kafa motoru neye yarar / Akvaryum su pompasi ne ise yarar? – seafoodplus.info

Kafa Motoru Neye Yarar

kafa motoru neye yarar

Kafa ve Sump Motoru

Akvaryumlar su canlıların yaşayabilmesi için oluşturulan alanlardır. Akvaryum canlılarının doğal ortam koşullarını sağlamak ise yalnızca akvaryumla değil beraberinde bir çok ekipmanın çalışma prensibinden yararlanarak sağlanır. Nitekim akvaryum için önemli olan bazı ekipmanlar arasında kafa ve sump motorlarının da yer aldığını söylemek mümkün. Suyun içerisinde gömülü olarak konumlandırılan kafa motorları pompa türü ürünler arasında yer almaktadır. İşlevsel olarak sump olarak adlandırılan filtre haznesindeki temiz suyu emiş gücü ile pompalama yaparak akvaryum suyunun devri daim yapmasına yardımcı olur. Suyu sump haznesinden emiş borusu vasıtasıyla toplanmasını sağlayarak çıkış borusundan atılmasını sağlayan kafa motorları, akvaryum sterilizasyonuna olan katkılarıyla akvaryumun olmasa olmaz parçalarından biridir diyebiliriz. Aynı şekilde suyun yeterli miktarda emilebilmesi için de kaliteli ve güçlü kapasiteye sahip motorlar kullanılmalıdır. Filtreleme sisteminin bir parçası olan kafa motorları sump motorundan aldığı suyu akvaryuma ulaştırmakla görevlidir demiştik. Bu noktada kafa motorlarının doğru seçilmesinin de önem arz ettiğini söyleyebiliriz. Akvaryumunuzun litresine ve büyüklüğüne göre doğru kafa motoru modelini tercih etmelisiniz. Aksi halde emiş gücü akvaryum litrenize göre yetersiz kalan kafa motoru, işlevini gerçekleştiremeyecektir. Aynı şekilde küçük bir akvaryum için yüksek kapasiteli bir ürün tercih etmeniz de filtreleme sistemine zarar verebilir. Suya herhangi bir zararı dokunmayan malzemelerden üretilmiş kaliteli kafa ve sump motorları için kaliteli bir tercih yapmakta fayda var. Genel olarak akvaryumunuzun çeşidi de emiş kapasitesini değiştiren etmenlerden biridir. Balık akvaryumlarına sahip olmanız halinde su hacminin saatte kat arası döngüsünü sağlayabilecek bir motor yeterlidir. Yani litrelik bir akvaryum için L/H kapasiteli kafa motoru oldukça idealdir. Balık akvaryumlarından farklı olarak başka bir tür tercih etmeniz halinde bu defa akvaryum litrenizin yanı sıra canlı çeşitliliğini de göz önünde bulundurmalısınız. Bu sayede temiz, berrak ve sağlıklı bir akvaryuma kavuşabilirsiniz. Farklı kapasitelere sahip kaliteli kafa ve sump motorları için Atakan Petshop online mağazamızı ziyaret edebilirsiniz. Bir çok marka arasından en çok tercih edilenler Eheim, Jbl, Hailea, Venusaqua, Aquawing markalarının modelleridir.

Sirkülasyon Dalga Motoru Ne İşe Yarar

Sirkülasyon Motoru Ne İşe Yarar?
Sirkülasyon dalga motoru; akvaryum dibinde bulunan pisliklerin, sürekli akvaryum içinde hareket etmesini sağlar. Debi sebebiyle kuvvetli akım balıkların sürekli çaba içinde olmalarına fayda sağlar. Genelde deniz akvaryumlarında hava motorunun sesinden ve görüntüsünden rahatsız olanlar için bir vazgeçilmezdir dalga motoru. Tatlı su akvaryumlarında yüzeye yakın bölüme(suyu yukarı fışkırtmayacak şekilde yatay olarak) yerleştirilir. Tatlı ve tuzlu su akvaryumlarında hava motoruna olan ihtiyacı ortadan kaldırır.

Hangi Akvaryumlar İçin Sirkülasyon Motoru Tercih Edilir?
Belirli bir süre kullandıktan sonra bir anda vazgeçilmez cihazınız olabilir. Özellikle sumplu akvaryumumda oldukça işe sirkülasyon ve tüm akvaryuma sumptan dönen suyun eşit dağıtımını sağlar. Özellikle tabana yakın konumlandırılmış bir dalga motoru dipteki sirkülasyonu en üst düzeyde sağlar.

Kafa Motoru Asıl Amacı Nedir?
Kum altında nitrat vb. zararlı artıkları sirküle ederek dağıltılmasını sağlar. Suyu haraketlendirir ve bunun faydası tankın her yerinde eşit su şartlarını sağlar. Bu anlamda biyolojik döngüye fayda sağlıyor. Sessiz çalışması en büyük tercih sebebidir. Düşük enerji tüketimi ise bütçeye destek sağlamaktadır.

Hava Motoru ve Kafa Motoru Ne İşe Yarar?

Hobici Köşesi

Plaket ve ödüllü Yarışma'ya katılıp canlı veya akvaryumunuzu taçlandırabilir, geçmiş dereceleri ve katılımları görebilirsiniz.

Akvaryum kültürü bölümünde akvaryum hobisi ile ilgili dergilere, belgesellere, kitaplara ve web sitelerine ulaşabilirsiniz.

Sitemizdeki Makaleler ve Üye Bloglarını gezerek istediğiniz konu hakkınca bilgi edinebilir, seafoodplus.info adresine sahip olan kendi bloğunuzu oluşturabilirsiniz.

Canlı Veritabanı'nda bilgi ve canlı edinebilmek için kimde hangi balıkların olduğunu görebilir, kendi canlılarınızı da veritabanına ekleyebilirsiniz..

Üye akvaryumları bölümünden üyelerin akvaryumlarına bakıp yorum bırakabilir, siz de kendi akvaryumlarınızı da görebilirsiniz.

Akvaryumcular bölümünden akvaryumcuların adres telefon ve harita koordinatlarına ulaşabilir, akvaryumcular hakkındaki yorumları okuyup yorum yapabilirsiniz.

Tatlı Su, Bitki, Deniz ve Sürüngenler bölümünden toplam binden fazla türün detaylı bilgilerine, fotoğraflarına ve beseyenlerin yorumlarına ulaşabilir, sizler de yorum bırakabilirsiniz.

Ürünler bölümünde akvaryum piyasasında olan ürünlerin özelliklerine bakıp yorum yapıp, yorumları okuyabilirsiniz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir