bilsem nerede yapılacak / Bilsem Okulları Hangi Şehirlerde ve Nerelerde?

Bilsem Nerede Yapılacak

bilsem nerede yapılacak

Bilsem Sınavı Nerede, Ne Zaman ve Nasıl Yapılacak?

Sınava ilişkin olarak birçok soru işareti havada asılı kalırken, bilinmezlik denizi içindeki aileler, net cevaplara ulaşmak istiyor. Bilsem sınavının başvuru tarihleri, nerede ve ne şekilde yapılacağı gibi sorular da kuşkusuz bunlardan bazıları…

BİLSEM veya bir başka deyişle Bilim ve Sanat Merkezleri Öğrenci Seçme Sınavı’nda öğrenciler iki adımdan oluşan testlere tabii tutuluyor. Bunların ilki ve tabletlerle gerçekleştirilen Grup Tarama sınavı, 83 il veya ilçede bulunan Bilim ve Sanat Merkezleri’nde gerçekleştiriyor.

Sınava katılacak adayların herhangi bir engel durumunun olması halindeyse bu farklılığın sınavdan önce Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne (ÖDSGM) bildirilmesi gerekiyor.

Bilsem Sınavları Ne Zaman Yapılıyor?

MEB Bilsem sınavlarının yapılacağı tarihleri her yıl güncelleyerek kendi resmi internet sitesi üzerinden duyurmaktadır. Bilsem’e katılmak isteyen ailelerin MEB’in internet sitesini sürekli mercek altında tutmaları, bilsem sınav tarihleri belli olur olmaz resmi takvime göre hareket etmelerine yardımcı olabilir.

Her yıl sonunda genellikle Kasım - Aralık aylarında bilsem sınavı tarihleri belli olurken aynı zamanda:

  • Gözlem formlarının e-okul sistemine girişinin ne zaman yapılacağı
  • Grup tarama sınavı tarihi
  • Sınav sonuçlarının açıklanma tarihi
  • Bireysel değerlendirme üzerine yapılacak sınavın ne zaman yapılıp, ne zaman sonuçlanacağı

Gibi diğer önemli tarihler de belirlenmektedir.

Daha önceden yukarıda belirtildiği üzere bu tarihleri kaçırmamak adına MEB’in resmi internet sitesini belirli aralıklarla ve sıkça kontrol etmenizde fayda var.

Bilsem Sınavı Nasıl Yapılacak?

Bilsem sınavıönceki yıllarda olduğu üzere iki aşamalı olarak gerçekleştirilecek. Sınavın ilk aşamasını “Grup Tarama” adını verilen tablet destekli sınav oluştururken, ikinci aşamada ise bireysel değerlendirme sınavı yapılacak.

İkinci aşama olarak kabul edilen bireysel değerlendirme sınavına girebilmek için öğrencilerin grup tarama testinde ortalamanın üstünde başarı sergilemeleri beklenmektedir.

 BİLSEM Grup Tarama Sınavına Hazırlanmak için MentalUP’dan Destek Alabilirsiniz

Bilsem sınavının ilk aşaması olan grup tarama sınavında başarılı olmak için çocukların bilişsel yeteneklerini geliştirmeyi hedefleyen MentalUP’dan destek alabilirsiniz. MentalUP, kişinin kendi seviyesine uygun olarak bilimsel ve eğlenceli beyin egzersizleri yapmasını sağlar.

funduszeue.info

Bilsem, çıkmış soruları gözden geçirerek başarılı olunabilecek sınavlardan biri değildir. Sınava katılacak çocukların bilişsel kabiliyetlerinin çeşitli alıştırmalarla desteklenmesi ve geliştirilmesi gerekir. MentalUP sayesinde siz de başaran 2 milyon mutlu çocuk veya aileden biri olabilirsiniz!

Bilsem sınavına hazırlık uygulamasıMentalUP’a ulaşmak için tıklayın.

Bilsem Sınav Tarihi Ne Zaman Belli Olacak?

Bilsem sınav tarihini öğrenmek için yıl sonu açıklanacak MEB bilsem sınav tarihi takvimini beklememiz gerekiyor. Resmi sınav takviminde açıklanıncaya dek internette gördüğünüz tarihlerin güvenilirliğine şüpheyle yaklaşmalısınız.

Okulunuzda Bilsem’e ilişkin olarak size yardımcı olacak rehberlik öğretmenleri aracılığıyla da, sınav takviminin açıklanacağı tarihten haberdar olabilirsiniz.

Bu haber toplam defa okunmuştur

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Dergisi: 1,2, s. Haziran – Aralık

ÜSTÜN YETENEKLİLERİN EĞİTİMLERİ VE BİLİM SANAT MERKEZLERİ

Prof. Dr. Necate BAYKOÇ DÖNMEZ

       Geçmişte ve günümüzde, tüm dünyada olduğu gibi kendi tarihimizde de üstün ve özel yetenekli bireyler, toplumun her zaman dikkatini çekmişlerdir. 

       Devletler, yönetimlerini devam ettirecek liderleri ve yönetim kadrolarını oluşturmak, bilim, sanat ve spor alanlarında üstün ve özel yetenekli bu insanlardan yararlanmak istemişlerdir. Üstün ve özel yetenekli bireylerin eğitimi için, tarih boyunca çeşitli çalışmalar yapılmıştır. Bu özel bireyler, bazen doğru yönlendirilmeleri sonucu, çoğu kez de kendi çabaları ile üstün yeteneklerini ortaya koyabilmişlerdir. İnsanlığın yararlanabildiği kadar, toplumda kaybolup giden, herhangi bir birey gibi fark edilmeyen üstün ve özel yetenekli insanların sayısı da az değildir. 

       Bugün insan gelişimine kalıtım ve çevrenin birlikte katkı sağladığı kabu edilmektedir. Genetik özelliklerimiz, zaman sürecinde çevre uyaranları ile olumlu veya olumsuz yönede etkilenmektedir. 

       İnsan gelişiminde, genetik özelliklerin en büyük destekçisi eğitimdir. Üstün genetik kapasitenin, üstün olduğu alanda, doğru yöntem ve uyaranlarla beslenmesi ve eğitimi, toplumlara büyük katkılar sağlayacaktır. İçinde bulunduğumuz bilgi çağında ve gelecekte, bilgiyi kazanma ve bilgi üretme, insanlığın var olacağı tüm alanlarda vazgeçilmez olacaktır. Üstün yetenekli bireylerin eğitimleri ise bu anlamda daha da önem kazanmaktadır. 

TÜRKİYE’DE ÜSTÜN YETENEKLİLERİN EĞİTİMLERİ

       Bilgi edinme ve bilgi üretmenin kaynağı donanımlı bir eğitimden geçmektedir. Üstün yetenekli bireylerin özel eğitimleri de bu noktada daha da önem kazanmaktadır. Yapılan çalışmalar, son yıldır ülkelerin üstün ve özel yetenekli bireylerine daha fazla önem verdiklerini, bebeklikten itibaren özel eğitim yöntem ve araçları geliştirdiklerini ortaya koymaktadır. 

       Uzak ve yakın kendi tarihimize baktığımızda, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bugün geldiği noktaya kadar, pek çok üstün ve özel insanın tarihimizi ekillendirdiği görülmektedir. Ülkemiz liderleri, sivil ve askeri yönetimleri, bilim adamları, sanatçıları ve diğer alanlardaki üstün bireyleri ile dünya tarihinde kıvanç duyacağımız şekilde yerlerini almışlardır. 

       Tarihimizde üstün yetenekli bireylerin en iyi değerlendirildiği dönem, Osmanlı İmparatorluğu zamanındaki Enderun Mektepleri’dir. Bugün bir çok gelişmiş ülkedeki üstün yeteneklilerin eğitimine kaynak olan Enderun, yıllık bir imparatorluğun yönetim, bilim ve sanat kadrolarını oluşturmuştur. 

       Cumhuriyet tarihimize baktığımızda da üstün ve özel yetenekli bireylerin eğitimlerine önem verildiği görülmektedir. Yasalardaki çeşitli düzenlemelerle, bu özel kişilere çeşitli fırsatlar yaratılmıştır. 

       Türk eğitim tarihinde üstün yetenekliler için bu imkanlar kısaca özetlenirse;

     • Enderun Okulu
     • sayılı kanun 
     • sayılı müzik, resim ve diğer güzel sanatlar dallarında olağanüstü yetenek gösteren çocukların devletçe eğitilmesini düzenleyen yasa
     • Fen Liseleri
     • Ankara Rehberlik ve Araştırma Merkezleri’nin yılından itibaren 5 yıl süre ile bazı ilkokullarda özel sınıf ve tirdeş kümeler denemesi 
     • sayılı yasa
     • TÜBİTAK bursları ve yarışmaları
     • Anadolu Liseleri
     • Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri
     • Yüksek Öğretim Kredi ve Bursları
     • Sayılı Kanun Hükmünde Kararname

       Tarihimizde üstün ve özel yetenekli bireylerle ilgili gurur verici çalışmalar olmuştur. Ancak yakın geçmişimize baktığımızda, üstün ve özel yetenekli çocuklarımız için donanımlı eğitim ortamlarının sağlanamadığı görülmektedir. Bir dönem, sebebi bilinmeyen nedenlerle ihmal edilmiş olsa da, yılında ülkemizin üstün yetenekliler için üstün yeteneklileri için kalıcı çalışmalar başlatılmış ve Bilim Sanat Merkezleri’nin kuruluşu gündeme gelmiştir. 

BİLİM SANAT MERKEZLERİ (BİLSEM) NEDEN VE NASIL KURULMUŞTUR?

       T.C. Milli Eğitim Bakanlığı’nca yılında zamanın Milli Eğitim Bakanı tarafından özel gereksinimli çocukların eğitimlerini sağlamak amacıyla Özel Eğitim ve Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü kurulmuş, yazar Genel Müdür olarak göreve atanmış ve Genel Müdürlük Teşkilat yapısı bünyesinde idari, rehberlik ve özel eğitim olmak üzere 3 daire başkanlığı ve bunlara bağlı 25 şube oluşturulmuştur. Özel eğitime gereksinimi olan engel gruplarına ilişkin ayrı şubelerle birlikte, üstün yeteneklilerin eğitimleri şubesi kurulmuş ve çalışmalar başlatılmıştır. 

       Ülkemizin mevcut ekonomik, sosyal, kültürel ve eğitim şartları dikkate alınarak, daha fazla sayıda üstün yetenekli çocuğa en uygun modelle ulaşılabilmesi için, farklı ülkelerde uygulanan modeller incelenmiş, uygulanabilirlikleri tartışılmış ve yazarın, daha önceki ademik çalışmaları da temel alınarak ülkemiz şartlarına uygun yeni bir model geliştirilmiştir. Bu model Prof. Dr. Dönmez’in kendi çalışmalarında “Ek Ders Uygulama Okulu” olarak isimlendirdiği daha sonra Bilim ve Sanat Merkezi olarak adlandırdığı, pilot proje olarak beş ilde (Ankara, İstanbul, İzmir, Bayburt ve Denizli) öğrenci seçimi, öğretmen seçimi ve eğitimi, aile eğitimi ve bina hazırlıkları ile başlatılan ve bugün sayıları 27’ye ulaşan bir uygulamadır. Böylece, yıllar sonra ülke tarihinde üstün yetenekli çocuklarımız için yasal mevzuatı olan sistemli bir eğitim merkezi ve programı başlatılmıştır. Bilim Sanat Merkezleri, Genel Müdürlük ilgili personelinin, bu merkezlerin yönetici ve öğretmenlerinin ve merkezlerde yetişen çocukların ailelerinin katkıları ile gelişmiş ve yaygınlaştırılmıştır. 

BİLİM SANAT MERKEZLERİ (BİLSEM) ve DİĞER MODELLER

       Özel okul, özel sınıf, kaynaştırma ve Bilim Sanat Merkezleri modelleri o günkü () duruma göre aşağıda kısaca değerlendirilmiştir:

       • Özel okul ve özel sınıf uygulaması, ülkemiz şartlarında, hem ekonomik yönden zorlayıcı, güçlü finans kaynakları gerektiren hem de çocukları yaşıtlarından soyutlayarak sosyal ve duygusal açıdan olumsuz yönde etkileyen bir uygulama olarak düşünülmüştür. 
       • Kaynaştırma Modeli, ülkemiz ekonomik ve eğitim şartlarında, hem üstün yetenekli çocuklar için her sınıfta bulunması gerekli kaynak ve materyallerin sağlanabilmesi hem de sınıf öğretmenlerinin uzun süree alacak eğitimlerini gerektirmektedir. Bu ise, ekonomik boyutu yüksek maliyete yol açan bir model olduğu için o günün koşullarında tercih edilmemiştir. 
       • Bilim Sanat Merkezleri Modelinde, üstün yetenekli çocuklarımız temel eğitime dayalı bilgileri yaşıtlarıyla devam ettikleri okullardan almakta, Bilim Sanat Merkezleri’nde üstün oldukları bilim ve sanat alanında, diğer okullardan gelen benzer arkadaşları ve alan öğretmenleri ile çalışmaktadırlar. 

       Bilim Sanat Merkezleri eğitim bütçesine fazla ek maliyet getirmeden, gerektiğinde mevcut okullar bünyesinde de çeşitli düzenlemelerle hazırlanabilen, ülkenin her bölgesinde ve ilinde uygulanabilirliği kolay bir model olarak yaygınlaştırılma başarısını yakalamıştır. 

       Ayrıca bu modelin en büyük avantajlarından biri, çocukların kendi okullarında, yaşıtlarından, sınıf arkadaşlarından soyutlanmamalarıdır. İleride toplum adına yapacakları çalışmalarda toplum bireylerini zihinsel, sosyal, kültürel, duygusal açıdan tanıyabilme olanağına sahip olmalarıdır. Çünkü sonuçta, üstün ve özel yetenekli bireyler, yeteneklerini, insanlık adına kullanmaktadırlar ve toplumu onlar yönlendirmektedirler. 

       Üstün yetenekli çocuklar, toplumla bütünleşme sürecini okullarında yaşarken, yeteneğinin bilincinde olarak Bilim Sanat Merkezleri’nde kendi ilgi ve yetenekleri doğrultusunda, çalışma, üretme olanağına sahip olmaktadırlar. Toplumla bütünleşen ve farklılığın bilincinde olan, farklılığını insanlık adına geliştiren bireyler olarak yetişmektedirler. Bu çocuklar, kendi sınıflarında tek veya az sayıda olabilirler. Bu onları bazen huzursuz kılabilir ancak, kendilerine benzeyen diğer üstün ve özel yetenekli çocuklarla bir arada olabilecekleri ortamı (BİLSEM) bularak zihinsel, sosyal ve duygusal paylaşımı sağlayarak mutlu olmaktadırlar. 

KAYNAKLAR

Üstün Yetenekli Çocuklar Kongresi – Durum Tespiti Ön Raporu, Çocuk Vakfı Yayınları, İstanbul,  

Baykoç. Dönmez, N. (). “Bilim Sanat Merkezlerinin Kuruluşu ve İşleyişinde Yapılması Gereken Düzenlemeler”. Üstün Yetenekli Çocuklar Kongresi Bildiriler Kitabı. Çocuk Vakfı Yayınları, İstanbul,  

BİLSEM aday gösterilme işlemleri başladı: BİLSEM sınavı ne zaman yapılacak? İşte takvimi

eğitim öğretim yılında gerçekleştirilecek "BİLSEM Öğrenci Tanılama ve Yerleştirme Kılavuzu" MEB (Milli Eğitim Bakanlığı) tarafından paylaşılmıştı. Takvim doğrultusunda BİLSEM aday gösterilme işlemleri 19 Aralık itibariyle başladı. Aday gösterme süreci, okul yönlendirme komisyonları tarafından yürütülecek. Peki, BİLSEM aday gösterilme işlemleri için son gün ne zaman? BİLSEM sınavı ne zaman yapılacak?

Millî Eğitim Bakanlığına bağlı bilim ve sanat merkezlerine (BİLSEM) eğitim öğretim yılında alınacak öğrencileri belirlemek üzere tanılama ve yerleştirme sürecine ait kılavuz yayımlandı. Aday gösterme süreci, okul yönlendirme komisyonları tarafından yürütülecek. Okul yönlendirme komisyonu; okul müdürü başkanlığında müdür yardımcıları, rehber öğretmen/psikolojik danışmanlar ve 1, 2 ve 3. sınıf seviyelerinden okul müdürünün belirleyeceği en az birer sınıf öğretmeninden oluşturulacak.

Komisyonda yer alması gereken üyelerden herhangi birinin bulunmadığı durumlarda komisyon, mevcut üyeler ile oluşturulacak. Her okulda 1, 2 ve 3. sınıf düzeylerinden her bir yetenek alanı için belirtilen her bir sınıf düzeyindeki toplam öğrenci sayısının en fazla yüzde 20'si aday gösterilebilecek. Bir öğrenci en fazla iki yetenek alanından aday gösterilebilecek.

B&#x;LSEM aday gösterilme işlemleri başlad&#x;: B&#x;LSEM s&#x;nav&#x; ne zaman yap&#x;lacak? &#x;şte takvimi - 1

ADAY GÖSTERİLME TARİHLERİ

Öğrencilerin yetenek alanlarına göre aday gösterilme işlemleri Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bireysel değerlendirmeye hak kazanan öğrenciler ise 19 Nisan tarihinde ilan edilecek.

Kılavuza göre, zihinsel, resim ve müzik alanlarında özel yetenekli öğrencilerin yetenek alanlarına göre aday gösterilme işlemleri Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek. BİLSEM kursları takviminde öğretmenler başvurularını Ocak, öğrenciler Ocak tarihleri arasında yapacak.

Bireysel değerlendirmeye hak kazanan öğrenciler ise 19 Nisan tarihinde ilan edilecek.

B&#x;LSEM aday gösterilme işlemleri başlad&#x;: B&#x;LSEM s&#x;nav&#x; ne zaman yap&#x;lacak? &#x;şte takvimi - 2

BİLSEM TAKVİMİ

Aralık İl tanılama sınav komisyonlarının oluşturulması

Aralık Bilgilendirme toplantılarının yapılması

Aralık Gözlem formlarının doldurulması

Ocak Ön değerlendirme randevularının oluşturulması

10 Ocak Ön değerlendirme uygulamalarına alınacak öğrencilerin giriş belgelerinin e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden yayımlanması

14 Ocak 09 Nisan Öğrencilerin yetenek alanlarına göre ön değerlendirme uygulamalarına alınması

19 Nisan Bireysel değerlendirmeye hak kazanan öğrencilerin ilan edilmesi

Nisan İtiraz başvurularının alınması

Mayıs İtirazların değerlendirilmesi

24 Nisan 05 Mayıs Bireysel değerlendirme randevularının oluşturulması

09 Mayıs Bireysel değerlendirme uygulamalarına alınacak öğrencilerin giriş belgelerinin e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden yayımlanması

15 Mayıs 28 Temmuz Bireysel değerlendirme uygulamalarının yapılması

04 Ağustos Kayıt hakkı kazanan öğrencilerin ilan edilmesi

Ağustos Bireysel değerlendirme sonuçlarına itiraz başvurularının alınması

Ağustos Bireysel değerlendirme sonuçlarına yapılan itirazların değerlendirilmesi

Ağustos Kayıt hakkı kazanan öğrencilerin kayıt işlemlerinin gerçekleştirilmesi

EĞ&#x;T&#x;M HABERLER&#x;

Bilsem sınavı ne zaman? Ön değerlendirme tarihi ne? BİLSEM genel zihinsel yetenek ile resim ve müzik yetenek alanı sınavı online mı yapılacak?

Bilsem s&#;nav tarihi Milli E&#;itim Bakanl&#;&#;&#;'n&#;n yay&#;mlad&#;&#;&#; s&#;nav takviminin ard&#;ndan belli oldu. Bilim ve Sanat Merkezleri olarak da bilinen s&#;navlara ili&#;kin duyuru yap&#;ld&#;. Bakanl&#;&#;&#;n aç&#;klamas&#; sonras&#; Bilsem s&#;nav&#; ne zaman? Ön de&#;erlendirme tarihi ne? B&#;LSEM genel zihinsel yetenek ile resim ve müzik yetenek alan&#; s&#;nav&#; online m&#; yap&#;lacak? soru ve konu ba&#;l&#;klar&#; ara&#;t&#;r&#;lmaya ba&#;land&#;. Bilsem s&#;nav tarihleri ve ayr&#;nt&#;lar&#;n&#; sizler için derledik.

B&#;LSEM SINAVI NE ZAMAN?

Bilsem ön de&#;erlendirme s&#;nav&#; 19 &#;ubat- 8 May&#;s tarihleri aras&#;nda gerçekle&#;tirilecek.

Milli E&#;itim Bakanl&#;&#;&#; B&#;LSEM takvimini internet sitesinde yay&#;mlad&#;. Ön de&#;erlendirme uygulamalar&#; genel zihinsel yetenek alan&#; için il tan&#;lama s&#;nav komisyonlar&#; taraf&#;ndan belirlenen uygulama merkezlerinde, resim ve müzik yetenek alanlar&#; için ise ö&#;rencilerin kay&#;tl&#; bulunduklar&#; okullarda gerçekle&#;tirilecek.

B&#;LSEM ÖN DE&#;ERLEND&#;RME TAR&#;HLER&#; NE?

13 May&#;s tarihinde de bireysel de&#;erlendirmeye hak kazanan ö&#;renciler ilan edilecek. 13 Haziran - 12 A&#;ustos tarihleri aras&#;nda ise Bireysel de&#;erlendirmeler yap&#;lacak.

Ö&#;renciler yetenek alanlar&#;na göre 19 &#;ubat - 8 May&#;s tarihleri aras&#;nda de&#;erlendirmeye al&#;nacak. Sonuçlar 13 May&#;s 'de aç&#;klanacak. Kay&#;t hakk&#; kazanan ö&#;renciler, 19 A&#;ustos'ta ilan edilecek.

Ö&#;rencilerin yetenek alanlar&#;na göre aday gösterilme i&#;lemleri Ocak tarihleri aras&#;nda gerçekle&#;tirilecek. 19 &#;ubat-8 May&#;s tarihleri aras&#;nda ö&#;renciler yetenek alanlar&#;na göre de&#;erlendirmeye al&#;nacak.

B&#;LSEM ÖN DE&#;ERLEND&#;RME NASIL YAPILACAK?

Ön de&#;erlendirme uygulamalar&#; genel zihinsel yetenek alan&#; için il tan&#;lama s&#;nav komisyonlar&#; taraf&#;ndan belirlenen uygulama merkezlerinde, resim ve müzik yetenek alanlar&#; için ise ö&#;rencilerin kay&#;tl&#; bulunduklar&#; okullarda 19 &#;ubat May&#;s tarihleri aras&#;nda yap&#;lacakt&#;r.

Uygulamaya girecek ö&#;rencilerin randevular&#;, il tan&#;lama s&#;nav komisyonlar&#;nca MEBB&#;S/B&#;LSEM &#;&#;lemleri Modülü üzerinden verilecektir.

Genel zihinsel yetenek alan&#; ön de&#;erlendirme uygulamalar&#;nda öncelikle uygulaman&#;n yap&#;ld&#;&#;&#; bölgedeki RAM'larda görev yapan uygulay&#;c&#;lar görevlendirilecek, uygulay&#;c&#; ihtiyac&#;n&#;n kar&#;&#;lanamamas&#; durumunda ise farkl&#; RAM'larda görev yapan uygulay&#;c&#;lar da görevlendirilebilecektir.

Ö&#;retmen ve ö&#;rencilerin uygulamaya ça&#;r&#; cihaz&#;, telsiz, radyo, cep telefonu gibi haberle&#;me araçlar&#; ile veri bank, dizüstü bilgisayar, el bilgisayar&#;, cep bilgisayar&#;, saat d&#;&#;&#;nda fonksiyonu bulunan saat vb. her türlü bilgisayar özelli&#;i olan, özel elektronik donan&#;ml&#; aletler, hesap makinesi, foto&#;raf makinesi, kamera vb. cihazlarla gelmeleri yasakt&#;r.

Genel zihinsel yetenek alan&#; ön de&#;erlendirme uygulamalar&#; cumartesi/pazar günleri ve her gün için 5 (be&#;) oturum &#;eklinde yap&#;lacakt&#;r.

Resim ve müzik yetenek alanlar&#; ön de&#;erlendirme uygulamalar&#; s&#;n&#;f ö&#;retmenleri taraf&#;ndan yürütülecektir. f)Ön de&#;erlendirme uygulamalar&#;nda Bakanl&#;kça belirlenen ölçme araçlar&#; kullan&#;lacakt&#;r. Uygulamalara ili&#;kin usul ve esaslar ile ilgili ayr&#;ca bilgilendirme yap&#;lacakt&#;r.

Ön de&#;erlendirme uygulamas&#;na girecek ö&#;rencilerin "Uygulama Giri&#; Belgeleri" 02 &#;ubat tarihinde e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi /&#;lkokul Ortaokul Kurum &#;&#;lemleri/S&#;nav &#;&#;lemleri Modülü'nde yay&#;mlanacak olup foto&#;rafl&#; giri&#; belgeleri okul müdürlükleri taraf&#;ndan onaylanarak ö&#;renci velilerine imza kar&#;&#;l&#;&#;&#;nda teslim edilecektir.

B&#;LSEM SINAV TAKV&#;M&#;

Ocak Gözlem formlar&#;n&#;n doldurulmas&#;

02 &#;ubat Ön de&#;erlendirme uygulamas&#;na al&#;nacak ö&#;rencilerin giri&#; belgelerinin e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden yay&#;mlanmas&#;

19 &#;ubat - 08 May&#;s Ö&#;rencilerin yetenek alanlar&#;na göre de&#;erlendirmeyeal&#;nmas&#;

13 May&#;s Bireysel de&#;erlendirmeye hak kazanan ö&#;rencilerin ilan edilmesi

May&#;s &#;tiraz ba&#;vurular&#;n&#;n al&#;nmas&#;

May&#;s &#;tirazlar&#;n de&#;erlendirilmesi

May&#;s Bireysel de&#;erlendirme randevular&#;n&#;n olu&#;turulmas&#;

03 Haziran Bireysel de&#;erlendirmeye al&#;nacak ö&#;rencilerin giri&#; belgelerinin e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden yay&#;mlanmas&#;

13 Haziran - 12 A&#;ustos Bireysel de&#;erlendirmelerin yap&#;lmas&#;

19 A&#;ustos Kay&#;t hakk&#; kazanan ö&#;rencilerin ilan edilmesi

A&#;ustos Bireysel de&#;erlendirme sonuçlar&#;na itiraz ba&#;vurular&#;n&#;n al&#;nmas&#;

29 A&#;ustos - 05 Eylül Bireysel de&#;erlendirme sonuçlar&#;na yap&#;lan itirazlar&#;n de&#;erlendirilmesi

29 A&#;ustos - 09 Eylül Kay&#;t hakk&#; kazanan ö&#;rencilerin kay&#;t i&#;lemlerinin gerçekle&#;tirilmesi

ANASAYFAYA DÖNMEK &#;Ç&#;N TIKLAYINIZ

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası