almanya hava limanı iş başvurusu / OBM Türkiye Başvuru Formu | 1. Adım | OBM Türkiye

Almanya Hava Limanı Iş Başvurusu

almanya hava limanı iş başvurusu

Dünya’nın sayılı ekonomilerinden biri olan Almanya, uzun yıllardır nitelikli insan gücü ihtiyacını karşılayamıyor. Günümüzde yaklaşık 1.2 milyon nitelikli insan gücü ihtiyacı olan Almanya’nın, bu ihtiyacının 2030 yılında 6 milyona ulaşması bekleniyor. Bu anlamda Almanya, Türkiye de dahil olmak üzere gelişmekte olan birçok ülkedeki insan için, iş bulabilmek ve daha iyi yaşam şartlarına sahip olabilmek adına en cazip ülkelerin başında geliyor. Eğer siz de, Almanya’da nasıl iş arayabileceğinizi öğrenmek ve çalışmak istiyorsanız, ancak nereden ve nasıl başlayacağınızı bilmiyorsanız, Almanya’da iş bulma siteleri ile ilgili bu yazımızı okuyun.

2020’de yürürlüğe giren yeni göç yasası ile Avrupa Birliği üyesi olmayan ülke vatandaşları da iş aramak için daha rahat bir şekilde Almanya’ya gelebilecek. Bu yasayla Almanya’nın kalifiye eleman ihtiyacının karşılanması hedefleniyor. İster Almanya’da yaşarken iş arayan biri olun, isterseniz Türkiye’den Almanya’ya gelerek Almanya’da kariyer yapmayı hedefleyen biri olun, öncelikle Almanya’daki iş bulma kanalları hakkında ve bu kanalları nasıl kullanabileceğiniz konusunda bilgi sahibi olmanız gerekiyor. Biz de öncelikle size Almanya’daki iş fırsatlarını nasıl araştırabileceğinizi anlatacağız. Yazımızı sonuna kadar okumanızı tavsiye ediyoruz.

Almanya’da iş bulma yöntemlerini beş ana kanalda toplayabiliriz:

  • Almanya’da iş arama siteleri
  • Profesyonel sosyal ağlar
  • İş bulma kurumu sitesi ve ilgili diğer siteler
  • Şirketlerin kariyer sayfaları
  • İşe yerleştirme şirketleri

Gelin şimdi bunları inceleyelim.

Başlıklar

211221 DigitalBannerAds VasistdasWebsite 1125x150 MG

Almanya’da iş bulma siteleri – en bilinenler

Almanya’da yüzlerce iş arama sitesinden bahsetmek mümkün. Bunlardan bazıları belirli bir şehirde ya da belirli bir uzmanlık için iş ilanları sunarken, bazıları da Türkiye’deki www.kariyer.net tarzında ve Google benzeri bir arama motoru arayüzü üzerinden birçok alanı kapsayan iş ilanlarına ulaşma imkanı veriyor. Almanya’da iş arıyorsanız düzenli olarak ziyaret etmeniz gereken en önemli siteler indeed.de , stepstone.de ve monster.de. Ancak unutmadan şunu belirtelim, iş arama yapmadan önce Almanya’da özgeçmiş hazırlama sürecini tamamlamanız gerekir. Peki Almanya’da CV nasıl hazırlanır? Bunun için Almanya için CV hazırlama başlıklı yazımıza göz atmayı unutmayın.

İpucu: Indeed, Stepstone ya da Monster gibi kariyer sitelerini düzenli olarak ziyaret etmek yerine size uygun olabilecek iş ilanlarının E-mail yolu ile size otomatik olarak gönderilmesini de sağlayabilirsiniz. Örnek olarak Indeed sitesi her ay düzenli olarak Türkçe bilen eleman ihtiyacıyla ilgili ilanları size yollayabilir.

Almanya’da iş arama konusunda en önemli üç siteyi kısaca tanıyalım:

  • indeed.de – İş arama servisinin “Google” versiyonu dendiğinde akla ilk olarak indeed.de gelir. Oldukça basit bir arayüzü olan indeed.de, binlerce iş arama sitesine bağlanarak sizin aradığınız hedef kelimelere uygun iş ilanlarını size gösterir.
  • stepstone.de – Genel merkezi Berlin’de bulunan Stepstone’da 60 binden fazla şirket iş ilanlarını yayımlıyor. Özellikle Almanya özelindeki ilanlar için kesinlikle bakmanızda fayda var.
  • monster.de – Diğerlerine göre çok daha global olan Monster, biraz daha karmaşık bir arayüze sahip olsa da en bilinen iş arama sitelerinden. Indeed ve Stepstone kadar Almanya özelinde ilanların olmayabileceğini söylemeliyiz.

“Genel iş arama” siteleri haricinde, kişinin uzmanlığına ya da Almanya’da bulunma statüsüne uygun olarak hazırlanmış iş arama siteleri de mevcut. Örnek olarak akademisyen olarak, Almanya’da iş bulmak isterseniz kesinlikle Academics.de sitesini incelemelisiniz.

Almanya’da profesyonel sosyal ağlar

Tüm dünyada olduğu gibi, Almanya’da da profesyonel sosyal Almanya'da is aramaağlar iş aramak için kullanılan en önemli kanallardan biri. Bu online sosyal platformlardan en büyüğü olan Linkedin, Almanya’da iş aramak için çok önemli bir konuma gelmiş durumda. Linkedin profilinizin tecrübelerinizi ve yetkinliklerinizi tam olarak yansıtması, Linkedin üzerinden yapacağınız iş başvurularında şansızı çok daha artıracaktır. Linkedin’in güçlenmesi ile eskiye göre her ne kadar zayıflasa da, Almanya’daki diğer bir profesyonel sosyal ağ platformu olan Xing.de içinde de profil oluşturmanız daha fazla iş fırsatına ulaşmanıza yardımcı olacaktır.

  • linkedin.de – İş arama bölümünde aradığınız iş ile ilgili hedef kelimeler ve çalışmak istediğiniz yerin ismini girerek kolayca iş ilanlarına ulaşabilirsiniz. Linkedin’in sunduğu “Premium” paketlerle iş başvurularında daha fazla avantaj elde edebilirsiniz.
  • xing.de – Yukarıda da belirttiğimiz gibi Xing yavaş yavaş iş arama ve bulma konusunda eski etkisini ve önemini kaybetmeye başlasa da, hala Alman şirketleri ve işe yerleştirme firmaları tarafından tercih edilen bir platform. Ücretsiz olarak profil oluşturabileceğiniz bu platform sayesinde, daha fazla firmaya ulaşabilirsiniz.

Almanya’da iş bulma kurumu sitesi vb. siteler

Almanya’da iş aramak için faydalanabileceğiniz en önemli kanallardan bir diğeri de devletin bu konu ilgili kurumları tarafından yönetilen iş arama siteleri. Özellikle göç yasasının çıkmasıyla birlikte bu kurumlar Almanya için uzman çalışan bulma konusunda daha yoğun bir şekilde çalışacaklar. Birçok sayfa arasından Almanya’da iş aramanızı kolaylaştıracak iki sayfa ön plana çıkıyor:

  • jobboerse.arbeitsagentur.de – İş bulma kurumu (Bundesagentur für Arbeit [BA]) olarak bilinen bu kurum, Almanya’da yaşayanlar için, iş arama ve bulma konusunda hem online hem de danışmanlık kapsamında destek veriyor. Kurumun web sayfası üzerinden, mesleğinizi ve uzmanlık alanınızı, çalışmak istediğiniz yerleri belirleyip, iş arayabilmeniz mümkün. İş bulma kurumunun (Arbeitsagentur) web sayfası Almanca ve İngilizce’nin yanında Türkçe dil desteği de sunuyor.
  • make-it-in-germany.com – Almanya’da uzun zamandan beri nitelikli insan gücü sıkıntısı yaşanıyor. 2020 yılı içerisinde yürürlüğe giren yeni göç yasası ile Türkiye dahil birçok ülkeden uzman eleman ihtiyacının karşılanması bekleniyor. Bu ihtiyaca cevap verebilmek adına, Alman devleti nitelikli insan gücünü Almanya’ya çekebilmek için bir kampanya başlattı. Bu kampanyanın önemli bir parçası olarak da „Make it in Germany” internet sitesini oluşturdu. Bu sayfada Türkçe de dahil olmak üzere farklı dillerde, Almanya’daki iş piyasasına ilişkin en önemli bilgileri yer alıyor.

Almanya’da iş arama siteleri – Alman şirketlerinin siteleri

Almanya’daki şirketlerin kariyer sayfaları üzerinden de iş başvurusunda bulunabilirsiniz. Örnek olarak, toplam cirosuna göre Almanya’nın en büyük 5 şirketi Volkswagen, Daimler AG, Allianz, BMW ve Siemens’in kariyer sitelerini sizler için aşağıda listeledik:

Bunlar sadece Almanya’da ilk akla gelen bazı şirketlerin kariyer sayfaları. Sektör ve firma deneyiminize dayanarak size uygun ve ilgi duyduğunuz başka şirketlerin kariyer sayfalarına da göz atmalısınız.

Almanya’da işe yerleştirme şirketleri

Almanya’da iş bulma siteleri konusunda özellikle üniversite mezunları için ya da IT gibi belirli uzmanlık alanı gerektiren işler için işe yerleştirme (Headhunting) şirketleri üzerinden işlere başvurmak da başka bir seçenek. Almanya’da işe yerleştirme şirketleri için pazar çok büyük ve bu alanda binlerce şirket var. Sizler için en bilinenlerini listeledik ancak kendi araştırmanızı yaparak size daha uygun olacak şirketler üzerinden ilerlemenizde fayda var.

  • rcgmbh.de – IRC, Almanya’nın en büyük işe yerleştirme ajanslarından bir tanesi.
  • kellyservices.de – Türkiye’de ofisi de bulunan Kelly Services Almanya’da en bilinen işe yerleştirme şirketlerinden
  • approachpeople.com – Avrupa’nın birçok ülkesinde aktif olan Approach People, Almanya’da da IT, pazarlama ve finans gibi alanlarda işe yerleştirme hizmeti sağlıyor.
  • cobaltrecruitment.de – Almanya’da Berlin, Düsseldorf, Frankfurt ve Hamburg gibi şehirlerde ofisleri bulunan Cobalt, en bilinen işe yerleştirme şirketlerinden bir tanesi.

Almanya’da iş arama siteleri ile ilgili detaylı bilgiye sahip olduğunuza göre, artık başvuru için önemli kriterlere inceleme zamanı. Bunun için Almanya’da iş bulma kriterleri yazısına bakmanızı öneririz.

Almanya’da iş bulma ilgili deneyimlerinizi ya da sorularınızı lütfen yazının altında bizimle paylaşmayı unutmayın.

OBM Türkiye Almanya'daki işçi programını ilk başlatan firmadır.

OBM Türkiye
fw-1

Almanya'da Çalışmak
İstiyorsanız ve Hangi Adımları
Atmanız Gerektiğimi Bilmiyorsanız
Rehberiniz Olmaya Hazırız

ŞİMDİ BAŞVUR

Mavi Kart, Nitelikli İşci Göçü, Fırsat Kart, AB Vatantaşlığı Olan Kişiler İçin İş Yönlendirmesi.

Almanya’da konaklama ihtiyacını OBM mi karşılıyor? enellikle firmaların konaklama imkanı mevcut. Ancak bu imkan sağlanmazsa dahi OBM tarafından lojman imkanı sağlanmaktadır.

Sözleşmenizi imzaladıktan sonra vize işlemleri için konsolosluğa yönlendirilirsiniz. Bu aşamalarda da sizlere yardımcı olmaktayız. Çalışma vizenizi aldıktan sonra Almanya’da yeni kariyer fırsatına kavuşmuş olursunuz.

Sizlere Almanya’da çalışmak için gerekli şartları nasıl sağlayacağınız konusunda danışmanlık hizmeti veriyoruz, hem de anlaşmalı olduğumuz firmalar aracılığıyla iş yönlendirmesi sağlıyoruz.

ADIMLAR NELER?

5 adımda Almanya'da İşçi Programına Dahil Olun

Başvurunu Yap

BAŞVURUNU YAP

Öncelikle sayfamıza başvuruda bulunmalısınız. Değerlendirme sonucu tarafınıza SMS olarak gönderilecektir. (Başvurunuzun değerlendirilebilmesi için bir meslek sahibi olmanız gerekmektedir.)

ŞİMDİ BAŞVUR
Denklik

DENKLİK

Aldığınız eğitim ve mesleki bilginiz doğrultusunda (diploma transkripti, mesleki yeterlilik belgesi, ustalık belgesi vs.) üzerinden denklik alınması gerekmektedir. Bunun sebebi Almanya’da çalışabilmek için yeterlilik düzeyinizin yetkili kurumlarca onaya sunulmasıdır. Denklik işlemleri için yönlendirme sağlamaktayız.

Yüz Yüze Görüşme

YÜZ YÜZE GÖRÜŞME

Evrak teslimi ve denklik işlemlerinin sonuçlanması ile iş sözleşmeniz talep edilir. Anlaşmalı olduğumuz firmalara evraklarınız sunulur, adınıza iş sözleşmesi düzenlenir. Sözleşmeniz geldiğinde ofisimize davet edilirsiniz ve yüzyüze görüşme sağlanır.

Almanya'ya Uçun

ALMANYA'YA UÇUN

Sözleşmenizi imzaladıktan sonra vize işlemleri için konsolosluğa yönlendirilirsiniz. Bu aşamalarda da sizlere yardımcı olmaktayız. Çalışma vizenizi aldıktan sonra Almanya’da yeni kariyer fırsatına kavuşmuş olursunuz.

Başvuru Formunuzu Doldurduktan Sonra 13 Haneli Başvuru Numaranız ile Sonucunuzu Kontrol Etmeyi Unutmayınız.

NASIL BAŞVURU YAPABİLİRİM?

Formu doldurarak başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. Başvurunuz incelenerek, olumlu olduğu taktirde
sizlere tarafımızca dönüş sağlanacaktır.

ŞİMDİ BAŞVUR

Dosya Tercümesi Yaptırmak İçin Bizimle İletişime Geçebilirsiniz

BİZ KİMİZ?

OBM Türkiye Almanya'daki işçi programını ilk başlatan firmadır.

Biz Kimiz

2005 yılından bu yana Almanya’ya binlerce işçi istihdamı sağlanmış olup, profesyonel ekibimizce sizlere en iyi hizmeti vermeyi amaçlayan lider firmayız.

NEDEN BİZ?

Nitelikli işçi göçü yasasından faydalanarak işçi- işveren buluşmasını sağlıyoruz. Hedefimiz, deneyim sahibi olduğunuz alanla ilgili niteliklerinizi keşfederek uygun işçi porföyü oluşturmak ve buna uygun istihdam sağlamaktır. Her iki tarafın da beklendileri ön planda tutulmaktadır.

OBM Türkiye, doğru işgücünü kullanarak hızlı ve profesyonel şekilde işlmlerinizi tamamlar.

Neden Biz

İLGİLENDİĞİMİZ İSTİHDAM ALANLARI

  • Mavi Kart
  • Nitelikli İşci Göçü
  • Fırsat Kart
  • AB Vatantaşlığı Olan Kişiler İçin İş Yönlendirmesi

Sizleri de Aramızda Görmekten Mutluluk Duyarız

OBM Türkiye

OBM Türkiye Almanya'daki işçi programını ilk başlatan firmadır.

2005 yılından bu yana Almanya’ya binlerce işçi istihdamı sağlanmış olup, profesyonel ekibimizce sizlere en iyi hizmeti vermeyi amaçlayan lider firmayız.

© 2023 OBM Türkiye - Tüm Hakları Saklıdır.

ASD

Whatsapp

Avrupa'da çalışmak isteyen vatandaşlar için Almanya, müjde niteliğinde bir yasa tasarısı üzerine çalıştığını duyurdu. Almanya İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ülkede nitelikli iş gücünün her geçen gün daha da azalması sebebiyle işçileri Almanya'ya çekecek bir yasa tasarlandığı bildirildi. Yeni yasa ile ülkeye işçi olarak gidenler için dil şartının kaldırılacağı ve Alman vatandaşlığa geçişin kolaylaştırılacağı ifade edildi. Bu açıklamaların ardından Almanya'nın alım yapacağı meslekleri, maaş gruplarını ve başvuru şartlarını haberimizde derledik. İşte detaylar...

DİL ŞARTI KALKIYOR

Almanya, yeni tip koronavirüs salgınından en çok etkilenen ülkeler arasında yer alırken pandeminin ardından ülkede oluşan iş gücü açığı, birçok farklı sektörde üretimi sekteye uğratıyor. Özellikle yaz aylarında, havalimanlarında meydana gelen sıkıntılar ülke ekonomisine büyük katkı sağlayan turist gelirlerinin azalmasına neden olurken hükümet, Türkiye ve Balkan ülkelerinden işçi alımına onay verildiğini açıkladı. Bu onay ile birlikte 2023 yılında Almanya'nın 2 milyon işçi alımı yapması bekleniyor.

Nitelikli işçileri ülkeye çekmek isteyen Almanya, bunun için bir de yasa tasarısı hazırladığını duyurdu. İçişleri Bakanlığı'nca yapılan açıklamada,yasa tasarısına göre işe girişler için zorunlu tutulan dil şartının (belirli seviyede Almanca bilme zorunluluğu) kaldırılabileceği vurgulandı.

ALMAN VATANDAŞLIĞINA GEÇMEK KOLAYLAŞACAK

Hazırlanan yasa tasarısında işçiler için sağlanan tek kolaylık dil değil. Tasarı ile birlikte Alman vatandaşlığına geçiş de kolaylaşacak. 67 yaşının üzerinde olan vatandaşlar için test kaldırılacak. Vatandaşlık için gereken ikamet süresi 8 yıldan 5'e düşecek. Yasanın 1-2 ay içerisinde onaylanıp yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Almanya'da asgari ücret 2023 yılında saatlik 12 Euro olarak belirlendi. Haftanın 5 günü, günde 8 saat çalışan bir kişi, bu şartlar altında ayda 1920 Euro (yaklaşık 38 bin 400 TL) kazanıyor. Tam zamanlı çalışan işçilerin alabileceği en düşük tutar yasal olarak aylık 1920 Euro'dur.

ALMANYA'DA EN ÇOK İŞE ALIM YAPILAN MESLEK GRUPLARI

Sık sık işçi göçü alan Almanya'da, bazı sektörlerde nitelikli iş gücüne sürekli ihtiyaç duyuluyor. 18-45 yaş arası kişilerin başvurusuna açık olan bu sektörlerde, en düşük maaş asgari ücret 1.920 Euro (yaklaşık 38 bin TL) olurken en yüksek maaş ise 37 bin Euro (yaklaşık 740 bin TL) olarak biliniyor.

  • Aşçı
  • Ä°nÅŸaat işçisi
  • HemÅŸireler, hasta ve yaÅŸlı bakıcıları
  • Kaynakçı
  • Ä°nternet teknolojisi
  • Ağır Sanayi ve metal sanayi işçisi
  • Gastronomi
  • EÄŸitim
  • SaÄŸlık hizmetleri
  • Çocuk yetiÅŸtiricileri
  • IT teknisyenleri
  • Metal ve ağır sanayi işçileri
  • Gastronomi uzmanları
  • Vasıflı işçiler
  • Ä°nÅŸaat sektörü işçileri
  • Elektrik ve elektronik mühendisleri ve işçiler
  • Teknik ve mekanik

ALMANYA İŞÇİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Yukarıda yer alan meslek gruplarına 18 ve 45 yaş arasındaki kişilerin başvuruda bulunabileceği biliniyor. Başvurulara, ülkede yer alan açık iş ilanları ilan sayfalarından başvuruda bulunabilmektedir. Aynı zamanda İŞKUR'un yurt dışı istihdam sayfasında da yurt dışında çalışmaya yönelik bilgiler paylaşılmıştır.

İŞKUR YURT DIŞI İSTİHDAM SAYFASI İÇİN TIKLAYIN

ALMANYA'DA POZİSYONA GÖRE MAAŞ TUTARLARI

En az: 13.000 € (~260.000 TL)

En çok: 37.000 € (~740.000 TL)

En az: 7.500 € (~ 150.000 TL)

En çok 9.000 € (~180.000 TL)

En az: 6.500 € (~130.000 TL)

En çok: 19.000 € (~380.000 TL)

En az: 7.000 € (~140.000 TL)

En çok: 8.500 € (~170.000 TL)

En az: 5.000 € (~100.000)

En çok: 7.000 € (~140.000 TL)

En az: 4.500 € (~90.000)

En çok: 6.500 € (~130.000 TL)

En az: 4.000 € (~80.000)

En çok: 5.600 € (~112.000 TL)

En az: 4.000 € (~80.000)

En çok: 5.600 € (~107.184)

En az: 2.100 (~42.000)

En çok: 3.000 € (~60.000)

En az: 2.900 € (~58.000)

En çok: 4.000 €(~80.000)

En az: 2.900 € (~58.000)

En çok: 4.000 € (~80.000)

En az: 3.000 € (~60.000)

En çok: 4.500 € (~90.000)

  • Finans çalışanı/Uzmanı

En az: 4.000 € (~80.000)

En çok: 5.600 € (~112.000)

En az: 4.500 € (~90.000)

En çok: 6.500 € (~130.000 TL)

En az: 4.000 € (~80.000)

En çok: 5.600 € (~112.000 TL)

En az: 3.500 € (~70.000)

En çok: 5.000 € (~100.000)

En az: 3.000 € (~60.000)

En çok: 4.500 € (~90.000)

En az: 2.100 (~42.000)

En çok: 6.000 € (~120.000)

Not: Euro kuru 20,00'den alınmıştır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası