numara gizleme / Gizli ve Numara Açma, Kapatma - Turkcell, Vodafone, TT - Webtekno

Numara Gizleme

numara gizleme

Xiaomi Mi 8 Numara Gizleme

Xiaomi Mi 8 numara gizleme işlemi sayesinde telefonunuzdan numaranızı gizleyebilirsiniz. Eğer numaranızı gizli yapıp, tekrar görülebilir hale getirmek isterseniz de aynı yöntemi uygulayabilirsiniz. Ancak şunu unutmayın, karşı taraftaki kişi de gizli numaraları engellediyse bu kişiyle görüşemezsiniz.

 

 

 

Xiaomi Mi 8 Numara Gizleme İşlemi Adımları:

  • Uygulamalar ‘a dokunun.
  • Ayarlar ‘a dokunun.
  • Sistem Uygulamaları ‘na dokunun.
  • Arama Ayarları ‘na dokunun.
  • Gelişmiş Ayarlar ‘a dokunun.


  • Arayan Kimliği ‘ne dokunun.
  • Tekrar Arayan Kimliği ‘ne dokunun.
  • Numarayı Gizle seçeneğine dokunun. (Numaranız gizliyse ve numaranın gözükmesini istiyorsanız. Şebeke varsayılanı veya numara göster yapabilirsiniz)
  • Xiaomi Mi 8 gizli numara işlemi tamamlanmıştır.

Xiaomi Mi 8 cihazınız ile alakalı diğer bilgilere edinmek için sayfamızda Xiaomi Mi 8 diye aratıp, arama sonuçlarından bilgi edinebilirsiniz.

Telefon numaramı nasıl gizlerim? Turkcell, Türk Telekom, Vodafone numara gizleme işlemleri 2022

Bir kişiyi aradığınızda numaranızı nasıl gizli tutacağınızı ve numaranızı sorgulama sayfalarından nasıl çıkaracağınızı öğrenmek için haberimize göz atabilirsiniz.

VODAFONE NUMARA GİZLEME

Vodafone numara gizleme işlemini tamamlayarak bir kişiyi aradığınızda, numaranızın karşı tarafta görülmesine izin vermeyeceksiniz. Bunu yapmanın en kolay yolu Vodafone operatörünün resmi web sitesinde. İlgili sayfanın linki aşağıdadır:

 https://online.vodafone.com.tr/yanimda/#/giris/logoutAuto

Yukarıdaki verilen sayfa Vodafone'un resmi sayfasıdır. İki şekilde giriş yapabilirsiniz. Direkt bir numara girdikten sonra telefonunuza gelen bir kısa mesaj veya daha önce aldığınız bir şifre ile giriş yapabilirsiniz. Dilerseniz müşteri hizmetleri numarasını arayarak da Vodafone numarasını gizleyebilirsiniz. Bunu Vodafone hattınızdan 542'yi arayarak veya 0542 542 00 00’ı arayarak numaranızın gizli kalmasını isteyerek yapabilirsiniz. Müşteri hizmetlerini aramak ücretlidir.

Diğer bir seçenek de istediğiniz zaman numaranızı gizlemek. İstediğiniz zaman hem ücretsiz hem de özel aramalar, istediğiniz zaman normal aramalar sunar.

Aramak istediğiniz numaranın başında #31# tuşlamalısınız.

#31# 0556 YYY YY YY tuşlarsanız numaranız sadece bu numara için gizlenecektir.

VODAFONE NUMARASINI SÜREKLİ GİZLEYENLER NE YAPACAK?

Vodafone müşterileri numaralarını her zaman gizleyebilirler. Bu durumda, konumu aradığınızda numaranızı gizlemek için herhangi bir ek adım atmanıza gerek yoktur. Ancak numarası açık olan bir numarayı aramak isterseniz bu sefer aradığınız numaranın başında *31# tuşlamanız gerekmektedir.

Telefon işlevini kullanarak numaranızı gizlemek veya gizli bir numarayı vurgulamak mümkündür. Bu işlem her telefonda farklı şekilde yapılmaktadır.

VODAFONE GİZLİ ARAMALARI ENGELLEME NASIL YAPILIR?

Vodafone müşterisi aşağıdakileri kullanarak gizli numaralardan gelen aramaları engelleyebilir:

• SMS ile: GİZLİ AC yazıp 7046'ya iletebilirsiniz. Bunu yaparsanız numarasını gizleyen hiç kimse sizi arayamaz.

• Engellenen gizli aramaları geri açma: GİZLİ KAPAT yazdıktan sonra 7046'ya kısa mesaj göndermelisiniz.

TURKCELL NUMARASINI GİZLEME

Turkcell numaralarını iki şekilde gizleyebilirsiniz: Birincisi, dilerseniz numaralarınızı özel yapmak ve ikincisi her zaman gizlemektir.

• Turkcell numaranızı gizli tutmak için aramadan önce #31# tuşlamanız gerekmektedir. Ardından aramak istediğiniz numarayı yazmalısınız:

Örneğin: #31# 0553 YYY YY YY

• Turkcell numaranızı her zaman gizli tutmak.

Turkcell'in resmi web sitesini ziyaret edin ve Hesabım sayfasına gidin. (https://www.turkcell.com.tr/#giris ) Dilerseniz daha önce aldığınız şifreyi kullanarak bu sayfaya gidebilirsiniz. Dilerseniz hızlı giriş ile giriş yapabilirsiniz: Numarayı girdikten sonra telefonunuza kısa bir mesaj gönderilecektir. Bu mesajı girerek giriş yapabilirsiniz. Hesabım sayfasında, Ayarlarım ve Arama Ayarlarım'a gidin ve numarayı gizleme seçeneğini belirleyin.

Ancak bu seçenek ile her aramada numaranız gizlenecektir. Bunun için ilk seçenekte bahsettiğimiz yöntemi kullanmanızı tavsiye ederim. Turkcell numara gizleme hizmeti tamamen ücretsizdir. Ekstra ücret yok.

TÜRK TELEKOM NUMARA GİZLEME

Avea operatörünün yeni adı Türk Telekom oldu. Bir Türk Telekom numarasını gizlemek istiyorsanız, aramak istediğiniz numaradan önce #31# tuşlamalısınız. Ardından aramak istediği numarayı yazarsınız.

Örneğin: #31# 0553 YYY YY YY

BİMCELL NUMARA GİZLEME

44 44 551 numaralı telefonu arayarak bunu yapabilirsiniz. Bimcell resmi sitesinde numara gizleme ile ilgili bir bilgi bulunmamaktadır.

TELEFON AYARLARINDAN NUMARA GİZLEME

Bunu telefonunuzun ayarlar menüsünden de yapabilirsiniz. Ancak bunu telefonunuzun ayarlar menüsünden yaparsanız tüm aramalarınız gizli kalacaktır. O yüzden yukarıda anlatıldığı gibi en mantıklı yol #31# seçmek.

GİZLİ NUMARA ÇAĞRILARI ENGELLENEBİLİR

Burada unutmamamız gereken bir diğer önemli nokta ise gizli aramaların bloke edilebilmesidir. Örneğin, operatörünüz tarafından sağlanan bir hizmet aracılığıyla gelen gizli aramaları engelleyebilirsiniz.

 Bu durumda karşı taraf, diğer kişilere özel aramalarınızı engelleyebilir.

2022 GİZLİ NUMARAYI NASIL ÖĞRENİRİM?

Sizi arayan gizli numarayı her zamanki gibi bulmanız mümkün değil. Numaraları gizleyen operatörler, muhtemelen bu numaraları hiçbir koşulda üçüncü şahıslarla paylaşmamayı kabul etmişlerdir. Ve her halükarda gizli numarayı asla başka bir kişiyle paylaşmazlar ve detaylarını asla vermezler.

Bu durumun tek istisnası savcılık kanalıdır. Sizi arayan numaranın sizi taciz ettiğini, tehdit, gasp gibi yasa dışı faaliyetlerde bulunduğunu iddia ederek savcılığa suç duyurusunda bulunabilir ve telefon numarasını tespit edebilirsiniz.

Ancak konunun mahkemeye intikal etmesi halinde işletmeciler mahkeme kararı neticesinde bu gizli bilgileri mahkeme ile paylaşmak zorundadır.

TELEFON NUMARANIZI ARAMA REHBERLERİNE GİZLEME

Herkes adınızı sorarak telefon numaranızı öğrenebilir. Veya telefon numaranızı sorarak numaranın size ait olduğunu öğrenir.

Kendi Numaramı Nasıl Gizleyebilirim? Özelden Nasıl Aranır?

Haberin Devamı

Numaranızı Nasıl Gizleyebilirsiniz?

Bütün cep telefon numaraları 10 hanelidir. Arama yaptığınızda numaranız karşı tarafta kayıtlı değilse isim olarak değil de numara olarak görülecektir. Aradığınız kişi, kurum, işletme, kuruluş tarafından tekrar aranmak istemediğinizde numaranızı gizleyebiliyorsunuz.

Numaranızın karşı tarafta görünmemesini istiyorsanız arama yapmadan önce "#31#" tuşluyorsunuz. Daha sonra arayacağınız özel veya tüzel kişinin numarasını tuşluyorsunuz. Bu şekilde yaparsanız karşı taraf numaranızı göremeyecektir. Tekrar aranma riski yaşamamış olursunuz.

Bütün Aramalarda Numarayı Gizleme

Her aradığınızda numaranızın görünmesini istemiyorsanız aramadan önce mutlaka "#31#" tuşlamanız gerekiyor. Bu uygulama anlık olarak kullanılmaktadır. Eğer "#31#" tuşlamadan karşı tarafın numarasını tuşlarsanız numaranız karşı taraftan görülecektir.

Haberin Devamı

Numaranızın gizli kalmasını, karşı tarafın tekrardan sizi aramamasını istiyorsanız her aramada öncelikli olarak "#31#" tuşlamanız gerekmektedir.

Özelden Arama Yapma

Numaranızın hiçbir şekilde karşı tarafta görülmesini istemiyorsanız her defasında "#31#" tuşlamanız gerekmiyor. Android cep telefonu kullanıyorsanız ana ekrandaki "ahize" ikonunu tıklayın. Çıkan ekranda sağ üst köşedeki üç noktayı tıklayın. Açılan menüden "ayarlar" sekmesini tıklayın.

Telefonunuzun markasına ve operatörüne bağlı olarak ayarlar kısmında "arayan kimliğimi göster", "arayan kimliği" gibi seçenekler bulunabilir. Bu seçeneklerden birini tıklayın. Açılan sayfada "numarayı gizle" seçeneğini seçebilirsiniz. 

Numarayı gizle seçeneğini seçtiğinizde, bütün aramalarınızda numaranız gizli şekilde arama yapabilirsiniz. Çağrılarınız özele düşecek ve karşı taraftan görülmeyecektir. Karşı tarafın numaranızı görmesini istediğinizde aynı şekilde ayarlar bölümünden "numarayı göster" seçeneğini aktif hale getirebilirsiniz. Arama yaptıktan sonra isterseniz tekrar "numarayı gizle" seçeneğini aktif hale getirebilirsiniz.

Özelden arama yapabilmeniz için karşı tarafın tarafın özel çağrıları engellememiş olması gerekmektedir. Eğer aradığınız kişi özelden gelen numaraları engellemeyi aktif hale getirmişse çağrınız başarısız olacaktır.

WhatsApp Numara Gizleme Nasıl Yapılır?

WhatsApp, kullanıcılarına rahatça grup oluşturma ve bu grubu yönetme olanağı sunar. Bir kişi kolay bir şekilde WhatsApp grupları oluşturabilir, burası aracılığıyla paylaşımlar yapmak için gruba meslektaşlarını, sınıf arkadaşlarını, aile üyelerini ve diğerlerini ekleyebilir. Bu sebeple grup oluşturma özelliği her ne kadar işlevsel olsa da sevimsiz olabilir.

WhatsApp’ta telefon numarası gizlemek için birçok sebebiniz olabilir. Bunlardan en çok öne çıkanı ise gizlilik ve güvenliktir. Yukarıda bahsettiğimiz gibi isteğiniz dışında bir WhatsApp grubuna dahil olmak, telefon numaranızın gruptaki herkes tarafından görünmesine sebep olacaktır. Biz de bunu önleyerek, WhatsApp numara gizleme işlemini nasıl yapabileceğinizden bahsedeceğiz.

WhatsApp Numara Gizleme Sebepleri

Telefon numaranızın WhatsApp’ta gizli olmasını istemek için pek çok gerekçeniz olabilir. Bunlardan belli başlı olanları şunlardır:

WhatsApp Numara Gizleme Yöntemleri

Ayarlar ile WhatsApp Numara Gizleme

WhatsApp, kullanıcılarının güvenliğini fazlasıyla önemser. Bu nedenle ana uygulamaya farklı özellikler eklemeye devam eder. Güvenlik, hemen hemen hepimizin önemsediği en büyük endişedir. Buna rağmen WhatsApp’ta henüz kişi gizleme özelliği bulunmuyor. Yine de aynı özelliğe denk gelmesi açısından birkaç işlem yapmanız yeterli olacak.

WhatsApp’ta numara gizlemek için yapmanız gereken işlemler sırasıyla şunlar:

Burada birkaç detaydan bahsetmek gerekirse, Hiçkimse seçeneğinden ziyade Kişilerim’i tercih etmeniz en makul olanı gibi görünüyor. Çünkü kişi listenizde olanlar zaten tanıdığınız kişiler. Bu sebeple onlardan telefon numaranızı gizlemenize gerek yok gibi. Yine de ‘Tanıdığım, tanımadığım fark etmez. Numaramı herkesten gizlemek istiyorum’ diyorsanız Hiçkimse, tercih etmeniz gereken seçenek olacaktır.

Bu seçenekle birlikte bir WhatsApp grubunda olduğunuzda, diğer hiçkimse telefon numaranızı göremeyecek. Bu da gizliliğinizi korumak adına iyi bir adım attığınız anlamına gelecek.

Google Voice Telefon Numarası ile WhatsApp Numara Gizleme

WhatsApp numaranızı gizlemek için başvurabileceğiniz bir başka yöntem, sanal bir telefon numarası kullanmaktır. Google Voice telefon numarasını ücretsiz arama yapmak, metin mesajları ve çağrı yönlendirme yoluyla iletişim kurmak için kullanabilirsiniz. Bununla birlikte Google Voice’u WhatsApp’ta telefon numaranızı gizlemek için de kullanabilirsiniz.

Her şeyden önce, Google Voice uygulamayı yüklemeniz gerekiyor. Şimdi Google’da sanal telefon numarası hizmetini indirme ve yükleme adımlarına geçelim:

Bundan sonra geriye telefon numaranızın doğrulanması kalıyor. Bunu nasıl yapacağınızı aşağıda göreceksiniz:

WhatsApp Numara Gizleyerek Mesaj Atma

WhatsApp numara gizleme işlemini numaranızı gizleyerek mesaj atmak için istiyor olabilirsiniz. Öncelikle şunu söylememiz gerekiyor ki WhatsApp, kullanıcılara numara gizleyerek mesaj atma imkanı sunmuyor. Fakat yine de buna benzer bir işlemi yapabilmenizi sağlayacak bir yöntem bulunuyor.

WhatsApp numaranızı gizlemenize gerek kalmadan fake bir WhatsApp hesabı açarak herhangi bir kişiye mesaj gönderebilirsiniz. Bunu nasıl yapabileceğinize dair kapsamlı bilgilere ise şuradaki makaleden ulaşabilirsiniz.

WhatsApp Numara Gizleme İşleminin Faydaları

WhatsApp’ta telefon numara gizleme seçimizin size pek çok faydası olacaktır. Bunlardan kısaca bahsetmek gerekirse:

WhatsApp’ta telefon numaranızı gizlemek iyi bir adım olsa da gizliliğinizi veya güvenliğinizi tam olarak korumadığını unutmamalısınız. Kişisel bilgilerinizi çevrimiçi platformlarda paylaşırken her zaman dikkatli olmalısınız.

Sıkça Sorulan Sorular

WhatsApp’ta telefon numaramı gizlersem kişilerim mesajlarımı görebilir mi?

Evet. Numaranızı gizlediğinizde mesaj ve arama gönderip alabilirsiniz ancak telefon numaranız gizli kalacaktır.

Telefon numaramı gizlemek WhatsApp hesabımı herhangi bir şekilde etkiler mi?

Hayır. Telefon numaranızı gizlemeniz WhatsApp hesabınızı hiçbir şekilde etkilemeyecektir. WhatsApp’ın tüm özelliklerini normal şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır