şişle büyükler için yelek örnekleri / One moment, please

Şişle Büyükler Için Yelek Örnekleri

şişle büyükler için yelek örnekleri

Yelek modelleri - &#;rg&#;, tığ işi ve iki şişle olan bebek, erkek ve kadın i&#;in yelek modelleri

Güncelleme Tarihi:

Fotoğraflar: Pixabay/ Pexels/ Instagram

Oluşturulma Tarihi: Kasım 04,

LinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Örgü meraklıları için yelekler kışın ev giysilerinin tamamlayıcısı olarak yer alıyor. Özellikle bebeklerin vazgeçilmezi olan yelek modelleri, içerisinde müthiş bir yetenek barındırıyor. El emeği göz nuru bu giysiler, tığ işi ve şişle birlikte kullanılan organik iplerin sayesinde gardroplarınızın şüphesiz en nadide parçası. Son zamanların trendi patchwork tarzı yelekler ise kadınlarda etnik bir stil yaratıyor. Aynı zamanda iyi bir meditasyon aracı olan, annelerimizin mirası örgü yelek modellerini modern ve nostaljik esintilerle buluşturuyoruz.

1/11Günlük giysilerinize bir yenisini ekleyin
2/11Tığ işi yeleklerle etnik tarzı yakalayın
3/11Bebek bohçalarında yarım kol detaylı yelekler
4/11Erkek yelek modelleri
5/11Yelek modelleri - Örgü, tığ işi ve iki şişle olan bebek, erkek ve kadın için yelek modelleri
6/11Yelek modelleri - Örgü, tığ işi ve iki şişle olan bebek, erkek ve kadın için yelek modelleri
7/11Yelek modelleri - Örgü, tığ işi ve iki şişle olan bebek, erkek ve kadın için yelek modelleri
8/11Yelek modelleri - Örgü, tığ işi ve iki şişle olan bebek, erkek ve kadın için yelek modelleri
9/11Yelek modelleri - Örgü, tığ işi ve iki şişle olan bebek, erkek ve kadın için yelek modelleri
10/11Yelek modelleri - Örgü, tığ işi ve iki şişle olan bebek, erkek ve kadın için yelek modelleri

Şerife&#;nin Örgü Dünyası Anlatımı İle Şiş Bayan Yelek Örnekleri



Sizler için zorlanmadan bulabileceğiniz şiş örgü bayan yelek örneklerianlatımlarını bir sayfada birleştirdim. Daha öncede 73 adet videolu yelek anlatımını paylaştım. Gösterdiğiniz ilgiden dolayı son anlattığım yelek modellerini bir sayfada derledim. Yazı çok uzun olacağı için model sayısını kısıtlı tuttum. İnşallah tığ yelek modellerini de aynı şekilde toplamayı düşünüyorum. Her modelin videolu olarak paylaştığım diğer anlatımlarına ulaşmak için resimlere tıkla malısınız. Ayrıca son moda örgü modellerini ilk defa bu sitede görebilirsiniz.

BOYUTLU MİDYE YELEK MODELİ

İnce iple ve orta kalınlıkta iplerle bu modeli rahatlıkla çalışabilirsiniz. Model 8 ilmekle örülüyor. Ben 3,5 numara şiş kullandım. Kenar ilmeğinden sonra bir ilmek düz örüp bir dola ve 7 ilmek düz ör sonra bir dola bir düz ör bir dola 7 ilmek düz ör şeklinde örülecek. Bir sonraki ön sırada ise kenar ilmeğinden sonra iki ilmek düz ör bir dola 7 ilmek düz ör bir dola 3 düz ör bir dola şeklinde devam edilecek.

Üçüncü ön yüzde ise kenar ilmeğinden sonra üç düz ör bir dola 7 ilmeği üç defa dolayarak ters ör bir dola 5 düz ör bir dola 7 ilmeği üç defa dolayarak ters ör şeklinde örülecek. Arka yüzde üç defa dolanan 7 ilmeği serbest bırakıp hepsini bir kerede ters örer gibi toplayın ve diğer ilmekleri ters örün. Kenarlarda artan 6 ilmeği üçüncü sırada bir kerede toplayarak modeli oluşturuyoruz.

RESİMLERE TIKLAYINCA VİDEOLU ANLATIMINA GİDER

2-HALKALI YELEK MODELİ

Önce lastik kısmını örüp sonra ön yüzde modeli kurmaya başlıyoruz. Model 4 ilmekle yapılıyor ben aralara 2 tane ters ilmek koydum. Aradaki ilmekleri istediğiniz sayıda ve şekilde yapabilirsiniz. İlk olarak 2 tane ters ilmek örüyoruz. Sonra 4 tane düz ilmek örüp tekrar 2 tane ters örerek devam ediyoruz.

Arka yüze geçince 2 tane düz ilmeği örüp ipi şişe dolayıp bir tane ters örüyoruz. Her ters ilmeğin arasında mutlaka ipi şişe dolayıp ondan sonra örüyoruz. Burada dolamanın amacı ilmek sayısını artırmak değil ilmek boyunu uzatmak içindir. Son olarak ipi dolayıp aradaki 2 tane düz ilmeği örerek devam edelim.

Tekrar ön sıraya geçtiğimizde 2 tane ters ilmek örüp doladığımız ilmekleri serbest bırakıyoruz. Sonra bu dört ilmeğin ilk iki tanesini örmeden üç ve dördüncüsünü düz olarak örüyoruz. Sonra baştaki iki ilmeği ön taraftan diğer şişe aktarıp ipi bir defa şişe dolayın ve bu iki ilmeği düz örerek kesin.

Arka yüzde bütün ilmekleri olduğu gibi örüyoruz. Model bu şekilde tamamlanmış oluyor. Her modelin arasında bir sıra ön yüzde bir sıra arka yüzde ilmekleri aynen örüp ara veriyoruz.

RESME TIKLAYINCA VİDEOLU ANLATIMINA GİDER

3-KİRAZ DALLARI YELEK MODELİ

Kiraz dalları örgü modelini yelek ve şal modeli olarak kullanabilirsiniz. Model biraz dikkat gerektiriyor. İnce ve kalın iplerle yapabilirsiniz. 12 ilmek ve katları ile yapılacak. Şal yapmak isteyenler kenarlara iki veya üç ilmek ilave edip lastik şeklinde yapabilirler.

Bir model kapanırken diğerini açıyoruz. Önce kenar ilmeğini düz örüp sonrasında ters ve tekrar düz şeklinde 7 ilmek örün. Bu 7 ilmeğin düz ile bitmesi gerekiyor. Sonra bir dolayıp bir düz ilmek örün ve bir dolayıp düz ilmekle devam edin.

RESME TIKLAYINCA VİDEOLU ANLATIMINA GİDER

4-SIRALI BADEMLER YELEK MODELİ

Modeli örmeye başlarken 5 ilmek ve katları hesaplanarak 2 tane kenar ilmeği ilave etmelisiniz. Öncelikle bu model için mutlaka lastik kullanmalısınız. Çünkü kıvrılan bir yapıya sahip. İlk olarak kenar ilmeğini örüp devamında 5 tane düz ilmek örün. Bir tane ilmek dolayıp 5 ilmeği düz örer gibi kesin.

Sonrasında hemen bir ilmek dolayın. 5 ilmek düz örüp bir dola 5 ilmek kes ve bir dola şeklinde örmeye devam edin. Arka yüzde bütün ilmekleri ters örerek devam edin. Tekrar ön yüze geçince başlangıçtaki 5 ilmeği kenar ilmeği ile birlikte düz örün. Bir dolayıp üç ilmeği düz örüp bir dolayarak 5 tane ilmeği düz örüp devam edin.

Böylece keserek eksilttiğimiz ilmekleri böylece artırarak eski sayısına getirmiş olacağız. Sonrasında başlangıçtaki 5 ilmeği toplayarak kestiğimiz modele yer değiştireceğiz.

RESİMLERE TIKLAYINCA VİDEOLU ANLATIMINA GİDER

5-DEŞİK BURGU İLE YAPILAN YELEK MODELİ

Model 10 ilmekle yapılıyor. Kenar ilmeği eklerseniz 8 ilmek daha ilave etmelisiniz. Angora iple ördüğüm bayan yeleği için lastik kısımlarında bağlamalı lastik modelini kullandım. Bu lastik yeleklere çok yakıştığı için tercih ediyorum.

İlk olarak örgünün kenarlarında 6 tane ters ilmek kullandım. Sonra 6 ilmek düz 4 ilmek ters şeklinde devam edilecek. Örgü arka taraftan aynen olduğu gibi örülecek. Tekrar ön yüze geçince ilmekleri aynen örüp arka taraftan örerek 4 sırayı tamamlayın.

Beşinci sıraya geçince modeli uyguluyoruz. Ters ilmekleri aynen örüp düz ilmekleri burgu yapıyoruz. İlk iki ilmeği örmeden diğer şişe alıp ortadaki iki ilmeği ön taraftan başka bir şişe takıyoruz. İlk olarak son iki ilmeği düz örerek başlıyoruz. Sonra örmeden atladığımız iki ilmeği ön taraftan örgünün arkasına alıyoruz. Ördüğümüz son iki ilmeği de örgünün ön tarafına alıyoruz. Sonra başka şişe aldığımız iki ilmeği sol şişe geri alıp bu 4 ilmeği düz örüyoruz.

RESİMLERE TIKLAYINCA VİDEOLU ANLATIMINA GİDER

6-YENİ KELEBEKLİ YELEK MODELİ

Özellikle zarif ve çeyizlik olması için ince iple ve 3 numara iple ördüm. Model 14 ilmek ve katları hesaplanıp 1 ilmek ilave edilerek ayarlanacak. Lastik istemeyen bir model olduğu için ister bir iki sıra haroşa örün isterseniz de lastik üzerine örün karar sizin. İlk olarak iki ilmeği birlikte kesip 5 ilmek düz örülecek.

Bir dola bir düz ör bir dola 5 ilmek düz ör üç ilmek kes şeklinde örülecek. Bu şekilde ikinci sıra ajuru oluşturup üçüncüye geçince ilmekleri örmeden atlatacağız. 4 sıra ipi ön tarafa alıp ilmekleri örmeden atlatacağız. Sonra bu ilmekleri ortadaki ilmeği örerken toplayacağız. Arka taraftan bütün ilmekleri haroşa örüp modeli bitireceğiz.

RESİMLERE TIKLAYINCA VİDEOLU ANLATIMINA GİDER

7-KAR TANELERİ YELEK MODELİ

Kar taneleri modeli hem çok gösterişli hemde yapımı bir o kadar kolay bir model. Bu modeli şal yelek hırka ve lizöz gibi her türlü çeyizlik bayan örgüsünde kullanabilirsiniz. İstenilen kalınlıkta ipe örülebilir.

Model 3 ilmek aralarda 3 ilmek ters olamak üzere toplam 6 ilmekten oluşmaktadır. 3 ilmek ters örgünün sonuna kadar aynı devam etmektedir. Bu 3 ilmeği 2 veya 1 ilmek olarak da kullanabilirsiniz. 7 sıra üç düz üç ters olarak örüyoruz. Sekizinci sırada ön yüzde ilk düz ilmeği örüp ikinci düz ilmeği 6 sıra söküp ilmeği örüyoruz. Sonra kalan düz ilmeği örüyoruz. Aynı şekilde 7 sıra daha örüp ikinci sıra modeli koyuyoruz.

RESİMLERE TIKLAYINCA VİDEOLU ANLATIMINA GİDER

8-SEVGİ YOLU YELEK MODELİ

Bugün sevgi yolu adını verdiğim yeni şiş yelek modeli için 7 ilmek ve katlarını hesaplıyoruz. Modelin aralarına birer tane ters ilmek koydum ama isterseniz daha farklı ara modeller kullanabilirsiniz. Bu model aralarında ters ilmek kullanılmadan çok daha farklı bir görünümü oluyor.

Model için lastik kullanmayabilirsiniz. İlk olarak kenar ilmeğini alıp 6 ilmek düz bir ilmek ters şeklinde örülecek. Arka yüzden bütün ilmekleri aynen öreceğiz. Tekrar ön yüze gelince kenar ilmeğini alıp ilk iki ilmeği tersten girerek düz örer gibi kesin. Bir ilmek düz örüp bir dolayın ve bir düz ilmek örüp iki ilmeği geliş yönünden düz örerek kesin.

Arada bir ilmek ters örüp ilk iki ilmeği kesip bir düz ilmek ör bir dola bir ilmek düz ör iki ilmeği kes şeklinde devam edin. Arka tarafa geçince kenar ilmeğini alıp iki ilmeği ters örün. Doladığımız ilmeği önce düz örüp ipi öne alın ve aynı ilmeği ters olarak ikinci kez örün. Böylece eksilen ilmeği dengelemiş olacağız.

RESİMLERE TIKLAYINCA VİDEOLU ANLATIMINA GİDER

9-BAĞLAMALI YELEK MODELİ

Modeli 8 ilmek ve katları ile hesaplayıp 3 ilmek ilave ederek hazırlayın. İlk olarak kenar ilmeğini alıp bir düz ilmek örüp altıncı ilmeğin içinden bir ilmek örüp şişin başına takın. Sonra takılan ilmekle yanındaki ilmeği birlikte düz örer gibi kesin. Devamında 4 ilmek daha düz örüp içinden ilmek aldığınız ilmeği ters örün. Sonrasında 2 ilmek daha ters örün.

Tekrar altıncı ilmeğin içinden yeni bir ilmek çıkartıp şişin başına takıp yanındaki iki ilmekle kesin. Devamında 4 ilmek daha düz örün. 3 ters ilmek örerek aynı şekilde örmeye devam edin. Arka yüzde bütün ilmekleri aynen örerek devam edin. Ön yüzde aynı şekilde ilmekleri aynen örün. Arka yüzde ilmekleri tekrar olduğu gibi örerek sırayı tamamlayın.

Ön sıraya geçince bu defa modeli değişmonash.pw ilmeğini alıp altıncı ilmeğin içinden yeni bir ilmek çıkartın. Bu ilmeği şişin başına takıp iki ilmeği birlikte kesin. 4 ilmek daha düz örüp sonrasında 3 ilmeği ters örerek devam edin.

RESİMLERE TIKLAYINCA VİDEOLU ANLATIMINA GİDER

GELİN YELEĞİ MODELİ

Modelin belirgin olması için 2 katlı ip kullandım. Tek katlı iple hem zarif hemde çok sıkmayan bir yapıda yeleğiniz olacaktır. Erkek örgüleri için nasıl durduğunu görmeniz için saten iple modelin aralarına ikişer tane ters ilmek koyarak çalıştım. Model 6 ilmekle yapılıyor. Ara modeli ise 7 ilmekle yapılıyor. İsterseniz ara modelini kendi zevkinize göre değiştirebilirsiniz.

İlk olarak yelek modelinin lastiğini bağlamalı lastik olarak çalışıp  arka yüzden bir sıra bütün ilmekleri ters ördüm. Sonra ön yüzde iki ters örüp bir düz bir dola iki ilmeği düz kes iki ters şeklinde ara modelini yaptım. Sonra 6 ilmeğin ilk 2 tanesini örüp ipi ön tarafa aldım ve 2 ilmeği örmeden aldım. Son kalan 2 ilmeği düz örerek modeli bitirdim.

Arka yüzde ise ara modeli 3 düz ör bir dola iki ilmeği düz örer gibi kes iki düz ör şeklinde devam ettim. Ana modeli ise iki ters ör ipi arkaya alıp iki ilmeği örmeden atlatıp 2 ters ör şeklinde yaptım. Ara modeli aynı şekilde tekrarlayarak devam ettim. Ana modeli ise tam ortada kalan 2 ilmeği örgünün iki kenarına açarak ilmekleri düz ördüm. Arka yüzde ana modeli ter örüp sonraki sırada modeli tekrarladım.

RESİMLERE TIKLAYINCA VİDEOLU ANLATIMINA GİDER

ÇAPRAZ BURGULAR YELEK MODELİ

Çapraz burgular modeli bildiğimiz burgu modeline benzemeyen yapılış olarak da biraz farklı bir modeldir. Normal burgu çift sayılardan oluşurken çapraz burgu tek sayılardan oluşmaktadır. Modelin başındaki ve sonundaki ilmekleri örerken şişe ipi 3 kere dolayarak örüyoruz. Sonraki üç sırada doladığımız ilmekleri örmeden atlayıp son sırada bu ilmeklerin başındakini sona sonundaki ilmeği de başına alarak örüyoruz.

RESİMLERE TIKLAYINCA VİDEOLU ANLATIMINA GİDER

KIVRIMLI ŞERİTLER YELEK MODELİ

Sevgili hanımlar facebooktaki sayfamı takip eden bir bayan arkadaşımız bu modeli çalışmam için rica etti. Kıvrımlı şeritler ismini verdiğim model örgüye yeni başlayanları zorlayabilecek kafa karıştıran bir model. Elimden geldiğince püf noktalarını anlatmaya çalıştım. Umarım yapılışlarını anlayabilirsiniz. Model 15 ilmek aralarda 4 ilmek su yolu modeli var. Orijinal modeline bağlı kalarak modeli aynı şekilde çalıştım. Artırılan her ilmek ön yüzde ters arka yüzde düz olarak örülmektedir.

RESİMLERE TIKLAYINCA VİDEOLU ANLATIMINA GİDER

ÇITIR BAHARLIK YELEK MODELİ

kolay model isteyenler için çıtır baharlık örgü modelinin yapılışını anlattım. Model 3 ilmek ve katlarından oluşmaktadır. İlk sırada üç düz ör bir dola üç kes bir dola şeklinde örülecek. Örgü arka yüzden bitinceye kadar ters örülecek. Tekrar ön yüze gelince bu sefer 3 düz ördüğümüz ilmeği bir dola 3 kes bir dola ve 3 düz ör şeklinde kaydırarak devam edeceğiz.

RESİMLERE TIKLAYINCA VİDEOLU ANLATIMINA GİDER

YÜZÜK TAŞI YELEK MODELİ

Model ince alize angora ip ve 3,5 numara şiş ile örüldü. 7 ilmek model aralarda ise 5 ilmek haraşo var. 10 sıradan oluşuyor. Model ortasında yapılan haroşalarla eksilirken kenarlarda yapılan artırmalarla oluşuyor.

RESİMLERE TIKLAYINCA VİDEOLU ANLATIMINA GİDER

İÇ İÇE KALPLER YELEK MODELİ

Hazırladığım modelin tam orta kısmını düz veya ters yada haraşo olarak yapabilirsiniz. Yazının hemen alt kısmında aynı modelin orta kısmının haraşolu olan modelinin resmi bulunmaktadır.  Model 24 ilmekten oluşmaktadır. İlk başlangıç kısmı biraz dikkat gerektiren bir model. Sürekli hafif model anlatmakla olmuyor  örgü bilenler için ağır modellerin anlatımını da yapmak gerekiyor. Bu modeli yapmak isteyenler önce küçük bir parçada çalışsınlar. Hem ince iple hemde orta kalınlıkta iple çok şık duran bir model.

RESİMLERE TIKLAYINCA VİDEOLU ANLATIMINA GİDER

OKLAVA ÖRGÜSÜ YELEK MODELİ

Bugün sizler için yapımı çok kolay olan bülbül yuvası adını verdiğim ama halk arasında oklava örgüsü olarak da bilinen çeyiz için uygun bir modeli anlatacağım. Ben modeli 3 ilmek olarak hazırladım siz isterseniz 5 ilmek ve katlarını da monash.pwn katlarını hesapladıktan sonra başlangıç ve bitiş ilmeğini de ilave etmeniz gerekir. Modelin aralarında 4 sıra düz örgü bulunmaktadır.

Bu mesafeyi isteğinize göre değiştirebilirsiniz. Ön yüzde ilk ilmeği örmeden alın ve kalan ilmekleri 3 defa dolayarak örün. Bu dolamaların sebebi ilmeğin boyunu uzatmasıdır. Oluşan deliklerin daha küçük olması için 2 defa dolamanız gerekir.   Arka yüze geçince doladığımız ilmekleri serbest  bırakıp 3 ilmeğin sonundan girerek bu 3 ilmeği birlikte tekrar 3 defa örüyoruz. Yani 3 ilmeğin içinden yeni bir 3 ilmek çıkartmış oluyoruz.

RESİMLERE TIKLAYINCA VİDEOLU ANLATIMINA GİDER

SEPET ÖRGÜ YELEK MODELİ

Kolay sepet örgü bugünkü anlatımını paylaştığım model oldu. Model 6 ilmekten oluşmaktadır. Modeli çiftli sayılarla hesaplayın. Eksiltip artırabilirsiniz. Arka yüzden kenar ilmekler hariç bütün ilmekleri çift dolayarak örün. Bu çift dolamaların sebebi sayıyı artırmak için değil ilmeklerin boyunu uzatmak içindir.

Ön yüze geçince dolanan ilmekleri serbest bırakın. 6 ilmeğin öndeki 3 ilmeğini arkaya arkadaki 3 ilmeği de burgu yapar gibi ama tek farkla ilmekleri birbirinin içinden geçirerek yer değiştirin. Arka sırada sürekli aynı işlemi yapacaksınız. Ön sırada ise bu defa ilmeklerin yeri değişecek. İki modelin üçer ilmeğine yer değiştirilecek. Bu şekilde sepet örgü görünümünü alacak.

RESİMLERE TIKLAYINCA VİDEOLU ANLATIMINA GİDER

ARAPSAÇI YELEK MODELİ

Sevgili hanımlar arapsaçı örgü modelini 6 ilmek olarak hesaplayın ve iki ters bir düz örün. İki sıra ördükten sonra ön yüzde modeli kurmaya başlıyoruz. Aralardaki modeli bir ters bir düz bir ters olarak örün. Düz ilmekleri bir alt sıraya batarak örün.

Düz ilmeğe gelince ilmeğin yanından yeni bir ilmek çıkartıp şişe ilmek dolayıp sonrada ilmeğin kendini örümonash.pw ön sıraya geçince artırarak 3 taneye çıkan ilk ilmeği yanındaki ters ilmekle birlikte kesin ve ortadaki ilmeği örüp son ilmeği de yanındaki ilmekle birlikte kesin.

RESİMLERE TIKLAYINCA VİDEOLU ANLATIMINA GİDER

KOLAY AJURLU YELEK MODELİ

Model 9 ilmek aralarda birer ilmek ters var. Bu 7 ilmeği tekli sayıların katları olarak artırabilirsiniz. Aynı zamanda bayan yeleklerinde kullanabileceğiniz modeli ince iple çalıştım. İki ilmek düz örüp sonraki iki ilmeği çevirerek kesin ve bir ilmek dolayın. Tekrar bir ilmek düz örüp bir dola bir kes ve iki ilmek düz ör şeklinde sırayı tamamlayın. Sonraki sıralarda kesilecek ilmeği kaydırarak devam edin.

RESİMLERE TIKLAYINCA VİDEOLU ANLATIMINA GİDER

AJURLU DİLİMLER YELEK MODELİ

Model 9 ilmek aradaki diğer model ile toplamda 10 ilmek ve katlarından oluşmaktadır. Bir model açılırken diğer model kapanmaktadır. Açılan model düz örülürken kapanan model ise haroşa olarak örülmektedir. Kenarlarda artırma yapılırken modelin tam ortasındaki üç ilmek ters örülerek kesilmektedir.

RESİMLERE TIKLAYINCA VİDEOLU ANLATIMINA GİDER

LASTİK İSTEMEYEN AJURLU DİLİMLER YELEK MODELİ

Modeli ince iple hazırladım. Bu haliyle bayan örgülerinde kullanabilirsiniz. Orta kalınlıkta ip kullanarak bebek örgülerinde kullanabilirsiniz. Model 12 ilmek olarak hesaplanabilir. Eğer lastik kullanmayacaksanız ilk sırayı haroşa olarak örebilirsiniz. Modelin her iki yanında ikişer ilmek düz olarak devam etmektedir.

Bu iki düz ilmeğin başında ve sonunda ilmek artışı yapılmaktadır. Ortada kalan ilmekler haroşa olarak örülüyor. Tam ortada kalan üç ilmek ters örer gibi kesilerek artan ilmekler yok edilmiş oluyor. Ortada kesilecek ilmek kalmayıncaya kadar bu şekilde kesilmeye devam edilecek. Sonra tekrar ilk başlangıçtaki işlem tekrarlanarak devam edilecek.

RESİMLERE TIKLAYINCA VİDEOLU ANLATIMINA GİDER

ÜZÜM SALKIMLARI YELEK MODELİ

Modelin arasına minik burgular koydum. 4 ilmekten oluşan burgular ile modelin arasına ikişer ilmek haroşa yaptım. Ana model kısmı 15 ilmekten oluşuyor. İlk sırayı örerken 7 ilmek örüp tam ortaya gelince bir ilmekten 5 ilmek çıkarıp örgüyü ters çeviriyoruz. Arka yüzden bu 5 ilmeği ters örüp tekrar örgüyü döndürüyoruz.

Ön yüzde 5 ilmeği bir kerede toplayıp kalan ilmekleri düz örüyoruz. Ara model bitene kadar bildiğimiz burgu şeklinde örülecek ve model ile arasında kalan 2 ilmek de haroşa olarak örülecek. Bir sonraki sırada ortay yaptığımız tomurcuğun her iki yanına birer tane daha tomurcuk yapıyoruz. Her sırada kaydırarak devam ettiğimiz tomurcuklar 4 sıra oluncaya kadar devam ediyoruz.

RESİMLERE TIKLAYINCA VİDEOLU ANLATIMINA GİDER

ELMAS KUTULAR YELEK MODELİ

Modeli 8 ilmek olarak hesaplayın. Örgünün her iki kenarına yarım model konuluyor. Kenar ilmeğinden sonra bir ilmek düz 5 ilmek ters 3 ilmek düz 5 ilmek ters olarak ilk sırayı örün. Arka yüzden bütün ilmekleri ters olarak örün.

Sonra ön yüze geçince kenar ilmeğinden sonra bir dola ve bir tane olan düz ilmekle birlikte yanındaki ilmeği birlikte kes 3 tane ters ör ve tekrar iki ilmeği birlikte kes ve bir dola şeklinde örülecek. Bu şekilde ters olan ilmekler 3 tane kalıncaya kadar bu şekilde örülmeye devam edilecek. Daha sonra model yer değiştirerek devam edecek.

RESİMLERE TIKLAYINCA VİDEOLU ANLATIMINA GİDER

CEVİZ YAPRAKLARI YELEK MODELİ

Model 14 ilmek olarak hesaplanacak. Lastik istemeyen bir model. Eğer lastik kullanmayacaksanız başlangıç kısmında iki şişe ilmek takarak başlayın yada bir numara kalın şişle örgüye başlayın. Bu şekilde örgünün başlangıcı büzmeyecektir.



Sponsorlu Bağlantılar



Modeli ince iple çalıştım ama her türlü kalınlıkta ipe yakışacaktır. 3,5 numara şiş kullandım. 13 ilmeğin her iki yanından ilmek artırılırken tam ortada kalan 3 ilmek düz örer gibi kesilecek. Artırma yeri 4 tane olunca kesilen ilmekler aynı şekilde devam ederken artırma yerinin yönü değiştirilecek.

 

RESİMLERE TIKLAYINCA VİDEOLU ANLATIMINA GİDER

KENAR İLMEKLİ DİLİMLER YELEK MODELİ

Modelin kenarlarında ikişer tane düz ilmek devam ediyor. Bu ilmeklerin başında ve sonunda artırma yapılırken dilimlerin tam artasında kalan üç ilmeğin kesilmesiyle birlikte model oluşmaktadır.

Model 14 ilmektir. Kenar ilmeğini örün bir dolayıp iki düz ilmek örün. Sonra 3 ilmek ters örüp 3 ilmeği ters örer gibi ilmek kesin ve tekrar 3 ilmek ters ör ve bir dola olarak örün. Her sırada ördüğünüz ters ilmekler her sırada azalarak devam edilecek ve tek ilmek kalınca bu defa model yan tarafa kayacak. Kenar ilmekleri nedeni ile model kabartmalı olarak görünüyor. Modeli bayan yeleklerinde ve bebek örgülerinde kullanabilirsiniz.

RESİMLERE TIKLAYINCA VİDEOLU ANLATIMINA GİDER

KELEBEK VADİSİ YELEK MODELİ

Bayan örgülerine çok yakışan kelebek vadisi modelini anlatmaya karar verdim. Model 14 ilmektir. Model her defasında kaydırılarak devam etmektedir. Tek zor olan kısmı arka taraftan da ilmek kesilmesidir. İlk sırayı kenar ilmeğini alıp 5 ilmeği düz örerek başlayın. Sonra iki ilmeği çevirerek kesin ve bir dolayın. Daha sonra iki ilmeği geliş yönünde düz örer gibi kesin. 10 ilmek düz örüp iki ilmeği çevirerek kesin ve bir dolayıp sonraki iki ilmeği düz kesin. Arka sıradan ilmekleri aynen örün.

Kenar ilmeğini alın ve 4 ilmek düz örüp iki ilmeği çevirerek kesin bir önceki doladığınız ilmeği diğer şişe geçirin ve ipi de üzerinden tekrar dolayın ve iki ilmeği birlikte kesin. Bu şekilde 4 ilmek kalıncaya kadar her defasında ilmekleri kaydırarak kesmeye devam edin. Arka yüzde aralardaki 4 ilmeği ters örün ve şişe 4 ilmek takın. Sonra atladığınız ilmeklerin altından geçerek iki tane daha ilmek çıkartın. Sonra şişe 4 ilmek daha takarak örmeye devam edin.

RESİMLERE TIKLAYINCA VİDEOLU ANLATIMINA GİDER

AJURLU ŞEMSİYELER BAYAN YELEK MODELİ

Bu modeli genellikle düz olarak anlatmışlar ama ben bugün fıstıklı olarak modeli hazırladım. Model 15 ilmekten oluşan ve ince ipe yakışan bir örnektir. Aralarda 14 ilmek iki ters iki düz şeklinde örülmektedir.

Bu iki ters iki düz örülen 14 ilmek daima ters ilmekle başlayıp ters ilmekle bitmek zorundadır. İlmeklerin toplanmasına gelince iki kenardaki ikişer ters ilmek hariç ortada kalan 10 ilmek toplanacaktır. Kenarlarda kalan ters ilmekler diğer modele dahil olacak.

RESİMLERE TIKLAYINCA VİDEOLU ANLATIMINA GİDER

İP ATLAMALI BURGU YELEK MODELİ

Burguyu 8 ilmek olarak hazırladım. Aralarda birer ilmek ters koydum. Aralarda düz ilmek koyabilirsiniz veya su yolu gibi daha değişik ara modelleri koyabilirsiniz. Paylaştığım modellerden biri aralarda ters ilmek konulmuş diğeri düz ilmek konulmuş halini göstermektedir.

Bir sıra 8 düz bir ters olarak örüyoruz. Arka yüzden ters ilmekler çift dolayarak örülecek. Ön yüzde çift dolanan ilmeklerin boyunu uzatıp ilk 4 ilmeği sonraki 4 ilmeğin üzerinden atlatıp her birini düz olarak örün. Sonra iki sıra  ilmekleri aynen örüp modeli tekrarlayın.

RESİMLERE TIKLAYINCA VİDEOLU ANLATIMINA GİDER

TÜRKAN ŞORAYIN KİRPİKLERİ YELEK MODELİ

Model 9 ilmek aralardaki ilmeklerle beraber 12 ilmekten oluşuyor. Bayan yelek ve şal yapımına çok yakışıyor. Angora iple ve 4 veya 5 numara şile örmenizi tavsiye ederim. Başlangıcında bir sıra haroşa örüp arka sırada model uygulamaktadır. İlk 3 ilmek düz olarak örülüp sonra gelen 9 ilmeği uzatarak düz örün. Sonra tekrar 3 ilmek düz sonraki 9 ilmeği uzatıp örün. Ön yüze geçince ilk 3 ilmeği örüp sonraki 9 ilmeği birlikte toplar gibi örün şişe bir ilmek dolayın ve aynı ilmekleri tam 5 defa daha örün.

Toplamda 9 ilmekten 9 yeni ilmek çıkartmış olacaksınız. Aralardaki 3 ilmeği normal olarak örüp 9 ilmeğe modeli uygulayarak devam edin. Arka yüzden bütün ilmekleri ters örün ve ön yüzden düz örün. Sonra ikinci modeli uygulayın. Bu defa ikinci modelde ilk 9 ilmeği düz örüp sonraki 9 ilmeğe modeli uygulayın.

RESİMLERE TIKLAYINCA VİDEOLU ANLATIMINA GİDER

ÇİÇEK DEMETİ YELEK MODELİ

Her kalınlıkta iple gayet düzel olan ve kolay örülen bir örnektir. Modeli 12 ilmek olarak hesaplayabilirsiniz. İlk başlangıç olarak iki ters bir düz iki ters bir iki ters bir düz ve iki ters olarak örüp bir doluyoruz. Sonraki ilmeği ters olarak haroşa örüp tekrar bir doluyoruz. Ben kenar için ayrıca iki ilmek düz iki ilmek ters koydum. Bunun nedeni ise aralardaki bağlamayı yaparken modelin yarım kalmasını istemeyişimdir.

Model arka yüzden aynen örülüyor. Aralardaki iki ters bir düz olan kısımlar aynı devam ederken bir dolayıp bir ters ördüğümüz kısım ise artırarak örülmeye devam edilecek. Artırma yeri 4 sıra olunca bu defa model kesilerek eksilmeye başlanacak. Eksilmenin başladığı sırada aynı anda iki ters ilmek örülüp sonraki yedinci ilmeğin yanından çıkartılan yeni bir ilmek şişin başına takılıp yanındaki ilmekle kesilerek model toplanmış olacak.

RESİMLERE TIKLAYINCA VİDEOLU ANLATIMINA GİDER

BAĞLAMALI AJURLAR YELEK MODELİ

Modelin değişik sayılarda yapılışı var. Lastik olarak bir ters bir düz örülen kısmı 15 ilmek olarak ördüm. Yanındaki model içinde bir ilmek ilave edilmelidir. Bu lastik olan kısımı artırıp eksilte bilirsiniz. Ajurlu kısımı ben 9 ilmeğe kadar artırdım aynı şekilde bu kısımı da daha fazla veya daha az yapabilirsiniz. Örgüye bir ters bir düz şeklinde 15 ilmek örerek başlıyoruz. Bu kısım ters ilmekle başlayıp ters ilmekle bitirilmelidir. Sonra bir dola bir düz ör ve tekrar bir dola şeklinde örmeye devam edin. Arka yüzden ilmekler aynen örülecek.

Ön yüzde tekrar 15 ilmeği bir ters bir düz olarak örün ve bir dolayıp bir düz örün tekrar bir dolayıp iki ilmeği düz örer gibi birlikte kesin. Sonraki sırada 15 ilmeği örün bir dola bir düz ör bir dola iki ilmeği birlikte kes bir dola bir kes bir dola şeklinde devam edin. Ajurlu olan kısım bir dola bir düz ör ve bir doladıktan sonraki ilmekleri ikişer ilmek olarak kesip aralarda bir dola şeklinde 9 ilmek oluncaya kadar artırılmaya devam edecek.

RESİMLERE TIKLAYINCA VİDEOLU ANLATIMLARINA GİDER

ALİZE İPLE GELİN YELEĞİ

Yelek 38 beden için uygun büyüklüktedir. Ön parça ilmek arka parça ise ilmek olarak örülmüştür. Ön parçalar 4 model üzerine arka parça ise 8 model üzerine ayarlanmış. Ana model 11 ilmek ara model ise 9 ilmektir. Lastik yerine 3 ilmeğin içinden yeni bir 3 ilmek çıkartılarak örülen model örülmektedir. Lastik kısmı 3 düz bir ters olarak bir sıra örülecek. Arka yüzde ilmekler aynen örülecek.

Ön yüzde ise üç ilmeği birlikte örüp bir dola aynı üç ilmeği bir kere daha ör şeklinde üç ilmekten yeni bir üç ilmek çıkartmış olacağız. Arka yüzde ilmekler aynen örülecek. İki sıra daha ilmekler aynen örülüp model tekrarlanacak. Lastik kısmı bu şekilde tamamlanacak. Üst kısmı ise üç ilmeği birlikte ör bir dola aynı üç ilmeği bir kere da ör arada bir ilmek ters koy ve aynı şekilde üç ilmeği birlikte ör bir dola aynı ilmekleri şişten çıkarmadan bir kere da ör.

Sonra bir tane ters ilmek örüp ana modele geçiyoruz. 3 ilmek düz ör dördüncü ve beşinci ilmeği çevirerek birlikte kes bir dola bir düz ör ve iki ilmeği birlikte kes 3 ilmek düz ör ve bir ters ilmek ör. Bundan sonrası aynı şekilde devam edecek. Sonraki sırada iki ilmek düz örüp iki ilmeği çevirerek kes bir dola üç ilmek düz ör bir dola bir kes şeklinde örülecek. Sonraki sırada ise bir ilmek düz ör iki ilmeği çevirerek kes bir dola 5 düz ör bir dola iki ilmeği birlikte kes ve bir düz şeklinde örülecek.

RESİMLERE TIKLAYINCA VİDEOLU ANLATIMINA GİDER

KALPLİ ÇİÇEKLER BAYAN YELEK MODELİ

Model 10 ilmek aralarda ikişer ilmek boşluk var. İlk sırayı kenar ilmeğinden sonra üç ilmek düz sonraki iki ilmeği kes ipi şişe dola iki ilmeği birlikte kes ve 5 ilmek düz ör şeklinde örüyoruz. Arka yüzde ise kenar ilmeğinden sonra iki ters iki ilmeği ters örerek kes atlanan ilmeği tekrar atlat ve iki ilmeği ters örerek kes iki ilmeği ters ör şeklinde devam edecek. Ön yüzde kenar ilmeğinden sonra bir ilmek düz ör iki ilmeği birlikte kes atlanan ilmeği tekrar atlat ve bir kes iki ilmek düz ör.

Arka yüzde iki ilmeği ters kes aradaki atlanan ilmekleri atlat ve bir kes şeklinde model tamamlanacak. Bu arada aradaki iki ilmek örgü bitene kadar ön yüzde düz arka yüzde ters olarak örülecek. Tekrar ön yüze gelince bir ilmek örülüp şişe 3 ilmek takılacak ve bir ilmek atlanan ilmeklerin altından ilmek çıkartılıp düz örülecek. Sonra tekrar atlanan ilmeklerin altından ilmek çıkartılıp düz örülecek ve şişe 3 ilmek takılıp bir düz örülecek.

RESİMLERE TIKLAYINCA VİDEOLU ANLATIMINA GİDER

DİLBER DUDAĞI YELEK MODELİ

İstenirse aradaki haroşayı koymadan örebilirsiniz. Model 8 ilmekle örülüyor aradaki 3 ilmek haroşayı da ilave edin. İlk sıra 3 haroşa 8 ilmek düz olarak örülecek. Arka yüzde ise ilmekler aynen örümonash.pwi sırada 3 ilmek haroşa bir dola 8 ilmek ters ör bir dola 3 haroşa olarak örülecek. Arka taraftan haroşalar aynı örülecek bir ters ör bir dola 8 ilmek düz şeklinde ör.

Tekrar ön sıraya geçince haroşaları örün iki ilmek düz örün bir dola 8 ilmek düz örer gibi birlikte kes. Arka yüzde haroşaları örüp toplanan ilmeklere kadar örmeye devam edin.Önce artırılan ilmeği örüp sonrasında topladığımız ilmekler den kalan ilmeği örüp tekrar artırılan ilmeği örün.

RESİMLERE TIKLAYINCA VİDEOLU ANLATIMLARINA GİDER

AJURLU BURGULAR YELEK MODELİ

Ajurlu burgular modeli 12 ilmekten oluşuyor ve aralarda birer ilmek boşluk var. İlk başlangıç olarak bir düz örüp bir dola iki ilmeği geliş yönünde düz örer gibi kes bir düz ör ve 6 ilmeği burgu yap bir düz ör iki ilmeği tersten girerek düz örer gibi kes bir dola şeklinde model kurulacak. Model bitene kadar arka yüzde tamamen ters olarak örülecek. Sonraki sırada ise bu defa bir önceki sırada artırdığımız ilmeği örüp bir dola bir kes 6 düz ör tersten girerek iki ilmeği birlikte kes ve bir dola şeklinde örülecek.

En son olarak önceki sıralarda artırdığımız iki ilmeği düz örüp bir dola 4 düz ör iki ilmeği tersten kes bir dola şeklinde model bitiyor. Bundan sonra ilk işlemleri tekrarlıyoruz. Bir düz örüp bir dola iki ilmeği birlikte kes bir düz ör sonraki 6 ilmeği burgu yap bir düz ör iki ilmeği tersten girip kes ve bir dola olarak ikinci modeli kuruyoruz.

RESİMLERE TIKLAYINCA VİDEOLU ANLATIMINA GİDER

AJURLU BURGU GÖRÜNÜMLÜ YELEK MODELİ

Ana model 5 ilmekle ara model ise 4 ilmekle örülmektedir. Orta kalınlıkta bir ip ve 3,5 numara şişle modeli çalıştım. İlk başlangıç olarak 5 düz bir ters bir dola iki ilmeği ters kes ve bir ters şeklinde örülecek. Ara model arka yüzde bir düz ör bir dola iki ilmeği düz kes bir düz şeklinde örülecek.

Ön sırada iki düz örüp iki ilmeği tersten kes bir düz ör bir dola şeklinde ana modeli örün. Arka taraftan ilmekleri ters olarak örün. Tekrar ön yüze geçince bir düz örüp iki ilmeği birlikte kes bir düz ör bir dola bir düz ör şeklinde örün. Sonra ilk iki ilmeği kes bir düz ör bir dola ve iki düz ör şeklinde model bitiriliyor.

RESME TIKLAYINCA VİDEOLU ANLATIMINA GİDER

BOYUTLU YELEK MODELİ

Model 10 ilmek ve katlarından oluşmaktadır ilmek ve katları olarak hesapladıktan sonra artı 3 ilmek olarak hesaplamalısınız. Başlangıç olarak 7 ilmek ters örüp üç ilmeği birlikte düz örer gibi örün ve bir dolayıp bir kez daha örün. Arka taraftan ilmekleri aynen örün. Ön tarafta bu üç ilmeği modelin başlangıcı olarak kullanın.

Bu üç ilmeğin ilkinin yönünü değiştirip yanındaki ilmekle birlikte kesin bir dolayıp bir düz örün ve bir dolayıp son düz ilmeği yanındaki ilmekle birlikte kesin. Bu şekilde ilmekleri kaydırarak kesmeye devam edin. İki modelin arasında bir ters ilmek kalana kadar kesmeye devam edin.

RESME TIKLAYINCA VİDEOLU ANLATIMINA GİDER

KARDELEN YELEK MODELİ

Model 7 ilmek ara model ise 5 ilmek ve toplamda 12 ilmek ve katları olarak hesaplanıyor. Ara modelin tek bir örülüş şekli var. Hem ön hemde arka sırada ilk iki ilmek örülüp kalan üç ilmek birlikte örülecek ve bir dolayıp ilk ilmek bir kez daha örülecek. Tek fark ise ilmekler ön yüzde düz arka yüzde ise ters olarak örülecek.

Ana modele gelince 5 sıra ön yüzde ters arka yüzde ise düz olarak örülecek. Ön yüze gelince ilk ilmek ters örülüp sonraki iki ilmek birlikte ters örülür gibi kesilecek. Sonra yanındaki ilmeğin altından uzun bir ilmek çıkartıp sonraki ilmek ters örülecek. Aynı yerden bir ilmek daha çıkartılıp iki ilmek ters örer gibi kesilip kalan ilmek ters örülecek.

RESME TIKLAYINCA VİDEOLU ANLATIMINA GİDER

AKASYA YAPRAKLARI YELEK MODELİ

İlk olarak üç ilmek düz 7 ilmek ters 5 ilmek düz 7 ilmek ters şeklinde modeli kuruyoruz. Model arka taraftan bitene kadar tamamen ters olarak örülecek. Sonraki sırada bir düz bir dola iki düz iki ters ör üç ilmeği ters örer gibi kes iki ters iki düz ve bir dola şeklinde örülecek.

Sonra iki düz bir dola iki düz bir ters ör üç ilmeği ters örerek kes bir ters iki düz bir dola şeklinde devam ediyoruz. Sonraki sırada üç düz bir dola üç ters ilmeği birlikte kes iki düz bir dola olarak modeli bitiriyoruz.

RESME TIKLAYINCA VİDEOLU ANLATIMINA GİDER

HAROŞALI DALGALI YELEK MODELİ

Model 11 ilmekten oluşmaktadır. Öncelikle bu modeli lastik olmadan kullanabilirsiniz. Örgünün başlangıcında ilmekleri iki şişe takın. Bunu örgüyü büzmemek için yapıyoruz. İlk olarak iki sıra haroşa yapıyoruz. Sonra bir sıra ön yüzde düz bir sıra arka yüzde ters örün.

Kenar ilmeğini alıp bir dola bir düz ör bir dola iki ilmeği birlikte ters olarak kes şeklinde 4 ilmek örün. Sonra bir dola bir düz ör bir dola bir düz ör bir dola bir düz ör bir dola iki ilmeği ters örerek kes şeklinde devam edilecek.

RESME TIKLAYINCA VİDEOLU ANLATIMINA GİDER

HAROŞALI DÖNGÜLER YELEK MODELİ

Model 9 ilmekten oluşuyor. Modelin aralarında ikişer ilmek ters devam ediyor. Bu iki ilmek örgü bitene kadar aynen devam edecek. İlk sırayı kurarken iki ilmek ters örüp 7 ilmek düz örüyoruz. Modeli arka yüzden ilmekler aynen olacak şekilde örüyoruz. Tekrar ön tarafa geçince bu defa iki ters ilmeği örüp ipi bir defa şişe doluyoruz.

Sonraki iki ilmeği düz örer gibi kesiyoruz ve 3 ilmeği de ters örüyoruz. Son kalan iki tane düz ilmeğin yönünü değiştirip şişe geri takıyoruz ve tersten girerek bu iki ilmeği kesiyoruz. Bir dolayıp iki ilmeği ters örerek devam ediyoruz. Arka yüzden ilmekler aynen örülecek ve sonra ilk sırada yapılan işlemler tekrarlanacak.

RESME TIKLAYINCA VİDEOLU ANLATIMINA GİDER

AJURLU YARIM BURGULAR YELEK MODELİ

Model 10 ilmek ve katlarından örülmektedir. Örgüye başlarken iki kenarlar yarım model olacak. 6 ilmek düz örüp bir dola bir kes 8 ilmek düz örüp bir dola bir kes tekrar 8 ilmek düz örüp bir dola bir kes şeklinde devam edin. Örgü arka yüzde ters olarak örülecek.

Sonra 4 ilmek düz örüp ilmeklerin yönünü değiştirin ve iki ilmeği birlikte düz kes bir dola bir kes şeklinde sırayı tamamlayın. Tekrar ön sıraya geçince 3 ilmek düz örüp ilmeklerin yönünü değiştirin ve kesin bir dola üç düz ör bir dola bir kes şeklinde devam edin. Bu şekilde kesilecek ilmek kalmayıncaya kadar devam edin. İlmeklerin kesilip bittiği yerde burgu işlemini yapın.

RESİMLERE TIKLAYINCA VİDEOLU ANLATIMINA GİDER

VEREV AJURLU YELEK MODELİ

Model 7 ilmek ve katları hesaplanıp +2 ilmek ilave edilmelidir. Modeli ince veya kalın istediğiniz iple çalışabilirsiniz. Örgüye yeni başlayanların karıştırmaması gereken ilk nokta başlangıçta daima üç ilmek örülecektir. Sonraki iki ilmeği tersten girerek birlikte kesip bir dolayın. Bu şekilde kesince yan çizgiler görünümünü elde etmiş olacaksınız. Sonrasında 5 ilmeği düz örüp iki ilmeği tersten girerek düz kesin.

Model arka yüzden bitene kadar ters örülecek. Tekrar ön yüze geçince bu defa 4 ilmeği düz örüp sonraki iki ilmeği keserek örün. Bir dola iki ilmeği tersten girerek kes ve bir dola şeklinde örün. Sonraki sırada ise bu işlemi üçe çıkartarak yapın. Yan yana üç delik oluşunca bu defa eksiltmeye geçiyoruz. Tek delik kalınca modeli tekrarlıyoruz.

RESİMLERE TIKLAYINCA VİDEOLU ANLATIMINA GİDER

HAROŞALI DALGALAR YELEK MODELİ

Model 8 ilmekle kurulmaktadır. İlk sırada modeli kurmaya başlıyoruz. İlk 4 ilmeği ters örüyoruz ve sonraki 4 ilmeğin ortadaki kalan ilmeklerini iki kenarlara alıyoruz. Sonra bu ilmekleri düz örüyoruz. 4 ilmek ters örüp sonraki iki ilmeğin yerini değiştirip düz örün ve tekrar iki ilmeğin yerini değiştirip düz örün.

Böylece 4 ilmeğin ortasındaki ilmekler ön taraftan iki yanlara açılıp düz örülecek. Sonra arkadan bütün ilmekler ters örülecek. Ön yüzde ve arka yüzde olmak üzere ilmekler aynen örülecek. Daha sonra tekrar 4 ilmek ters 4 ilmeğe yer değiştirilip düz olarak örülecek.

RESİMLERE TIKLAYINCA VİDEOLU ANLATIMINA GİDER

İLGİ GÖREN DEĞİŞİK YELEK MODELİ

Model arka yüzde yapılmaktadır. Arka tarafa geçince kenar ilmeğini alıp ikinci ilmeğin ara boşluğundan yeni bir ilmek çektin ve bu çekilen ilmeği biraz uzun tuttun. Sonra arasına girilen bu iki ilmeği düz örer gibi kestin. Sonra tekrar ikinci ilmeğin ara boşluğuna girip bir ilmek çektin ve bu iki ilmeği düz örerek kestin.

Sırayı tamamladıktan sonra ön tarafa geçiyoruz. İlmekler çiftli olarak kendiliğinden ayrılmaktadır. Kenar ilmeğini alıp ikinci ilmeğin arasından yeni bir ilmek çıkartın. Sonra bu iki ilmeği düz örerek kesin. Aynı arka yüzde olduğu gibi ön yüzdede örmeye devam edin. Tekrar arka tarafa geçince bu defa çiftli görünen ilmeklerin ilkini düze çevirip ipi arkaya alın ve ikinci ilmeği örmeden alın.

Bir ilmek düz örüp ikinci ilmeği örmeden atlatın. Böylece sırayı tamamlayın. Sonraki sırada bütün ilmekleri düz olarak örün. İki modelin ara boşluğunu arka taraftan ters ilmekler 5 sıra oluncaya kadar düz ördüm.

RESİMLERE TIKLAYINCA VİDEOLU ANLATIMINA GİDER

GÖRÜNCE MAŞALLAH DİYECEĞİNİZ YELEK MODELİ

İlk olarak bütün ilmekleri düz örerek başladım. Arka yüzde bu ilmekleri ters ördüm. Sonraki sırada modeli kurdum. Kenar ilmeğini alıp bir ilmeği ters ördüm. Sonra ipi şişe dolayıp bir ilmeği arkasından girerek örmeden diğer şişe aktardım. Bir ters örüp ipi şişe dolayın ve bir ilmeği örmeden arkasından girerek atlatın. Sırayı bu şekilde bitirin.

Arka tarafa geçince kenar ilmeğini alıp önceki sırada örmeden atlanan ilmeği tekrar ipi dolayarak örmeden atlatın. Bir düz örüp sonraki ilmeği ipi dolayarak örmeden atlatın. Tekrar ön yüze geçince aynı şekilde kenar ilmeğini alıp bir ters ör ipi dolayıp bir ilmeği arkasından girerek örmeden atlat.

Arka yüze geçince modeli bitireceğiz. Bu sırada bütün ilmekler düz olarak örülecek. Örmeden atlattığımız ilmekleri arkadan girerek düz örer gibi keseceğiz. Yanındaki ilmeği düz örüp atlattığımız ilmekleri toplayarak düz örer gibi toplayarak öreceğiz. Son sırada ilmekleri arkadan girerek düz örer gibi kesmeliyiz. Ön yüzde ilk başlangıca dönüp bütün ilmekleri düz öreceğiz. 4 sıra  boşluk verip modeli tekrarlayacağız.

RESİMLERE TIKLAYINCA VİDEOLU ANLATIMINA GİDER


Sponsorlu Bağlantılar



nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır