kilolu kadınlar hamile kalabilir mi / Adet Görmeyen Kadınlar Hamile Kalabilir mi? | Bahçeci

Kilolu Kadınlar Hamile Kalabilir Mi

kilolu kadınlar hamile kalabilir mi

Aşırı kilo doğurganlığı etkiler mi?

Haberin Devamı

ANNE OLMAK İSTEYENLER İÇİN İDEAL KİLO

Anne olmak isteyenler için ideal kilo herkes açısından farklılık gösterebilir. Halk arasında bilinen “Boy ile kilo arasında 10 sayı fark olmalı” kavramı her zaman çok doğru değildir. Böyle bir standart koymak doğru olmaz. Peki, ideal kilo nasıl belirlenir?

Aşırı kilo doğurganlığı etkiler mi

Fazla kilolu veya fazla ince olup olmadığınızı belirlemek için “Vücut Kitle Indeksi (VKI): kg/ m²” formülünü kullanmalısınız. Yani ideal kilonuzu, boy uzunluğunun metre cinsinden karesine bölerek hesaplayabilirsiniz. Vücut kitle indeksinizin 24 arasında olması normal olarak kabul edilir. Çıkan sayı arasında ise fazla kilolu, 30’dan yüksekse obez olarak değerlendirilir.

İdeal kiloya ulaşabilmek için sağlıklı bir diyet yapmak ve uzman kişilerden yardım almak çok önemlidir. Sadece gebe kalma aşamasında değil, gebelik sürecinde de gelişebilecek tüm komplikasyonlar için ideal kilonuzu tespit edip yol haritanızı buna göre belirlemeniz doğru olacaktır.

#Doğurganlık#Doğurganlığı Etkileyen Fakt&#;rler#Hamileliğe Hazırlık

LinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi

Şişmanlık anne olmayı engelliyor

Anne olmaya hazırlanan kadınların hamilelik öncesi birtakım testlerden geçmesi gerektiğini belirten Memorial Bahçelievler Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Emine Barın, "Bu testleri başta rahim ağzı kanser tarama testi, ardından birtakım vitamin eksiklikleri testleri, kansızlık, D vitamini, B12 vitamini, tiroit ve karaciğer fonksiyonu testleri, idrar tahlilleri ve kan tahlilleri oluşturuyor. Bu testlerin sonuçlarına bakarak anne adayında bir vitamin eksikliği, kansızlık var mı bunları araştırıyoruz. Gebe kaldığında problem olabilecek hastalıkları önceden tespit etmek istiyoruz" diye konuştu.

'ANNE ADAYI KİLO VERİP GEBE KALMALI'

Fazla kilonun anne olmak isteyen kadınlar üzerinde olumsuz birtakım sonuçlara neden olabileceğini ifade eden Op. Dr. Emine Barın, "Anne adayının obezite ya da çok aşırı kilosu varsa bu onun gebe kalmasını engelleyebilir. Çok zayıf ya da kilolu kişilerin gebe kalması zordur. Kilo, yumurtalık fonksiyonlarını ve yumurtlamayı engelleyerek kişinin gebe kalmasını engelleyebilir. Anne adayının doktor kontrolü altında kilo verip gebe kalmasını istiyoruz ki; gebe kaldıklarında hipertansiyon ve diyabetle ilişkili birtakım sorunlarla karşılaşmasınlar" ifadelerini kullandı.

'FOLİK ASİT TAKVİYESİ 3 AY ÖNCE BAŞLAMALI'

Anne adayının hamile kalmadan 3 ay önce folik asit takviyesine başlaması gerektiğini belirten Op. Dr. Barın, "Bu vitamini anneden çok bebek için veriyoruz. Folik asit eksikliği bebekte doğuştan bel omurgasının açık olarak doğmasına neden oluyor. Bu bebeklerde ilerleyen dönemlerde yürüme ve işeme sorunlarına yol açabilir. Bunu önlemek için anne adayına folik asit takviyesi veriyoruz" dedi.

'YUMURTA REZERVİNİ KORUMAK ÖNEMLİ'

Kadınların hamile kalması önünde en büyük engelin yumurta rezervindeki düşüklükler olduğunu anlatan Op. Dr. Barın, şöyle devam etti:

"Anne adayının hamile kalmasının önündeki en büyük engeller, enfeksiyonlar, yumurtlama bozuklukları, yumurta rezervinin doğuştan az olması gibi sebeplerdir. Çocuğu olmayan çiftlerin yaklaşık yüzde 25 ila 30'unda açıklanamayan nedenler var. Tabi en azından biz birtakım önlemler alarak bu nedenleri en aza indirmek istiyoruz. Gebe kalmadan önce özellikle hasta kiloluysa, adet düzensizliği varsa bu kişilerin öncelikle sorunu erken dönemde çözüp tedaviye başlamalarını öneriyoruz. 35 yaşın üzerinde yeni evlenmiş bir hastamızın çocuk isteği ve adet düzensizliği varsa evlenir evlenmez doktora başvurması gerekiyor. Ama hastamız örneğin 25 yaşında ise adetleri düzenli gidiyor ve herhangi bir problemi yoksa çocuk kararı verir vermez bize gelmesi yeterli olacaktır. Zaten sağlıklı bir kadında testleri istedikten sonra her şey yolundaysa gerekli vitamin takviyelerini de verdikten sonra biz yaklaşık bir yıl funduszeue.info yılın sonunda eğer çocuk olmuyorsa o zaman gerekli tedavilere başlarız."

Hamile kalmayı engelleyen 6 neden

LinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi

Evli, çocuklu ve mutlu olabilmek için bazen yıllarca beklenebiliyor… Beyaz atlı prensi tam buldum dediğinizde hiç aklınıza gelmeyen sebepler karşınıza çıkıyor ve anne baba olma hayalleriniz çok uzun yıllar erteleniyor.

Haberin Devamı

Çocuk sahibi olmak isteyen çiftlerin neredeyse yüzde 20’si gebelik sorunu yaşıyor. Öncelikle neden gebe kalamadığınızı bilmeniz gerekiyor. Kadından mı, yoksak erkekten kaynaklanan bir engel mi… Yoksa her iki çiftte başka sorunlar ya da, sebebi bilinmeyen kısırlık mı… Gebelik oluşumunu engelleyen nedenlerin başında hiç şüphesiz, hormonlar, düzensiz beslenme, kadının yaşı ve metobolik bozukluklar gelmektedir. Gebe kalmayı engelleyenen önemli 6 madde çiftlerin hayatını adeta kabusa çeviriyor. En çok karşılaştığımız kısırlık nedenlerinin başında gelen bu 6 maddeyi tek ele alalım…

funduszeue.infoe

Kadında fazla kilo, yumurtalık fonksiyonlarına ve yumurtlamaya zarar vererek anne adayının gebe kalmasının önünde ki önemli engellerden funduszeue.info kalmak isteyen fazla kilolu kadınların mutlaka doktor kontrolüyle kilo verip gebe kalmalarını öneriyoruz. Fazla kilonun anne olmak isteyen kadınlar üzerinde olumsuz birtakım sonuçlara neden olabilmektedir. Anne adayının obezite ya da çok aşırı kilosu varsa bu onun gebe kalmasını engelleyebilir. Aynı şekilde çok zayıf kişilerin de gebe kalması zordur. Kilo, yumurtalık fonksiyonlarını ve yumurtlamayı engelleyerek kişinin gebe kalmasını engelleyebilir.

Haberin Devamı

funduszeue.infoınlarda ileri yaş

Çocukta yaparım, kariyer de yaparım desek de, maalesef yumurtalarımız, yaşımız ilerledikçe hızlı bir şekilde yok olup gidiyorlar. Hayatımız boyunca kendimize yetecek kadar yumurta rezervi ile dünyaya geliyoruz. 35 yaşından sonra yumurtalarımız hüzünlü bir şekilde bize veda etmeye başlıyorlar. 40 yaşından sonra bu süreç hızlanıyor. 45 yaşında da tabi ki hamile kalınabiliyor, ancak bu oran çok düşük ve yumurtaların kalitesi bozuluyor, özürlü bebek dünyaya getirme oranı yüfunduszeue.infoınların yaşı ile yumurta sayı ve kalitesi doğrudan bağlantıdır. Özellikle yaş arasındaki kadınlarda 6 ay sonrasında gebelik söz konusu değilse ve 40 yaş üstü kadınlarda ise hiç vakit kaybetmeden doktora başvurulması gerekir. Yumurtalarınız için yumurta dondurma da son yıllarda en çok başvurulan yöntemlerin başında gelmektedir.

Haberin Devamı

3.Çikolota Kisti

Gebe kalmayı en çok etkileyen nedenlerin başında gelmektedir. Bazen tedavisi yıllarca sürebilir. Rahim içini döşeyen endometrium (rahmin iç yapısı) tabakasının rahmin dışındaki başka bir bölgede büyümesi sonucu gelişen ve sıklıkla ağrılı seyreden bir hastalıktır. Endometriozis (Çikolata kisti)yumurtalıklar, fallop tüplerin de görülür. Üreme çağındaki milyonlarca kadını etkileyen yaygın bir hastalık olmasına rağmen bilinirlik oranı ve önemsenme oranı oldukça düşüktür. Birçok kadın bunu genç kızlık döneminde de bilebilmektedir. Ancak önemsenmediğinden dolayı, hamile kalmak istediklerinde karşılarına tekrar çıfunduszeue.infoık her yaş grubundaki kadını etkileyebilmesine rağmen en çok 30'lu ve 40'lı yaşlardaki kadınlarda görülür.

Haberin Devamı

funduszeue.info ve sigara kullanımı

Fazla miktarda alkol ve sigara kullanımı  hem kadın hem de erkek için gebe kalmada büyük bir engel oluşturuyor. Bazen anne adaylarının, eşlerinden daha çok sigara tükettiklerini görüyoruz.  Sigara kullanımı kadınlarda hem yumurta kalitesini bozuyor, hem de erken menopoz oluşumuna neden olabiliyor. Bütün bunların yanı sıra gebelik sırasında aşırı miktarda sigara ve alkol kullanımı da erken doğuma ya da bebekte anomalilere yol açmaktadır. Tüm uyarılarımıza rağmen bazen anne adayları sigara tüketimini kesmemekte ısrar edebiliyorlar. İşte o zaman sonuçlarının ne kadar ağır ve acı olabileceğini anne adaylarına anlatıyoruz.  

Haberin Devamı

funduszeue.info Faktörü

Hamile kalmayı engelleyen nedenlerden biri de erkeklerde sertleşme ile azalmış ve kalitesi bozulmuş spermdir. Her ne kadar sperm hücreleri kendisi sürekli yeniliyor olsa da sperm kalite ve sayısının azalması, sertleşme problemleri ve az da olsa görülen hastalıklar erkeklerde ki kısırlığın önemli sebeplerinin başında gelmektedir. Yine çok sık rastladığımız varikosel denilen testis damarlarının genişlemesinde testis ısısı artar ve testislerden sperm hücresi üretimi ve kalitesi bozulur. Son 10 yılda erkeklerde görülen kısırlık nedenlerinin başında bu gelmektedir.

funduszeue.infolik Hastalıklar

Gebeliği engelleyen nedenlerin başında hem erkek, hem kadında metobolik hastalıklar gelmektedir. Bunlardan en önemlileri de diyabet, bağışıklık sistemini etkileyen sorunlar, Karaciğer ve böbrek hastalıkları ile genetik geçişli hastalıklardır. Kadınlarda karşılaştığımız basit gibi görünen ama üzücü sorunlara neden olabilen (düşük) pıhtılaşama bozuklukları, tiroit hastalıkları gibi sorunlarda gebe kalma şansını azaltmaktadır. Hatta bazen düşükle sonuçlanan gebelikler yaşanılmaktadır.

#Hamilelik#Hamile Kalmayı Engelleyen Davranışlar#Hamile Kalmayı Engelleyen Fakt&#;rler

LinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi

Yazarın Tüm Yazıları

Merhabalar sevgili herkes 😊

Gebelik sürecine kilolu başlayan anne adaylarımız burada mı? Fazla kilolusunuz ve hamile kalmayı düşünüyorsunuz ancak aklınızda soru işaretleri var. Fazla kilolusunuz ve hamile kaldınız ne yapmalısınız? Sakin olun ve arkanıza yaslanın. Bu makale size rehberlik edecek! ❤

Fazla Kilolu Olmak Hamile Kalma Şansınızı Etkiler mi?

Michigan State Üniversitesi&#;nde yapılan araştırmaya göre; beden kitle indeksi (BKİ) yüksek olan kadınların beden kitle indeksi normal olan kadınlara göre hamile kalma olasılığı %35 daha az olduğu bulunmuş.

Fazla kilolu olmak, hamile kalamayacağınız anlamına gelmez ancak hamile kalma sürecinin daha zorlaşabileceği anlamına gelir.

Kaynak: funduszeue.info 

Hamile kalmaya yardımcı 6 besin! Konulu makalemiz size yol gösterebilir. Hemen inceleyin!

funduszeue.info

Fazla Kiloluyken Hamile Kalmanın Zararları

Fazla kilo ile hamile kalmanın hem anne hem bebek üzerine zararları;

İskoçya’da yapılan araştırmada, anneleri hamileyken fazla kilolu ve şişman olanların, normal kilolu annelerin çocuklarına göre kalp damar hastası olma ve ölüm riskinin % yükseldiği saptanmış.

Kiloluyken Hamile Kalınmalı mı?

Kilolu bir kadın ideal ağırlığına ulaşmadan hamile kalırsa kendisi ve bebeğin sağlığı çok daha fazla tehlikeye girmiyor ancak gebelik süresince görülebilecek olumsuz koşulların riskleri artabiliyor. Bu sebeple;

Tüm zararları ve risklieri göz önünde bulundurduğumuzda kiloluysanız ve hamile kalmayı düşünüyorsanız öncelikle ideal aralığınıza inmenizi öneririz. Bu sayede daha sağlıklı bir gebelik süreci geçirebilirsiniz.

Peki ideal ağırlığımıza nasıl inebiliriz?

Hayatınızda yapacağınız minik değişiklik ile fazla kilolarınızdan kurtulabilirsiniz.

 Diyete başlarken yine başlıyoruz demeyin! 😳

Daha önce başardığınız bir işi düşünün nasıl başardınız? Önce hayal ettiniz çok istediniz başaracağınıza inandınız. Aklınızda soru işaretleri vardı. Takıldığınız yerler oldu moraliniz bozuldu kızdınız ama başardınız!

Şimdi de başaracaksınız! 💪🏻

Şimdi gelin birlikte beden kitle indeksimizi hesaplayalım ve ne durumda olduğumuzu öğrenelim.

İlk olarak sizden basit ve küçük bir hesaplama yapmanızı isteyeceğim.

  1. İlk olarak kilonuzu boyunuza bölün.
  2. Çıkan sayıyı ise tekrar boyunuza bölün.

Örneğin; kilonuzun 90 boyunuzun ise 1,58 olduğunu düşünelim. İlk olarak 90/1,58 yaptık ve sonuç 56 çıktı, şimdi bulduğumuz sayıyı tekrar boyumuza bölüyoruz. 56/1,58 ve sonuç 36 çıkıyor. Peki bulduğumuz değer nedir ve ne ifade ediyor? Şimdi onu öğreneceğiz.

bebek-kitaplari

Beden Kitle İndeksi (BKİ)

Kısaca kilonuzun, boyunuzun karesine bölümüdür. Çıkan sonuçla ideal kiloda olup olmadığınızı anlayabilir ya da ne durumda olduğunuzu görebilirsiniz.

Bulduğumuz Sonuçlar Ne İfade Ediyor?

18,5’in altındaysanız: Zayıf  😍

18,5 ve 25,00 arasındaysanız: Normal 😊

25,00 ve 30,00 arasındaysanız: Hafif Kilolu  😳

30,00 ve 35,00 arasındaysanız 1. Derece: Kilolu-Obez  😒

35,00 ve 40,00 arasında 2. Derece: Kilolu-Obez  😳

40,00 ve Sonrası 3. Derece: Kilolu-Obez  😮

Gebelik döneminde kaç kilo almanız gerektiğini merak ediyorsanız 1. ay gebelikte beslenme makalemizi ziyaret edebilirsiniz. Makaleye ulaşmak için aşağıdaki bağlantıya tıklayın.

funduszeue.info

Sizin sonucunuz ne çıktı? Yorum olarak bırakın.

Sağlıkla kalın! ❤

Diyetisyen Beyza Uyan

instagram; funduszeue.info

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası