Tren kullanan ve aynı zamanda inşa eden ülkesi haline geldik. TÜLOMSAŞ Devrim Otomobiliyle farkını ortaya koyan köklü kuruluşlarımızdan biri. TÜLOMSAŞ her zaman iddialı oldu ve Devrim otomobiliyle ilgili iddiasını ortaya koyduğunda ülkemiz yöneticileri, ülkemiz idarecileri onlar kadar inansaydı bugün dünya markası otomobillerden, dünya markası uçaklardan bahsetmiş olacaktık. TÜLOMSAŞ bugün demiryolunu sektöründe motor imal eder hale geliyor. Türkiye olarak, Eskişehir olarak, TÜLOMAŞ'ta Yüksek Hızlı Tren yapacağız' diyorlar. Dediğim gibi işçi inanıyorsa geriye bize destek verip yapmak kalıyor. İşte onun için de yeni 96 Yüksek Hızlı Tren setini alırken, sanayi iş birliği programı kapsamında özellikle teknolojinin ülkemize gelmesi ve Yüksek Hızlı Tren'in Türkiye'de yapılmasıyla ilgili şartname koyduk. İlk 20'sini dışarıdan alacağız, sonra kademe kademe TÜLOMSAŞ üretimde daha fazla yer alacak ve son 16'yı bizzat yüzde kendisi yapacak. Ancak bununla da yetinmiyoruz. Onun dışında o teknolojiyi getirip Yüksek Hızlı Tren'i yapabilir hale geldikten sonra, Yüksek Hızlı Tren'i hem milli hem de yerli olarak bizzat kendimiz yapacağız ve ülkemizde kullanmakla yetinmeyeceğiz. Ülkemizden kaynaklı bulunduğumuz coğrafyaya hatta dünyanın her yerine ihraç edeceğiz."

Antalya Hızlı Trenle İstanbul'a Bağlanacak

Antalya'nın yıllık demiryolu rüyası gerçek oluyor, hem de iki koldan. Eskişehir ve Kayseri üzerinden Antalya'yı hızlı tren ağına bağlayacak olan İstanbul-Antalya Hızlı Tren projesi için çalışmalar başladı.

Antalya’yı İstanbul'a bağlamak için, Antalya-Eskişehir ve Antalya-Kayseri arasında saatte km hıza uygun hızlı demiryolu yapılıyor. kilometre güzergâh uzunluğuna sahip demiryolu hattının etüt proje hazırlama bedeli 35 milyon TL. İstanbul-Antalya Hızlı Tren projesi aynı zamanda komşu illerdeki sanayi üretimlerinin Antalya Limanı'na ulaştırılması anlamına da geliyor.

Antalya-Eskişehir ve Antalya-Kayseri hızlı demiryolu ağı tamamlandığında Antalya-İstanbul seyahat süresi 5 saat, Antalya-Ankara arası ise 4 saat olacak. Antalya'yı İç Anadolu'ya bağlayacak olan kilometrelik Antalya-Kayseri hızlı tren projesi, Antalya'nın turizm potansiyelinin Anadolu'ya daha çok yayılmasını anlamına geliyor. yılında temeli atılan Antalya-Eskişehir hızlı demiryolu hattının, yılında faaliyete geçmesi hedefleniyor.

Bir kentte ulaşım alternatifi ne kadar çok gelişirse, kentin çevresine ve dünyaya bir o kadar açık olacağını belirten Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Antalya’da gerçekleştirilen G Liderler Zirvesi, Expo ve Tünektepe Teleferik gibi projelerin Antalya için büyük kazanım olduğunu vurguladı.

Antalya'yı, Konya, Aksaray, Nevşehir, Kayseri'ye, Isparta, Burdur, Afyonkarahisar, Kütahya, Eskişehir'e hızlı tren hatlarıyla bağlayacaklarını ifade eden Bakan Arslan, sadece Antalya'da değil tüm Türkiye'de ulaşım alanında önemli çalışmalar yaptıklarını açıklayarak, denizlerin altında yollar, üstünde havalimanları inşa ettiklerini, dağları delip, vadileri aşıp, dünya standartlarında tüneller, köprüler yaptıklarını dile getirdi.

Avrupa'nın Kapıları İstanbul-Sofya Express ile Açılıyor

İstanbul-Kapıkule demiryolu hattındaki yol yenileme çalışmalarının tamamlanması sonrasında Türkiye ile Avrupa arasında aktarmasız tren seferleri başlıyor. TCDD Taşımacılık ile Bulgar Demiryolları arasında imzalanan anlaşma çerçevesinde Bulgaristan/ Sofya-İstanbul /Halkalı arasında hizmet verecek olan İstanbul-Sofya Ekspresi, 20 Şubat tarihinde seferlerine başladı. Her gün işleyecek olan tren dizisi TCDD Taşımacılık Şirketi’ne ait iki yataklı vagon, bir adet kuşetli vagon ve Bulgar Demiryollarına ait bir adet kuşetli vagon olmak üzere yüksek kalitede toplam dört vagondan oluşacak.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, trenin Halkalı'dan saat 'da, Sofya'dan ise 'de hareket edeceğini, seyahat süresinin yaklaşık 9 saat 50 dakika olacağını ifade etti.

Yüksek Hızlı Tren ile Bükreş ve Belgrad Bağlantısı da Sağlanacak

Türkiye’nin yeni tren operatörü TCDD Taşımacılık, Avrupa yönlü yeni destinasyonların da müjdesini verdi. Yapılan açıklamaya göre, yaz aylarında Bükreş ve Belgrad’a da tren seferleri başlatılıyor. Bükreş ve Belgrad’a tren seferleri, Bosfor Ekspresi’ne eklenecek vagonlar ile yapılacak.

Eklendi: , Güncellendi: ,

İstanbul-Antalya hızlı tren hattı 7 şehirden geçecek! Seyahat süresi 4,5 saate düşecek

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşım ile İstanbul-Antalya arası ulaşımın hızlı tren ile 4 saat 45 dakikaya düşeceğini duyurdu.

İstanbul-Antalya hızlı tren hattı 7 şehirden geçecek! Seyahat süresi 4,5 saate düşecek
İstanbul-Antalya hızlı tren hattı 7 şehirden geçecek! Seyahat süresi 4,5 saate düşecek
İstanbul-Antalya hızlı tren hattı 7 şehirden geçecek! Seyahat süresi 4,5 saate düşecek
İstanbul-Antalya hızlı tren hattı 7 şehirden geçecek! Seyahat süresi 4,5 saate düşecek
İstanbul-Antalya hızlı tren hattı 7 şehirden geçecek! Seyahat süresi 4,5 saate düşecek
SON DAKİKA

İstanbul ile Antalya arası 4 saat 45 dakikaya inecek

İstanbul ile Antalya arası 4 saat 45 dakikaya inecek

funduszeue.info

Türkiye'ye büyük bir hizmet için daha kollar sıvandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı; İstanbul ile Antalya arasındaki hızlı tren hattı projesinin müjdesini verdi.

Yapılan açıklamaya göre; İstanbul'dan Antalya'ya kilometre uzunluğunda, İstanbul'dan Antalya'ya 4 saat 45 dakikada hızlı trenle ulaşma imkanı olacak. Bunun İstanbul-Eskişehir arası mevcut hat. Ve Eskişehir'den Kütahya, Afyonkarahisar, Isparta ve Burdur'dan Antalya'ya inecek. Bu hatlar birbiriyle entegre halde olacak.

Ankara-İstanbul arası süper hızlı tren

Ankara-İstanbul arasında yapılacak 'süper hızlı tren' projesi hakkında da bilgi verildi:

Ankara-İstanbul hattında süper hızlı tren projesini hayata geçireceğiz. Ankara-İstanbul arası 80 dakikaya düşecek. Saatte kilometre hız yapacak. Mevcut hızlı tren hattı da mevcut yapısıyla devam edecek. Bu yıl süper hızlı tren hattının ihalesini yapacağız.

"Trabzon-Ankara arası 4,5 saate inecek"

Samsun'dan Sarp'a kadar hızlı tren projesini de hayata geçireceğiz. Karadeniz boydan boya demiryolu ile buluşacak. kilometre uzunluğundaki bu proje bittiğinde Trabzon-Sarp arası 70 dakika, Trabzon-Samsun arası 2 saat ve Trabzon-Ankara arası ise 4,5 saate inecek.

İstanbulAntalyayüksek hızlı trentrenhızlı tren

Google News ile Takip Et

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası