sıfır araba kaç yıl sonra muayene olur / Sıfır otomobilin ilk muayenesi 3 yılda mı yoksa 2 yılda mı oluyor!?

Sıfır Araba Kaç Yıl Sonra Muayene Olur

sıfır araba kaç yıl sonra muayene olur

Sıfır Alınan Araç İçin İlk Muayene Ne Zaman?

   Hasan Nickli Üyeden Alıntı

Biz aracı özel sipariş verdiğimiz için, aracın Türkiye gümrüğüne giriş yaptığı tarihi biliyorduk.

Yani tescil tarihinden 30 gün önce aracımız gümrükten giriş yaptı.

Bu nedenle biz de tescil tarihinden 40 gün önce ilk muayeneye götürdük ve sorun çıkmadı. Hatta 10 gün erken götürmüş olduk.




Gümrük giriş tarihi bilinmeyen araçlar için, ilk muayene tarihi TüvTürk istasyonundan öğrenilebilir.


Muayeneye geç gidildiğinde madem TUVTÜRK, ilk muayene için gecikme yaşandığını tespit edebiliyor

Demek ki; TUV istasyonu, her sıfır aracın ilk muayene geçerlilik başlangıç tarihini sistemden görebiliyor.

En sağlıklısı, herhangi bir TUV istasyonuna giderek, hangi tarihte ilk muayeneye gidilmesi gerektiği konusunda net bilgi almak.

Hasan abi değişti mi bilmiyorum ama benim ruhsatta ilk muayene geçerlilik tarihi diye yazıyordu ruhsatta. Tescil tarihimiz mart


Passat Turkiye kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Konu: Sıfır otomobilin ilk muayenesi 3 yılda mı yoksa 2 yılda mı oluyor!?


Araçların Muayeneleri ile İlgili Hükümler


Muayene Süresi
Madde Araçlar cinslerine, kullanma amaç ve şekillerine uygun olarak periyodik muayeneye tabidir. Buna göre;
a) Hususi otomobiller ile bunların her türlü römorkları ilk üç yaş sonunda ve devamında her iki yılda bir,
b) Resmi otomobiller ile bunların her türlü römorkları ilk iki yaş sonunda ve devamında yılda bir,
c) Lastik tekerlekli traktörler ile bunların her türlü römorkları ilk üç yaş sonunda ve devamında üç yılda bir,
d) İki veya üç tekerlekli araçlar ve bunların her türlü römorkları, ilk üç yaş sonunda ve devamında iki yılda bir,
e) Diğer bütün motorlu araçlar ile bunların her türlü römorkları ilk bir yaş sonunda ve devamında yılda bir,
periyodik muayeneye tabi tutulur.
Askeri araçlarla, iş makinesi türünden araçların muayeneleri, tescilini yapan kuruluşlarca yapılır.
Muayene süresi dolmasa bile kazaya karışması sonucu yetkili zabıtaca muayenesi gerekli görülenler ile üzerinde değişiklik yapılan araçların ayrıca özel muayenesi zorunludur.
Karayoluna çıkmış olan araçların, teknik şartlara uyup uymadığı trafik zabıtasınca kontrol edilerek uygunsuzluk tespit edilenler, her an muayene istasyonlarına sevk edilip muayeneleri yaptırılabilir. Bu durumda trafik zabıtasınca bir &#;Uygunsuzluk Tespit Tutanağı&#; düzenlenir. Bu tutanak olmaksızın muayene istasyonuna sevk yapılamaz.
Kaynak

Sıfır araç muayenesi ne zaman yaptırılır ? Bu soru, sıfır araç sahibi vatandaşlar veya almayı düşünenler tarafından oldukça merak ediliyor. Yani devletimizin zorunlu kıldığı araç muayene işlemi sıfır araçlar için de geçerli mi? Gelin sizlere bu konuda yardımcı olalım. Detayları yazının devamında bulabilirsiniz.

Sıfır Araç Muayenesi Ne Zaman Yapılmalı?

Sorumuzun cevabına geçmeden önce öncelikle siz değerli okuyucularımıza araç muayenesi hakkında bilgi vermek istiyorum. Araç muayeneleri devletin zorunlu tuttuğu bir işlemdir. Muayeneler sayesinde araçların trafiğe çıkmalarında teknik ve yasal bakımdan bir engel olup olmadığı ortaya çıkar. Bu sayede ise diğer araçların ve kullanıcıların herhangi bir kazadan veya sorundan korunması sağlanır.

Şimdi ise sıfır araç muayenesi konusuna gelebiliriz. Bir çok kullanıcı sıfır araçlar için zorunlu muayenenin geçerli olup olmadığını merak etmekte. Özellikle ilk kez araç sahibi olan veya ilk kez araç sahibi olmayı planlayan tecrübesiz tüketiciler, bu konuyu sıklıkla araştırmaktadırlar. Gelelim sorumuzun cevabına. Hem yetkili kurumlar hem de diğer sektör temsilcileri tarafından yapılmış olan resmi açıklamalara göre sıfır kilometre araçların muayene tarihleri, aracın satın alınmasından 3 yıl sonra başlamaktadır. Yani aldığımız sıfır aracın markası veya modeli fark etmeksizin 3 yıl boyunca muayene yaptırmamıza gerek yoktur. Fakat 3 yılın ardından devlet tarafından zorunlu tutulan araç muayene işlemleri gerçekleştirilmelidir.

sıfır araç muayene

Araç Muayene Periyotları

Muayeneler hakkında diğer bir merak konusu ise araç muayene periyotları. Araç türlerine göre muayene periyotlarını şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Resmi/ hususi araçlar: İlk üç yaş ve sonrası için her iki yılda bir muayene edilmelilerdir.
  • Lastik tekerlekli araçlar: İlk üç yaş ve sonrası için her 3 yılda bir muayene edilmelilerdir.
  • Diğer motorlu araçlar: İlk bir yaş ve sonrası için her yıl muayene edilmelilerdir (kamyon, taksi, otobüs vb.)
  • İki- üç tekerlekli araçlar (L tipi motosikletler ve motorlu bisikletler): İlk üç yaş ve sonrası için her iki yılda bir muayene edilmelilerdir.
  • Römorklar- yarı römorklar: İlk bir yaş ve sonrası için her yıl muayene edilmelilerdir.

 

Araç Muayene Fiyatlarını Öğrenmek İçin Tıklayınız⇒

Araç Muayenesi Kaç Yılda Bir Yapılır?

Araç Muayenesi Kaç Yılda Bir Yapılır?

Araç Muayenesi Kaç Y&#;lda Bir Yap&#;l&#;r?

Ülkemizde ço&#;u araç her y&#;l veya iki y&#;lda bir güvenlik denetiminden geçmelidir. S&#;f&#;r araçlar sat&#;n al&#;nd&#;ktan sonraki ilk birkaç y&#;l muayeneden muaft&#;r ve ticari araçlar&#;n genellikle y&#;ll&#;k olarak muayene edilmesi gerekir.

Araç muayenesi, güvenlik standartlar&#;na uyumu sa&#;lamak için y&#;ll&#;k olarak veya iki y&#;lda bir yap&#;l&#;r. Ticari araçlar için mevcut muayenenin y&#;ldönümü tarihinde y&#;ll&#;k muayene yap&#;lmas&#; zorunludur. Ek süre yoktur ve muayeneden geçemeyen araçlar cezaya tabi olabilir. Binek araçlarda ise muayene süresi 2 y&#;lda 1 &#;eklindedir.

Otomobil Muayenesi Kaç Yıl Geçerli?

Otomobil Muayenesi Kaç Y&#;l Geçerli?

Yeni al&#;nan s&#;f&#;r araçlarda sat&#;&#; i&#;lemi gerçekle&#;tikten sonraki ilk 3 y&#;l boyunca muayeneden muaft&#;r. Öte yandan her y&#;l arac&#;n periyodik bak&#;m i&#;lemlerinden geçmesi önemlidir. Araç bak&#;m hizmetleri hem tasarruf etmek hem de arac&#;n herhangi bir bölgesinde sorun varsa ve bir belirti göstermiyorsa tespiti aç&#;s&#;ndan oldukça önemlidir.

Neden Y&#;ll&#;k Araç Muayenesi Yapt&#;rmal&#;?

Otomobiller kilometre ve kullan&#;m &#;ekline ba&#;l&#; bir &#;ekilde do&#;al olarak kimi bak&#;m ve onar&#;m ihtiyaçlar&#;n&#; beraberinde getirmektedir. Arac&#;n trafikte normal seyrine devam ederken hem araç içerisindeki yolcu ve sürücülerin, yayalar&#;n ve di&#;er araçlar&#;n can güvenli&#;ini sa&#;lamas&#; aç&#;s&#;ndan düzenli olarak kontrol edilmesi önemlidir. Bu nedenle kimi düzenlemeler getirilmi&#;tir. Bu düzenlemeler ile arac&#;n herhangi bir sorunuyla ilgili kusurlar&#; tespit etmek ve arac&#;n de&#;erini korumak mümkündür. Tasarruf etmek ve araban&#;z&#;n sorunsuz çal&#;&#;mas&#;n&#; sa&#;lamak için muayene i&#;lemlerini aksatmamal&#;s&#;n&#;z. Aksi takdirde arac&#;n kusurlu olan noktalar&#;na ili&#;kin cezalarla kar&#;&#;la&#;ma olas&#;l&#;&#;&#; yükselmi&#; olur. Muayene i&#;lemleri arac&#;n güvenli bir &#;ekilde sürülmesini ve arac&#;n farkedilmeden hasar görmemesini sa&#;larlar. Araç muayenesi TÜVTÜRK istasyonlar&#;nda yap&#;l&#;r.

Neden Yıllık Araç Muayenesi Yaptırmalı?

S&#;f&#;r araçlarda muayene süresi kaç y&#;l?

Yeni araçlar&#;n muayene periyodu genellikle iki ila 3 y&#;lda birdir. Ard&#;ndan her 2 y&#;lda bir muayene gereklidir. Otomobillerde muayeneden geçemeyen kusurlar&#;n düzeltilmesi gerekmektedir. Bu nedenle otomobilin herhangi bir sorunun olup olmad&#;&#;&#;n&#; anlamak için do&#;ru zamanda periyodik bak&#;m i&#;lemlerinin yap&#;lmas&#; gerekmektedir. Böylece hem arac&#;n&#;zla ilgili birikimi korumak hem de herhangi bir kusur nedeniyle olu&#;abilecek sorunlar&#;n önüne geçmek mümkündür.

Otopratik otomotiv sektöründe fark yaratan hizmet sunmaktad&#;r. Tüm bayilerinde sundu&#;u de&#;i&#;meyen ve yüksek standartlardaki hizmetlere Otopratik uzmanl&#;&#;&#; ile ula&#;abilirsiniz. Oto bak&#;m hizmetlerinde bilinir bir marka olma özelli&#;i ile ön plana ç&#;kan Otopratik ile arac&#;n&#;zla ilgili tüm i&#;lemleri güvenle yapt&#;rabilirsiniz. Güvenilir fiyat uygulamalar&#; ile arac&#;n&#;z için yap&#;lacak hizmetin çerçevesi ve oto servis ücretleri aç&#;k ve net bir &#;ekilde ortaya konmaktad&#;r. Otopratik oto servislerde arac&#;n&#;zla ilgili tüm i&#;lemleriniz h&#;zl&#; ve kolay bir &#;ekilde çözüme kavu&#;turulur. Arac&#;n&#;z için uzman ellerden sunulan hizmetlerde bayilerimizde yer alan bekleme alanlar&#;nda konforlu bir &#;ekilde kaliteli Otopratik hizmetlerinden faydalanabilirsiniz. Zaman kaybetmeden oto servis randevu sistemi üzerinden randevunuzu hemen olu&#;turabilirsiniz. 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası