marmara üniversitesi bilirkişilik / Res. Asst. Muhammet Ali GÜLLÜCE | AVESİS

Marmara Üniversitesi Bilirkişilik

marmara üniversitesi bilirkişilik

Bilirkişiler sertifikalarını aldı

İSTANBUL

Marmara Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nde (MÜSEM) 30 Eylül 'de başlayan "Bilirkişilik Temel Eğitimi Programı" ilk mezunlarını verdi.

Adalet Bakanlığı tarafından Ağustos ’de yayımlanan Bilirkişilik Yönetmeliği'ne göre adli ve idari yargı alanlarında bilirkişilik yapmak isteyenlerin, Adalet Bakanlığınca yetkilendirilen eğitim kurumlarında eğitim almaları zorunlu hale getirildi. Adalet hizmetlerinin hızlı ve kaliteli işlemesi amacıyla çıkarılan bu yönetmelik doğrultusunda Marmara Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan “Bilirkişilik Temel Eğitim Programı’na” katılan 41 kişi, üniversitede düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Farazi Mahkeme Salonu’nda düzenlenen törene İstanbul Bilirkişilik Bölge Kurulu Başkanı Hâkim Murat Boylu, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Hâkim Hayri Kaynar, İstanbul Adalet Komisyon Başkanı Hâkim Ayhan Ayan ile MÜSEM Müdürü Prof. Dr. Ahmet Yılmaz, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serap Helvacı ve Program Koordinatörü Prof. Dr. Talat Canbolat katıldı.

Törende konuşan İstanbul Bilirkişilik Bölge Kurulu Başkanı Hâkim Murat Boylu, kendi alanlarında uzman olmanın bilirkişi olmak için yeterli olmadığını söyledi.

Boylu, yönetmelik çerçevesinde düzenlenen eğitim programlarıyla uzmanların bilirkişi raporu hazırlama, mahkemelerin usül ve işleyişleri konularındaki eksikliklerinin giderileceğini ifade etti.

İstanbul Bilirkişilik Bölge Kurulu Başkanı Hâkim Murat Boylu, şunları kaydetti:

“Şu anda hukuk ve ceza listelerimizde kayıtlı 21 bin bilirkişimiz var. Bunlardan mükerrer olanlar da var. Fakat bu bilirkişilerimizin birçoğu dosya almıyorlar ya da alamıyorlar. Bazen BİMER’e yazıyorlar diyorlar ki biz niye dosya almıyoruz, mahkemeler bizi niye aramıyorlar. Haklılar çünkü eğitimini almış, o konuda uzman ama mahkemelerde bu iş öyle yürümüyor. Tanımadığımız kişilere ihtiyatla yaklaşıyoruz. Tanımadığımız bilirkişilere dosya verdiğimiz zaman çok kötü durumlarla karşılaşıyoruz. Mesleğinde çok uzman çok iyi biliyor ama bilirkişi raporu nasıl hazırlanır, mahkemeyle nasıl muhatap olunur, usuller nelerdir, mahkeme ondan ne istiyor, zaman aşımı nedir, bütün bunları bilmeyen bir bilirkişimiz rapor sunuyor mahkemeye ama alakasız bir rapor. Dolayısıyla bu temel eğitimin bu açığı kapatacağını düşünüyorum.”

Muhabir: Tansel Parlak

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.

Dr. İbrahim Can, CPA


1) YÜKSEK ÖĞRENİM

Doktora : Yönetim ve Organizasyon (Ph.D.); Marmara Üniversitesi

Tez: "Yönetim Danışmanlığında Değer Yaratma: Bir Model Önerisi"

Yüksek Lisans : Sürdürülebilir Büyüme ve Kalite Yönetimi (MBA); Marmara Üniversitesi*

Tez:  "Finansal Sürdürülebilirlik Göstergeleri ve Değerlendirilmesi: Borsa İstanbul Sürdürülebilirlik Endeksi Şirketleri Üzerine Bir Araştırma"

(*) Marmara Üniversitesi, Çift MBA derecesi GANO: yüksek onur öğrencisi


Lisans (1) : Muhasebe ve Vergi; İstanbul Üniversitesi** 

Lisans (2) : İşletme (Muhasebe ve Finans); Marmara Üniversitesi

(**) Üniversite sınavında (ÖSS-EA) Türkiye sıralamasında olmuştur.

Lise : Ticaret Meslek Lisesi; Muhasebe

2) AKADEMİK YAYINLAR ve PROJELER

A. Kitaplar :

A1. "Bilgi Merkezlerinde Yönetim" kitabının "Özel İşletmelerde Yönetim ve Yönetici" bölümü yazılmıştır ().

ISBN:

A2. "Sürdürülebilir Kalkınma ve Ekonomi" kitabının "Finansal Sürdürülebilirlik: Araştırma ve Uygulama" bölümü yazılmıştır (). ISBN:

B. Uluslararası Hakemli Dergilerde Yayımlanan Makaleler :

B1. International Journal of Management and Administration, "Yönetim Danışmanı Nasıl Kazandırır?" ()

B2. İstanbul Üniversitesi, Istanbul Management Journal,  "Finansal Sürdürülebilirliğin Değerlendirilmesine Yönelik Bir Model Önerisi" makalesi yayımlanmıştır.* ()

(*) Makale, Borsa İstanbul piyasa değerinin %42'sini oluşturan en büyük beş şirketler topluluğunun bağımsız denetimden geçmiş on yıllık finansal verileri ile gerçekleştirilen MBA tezinde ileri sürülen kuramsal açıklamaların aynı şirketlerin üç yıl sonraki gerçekleşen aynı veri setinin doğrulanması niteliği ile özgün ve önemlidir ().

C. Ulusal Bilimsel Sempozyumlarda Sunulan ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler :

C1. İstanbul Üniversitesi, 4. Yönetim ve Organizasyon Çalıştayı “Kurumsal Yönetimde ve Yöneticinin Rolünde Değişim: Finansal Sürdürülebilirlik” isimli eser sözlü olarak sunularak bildiri kitabında yayımlandı. ( Kasım , İstanbul)

D. Uluslararası Bilimsel Sempozyumlarda Sunulan ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler :

D1. Trakya Üniversitesi, 2. Uluslararası Muhasebe, Denetim, Finans Sempozyumu “Finansal Yönetim Danışmanlığı” konferans konuşması gerçekleştirilerek anılan makale uluslararası bildiri kitabında (s. ) yayımlandı. ( Ekim , Edirne)

E. Diğer Bilimsel Projeler :

E1. - yılları arasında, üniversitelerin daveti üzerine kariyer, girişimcilik, finans, yönetim, mali hukuk, sürdürülebilirlik, blockchain, yönetim danışmanlığı vb. konularda konferans konuşmaları ve staj programları sunulmuştur. Bu üniversiteler arasında İstanbul Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Özyeğin Üniversitesi, Doğuş Üniversitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi, İstanbul Medeniyet Üniversitesi yer almaktadır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası