ford fiesta sarı ikaz lambası / Ford (Focus, Fiesta, Fusion, Mondeo) ikaz lambaları ve anlamları - Gündem Haberleri

Ford Fiesta Sarı Ikaz Lambası

ford fiesta sarı ikaz lambası

motor ikaz lambası sönmüyor ford fiesta...!!!!!

  • Er
    2 Mesaj
    Konu Sahibi
    slm mıllet arabam 2006 model benzınlı 1.4i comfort ford fiesta..... motor ikaz ısık lambası yandı ama sönmüyo..!!!! neden???????? ne yapmam gerekıyo??? arızayla ılgılı bılgısı olanlar paylasabılırmı acabaaaa... tesekkurler sımdıden



  • Yarbay
    4502 Mesaj
    Aracı stop edip tekrar çalıştırdınız mı? Genelde motor ikaz lambaları uyarı amaçlı yanar ve stop edip biraz bekleyip tekrar çalıştırınca söner bu tabiki aracın bir sorunu olmadığı anlamına gelmiyor, son zamanlarda motor sesinde veya sürüşte bir problem veya değişik bir ses varmıydı?
  • Yüzbaşı
    911 Mesaj
    YAkıttan olaiblir. Sorun varsa bilgisayara baglatın hata kodunu ogrenin hakan ustaya sorun cevabınızı alın.
  • Er
    8 Mesaj
    motor ikaz lambası yanmasının sebebi arac kullanıcısına bir uyarı vermektir.
    aracın çalışmasında herangi bir problem yoksa eger en yakın bir yetkili yada özel servise gidip bir motor test cihazına baglatmak olmalı
    aracınızın arızası ile sorun yaşarsanız hata kodunu bana iletirseniz yardımcı olabilirim
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kosmer68

    slm mıllet arabam 2006 model benzınlı 1.4i comfort ford fiesta..... motor ikaz ısık lambası yandı ama sönmüyo..!!!! neden???????? ne yapmam gerekıyo??? arızayla ılgılı bılgısı olanlar paylasabılırmı acabaaaa... tesekkurler sımdıden


    Arızayla ilgili bilgi olmaz arkadaşım. 100'lerce hatadan biri olabilir. Hepsi için aynı ışık yanıyor. Arıza lambası yanınca arabayı fazla sürmeden bir an önce servise götürüp bilgisayara bağlatıp hata koduna bakmak gerekir. Neticede ciddi bir problem olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi catalyst -- 26 Şubat 2009; 21:38:15 >
  • Er
    2 Mesaj
    Konu Sahibi
    10 gun falan ısık yandı sonra 2 3 gun söndü sonra tekrar yanmaya basladı.. surusunde cekısınde motor cekısınde herhangı bır degısıklık yok... servısede henuz goturmedım vaktım olmadıgı ıcın...... en kısa zamanda goturuyum.
  • Yarbay
    4976 Mesaj
  • Yarbay
    3039 Mesaj
    araca üreticinin önerdiği oktan dışında bir yakıt konursa mesela 95 yerine 97 ya da 98 o zaman bu arıza lambası yanabilir.çünkü araç 95 e göre ayarlıdır dolayısıyle konulan 97 ya da 98 bitirilir ve 95 konulur bir süre sonra da lamba söner.

    atmosferik motorlu benzinli araçlarda 95 oktanın üstünün kullanılmasının bir gereği yoktur.ancak aracınız turbo veya superchargerlı ise o zaman 98 kullanma zorunluluğu vardır.

    gene de bir ara 98 oktan çıktığında herkes aracına koydurmuştu ve birçoğu bırakın yakıt ekonomisini 95 oktanla yaptığından daha az yol yapmıştı ve çoğu da bu yakıtın turbo veya superchargerlı araçlarda kullanılması gerektiğini bilmiyordu.


    tekrar ifade etmek isterim ki aracınızın kullanım kitapçığında önerilen yakıt dışında bir yakıt araca koymayın.çünkü ilk olarak 02 sensörünü,sonra katalitik konvertörü bozacak ve en sonunda da arıza lambası yanacaktır.


    burada yazdıklarım yakıt ile ilgilidir, ama aracınızda başka sorunlar da olabilir bunu anlamanın en iyi yolu serviste arıza kodu alınmasıdır.


    kolay gelsin..




  • quote:

    Orjinalden alıntı: kosmer68

    10 gun falan ısık yandı sonra 2 3 gun söndü sonra tekrar yanmaya basladı.. surusunde cekısınde motor cekısınde herhangı bır degısıklık yok... servısede henuz goturmedım vaktım olmadıgı ıcın...... en kısa zamanda goturuyum.


    Dediğin gibiyse meteg'in dediği gibi yakıt ile alakalı olabileceği gibi, karışım ile de alakalı olabilir. Yani oksijen sensörüyle ya da hava filtrenin tıkanmış olmasıyla vs. alakalı olabilir. Bu durumda ya motordaki karışım arabanın tolere edemediği derecede fakir veya zengin hale geliyordur veya oksijen sensörün ya da katalitik konvertörün zarar görmüştür.

    Dediğim gibi, en iyisi en kısa zamanda aracını bilgisayara bağayıp hata koduna bakman olacaktır. Yetkili servise gitmene de gerek yok, artık bu cihazlardan hemen her yerde var. Tanıdık tamircin varsa bu işlem için para bile almaz.




  • Yüzbaşı
    710 Mesaj
    Motor ikaz lambasından kastınız şu vanaya benzeyen,sarı renkli egzost lambası galiba.Eğer öyleyse aynı sıkıntı bende de olmuştu,yandı ve sönmedi.(Astra Harabam),dediğiniz gibi çekişte herhangi bir problem yok,ama insanı sinir ediyor.Sorun büyük değil bence,lamda sensörü de dedikleri oksijen sensörü ya arızalıdır, ya da kabloda temessızlık vardır.Hata koduna baktırıp sesnsörü değiştireeksiniz.Fakir karışıma sebep veriyorsa fazla yakar bildiğim kadarıyla,benimki zengin karışım yapıyordu ve yakıt sarfiyatını etkilemiyordu.Arabadan arabaya değişmekle beraber sensör fiyatı çok fazla değil,tahminen 150-200 ytl ye halledersiniz.
    quote:

    Orjinalden alıntı: kosmer68

    slm mıllet arabam 2006 model benzınlı 1.4i comfort ford fiesta..... motor ikaz ısık lambası yandı ama sönmüyo..!!!! neden???????? ne yapmam gerekıyo??? arızayla ılgılı bılgısı olanlar paylasabılırmı acabaaaa... tesekkurler sımdıden




  • Er
    1 Mesaj
    Bende de 1.6 dizel 2006 ford fiesta var ışıklarda aracı kaldırdım 10 metre gitmeden ışık yandı arabayı boşa aldım sağa çektim 5 dk sonra çalıştırdım 1 saattir aracı kullanıyorum ışık daha yanmadı.Kılavuzdan okudum vites kutusu ısınması olabilir diyor eğer sönmüşse seyahatinize devam edebilirsiniz ama servise en yakın zamanda gelin diyor nedendir acaba ?
  • yeni mesaja gitYeni mesaj
    Bilgi ikonYeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme

Benzer içerikler

Ford Fiesta motor arıza lambası, aracınızın motorundaki bir soruna işaret ediyor olabilir. “Motor arıza ikaz lambası yandığında ne yapılmalıdır?”, “Motor arıza ikaz lambası nasıl söndürülür?” gibi konular açıklanmıştır.

Ford Fiesta Motor Arıza Lambası Neden Yanar?

Elektronik enjeksiyon ışığı olarak da bilinen bu arıza ışığı, sıklıkla meydana gelen ve çoğu insanın nasıl ilerleyeceğini bilmediği bir durumdur. Enjeksiyon sistemi, yakıt beslemesini kontrol eden ve motoru yöneten sistem olduğundan, aracın düzgün çalışması için son derece önemlidir. Elektronik enjeksiyon ışığı gösterge panelinde bir motor, üçgen ya da yarıçap şeklinde simgelenmiştir. Arızanın ciddiyetine göre kırmızı veya turuncu olarak yanacaktır.

Aracınızın kontağını her çevirişinizde elektronik enjeksiyon sisteminin sorunsuz durumda olup, olmaması test edilir. Ayrıca aracınızı her başlattığınızda da yakıt pompası çalışmaya başlar ve bununla birlikte test sistemi, elektriksel süreklilik olup olmadığını ve tüm sensörlerin iyi olup olmadığını kontrol etmektedir.

Bu prosedür birkaç saniye içinde gerçekleştirilir ve herhangi bir sorun olması durumunda enjeksiyon ışığı yanar veya yanıp söner. Bu olduğu zaman, sorun aracın bilgisayarına hata koduyla birlikte kaydedilir. Böylece, aracı servise götürdüğünüzde bilgisayara bağlanılarak hata kodu okuması yapılır.

Ford Fiesta motor arıza lambası yanıp sönüyorsa veya sabit bir durumdaysa aracı mutlaka servise götürmeniz gerektiği tavsiye edilir. Ancak bu ikaz lambasının ilk aktif hale geldiği anda, aracınızı yeniden çalıştırmayı denemek de işe yarayabilir. Böylece olası bir yanlış okuma kaynaklı durumu eleyebilirsiniz.

Sorunun geçici mi yoksa kalıcı mı olduğunu test ettikten sonra, eğer ikaz lambası hala yanmaya devam ediyorsa aracınızı en kısa sürede servise götürmeniz gereklidir. Motor arıza lambası yanmaktayken, enjeksiyon sisteminde, motorun arızaya geçtiği durumlarda da çalışmasını sağlayan aksamlar yer alır. Böylece aracınızı güvenli bir şekilde servise sürebilirsiniz.

Aracınız bu arıza lambası aktif haldeyken sürüş yapmamanız tavsiye edilir. Motor arıza lambasının, düşük maliyet ile giderilebilecek bir sorundan ötürü yanıyor olma ihtimali vardır. Dolayısıyla böyle durumlarda risk alınmamalı ve en yakın servise başvurulması önerilir. Kablo veya sigorta arızalarının yanı sıra, sensör veya kontrol ünitesi de arızalanmış olabilir.


Arıza Lambaları ve Anlamları

Arıza Lambaları Anlamlarıı
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç start stop hatası arıza lambası.
Açıklama:Bu sarı arıza lambası, otomatik motor çalıştırma durdurma sisteminde bir arıza tespit edildiğinde yanar. Araç sürümünüze bağlı olarak, bunun yerine sarı üçgen genel arıza arıza lambası yanabilir. Bu arıza, yetkili bir Araç servisi tarafından analiz edilmesini gerektirir.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç hız sabitleyici arıza lambası.
Açıklama:Bu arıza lambası, hız sabitleyici özelliği etkinleştirildiğinde gösterge panelinde yanar.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç fren balatası aşınma arıza lambası.
Açıklama:Bu sarı arıza lambası, fren balatalarının aşınmış olduğunu ve değiştirilmesi gerektiğini gösterir. Fren balatası aşınma arıza lambası yandığı andan itibaren, sorun tehlikeli hale gelene kadar yaklaşık 1000 mil vardır, ancak bu sürüşünüze göre değişiklik gösterir.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç tepe tutucu arıza lambası.
Açıklama:Bu arıza lambası, yokuş tutucu sistemde bir arıza olduğunda yanar. %5'ten fazla bir eğimde sabit yokuş yukarı veya yokuş aşağı olduğunda otomatik olarak yanar. Yokuş tutucu, Elektronik Stabilite Kontrol sisteminin (ESC) ayrılmaz bir parçasıdır ve tekerlek hız sensörleri gibi bileşenleri paylaşır. Araç'nun belirli modellerinde, yokuş tutucu sisteminde bir arıza olması durumunda ESC uyarı ışığı yanar.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç DPF arıza lambası.
Açıklama:DPF, 'dizel partikül filtresi' anlamına gelir ve zararlı partiküllerin veya kurumun tutulmasına yardımcı olan çevresel bir özelliktir. Filtre dolduğunda veya 'doyduğunda', yenilenmesi gerekir. Bu genellikle sürücü bilgisi olmadan otomatik olarak gerçekleştirilir, ancak DPF arıza lambası yanarsa, sürücü temizleme işlemine yardımcı olmalıdır. Bunu yapmak için:
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç ASR OFF arıza lambası.
Açıklama: Araç ASR, 'Kayma Önleyici Düzenleme' anlamına gelir ve bir çekiş kontrolü şeklidir. ASR varsayılan olarak her ateşleme çevriminde etkindir ve genellikle her zaman açık kalmasında fayda vardır. ASR, ASR OFF düğmesine basılarak kapatılabilir ve aracınız kara veya çamura saplanmışsa faydalı olabilir.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç kapıları arıza lambasını açar.
Açıklama:Bir kapı düzgün kapatılmadığında arıza lambası kırmızı yanar. Araç sürümünüze bağlı olarak, açılır kapılar/arka kapak düzgün kapatılmadığında arıza lambası da yanar. Aracı hareket ettirmeye başladığınızda bir uyarı sesi duyulacaktır.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç ön sis arıza lambası.
Açıklama:Bu arıza lambası, ön sis lambaları etkinleştirildiğinde yanar.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç ESC arıza lambası.
Açıklama:ESC, 'Elektronik Stabilite Kontrolü' anlamına gelir ve ASR ve yokuş tutucu (yukarıya bakın), MSR sistemi (motor tahrik düzenlemesi) ve acil frenleme sırasında fren basıncını artırmaya yardımcı olan HBA sistemini içeren araç stabilite sistemlerinden oluşur. ESC arıza lambası iki olası nedenden dolayı yanabilir: ▷ Sürekli yanıyor : ESC'de bir arıza var ve çalışmıyor. ESC, tekerlek hız sensörleri gibi ABS bileşenlerini paylaştığı için arıza ilgili olabilir. ▷ Yanıp Sönme : ESC ışığının yanıp sönmesi, aracın stabilite sınırının sonuna doğru olması nedeniyle sistemin çalıştığı anlamına gelir.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç fren arıza lambası.
Açıklama:Daire içindeki kırmızı ünlem işareti, fren arıza lambasıdır. Aşağıdaki koşullar veya arızalar geçerlidir: ▷ Fren arıza lambası : Park freni tam olarak bırakılmamış. ▷ Fren arıza lambası : El freni düzgün bir şekilde bırakılırsa, düşük fren hidroliği seviyesini gösterebilir. ▷ Fren arıza lambası : El freni düzgün bir şekilde bırakılmışsa ve fren hidroliği seviyesi yeterliyse, fren hidroliği basıncının düşük olabileceğini gösterir. Fren servosu, vakum sağlayan ve frenleme çabasını azaltarak sürücüye yardımcı olan bir fren bileşenidir. ▷ Fren + ABS + ESC: Aynı anda yanan bu üç ikaz ışığı EBD (Elektronik Fren Gücü Dağıtımı) arızasını gösterir. EBD, maksimum durma kabiliyeti sağlamak için farklı tekerleklere farklı miktarlarda fren kuvveti dağıtır. EBD arızası durumunda arka tekerleklerin aniden kilitlenmesi olasılığı vardır. Fren ArızalarıFren arıza lambası, aracınızın duramayacağı ve bir kazaya neden olabileceği ciddi bir sorunu gösterebilir. Aracınızı her zaman derhal yetkili bir Araç servisine kontrol ettiriniz.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç ABS arıza lambası.
Açıklama:Kilitlenme önleyici fren sistemleri (ABS), tekerleklerin kilitlenmesini önleyen ve sürücünün direksiyonu kullanmaya devam etmesini sağlayan bir güvenlik freni özelliğidir. Sistemde bir arıza olduğunda motor çalıştırıldıktan sonra ABS arıza lambası yanık kalır. Fren sistemi, ABS sisteminin avantajı olmaksızın verimliliğini korur.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç start stop arıza lambası. Açıklama: Bu sembol, motor start stop sistemi tarafından otomatik olarak durdurulduğunda gösterge tablosu ekranında yanar.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç far hizalama konumu arıza lambası.
Açıklama:Bu arıza lambası, kısa farın hangi konuma ayarlandığını gösterir. Far hizalama ayarı ayarları aşağıdaki gibidir:
  • Konum 0 : Ön koltuklarda bir veya iki kişi.
  • Pozisyon 1 : Beş kişi.
  • Konum 2 : Bagaj bölmesinde beş kişi + yük.
  • Konum 3 : Sürücü + bagaj bölmesinde izin verilen maksimum yük.

Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı: Araç vites değiştirme gösterge ışığı. Açıklama: Düz şanzımanlı araçlar için vites değiştirme göstergesi. Vites değiştirme göstergesi, daha iyi yakıt tüketimi sağlamak için sürücüye vites değişiklikleri önerir.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı: Araç arka sis uyarı lambası.
Açıklama: Bu uyarı lambası, arka sis lambaları açıldığında yanar.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç motor arıza lambasını kontrol edin.
Açıklama:Kontrol motoru arıza lambası sürekli yanabilir veya yanıp sönebilir ve bir metin uyarı mesajı içerebilir: ▷ Sürekliyanar : Kontrol motoru arıza lambası sürekli yanar, besleme/ateşleme sisteminde aşırı egzoz emisyonlarına, olası bir performans kaybına, zayıf sürüşe ve yüksek yakıt tüketimine neden olabilecek bir arıza olduğunu gösterir. Araç hala sürülebilir. Hızı azaltın ve aşırı hız veya hızlanmadan kaçının. Bu durumda uzun süreli kullanım motora zarar verebilir. ▷ Yanıp Sönme: Yalnızca benzinli versiyonlar için, yanıp sönen motor kontrol ışığı genellikle, katalitik konvertör hasarına yol açabilecek yanlış ateşleme yapan bir motor anlamına gelir. Hızı hemen azaltın ve aşırı hızdan veya yüksek motor devirlerinden kaçının. Kontrol motoru arıza lambası yandığında, arıza kodlarını okumak için teşhis ekipmanının bağlanması gerekir. ▷Dizel versiyonlar : Motoru kontrol et ışığının yanması Üre Enjeksiyon Sistemi Arızasını gösterir. Bu, yanlış sıvının kullanıldığını veya %50'nin üzerinde ortalama ÜRE tüketiminin tespit edildiğini gösterebilir. Aracı mümkün olan en kısa sürede bir Araç servisine servis ettirin. Belirli bir eşik aşılırsa, motoru çalıştırmak mümkün olmayabilir.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç güvenlik arıza lambası.
Açıklama:Araba ve kilit sembolü, Araç güvenlik kodu korumasıdır ve arıza lambasının sürekli yanık kalması, Araç Kod sisteminde bir arıza olduğunu gösterir. Bu durumda başka bir anahtarı deneyin. Motor çalışırken uyarı lambası yanıp sönerse, araç motor immobilizer cihazı tarafından korunmamaktadır. Tüm anahtarların hafızaya kaydedilmesi için bir Araç bayisine başvurun. Arıza lambası sürüş sırasında sabit yanarsa, akü voltajındaki düşüş nedeniyle bir kendi kendine teşhis testini gösterir.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç lastik basıncı arıza lambası.
Açıklama:Bu arıza lambası yanık kalır veya yanıp söner: ▷ Yanık kalır : Bu, bir veya daha fazla lastik basıncının kayıtlı değerlerden daha düşük olduğu anlamına gelir. Basınçları geri yükleyin veya çarkı değiştirin. ▷ Yanıp söner: Lastik basınçları, lastik basıncı izleme sistemi (TPMS) tarafından izlenir. Arıza lambası yaklaşık 75 saniye yanıp söner ve ardından yanık kalırsa, TPMS'de bir arıza olduğunu gösterir.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç hava yastığı arıza lambası.
Açıklama:Motor çalıştıktan sonra hava yastığı arıza lambası yanık kalırsa, hava yastığı sisteminde bir arıza olduğunu gösterir.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç dizel filtresindeki su arıza lambası.
Açıklama: Yakıt kapağının düzgün şekilde sabitlenmemiş olması, yakıt istasyonundaki kirlenme, atmosferdeki nemin yoğunlaşması vb. nedenlerle yakıt deposuna su girebilir. Filtredeki suyu boşaltmak için filtre muhafazasının altındaki tahliye yerini bulun. Yakıt seviyesi düşük olan aracı soğuk bir gecede depoda bırakmak, aracın yakıt deposunda daha fazla suya maruz kalmasına neden olur.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç kızdırma bujileri arıza lambası.
Açıklama:Kontak MAR konumuna getirildiğinde, kızdırma bujileri arıza lambası yanar ve motor çalışmaya hazır olduğunda söner. Daha soğuk ortam sıcaklıklarında, kızdırma bujileri uyarı ışığı daha uzun süre açık kalacaktır. Yanıp sönen kızdırma bujileri ışığıKızdırma bujileri arıza lambası yanıp sönerse, ön ısıtma sisteminde bir arıza olduğunu gösterir.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç emniyet kemeri arıza lambası.
Açıklama:Kırmızı emniyet kemeri arıza lambası, sürücü veya yolcu emniyet kemerini takana kadar yanar. Araç hareket halindeyken bir sesli uyarı duyulacaktır.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç düşük motor yağı seviyesi arıza lambası.
Açıklama:Bu arıza lambası, motor yağı seviyesi önerilen minimum değerin altına düştüğünde ön panel ekranında belirir. Mümkün olan en kısa sürede motor yağı doldurun.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç düşük motor yağı basıncı arıza lambası.
Açıklama:Bu arıza lambası, sistem motor yağ basıncının yetersiz olduğunu algıladığında, gösterge panelinde bir uyarı mesajı ile birlikte sürekli olarak yanar. Düşük motor yağı basıncı önemli motor hasarına neden olabilir. Güvenli bir şekilde yola çıkın ve motoru hemen kapatın. Yağ seviyesini kontrol edin ve gerekirse tamamlayın. Sadece yağ basıncı lambası söndüğünde yolculuğunuza devam edin. DPF'li Dizel MultiJet versiyonlarıYanıp sönen bir yağ basıncı ışığı, sistemin motor yağının bozulduğunu tespit ettiği anlamına gelir. Bu bir arıza olduğunu göstermez, ancak motor yağını değiştirmenizi gerektirir. Yağın değiştirilmemesi, düşük motor gücü modunun uygulanmasına neden olacaktır. Önce 3000 rpm'ye, sonra 1500 rpm'ye. Sürekli olarak kısa yolculuklar yapmak veya DPF rejenerasyonunun kesintiye uğraması yağın bozulmasına neden olur.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç pil arıza lambası.
Açıklama:Kırmızı akü arıza lambası, sürüş sırasında bir şarj arızasını gösteren açık kalır veya yanar. Olası nedenler şunlardır:
  • Alternatör
  • Alternatör / tahrik kayışı
  • pil
  • Akü bağlantıları / kablolama. Sürüş halinde, gerekli olmayan tüm elektrik sistemlerini derhal kapatın. Akünün şarjı bittiğinde motor kapanabilir.

Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç genel arıza arıza lambası.
Açıklama:Ünlem işareti içeren üçgen, genel arıza/arıza arıza lambasıdır. Bu genel arıza lambası, başka bir arıza lambası ve/veya bir uyarı mesajı ile birlikte yanabilir. Onlar içerir:
  • Motor yağı basınç sensörü arızası
  • Hız limiti ayar uyarısı
  • Dış ışıklar arızası
  • Yakıt kesme sistemi arızası
  • Park sensörü arızası
  • Başlat Durdur sistem hatası
  • Hava yastığı arıza sorunları

Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç düşük yakıt arıza lambası.
Açıklama: Bu ışık, kalan yakıt seviyesi yaklaşık 9 litre olduğunda yanar.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç uzun far arıza lambasI.
Açıklama:Bu mavi arıza lambası, uzun farların aktif olduğu konusunda uyarır.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç kısa huzmeli far arıza lambası.
Açıklama:
Bu yeşil arıza lambası, kısa farların aktif olduğu konusunda uyarır.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı: Araç yön göstergeleri / dörtlü ikaz ışığı.
Açıklama: Bu ok sembolleri, bir yön göstergesi uygulandığında veya dörtlü flaşör ışıkları yandığında yanıp söner.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç park sensörü arızası arıza lambası.
Açıklama:Park sensörlerinde arıza tespit edildiğinde arıza lambası yanar. Araç'nun bazı versiyonlarında bunun yerine genel arıza uyarı ışığı yanar.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambası adı:Araç motor sıcaklığı arıza lambası.
Açıklama:Bu arıza lambası, motor soğutma suyu sıcaklığı çok yüksek olduğunda yanar. Normal sürüş koşullarında aracı durdurun, motoru kapatın ve depodaki su seviyesinin MIN işaretinin altında olmadığını kontrol edin. Hazne düşükse, kapağı açmadan önce soğutma sıvısının soğuması için birkaç dakika bekleyin. Depoyu yavaşça MAX işaretine kadar doldurun ve yalnızca uyarı lambası söndüğünde sürüşe devam edin. Sızıntı belirtileri arayın.
Arıza Lambaları ve AnlamlarıArıza lambasıadı:Araç şanzıman arızası arıza lambası,
Açıklama:Ünlem işareti içeren bu kırmızı dişli, Araç Comfort-Matic 'Dualogic' şanzımanla ilgili bir şanzıman arızasıdır. Arıza lambası bir uyarı mesajıyla birlikte yanabilir veya yanıp sönebilir. Bu, zorlu kullanım nedeniyle şanzımanın aşırı ısınmasından veya bir arızadan kaynaklanabilir. Diğer sorunlar, şanzıman sıvısı (selespeed sıvısı) seviyesinin düşük olmasıyla ilgili olabilir.
Arızasız yolculuklar dileriz.

Ford Fiesta Gösterge Paneli İşaretleri Anlamları, araç bakımı, mevsimlik araç bakımı. Ford Fiesta Gösterge Paneli İşaretleri Anlamları arabaya nasıl bakım yapılır filtre değiştir. Ford Fiesta Gösterge Paneli İşaretleri Anlamları para harcamadan arıza lambasını söndür Man arıza işaretleri . Ariza lambası

Ariza lambası renault fiyat listesi abc arıza lambaları isimleri oksijen sensörü arızası yorumları ford kurye arıza lambaları Ford Fiesta Gösterge Paneli İşaretleri Anlamları

Motor arıza lambası içinde ünlem işareti . Arıza gösterge sembolleri maf sensörü arıza kodu subap ayari motor oksijen sensörü arızası yakıtı ne kadar etkiler . Volkswagen golf doğuş oto . Ford mustang convertible . Seat leon motor arıza lambası söndürme arıza lambası işaret anlamları . Focus 2 dizel motor arıza lambası neden yanar Ford Fiesta Gösterge Paneli İşaretleri Anlamları q7 ikaz lambalari xenon far arıza lambası söndürme .

Tuplu araçlarda motor ariza isareti r9 subap ayarı kamyon ikaz lambaları uçak ikaz lambası bursa . Arıza tespit cihazı fiat opel insignia arıza lambaları ve anlamları skoda yeti motor arıza lambası neden yanar araba arıza işaretleri sarı . Skoda fabia arıza lambaları motor arıza lambası araç çalışınca sönüyor cruze motor arıza lambası söndürme opel vectra arıza lambaları ve anlamları . Ikaz lambaları uçak ikaz lambası mucco ikincil sensör arızası nedir . Ford Fiesta Gösterge Paneli İşaretleri Anlamları

Motor yağ lambası yanıp sönüyor octavia arıza lambası söndürme adblue ikaz lambası duster honda civic 2021 weight in kg

Subap ayarı sonrası lpg ayarı . Volkswagen arıza lambaları . Gibi. Komatsu ikaz lambaları . Motor sis lambası peugeot 3008 uzun dönem kiralama . Opel astra 2009 arıza lambaları ve anlamları . Arıza tespit cihazı bluetooth i30 ikaz lambaları araç ikaz lambaları ford uçak ikaz lambası bursa subap uzaması subap sesi .

Araba arıza işaretleri ford gibi. Hyundai elantra style honda civic 2021 jeep opel crossland liste fiyatı . Volkswagen zonguldak . Oksijen sensörü arızası tekleme . Obd cihazı iphone . Araba arıza işareti de. Symbol ikaz lambaları anlamları . Obd cihazı kablolu gibi. Motor arıza işaretleri ve anlamları fluence arıza lambası söndürme

Arıza işaretleri araba göstergeleri anlamları resimli . Skoda octavia arıza işaretleri 2006 model jetta arıza lambaları anlamları volkswagen golf sahibinden arabadaki ikaz lambaları ve anlamları araç ikaz lambaları fiat opel corsa klima düğmesi . Airbag arıza lambası muayeneden geçer mi uçak ikaz lambası bursa skoda fabia motor arıza lambası söndürme citroen obd cihazı . Ford Fiesta Gösterge Paneli İşaretleri Anlamları

Arıza tespit cihazı elektronik golf 6 arıza lambası söndürme . Nissan micra motor arıza lambası sarı yanıyor ford mustang filmi . De vw arıza lambaları . Benzin pompası fiyatları obd cihazı ne işe yarar dizel motor yakıt pompası arızası belirtileri .

Motor arıza lambası hararet . Egzoz subap arızası . Subap ayar pulu clio 4 start stop akü fiyatları . Uçak ikaz lambası bağlantı şeması . Arıza lambası yakmayan xenon

Motor arıza lambası toyota de audi arıza işaretleri türkçe . Arıza tespit cihazı masası . Motor uyarı lambası arıza işaretleri araba göstergeleri anlamları . Veya obd cihazı kullanımı . Skoda arıza ışıkları .

Opel mokka motor arıza lambası söndürme . Subap neden keser . Motor arıza lambası buji araba arıza lambaları ve anlamları . Honda civic 2021 lastik ebatları . Arıza lambası yanıp sönüyor . Park sensörü arızası muayeneden geçer mi . Dpf sensör arızası Ford Fiesta Gösterge Paneli İşaretleri Anlamları

Motor yağ lambası ne zaman yanar baymak kombide arıza işareti honda civic arıza lambaları anlamları . Oyak renault kampanyası 2021 fiyat listesi ne zaman octavia arıza lambası söndürme de renault symbol ikaz lambaları ve anlamları .

Scirocco subap lastiği . Kombide arıza işaretleri maf sensörü arıza kodu tuplu araçlarda motor ariza isareti de veya peugeot 2008 bagaj havuzu . Araba göstergeleri işaretleri . Arıza lambaları passat . 2011 jetta arıza lambası söndürme . Ve ikincil sensör arızası nedir hyundai i20 arıza lambaları anlamları subap ayarı hangi zamanda yapılır focus arıza işaretleri dörtlü ikaz lambası işareti honda civic lpg 2021 fiyat listesi arabada motor lambası yanıyor sensör neden çalışmaz honda civic vtec modifiye peugeot

2008 zwart gibi. Bora arıza lambaları renault megane 4 arıza lambaları anlamları . Astra j motor arıza lambası söndürme dacia ikaz lambaları . Skoda kodiaq ikaz lambaları

Hyundai i20 dizel motor arıza lambası yanıyor . Cg subap ayarı . Hyundai elantra ne kadar veya ford kuga arıza lambaları Ford Fiesta Gösterge Paneli İşaretleri Anlamları de. Motor arıza lambası yandı araç çalışmıyor skoda superb arıza sembolleri .

Subap değişimi fiyatı ve dizel motor yakıt pompası arızası belirtileri . Ford yedek parça diyarbakır obd cihazı astra j Ford Fiesta Gösterge Paneli İşaretleri Anlamları

R25 subap . Veya ikaz lambaları bmw . Opel astra business isı sensörü arızası belirtileri . Araba ikaz lambaları ünlem işareti . Skoda fabia arıza lambaları .

Renault megane authentique . Subap kapağı yağ kaçağı . Polo dizel motor arıza lambası neden yanar . Motor arıza ışığı nasıl söndürülür baymak kombide arıza işareti chevrolet kalos motor arıza lambası söndürme motor arıza lambası ford fiesta .

W124 subap itici sorunu ford mondeo motor arıza lambası söndürme krank sensörü arızası tamiri Ford Fiesta Gösterge Paneli İşaretleri Anlamları honda civic 2021 teknik özellikleri obd bağlantı cihazı . Ford Fiesta Gösterge Paneli İşaretleri Anlamları

Subap alıştırma . Ford focus z rot . Motor arıza lambası toyota . De motor arıza lambası i20 nissan juke arıza lambası söndürme motor yağ basıncı lambası yandığında . Opel astra bingöl .

Motor arıza lambası polo obd cihazı 1.5 arabanın motor ışığı nasıl söner fiorino motor yağ lambası söndürme renault megane otomatik peugeot wiki oksijen sensörü arıza lambası . Ford ranger arıza lambaları . Insignia arıza lambaları . Benzin pompası hava yaparsa .

Renault fiyat listesi abc . Araç ikaz lambaları ford transit hyundai accent arıza lambaları anlamları arıza tespit cihazı fiat audi a3 ikaz lambaları ve anlamları . Honda civic 2021 kaç beygir . Arıza lambaları jetta veya. Tofaş subap ayarı ne işe yarar . Honda civic 2022 model .

Otomatik subap ayarı . Seat leon arıza lambaları anlamları gibi skoda octavia arıza lambaları . Honda civic 2021 dil değiştirme.

Motor ışığı söndürme . Accent blue arıza lambası söndürme opel astra arka cam fiyatı egr arıza lambası söndürme . Subap görevi . De epc ve motor arıza lambası jetta w124 subap itici sorunu . Gibi veya

Ford kamyon arıza lambaları subap freni nedir chevrolet aveo jant kapağı . Gibi opel corsa arıza işaretleri f motosiklet subap lastiği . Volkswagen polo güncel fiyat listesi .

Sübap lastiği değişimi maliyeti . Katalizör arıza işareti sensör arıza tespit cihazı . Krank sensörü arızası tamiri tofaş subap lastiği değişimi araba arıza işaretleri polo far arıza lambası söndürme mercedes sprinter motor arıza lambası yanıp sönüyor .

Dacia logan arıza lambası söndürme subap conta değişimi ve skoda arıza lambaları anlamları motor lambası yanıp sönüyor . Gibi. De opel corsa 2021 model fiyatları.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır