portekiz ankara büyükelçiliği / Ankara'daki Portekiz Büyükelçiliği

Portekiz Ankara Büyükelçiliği

portekiz ankara büyükelçiliği

Portekiz Yolculuğu Planlayanlar için Detaylı Vize Rehberi

Turistik vize almak isteyen ziyaretçiler, Ankara’daki Portekiz Büyükelçiliği’ne veya İstanbul’daki Macaristan Konsolosluğu’na başvuruda bulunabilmektedir. Portekiz’e seyahat etmeyi hedefleyen, bu nedenle tatil vizesi almak isteyen vatandaşlar Portekiz Schengen vizesine başvurmalıdır. Tur vizesi olarak da bilinen C tipi vize, kısa süreli seyahat gerçekleştirmek isteyenlerin müracaat etmesi gereken vize türüdür. 

Portekiz Vizesine Başvuru Nasıl Yapılır?

Portekiz, Schengen ülkeleri arasında yer almaktadır. Bu nedenle Portekiz vize istiyor mu sorusunun yanıtı evettir. Ülkeye seyahat etmeyi düşünenler Schengen vizesine başvuruda bulunmalıdır. Portekiz Schengen vizesi sahipleri, seyahatlerini Portekiz’den başlatmak kaydıyla tüm Schengen üyesi ülkeleri ziyaret edebilmektedir. Ziyaretçiler, Ankara’da bulunan Portekiz Büyükelçiliği’ne, İzmir, Antalya veya İstanbul Macaristan konsolosluklarına turist vizesi başvurusunda bulunarak, 90 güne kadar olan seyahatlerini gerçekleştirebilmektedir. 

Portekiz Vizesi İçin Gerekli Evraklar Portekiz vizesi nasıl alınır sorusu oldukça sık sorulmaktadır. Portekiz turist vizesi almak isteyen ziyaretçiler, öncelikle ilgili konsolosluğa başvuruda bulunmalıdır. Bu aşamada teslim edilmesi gereken en önemli evraklardan biri Schengen vize başvuru formudur. Bunun yanı sıra, Portekiz vizesi almayı hedefleyenlerin pasaportlarında en az iki sayfalık boş yer bulunmalıdır. Pasaportlar ise seyahat dönüş tarihlerinden en az altı ay sonraya kadar geçerli olmalıdır. Eğer kişi daha önce Schengen vizesi almışsa, bu evrakların fotokopilerini de başvuru belgeleri arasına eklemelidir. 

Portekiz Schengen vizesi sahibi olabilmek için yapılması gereken bir diğer şey ise euro teminatlı seyahat sağlık sigortası yaptırmaktır. Banka hesap dökümleri de başvuru evraklarına eklenmelidir. İlgili hesaba ilişkin dökümanlar, son üç ayı gösterecek şekilde bankadan alınmış, imzalı ve kaşeli olmalıdır. Ayrıca, seyahat süresi boyunca olacak harcamalarını karşılayabileceğini belirten en az TL’lik bir bakiye bulunmalıdır. Eğer ziyaretçinin tapu, araç ruhsatı gibi mülkleri bulunuyor ise, bunların evraklarını da sunmalıdır. Başvuru sahibi bir şirkete bağlı çalışıyor ise, imzalı ve kaşeli olacak şekilde son üç aya ait maaş bordrosunu da yetkililere ibraz etmelidir. 

Portekiz vizesi için gerekli evraklardan bir diğeri de kişinin aldığı gidiş ve dönüş uçak biletleri ve otel rezervasyonlarının kopyasıdır. Bunun yanında, 2 adet biyometrik fotoğraf da evraklar arasına eklenmelidir. Fotoğrafın altı aydan eski olmaması ve 35x45 mm ölçülerinde olması şarttır. Vatandaşların teslim etmesi ve e-devlet üzerinden çıkarması gereken belgeler ise, tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ve sgk barkodlu hizmet dökümüdür. 

Portekiz erasmus vizesi almak isteyen öğrenciler ise, yukarıdakilere ek olarak; öğrenci belgesi, kabul mektubu ve vize talep formunu konsolosluğa sunmalıdır. Ayrıca, öğrenciler bir sponsor göstermekle de yükümlüdür. Masrafları karşılayacak kişinin kimlik belgesi, maaş bordrosu ve varsa sahip olduğu mülklerin belgeleri de eklenmelidir.

Portekiz Vize Randevusu Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Portekiz’e seyahat etmeyi planlayan vatandaşlar, öncelikle Ankara Portekiz Büyükelçiliği veya İstanbul Macaristan Konsolosluğu’ndan vize randevusu almalıdır. İlgili vize başvurusunun seyahat tarihinden en az 15 gün önce yapılması tavsiye edilmektedir. Gerekli evrakları hazırlayıp randevu gününde eksiksiz şekilde teslim edenlerin başvuru süreçleri başlamaktadır. Eğer daha önce Schengen vizesi alınmış ise başvuruya şahsen gidilmesine gerek yoktur. Ancak ilk kez Schengen vizesini alınacak ise randevuya bizzat gidilmeli, parmak izi ve yüz taraması yaptırılmalıdır. 

Portekiz Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Portekiz vizesi için listelenmiş olan gerekli evraklar eksiksiz ve doğru bir şekilde teslim edildiği takdirde Portekiz vize başvuruları gün içerisinde olumlu veya olumsuz şekilde sonuçlanmaktadır. 

Portekiz Vize Masrafları

Portekiz vize ücreti Portekiz Konsolosluğu tarafından belirlenmiş vize harç bedeli ve aracı kurum ya da konsolosluk tarafından istenen hizmet bedelinin toplamı şeklindedir. Bu noktada talep edilen bedel ise 80 eurodur. yaş arası çocuklar için vize harç ücreti 40 euro olurken 0- 6 yaş çocuklar için ise ücretsizdir. 

Vize Reddi Halinde Yapılacaklar

Portekiz’e seyahat etmeyi planlayan vatandaşların vize başvuruları konsolosluğun belirlediği şartlardan birine veya birkaçına uymadığı takdirde ret ile sonuçlanabilmektedir. Fakat başvurunun reddedilmesi Portekiz’e girişinin yasaklı olması anlamına gelmemektedir. Portekiz vize talebi reddedilen kişi, itiraz etme hakkına sahiptir. Bahsedilen itiraz Portekiz Konsolosluğu’na yazılı müracaatla yapılmaktadır. Daha önce ret alınan başvuru incelenip hatalar analiz edilerek yeni vize başvurusunda bulunulabilmektedir. 

Vize Başvuru Yerleri ve Bilgiler

  • Ankara Portekiz Büyükelçiliği

Adres: Gaziosmanpaşa, Kırlangıç Sk. No, Çankaya/Ankara

Telefon: () 60 28

Yetki alanları: Afyon, Ankara, Aksaray, Amasya, Ağrı, Antalya, Ardahan, Bartın, Bayburt, Çorum, Burdur, Çankırı, Denizli, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Giresun, Gümüşhane, Iğdır, Isparta, İzmir ve Karabük 

  • İstanbul Macaristan Konsolosluğu

Adres: Ömer Avni, Meclis-i Mebusan Cd. No Kat:5, Kabataş/İstanbul

Telefon: () 91 18

Yetki alanları: İstanbul Macaristan Konsolosluğunun yetki alanı yoktur. Türkiye’nin hangi ilinde ikamet edildiği fark etmeksizin Portekiz vize işlemleri gerçekleştirilebilmektedir. 

  • Antalya Portekiz Konsolosluğu

Adres: Liman Mah. Akdeniz Bulvarı, Aktur Apt. No /11

Telefon: () 00 83

Yetki alanları: Antalya ve çevre iller

  • İzmir Portekiz Konsolosluğu

Adres: Gaziosmanpaşa Bulvarı No: 10/1 Batı İşhanı Kat:4, Konak/İzmir

Telefon: () 01 21

Yetki alanları: İzmir, Muğla, Aydın, Balıkesir, Denizlik, Uşak, Manisa

Portekiz Büyükelçiliği Ankara

Portekiz Büyükelçiliği Ankara İletişim

Adres: Kırlangıç sokak No. 39, G.O.P., Ankara
Telefon: () 41 01
Faks: () 36 70
E-mail: [email protected]

Çalışma Saatleri

Pazartesi-Cuma: ,

Portekiz Vatandaşları için (Öncelikle lütfen randevu alınız)

ve arası (hafta içi)

Vize Başvuruları (Öncelikle lütfen randevu alınız)

  arası (hafta içi)

Pasaport Teslimi

arası (hafta içi) 

Portekiz Ankara Büyükelçiliği Tatil Günleri

01 Ocak Yılbaşı
7 NisanKutsal Cuma
9 NisanPaskalya
23 NisanRamazan Bayramı
25 NisanKurtuluş Günü
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü
19 Mayıs  Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı
10 HaziranUlusal Gün
8 Haziran Corpus Christi
29 Haziran- 2 TemmuzKurban Bayramı
15 TemmuzDemokrasi Günü
30 Ağustos Zafer Bayramı
5 EkimCumhuriyet günü
29 EkimCumhuriyet Bayramı
1 KasımTüm Azizler Günü
1 AralıkBağımsızlık Restorasyonu Günü
8 AralıkImmaculate Conception'ın Bayramı
25 AralıkNoel Tatili
31 Aralık Yılbaşı

 

Portekiz Ankara Büyükelçiliği Ulaşım

Gerçekten Portekiz Büyükelçiliğine gitmeniz gerekiyor mu?

Birçok konsolosluk, büyükelçilikler ile aynı hizmetleri sunar. Eğer büyükelçilik çok uzaktaysa, size aynı hizmeti sağlayabilecek en yakınınızdaki konsolosluğa gitmeniz daha kolay olabilir. Sizlerin rahatlığı için Türkiye’da bulunan tüm Portekiz konsolosluklarını listeledik. Aşağıdaki listeden size en yakın olan şehrin üzerine tıklayarak konsoloslukların iletişim bilgilerine ulaşabilirsiniz: Antalya, İstanbul ve İzmir

Ankara'daki Portekiz Büyükelçiliğine yakın Otelleri Arayın. Eğer uzak bir mesafeden Ankara’ya geliyorsanız ya da ertesi gün veya sonraki günler de tekrar büyükelçiliğe gitmeniz gerekiyorsa, Portekiz büyükelçiliğine yakın bir otelde ya da misafir evinde kalmanız mantıklı olabilir.

Türkiye ve Portekiz için Seyahat sigortası - Vize için başvurduğunuzda birçok büyükelçilik geçerli bir seyahat sigortası göstermenizi ister. Büyükelçiliklerdeki vize başvuruları için gerekli olan seyahat sigortasının bazı katı gereklilikleri karşılaması gerekir.

Bu gereklilikler için Portekiz büyükelçiliği websitesini ziyaret edebilir ya da vize bölümüne eposta veya telefon (+90) 41 09 ile doğrudan ulaşabilirsiniz. o email [email protected] and [email protected]


Konsolosluk Servisleri - Portekiz büyükelçiliğindeki konsolosluk departmanı, konsolosluk işleri ile ilgili destek verir. Konsolosluk departmanı genel olarak, Portekiz gitmek isteyen yerel halka ve Türkiye'daki Portekiz vatandaşlarına hizmet sunar..

Genellikle sunulan hizmetler, vize başvuruları, pasaport yenilemeleri, evlilik kayıtları, dökümanların yasallaştırılması, çocuk doğumu, Portekiz vatandaşlık konuları ve daha bir çoğunu kapsar. Ankara'daki Portekiz Büyükelçiliğinin konsolosluk bölümüne eposta ile veya doğrudan telefonla ulaşabilirsiniz (+90) 41 09 o emaill [email protected] and [email protected]

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası