kyk burs kesilir mi / Alttan ders alınca burs kesilir mi? Burs hangi durumlarda krediye dönüşür?

Kyk Burs Kesilir Mi

kyk burs kesilir mi

KYK bursu hangi durumlarda kesilir? KYK bursu neden kesilir?

KYK bursu hangi durumlarda kesilir? sorusu burslu okuyan öğrenciler tarafından merak konusu oldu. Her yıl binlerce öğrenci KYK bursuna başvurmaktadır. Her yıl olduğu gibi bu yılda aynı oranda artış gösteren KYK bursları 50 TL'lik bir artışla TL'ye yükseldi. KYK bursu adı altında her ay düzenli olarak 4 yıl boyunca verilen para, bazı durumlarda kesiliyor. Parası yatmayan veya kesintiye uğrayan üniversite öğrencileri KYK bursunun neden kesildiğini araştırıyor. Peki KYK bursu hangi durumlarda kesilir?

KYK bursu ile ilgili merak edilenleri bu haberimiz üzerinde derledik. KYK bursu adı altında her ay düzenli olarak 4 yıl boyunca verilen ücret bazı sebepler neticesinde kesilecektir. eğitim öğretim yılında aylık TL olarak belirlendiği Kredi Yurtlar Kurumu bursu karşılıksız verilen bir burs olup kredi gibi mezun olunduktan 2 yıl sonra geri ödemesi başlamamaktadır. Buna göre; KYK bursu hangi durumlarda kesilir?

KYK BURSU HANGİ DURUMLARDA KESİLİR?

Bir öğrencinin vefat etmesi neticesinde aylık düzenli olarak aldığı KYK bursu varislerine veya ailesine kalmayacak olup vefat ettiği ay itibariyle öğrencilikle ilişiği kesildiği gibi bursu da kesilmektedir.

Bir öğrencinin 4 yıl tamamladıktan sonra mezun olmadığı durumlarda, okulu 5 veya 6.yıla uzasa da 4. yıl sonunda bursu kesilmektedir. Yani bir öğrencinin alacağı burs süresi okulun normal süresi ile ilişkilidir. Bir tıp öğrencisi en fazla 60 ay burs alırken 4 yıllık okuyan bir mühendislik öğrencisi 48 ay almaktadır.

Eylül &#;de KYK burs yönetmeliğinde yapılan değişikliğe göre not ortalaması 4&#;lük sistemde &#;nin altında olan öğrencilerin bursu kesilir.

Almakta olduğunuz bursun devam edebilmesi için not ortalamanızın ekim ayındaki YÖKSİS kayıtlarında ve üzeri olması gerekmektedir. Bursun kesilmesinde yıl sonu ortalaması dikkate alınmaktadır.

Not ortalaması &#;lük sistemde &#;ün altında olan öğrencilerin bursu kesilir.

Hazırlık sınıfında da sınıfı geçemeyenlerin bursu kesilir. Bunun yanında hazırlık sınıfını geçseniz dahi yukarıda bahsedilen ortalamaların altında sınıfı geçmeniz halinde bursunuz yine kesilir.

Bir öğrencinin disiplin suçu işlemesi ve bunu tekrarlaması sonrasında okul ile ilişiği kesildiği durumlarda KYK bursu da kesilmektedir.

Bir öğrencinin okulu bırakması sonucu KYK bursu kesilmektedir. Örneğin 2 dönem üst üste ders kaydı yaptırmayan öğrencinin 2. Dönem itibariyle Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) bursu kesilmektedir.

2 yıl okuduktan sonra başka bir bölüme geçen ve 2 yıl da orada okuyun öğrencinin mezuniyetine 1 yıl kalsa dahi 4. Yılını doldurduğu için öğrenim kredisi ve KYK bursu kesilecektir.

Değerli arkadaşlar yılı sonu itibariyle yayımlanan Kredi ve Yurtlar Kurumu Yönetmeliğinde burs verilmeyecek kişiler başlığındaki &#;asgari ücret düzeyinde aylık veya ücretle sürekli bir işte çalışan veya gelire sahip olan öğrenciler&#; ibaresi kaldırıldı. Yani artık asgari ücret düzeyinde çalışan öğrencilerin bursları kesilmeyecektir. Ancak asgari ücret düzeyinde sigortalı bir işte çalışan ve ilk defa burs başvurusu yapacak öğrencilerin başvuru sonrasın sosyal durumları göz önüne alındığı için burs çıkma olasılığı çok azdır. Ancak burs alan öğrenciler asgari ücret düzeyinde bir işte çalışırsa bursları kesilmez.

KYK BURSUNU NEDİR? KİMLER ALABİLİR?

Yüksek öğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs/Kredi Verilmesine İlişkin Kanun hükümlerine göre karşılıksız verilen paradır.

Ön lisans öğrencileri,

Lisans öğrencileri,

İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.

Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez)

ÖSYM sınav sonucunda ham puan bazında herhangi bir puan türünde ilk &#;e giren öğrenciler,

Kurum Kuruluş Kanunu gereği, Yönetim Kurulu tarafından belirlenen, kıstaslara göre Amatör milli sporcu olan öğrenciler burstan yararlanabilmektedir.

KYK Burs kredi taahhütnamesi nasıl onaylanır? E devlet KYK burs kredi taahhütname onay işlemi

KYK burs sonuçları açıklandı! KYK burs sonuç sorgulama sayfası (sonuç kyk gsb gov tr)

ÖĞRENİM KREDİSİ NEDİR?

Yüksek öğrenim gören T.C. vatandaşı öğrencileri maddi yönden desteklemek, sosyal ve kültürel gelişmelerini kolaylaştırmak amacıyla devam ettikleri yüksek öğretim kurumlarının normal öğrenimi süresince verilen, zorunlu hizmet yükümlülüğü bulunmayan borç paradır.

Öğrenim kredisi borcu; öğrenciye normal öğrenimi süresince verilen miktarlara Türkiye İstatistik Kurumu Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksindeki artışlar uygulanarak, hesaplanacak miktarın ilave edilmesi ile tespit edilir.

BURSTAN YARARLANAMAYACAK OLAN ÖĞRENCİLER

Kurumdan burs ya da öğrenim kredisi alan öğrenciler,

sayılı Yükseköğretim Kanununun 10 uncu maddesine göre burs verilen öğrenciler hariç olmak üzere, sayılı Kanunun 2 nci maddesi kapsamında yer alan kamu kurum ve kuruluşlarından burs almakta olan öğrenciler

- Kurumdan daha önce burs veya öğrenim kredisi almış olan öğrenciler,

- Öğretim kurumuna kayıt tarihi itibari ile bir öğretim yılı kaybı olan öğrenciler,

- Yabancı uyruklu öğrenciler,

- Polis akademisi ile askeri okul öğrencileri,

- Normal öğrenim süresinden fazla ek süre öğrenim gören öğrenciler,

- Yüksek lisans öğrencilerinden hazırlık sınıfında öğrenim gören öğrenciler,

- Açık öğretim ve uzaktan eğitim öğrencileri,

- Gerçeğe aykırı beyanda bulunan öğrenciler,

- Burs Yönetmeliği hükümlerine göre burs almaya yeterli bulunmayan öğrenciler, burstan yararlanamazlar.

KYK burs taahhütname 1 TL ne demek? KYK burs taahhütname metni

Alttan ders alınca burs kesilir mi? Burs hangi durumlarda krediye d&#;n&#;ş&#;r?

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ocak 12,

LinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Alttan ders alınca burs kesilir mi sorusu, Kredi ve Yurtlar Kurumu aracılığıyla burs alan milyonlarca vatandaşın merakla araştırdığı konu olmaya devam ediyor. Belirli şartların gerçekleşmemesi halinde burs ödemeleri, KYK tarafından kredi ödemesine dönüştürülebiliyor. Peki, alttan ders alınca burs kesilir mi? İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Alttan ders alınca burs kesilmemektedir. Burs alan öğrencilerin başarı durumları YÖK Öğrenci Bilgi Sistemi (YÖKSİS) üzerinden sorgulanmaktadır. Not ortalaması 4'lük sistem üzerinden 2 ve üzeri, ’lük sistem üzerinden 53,33 ve üzeri olan öğrenciler ile hazırlık sınıfını geçip bir üst sınıfa başlayan öğrenciler başarılı olarak değerlendirilir ve bu öğrenciler burs almaya devam eder. 

KYK Bursu Kesilme Şartları
  • Okulun bırakılması
  • Başarısız olunması
  • Normal eğitim süresinin dolması  
Sağlık Problemlerimden Dolayı Üniversite Eğitimime Devam Edemiyorum. Burs Almaya Devam Edebilir Miyim?

Hayır. Devamlı bir şekilde üniversite eğitiminize devam etmiyorsanız burs almaya devam edemezsiniz. Kayıt dondurabilir ve bu durumu KYK’ya bildirebilirsiniz okula geri döndüğünüzde aynı şekilde KYK’ya dilekçe vererek kurumu haberdar edersiniz. Durumunuz kurum tarafından değerlendirilir.

Hazırlık Sınıfında Kaldım. Yaz Okulunda Geçersem Burs Almaya Devam Edebilir Miyim?

Hayır.

Not Ortalamam Birinci Dönem 2,0’ın Altında Geldi. KYK Bursum Kesilecek Mi?

Hayır. KYK bursları ile ilgili not ortalamaları bir yıllık sistem olarak incelenir. Ekim ayında YÖKSİS ‘te kayıtlı olan notunuzun 2,0 ‘ın üstünde olması veya ’lük sistemde ve üzeri olması halinde burs almaya devam edersiniz.

Ortalamam 2,3 fakat 4 Dersten Kaldım. Burs Almaya Devam Edebilir Miyim?

Evet. yılından öncesine kadar 3 ve daha fazla dersten kalan öğrencilerin bursu otomatik kesilirdi. Fakat yapılan yenilik ile 2,0 ortalamanın üstünde olmanız burs almak için yeterlidir.

Öğrenciliğimde 4 Yılı Tamamladım Fakat Mezun Olamadım. Bursum Bir Sonraki Seneye Uzar Mı?

Hayır. Burs süresi eğitimini aldığınız bölümün öğrenim süresi kadardır.

KYK bursu ne zaman ve neden kesilir? KYK bursu nedir, kimler alabilir?

KYK bursu alabilmek için iki önemli şart bulunmaktadır. Bunlardan ilki, öğrencinin maddi açıdan ihtiyacının bulunması, diğeri ise başarılı olması. Bunun için KYK burs başvurusu sırasında öğrencilerden sosyal, ekonomik ve öğrenim durumuna ilişkin bilgiler talep ediliyor. Peki, KYK bursu nedir, kimler alabilir? KYK bursu ne zaman ve neden kesilir? İşte detaylar…

KYK BURSUNU NEDİR?

Yüksek öğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs/Kredi Verilmesine İlişkin Kanun hükümlerine göre karşılıksız verilen paradır.

KYK bursu ne zaman ve neden kesilir KYK bursu nedir, kimler alabilir

KİMLER KYK BURSU ALABİLİR?

  • Lisans öğrencileri,
  • Ön lisans öğrencileri,
  • Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri, (hazırlık sınıfında burs verilmez)
  • İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, (intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.
  • Kurum Kuruluş Kanunu gereği, Yönetim Kurulu tarafından belirlenen, kıstaslara göre Amatör milli sporcu olan öğrenciler burstan yararlanabilmektedir.
  • ÖSYM sınav sonucunda ham puan bazında herhangi bir puan türünde ilk ’e giren öğrenciler.

KYK BURSU NE ZAMAN VE NEDEN KESİLİR?

  • Eylül ’de KYK burs yönetmeliğinde yapılan değişikliğe göre not ortalaması 4’lük sistemde ’nin altında olan öğrencilerin bursu kesilir.
  • Not ortalaması ’lük sistemde ’ün altında olan öğrencilerin bursu kesilir.
  • Hazırlık sınıfında sınıfı geçemeyenlerin bursu kesilir. Bunun yanında hazırlık sınıfı geçilse bile dahi yukarıda bahsedilen ortalamaların altında sınıfı geçilmesi halinde burs yine kesilir.
  • Bir öğrencinin 4 yıl tamamladıktan sonra mezun olmadığı durumlarda, okulu 5 veya 6.yıla uzasa da 4. yıl sonunda bursu kesilmektedir. Yani bir öğrencinin alacağı burs süresi okulun normal süresi ile ilişkilidir. Bir tıp öğrencisi en fazla 60 ay burs alırken 4 yıllık okuyan bir mühendislik öğrencisi 48 ay almaktadır.
  • Bir öğrencinin disiplin suçu işlemesi ve bunu tekrarlaması sonrasında okul ile ilişiği kesildiği durumlarda KYK bursu da kesilmektedir.
  • Bir öğrencinin okulu bırakması sonucu KYK bursu kesilmektedir. Örneğin 2 dönem üst üste ders kaydı yaptırmayan öğrencinin 2. dönem itibariyle Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) bursu kesilmektedir.
  • 2 yıl okuduktan sonra başka bir bölüme geçen ve 2 yıl da orada okuyun öğrencinin mezuniyetine 1 yıl kalsa dahi 4. yılını doldurduğu için öğrenim kredisi ve KYK bursu kesilecektir.
  • yılı sonu itibariyle yayımlanan Kredi ve Yurtlar Kurumu Yönetmeliğinde burs verilmeyecek kişiler başlığındaki “asgari ücret düzeyinde aylık veya ücretle sürekli bir işte çalışan veya gelire sahip olan öğrenciler” ibaresi kaldırıldı. Yani artık asgari ücret düzeyinde çalışan öğrencilerin bursları kesilmeyecektir. Ancak asgari ücret düzeyinde sigortalı bir işte çalışan ve ilk defa burs başvurusu yapacak öğrencilerin başvuru sonrasında sosyal durumları göz önüne alındığı için burs çıkma olasılığı çok azdır. Ancak burs alan öğrenciler asgari ücret düzeyinde bir işte çalışırsa bursları kesilmez.
  • Bir öğrencinin vefat etmesi neticesinde aylık düzenli olarak aldığı KYK bursu varislerine veya ailesine kalmayacak olup vefat ettiği ay itibariyle öğrencilikle ilişiği kesildiği gibi bursu da kesilmektedir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası