ininal kart fiyatı nedir / İninal Kart Nedir? Nereden ve Nasıl Alınır? - Tamindir

Ininal Kart Fiyatı Nedir

ininal kart fiyatı nedir

İninal kart, bankadan fiziki olarak bir hesap açmadan ve kredi kartı almadan kolay bir şekilde kullanılabilir. Özellikle ebeveynlerin çocukları için sıklıkla tercih ettikleri yeni nesil para kartı sistemi, kullanışlı ve risksiz olması yönüyle sıklıkla tercih ediliyor. Peki, yurt içi ve yurt dışında rahatlıkla kullanılabilen İninal kart nedir? İninal kart nereden ve nasıl alınır?

İninal Kart Nedir?

İninal kart, kredi kartının yapabildiği birçok işlemi yapabilen, risksiz, nakit taşıma derdini ortadan kaldıran ve herhangi bir banka hesabına ihtiyaç duymadan harcama yapabilmeyi sağlayan bir ödeme aracıdır. İninal ön ödemeli kart kullanarak market alışverişlerinden, internet üzerinden satın alma işlemlerine kadar tüm satın alma işlemleri güvenli bir şekilde gerçekleştirilebilir.

Kredi kartı ve banka kartında olduğu gibi, ön ödemeli kartta da kart numarası ile birlikte güvenlik kodu yer alır ve POS cihazlarında kullanılabilir. Kredi kartı dolandırıcılıklarının sık yaşandığı günümüzde, ön ödemeli kart ile sadece içerisindeki bakiye kadar harcama yapabileceği için, güvenli bir ödeme yöntemi olarak tercih edebilir.

Bunun yanı sıra, birçok ebeveyn internette harcama yapmak isteyen çocuğuna kredi kartı bilgilerini vermek yerine ön ödemeli kartı bir çözüm yolu olarak kullanmakta; çocuklarının harcamalarını güvenli bir şekilde gerçekleştirmelerini sağlamaktadırlar.

İninal Kart Nedir? Nereden ve Nasıl Alınır?

İninal Kart Ne İşe Yarar?

Ön ödemeli kartların geneli, banka kartı ya da kredi kartı geçerli olan işyerlerinin tamamında kullanılabilir. İninal Kart örneğinden yola çıkarsak; bu kartla yurt içinde ve yurt dışında, fiziki ya da sanal pos olan tüm iş yerlerinden alışveriş yapma imkanı vardır ve kredi kartı ya da banka kartı ile nasıl ödeme yapılıyorsa, İninal Kart’la da aynı şekilde işlem yapılabilir.

İninal kart kullanarak taksitli alışveriş yapmak mümkün olmaz. Bu kart yalnızca tek çekim seçeneği ile kullanılabilir. 

İninal Kart Nereden ve Nasıl Alınır?

İninal kartı fiziki olarak D&R, KİM Marketler, Pratik İşlem, Migros, ŞOK Marketler, Vatan Bilgisayar ve Teknosa’dan alabilirsiniz. Bunların dışında İninal Kart’ı N11 ve hepsiburada gibi sitelerden online olarak da satın alabilirsiniz. Bu seçenek ile kart, vereceğiniz adrese en kısa sürede teslim edilir. 

İninal Kart Nedir? Nereden ve Nasıl Alınır?

İninal Kart Fiyatı Ne Kadar?

İninal Kart’a tek seferlik kullanım için sadece 5 TL ödeyerek sahip olabilirsiniz. Çipli ve temassız özellikli İninal Kart’ın ücreti ise yine tek seferlik 10 TL olarak belirlenmiştir.

Bunun dışında aylık olarak kullanmak isterseniz, aylık 2 TL gibi bir fiyata İninal Kart sahibi olabilirsiniz. İninal Kart’ınızda bakiye varsa kartla işlem yapmasan da her ay 2 TL aylık kullanım ücreti alınır. İçinde bakiye olmayan kartlardan aylık kullanım ücreti alınmaz, bir aylık dönem kartı İninal Cüzdan’a eklediğiniz gün başlar ve 31 günde bir yenilenir.

İninal Kart Nasıl Kullanılır?

İninal kart sahibi olduğunuzda içerisine belirli bir limite kadar para yükleyebilirsiniz. Yani karta yatırdığınız para kadar harcama yapabilirsiniz. Ayrıca internet üzerinden gerçekleştirilen alışverişlerde de güvenli bir şekilde kullanılabilir. 

İninal Kart Nedir? Nereden ve Nasıl Alınır?

Dünya genelinde tüm market ve mağazalarda da nakitiniz olmadığı zamanlarda ödemelerinizi İninal kart ile yapabilirsiniz. Gündelik hayatta nakit sorunu yaşamamak adına üretilen ve işlemleri kolaylaştıran bu kart ile içine yüklemiş olduğunuz bakiyeyi herhangi bir ATM aracılığıyla dilediğiniz zaman nakit olarak değerlendirebilirsiniz. Bunların yanı sıra hesabınızı, akıllı telefonlardan ‘ininal Cüzdan’ uygulaması üzerinden hesabınıza tanımlanan bakiyeyi dilediğiniz an kontrol edebilir ve kullanabilirsiniz. 

Ayrıca hesap hareketlerinizi de detaylıca görüntüleyebilirsiniz. Unutmayın ki ininal kart içerisinde yüklenen bir bakiye yoksa işlem yapmanıza izin vermez. Bu sayede kullanıcılara yüklenen bakiye kadar harcama yapabilme imkanı tanır.

İninal Kart Aktifleştirme Nasıl Yapılır?

  • İninal kartın aktivasyon işlemini yapmak için İninal’in resmi sitesine giriş yapılmalıdır. 
  • Siteye giriş yapıldıktan sonra ‘yeni hesap aç’ seçeneğine tıklanır.
  • Ekrana gelen formda yer alan ad, soyad, e-posta, şifre, cep telefonu ve davet kodu bilgileri doğru bir şekilde doldurulmalıdır.
  • Cep telefonuna gelen SMS ile doğrulama işlemi yapıldıktan sonra ‘kart kişiselleştirme’ aşamasının ardından, ininal kart aktif hale gelir. 
  • Kart aktif hale getirildikten sonra aynı resmi site üzerinden ‘online işlemlere giriş yap’ butonuna tıklanarak kartın yönetimi yapılabilir. 
  • Giriş işlemi gerçekleştirildikten sonra karta bakiye yükleyerek alışverişlerde kullanmak mümkündür.

İninal Kart Nedir? Nereden ve Nasıl Alınır?

İninal Kart Para Yükleme Nasıl Yapılır?

İninal karta para yükleme işlemi oldukça basit. İsterseniz İninal kartın mobil uygulaması üzerinden (iOS, Android) başka bir kredi kartı kullanarak para transferi gerçekleştirebilir, partner market zincirlerinden nakit para ile kasada yükleme yapabilir veya ING ve PTT ATM’lerinden kartınızı takıp yüklemek istediğiniz miktarı yükleyebilirsiniz.

İninal Kart Nerelerde Geçerli?

İninal Kart; internette, mağazalarda, yurt içinde ve yurt dışında her yerde kullanabilir. İninal, banka kartının geçerli olduğu her yerde geçerlidir.

İninal Kart Nedir? Nereden ve Nasıl Alınır?

İninal Kart İptal Etme Nasıl Yapılır?

  • İninal hesabına kayıtlı ininal kartınızı kullanıma kapatmak için öncelikle funduszeue.info’a giriş yapmanız gerekir.
  • Eğer sistemde kayıtlı cep telefonunuza erişiminiz yoksa hesabınıza ait e-posta ve şifre bilgilerini girerek, hesabınıza giriş yapın.
  • Daha sonra cep telefonunuza gelen tek kullanımlık şifreyi girmeniz gereken ekranda, sağ üst köşede yer alan ‘Cep Telefonuma Erişimim Yok’ butonuna tıklayın. 
  • Burada sizden istenen Ad Soyad, TCKN ve doğum tarihi gibi bilgileri eksiksiz bir şekilde doldurun. 
  • Ardından eski ve yeni cep telefonu numaranızı yazın ve yeni numaranızı doğrulayın. 
  • Eğer kayıtlı cep telefonunuza erişiminiz varsa, funduszeue.info Online İşlemler’e giriş yaptıktan sonra, aktif ve pasif konumda olan tüm ininal kartlarını görebilirsiniz.
  • Kullanıma kapatmak istediğin aktif ininal kartının yanında bulunan ‘Kart Hareketleri’ butonuna tıklayın.
  • Kapatmak istediğiniz kartın kart hareketleri sayfasından ‘Kartı Kapat’ butonuna tıklayın.
  • Bu adımda, TC Kimlik Numarası, Ad-Soyad ve doğum tarihi bilgisini kimlikte yer aldığı gibi yazın.
  • Ardından annenizin evlenmeden önceki soyisminin rastgele 2 karakterini girmeniz ve bu bilgiyi doğrulamanız isteniyor.
  • Bu adımdan sonra İninal kart kapatma işleminiz tamamlanmış oluyor.

*Eğer, funduszeue.info Online İşlemler üzerinden toplamda 3 adet ininal kart kapattıysanız, kart kapatma özelliği otomatik olarak deaktive olmaktadır.

Yeni nesil sistemler daha da ileri gitti ve bir banka kartı kullanmak için bankaya olan ihtiyacı da tamamen ortadan kaldırdı. Bunun en avantajlı örneklerinden biri ininal Kart’tır. ininal Kart ile bankaya ihtiyaç duymadan bir kart sahibi olunabilir. Bunun gibi pek çok avantajı bulunan ininal kart nedir, nasıl kullanılır?

İninal Kart Nedir?

ininal Kart, bankalara olan ihtiyacı azaltan ve yaş sınırına takılmadan kartlı ve online ödeme sistemlerini kullanarak ödeme yapabilmeyi sağlayan, banka hesabı ya da kredi kartı sahibi olma zorunluluğu bulundurmayan bir ön ödemeli karttır. Peki ininal Kart ne işe yarar?

Bu kart ile normal bir banka ya da kredi kartı ile yapılabilen hemen her şey yapılabilir. Fiziksel mağazalarda ya da online alışveriş sitelerinde ödeme yapmak için kullanılabilir. Ayrıca ininal sanal kart, dijital cüzdan ve kurumsal kart çözümleri de sunmaktadır. Bu pratik ve güvenilir çözümleri sunan ininal Kart hangi bankanındır?

ininal, bankalara bağlı olan bir kart değildir. Bankalardan ziyade Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK)’na bağlıdır. Daha çok yemek kartları ile bilinen Multinet UP şirketinin sunduğu bir hizmettir. yılında kurulmuştur ve yılında BDDK’dan elektronik para izni almış ve BKM üyesi olmuştur.

İhtiyacınıza en uygun kartı bulabilmek için HangiKredi’nin kredi kartlarını karşılaştırma ve online başvuru yapma hizmetlerinden yararlanabilirsiniz.

İninal Kart Nasıl Kullanılır?

Güvenli bir alışveriş için ininal kart nasıl kullanılır, bilmekte fayda vardır. ininal kart aktifleştirme işleminden sonra kartın içine para yüklenmelidir. Çünkü ininal, ön ödemeli bir karttır. Yani kredili bir sistemi yoktur ve içine ne kadar para yüklenirse, o kadar harcama yapılabilir.

Bakiye yükleme işlemi ATM’lerden ve ininal Cüzdan uygulamasından yapılabilir ya da diğer banka hesaplarından para transfer edilebilir. Ayrıca kart içindeki para ATM’den nakit olarak da çekilebilir.

İçinde bakiye olan bir ininal Kart, normal bir banka ya da kredi kartı gibi kullanılabilir. İnternetten alışveriş yaparken online ödeme yapılabilir, fiziksel market ve mağazalarda çipli ya da temassız olarak kullanılabilir.

İninal Kart Nerelerde Kullanılabilir?

Bilinmesi gereken bir başka detay da ininal Kart nerelerde geçerli ve nerelerde kullanılabilir? Bu sorunun cevabı da ininal’ın pratik bir çözüm olduğunu gösteren bir detaydır. ininal kartlarının kullanılabileceği bazı noktalara şöyle örnekler verilebilir:

  • Mağazalar
  • Marketler
  • İnternet alışverişleri
  • Fatura ödeme
  • Oyun harcamaları
  • ininal hesapları arasında para transferi
  • Hem yurt içi hem de yurt dışı işlemler
  • Banka kartlarının geçerli olduğu her yer

İninal Kart Nasıl Alınır?

ininal kullanmak isteyen tüketicilerin cevabını bilmesi gereken iki soru “ininal kart nasıl alınır?” ve “ininal kart nereden alınır?” şeklindedir. Kart almak için anlaşmalı fiziksel noktalara gidilebilir ya da anlaşmalı online noktalardan tek seferlik kart ücretini ödemek suretiyle satın alınabilir. ininal alınabilecek noktalar ise şöyledir:

Anlaşmalı Satış Noktaları   Online Satış Kanalları
Migrosİstegelsin
Şok MarketlerBanabi
Vatan Bilgisayarfunduszeue.info
TeknosaTrendyol
Kim Marketlerfunduszeue.info
Pratik İşlem Noktalarıncom
D&Rfunduszeue.info
funduszeue.info
funduszeue.info

İninal Kart Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

ininal Kart kullanmanın en önemli avantajlarından biri 18 yaş şartı aranmamasıdır. Banka ve kredi kartı almanın yaş sınırı 18 iken ininal’da bu sınır 13 yaştır. Ayrıca veli gözetiminde olması şartıyla her yaştan kullanıcı bu kartı alabilir. Diğer avantajlar aşağıdaki gibidir.

Banka Hesabı Gerektirmez  Sözleşme imzalama ve form doldurmaya gerek kalmadan satın alınabilir.
Kontrol Edilebilirİçine yüklenen bakiye kadar harcama yapmaya izin verir. Borç, faiz ve ekstre gibi durumlar söz konusu değildir.
Güvenli ve HızlıHem çipli hem temassız hem de online ödeme seçenekleri vardır.
Ek Avantajlarİndirim, çekiliş, hediye ve geri ödeme kampanyaları mevcuttur.
Kurumsal Müşterilere ÖzelOrtak Markalı Kartlar ile toplu ödeme yapma, masraf takip sistemi, kampanya ve sadakat programı hizmetleri alınabilir.

İninal Kart Para Yükleme İşlemi Nasıl Yapılır?

ininal Kart para yükleme işlemleri için EFT, havale, cüzdan ve anlaşmalı noktalar kullanılabilir. ininal Kart para çekme işlemleri ise ATM’ler aracılığıyla gerçekleştirilebilir. Her yöntem için farklı bir yol izlenmesi gerekebilir.

EFT ve Havale Yoluyla Para Yükleme İşlemi

Banka kartından ininal Kart’a para aktarma işlemi için EFT ve havale yöntemleri tercih edilebilir. EFT ve havale işlemleri ise bankaların mobil uygulamaları ve internet şubelerinden yapılabilir. İşlem adımları şu şekildedir:

  1. İnternet şubesine ya da mobil uygulamaya giriş yapılır.
  2. Akbank, Ziraat Bankası, İş Bankası, Garanti Bankası, QNB Finansbank ve Vakıfbank’tan yapılan yüklemelerde havale, diğer bankalarda EFT seçilir.
  3. Alıcı adına “İNİNAL ÖDEME VE ELEKTRONİK PARA HİZMETLERİ A.Ş.” yazılır.
  4. IBAN kısmına;
  • Akbank için “TR36 61”
  • Ziraat Bankası için “TR56 02”
  • İş Bankası için “TR38 81”
  • Garanti Bankası için “TR83 29”
  • QNB Finansbank için “TR88 91”
  • Vakıfbank için “TR82 27”
  • Diğer bankalar için “TR36 61” yazılır.
  1. Açıklamaya, para yüklenecek olan kartın arkasındaki 13 haneli barkod numarası yazılır. Numaraların arasında boşluk bırakılmamalıdır.
  2. İşlemin onaylanmasının ardından, yaklaşık 15 dakika içinde para yüklenir.

Detaylı bilgi için “EFT ve Havale Nasıl Yapılır?” başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

İninal Cüzdan Üzerinden Para Yükleme İşlemi

ininal Cüzdan üzerinden para yükleme işlemi için aşağıdaki adımlar takip edilmelidir.

  1. ininal Cüzdan uygulamasına giriş yapılır.
  2. İşlemlerim > Para Yükle menüsüne girilir.
  3. Havale/EFT ya da Banka/Kredi Kartı seçeneklerinden uygun olan seçilir.
  4. Aylık yüklenebilir tutarı aşmayacak bir tutar girilir ve yükleme tamamlanır.

ininal Visa kartlarda limit yokken Mastercard kartlarda TL limit vardır. Limit üzerindeki yüklemeler, hesaba iade iade edilir.

İninal Kart Para Yükleme Noktalar

Para yükleme işlemi için fiziksel yükleme noktaları da tercih edilebilir ve nakit paralar ininal bakiyesine kolayca yüklenebilir. Anlaşmalı yükleme noktaları tablodaki gibidir;

Banka ATM'leriPTTMatik'ler
KipaŞok Marketler
MacrocenterTeknosa
MigrosNkolay ve Pratik İşlem Noktaları

İninal Kart Almanın Şartları Nelerdir?

ininal hizmetinin en önemli avantajlarından biri de katı şartları olmamasıdır. Yaş sınırını bile aşağıya çekmiş olan bu karttan hemen herkes faydalanabilir. Tek şart 13 yaş ve üzerinde olmaktır. Fakat bu şartı esneten durumlar da mevcuttur. Kart alabilmek için yaş sınırı varken ebeveyn kontrolünde kullanmak için yaş sınırı yoktur. Bunun dışındaki tek şart tek seferlik kart ücretini ve aylık kullanım ücretini ödemektir.

İninal Kart Kullanım Ücreti Ne Kadardır?

ininal Kart fiyatları son derece makul seviyelerdedir. Kart için ödenen ücret tek seferliktir. Fakat kullanım ücreti aylık olarak ödenmelidir. Ayrıca bakiye yükleme işlemi için de yükleme kanalına bağlı olarak farklı ücretlendirmeler vardır. Buna göre;

  • ininal Kart ücreti: Tek seferlik 5 TL
  • Çipli ve temassız özellikli ininal Kart ücreti: Tek seferlik 10 TL
  • Kart kullanım ücreti: Aylık 2 TL (İçinde bakiye olmayan kartlardan alınmaz.)

Yükleme Kanalı

Ücret

Açıklama

ATM ve PTTMatikYatırılan tutarın %'i + 1,04 TL TL yüklendiğinde ücret 2,19 TL'ye tekabül eder ve karta 97,81 TL aktarılır.
ininal Cüzdan (Kredi ve Banka Kartı ile)2 TL
Havale ve EFTÜcretsiz
Şok Market2 TLAyrıca tahsil edilir.
Akbank ATM'leriÜcretsizKartsız işlemlerde geçerli.
Teknosa2 TLAyrıca tahsil edilir.
Pratik İşlem NoktalarıÜcretsiz
Migros, Kipa, Macrocenter2 TLAyrıca tahsil edilir.
N Kolay noktaları2 TLAyrıca tahsil edilir.
ininal Cüzdan Üzerinden Bankaya Transfer (EFT/Havale)İş günlerinde, mesai saatleri () içerisinde ücretsiz.Tatil günlerinde, hafta sonlarında ve mesai saatleri dışında 5 TL.
Nakit Çekim Ücretleri
PTTMatik ve ATMÇekilecek tutarın %'i + 1,04 TL TL çekildiğinde, bakiyeden ,19 TL düşer.
Bakiye Transfer Ücretleri
ininal Cüzdan1 TLininal kartlar arasında 7/24 transfer ücreti.
Fatura Ödeme Ücretleri
ininal CüzdanÜcretsiz

İninal Kart Şifre İşlemleri Nasıl Yapılır?

ininal Kart şifresi, kartın arka kısmında yer alan 16 haneli numaranın son 4 rakamıdır. Bu şifre, güvenlik için, kart ilk alındığında değiştirilmelidir. Şifreyi değiştirmek için ininal Cüzdan uygulamasının “Kart İşlemleri” menüsüne girilmelidir. Ayrıca kart şifresi, toplamda sadece 5 kez değiştirilebilmektedir.

İninal Kart Nasıl İptal Edilir?

ininal Kart iptal etme işlemleri de ininal Cüzdan uygulaması üzerinden yapılır. Uygulama üzerinden iptal edilmek istenen karta tıklanarak kart detayları sayfası açılır. Ardından “Kart İşlemleri > Kart Kapatma” adımları izlenerek kart kapatılabilir. Uygulama üzerinden en fazla 5 adet kart kapatılabilir. Bununla birlikte kayıp ve çalıntı durumlarında, 77 01 numaralı ininal müşteri hizmetleri aranmalıdır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası