kombide sadece sıcak su kullanımı buderus / Kombi ve Kombi Kullanımı Hakkında | Buderus Türkiye

Kombide Sadece Sıcak Su Kullanımı Buderus

kombide sadece sıcak su kullanımı buderus

Buderus Logamax Plus GB Kombi

Lider kombi üreticilerinden Buderus firmasının ürettiği yoğuşmalı bir cihazdır. Buderus Logamax GB kombi sektörde yerini aldığı günden bu güne oldukça benimsenen, tercih edilen bir kombi haline gelmiştir. Buderus Logamax GB kombi kompakt bir cihaz olması nedeni ile montaj kolaylığı sağlamaktadır. İç mekanlarda şık tasarımı ile göz almaktadır. Ayrıca üretici firmanın vermiş olduğu verilere bağlı olarak kapalı alanlarda ses gücü şiddeti 47 dB&#;dir. Bu sayede çoğu mekanda rahatlıkla kullanılabilmektedir.

Buderus Logamax GB Petek ( Kalorifer ) Sıcaklık Ayarı Nasıl Yapılır?

Buderus Logamax GB kombi petek sıcaklığını değiştirmek için &#; &#; &#; tuşuna ekranda petek sembolü gösterilinceye kadar basıp bırakın. Petek sembolü göründüğü zaman &#; OK &#; tuşuna basın. Ok tuşuna basıldıktan sonra ekranda ayarlanmış petek sıcaklığı gösterilir. &#; + &#; ve &#; &#; &#; tuşları sayesinde istenilen petek sıcaklığı ayarlandıktan sonra OK tuşuna basmanız yeterlidir.

Buderus Logamax GB Kombi Sıcak Su Ayarı Nasıl Yapılır?

Buderus Logamax GB kombi kullanım suyu sıcaklığını değiştirmek için &#; &#; &#; tuşuna ekranda musluk sembolü gösterilinceye kadar basıp bırakın. Musluk sembolü göründüğü zaman &#; OK &#; tuşuna basın. Ok tuşuna basıldıktan sonra ekranda ayarlanmış musluk sıcaklığı gösterilir. &#; + &#; ve &#; &#; &#; tuşları sayesinde istenilen kullanım suyu sıcaklığı ayarlandıktan sonra OK tuşuna ekranda [ ] sembolü çıkana kadar basmanız yeterlidir. Bu sayede ideal kullanım suyu sıcaklığı istenilen şekilde ayarlanmış olacaktır.

Buderus Logamax GB Kombi YAZ / KIŞ Modu

Petekleri ( radyatörleri ) kapatmak için:

&#; &#; &#; tuşuna, ekranda petek sembolünü görene kadar basıp bırakın. Petek sembolü çıktıktan sonra OK tuşuna basın ve ardından &#; ve + tuşlarını kullanarak ekranda . .  çıkana kadar &#; &#; &#; tuşuna basın. Ekranda . . göründüğünde OK tuşu ile kaydetmek gerekir. Yaz modunda Buderus Logamax GB kombi sadece sıcak kullanım suyunu ısıtmak için çalışır. Petek işletmesi kapalıdır.

Petek ( radyatör ) açmak kış işletmesine almak için:

Petekleri kapatmak için yapılan işlemin aynısını yapmanız gerekmektedir. Arada ki tek fark petek sıcaklığını istenilen sıcaklığa getirmek ve kaydetmektir.

Buderus GB kombinizin herhangi bir sebepten dolayı arızaya geçmesi durumunda ise ” OK ” düğmesine 5 sn kadar basılı tutmanız gerekmektedir.

Bursa Buderus Servisi olarak size bir telefon kadar yakın olduğumuzu unutmayın!

Tüm Buderus kombi kullanıcılarına Mutlu ve Sıcak bir Yuva dileklerimiz ile …

 

 

İlişkili Yazılar

Kombi ve Kombi Kullanımı Hakkında Soru ve Cevaplar

Bacalı ve Hermetik kombiler arasındaki fark nedir?

  • Hermetik kombiler ortam havasını kullanmaz; bacalı kombiler ortam havasını kullanır. Bu durumda bacalı kombi kullanılan dairelerde ortam sürekli havalandırılmalıdır. Aksi durumda cihaz çalışma yapmayacak, sorun yaratacaktır.
  • Hermetik kombilerde hava akışı fan ile sağlanır; bacalı kombiler de ise baca ile. Hermetik kombiler dışarıya hava akım borusu ile bağlanır, sahip olduğu çift hava akım borusu temiz ve kirli havanın sirkülasyonunu sağlar. Bacalı kombilerde ise hava akışı bağlı bulunduğu bina bacası yardımı ile gerçekleşir, atık gaz bina bacasından dışarıya gönderilir.
  • Hermetik kombiler havayı kirletmez, bacalı kombiler ise atık gazı doğrudan dışarıya verdikleri için kirletir.

Kombi karşılaştırması yaparken nelere dikkat etmeliyiz?

Tercih edeceğiniz kombinin verimi, sıcak su kapasitesi ve modülasyon aralığı tercihinizi belirleyecek ilk kriterler olabilir. Bir yandan da kombinize yapacağınız ilk yatırım maliyeti sizin için önem arz edebilir. Ancak tercih ettiğiniz düşük fiyatlı kombinin getireceği yüksek doğalgaz faturaları yerine, kaliteli ve Yoğuşmalı bir kombi alabileceğinizi göz ardı etmeyin. Bu yüzden ilk yatırım maliyetine odaklanmak yerine kullandıkça avantaj sağlayacak ucuz olanı değil, kullandıkça size ucuza gelecek olanı seçmekte fayda var.

Kombi seçerken dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise yeterli teknik servis hizmeti ve yedek parçaların uygun fiyatlı ve bulunabilir olmasıdır. Bunların yanı sıra, özellikle iç mekâna montaj edilecek kombilerin ses seviyesi de önemlidir. Son olarak unutmayın ki, almaya karar verdiğiniz kombiyi yetkili bayisinden almayı tercih ediniz.

Tam yoğuşmalı kombi ve yarı yoğuşmalı kombi arasındaki fark nedir?

Yarı yoğuşmalı kombilerde, mevcut yapının içerisine bir eşanjör ilave edilerek % verimle yoğuşma sağlanır. Tam yoğuşmalı kombilerde ise özel bir yapı içerisinde yoğuşma sağlandığı ve bunun için de özel bir yanma odası tasarlandığı için verim %’a kadar çıkabilmektedir.

Kombi Almadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

Neden Yoğuşmalı Kombi Seçmelisiniz?

Yoğuşmalı kombilerde su buharının yoğuşmasından faydalanılarak açığa çıkan enerji tekrar tekrar kullanılabiliyor. Bu sayede büyük ölçüde enerji tasarrufu sağlanıyor. Yoğuşmalı kombiler sağladığı verimden dolayı yaklaşık yılda fiyatını amorti etmektedir. Yoğuşmalı kombi %’den başlayan verimlerinden dolayı yakıtta %30’lara varan doğalgaz tasarrufu sağlamaktadır. Ancak bu kombilerden maksimum verim elde etmek için ürün seçimini doğru bir şekilde yapmanız gerekiyor.

Videosunu izleyin

Yerden ısıtma sistemleri için hangi kombi tercih edilmelidir?

Konvansiyonel ve Yoğuşmalı kombi fark etmeksizin dilediğiniz kombiyi yerden ısıtma sistemlerinde kullanabilirsiniz.

Genel olarak kombilerin başlangıç sıcaklık ayarı 30 – 40 derece arasında değişir, yerden ısıtma sistemleri için kullanılan max. sıcaklık ayarı 40 derecedir. Bu sebepten ötürü her tip kombi yerden ısıtma sistemleri için yeterlidir.

Videosunu izleyin

Kombide kW hesabı nedir ve nasıl yapılır?

Kombilerde kW kombinin ısıtma kapasitesini ve gücünü ifade ederken kullanılan bir ölçü birimidir. Evinize uygun kapasitedeki kombinin belirlenmesinde kullanılır.

Evinize en uygun kapasite sınıfındaki kombiyi evinizin baktığı cephe, yalıtım düzeyi ve büyüklüğü gibi ölçütleri baz alarak belirleyebilirsiniz. Bu konuda uzman bir yetkili bayiden yardım alınarak ilgili hesaplar yaptırılmalıdır.

Videosunu izleyin

Kombi Değişim İşlemleri Hakkında

Kombi değişim işlemlerinde, sizin için uygun kombi seçimini yapmak için adımları takip edebilirsiniz. Kombi değişiminizi Buderus uzmanlığı ile gerçekleştirebilirsiniz.

Detaylı Bilgi

Kombi montajı ve ilk çalıştırmadan önce tesisat kontrolü yaptırmalı mıyım?

Kombi kullanım ve montaj kılavuzunda ve gazla çalışan cihazlarla ilgili tüm yasa ve yönetmelikler tarafından ( bağlı bulunulan gaz şirketinin yönetmelikleri ) belirlenen şartlara uygun olması gerekmektedir. Şartlar yerine getiriline kadar kombi ilk çalıştırma işlemi yetkili servis tarafından gerçekleştirilmemektedir.

Montaj sonrasında kombinin ilk çalıştırmaya uygun olduğunu nasıl anlarım?

Kombinizin ilk çalıştırmaya uygun olması için kombi montajının hem markanın hem de bağlı bulunulan gaz şirketinin belirlediği montaj standartlarına uygun olarak yapılması gerekmektedir. Unutmayınız ki, gaz şirketlerinin belirlediği kriterler farklılık gösterebilir. En doğru cevap için hem montajı gerçekleştiren yetkili bayinize hem de bağlı bulunduğunuz gaz şirketlerinin çağrı merkezine ulaşarak istenilen şartları öğrenebilirsiniz

Kombide montaj kaynaklı hata oluşur ise ne yapmalıyım?

Yetkili servis ilk çalıştırma işlemi için kombi kontrol esnasında fark ettiği montaj hatalarını size bildirerek, montajı gerçekleştiren yetkili bayinize ileteceğiniz hususları belirtecektir. Böyle bir durumda, sizin ve sevdiklerinizin güvenliği için ilk çalıştırma işlemi gerçekleştirilmeyecek ve montaj hatalarının düzeltilmesi doğrultusunda ilk çalıştırma işlemi gerçekleştirilecektir.

Kombi modülasyon aralığı nedir? Ne anlama gelir?

Modülasyon özetle kombinizin kapasitesini ihtiyaç olmaması halinde düşürmesi anlamına gelir. Modülasyon özelliği kombilerin sürekli maksimum düzeyde çalışmak yerine optimum düzeyde çalışmasını sağlar. Bu da hem yakıt tasarrufu yapılmasına hem kombinizin ömrünün uzamasına olanak sağlar. Modülasyon aralığı ne kadar genişse, kombi kendini o kadar fazla kısabilir.

Örneğin modülasyon, 24 kW’lık bir kombinin kendini 2,4 kW’a kadar kısabilmesine anlamına gelir.

Videosunu izleyin

Kombide yaz / kış modu nedir?

Kombinizi hangi mevsimde kullanıyorsanız kombi ayarını da ona göre yapmalısınız. Pek çok kombinin yaz/kış modu olmak üzere 2 ayrı fonksiyonu vardır:

  • Kombi yaz konumundayken sadece sıcak kullanım suyu elde etmenize olanak sağlar.
  • Kış konumuna alındığında ise eş zamanlı olarak hem sıcak kullanım suyu elde eder hem de evin ısınmasını sağlarsınız.

Videosunu izleyin

Kombi Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kombi kullanırken nelere dikkat etmeliyiz?

Kombinizi monte ettiğiniz alanın uygunluğunu kontrol etmeli, eğer kombinizi açık balkona konumlandıracak iseniz kombi dolabı kullanmayı ihmal etmemelisiniz. Soğuk hava şartları, yağmur, kar gibi koşullar nedeniyle kombiniz donabilir, bozulabilir ya da güvenliğinizi tehdit edecek bir arıza meydana gelebilir. Montajının yanı sıra, kombinizin düzenli bakımı da bir başka önemli husustur.

Kombinizin teknik bakımının yanı sıra; baca temizliği, elektrik ve gaz tesisatlarının kontrolü, radyatör bakımı da ihmal edilmemelidir. Tüm bunların yanı sıra, kombinizi kullanırken kombi basıncı (1,2 - 1,5 bar) ve kombi su basıncını (maks 1,5 bar) düzenli aralıklarla kontrol edilmeli, düşük veya yüksek ise ideal basınca getirilmelidir.

Buderus Yoğuşmalı kombinizi kullanırken dikkat etmeniz gereken hususları incelemek için ürün sayfasından kullanım klavuzunu inceleyebilirsiniz.

Yoğuşmalı Kombi nasıl çalışır?

Yoğuşmalı kombiler turbo eşanjör sistemi ile yanma sonucu oluşan su buharını tekrar sisteme geri kazandırmaktadır.

Normal kombilerde dışarı atılan su buharı yoğuşmalı kombilerde sisteme geri kazandırıldığı için enerji tasarrufu sağlamış olmaktadır.

Videosunu izleyin

Kombi donması nedir, nasıl çözülür? Kombi donması garanti kapsamında mıdır?

Açık balkonda yer alan kombilerin donmaya maruz kalma ihtimali vardır. Kombinin donması, tesisatın içindeki suyun çok soğuk havalarda donması anlamına gelir. Tesisat içinde donan su, ısıtma tesisatına (borulara veya kombinin kendisine) da zarar verebilir. Bu nedenle tüm Buderus yoğuşmalı kombilerde donma koruması özelliği bulunur. Özetle tesisattaki suyun donma sıcaklıklarına düşmesi durumunda kombi suyunun donmaması için belli aralıklarla ısıtma yapar. Fakat bu özelliğin devrede kalabilmesi için kombinin elektriği ve doğalgazı kapatılmamalıdır. Yani sigortadan değil cihaz üzerinden standby modu ile kapanmalıdır.

Kombi donmasının çözümü için kombinizin yetkili servisini arayarak oluşan hasarı tespit ettirmelisiniz. Kombinizin donmaya maruz kalması, tüketici kaynaklı harici bir sorun olarak nitelendirildiğinden çoğu firma tarafından garanti kapsamında değildir.

Kombiye nasıl su basılır?

Kombiye su basmak için kombi altında su takviye musluğu bulunur. Kombinin altına bakarsanız bu musluğu görebilirsiniz. Musluğu saat yönünün tersine çevirirseniz, kombi basıncının yükseldiğini fark edeceksiniz. Kombi basıncı, ideal olan 1,5 – 2 bar seviyesine gelince musluğu kapatınız.

Doğalgaz Tasarrufu Hakkında

Verimli ısınmanın yolları nelerdir? Kombiyi kullanırken tasarruflu ısınma için nelere dikkat etmeliyiz?

Birkaç püf nokta ile kombinizi ekonomik bir şekilde kullanabilirsiniz. İşte dikkat etmeniz gerekenler:

  • Yalıtım ısı kaybını önlemektedir.
  • Pencere ve kapılarınıza izolasyon yaparak ısı kaybının önüne geçin. Geceleri panjurları ve kepenkleri kapatmanız enerji tasarrufuna katkı sağlar.
  • Periyodik bakım, kombinin verimini arttırır
  • Oda Kumandası ideal kombi kapasitesini ayarlar. Oda kumandası radyatör yanına veya yakınına konulmamalıdır.
  • Oda havalandırmasını pencereleri kısa süreli ve tam açarak yapın. Pencerelerin havalandırma amaçlı aralık bırakılması, tam açarak yaptığınız havalandırmaya göre daha az etkilidir ve daha fazla ısı kaybına sebep olur.
  • Kombide donma koruması, oda sıcaklığı 5°C altına düştüğü zaman cihaz devreye girer ve ısıtma işleminden sonra devreden çıkar. Bu nedenle cihaz her zaman çalışmaya hazır durumda bırakılmalıdır.
  • Odaları havalandırırken termostatik radyatör vanalarını kapatın.
  • Kombinizi kapatmak yerine düşük devirde çalıştırın.
  • Radyatörlerin arkasına yerleştireceğiniz yansıtıcı paneller ile ısıyı oda içerisinde tutun .
  • Ortamın nemini arttırarak sıcaklığın daha iyi hissedilmesini sağlayabilirsiniz. Radyatörlerin üstüne asılabilen özel tasarımlı suluklar ya da hava nemlendirici cihazlarla kuruluk sorununun üstesinden gelebilirsiniz.
  • Radyatörlerinizin üst hazne çıkışların açık olduğundan emin olun.
  • Cihazınızın verimli çalışması için ısıtma sisteminizin bakımını yılda bir defa yetkili servisinize yaptırın. Kombi bakımları genellikle Mayıs ayı ile Temmuz ayı arasında yapılmalıdır.

Videosunu izleyin

Kombiyi kapatmak mı kısmak mı daha tasarruflu?

Doğalgaz tasarrufu için gece yatarken veya evden çıkarken kapatılan kombi hem evin ideal ortam sıcaklığının hem de sistemde dolaşan ısıtma suyunun sıcaklığının düşmesine neden oluyor.

Daha sonrasında ise sıcaklığın arttırılması için kombinin daha yüksek sıcaklıkta ve daha uzun süre çalıştırılması gerekiyor. Bu yüzden doğal gaz tasarrufu sağlanmanın püf noktası, kombi sıcaklığını düşük ayarda tutmak olarak görülüyor. Yani kombinizi kapatmayın, kısın.

Kullanılmayan peteği kapatmak tasarruf sağlar mı?

Kullanılmayan odalarınızdaki petekleri kapatmak tasarruf yapmak için önerilen bir yöntem değildir. Peteklerinizi kapatmak evin ısınma ihtiyacını azaltmadığından etkili bir yöntem değildir.

Bu yöntemin yerine termostatik vana kullanmak daha etili bir çözüm getirecektir. Termostatik vana kullanarak örneğin salonu 20, başka bir odayı 18, çocuk odasını 22 derecede tutabilirsiniz.

Kombi ekonomik mod nedir?

Kombiniz, önceden ayarladığınız sıcaklık değerine geldiğinde ortam ısısı düşene kadar çalışmasını durdurur. Ortam ısısı düştüğünde yeniden devreye girer ve tasarruf etmenizi sağlar. Bu özellik kombilerde ekonomik mod olarak adlandırılır.

Ekonomik Mod özelliğine sahip Buderus Yoğuşmalı kombilerimizi incelemek için tıklayınız.

Videosunu izleyin

Sürekli çalışılan ortamda yeterli ısınma sağlanamıyorsa ne yapılmalıdır?

Öncelikle kombinizi düzgün bir biçimde çalışıp çalışmadığını kontrol ettirin. Eğer kombinizle ilgili bir sorun yoksa radyatörlerinizde bir sorun olabilir. Radyatörlerinizin bakımını muhakkak yaptırın.

Bulunduğnuz ortam hala ısınmıyorsa ısı yalıtımının yeterli olup olmadığını öğrenin. Ortamın daha iyi ısınması ve sıcak kalabilmesi için oda termostatı kullanın. Havalandırma yaparken kısa süreli ve pencereler tam açık konumdayken yapın.

Oda termostatı tasarruf sağlar mı?

Oda termostatı, odanızı ayarladığınız sıcaklıkta sabit kalması için kombinizin optimum düzey ve sürede çalışmasını sağlar. Oda sıcaklığı istenen düzeye geldiğinde oda termostatı kombinize kapanması ya da kısması veya oda sıcaklığı ayarlanan seviyenin altına düştüğünde kombiye tekrar çalışması için sinyaller gönderir. Böylece doğalgaz tasarrufu sağlanmış olur.

Buderus oda kumandalarımızı incelemek için tıklayınız

Aradığınızı henüz bulamadınız mı?

Kombi Sıcak Su Vermiyorsa Ne Yapmalı?

Isınma ve sıcak su çözümü için vazgeçilmez ısıtma cihazlarından olan kombiler, çeşitli sebeplerden ötürü arıza verebilir. Kombiyi en verimli ve en güvenli şekilde kullanabilmek için bu arızaların neyden kaynaklandığını saptamak ve arızayı çözüme kavuşturmak son derece önemlidir. Kombi kullanıcılarının en çok karşılaştığı kombi arızalarından biri de kombinin sıcak su vermemesi sorunu. Pek çok kullanıcı teknik servilere kombi sıcak su vermiyor arızası ile başvuruyor. Peki kombi neden sıcak su vermiyor olabilir? Kombi sıcak su vermeme arızası ile merak edilen tüm konuları sizler için ele aldık. İyi okumalar!

Kombiden Sıcak Su Neden Gelmez?

Eğer kombide herhangi bir arıza yoksa tüm kombiler yaz-kış her mevsim sıcak su ihtiyacınıza yanıt verir. Kombinizden sıcak su gelmiyorsa pek çok farklı sebepten ötürü meydana gelebilecek bir arıza durumu söz konusu olabilir. Kombi sıcak su arızası şu sebeplerden ötürü kaynaklanıyor olabilir:

  • Kombinin sıcak su vermemesinin sebebi, su akış şalterli bir kombide diyafram contasından ileri geliyor olabilir. Eğer kombiniz diyafram sistemli değilse, su akış şalterinde veya tribününde bir sorun olabilir.
  • Kombinin çeşitli parçalarındaki arızalar sıcak su gelmemesinin temel sebebi olabilir. NTC, tribün, akış şalteri, pompa, plaka eşanjör, fan, elektronik kart, üç yollu vana, diyafram gibi parçalar arızalandığında genellikle kombinin sıcak su vermesinde bir sorun meydana gelir.
  • Eşanjörlerde yaşanan kireçlenme de suyun yeteri kadar ısınmasını engelleyen bir başka faktördür. Zamanında yaptırılmayan periyodik kombi bakımı kireçlenme olasılığını artıran bir durumdur. Bu yüzden kombi bakımını düzenli olarak, aksatmadan yaptırmak son derece önemlidir.
  • Üç yollu vanalarda meydana gelen problemler de kombide sıcak su arızası doğuran sebeplerdendir. Bu problem sonrasında üç yollu vanadaki takılma probleminin giderilmesi ya da tamamen değiştirilmesi gerekir.
  • Kombi sıcak su vermiyor ise bunun sebeplerinden biri de kombi basıncının eksilmesi olabilir.
  • Kombiniz arızalandığın zaman çağırdığınız teknik servis, orijinal yedek parça kullanmadığı takdirde değişen parçalar kısa süre içinde yeniden arızalanmaktadır. Bu yüzden servis seçiminde profesyonel, güvenilir ve yetkili bayiler seçmeye özen gösterin.
  • Eğer bir musluğa sıcak su geliyor başka bir musluğa sıcak su gelmiyorsa sorun kombide değildir. Hangi musluk olduğu fark etmeksizin bir musluğa sıcak su geliyor bir diğerine gelmiyor ise sıcak su gelmeyen bölümdeki bataryada sorun olabilir.
  • Eğer kombiden gelen sıcak su istenilen sıcaklıkta değilse bu kombiyle ilgili bir arıza değil kombinin gücüyle ilgilidir. Kombinin gücü yeterli değilse, sıcak suyun istenilen değerlere çıkmasını engeller.

Kombiden Sıcak Su Gelmiyor

Kombi Sıcak Su Vermiyor, Ne Yapmalıyım?

Kombinin kullanım amaçlarından biri de sıcak su ihtiyacını gidermek olduğundan kombi sıcak su arızası oldukça önemli bir arızadır. Kombiden sıcak su gelmiyor ise bu sorunun hangi parçadan ya da hangi sebepten ötürü kaynaklandığının saptanması gerekir. Bu sorunun saptanması ve giderilmesi için de profesyonel bir yardım almak şarttır. Yetkili teknik servis ekiplerinden kombi sıcak su arızası ile ilgili destek alarak, sorunun giderilmesini sağlayabilirsiniz. Bunun yanı sıra kullanıcı olarak kombinin sıcak su vermemesi arızası ile karşılaştığınızda yapabilecekleriniz şunlar:

  • Kombinin sıcak su vermemesinin sebebinin cihazın aksamlarından kaynaklandığından emin olmak için dairenizdeki elektrik, su ve doğalgazı kontrol edebilirsiniz. Elektrik, doğalgaz ve su var ise problemin cihazla ilgili olduğundan emin olabilirsiniz.
  • Ardından su basıncını kontrol edin. Bar seviyesinin 1’in altına düştüyse cihaza su ekleyin. Bar seviyesi normalse ya da su basmanıza rağmen yine de sorun yaşanıyorsanız cihazı resetlemeyi deneyebilirsiniz. Bu uygulamayı da en fazla 3 kez tekrar etmenize rağmen sorun devam ediyorsa teknik servisi aramalısınız.
  • Eğer kombiden sıcak su gelmiyorsa sorunun sadece sıcak su temininde mi yoksa ısıtmada da mı olduğunu saptamak için öncelikle kaloriferlerinizin ısınıp ısınmadığını kontrol edin. Kaloriferleriniz ısınıyorsa problem yalnızca sıcak su sisteminde demektir.
  • Her kombinin minimum ve maksimum sıcak su değeri farklıdır. Eğer dereceyi minimum seviyenin biraz üstüne aldıysanız bundan ötürü de sıcak su alamıyor olabilirsiniz. Kombinizin minimum sıcak su ayarının yaklaşık °C üstüne çıkararak tekrardan suyun sıcak gelip gelmeyeceğini kontrol edebilirsiniz.

Kombi Sıcak Su Ayarı Nasıl Yapılır?

Kombi Sıcak Su Vermiyorsa Ne Yapmalı

Kombinin üzerinde bulunan sıcak su ayarı düğmesi saat yönünde çevrildiğinde sıcaklık artar, aksi yönde çevrildiğinde ise sıcaklık azalır. Yani su sıcaklığını arttırmak için sıcak su ayarı düğmesi saat yönünde çevrilmelidir. Sıcak su çeşmesini açtığınızda su geliyor ancak sıcak akmıyorsa su çeşmesini açık bırakıp kombinin çalışıp çalışmadığına bakılmalıdır. Özellikle soğuk kış günlerinde sıcaklık ayarı yüksek tutulmalı ve musluk az açılmalıdır ki, su istenilen sıcaklıklarda elde edilebilsin. Kombi sıcak su ayarı doğru bir şekilde yapıldığında kullanıcısına önemli tasarruf sağlar. Bu yüzden kombinizin marka ve modeline kombinizi ideal derecede çalıştırmaya özen göstermelisiniz.

Kombiden sıcak su az akıyor ya da hiç akmıyorsa kombinizde kapsamlı bir arıza tespit çalışması yapılmalıdır. Bunun için güvenilir, yetkili bir servisten destek almanız oldukça önemlidir.

Alarko Carrier Yetkili Servissayfasından size en yakın yetkili servisi ve iletişim bilgilerini öğrenebilirsiniz.

funduszeue.info

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası