hamilelikte kuru öksürük ne iyi gelir / Hamilelikte öksürüğe ne iyi gelir, nasıl geçer? Hamilelikte öksürüğe bitkisel tedavi yöntemleri

Hamilelikte Kuru Öksürük Ne Iyi Gelir

hamilelikte kuru öksürük ne iyi gelir

Hamilelikte Öksürüğe Fayda Eden Bitkisel Uygulamalar Nelerdir?

Hamilelik sürecinde ortaya çıkan öksürük için kullanılacak olan bitkisel kürler ve bitki destekleri uzman kontrolünde, düzenli ve önerilen şekilde kullanıldığı sürece fayda sağlayacaktır. Aksi takdirde öksürüğün ortadan kaldırılması adına fayda sağlamaz.

İçindekiler

Gebelikte Öksürük İçin Doğal Kürler

Tuzlu Burun Damlaları

Burunda bulunan tıkanıklığı, soğukla ​​ilişkili ortak sorunları ortadan kaldırmak adına kullanılır. Solunum yollarını açmak adına burun damlaları denemek gerekir. Bu güvenli bir seçenektir ve bebeğe zarar görmediğinden kesinlikle emin olabilirsiniz. Hamilelik sırasında öksürük ve soğuk algınlığı tedavisi konusunda kafanız karışıklığı yaşayan kişiler bunu denemelidir.

Buharlama

Buharlama burun tıkanıklığı tedavisi konusunda etkili ve en çok önerilen yöntemdir. Suya herhangi bir ilacın eklenmesi bu kapsamda oldukça önemlidir. Bu uygulamada uzman doktorun onayı olmaksızın buharda uygulama için asla suya hiçbir şey ilave etmemek gerekir.

Zencefil Çayı

Hamilelikte öksürüğe ne iyi gelir kapsamında öksürük ve soğuk algınlığının tedavisinde zencefil çayı ilk seçenek olarak kullanılır. Bu yaygın soğuk algınlığı konusunda çok etkilidir ve anne adayı üç dört gün içinde daha iyi hisseder. Hamilelik sırasında öksürüğün ve soğukluğun nasıl tedavi edileceğini merak eden kişiler kesinlikle zencefil çayı denemelidir. Balda öksürük ve boğaz ağrısı tedavileri konusunda en sevilen şeylerden bir tanesidir. Doğrudan bir çay kaşığı bal alınır veya zencefil çayının içine eklenir. Ayrıca bal, zencefil ve limonu birlikte hazırlanacak olan karışımda öksürük ile soğuk algınlığı için mükemmel bir çözümdür.

Nane

Gebelik sırasında öksürüğün ve soğukluğun nasıl tedavi edileceği konusunda çözüm aranıyorsa nane kullanmayı denemek gerekir. Altı aylık hamilelikte soğuk algınlığı ve öksürüğü tedavi etmenin yollarından bir tanesidir. Nane boğaz kısmına etki eder ve öksürüğü rahatlatır.

Elma Sirkesi

Elma sirkesi insan vücudunu alkalize etme özelliğine sahiptir ve virüsleri öldürür. Alkalileştirilmiş ortam çoğu bakteri ve virüs için düşmandır. Dolayısıyla gebelik esnasında soğuk ve grip’in ilk semptomları meydana geldiğinde 1 çorba kaşığı elma sirkesi ve bir bardak ılık su karışımı hazırlanır. Ardından gargara yapılır ve içilir. 

Sarımsak

Sarımsak soğuk algınlığı ve grip ile mücadele etmek adına mucizevî bir üründür. Zararlı bakteri ve virüsleri öldürme konusunda yardımcı olan antiviral, anti bakteriyel ve antiseptik özelliklere sahiptir. Çoğu araştırma sarımsağın allikinin bileşiğinin kan dolaşımını rahatlattığını ortaya çıkartmıştır. Hamile bayanlarda kan basıncını ve kolesterol seviyelerini düşürdüğü ortaya çıkmıştır. Sarımsak taze olarak, çiğnenerek ve yemeklerde tüketilmelidir. Sarımsak tüketimi İbrahim Saraçoğlu tarafından da tavsiye edilmektedir.

Etkili Diğer Uygulamalar

Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan cevizi yağı antiviral, antifungal ve anti bakteriyel özellikleriyle mucizevî olarak fayda sağlar. Hindistan cevizi yağı içeriğinde yüksek konsantrasyonda asit lauriklerin virüslerin etrafındaki lipit kaplamayı yok eder ve bağışıklık sisteminin atılmasını kolaylaştırır. Bebek sahibi olacak bayanlarda hem topikal hem de iç hindistan cevizi yağı kullanmaları yapılmalıdır. Ayriyeten pişire yağı olarak da kullanılabilir. Düzenli bir şekilde kullanıldığı zaman öksürüğe iyi gelir.

Tavuk Çorbası

Besin değeri yüksek çorbadan haftada iki kez tüketmek gerekir. Sindirimi kolay, besleyici vitaminler ve anti-inflamatuar özellikleri bulunur. Ayrıca kişi için hidrasyon sağlar, soğuk ve grip semptomlarını çok etkili bir şekilde hafifletir. Tavuk çorbasının içinde toz zencefil, soğan, sarımsak, mantar ve kekik atılması gerekir.

Soğan

Soğan oldukça güçlü soğuk ve grip savaşçısıdır. Eski dönemlerden bu yana anneler tarafından hastalıkları tedavi etmek adına sık şekilde kullanılmıştır. Sülfürik bileşikler açısından oldukça zengindir. Ayrıca soğan bakteri ve virüsleri öldürüp semptomları hafiflemesini sağlar. Soğan günlük yemeklerin içine eklenmelidir ve diyet yapan kişilerde ekleme yapmalıdır. Soğan tüketimi konusunda düzenli kullanım yapmak gebelikte öksürüğe iyi gelir. Ayrıca balgamlı öksürük, grip ve baş ağrısı konusunda da çok faydalıdır. Soğan İbrahim Saraçoğlu tarafından da fazlasıyla tavsiye edilmektedir.

Uyku

Soğuk algınlığı ve grip için belirgin ve uygulanması gereken bir çare de uykudur. Özellikle gebelik sürecinde vücudun iyileşmesine izin vermek adına daha fazla dinlenmeye ihtiyaç duyulur. Düzenli şekilde uyumak ve sık sık dinlenmek gerekir. Uyku düzeni içine bol bol sıvı tüketimi eklemekte gerekmektedir.



Kullanıcı Yorumları ve Oyları

1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız(Sizin oyunuz ilk olsun)
Loading...

Hamilelikte Öksürüğe Ne İyi Gelir? Gebelikte Öksürük Nasıl Geçer, En Çabuk Nasıl İyileşir?

Anne adayları ne kadar sağlığına dikkat etse de öksürük sorunu hamileliğin herhangi bir ayında ortaya çıkabilmektedir. Hamileliğin getirmiş olduğu hormonsal değişiklikler ve vücut yapısındaki değişimler beraberinde alerjik reaksiyonları da getirerek öksürüğe sebep olabilir. Ama öksürüğün sık görülen nedeni grip ve nezle diyebiliriz. Öksürükten dolayı anne adayları en çok tedirgin olduğu soru hamilelikte öksürük bebeğe zarar verir mi? konusu oluyor. Hamilelikte öksürük tehlikeli mi gibi birçok sorunun yanıtını açıklamaya çalıştığımız içeriğimizden aynı zamanda hamilelikte öksürüğe ne iyi gelir ve nasıl geçer sorularına yanıt bulabilir, öksürüğe iyi gelen evde doğal ve bitkisel yöntemler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

HAMİLELİKTE ÖKSÜRÜĞE NE İYİ GELİR?

Hamilelikte gıcık şeklinde öksürük anne adaylarını oldukça rahatsız eder ve sürekli öksürme hissi verir. Gıcık şeklinde öksürüğün diğer adı kuru öksürüktür. Yani balgamsız, boğazda yanma ve gıcıklık hissi ile oluşan öksürük çeşididir. Gece yatarken de ortaya çıkar. Hamilelik sürecinden dolayı rahat pozisyonda uyuyamayan anne adayları bir de öksürük ile uğraşmak zorunda kalabilirler. Siz hamilelikte öksürüğe iyi gelen yöntemlerden bahsedeceğiz.

  • Ilık bir sütün içine bal karıştırın ve için. Boğazın yumuşamasını sağlayacaktır.
  • Ilık bir suda duş almak buharın oluşturduğu etkiyle burun ve boğaz solunum kanallarındaki kuru havayı nemlendirecektir.
  • Sıvı ve su tüketimi çok önemlidir. Günde 2 ya da 2.5 litre su tüketmelisiniz.
  • Bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesi için C vitamini içeren besinler tüketmelisiniz.
  • Sıcak bir çorba içmeyi deneyebilirsiniz.
  • Zencefil, ıhlamur, adaçayı, nane limon, kekik gibi bitkisel çayları içebilirsiniz.
  • Elma kabukları ve elma dilimlerini kaynatıp içebilirsiniz.
  • Bal, zencefil ve karabiber karışımı öksürüğe iyi gelen bir yöntemdir.
  • Bulunduğunuz odayı sıkça havalandırın ya da buhar makinesi ile nemlendirin.

HAMİLELİKTE ÖKSÜRÜK NASIL GEÇER?

Hamilelikte öksürük tedavisi öksürüğe neden olan hastalığın şiddetine göre uygulanmaktadır. Öksürük sorunu normal şartlar altında bir hafta içerisinde geçebilen bir olaydır. Uzun sürmesi ve ateşlenme gibi durumlarda doktor kontrolü şarttır. İşte hamilelikte öksürük nasıl tedavi edilir? yanıtı…

  1. Öksürük üst solunum yolu hastalıklarıyla ilgili bir durumdan kaynaklı ise bol bol sıvı tüketimi önemlidir.
  2. Üst solunum yolu enfeksiyondan kaynaklı uzun süreli öksürük, balgam çıkarma, boğaz ve burun tıkanıklığı varsa; burum damlaları, buhar cihazı, okyanus suyu gibi tedaviler uygulanabilir.
  3. Öksürük alerjik bir reaksiyondan kaynaklı ise doktor kontrolü altında ağız spreyleri, buhar cihazı gibi tedaviler uygulanabilir.

HAMİLELİKTE ÖKSÜRÜĞÜ NE KESER?

Hamilelik sürecinde oluşan öksürüğü kesmek için süt, bal, pekmez, zencefil dörtlüsünü tüketmeniz öksürüğe iyi gelecektir. Örneğin; bal, zencefil ve süt karışımını deneyebilirsiniz.

HAMİLELİKTE ÖKSÜRÜK ŞURUBU İÇİLİR Mİ?

Hamilelik sürecinde doktorlar vitamin ilaçları haricinde hiçbir ilacı kullanmaya izin vermezler. Öksürük içinde öksürük şuruplarının içilmesi tavsiye edilmiyor.

HAMİLELİKTE ÖKSÜRÜK TEHLİKELİ Mİ?

Uzun süreli geçmeyen öksürükler genelde soğuk algınlığına bağlı sebepler yüzünden olabilir. Uzun süren öksürükler vajinadan kan gelmesine yol açabilir. Ya da doğumun yaklaştığı dönemlerde amniyon zarının daha erken yırtılmasına neden olabilir. Anne adayları bu konuyla ilgili hamilelikte öksürük erken doğuma sebep olur mu? sorunun yanıtını merak ediyorlar. Bu duruma kesin ve net bir cevap alabilmek için en doğru hareket uzman bir doktora görünmektir.

HAMİLELİKTE ÖKSÜRÜK NEDEN OLUR?

Anne adayları için hamilelik sürecinde oluşan her hastalık ve beraberinde gelen hastalık belirtileri psikolojik olarak rahatsız eder. Karınlarında taşıdıkları bebekleri için tedirgin olurlar. Öksürükte hastalık belirtileri arasında yer alırken hamilelik sürecinde de kendini göstererek ciddi sorunlara yol açabilir. Hamilelikte meydana gelen öksürüğün nedenlerini şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Alerjik durumlar
  • Zatürre
  • Bronşit
  • Soğuk algınlığı
  • Mide reflüsü
  • Boğazda ve üst solunum yollarında tahriş
  • Astım
  • Sigara içmek

HAMİLELİKTE ÖKSÜRÜK İÇİN HANGİ DOKTORA GİDİLİR?

Öksürük sorunu hamilelik döneminde başlarsa kulak burun boğaz doktoruna görünebilirsiniz. Ayrıca dâhiliye doktoruna da görünmenizde fayda vardır.

HAMİLELİKTE ÖKSÜRÜK BEBEĞİ ETKİLER Mİ?

Ebeveynler annenin hamilelik sürecinde bebeğe zarar gelmemesi için çok dikkatli ve hassas olurlar. En ufak bir rahatsızlıkta bile kendilerinden çok taşıdıkları bebekleri düşünürler. Bu annelik içgüdüsünden gelen bir durumdur. Örneğin; sürekli olan öksürük bazen şiddetli de olabilmektedir. Öksürdüğümüzde sanki vücudumuzdan bir parça koparmış gibi olur. Bu yüzden hamilelikte öksürük bebeğe zarar verir mi? Sorusu akıllara takılıyor.

Öksürükten kaynaklı anne karnında ne kadar sarsıntılar oluşsa da bebeği hiçbir şekilde etkilemez. Amniyon kesesi bebeğinizi dış etkenlerden karşı koruyan bir tür kamuflajdır.

HAMİLELİKTE ÖKSÜRÜĞE İYİ GELEN İBRAHİM SARAÇOĞLU KÜRÜ

  1. Yarım litre su hazırlayın. 8-9 adet keçiboynuzu alarak hazırladığınız suyun içine atın ve kaynatın. Daha sonra suyu süzerek için.
  2. 1,5 su bardağı suyu hazırda bulundurun. Suyun içine nar kabuğu ve 3 başak karabaş bitkisi ekleyin. Daha sonra 10 dakika kaynatın. Ilımaya bırakın. Karışım ılık dereceye geldiğinde aç karnınıza günde bir kere içmelisiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası