ekin oys / ÖSS-ÖYS TM-TS SINAV SETİ - Kitap - kitantik | #

Ekin Oys

ekin oys

APA EKŞİ A, ÇELİKLİ S (). KİTLESEL OLAYLARDA OLAY YERİ YÖNETİM SİSTEMİNİN KAMU YÖNETİMİNDE KOORDİNASYON AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ. Dicle Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 8(16), - Chicago EKŞİ ALİ,ÇELİKLİ Semra KİTLESEL OLAYLARDA OLAY YERİ YÖNETİM SİSTEMİNİN KAMU YÖNETİMİNDE KOORDİNASYON AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ. Dicle Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi 8, no (): - MLAEKŞİ ALİ,ÇELİKLİ Semra KİTLESEL OLAYLARDA OLAY YERİ YÖNETİM SİSTEMİNİN KAMU YÖNETİMİNDE KOORDİNASYON AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ. Dicle Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, vol.8, no, , ss - AMAEKŞİ A,ÇELİKLİ S KİTLESEL OLAYLARDA OLAY YERİ YÖNETİM SİSTEMİNİN KAMU YÖNETİMİNDE KOORDİNASYON AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ. Dicle Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi. ; 8(16): - VancouverEKŞİ A,ÇELİKLİ S KİTLESEL OLAYLARDA OLAY YERİ YÖNETİM SİSTEMİNİN KAMU YÖNETİMİNDE KOORDİNASYON AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ. Dicle Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi. ; 8(16): - IEEEEKŞİ A,ÇELİKLİ S "KİTLESEL OLAYLARDA OLAY YERİ YÖNETİM SİSTEMİNİN KAMU YÖNETİMİNDE KOORDİNASYON AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ." Dicle Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 8, ss - , ISNAD EKŞİ, ALİ - ÇELİKLİ, Semra. "KİTLESEL OLAYLARDA OLAY YERİ YÖNETİM SİSTEMİNİN KAMU YÖNETİMİNDE KOORDİNASYON AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ". Dicle Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi 8/16 (),



Ekin Koleji çağın teknolojik gelişmelerine ve gereksinimlerine uygun olarak kendi öz kaynaklarıyla okul yönetiminin ve velisinin beklentileri doğrultusunda özel bir sistem yazılımı üretmiştir. Sistemimiz; gelişen değişen koşul ve gereksinimler doğrultusunda sürekli geliştirilmektedir. Sistem kapsamında 3 temel bölüm bulunmaktadır. Her bölüm birbirini tamamlayan diğer sistemleri içermektedir.

 seafoodplus.info Yönetim Sistemi

Öğrenci Bilgi Sistemi:Öğrencilerimizin tüm bilgileri bu sistemde kayıtlıdır.

Öğrenci Veli Görüşme Kayıtları :Öğretmen ve yöneticilerimiz öğrencilerimizle ve velilerimizle yaptıkları görüşmeleri süreç değerlendirmesinin ev verimli şekilde yapılabilmesi için bu sisteme kaydederler.

Öğrenci Davranış İzleme :Öğrencilerimizin okul kuralları ve akademik sorumluluklarıyla ilgili yaşanan her gelişme sisteme kaydedilir. Velilerimiz anında sistem üzerinden öğrencilerini takip edebilme olanağına sahiptir.

Rehberlik Programı : Velilerimizin; PDR Servisimiz tarafından uygulanan her türlü test ve tekniğin analizlerini görmesine olanak sağlayan sistemdir.

Sağlık Revir Takip :Öğrencilerimizin hangi tarihte hangi nedenle revire gittiği bilgisi, uzman hemşiremiz tarafından sisteme işlenir. Velilerimiz, öğrencimizle ilgili sağlık takibini bu sistem üzerinden yapabilirler.

 seafoodplus.info Okul Değerlendirme Sistemi

Genel Değerlendirme Sınavları Sistemi :Eğitimcilerimizin; uygulanan sınavlar sonrasında tüm değerlendirme sonuçlarına erişimini sağlar.

a.Genel sıralı liste; sınıf düzeyinde tüm şubelerin öğrencilerini başarı sırasıyla veren listedir.
b.Şubeler arası başarı karşılaştırma analizi
c.Ders başarı raporları; her bölüm için konularına göre kazanım yüzdelerini, sınıfta tekrar edilmesi gereken konuları, konu eksiğine göre etüt grubu öğrenci listelerini, birebir çalışma yapılması gereke öğrenci adlarını, konulara göre şube başarı karşılaştırmalarını içeren rapordur.
d.Her soru ve kazanım için yüzdelik başarı, öğrenci sayısı ve adlarını belirten seafoodplus.infoin sağladığı değerlendirmeler, eğitimcilerimizin eksikleri gidermek için eğlem planlarını ve çalışma programlarını en doğru ve verimli sonucu getirecek şekilde hazırlamalarına olanak sağlar.

Velilerimizin;düzenli aralıklarla yapılan merkezi sınavlara hazırlık niteliğinde ve denkliğinde uygulanan genel değerlendirme sınav karnelerini ve sınav analizlerini sınavdan hemen sonra görüp alabilmelerine olanak sağlar.

Okul Sınavları Değerlendirme Sistemi : Milli Eğitim tarafından haftalık ders saat sayılarına göre sayıları belirlenmiş olan klasik sınav sonuçları için de genel değerlendirme sınavları için alınan her tür değerlendirmenin alınmasını sağlayan sistemdir.

Velilerimizöğrenci sınav karneleri aracılığı ile öğrencilerinin bu sınavlardaki başarılarını inceleyebilirler. Kaç puanlık sorudan -kaç puan; toplam kaç puan aldıklarını görme olanağı bulurlar.

Ödev Takip Sistemi :Velilerimizin; öğretmenlerimin verdikleri, günlük ev çalışmalarını, tatil ödevlerini ve ne kadar zamanda tamamlanacağını görebilecekleri, öğrencilerimizinöğrenmenin pekişmesinde önemli bir yere sahip ödevlerini unutma olasılığını ortadan kaldıran sistemdir.

Etüt Ek Çalışma Takip Sistemi :Velilerimizin; öğrencilerinin hangi tarihte, hangi dersten, hangi konuda, hangi öğretmeniyle ne kadar süreyle tamamlama çalışması yaptığını izlemesine olanak sağlayan sistemdir.

Öğrenci Gelişim Raporları : İlkokulda veli iletişim sistemimizde, öğrencilerimizin akademik ve sosyal yönleri ile ilgili gelişimlerini velileri ile net bir şekilde, doğru yerde ve zamanda paylaşmak için gelişim raporları düzenlenir. Bu raporlar dönemde bir kez hazırlanır ve dönem başından veli toplantısına kadar geçen sürede öğrencimizden hem akademik hem de sosyal alanda yapmalarını beklediğimiz davranışları ne ölçüde başardıklarını gösteren kriterleri ve değerlendirmeleri içerir. Gelişimi sağlamak için önlemlerin, alınan kararların, koyulan hedeflerin de belirtildiği raporlar, veli toplantımızda detaylıca öğretmenlerimiz tarafından velilerimizle paylaşılır. Bu raporlarda dönem sonlarındaki gibi bir karne notlandırması yapılmaz. Daha çok hangi kazanımı ne ölçüde yaptığını gösteren dereceli puan sistemi kullanılır.

Ana Sınıfı Karneleri :Ana sınıflarımızda öğrencilerimizin tüm gelişimsel alanları ile ilgili durumlarını velilerimizle paylaşmak için dönem sonlarında her ders öğretmenimizin görüşlerini yazdığı ana sınıfı değerlendirme raporu hazırlanır. Öğrencimizin gelişim sürecinde kendisinden beklenen davranışları hangi ölçüde yaptığını ve hangi alanlarında destek çalışmalara ihtiyaç duyulduğunu belirttiğimiz bu karnelerde bir notlandırma ya da puanlama yapılmaz. Sadece görüşler belirtilir.

 seafoodplus.info Onlıne Ders Merkezi

Konu anlatımlarının animasyon ve sunuların yer aldığı, öğrencilerimiz için konu pekiştirme testlerinin çevrimiçi çözümünü sağlayan anında başarısını görme fırsatı sunan ve eğitimcilerimiz tarafından da anında sonuçların görülüp değerlendirmelerin yapılmasına olanak veren sistemdir. Bu sistem üzerinden yapılması istenen testler 3 gün içinde yapılmadığında sistem liste veriri ve öğrenciler ODM –öğle etüdüne alınarak bilgisayar dersliğimizde testlerin çözümü sağlanır.

Sistem okulda iletişimi tahtalar aracılığıyla işlenen konuları sınıf içi etkinlikleri kaydeder. Tekrar etmek isteyen, okula o gün gelemeyen öğrencinin aynı gün izlemesine olanak sağlar. Velilerimiz;öğrencilerimizin okulda hangi dersten hangi konuyu işlemekte olduğunu sistem üzerinden izleme olanağına sahiptirler.

Ekin koleji oys Kitabı - Ekin koleji oys Kitapları

B&#;l&#;mler
Edebiyat Defteri
&#; Kurallar
&#; Yard&#;m
&#; &#;leti&#;imDi&#;er
&#; Edebiyat TV
&#; K&#;t&#;phane
&#; Bur&#;lar
&#; Bebek isimleri
Diğer
&#; Rüya Tabirleri
&#; İsimler
seafoodplus.info, Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece seafoodplus.info'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve di&#;er eserlerin telif haklar&#; yazarlar&#;n kendilerine veya yetki verdikleri ki&#;ilere aittir. Eserlerin izin al&#;nmadan kopyalanmas&#; ve kullan&#;lmas&#; say&#;l&#; Fikir ve Sanat Eserleri Yasas&#;na g&#;re su&#;tur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur. Edebiyat -  Şiirler -  Kitap

Investigating the operational conditions for enhancement of dark fermentative hydrogen production in batch and sequencing batch reactors / Kesikli ve ardışık kesikli reaktörlerde karanlık fermantatif hidrojen üretimini geliştirmek için işletme koşullarının araştırılması
Yazar:EKİN GÜNEŞ TUNÇAY
Danışman: DOÇ. DR. TUBA HANDE BAYRAMOĞLU
Yer Bilgisi: Orta Doğu Teknik Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Çevre Mühendisliği Ana Bilim Dalı
Konu:Biyoteknoloji = Biotechnology ; Enerji = Energy ; Çevre Mühendisliği = Environmental Engineering
Dizin: Onaylandı
Yüksek Lisans
İngilizce

s.
Bu yüksek lisans tezinin amacı karanlık fermantasyon ile hidrojen üretiminin kesikli ve Ardışık Kesikli Reaktörlerde (AKR) incelenmesi ve maksimum hidrojen üretimini sağlayabilecek işletme koşullarının araştırılmasıdır. Kesikli reaktör çalışmaları, takip eden AKR çalışmalarının başlangıç işletme koşullarını saptamak amacıyla kurulmuştur. Sübstrat olarak sükroz veya melas ile kurulan iki kesikli reaktör seti, başlangıç pH, başlangıç Kimyasal Oksijen İhtiyacı (KOİ) ve Uçucu Askıda Katı Madde (UAKM) derişimlerinin etkisini araştırmak ve maksimum hidrojen üretimi amacıyla işletilmiştir. Bu reaktör setleri Tepki Yüzeyi Metodolojisi (TYM) kullanılarak tasarlanmıştır. Sonuçlar 2,3 mol H2/mol sükrozeklenen değerindeki maksimum hidrojen veriminin (HV) pH 7 ve 10 g/L KOİ başlangıç değerlerinde elde edildiğini göstermiştir. Çalışılan 4, 12 ve 20 g KOİ/g UAKM değerlerindeki başlangıç sübstrat/UAKM (S/Xo) oranlarının hidrojen verimine bir etkisi yoktur. Melasla kurulan kesikli reaktör setinde, hidrojen verimi ya da üretim hızındaki değişimler, 3 değişken (başlangıç pH, KOİ ve UAKM) için araştırılan değer aralığı ile açıklanamamıştır. Maksimum HV, 2,88 mmol H2/g sükrozeklenen olarak 10 g/L başlangıç KOİ'de elde edilmiştir. Reaktörlerde gözlenen tepe gazındaki H2 ve CO2 yüzdelerinin düşmesi ve reaktörlerin vakum yapması homoasetojenik aktivite ile ilişkilendirilmiştir. Melas, yerel mikroorganizmalar barındırma olasılığı ile, homoasetojenisisi tetiklemek ya da desteklemek için sükroza kıyasla daha uygun olabilir. AKR deneyleri, farklı işletme koşullarına sahip beş çalışmadan oluşmaktadır. Bu çalışmaların amacı, HV'yi maksimuma ulaştırma çabası doğrultusunda, pH ve Hidrolik Bekletme Süresi (HBS) gibi işletme parametrelerini modifiye ederek hidrojen üretimini arttırmaktır. Araştırma sürecinde, iki hedef daha ortaya çıkmıştır. Bunlardan birincisi homoasetojenik aktivitenin baskılanması, diğeri ise Katı Bekletme Süresi'nin (KBS) karanlık fermantatif hidrojen üretimine etkisinin incelenmesidir. Sonuçlar sükrozdan sürekli karanlık fermantatif hidrojen üretiminin pH, HBS, homoasetojenik aktivite ve KBS'den kayda değer şekilde etkilendiğini göstermiştir. Uzun HBS'ler (>12 saat) ve KBS'ler (>5 gün) homoasetojenik aktivitenin etkinliğini arttırmakta ve düşük HV'lere neden olmaktadır. 5,5'ten daha yüksek pH değerleri, metanojenleri baskılamakta yetersiz kalmıştır. Reaktöre yapılan fiziksel müdahaleler hidrojen üretimini kayda değer şekilde arttırmıştır. Maksimum hidrojen verimi pH 5,5, HBS 12 saat, döngü süresi 8 saat, OYS 22,4 g KOİ/L.gün ve ortalama KBS 9,5 gün olan koşullarda, 2,52 mol/ mol heksoz (13,11 mmol H2/ g KOİ) olarak elde edilmiştir. Fakat, karanlık fermantatif AKR sistemlerinin yüksek HV değerlerinde stabil kalmasının zor olduğu gözlenmiştir. Hidrojen üretiminin stabilitesini ve etkin mikrobial popülasyonu geliştirecek yöntemlerin araştırılması gerekmektedir.
The aim of this master thesis study was to investigate the dark fermentative hydrogen production in batch and sequencing batch reactors (SBRs), and to investigate operational conditions leading to its maximization. Batch reactor studies were conducted to determine the initial operational conditions for the subsequent SBR operation. Two batch reactor sets, conducted with either sucrose or molasses as substrate, were operated to investigate the effect of initial pH, chemical oxygen demand (COD) and volatile suspended solids (VSS) concentrations and maximize the hydrogen production. These reactor sets were designed with Response Surface Methodology. Results revealed that maximum hydrogen yield (HY) of mol H2/mol sucroseadded was achieved at an initial pH of 7 and initial COD concentration of 10 g/L. The studied initial substrate to VSS ratio (S/Xo) values of 4, 12 and 20 g COD/g VSS had no effect on hydrogen production yield. For batch studies conducted with molasses, the change in HY and productivity could not be explained with the studied ranges of three variables; initial pH, COD and VSS values. Maximum HY was achieved at 10 g/L initial COD, as mmol H2/g sucroseadded. The decrease in the H2 and CO2 percentages of the headspace gas and suction observed in the reactors were attributed to homoacetogenic activity. Molasses, for containing potential intrinsic microorganism, might be more suitable to support and trigger the homoacetogenesis than sucrose. The SBR experiments consisted of 5 studies with different operational conditions. The objective of these studies was to increase the hydrogen production via each study, by modification of the operational parameters like pH and hydraulic retention time (HRT), with an attempt to maximize the HY. In the course of the research, two more objectives presented themselves. The first one was to suppress the homoacetogenenic activity and, the second appeared as to investigate the effect of Solid Retention Time (SRT) on dark fermentative hydrogen production. Results indicated that continuous dark fermentative H2 production from sucrose was significantly influenced by pH, HRT, homoacetogenic activity and SRT. Long HRTs (>12 h) and SRTs (>5 days) enhanced homoacetogenic activity and caused low HYs. The pH values higher than were inefficient in suppressing the methanogens. The physical interventions done on the reactor increased the hydrogen production significantly. The maximum H2 yield achieved in SBR studies was mol/ mol hexose ( mmol H2/ g COD) at the conditions of pH of , HRT of 12 h, cycle time 8 of h, OLR of gCOD/seafoodplus.info and average SRT of day. The HPR calculated at these operational conditions was L H2/ (seafoodplus.info).Yet, dark fermentative SBR systems are hard to stabilize at high HY. The ways to improve the stability of hydrogen production and the dominant microbial population remains to be studied.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir