laptop fan programı / Laptop'ta Fan Hızı Ayarlama Programı[ÇÖZÜLDÜ]

Laptop Fan Programı

laptop fan programı

Aptio V BIOS'a Sahip Intel® NUC Ürünlerinde Soğutma ve Fan Kontrolleri

Belgeler

Bakım ve Performans

Bu belge, Intel® NUC ürünleri için APTIO V BIOS Setup'da soğutma ve fan kontrol® seçeneklerini kapsar. Sistem fanı kontrol ayarlarını görüntülemek veya değiştirmek için bu adımları izleyin:

  1. BIOS Setup'a girmek için açılış sırasında F2 tuşuna basın.
  2. Soğutma'ya seçilidir.

    Select cooling

  3. BIOS Setup programından çıkmak için F10 tuşuna basın.

BIOS'un sistem fanı kontrol ayarları, sistem kullanım modelinizin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde değiştirilebilir. Mevcut ayarlar Intel® NUC modeline bağlı olarak değişebilir. Fan kontrol tanımları için aşağıdaki tabloya göz atın.

SeçeneğiAçıklama
Fan Kontrol Modu

Sabit: Fan hızının sabit hızlarda ve asla değişmeden ayarlanmış şekilde 'e kadar devam eder. Seçenekler yüzde 10'da yüzde 20 ile arasında seçeneklerdir.
Özel: Fan hızının işlemci sıcaklığı, minimum görev döngüsü ve görev döngüsü verimliliğine göre özelleştirilebilir (Bkz. Diğer Fan Kontrol Ayarları, aşağıdaki). Her değer kullanıcı tarafından yalıtıldığında olabilir.
Serin: Genel sistemi daha soğuk ancak biraz daha gürültülü tutan ön ayarlı bir yapılandırma.
Dengeli: Genel sistemi soğuk ve sessiz arasında dengeli tutmak için ayarlanmış bir ön ayarlı yapılandırma.
Sessiz: Genel sistemi daha sessiz, ancak biraz daha ılık tutmak için ayarlanmış bir ön ayarlı yapılandırma.
Fansız: Fan kontrolüyle ilgili tüm kurulum seçeneklerini gizler.

Minimum Sıcaklık (°C)İşlemci sıcaklığı bu değeri aşarsa fan hızı artar. Değer, Tcontrol tarafından sabit bir değerin denetlenerek hesaplanır.
Minimum Görev döngüsü (%)Bu parametre, fana çıkan minimum görev döngüsünü belirtir.
Görev döngüsü tasarruf (%/°C)Fan hızı, minimum sıcaklığın üzerinde her derece için bu yüzdeyle artar.

Soğuk, Dengeli ve Sessiz Ayarlar

Tablo, ön ayarlı yapılandırmalar için sıcaklık ve görev döngüsü ayarlarına bir örnek gösterir:

SeçeneğiSerinDengeliSessiz
Minimum Sıcaklık (°C)777981
Minimum Görev Döngüsü (%)353030
Görev Döngüsü Tasarruf (%/°C)332

Ön ayarlı değerler, normal bir masaüstü çalışma ortamıdır. Bu ayarlar, fan gürültüsüni en aza indirmeye ve sistemi normal bir çalışma ortamında düzgün şekilde soğutmaya yardımcı olur. Intel soğutma ve fan akustikleri arasında en iyi avantajları elde etmek için ince ayarlarını düzeltmeye devam ederken gelecekteki BIOS revizyonları için varsayılan ayarlar değiştirilebilir. Kullanım modeliniz aşağıdaki örneklerinden herhangi birini içerirse fan kontrol ayarlarını değiştirmeniz gerekebilir:

  • Uzun bir süre boyunca sürekli dosya aktarımları
  • Stres testleri
  • Kıyaslama
  • Uzun bir süre boyunca yüzde 75 veya daha yüksek sürekli işlemci kullanımı

Diğer Fan Kontrol Ayarları

SeçeneğiAçıklama
Fan KullanımıBu parametre her zaman Sistem fan kontrolü için ayarlanmış ve başka seçenek yoktur.
Denetim ModuBu parametre, fanın otomatik veya manuel olarak kontrol edilip edile olmadığını belirtir. Otomatik (Otomatik) kontrol modunda, fan hızı termal şartlara ve yapılandırmaya göre otomatik olarak değişir. Bu mod için yapılandırmayı belirtmek için Minimum Görev Döngüsü, Maksimum Görev Döngüsü, Birincil Sıcaklık Girişi ve İkincil Sıcaklık Girişi parametreleri kullanılır. Manuel kontrol modunda fan sabit hızda çalışır. Bunu kontrol etmek için Manuel Görev Döngüsü parametre kullanılmıştır.
Görev döngüsü tasarruf (%/°C)Fan hızı, minimum sıcaklığın üzerinde her derece için bu yüzdeyle artar.
Manuel Görev Döngüsü (%)Bu parametre yalnızca Denetim Modu El ile olarak ayarlanmışsa görünür. Sıcaklığın çalışabilecek görev döngüsü olduğunu belirtir. Uyarı: Manuel kontrol için yapılandırıldığında hiçbir sorun ortaya çıkarır ve bu manuel görev döngüsü geçersiz olur. Ayarın kullanımıyla sistemin aşırı ısınmasına izin vermediğinizden emin olmak size aittir.
Maksimum Görev döngüsü (%)Bu parametre, normal çalışma sırasında Sistem fana çıkan maksimum görev döngüsünü belirtir. İlişkili bir sensörün sıcaklığı, kendi sıcaklığında belirtilen eşiğin üzerinde yükselirse:
Tüm Sıcaklıklarda parametre, görev döngüsü ayardan bağımsız olarak %'e kadar geçersiz olacak:
Maksimum Görev Döngüsü parametresi.
Minimum Görev döngüsü (%)Bu parametre, fana çıkış olacak minimum görev döngüsünü belirtir.
Birincil Sıcaklık GirişiBu parametre, fan hızı kontrolü karar vermede hangi sıcaklık sensörün birincil kaynak olacağını belirtir. Kullanıcı desteklenen dört sıcaklık sensörüden herhangi birini seçebilirsiniz. Varsayılan ve tipik seçenek İşlemci sıcaklığıdır.

Birincil Sıcaklık Girişi seçenekleri:

  • İşlemci – İşlemcinin paket sıcaklığı
  • PCH – Platform Denetleyici Merkezi'nin paket sıcaklığı
  • Bellek – SO-DIMM konnektörleri altındaki sıcaklık
  • Anakart – Mini PCIe* konnektörleri altında sıcaklık
İkincil Sıcaklık GirişiBu parametre, fan hızı kontrolü karar vermede hangi sıcaklık sensörün ikincil kaynak olacağını belirtir. Dört sıcaklık sensöründen herhangi birini seçebilirsiniz (Birincil Sıcaklık Girişi olarak seçilenden farklı). Veya, Hiçbiri'yi seçebilirsiniz.

İkincil Sıcaklık Girişi seçenekleri:

  • İşlemci – İşlemcinin paket sıcaklığı
  • PCH – Platform Denetleyici Merkezi'nin paket sıcaklığı
  • Bellek – SO-DIMM konnektörleri altındaki sıcaklık
  • Anakart – Mini PCIe konnektörleri altında sıcaklık
Düşük Hızlı Eşik (ROM)Bu parametre, fan hızı sensörün sağlıksız durumunu rapor açtığı eşiği belirtir.

SpeedFan , Windows Görev Yöneticisi'nin çok temel olduğunu düşünen kullanıcılar için bir izleme programıdır . Sabit sürücülerinizin sağlığını, farklı bileşenlerin sıcaklığını izlemenizi ve fanların hızını değiştirmenizi sağlar.

SpeedFan'ın ana arayüzü ilk başta korkutucu olabilir, ancak veri sızıntısını geçtikten sonra, en zor PC sorunlarının giderilmesine yardımcı olabilecek çok güçlü bir uygulama ile karşılaşırsınız. SpeedFan, PC'nizin BIOS'undan bile daha fazla işlevsellik ve bilgi sunar.

SpeedFan ilk başta kullanmaktan korkuyor olsa da, varsayılan olarak, daha az gelişmiş kullanıcıları, programın içinde dolaşmanın tehlikelerine karşı uyarır. Program size birçok sayı çıkarsa da, geliştirici neler olup bittiğini anlamanıza yardımcı olacak grafikler, grafikler ve metreler gibi bazı UI öğeleri de içeriyordu.

Daha ileri düzey kullanıcılar SpeedFan'ı, stress testi yapmak ve özel bir PC yapısını izlemek için Prime95 gibi bir programla birlikte kullanabilirler. Bu araçlar PC'nizin kararlılığını test etmek için gerçekten kullanışlıdır.

SpeedFan acemi ve uzman hem de yararlıdır. Novices, programı kendi bilgisayarlarının durumunu kontrol etmek ve hayranlarının hızını kontrol etmek için kullanabilir (özellikle bir dizüstü bilgisayar için yararlıdır). Daha ileri düzey kullanıcılar ise SpeedFan'ın sağladığı sorun giderme ve performans izleme özelliklerinden yararlanabilir.

PC performansı ve istikrarı konusunda ciddi olan herkes SpeedFan'dan yararlanabilir.

-Yüksek derecede iyileştirilmiş DELL desteği -nVidia I2C desteği tekrar + -now ATI Radeon desteği ile çalışır. SpeedFan başlatıldığında Manuel Fan Kontrolü'nü sıfırladı (program çıkışında% 'e daha fazla beklenmeyen video kartı fanı ayarlandı) Sunucular için Intel X79 (Patsburg) SMBus desteği. USB muhafazaları için SMBus destekli SAT desteği - SunPlus, IoData ve Logitech chipset'leri kullanan USB muhafazaları için verilen destek - çeşitli Intel anakartlar için ayarlanmış voltaj okuma ayarları ve yapılandırmaları - tam destek Fintek FAD için -Arrison Areca RAID desteği ve Areca SAS denetleyicileri için geliştirilmiş destek -sadece hafif bir şekilde yeniden yapılandırılmış sabit disk USB satıcısı tahmin etme-AMD Ailesi için uygun destek 12h (LLano) AMD Family 14h (Bobcat) sıcaklığı için destekli sıcaklık -ATK bulmaya çalışır ACPI BIOS'unda birden fazla kullanıcı mevcut olduğunda en iyi arayüz (lütfen, anakart modeliniz için destek koptuğunda rapor verin) - Fujitsu-Sieme için önceden hazırlanmış ön destek ns Hades

Değişiklikler

  • -Yüksek derecede iyileştirilmiş DELL desteği -nVidia I2C desteği tekrar + -now ATI Radeon desteği ile çalışır. SpeedFan başlatıldığında Manuel Fan Kontrolü'nü sıfırladı (program çıkışında% 'e daha fazla beklenmeyen video kartı fanı ayarlandı) Sunucular için Intel X79 (Patsburg) SMBus desteği. USB muhafazaları için SMBus destekli SAT desteği - SunPlus, IoData ve Logitech chipset'leri kullanan USB muhafazaları için verilen destek - çeşitli Intel anakartlar için ayarlanmış voltaj okuma ayarları ve yapılandırmaları - tam destek Fintek FAD için -Arrison Areca RAID desteği ve Areca SAS denetleyicileri için geliştirilmiş destek -sadece hafif bir şekilde yeniden yapılandırılmış sabit disk USB satıcısı tahmin etme-AMD Ailesi için uygun destek 12h (LLano) AMD Family 14h (Bobcat) sıcaklığı için destekli sıcaklık -ATK bulmaya çalışır ACPI BIOS'unda birden fazla kullanıcı mevcut olduğunda en iyi arayüz (lütfen, anakart modeliniz için destek koptuğunda rapor verin) - Fujitsu-Sieme için önceden hazırlanmış ön destek ns Hades

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası