telefonu bılgısayara nasıl baglarım / Android Telefon Bilgisayara Nasıl Bağlanır - wikiHow

Telefonu Bılgısayara Nasıl Baglarım

telefonu bılgısayara nasıl baglarım

 

Microsoft Telefon Bağlantısı uygulaması, Telefon Eşlikçiniz uygulamasının yerine geçer ve bildirimleri filtrelemenizi, arama almanızı ve mobil cihazınızdaki uygulamaları bilgisayarınızdan kullanabilmenizi sağlar.4567 Windows 11 için güncellenmiş tasarımıyla Telefon Bağlantısı uygulaması, dünya çapında kullanıcılarla buluşuyor.

Telefon Bağlantısı deneyimi, Windows 10 veya Windows 11'de bilgisayarınızda önceden yüklenmiş olarak gelir ve Başlat menüsünde "Telefon Bağlantısı"nı aratmanız yeterlidir. Windows 10 kullanıyorsanız ve Telefon Bağlantısı uygulamasını bulamıyorsanız Windows 10'un daha yeni bir sürümüne yükseltme yapmanız veya Telefon Bağlantısı uygulamasını doğrudan Microsoft Store'dan indirmeniz gerekebilir.

Bilgisayarınızdan şu iki uygulamayla Android ve ayrıca belirli Samsung ve HONOR cihazlara bağlanabilirsiniz:

  • Çoğu Android cihaz için Windows Bağlantısı (LTW) uygulaması.
  • Belirli Samsung ve HONOR telefonlara önceden yüklenen Windows Bağlantısı (LTW) uygulaması.
  • Google Play Store ve Galaxy Store'da Windows Bağlantısı adını göreceksiniz. Microsoft Store'da Telefon Bağlantısı uygulamasını göreceksiniz. Cihazınız ile bilgisayarınız arasında kuracağınız bu bağlantı, sevdiğiniz her şey için size anında erişim imkanı sağlar. Mesajları kolaylıkla okuyup yanıtlayın, Android cihazınızdaki son fotoğrafları görüntüleyin, sevdiğiniz mobil uygulamaları6 kullanın, arama yapıp yanıtlayın ve Android cihazınızın bildirimlerini doğrudan bilgisayarınızdan yönetin.45
  • Telefon Bağlantısı'nın çalışması için şunlar gereklidir:
    • Windows 10 Mayıs Güncelleştirmesi veya üzeri sürümün yüklü olduğu bir bilgisayar.
      • Bilgisayarınızı şu anda Mayıs Güncelleştirmesi yüklü olarak kullanıyorsanız Microsoft Store'dan Telefon Bağlantısı uygulamasını yüklemeniz gerekir. Mayıs Güncelleştirmesi'nden sonraki tüm Windows sürümlerinde bu uygulama önceden yüklüdür.
    • Android (Nougat) veya üzeri sürümün yüklü olduğu bir Android cihaz.
Windows 10 Ekim Güncelleştirmesi veya üzeri bir sürüme sahipseniz Telefon Bağlantısı'nın önceden yüklü olduğunu göreceksiniz. Uygulamayı açtığınızda ayarlamaların tamamlanması için atmanız gereken birkaç ek adımda yönlendirileceksiniz.

Telefon Bağlantısı uygulaması; Wi-Fi, mobil veri ağı veya anlık etkin nokta aracılığıyla Android telefonunuza bağlanır.89 Wi-Fi üzerinden kolay bağlantı için hem bilgisayarınızın hem de Android cihazınızın yanınızda olduğundan, açık olduğundan ve aynı ağa bağlı olduğundan emin olun. Her iki cihaz da çevrimiçi olduğu sürece, telefonunuzun işlevlerine bilgisayarınızdan erişebilirsiniz. Çoğu Android cihaz için Windows Bağlantısı uygulamasını indirmeniz gerekir. Bu uygulamayı Google Play Store'da bulabilirsiniz.

Belirli Samsung veya HONOR telefonlara sahipseniz Windows Bağlantısı uygulaması telefonunuza önceden yüklenmiş olabilir. Uygulama yüklü değilse Google Play Store veya Galaxy Store'da bulabilirsiniz.

Windows bilgisayarınızdan başlıyorsanız:

  1. Görev çubuğundaki arama kutusuna Telefon Bağlantısı yazın ve ardından sonuçlardan Telefon Bağlantısı uygulamasını seçin.
  2. Android'i seçin.
  3. Microsoft hesabınızda oturum açmanız istenecektir (cihazlarınız arasında bağlantı kurmak için Android cihazınızda ve bilgisayarınızda aynı Microsoft hesabıyla oturum açmanız gerekmektedir).
  4. Oturum açtığınızda Android cihazınızda eşlikçi uygulamayı yüklemeniz veya açmanız istenecektir. Bunu yapmak için Android cihazınızda bir web tarayıcısı açıp bilgisayarınızın ekranında görüntülenen bağlantıyı (funduszeue.info) girin.
  5. Bilgisayarınızda oturum açtığınız aynı Microsoft hesabıyla eşlikçi uygulamada oturum açın. Ardından uygulamada taratmanız gereken QR kodunu görüntüleyen bir ekran açılacak. Buraya geri döneceğiz.
  6. Oturum açtığınızda bilgisayarınıza geri dönün ve Windows Bağlantısı uygulamasını telefonuma yükledim onay kutusunu işaretleyin. Ardından QR koduyla eşleştir düğmesini seçin.

    Not: Cihazınızı QR kodu kullanmadan eşleştirmek istiyorsanız bunun yerine bilgisayarınızdaki El ile eşleştir düğmesini seçin. Bilgisayarınızda görüntülenen kodu Android cihazınıza girmeniz istenecektir.
  7. Bilgisayar ekranınızda bir QR kodu görüntülenecek. Android cihazınızda eşlikçi uygulamanın, kameranın açık olduğu bir ekran açması gerekir. Bilgisayarınızda görüntülenen QR kodunu taratmak için bu ekranı kullanın.
  8. Cihazlarınız arasında bağlantı kurulduğunda Android cihazınızda birkaç cihaz izni vermeniz istenecektir. Bu izinler telefonunuzdaki içeriklere bilgisayarınızdan erişmenize yardımcı olacaktır.

İşleme Android cihazınızı kullanarak başlarsanız:
  1. Android cihazınızda bir tarayıcı açın, tarayıcıya funduszeue.info yazın ve ardından Windows Bağlantısı uygulamasını indirin. Belirli Samsung cihazlar için.
  2. Bunun yerine, Android cihazınızda önceden yüklü olan Windows Bağlantısı uygulamasını açmanız istenecektir.
  3. Bilgisayarınızda oturum açtığınız aynı Microsoft hesabıyla eşlikçi uygulamada oturum açın (işleme telefonunuzdan başlasanız da cihazlarınız arasında bağlantı kurmak için bilgisayarınızda Microsoft hesabınızla oturum açmanız gerekmektedir).
  4. Oturum açtıktan sonra bilgisayarınızda görüntülenen QR kodunu taratmanız istenecektir. Bilgisayarınızda bu koda erişmek için bir tarayıcı açıp funduszeue.info bağlantısına gidin.
  5. Cihazlarınız arasında bağlantı kurmak için eşlikçi uygulamanın kamerasını kullanarak bilgisayarınızın ekranında görüntülenen QR kodunu Android cihazınızla taratın.
  6. Telefonunuzdaki ve bilgisayarınızdaki içeriklere erişebilmeniz için bir dizi cihaz izni vermeniz istenecektir.

Uygulamayı yüklerken sorunlarla karşılaşırsanız bu sorunları buradan giderebilirsiniz.
  • Hücresel ağlarda telefon aramaları yapın ve yanıtlayın (bunun için telefonunuzun bilgisayarınızla eşleştirilmesi gerekir).4589
  • Fotoğraf galerinizi görüntüleyin (film rulonuzdaki ve ekran görüntüleri klasörünüzdeki en son fotoğraf ve ekran görüntüsü).45
  • SMS mesajları yazın ve yanıtlayın, fotoğraf, emoji simgesi, GIF ve medya içerikleri gönderin.45
  • Mesaj geçmişi ve grup sohbetleri.45
  • Ad veya telefon numaralarını arattığınızda telefon rehberiniz.45
  • Tüm bildirimleri görüntüleyin, yok sayın, sabitleyin veya temizleyin. (Hangi uygulamaların bildirim ayrıcalıkları olacağını da yönetebilirsiniz).45
  • Telefonunuzu "Rahatsız Etmeyin" moduna getirin.45
  • Ses çalıyorsa telefonunuzun sesini kapatın.45
  • Çalmakta olan şarkıları durdurun ve değiştirin (ör. telefonunuzda Spotify veya başka bir müzik çalma uygulaması açıksa).45
  • Pil yüzdesini, Bluetooth'un açık olup olmadığını, mevcut Wi-Fi ağ bağlantısını, mevcut mobil veri ağını ve gücünü görün.4589

Bazen dışarı çıkmadan önce telefonunuzun biraz daha şarj olması gerekir. Telefon Bağlantısı uygulaması, telefonunuz prizde takılıyken de telefonunuzu bilgisayarınızdan kullanmanıza olanak tanır. Belki de toplantıdasınızdır ve telefonunuzun ortada olması profesyonel görünmeyebilir. Telefon Bağlantısı, size yanıtlamanız gereken önemli aramalar veya görmeniz gereken mesajlarla ilgili uyarılar verir.

Telefon Bağlantısı, ek bir cihazdan bilgilere erişebilmeniz ve bilgileri aktarabilmeniz için daha fazla çok yönlülük sağlar. Bildirimleri görmek için ekranınızın dışına bakmak ve telefonunuzu çıkarmak yerine bildirimi bilgisayarınızdan görüntülemek, dikkatinizin yapmanız gereken şeyde kalmasını sağlamaya yardımcı olur.

Görüntüleri incelemeye ek olarak, Telefon Bağlantısı uygulamasından açık mesaj pencerelerine veya PowerPoint sunumlarına sürükleyip bırakabilirsiniz. Yedeklemek için bilgisayarınızdaki herhangi bir klasöre veya OneDrive'ınıza kaydedebilirsiniz. Bu dosyaları kişilerinizle paylaşabilir ve silebilirsiniz.45

Bilgisayarınızda Telefon Bağlantısı uygulamasından Ayarlar > Cihazlarım kısmına gidin ve bağlı cihazınızı listeden kaldırın. Cihazınızı istediğiniz zaman yeniden bağlayabilirsiniz. Eşleştirme kaldırıldığında, kişisel içerikleriniz bilgisayarınızda herhangi bir yerde tutulmaz.

Bilgisayarınızda Telefon Bağlantısı uygulamasının Ayarlar > Özellikler kısmına gidin. Hangi uygulamaların size bildirim gönderebileceği gibi seçenekleri buradan özelleştirebilirsiniz. Bir özelliğin izinlerini kaldırmak, söz konusu özelliği devre dışı bırakır.

Windows 11 kullanıyorsanız Telefon Bağlantısı önceden yüklenmiş olarak gelecektir.

Windows 10 kullanıyorsanız en azından Windows 10 Mayıs Güncelleştirmesi'nin yüklü olması gerekir.

Telefonunuzda Android (Nougat) ve üzeri bir sürümün yüklü olması gerekir.

Telefon Bağlantısı yardım ve öğrenme

Sorunları giderin, teknik destek alın ve cihaz eşitleme özelliğinden en iyi şekilde nasıl yararlanacağınızı öğrenin.

Daha fazla bilgi edinin

Windows 11 ile tanışın

Daha hızlı, daha güçlü ve daha sezgisel. İşte bu Windows Windows 11 ile daha fazla üretkenliğin ve yaratıcılığın kilidini nasıl açacağınızı keşfedin.

Daha fazla bilgi edinin

İpuçları ve püf noktaları

Windows 10 ve 11 bilgisayarları olan Android kullanıcıları, Telefon Bağlantısı uygulamasını kullanabilir. Cihazlarınızdan en iyi şekilde yararlanmak için uygulama ayarlarını tek tek özelleştirin.

Daha fazla bilgi edinin

iPhone® cihazlar için Microsoft Telefon Bağlantısı

iPhone'unuz olması, Windows bilgisayarınızla çalışamayacağı anlamına gelmez. Microsoft Telefon Bağlantısı ile cihazlarınızı birleştirin.

iPhone'unuz ile Windows bilgisayarınız arasında daha az git gel yapın

Arama yapın ve yanıtlayın. Mesajlara yanıt verin.1 Bildirimleri kontrol edin ve yok sayın. Tüm bunları telefonunuzu cebinizden çıkarmadan bilgisayarınızdan yapın.2

Sohbetlerinizi takip edin

Artık akıllı telefonunuzun kilidini açmaya gerek yok. Microsoft Telefon Bağlantısı, mesajları doğrudan Windows bilgisayarınızdan okumanıza1 ve yanıtlamanıza olanak tanır.

Arama yapın ve yanıtlayın

Arama geçmişinizi gözden geçirin, kişileri aratın veya arama yapın. Üstelik tüm bu işlemleri eller serbest modunda gerçekleştirin.

Bildirimlerinizi kontrol altında tutun

Bildirimleri kontrol edin, sabitleyin ve yok sayın. Microsoft Telefon Bağlantısı, şerit uyarılarını tercihlerinize göre özelleştirmenize olanak tanır.

Akıllı telefonunuzu Windows bilgisayarınızla eşitlemeye başlamaya hazır mısınız?

Yeni Windows 11 bilgisayarlara göz atın veya size uygun olanı bulmanıza yardımcı olalım.

 

[Telefon] Telefondan bilgisayara nasıl dosya aktarılır?

1. Telefonun ekran kilidini açın.

2. USB kablosunu kullanarak telefonu bilgisayara bağlayın.

3. Gezinti çubuğunu aşağı kaydırın ve “USB Seçenekleri” ifadesine dokunun. “USB Seçenekleri” menüsünde “Dosya Aktarımı” seçin.


4. Telefonun ekranında “USB dosya aktarımı için kullanılsın mı?” mesajı görüntülenecektir. Telefonla bilgisayar arasında alışverişe izin vermek için “Evet” seçeneğine dokunun.
 

5. Telefon bir klasör şeklinde bilgisayar ekranında göründükten sonra dosya aktarımı yapabilirsiniz.

 

Sorun Giderme

Bilgisayar telefonu tanımıyorsa ne yapılmalı:

  • Telefonun ekran kilidinin açık olduğundan ve “USB Seçenekleri” menüsünde “Dosya aktarımı” seçili olduğundan emin olun.
  • Bağlantı için ASUS’tan gönderilen kabloyu kullandığınızdan ve iki aygıta doğru bir şekilde bağladığınızdan emin olun.
  • USB kablosunu bilgisayarın diğer USB girişlerine de bağlamayı deneyin. Telefonu bilgisayara bağlamak için USB çoklama aygıtı veya USB uzatma kablosu kullanmayın.
  • Orijinal USB kablosunun düzgün çalışıp çalışmadığını görmek için başka USB kablolarını deneyin.
  • Bilgisayardaki USB ayarlarını kontrol edin, bilgisayarın yeni donanımları otomatik tanıyor olduğundan emin olun.
  • Bilgisayarı yeniden başlatın
  • Telefonu yeniden başlatın
  • Telefonu başka bir bilgisayara bağlayarak telefondaki USB girişinin düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol edin.
  • Telefonu başka bir bilgisayara bağlayarak bilgisayardaki USB girişinin düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol edin.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası