bebeklerde ağız içi yarasına ne iyi gelir / Ağız Yarasına Ne İyi Gelir? Neden Oluşur? İlaçsız Bitkisel Tedavi - Nefis Yemek Tarifleri

Bebeklerde Ağız Içi Yarasına Ne Iyi Gelir

bebeklerde ağız içi yarasına ne iyi gelir

Bebeklerde Ağız Yarasına Ne İyi Gelir? Bitkisel Y&#;ntemler İle Ağız Yarası Nasıl Ge&#;er?

Haberin Devamı

Bebeklerin emzik ya da biberonlarının temizliğinin düzenli bir şekilde gerçekleştirilmemesi

Emziren annelerde göğüs temizliğinin doğru bir şekilde yapılmaması bebeğin ağzında yaralar çıkmasına neden olabilmektedir.

Bu yaralar bebeğin ağzında çıktığında zaman kaybetmeden doktora gitmeden çok önemlidir. Doktorların vereceği ilaçlar pamukçukların hızlı bir şekilde iyileşmesini sağlayacaktır. 

Bebeklerde Ağız Yarası Oluşumu Nasıl Engellenir?

 Bebeklerde ağız yaralarının oluşmasını istemiyorsanız bazı önlemler ile bu yaraların çıkmasını engelleyebilirsiniz. Bu önlemler şu şekilde sıralanabilir

Bebeklerin odalarının düzenli bir şekilde havalandırılması gerekmektedir.

Bebeklere giydirilen kıyafetlerin hijyenine dikkat edilmesi de önemli konulardan bir tanesidir.

Bebeklere mümkün olduğunca emzik ya da biberon verilmemesi gerekir.

Bebeklere verilen emzik ya da biberonların karbonat ile yıkanmaması gerekir. Karbonat bu yaraların artmasına ve daha hızlı yayılmasına sebebiyet vermektedir.

Bitkisel Yöntemler İle Ağız Yarası Nasıl Geçer?

 Bazı bitkisel yöntemler ile ağızda oluşan bu yaraların önlenmesi mümkündür. Antiseptik özelliği bulunan bazı bitkiler bebeklerin ağzındaki yaraların hızlı bir şekilde iyileşmesini sağlayabilmektedir. Zerdeçal ve bal ağız yaralarının iyileşmesinde çok etkili bir yöntemdir. Bu ikisini karıştırıp yaranın olduğu yere sürdüğünüzde hızlı bir şekilde iyileştiğini göreceksiniz.

Haberin Devamı

 Bebeklerin ağzındaki yaralar için Hindistan cevizi yağı kullanmak da mümkündür. Yaralı bölgeye gün içerisinde birkaç kere bu yağdan sürerek ağız yaralarının hızlı bir şekilde iyileşmesini sağlayabilirsiniz.

 Aleovera jeli de bebeklerin ağzındaki pamukçuk problemlerinin önlenmesi açısından oldukça etkilidir. 

&#;ocuklarda AFT (ağız yarası) neden olur ve nasıl ge&#;er? &#;ocuklarda ağız yarasına ne iyi gelir

Özellikle de gribal enfeksiyonlar sırasında sıkça meydana gelen aftlar genellikle bir kaç gün içinde kendiliğinden iyileşir. Sık sık tekrarlayan, geçmesi çok uzun süren aft görüldüğünde ise, genellikle bu sorunun altında yatan ve immün sistemi baskılayan hastalıklar gözlemlenir. Bu gibi durumlarda ise, hastalıklara yönelik bazı tıbbi tetkikler yapılması gerekir. Diş apseleri ve Diş eti hastalıkları da ağız yaralarına neden olabilir. Ağız yaralarının kadınlarda erkeklere göre daha fazla görüldüğü gözlemlenmiştir.

Çocuklarda Ağız Yarasına Ne İyi Gelir?

Çocukların sıkça yaşadığı ağız içi yaraları için uygulanabilecek olan en etkili bitkisel yöntem ise, çocuğun beslenme programına besin değeri yüksek olan bitkilerin eklenmesidir. Aynı zamanda adaçayı, meyan kökü, karanfil yağı ve Hindistan cevizi yağı gibi bitkisel ürünlerle de yaraya pansuman yapmak sorunun giderilmesine önemli ölçüde yardımcı olur.

Ağız yaraları genellikle doğal ürünlerle gargara yapılarak kolaylıkla iyileştirilebilir. Ama yine de öncelikle doktorunuza danışmanız gerekir. Ağız yarasına iyi gelen bitkisel yöntemler ise şunlardır:

Karbonat: Karbonat iltihapları azaltmaya yardımcı olur. Bunun için; bir çay kaşığı karbonat ve biraz da ılık su karıştırarak macun kıvamına da gelene kadar karıştırarak yaranın üzerine sürmeniz gerekir. Bir süre yaranın üzerinde beklettikten sonra bu karışımı ise, temiz bir ılık su ile durulamanız gerekir.

Tuzlu su: Tuzlu su ile gargara yapmak ise ağız yaralarının tedavisine iyi gelebilir. Tuz aynı zamanda aft ağrısını da önemli ölçüde hafifletir. Karışım için; yarım bardak ılık suyun içinde bir çay kaşığı tuzu eriterek bu suyla günde birkaç defa hatta birkaç saatte bir bu suyla, yutmadan saniye kadar gargara yapmanız gerekir.

Sumak: Özellikle de AFT yaralarından kısa zaman içinde kurtulmak için etkili bir doğal bir çözüm olarak bilinen sumağı hazırlamak için; cezvede kaynayan 1 bardak suyun içine 1 Yemek kaşığı sumak atarak 2 dakika kaynatmanız gerekir. Soğuduktan sonra bu suyla gargara yapmanız gerekir.

Ada çayı: Organik ada çayı köklerini iyice demlenerek hazırlanır. Sıcaklığı biraz geçtikten sonra yaraların olduğu iç kısımlara gelecek şekilde gargara yapılır.

Aloe Vera: Aloe vera bitkisinin jelini direkt olarak aftın üzerine uygulayarak ağrıyı azaltabilir ve iyileşme sürecini hızlandırabilirsiniz. Aynı zamanda aloe vera suyu da aynı etkiyi gösterir.

False

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir