sakarya anadolu otelcilik ve turizm meslek lisesi / Sezginler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi - seafoodplus.info

Sakarya Anadolu Otelcilik Ve Turizm Meslek Lisesi

sakarya anadolu otelcilik ve turizm meslek lisesi

Okul Hakkında / Staj Yeri Bilgileri

OKUL HAKKINDA :
Okulumuz, Eğitim ve Öğretim yılında SATSO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ nin binasında açılmış, yılı Temmuz ayında, Fen Lisesinin yeni binasına taşınmasından sonra Yeni Cami - Yenigün mahallesindeki kendi binasına taşınmıştır.
Konaklama Seyahat Hizmetleri ve Yiyecek İçecek Hizmetleri alanlarıyla turizm sektörüne nitelikli eleman yetiştirmektedir. Aynı alanlarda; Mesleki Açık lise olarak da eğitim öğretim hizmetleri sunulmaktadır. Okulumuz, 1 müdür, 3 müdür yardımcısı, 32 öğretmen, 1 memur, 4 hizmetli ve öğrenci ile eğitim öğretime devam etmektedir. Eğitim ve Öğretim yılı sonu itibarı ile öğrenci diploma almıştır.
Okulumuz, Ortaöğretim Kurumlar Yönetmeliği Madde 63’e göre Yoğunlaştırılmış Eğitim programı uygulamaktadır.
sınıfta alan ortak derslerinin eğitimini tamamlayan öğrencilerimiz 11 ve sınıfın dal derslerinin eğitimini işletmelerde yoğunlaştırılmış olarak görmektedirler. Öğrencilerimiz bir öğretim yılında kesintisiz olarak Ekim ayının ilk haftası ile Nisan ayının ikinci haftası arasındaki dönemde okulda; dinlenme izinleri dışındaki diğer zaman diliminde Mayıs- Eylül ayları arasında işletmelerde mesleki eğitim görmektedirler.
10 ve sınıflarda derslerin kesildiği tarihle beceri sınavı sonrasında öğrencilere ikişer haftalık dinlenme izni verilmektedir. Bu kapsamda 9 ve sınıflar diğer ortaöğretim kurumlarıyla birlikte, 11 ve sınıf öğrencileri ise yılsonu beceri sınavının bitimini izleyen iki hafta sonra eğitime başlar.


STAJ YERİ BİLGİLERİ :

Sezginler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tanıtıldı

Adapazarıİlçe Millî Eğitim Müdürlüğü Özel Büro Akademik Başarıyı Arttırma ve Dijital Yönetim Biriminin birlikte yürüttüğü, Sakarya Cevat Ayhan Fen Lisesi ile başlayan ve Sakarya/Adapazarı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile devam eden çalışmanın on dördüncüsü Sakarya/Adapazarı Sezginler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile gerçekleştirildi.

“TEORİK EĞİTİMDEN UYGULAMALI EĞİTİME GİDEN YOL”

Eğitim-Öğretim yılı ikinci kanaat döneminin başlamasıyla 8. sınıf öğrencilerinin bilgilenmelerini, doğru bilgiyi alanında uzman kişilerden almalarını sağlamak amacıyla planlanan çalışmanın on dördüncüsü Mithatpaşa Ortaokulu Uzman Psikolojik Danışman Seval Oyuncakçı’ nın moderatörlüğünde zoom üzerinden yapıldı. Aynı anda canlı olarak adapazarimem instagram sayfasından da yayınlandı. Öğretmenler, veliler ve 8. sınıf öğrencileri çalışmaya yoğun ilgi gösterdi.

Mithatpaşa Ortaokulu Uzman Psikolojik Danışman Seval Oyuncakçı’ nın moderatörlüğünde “Canlı Okul Tanıtım Günleri” çalışmasının on dördüncüsü Sakarya/Adapazarı Sezginler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile devam etti. Yöneltilen sorular Sakarya/Adapazarı Sezginler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek-İçecek Hizmetleri Alan Şefi Mücahit Aras, Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Alan Şefi Ayşe Ayışığı tarafından cevaplandırıldı.

Sakarya/Adapazarı Sezginler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Arif Türkyılmaz söz alarak, okulun yılında SATSO’ nun bünyesinde Sakarya Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi adıyla misafir okul olarak açıldığını, yılında kendi binasına taşınarak Sakarya/Adapazarı Sezginler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak isminin değiştirildiğini, okul kampüsünde bulunan uygulama otelinin kaliteli hizmet noktasında faaliyete geçirilmeye çalışıldığını, Sakarya il sınırları içinde bulunan öğrencilerin tercihte bulunabileceğini, protokollü okul dönüşümü gerçekleşirse öğrenci alımının mülakatla yapılacağını belirterek, “ Hizmet sektöründeki personel ihtiyacını karşılamayı amaç edinen okulumuz, emsallerine göre ihtiyaca en güzel şekilde cevap veren güzide bir okuldur.” dedi.

Sakarya/Adapazarı Sezginler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek-İçecek Hizmetleri Alan Şefi Mücahit Aras; okul bünyesinde yiyecek-içecek ve turizm olarak iki alan bulunduğunu, yoğunlaştırılmış eğitim uygulandığını, yiyecek ve içeceklerle ilgili ürünlerin hijyen kapsamında hazırlanması, sunulmasında 9. sınıf itibariyle mesleki yeterliklerin kazandırılmaya çalışıldığını, sosyal-kültürel faaliyetler içerisindeki yarışmalardan ödüllerle dönüldüğünü belirterek, “ Ne istediğini bilerek gelen, yaptığı işe gönlünü veren, el becerisinde kendine güvenen ve her daim çabalayan öğrenci başarılı olur.” dedi.

Sakarya/Adapazarı Sezginler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Alan Şefi Ayşe Ayışığı; okul içindeki atölyelerle aile ortamının oluşturulduğunu, teorik eğitimin ardından beceri eğitiminin başladığını, öğretmen-öğrenci iş birliğinin temel ilke edinildiğini, İngilizce, Almanca ve Rusça ağırlıklı dil eğitiminin sunulduğunu, okuldan mezun olurken öğrencilere ustalık belgesi ve iş yeri açma belgesi verildiğini ve bu belgelerle öğrencilerin kendi işini kurmalarına fırsat tanındığını, üniversitede kendi alanıyla ilgili bölüm seçenlerin ek puan hakkı olduğunu, tedavi sürecinde kaybedilen “Çınar”ı anmak, insan ilişkilerinin önemine değinmek, sosyal sorumluluk projesi kapsamında değerleri ön plana çıkarmak adına, “ Kocaeli Üniversitesi Onkoloji Bölümü”nde çalışan personele ve orada tedavi gören çocuklara her yıl pasta yaptıklarını, onların da okul adına bir çınar ağacı diktiklerini belirterek, “Güçlü bir iletişimin, samimiyetin ve vazgeçilmeyen gülümsemenin açamadığı kapı yoktur.” dedi.

Sakarya/Adapazarı Sezginler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek-İçecek Hizmetleri Alanı Aşçılık Dalı sınıf öğrencisi Merve Nur Akın; aşçılık bölümünde okuduğunu, işletmelerin talebi doğrultusunda oluşturulan il içi ve il dışı stajlarda öğrencinin isteği ve ikametgâh adresinin ön planda tutulduğunu belirterek, “ Hangi sektörde olursanız olun yeter ki isteyin, istediğiniz zaman başarılı olursunuz.” dedi.

Sakarya/Adapazarı Sezginler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Ön Büro Dalı sınıf öğrencisi Hatice Çakal; bölümünü sevdiğini, ileride de meslek olarak devam edeceğini, öğrenilenlerin uygulanma aşamasında öğretmenlerin kontrolü elden bırakmadığını belirterek, “Okulda öğrenilenlerin profesyonel ortamlarda ne kadar uygulandığını görmek ve başarılı olmayı istemek önemlidir.” dedi.

“OKUL TANITIMI GELECEĞİN BUGÜNKÜ ADIMI”

Adapazarı İlçe Millî Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş: Eğitim-Öğretim yılı ikinci döneminde “Canlı Okul Tanıtımı” çalışmalarının on dördüncüsünün Sakarya/Adapazarı Sezginler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile devam ettiğini, bu çalışmanın öğretmenler, veliler ve 8. sınıf öğrencileri tarafından yoğun ilgi gördüğünü, tanıtıma katılamayanlar için video kaydı alındığını, öğrencilerin istedikleri zaman adapazarimem YouTube kanalımızdan bu çalışmayı izleyebileceklerini, belirtti.

Bakırtaş; Sakarya/Adapazarı Sezginler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile başarıyla gerçekleştirilen çalışmanın öğrencilerin yeteneklerini keşfetmesine, kendini tanıyıp hayallerini gerçekleştirmesine fırsat sunma adına önemli bir çalışma olduğunu belirterek, “Yükseköğrenime öğrenci hazırlamanın yanında hizmet alanına nitelikli personel yetiştirmeyi ilke edinen, öğrencileri yarının işletmecileri olma yolunda teşvik eden ve geleceği bugünden şekillendiren emeğin adı ‘Mesleki Eğitim Kurumları’dır.” dedi.

Belgegeçer

95 11

WEB

seafoodplus.info

Adres

Yenigün Mahallesi 15 Temmuz Bulvarı No Eser İlkokulu Karşısı Posta Kutusu Adapazarı/Sakarya

Vizyon

TURİZM ALANINDA SEÇKİN, NİTELİKLİ BİREYLER YETİŞTİRMEK

Misyon

MİLLİ EĞİTİMİN TEMEL AMAÇLARINA UYGUN, SEKTÖR İHTİYAÇLARINA CEVAP VERECEK ELEMANLAR YETİŞTİRMEK

Başarılar

YKS BAŞARIMIZ %

Öğretmen

Öğrenci

Derslik

Atölye-İşlik :6

Çok Amaçlı Salon :1

Kütüphane :1

Kütüphane Kitap Sayısı

Yemekhane :1

Bağlantı

Fatih Projesi Fiber İnternet

Ulaşım

YAYA- DOLMUŞ- HALK OTOBÜSÜ- TAKSİ

İl/İlçe Merkezine Uzaklık

1 KM

Okulun Sınav Başarı Durumu

% 60

Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi

% 40

Sportif Etkinlikler

FUTBOL, MASA TENİSİ, KARATE VE BOKS, VOLEYBOL, BASKETBOL VE HENTBOL

Bilimsel Etkinlikler

TUBİTAK BİLİM SÖYLEŞİSİ "GÜNÜMÜZDE DEMOKRASİ"

Proje Çalışmaları

MESLEK LİSELERİ AİLELERLE BULUŞUYOR, OKULUM 2. DOĞUM Yerim, e-twinning "Kayıp Yemeği Bul"

Yurtdışı Proje Faaliyetleri

ŞUBAT AYINDA, UA ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMEN HAREKETLİLİK PROJESİ YAPILIP TESLİM EDİLDİ. DEĞERLENDİRME SONUCU BEKLENMEKTEDİR.

Yazdır

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir