antat ne demek / ANTAT ne Demek Turkce - Turkce Çeviri

Antat Ne Demek

antat ne demek

Antant

Anasayfa

~ Fr entente mutabakat < Fr entendre anlamak << Lat intendere yönelmek, ilgilenmek, kulak vermek < Lat in+1tendere, tens- germek &#; tansiyon

Tarihte En Eski Kaynak

[ ( yılından önce) ]

Önemli Not: Bu kaynak kayıtlara geçmiş ve bu kelimenin kullanıldığı yazılı ilk kaynaktır. Kullanımı daha öncesinde sözlü olarak veya günlük hayatta yaygın olabilir.

Kelime Kökeni

Fransızca entente "mutabakat" sözcüğünden alıntıdır. Fransızca sözcük Fransızca entendre "anlamak" fiilinden türetilmiştir. Bu sözcük Latinceintendere "yönelmek, ilgilenmek, kulak vermek" fiilinden evrilmiştir. Latince fiil Latincetendere, tens- "germek" fiilindenin+1 önekiyle türetilmiştir. Daha fazla bilgi için tansiyon maddesine bakınız.

Etiketler: Alıntı, Fransızca , Türeme, Ses evrimi, Klasik Latincekategori veya etiketlerine bağlıdır. Antant ne demek?

Mobil Uygulama

Uygulama marketlerindeki tamamen ücretsiz Etimoloji uygulamamızı indirebilirsiniz.

App StoreGoogle Play

Fuaye nedir TDK?

İçindekiler:

  1. Fuaye nedir TDK?
  2. Tiyatroda fuaye ne demek?
  3. Antrakt kalmak ne demek?
  4. Fuaye ne zaman yapıldı?
  5. Feeri ne demek?
  6. Antat kalmak ne demek?
  7. Antrak çalışma nedir?
  8. Muayede ne demek TDK?
  9. Muayede Salonu ne demek?
  10. Feeri komedi nedir?

Fuaye nedir TDK?

Fuaye nedir TDK? a. Dinlenmelik: “Tiyatronun ışıl ışıl fuayesinde içeri doğru yürürken babam koluna girmemi istemişti.” -A. Tiyatroda, perde aralarında dinlenme yeri.

Tiyatroda fuaye ne demek?

Bir gösteri veya toplantı binasının, temsil veya toplantı aralarında kullanılan dinlenme holü. Tiyatroveya sinema yapılarında, oyun başlamadan önce ve antrakt (ara) esnasında seyircinin çeşitli ihtiyaçlarını karşıladığı bir çeşit bekleme salonu.

Antrakt kalmak ne demek?

Antrakt, Tiyatro ve benzeri sahne sanatlarında, iki perde arasında geçen zaman, verilen ara. iki perde (bölüm) arası anlamına gelen Fransızca Entr'acte sözcüğünden Türkçeye olduğu gibi girmiştir.

Fuaye ne zaman yapıldı?

Yılmaz İnşaat tarafından inşaatı süren Fuayeprojesi kapsamında, 1. ve 2. etapları sahiplerini bulan toplam konut, ortası itibarı ile hayata geçiyor. FuayeÇarşı'nın, planlı bir şekilde gelişen Süreyyapaşa bölgesinin merkezinde ve tek çarşısı olması da mağazalara ilgiyi artırıyor.

Feeri ne demek?

Feeri, doğaüstü olayları muhteşem dekorlar arasında gösteren. kahramanları cin, peri, dev vb. hayali varlıklar olan tiyatro eseridir. Masalların tiyatro sahnesinde dramatize edilmesinden doğma, cinlerin perilerin de rol aldığı bir tiyatro türü olarak da nitelendirilir.

Antat kalmak ne demek?

Antant kalmak ne demekTDK? Anlaşmak, uzlaşmak. "Nihayet bugünkü görüşmemizde antant kaldık."

Antrak çalışma nedir?

Antrakt çalışmayı, genel olarak uzun aralı çalışmaolarak da ifade edebiliriz. Örneğin, işyerinde saat 'de işbaşı yapan bir işçi kadar çalışmakta, 'den 'ye kadar ara dinlenme yaptıktan sonra 'dan 'e kadar yine çalışmaktadır.

Muayede ne demek TDK?

1. Bayramlarda karşılıklı olarak birbirini tebrik etme, kutlama, bayramlaşma: Ha dedim acı bir tebessümle, muâyededen dönüyorlar (Hüseyin C. Yalçın). 2. târih.

Muayede Salonu ne demek?

Muayede, kelime anlamı olarak da “bayramlaşma” anlamına gelmektedir. Sarayda Mabeyn ve Harem bölümlerinin arasında, saray yapılarının orta kısmında kalan ve en yüksek kubbeli ve en geniş salonburasıdır.

Feeri komedi nedir?

Fars. Basit olay ve yergilerle dolu halk komedisidir. Feeri. Masalların tiyatro sahnesinde dramatize edilmesinden doğan, olağanüstü varlıkların rol aldığı bir tiyatro türü.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası